11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• lac coo
    Hát hová az anyámba rakjam ??? :))))

Most itt tartok, majd lesz jobb is :))Amúgy meg a SQ módban itt van jó helyen :)
  • BooMiller
    Peugeot Boxert szimulálsz??? hol van az a váltó?:DDDD
  • lac coo
    Én továbbra sem értem miért kell leszerelgetni a kormányt...
    Itt az én ezeréves, szakadt kis asztalkám, simán elférek mindennel .

( Most ahogy nézem, tényleg elég szakadt, ideje lenne újat csinálnom :))

• BooMiller
    + a gyári egy fos:)
  • BooMiller
    Nem kell végig csavargatni két szorítót, hanem feldobod:) feltolod egy mozdulat megszorult és egy darab, de nekem nincs gyári.. szóval:D
  • bardocz
    Ez nem tudom hogyan gyorsabb, mint a gyári :D
  • BooMiller
    Ez a leggyorsabb:DDDD

• Met
    Na majd valamit próbálok.
  • bardocz
    Esetleg ha az asztal szélénél van, akkor lehetne olyat építeni, hogy egy falapra van rácsavarozva a kormány, ami az asztal széléhez úgy van rögzítve, hogy le lehet hajtani. Ha nem használod, akkor lehajtod, és fejjel lefele lóg, addig még akár pakolhatsz is arra a részre, amikor meg kell csak visszahajtod.
  • Met
    Piros momo, ettől tartok én is.
    De csak egy kósza ötlet volt
  • BooMiller
    Falapra csavarozva van a kormány:) Mert ezt ami most van nem fúrhatom ki, sejthetitek mért...
  • BooMiller
    Nekem ugy van:)) Mert levagtam a rendes rogzitest, egy 70x50cm falap es ezt rogzitem ket asztalos szoritoval:))))))
  • bardocz
    Fanatec kormányom ami volt, azt szopás volt rendesen felrakni, de egy Logitechet pl én sem tudom hogyan lehetne gyorsabban felrakni, mint meghúzni a két csavart.
  • lac coo
    Amúgy milyen kormány ?
    Nagyjából lehetetlennek tartom, hogy egy lapot bárhogyan is de gyorsabban rögzíts mint a kormányod ...
  • Met
    Nem tudom, valami olyasmire gondoltam hogy egy lap amire fel van rögzítve a kormány és az asztalra valami gyorsrögzítővel felrakom. Azért kérdeztem itt mert hátha valakinek van valami ötlete:)
    Amikor megvettem a kormányt (az elsőt) sokáig le se szedtem, úgy neteztem hogy a kormány mögött volt a bill.
  • lac coo
    A gyari csavaros, gyorsrogziteses cuccnal mi lenne gyorsabb ? :)
    En le sem veszem soha, a bill az asztal alatt van kihuzhato lapon, a monitor kicsit meg van emelve,hogy ne zavarjon elotte a kormany , az eger me jobb szelen van, azt sem zavarja semmi....En soha nem ertettem minek mindig leszerelgettni...:))
  • Met
    Leülhetsz, 1-es
  • 77pxdumbo
    Nagykalapács + százasszög mindig nyerő
    Esetleg pillanatszorító bár az könnyen kipattan.
  • Met
    Sziasztok!

Nincs valami megoldás a kormány gyors asztalhoz rögzítésére?
    Azt az időt szeretném lerövidíteni amit a csavarok tekergetésével töltök, meg néha elmozdul a kormány mert nem húzom meg eléggé.
  • lac coo
    Akkor meg főleg ! Miért van így lezárva mint az "R" ?? :)))

Bár az tény, hogy így sima 5-6 sebességes autóhoz jobb, mert koppig ki tudom tolni a kart, nem akar a hetesbe menni .
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.01. 10:47:33
  • Szabi #10870
    sok autóban van 7 sebességes h váltó :)
  • lac coo
    A monitor kérdést meg, és egyúttal a műszerfalét is, mert azt nem lehet használni, minden mehet kétgombos árkádban :)))
  • lac coo
    Egyebkent ennela fanatec valtonal miert van lezarva a hetedik fokozat? Mint a hatramenet, nem tudom siman 7.-be rakni, elobb be kell nyomnom a kart ures helyzetnel.
    Nem mitha talalkoztam volna mar 7 sebesseges h valtos autoval, de igy mi a fene ertelme van? Ha lenne is 7 sebesseg igy nem lehetne hasznalni....
  • repvez
    Hát végül is nulláról akarok ,de egy meglévőhöz. és pont amiatt akarok egyszerüt,mert nincs CNC-s ismerős és drága lenne egy céggel legyártatni ezért olyanba gondolkozok amit házilag késziszerszámokkal megoldható vagy a alkatrészek boltban megvásárolhatóak hozzá.
    MAx esztergagéphez férek hozzá, de akkor minden alkatrésznek hengeresnek kell lennie.

