11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#4047 A képek nem jelentek meg, de az első video.... vegyes érzelmek fognak el :D
Tuti az ürge valami multi precíziós, szöszölős fickó :D Ennyi csavar a földön nincs baze :D Úgy berohant a srác az erdőbe mint a huzat, így megbonyolítani a dolgot :D
Viszont egyszerű, és nagyszerű - csak bazi nagy lett -, be sajnos nem húzza a 3-4 közé üresbe semmi, de az csak pár extra rugó kérdése, gondolom belekerült később.
Viszont ki az, aki fogja a kész váltóját, és darabokra szedi, kirakosgatja az asztalra, majd újra összerakja ? :D
Mert összerakni bazi jó lehet, én is szívesen eljátszadoznék vele, de ezeket összeszedni, legyártatni, az tuti hogy van egy CNC-s haverja, akinek már az idegeire ment :D
Az ahogy benntmarad a fokozatban hosszanti irányban az nagyon ötletes, az hogy egy sugáron fordul a váltóbot, és egy kisebbsugáron az a fémszán, amiben a bot csúszik. Felülről feszíti egy rugó ezt a szánt, megtámaszkodva a rúdon, és annak a feszítése miatt, előre tolva, meg hátrahúzva az ívek különbsége miatt bent tartja. Visszahúzni üresbe is plussz ellenállás eredményez. :D Ötletes. -
#4046 Én is igy vagyok vele igy készűlt el a váltom is :D -
#4045 Tegnap Faterom kiprobálta a "szimulátoromat" hát érdekes arcot vágot :D -
#4044 Ez nem az enyém, csak találtam :D Szoktam ilyet :D olvasgatok nézelődök, és ami érdekes beszúrom ide :D -
#4043 ez a srác ügyes nagyon -
#4042 Szép napot igazából csak beköszöni akartam de ebbe a Forumba mindig van hozzáfűzni vallom !Először is köszi pointer a beálltásokat ha hazaértem kipróbálom ,másocora meg ez a váltó hogy van megoldva tengellyel ? Nagyon szép dizányos.Olyan rögzitöt én is kerestem de nem találtam ami Bekapja a váltó rudat :D .Jé olyan biletyüzetem van :D szegény egér már 2-cer volt forrasztva -
rbal #4041 Akkor én is rakok:
http://www.youtube.com/watch?v=lQ9Uwf9mWTw
http://www.horae.dti.ne.jp/~someday/HSHIFT/hshift.htm
-
#4040 Köszi :D
Akkor mindjárt jól berakom a bannerba :D
Addig is:
-
rbal #4039 Hogyne lenne! Amúgy ezt már linkeltem, meg te is linkelted már nemrég, csak te egy dobozba építve, és szépen feliratozva. Amúgy a bannerben az a DSP-B01 F1 is ez, valaki piacra dobta, amit nem lehetett volna! Amúgy van AUX része ami kezeli a szervo motorokat, meg az axisokat is.
A link, ami egy spanyol oldal, de a googlival aránylag szépen lehet fordítani, és itt sok mindennek utána lehet nézni. Ja viszont ha jól emlékszem XP- vel kompatibilis, de mintha valaki használná, már Vistán, meg 7-en.
XRDisplay -
rbal #4038 Szép lett a cucc! Látom te profibb vagy te ónoztad is a lapot, meg lemarattál mindent ami nem kell. Meg úgy tűnik, hogy a forrasztási pontokat te megnagyobbítottad, viszont közte a sávot, meg vékonyítottad. Vasaltad, vagy UV val csináltad, mert nagyon szépnek tűnik. Nekem vasalás után kellett rendesen filcel javítani. Viszont azt látom a kétoldalasnál a lik neked is van ahol félig lelóg a pontról. Így megnyugodtam hogy nem vagyok akkor annyira béna. :) Amúgy te mekkorával furkáltad ki a helyeket? Én sima mezei aksis géppel 1mm-es fúróval(3db beletört). Először nekiálltam a 0,8-al, de a 2. liknál eltört, mondom ez nem fog menni. A végére le is szakadt a kezem mire minden lik meglett. Műkszik rendesen? Gombokat is próbáltad már? Amúgy nekem a legnehezebb a 74HC595-öt, meg a 7,6mm-es kis kijelzőket volt a legnehezebb beszerezni, amiket jelenleg is várok, de elvileg 4 munkanapon belül meglesznek. Addig a ledeket sem forrasztottam be nehogy ne férjek oda a kijelzőkhöz. Azt még nem tudom, hogy ugye ott is van jópár olyan pont ahol mindkét oldalon kéne forrasztani, de ha egymás mellett lesznek, akkor nem férek oda a kijelző felöli oldalhoz. Neked erre van ötleted, vagy tapasztalatod? -
#4037 Rugó bolt.
Én úgy vettem, hogy bementem hogy kb 8cm hosszú 2cm átmérőjűből több erősségűt adjon. Hozott vagy 4 félét. Megnyomkodtam, és kértem ami szimpi volt. :) -
#4036 Jeeeee :D
Nem adtam fel a tegnapi harcot az LFS-el :D Mint írtam nekem is azt csinálta amit neked. hátramenet és se kép se hang. (na azért nem azért mert én ilyen jó fej vagyok, csak a Leo Bodnar panelt is ponnt így kéne meghajtani , de az se ment amikor otthon próbálgattam).
