11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#10890 Hát hová az anyámba rakjam ??? :))))
Most itt tartok, majd lesz jobb is :))Amúgy meg a SQ módban itt van jó helyen :) -
#10889 Peugeot Boxert szimulálsz??? hol van az a váltó?:DDDD -
#10888 Én továbbra sem értem miért kell leszerelgetni a kormányt...
Itt az én ezeréves, szakadt kis asztalkám, simán elférek mindennel .
( Most ahogy nézem, tényleg elég szakadt, ideje lenne újat csinálnom :))
-
#10887 + a gyári egy fos:) -
#10886 Nem kell végig csavargatni két szorítót, hanem feldobod:) feltolod egy mozdulat megszorult és egy darab, de nekem nincs gyári.. szóval:D -
#10885 Ez nem tudom hogyan gyorsabb, mint a gyári :D -
#10884 Ez a leggyorsabb:DDDD
-
#10883 Na majd valamit próbálok. -
#10882 Esetleg ha az asztal szélénél van, akkor lehetne olyat építeni, hogy egy falapra van rácsavarozva a kormány, ami az asztal széléhez úgy van rögzítve, hogy le lehet hajtani. Ha nem használod, akkor lehajtod, és fejjel lefele lóg, addig még akár pakolhatsz is arra a részre, amikor meg kell csak visszahajtod. -
#10881 Piros momo, ettől tartok én is.
De csak egy kósza ötlet volt -
#10880 Falapra csavarozva van a kormány:) Mert ezt ami most van nem fúrhatom ki, sejthetitek mért... -
#10879 Nekem ugy van:)) Mert levagtam a rendes rogzitest, egy 70x50cm falap es ezt rogzitem ket asztalos szoritoval:)))))) -
#10878 Fanatec kormányom ami volt, azt szopás volt rendesen felrakni, de egy Logitechet pl én sem tudom hogyan lehetne gyorsabban felrakni, mint meghúzni a két csavart. -
#10877 Amúgy milyen kormány ?
Nagyjából lehetetlennek tartom, hogy egy lapot bárhogyan is de gyorsabban rögzíts mint a kormányod ... -
#10876 Nem tudom, valami olyasmire gondoltam hogy egy lap amire fel van rögzítve a kormány és az asztalra valami gyorsrögzítővel felrakom. Azért kérdeztem itt mert hátha valakinek van valami ötlete:)
Amikor megvettem a kormányt (az elsőt) sokáig le se szedtem, úgy neteztem hogy a kormány mögött volt a bill. -
#10875 A gyari csavaros, gyorsrogziteses cuccnal mi lenne gyorsabb ? :)
En le sem veszem soha, a bill az asztal alatt van kihuzhato lapon, a monitor kicsit meg van emelve,hogy ne zavarjon elotte a kormany , az eger me jobb szelen van, azt sem zavarja semmi....En soha nem ertettem minek mindig leszerelgettni...:)) -
#10874 Leülhetsz, 1-es -
77pxdumbo #10873 Nagykalapács + százasszög mindig nyerő
Esetleg pillanatszorító bár az könnyen kipattan. -
#10872 Sziasztok!
Nincs valami megoldás a kormány gyors asztalhoz rögzítésére?
Azt az időt szeretném lerövidíteni amit a csavarok tekergetésével töltök, meg néha elmozdul a kormány mert nem húzom meg eléggé. -
#10871 Akkor meg főleg ! Miért van így lezárva mint az "R" ?? :)))
Bár az tény, hogy így sima 5-6 sebességes autóhoz jobb, mert koppig ki tudom tolni a kart, nem akar a hetesbe menni .
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.03.01. 10:47:33 -
#10870 sok autóban van 7 sebességes h váltó :) -
#10869 A monitor kérdést meg, és egyúttal a műszerfalét is, mert azt nem lehet használni, minden mehet kétgombos árkádban :))) -
#10868 Egyebkent ennela fanatec valtonal miert van lezarva a hetedik fokozat? Mint a hatramenet, nem tudom siman 7.-be rakni, elobb be kell nyomnom a kart ures helyzetnel.
Nem mitha talalkoztam volna mar 7 sebesseges h valtos autoval, de igy mi a fene ertelme van? Ha lenne is 7 sebesseg igy nem lehetne hasznalni.... -
#10867 Hát végül is nulláról akarok ,de egy meglévőhöz. és pont amiatt akarok egyszerüt,mert nincs CNC-s ismerős és drága lenne egy céggel legyártatni ezért olyanba gondolkozok amit házilag késziszerszámokkal megoldható vagy a alkatrészek boltban megvásárolhatóak hozzá.
MAx esztergagéphez férek hozzá, de akkor minden alkatrésznek hengeresnek kell lennie.
