Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
szerintem az rFactor-t érdemes megvenni elég sokan játszanak vele magyarok is, vannak ingyenes futamok, bajnokságok is hozzá amik azért nem véresen komolyak viszont nagyon jó szórakozás 😊

mabocockpit
Sziasztok.
Elhatároztam, hogy megveszem valamelyik szim játékot az online miatt, de nem tudom, hogy melyiket.Mivel az online részét egyiknek sem ismerem ezért elég nehéz a választás.Olyan lenne jó amibe néha néha betudok szálni egy egy versenybe.A fiam miatt komolyabb versenyek nem jöhetnek szóba(lökdös,átszalad a tévé elött,stb...)<#ejnye1>.Persze az sem árt ha sokan játszák és sok verseny indul délutánonként.Ha valaki tud ajánlani valamit azt megköszönöm.

Gaben17
ilyesmi lesz az enyém is csak tv helyett meg kell elégednem a 22colos monitorral<#nevetes1>

Spirit of Perfomance Koenigsegg

pointer4

Hmm, szép design-os, csak szerintem én nem tudnék kiszállni 😄
pointer4
Régi pc ház ? 😄
bardocz
Cipõsdoboz hurkapálcamerevítéssel?😄
Hoffi
na hát minygyá a kézifék,kezdésének elején gondom adódott :S 😄

nem tom mibõl csináljam a dobozt😄 fa nincs itthon ami jól megmunklható lenne venni meg nemakarok 😄

TDU nick: [HUN]kishoffi / TDU 2 nick: kishoffiHUN / Logitech G25/Xbox360/Samsung 32\" Full HD TV monitorként :)

<#worship>Köszönet, a tervekért! Szerintem elfogy majd egy pár üveg bor mire kész lesz!JA meg néhány családi!!!!!!!!!!!!!<#crazya>
Ilyenre gondoltam én is eleinte, de aztán arra jutottam, hogy engem zavarna a kormányhoz meg pedálhoz képest az elmozdulás. Viszont ha ugyanezzel a módszerrel, a súlypontot más helyen meghatározva, kormányt-váltót-pedált székkel együtt mozgatva nem lenne szétszedhetõ annyira könnyen, így lakásba mindjárt nem is jó....
Valószínû maradok majd a passzív cockpitnél, majd ha házam lesz (meg pénzem <#vigyor2>), akkor majd jöhet valami nagyobb<#lookaround>
pointer4
Hát az elektronyikus atteunátorok - amik így is kuva drágák - csak a széket tudják megmozdítani.
Meg õ így kérte.
Meg minden videjoban így van, ami ilyen megoldás.
Mondjuk az atteunátor max 5-5 cm tud majd mozdulni, ez inkább olyan Forca vibration kiegészítés, persze a jó irányba dönt, tehát akár még FFB nek is nevezhetnénk 😄
Engem a kormány még nem is, a pedál zavarna. Hogy fékezésnél még közeledik pár centit 😄
bardocz
Nem zavaró az,hogy csak a szék mozog,a kormány nem?
pointer4
Na mer ma nem zaklattál, volt kis idõm 😛
Az ateuátort meg a csuklót nemtom milyen lesz, azt csak úgy csináltam. Az ülés kb méret, A kormány, pedál váltó, az jó távba van, kényelmesen. A TV meg az 50" méret, ami elé tolva akarod. Szétszedhetõ, de még sok mindent levehetünk meg felrakhatunk. Soká lesz a mûhelyben jó idõ :S 😄 .

solo
Durva 😊

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

pointer4
Hát én csak Panában tudok nyilatkozni, aminek normális képe van az olyan 110k HDReady, 180k FullHD. (82cm)

Baze ennek a dögnek FullHD ba olyan képe van, még nekem is leesett a állam. Persze tudom hogy nem ugyan az így, de nincs jobb ötletem <#zavart1> :
kép1
kép2
kép3
cselt
Nem is lenne most rá sztem annyi pénzem, csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy mennyiért mennek most.
pointer4
Annyit nem adnál érte mint amennyiért beszámítják😄
cselt
Régi nem eladó? <#idiota>
http://www.youtube.com/watch?v=U0u8ogCd8iM

Ez így jó is lenne<#whatever>
Van itt LCD is, meg a legkönnyebben így lehetne mozgásba hozni az ülést. Kérdés, hogy egy ilyen megoldás mennyire lehet zavaró vezetés közben, nem rángat-e annyira, hogy a lábam rángatózik a pedálon. Vagy az akkor is megvan, amikor az egész "cumó" mozgatva van?
cselt
Annyira sok jó mindent lehetne csinálni, csak sajnos mindez nagyon sok pénzbe is kerül 😞 De legalább már megvan, hogy mire kell spórolni 😊
solo
LCD re kiteszed az analóg órákat xD

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Kár, pedig az lenne az igazán jó<#pardon1>
pointer4
"analóg ford. szám mérõ"
Na az az igazán nehéz dolog. Léptetõmorot, meg elektronika hozzá.
http://online.chipcad.hu/www/termekek.aspx?group=0206