Most végre elindult:
Sajnos felváltani valamiért nem akart a program, pedig azt hiszem az 'S' vagy 'D', és mivel kicseszettül lassú ez a számítógép (lfsel stabilan 2,5 fps is akár) a melóban nem is erőltettem tovább.
Na 2 ötlet, de nincs erőm kikisérletezni hogy csak az egyik vagy másik, vagy mindektő miatt indult el. Inkább leírom.
A Leo Bodnaros topicba egy srácnak akkor indult el, amikor átírta a 127.0.0.1 Ip címet, (ami ugye saját magad lennél) valós IP címre. Neki így megoldódott a kijelzővel, nekem azt hiszem nem. A másik hogy az outgauge portot is bekapcsolod. na mind1, itt a két cgf file:
lfs.cg sorai:
Conn To Master 1
OutSim Mode 1
OutSim Delay 1
OutSim IP 192.168.1.103 //// ugye ez a saját ipcímem itt a hálózaton
OutSim Port 0
OutSim ID 0
OutGauge Mode 1
OutGauge Delay 1
OutGauge IP 192.168.1.103
OutGauge Port 30001
OutGauge ID 0
SIM_Monitor.INI sorai:
LFS_InSim_PORT_NO=29999
LFS_RECV_PORT_NO=22222
LFS_PC_IP_ADDR=192.168.1.103
LFS parancsikon:
I:\LFS\LFS.exe /insim=29999
Már csak az a jópofa kérdés, hogy ha az IP cím átírás oldotta meg, akkor ha épp fut a Hamachi, akkor annak magasabb priorítása van, lehet annak az ip címére kéne átírni? :D -
#4035 Kipróbáltam LFS alatt, ugyan azt csinálta nekem is mint Pummisnak, kiírta a játék, hogy kapcsolat vagyon, a 22222 porton küldi, berakja a Takatec hátramenetbe, és se kép se hang onnantól.
RFactorhoz a dll filet kell a pluginskönyvtárába másolni.
GTR2 nél biztos hogy a plr fileban kell átírni azt a Memory marhaságot (Write Shared Memory="1"), lehet Evonál is kéne. -
#4034 Kezdem feladni ezt a szenvedést a motec cuccokkal, a TakaTeC nekem pl semmit nem csinál se rFactor se GTR:Evo alatt...:S
Sikerült már valakinek belőni akármelyik simhez? -
#4033 Ha megtudnád pontosan mondani milyened van, akkor holnap menék a boltba azt venném is meg gyorsan:) -
#4032 Ohhh fuck ne szopas,mi a bolt neve? Remélem ez a Budapesti Baros Utca...:) -
#4031 Gyártani ? :D Baross utcánál készen árulják, 450Ft/darab :)
Vagy az közeleb van ? :D
Majd megmérem ha hazaérek :D -
#4030 Pointer megmondanád nekem hogy mekkora rugó van a pedálodban? Mert megtaláltam azt a boltot ahol tudnak ilyet gyártani 3 utcára van tőlem -
#4029 Nice :) -
zsika0524 #4028 Sziasztok. Itt vannak a képek.
http://www.postimage.org/image.php?v=aV1aWVL0
http://www.postimage.org/image.php?v=aV1aX2er
http://www.postimage.org/image.php?v=aV1aXjHr
http://www.postimage.org/image.php?v=aV1aXwa9
http://www.postimage.org/image.php?v=aV1aXND9 -
#4027 Lehet elég nekie 1 dolcsi is :D majd megnézem írnak-e valamit :D -
#4026 eeh, akkor nekem marad az XD, pedig ez sokkal jobb lenne -
#4025 Jóó :D
Látom valami történhetett pár hete, hogy ketten egymástól függetlenül elkezdtétek megépíteni :D
Hol van erről valami forrás anyag? -
#4024 Akkor kapsz fullos kódot, ha adományoztál. :D gondoltam küldök nekik egy tizest$ :D csak még várom a fizut. -
#4023 Ennél hogy lehet megoldani hogy ne legyen időkorlát? :S
Nagyon jó a DX-es része, csak a szervere kell ahhoz is, viszont az meg leáll egy idő után a trial verzió miatt, nincs valami trükk hogy ne legyen benne ez a korlátozás? -
zsika0524 #4022 Sziasztok. Én is elkezdtem megépíteni az Xtreme Racers dispaly-t. Jelenleg ott tartok hogy már csak a 7 szegmens kijelzőkből a kicsik hiányoznak, de ha minden igaz akkor holnap megjönnek azok is(egyébként elég nehéz találni ebből a fajtából közös katódos 5,08 mm lábtávolságút én pl. ilyet használtam: SC 36-11 SRWA). A kijelző nyákját én átterveztem, igaz így a legkisebb vonal vastagság 0,35mm de fotózással még ennél vékonyabb vonal is kivitelezhető. Csatolok pár képet hogy hol állok. A képeken látszik hogy pár LED nem világít de ez azért van mert nincsenek beforrasztva a 7 szegmens kijelzők. Sok sikert az építéshez!