Hát mivel mégcsak most tartok a tervezés fázisnál ez még elég hosszú folyamat lesz ha egyáltalán meg is valósul
  • bardocz
    Jaa, azt hittem nulláról akarsz építeni egyet. Akkor ez tényleg nem segít. Meglévő mechanikában nem tudod hol kotyog? Lehet elég lenne csak azokat a valószínű műanyag alkatrészeket legyártatni aluból pl. Bár az meg CNC-s ismerős nélkül drága. Majd ha elkészülsz csinálj képet, érdekel mi lett.
  • repvez
    Csak én épp egy olyat akarok a gyári müanyag helyett ami tartósabb és mentes a kottyanásoktol kikopástól.
    Ez nem hiszem, hogy pár óránál tovább birná . ÉS én a potméterek helyett Hall senszort szeretnék használni, hogy a potméter elhasználódását is megakadályozzam és tartósabb legyen.
  • bardocz
    Nekem ennek a kialakítása olcsóbbnak meg egyszerűbbnek tűnik.
  • repvez
    Ha alul lenne egy kardánkereszt az megoldaná a dolgot, viszont akkor nem tudnám alászerkeszteni az érzékelöt és ugye akkor más lenne a forgáspont nem kéne a csapágy . itt ugye az adná a lényegét, hogy a megvalósitás és szerelés egyszerüségét adja a csapágy , meg az tartaná és biztositaná a mozgásteret az egész karnak...

NA de egy ötlet most beigrott , ha a csapágy belső gyürüjét szögletesre vagy bordástengelyüre alakitom és a tengelyt meg 2 perem közé szoritanám, hogy fel le se tudjon mozodni talán igy jó lenne a dolog ?

A mellékelt képen a felső kereszt tengelyeket nem kell nézni az egy elözö ötletből maradt ott
  • bardocz
    Ha felül a két csap körül forog, akkor a csapágyháznál hogyan fog mozogni? Vagy a csapágyház el tud mozogni?
  • lac coo
    Alapvetően jó ez a váltó, majd beszámolok róla, de szerintem rettenetesen túl van árazva !
    Én ajándékba kaptam, ha az én pénzem lenne tuti nem vettem volna meg :)
    Elég massziv, és ha az ember nem szánt szándékkal töri össze örök élet, de ismerve mi van belül rettenet sok a 70 000 Ft !

mindenesetre érzésre nagyon állat, igazi gépész érzete van az embernek, az álltható ellenállás nagyon jó, keményre álítva már semmi "játékszer" érzés nincs az embernek :))
  • lac coo
    Alul egy kardántengely ? Vagy csukló, vagy hogyishívják... :)
  • repvez
    Talán itt van pár jó szaki aki tud nekem pár ötletet tanácsot addni.
    A lényeg, hogy akarok egy joystick mechanikát gyártani ha lehet minél egyszerübben . a lényege , hogy kb ++-20 fok minden irányban és körkörösen akadásmentesen ,de kottyanásmentesen mozogjon.
    CSináltam egy kezdetleges tervet, hogy egy önbeálló csapágy vagy gömbfejbe fognám a tengelyt ami , jó is lenne ,mert olcső és szabványos , könnyü beszerezni.DE a legnagyobb gondom az , hogyan akadályozzam meg, hogy a csapágyba vagy a gömbfejbe a tengely elforogjon és csak a döntés része maradjon meg?
  • hungary27
    Véleményt mindenképpen írj! :)
  • lac coo
    De most jó.A gyári kábellal semmi baja, kipróbáltam 3 itthonit is ,azzal egyikkel sem látja az adapter a váltót.

És végre ki is tudom próbálni ! :PP
  • bardocz
    Írj a supportnak, nekem anno válaszolgattak rendesen. Ilyen szempontból jók.
  • lac coo
    No, megint szivattam magam egy kicsit, de legalább rájöttem, hogy a hálókábel a rossz, csak a gyárival müxik !!!
    Az viszont jó spórolósan nevetségesen rövid :)))

Azt lehet tudni, pontosan milyen kábel lehet a gyári, mert akkor ezek szerint nem mindegy milyen ?
  • lac coo
    Az a csoda, hogy nem fert ra a cuccra egy normalis usb csatlakozas, szivatjak a nepet ezzel az usb adapterrel :))
  • Szabi #10853
    néha vannak ilyen csodák, a lényeg hogy működik :)
  • lac coo
    Vagy ot oran at kinlodtam vele, ujrainditottam.kihuztam bedugtam, minden,,,,,nem mukodott.
    Ma reggel meg bekapcsoltam es jo minden.

Lehet van kulonbseg az ujrainditas es a lekapcsolas bekapcsolas kozott ?
    Mert mat nem csinaltam azota....
  • smog15
    Ja igen a váltót kérdeztem, elfelejtettem a hozzászólásra válaszolni reggel volt még :D Hűű van ára nem csoda, hogy ideges lesz az ember ha nem működik :) Driver telepítés után újraindítottad?