11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4
    Ém mára elfáradtam az okításból, valaki más... :P
  • Tika
    Gyrekek valaki mar magyarazza el nekem mi a frasz az a Load Cell dolog. Eddig lattam G25 pedal Load Cell modot, ott vacakoltak a rugokkal meg a fek pedallal, nemtom, hogy kemenyebb legyen vagy mi... Nem nagy ertelmet latom. Pedig a G25 fek pedal eleg kemeny szerintem. Probaltam, 25kg ha nyomod.
    No de a lenyeg amit akarok. Vegre visza jott a Leo Bodnar es akarok tole rendelni egy 32 gombos controllert a button panelemhez.
    Akkor ott vannak a:
    1. BU0836X joystick controller
    2. BU0836 Precision joystick controller
    3. BU0836A Ultra precision joystick controller
    4. BU0836-LC Load cell USB interface

Ha jol ertem akkor a 1 es 2 kozott az a kulombseg hogy a 1 az kulon fuggetlen csatlakozoja minden gombnak egy drot par (ketto drot) es anyit kotsz be amenyi gomb kell, es az analog az 12 bites.
    Es a 2 az matrix 6x6. Szoval ott nemlehet bekotni 10 gombot? Be kell kotni mind a 36ot? Ez a cucc 10 bites.
    Akkor ott a 3, az ugyan az mint a 2, csak az analog 12 bites, mas kulombseg nincs a 2 es 3 kozott ha jol ertem.
    Na es most a lenyeg! Mi a 4? En ugy nezem tok ugyan az mint a 2.
    36 darab matrix button 6x6, es az analog 10 bites. De akkor mi a lenyege a 4-nek? Mi az a load cell? Nemlatok kulombseget a 2 es 4 kozot.
    Valaki magyarazza mar el, vagy legalabb te Pointer, gondolom te erted . Nehogy olyat vegyek ami nem lesz jo.
  • Pummis
    Hát má nem tudom most épp keresek mást ami menne igy de nem nagyon van pedig jo lenne egy külön kijelzö csak ezeknek a dolgoknak ezért is lenne jó ez a progi de nem akkar sajna szperálni :(
  • Tika
    Pummisnak igaza lehet hogy a vilage nemmegy neki. Mert egyszer en is probaltam valami insimes cuccot a LFSbe (ma nememlexem mi volt az, valami video vagy kamerakkal kapcsolatos nemtom...) de a vilage nekem se akart menni. Uj LFS , port bealitva, firewall kikapcs, szoval mindent megcsinaltam amit kellet es akkorse ment. Aztan csesztem ra. Valami ilyesmi lesz az o problemaja is. Most nememlexem hogy uj Winbe ment-e. De meglehet hogy mindent jol csinal es akkor se megy neki.
  • Pummis
  • Pummis
    sajnos se igy se ugy nem megy feltetem az uj lfs csináltam egy paracsikont átneveztem aztán eliditotam a progit majd a lfs de semmi :(:(:( ugyan az a tolatást jelzi meg érdekes néha mikkor betölt a játék látom a bal sarokba ki irni sim tools
  • pointer4
    Pedig ennek így kell működnie!
    Mivel melóban csücsülök, nem sok plussz infót tudok mondani most, esetleg annyit, hogy ez IP alapon küldi át az infót, a tűzfal megfoghatja. Ha úgy se megy, próbáld új telepítésű LFS-el, ha nem eredeti akkor IP_patch nélkül.... :)
  • Pummis
    áááá kezheted na : na átirtam az lfs könyvtárba aztán elinditom a progit majd a játékot és mikkor elindul a játék csak a tolatást jelzi ki nem lehet hogy a cfgbe kell valamit átirni vagy valamit a lfsbe bemásolni vagy nem tom de márt
  • pointer4
    És az LFS-ed a C:/ProgramFiles/LiveforspeedalphaS2 könyvtár-ban van ? Fejbeverlek ! :P
    Azt az indítóikont írd át ami az asztalon van :P
  • pointer4
    Csak arra, hogy egy másik monitoron díszelegjen és adatokat írjon ki. Neked inkább a TousvhBuddy kellene, ott készítesz magadnak egy saját kijelzőt Photoshopba, belövöd, kapcsolókat szerkesztesz rá, és egy Touch paneles USB LCD -t kötsz rá.
  • Pummis
    nem vágom ez átvan irva :