//www.youtube.com/watch?v=7BfOvkTe-U8]video[/URL] ÁÁá a képet nem engedi na majd akkor máskor. -
#4021 Ja, majd msn újra, holnap napközben vagyok. -
#4020 Pointer az a loadcelles megoldásod érdekelne csakmert a terveid alapján csinűálom énis a pedálszettem, és loadcellesre csinálnám akkor már énis, de nem igazán értem telejsen a rajodat....Felvettelek MSN-re remélem nembaj, majd adnál némi infot vagy magyarázatot:) -
tomi555 #4019 de még mindig eladó csak egyelőre azért nem nagyon reklámoztam mert ki akartam élvezni amíg még lehet:) Szerintem jövő héten valamikor felteszem több helyre is, meg még ide is. -
#4018 mégsem adod el a cockpitet? -
tomi555 #4017 Kérésre:
pedal1
pedal2
-
#4016 áhhh köszi -
#4015 Csak megkell neki mutatni hol az rF könyvtár, oda betol egy SimAdapterPlugin.dll a plugin könyvtárba. -
#4014 Pointer nem tudod véletlenül a sim toolsnak az adatait a rfactor-ba hova kell bemásolni mert nem találom a cfg -
rbal #4013 Elvileg ezekkel műkszik:
(SimBin) GTR
(SimBin) GT Legends
(SimBin) GTR2
(SimBin) RACE07 / GTR Evolution / STCC The Game
(ISI) rFactor minden verzió
De még nem tudom jó lesz e!!! Pont a legfőbb cuccok hiányoznak a microchip(PIC18F4550-I) a 2db IC(74HC595N), és a 7 szegmenses kijelzők. De a jövőhét közepe-vége felé elvileg megjönnek. Picit félek hogy nem sikerül, mert tényleg sokat melóztam rajta, nem egyszerű ez a nyáklapozás-forrasztás! Életemben nem csináltam ilyent, és egyből ilyen sok 1milliméter széles sávos 2 oldalas áramkörrel kezdeni nem egyszerű!!! Sokat kellett javítani végig, nagyon sok időt felemésztett. Meg most a majdnem végén kilámpázni minden kört, hogy nincs e "zárlat", vagy rossz a forrasztás. Hát volt 1-2, leginkább forrasztáskor a pont mellett elégettem a nyáklap réz sávját, szabad szemmel nem is láttam, de mégis nem érintkezett. Árban kb18-20e Ft körül lesz a vége, igaz ebben van a drága maratószer, 2× annyi 2 oldalas nyáklap, forraszón, a microchip beégetése(így rendeltem), stb. Ami jelent pár ezrest. De ha nem próbálom meg sosem lenne ilyenem. Ha valakit érdekel akkor segítek majd összehozni, mit hogyan honnan szereztem be, mert az sem volt olyan egyszerű, de addig ne álljon neki senki, míg nekem nem műkszik nehogy valami ne stimmeljen, a sok lóvét meg elköltötte rá! -
#4012 Ja!Képet vagy hazudsz!:P -
#4011 Nyugi! Igertem rbal-nak is hogy lesznek fotok, csak turelem. Ha ez a SG olyan gagyi hogy nemenged 24kB-nal nagyobb kepet felnyomni (ami max ugy 120x120 pixel 8bites GIF), akkor majd ha lesz idom meg kell oldanom valahogy valahova felrakni a kepeket es onnan linkelni.
A turelem rozsat terem.....
En mar 4 hete turelmessen hajszolom az alkatreszeket, de vegre mar megvannak, most vastagon melozok rajta, azert nincs skypemse, mert nemulok a PCnel. A balkonon barkacsolok.
Meg a Kill Switch felfogatohoz kell hoszabb csavarokat szereznem es a havertol a cegbe meg szerezni 150mm hoszu "L" profilt, mert a kezifeket anelkul nemtom felfogatni. De a haver csak szerdan lesz bent a cegbe. Szoval addig csinalom a tobbit, van mit... -
#4010 Jól néz ki :) Milyen progihoz van támogatása? -
#4009 Wazzze , te ekkora szaki vagy hogy ilyenekbe bele mersz kezdeni? Hat olyan nekem is kell! Akkor lepipaltal engem is, pedig en mar sok kacatot gyartottam, persze nem csak PC-hoz de ugy altalaba, meg a regi 8-biteshoz is, annak idelyen csinaltam 8 bites hangkartyat a PMD 85-hoz, ami tudott maximum Mono, 32kHz, 8 bit hangot rogziteni, csak az volt a bokkeno hogy ezzel a minoseggel kb 2-3 masodperc fert bele a ici pici memoriajaba szegenkenek. No de mar manapsag nem nagyon elektronikazom. -
tomi555 #4008 Hello! Ha meg szabad kérdezni milyen IC van benne?
Ja amúgy megjött az LCD apának, ha lesz még rá időmpéntekig akkor lehet kicsit elszórakozok vele azt összedobok valamit LFS alá:)