Hát mivel mégcsak most tartok a tervezés fázisnál ez még elég hosszú folyamat lesz ha egyáltalán meg is valósul -
#10866 Jaa, azt hittem nulláról akarsz építeni egyet. Akkor ez tényleg nem segít. Meglévő mechanikában nem tudod hol kotyog? Lehet elég lenne csak azokat a valószínű műanyag alkatrészeket legyártatni aluból pl. Bár az meg CNC-s ismerős nélkül drága. Majd ha elkészülsz csinálj képet, érdekel mi lett. -
#10865 Csak én épp egy olyat akarok a gyári müanyag helyett ami tartósabb és mentes a kottyanásoktol kikopástól.
Ez nem hiszem, hogy pár óránál tovább birná . ÉS én a potméterek helyett Hall senszort szeretnék használni, hogy a potméter elhasználódását is megakadályozzam és tartósabb legyen. -
#10864 Nekem ennek a kialakítása olcsóbbnak meg egyszerűbbnek tűnik. -
#10863 Ha alul lenne egy kardánkereszt az megoldaná a dolgot, viszont akkor nem tudnám alászerkeszteni az érzékelöt és ugye akkor más lenne a forgáspont nem kéne a csapágy . itt ugye az adná a lényegét, hogy a megvalósitás és szerelés egyszerüségét adja a csapágy , meg az tartaná és biztositaná a mozgásteret az egész karnak...
NA de egy ötlet most beigrott , ha a csapágy belső gyürüjét szögletesre vagy bordástengelyüre alakitom és a tengelyt meg 2 perem közé szoritanám, hogy fel le se tudjon mozodni talán igy jó lenne a dolog ?
A mellékelt képen a felső kereszt tengelyeket nem kell nézni az egy elözö ötletből maradt ott -
#10862 Ha felül a két csap körül forog, akkor a csapágyháznál hogyan fog mozogni? Vagy a csapágyház el tud mozogni? -
#10861 Alapvetően jó ez a váltó, majd beszámolok róla, de szerintem rettenetesen túl van árazva !
Én ajándékba kaptam, ha az én pénzem lenne tuti nem vettem volna meg :)
Elég massziv, és ha az ember nem szánt szándékkal töri össze örök élet, de ismerve mi van belül rettenet sok a 70 000 Ft !
mindenesetre érzésre nagyon állat, igazi gépész érzete van az embernek, az álltható ellenállás nagyon jó, keményre álítva már semmi "játékszer" érzés nincs az embernek :)) -
#10860 Alul egy kardántengely ? Vagy csukló, vagy hogyishívják... :) -
#10859 Talán itt van pár jó szaki aki tud nekem pár ötletet tanácsot addni.
A lényeg, hogy akarok egy joystick mechanikát gyártani ha lehet minél egyszerübben . a lényege , hogy kb ++-20 fok minden irányban és körkörösen akadásmentesen ,de kottyanásmentesen mozogjon.
CSináltam egy kezdetleges tervet, hogy egy önbeálló csapágy vagy gömbfejbe fognám a tengelyt ami , jó is lenne ,mert olcső és szabványos , könnyü beszerezni.DE a legnagyobb gondom az , hogyan akadályozzam meg, hogy a csapágyba vagy a gömbfejbe a tengely elforogjon és csak a döntés része maradjon meg?
-
#10858 Véleményt mindenképpen írj! :) -
#10857 De most jó.A gyári kábellal semmi baja, kipróbáltam 3 itthonit is ,azzal egyikkel sem látja az adapter a váltót.
És végre ki is tudom próbálni ! :PP -
#10856 Írj a supportnak, nekem anno válaszolgattak rendesen. Ilyen szempontból jók. -
#10855 No, megint szivattam magam egy kicsit, de legalább rájöttem, hogy a hálókábel a rossz, csak a gyárival müxik !!!
Az viszont jó spórolósan nevetségesen rövid :)))
Azt lehet tudni, pontosan milyen kábel lehet a gyári, mert akkor ezek szerint nem mindegy milyen ? -
#10854 Az a csoda, hogy nem fert ra a cuccra egy normalis usb csatlakozas, szivatjak a nepet ezzel az usb adapterrel :)) -
#10853 néha vannak ilyen csodák, a lényeg hogy működik :) -
#10852 Vagy ot oran at kinlodtam vele, ujrainditottam.kihuztam bedugtam, minden,,,,,nem mukodott.
Ma reggel meg bekapcsoltam es jo minden.
Lehet van kulonbseg az ujrainditas es a lekapcsolas bekapcsolas kozott ?
Mert mat nem csinaltam azota.... -
smog15 #10851 Ja igen a váltót kérdeztem, elfelejtettem a hozzászólásra válaszolni reggel volt még :D Hűű van ára nem csoda, hogy ideges lesz az ember ha nem működik :) Driver telepítés után újraindítottad?