a cfgbe meg ez van :
    OutSim Mode 2
    OutSim Delay 1
    OutSim IP 127.0.0.1
    OutSim Port 51223
    OutSim ID 0
    OutGauge Mode 2
    OutGauge Delay 1
    OutGauge IP 127.0.0.1
    OutGauge Port 51223
    OutGauge ID 0
  • Tika
    Jo, de oda akarok kilyukadni, hogy a motion meghajtasra jo csak?, vagy masra is? Azert kezdezem mert a szimek korul fojton viszket a valagam, es talan nem hagyom anyiba ahogy most van. Ami a motiont illeti az nekem mar nem kell se SW se HW, mert az a Frex dolga annak van hozza original SW, es az elbir meg egy external tachometert is, ill. fordulatmerot. Ugyhogy ezek megvannak, de ha meg valamit csinalnak akkor az meg valami plusz interfacek lennenek, peldaul button panel rengeteg gombal (az mar most is tervbe van) vagy meg realis vekkereket mutatokkal mindenre nem csak fordulatra (gyorsasag km/h, tank, temp, stb..), vagy meg olyan otletem tamatt hogy a szim ketto oldalara felszerelni 2 kicsi monitort olyat mint ha viszapillanto tukrok lennenek es oda kuldeni a tukrokbol a kepet - ez csucs lenne ilyen realis tukrok. No ezert kerdezem mikre jo meg az a SimAdapter progi a kepen.
  • pointer4
    Én ezt látom. Akkor átlagos vagyok ?
    Jóó, tudom ezt nem lehetet kihagyni :D

Szóval, NEM :D Hacsak nem a Sim-Tools akarod használni.
    A Takatecnek az LFS indító ikonját kell editálni, megtoldani ezzel: /insim=29999
  • Pummis
    na most lefordítva egy átlagos embernek ezt kell átirni ?
  • pointer4
    Ez a Sim-tools egy teljesen külön álló program, ha van is köze a fejlesztőknek egymáshoz. A Takatec meg erre épülve egy továbbfejlesztés lehet, sok sok újítással, meg támogatással, pl RBR.
    Csak sajna nekem a nagy grafikai bravúr mellett elveszni látszik a legfontosabb info, a gumiállapot.
    Ezért keresek mást :D

Mondom a sör szagától is rosszul vagyok, maxx a szomjhalál szélén innék belőle egy lakatlan szigeten.
  • Tika
    Ez a SimAdapter az X-Sim amit hasznalsz a motion szimulatorodhoz? Vagy ez mas progi?

Es a sort akkor se iszod meg ha nagyon szomjas vagy? Sokat en se szeretek inni belole, haverokkal kint soron mindig le vagyok maradva jo par poharral, sorbe mindig lekoroznek (sokszor sajnos meg LFSbe is), de ha szomjas vagyok akkor izlik, megiszom.
  • pointer4
    Kell pár markos legény, hogy ezt megitasd velem :D A sör szagától is rosszul vagyok :D
    Külgyé száraz vörösbort :D
  • pointer4
    Na most mengéztem mi a helyzet, van ott egy LFS.lnk a könyvtárban, arra ha nyomsz, tulajdonságra, akkor látni egy ilyen trükköt: (....iveForSpeedS2Alpha\LFS.exe" /insim=29999)
    Tehát ezt kell odaírni: /insim=29999
    Bár én előszőr nem erre gondoltam, mert a a Sim-Toolshoz ilyen beállítást kellett hozzáadni a cfg file-ba:
  • Pummis
    na jo szabad a gazda és meghivlak egy
  • pointer4
    Mai képadag:

hogy repüjő is legyen :D
  • pointer4
    Hát ez rossz irány, az LFS-t kell rávenni, hogy kiküldje az adatot :D
  • Pummis
    áá végem van :D ez már vicc elmegyek de iderágatom az egyik ferdeszeműt már a data maőba azt a 2 fliet bemásoltam a lfsbe egy csomo mapába de semmi :D
  • pointer4
    Szarügy :P
    Gondolkodj még rajta, ha látom hogy eleget szenvedtél elmondom a megoldást :D
  • Pummis
    ahogy elinditom a lfs a sebeség fokozat tolatást mutat de semit nem csinál :(
  • Pummis
    Hát ez nem akkar szugerálni :D
  • Pummis
    óóóóóóóóóóóóó na kell egy japo ki fordit :D
  • pointer4
    Szokj hozzá hogy kielőzlek :D :P
  • Tika

Na rohanok meloba, majd este jovok, nehogy megint aludjal...
  • Tika
    Mi a fene...
    kieloztel...
    Mikor keztem irni meg nemvolt itt, aztan meg mar itt lett
    Csak ugy megjedzem, tetszik az utmutatod... Pummika csak veszi az adast, ugye...
  • pointer4
    Lassú vagy Imbi :P
  • Tika
    Japan a cucc, keszulj fel ra
    http://kurenai.main.jp/gtinfo/inf8/inf8.cgi
    A kepamit felraktal, az valojaba onnan van
  • pointer4

? :)
  • Pummis
    esetleg tudsz valami letöltési helyet mert kerestem de nem nagyon találom
  • pointer4
    Töltsd le és rájössz, adja magát.
  • Pummis
    és ezt hogy tudom mükötetni a programnak van valmi file amit a játékba leéé teni ? vagy hogy van ez ?
  • pointer4
    Ha ez elég és tetszik, akkor toljad neki :D, megy ez mindig.
  • Pummis

na ujra szovel ez
  • Pummis

• Pummis
    http://www.youtube.com/watch?v=_SpLH35KHls ilyemi progi kéne mert van kis kijelzöm iletve kis monitorom és ara akkarom az adatokat átvinni
  • Pummis
    de ezek csak online modba müködnek ?