Nekem egy analóg ford. szám mérõ elég is lenne, váltást segítõ LED sorral és sebességfokozat kijelzéssel<#vigyor0>
pointer4
Az a momo persze kmau kép, de hirtelen nem találtam jobbat 😄 Láttam már touchscreeneset is, de sehol nem találom, lehet RSC-n láttam.
pointer4
Ugyan ez a méret, 82. Csak FullHD.
pointer4
Hajajj,

Nem mindegyik ilyen persze, olyat rajzolsz amilyet akarsz.
Jogdíjat még nem rendeztük, szabadalom védi <#crazya>

#2125 - Ehhez is van program, amivel rá lehet küldeni pl. a ford. számot, idõket, meg egyéb adatokat?
Hoffi
szurkolok😄

mekkora moniorod lesz a mostani is akkor mind az állat😄

TDU nick: [HUN]kishoffi / TDU 2 nick: kishoffiHUN / Logitech G25/Xbox360/Samsung 32\" Full HD TV monitorként :)

pointer4
Azon vagyok épp 😄 Van rá végre talán idõm.
Holnap a monitort cserélem, szurkoljatok 😄
Hoffi
pffú bazz pointer nem fordul fel a gyomrod? XD
hát nem tudom😄
a mozgása sztem túl erõs de kurva jó a cucc
fékezéskor emg gázadáskor nagyon megburul azt nem lehet valahogy tompitani?😄

Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.

Hoffi
hallod csinálj má egy videót ahogy mész és mozog meg minden azt mutasd majd meg lécci xD

pointer4
Nem mert a földön van, és nem az ölemben. <#beka3><#alien><#beka2>
Annyi hangja van mint egy pici elektromos motornak, amikor kifúj a szelep meg mint egy hónalj-spraynak .
Hoffi
amugy a te cockpited az mozog nem? levegõsen?
ha igen akkor kompresszor nem zavar vezetés közbe?😄

Hoffi
de amugy irtam hogy megveszem holnap a bill-t és akkor ugy XD

Hoffi
XD

mindenképpen a billenytyûset!<#idiota>

pointer4
Szurkolunk 😊

A legósat, vagy a billentyûset ?😊
Hoffi
Üdv!

na holnapm megveszem az USB-s billenytyûzetem és a héten még valószínûleg nekiállok a pointer átal linkelt kézifék megépítésének! képeket a kézifék készülésérõl majd csinálok és feltöltöm a topicba!
szurkoljatok😄

pointer4
Itt lehet rendelni, ahogy olvastam. És ott a többi info is az oldalon.
Elõbb elfelejtettem belinkeli, az nem az enyimé 😊
Nekem van egy LCd panelem odahaza, majd megpróbálok az LCDhype oldalon infót kérni, hogy milyen lcd contollert kéne rákötni, hogy használni is tudjam. De lehet ponnt az õ eszközük lesz rá alkalmas az USB13700 LCd controller.
cselt
Azért ez se olcsó, de érdekes dolgokat lehet belõle kihozni 😊
solo
Hu a gecibe! Mennyi volt, és hol?: O

pointer4
Hát nem kell akkora marha nagy 😄
Egy ilyen USB-s controllerrel, egy 320x240 LCD panellel 70Euro pl.
De ha kisebb méret kell, sokkal olcsóbban is ki lehet jönni. Még csak most kezdek belemélyedni.

cselt
Nemrossz, nemrossz, csak kinem van erre egy külön monitorja, LCD-je?
pointer4
Ezekhez a gammákhoz lehet már az új X-Sim progival mûszerfalat készíteni.

(Haverom Corolla mûszerfaláról fotó alapján, azért kevés a fordulatszámméárõ)

Ahogy látható tetszõlegsen mindenki kedvére kirakhatja azt a képernyõre, LCD kijelzõre (pl.G25) LCDHYPE/LCDSTUDIO progival. Most épp errõl olvasgatok, ha valaki mást is érdekel hajrá 😄

Itt épp azt ecseteli hogy akár egy másik gépnek a képernyõjét hálózaton keresztül használhatjuk ilyenre 😄 Persze ez az egész az X-sim Motion progi mellékes "hozadéka". Ezt is tujja.
solo
Nem, mert az ónnak nagyon kicsi az ellenállása.

solo
Nekem se munkába vág(mivel nincs xD), cask szerelgetem a gokartom, akármi, és ahoz kell.

Hecker007
nem fog semmilyen bajt se okozni, forrasztást sokat kell amúgy gyakorolni hogy szép és tartós legyen, nem kell feltétlen sok ónt használni
ahhoz meg hogy valami gondot okozzon ellenállást kéne beforrasztani azt meg azért észreveszi az ember 😄
akkor okozhat esetleg gondot hogyha rövidzárat okozol az óncseppel

pointer4
😄
Ha világvevõ rádiót készítesz akkor tuti 😄
5Volt, megy, nemmegy, valami nagy dolgot kell az útba raknod hogy ne mûködjön 😄
Itt arra gondoltam, hogy ha mondjuk egy kapcsolót forrasztok, akkor ott az óncsepp vastagsága/nagysága jóval nagyobb, mint a vezetéké, és ez okozhat-e egy idõ után bajt?
Hecker007
a forrasztás semmilyen ellenállást nem okoz, a vezetékeknek van ellenállása ami függ az anyaguktól, hosszuktól és vastagságuktól
de egy cockpitban nincs annyi vezeték hogy a vezetékek ellenállása gond legyen