Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

solo
Normál 90°os sötét szénszállal jobb lenne télleg.

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

milk4
Jobb lenne más háttér képpel😄

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

pointer4
Ma is jól elvoltam 😊

cselt
jaja persze átalakítóval gondoltam, nélküle nehéz lenne beleerõltetni 😄
pointer4
Azzal a kis kiegészítéssel, hogy a DVI csatira jön még az átalakító adapter, mert CRT moncsihoz analóg jelet viszel 😄
A két monitor közötti kapcsolgatáshoz meg ajánlom az Ultramon-t ha a vga driver alapból nem ajánlana fel ilyenre hotkeyt (pl nvidia-vista).
cselt
Ma már kitaláltam, hogy hogyan kell majd átrendeznem a szobámat, hogy beférjen a Mabo féle cockpit 😊. Egyelõre arra gondoltam, hogy egy régebbi nagy CRT monitort használnék a cockpit elõtt. Ezt ugye csak rádugom a másik DVI csatlakozóra, ami kilóg a kártyából és simán meghajtja azt is? Tehát nem kell semmi külön kártya vagy átalakító?
Már csak a pénznek kell rá összejönnie, de ez is záros határidõn belül megtörténik <#zavart1><#vigyor2>
pajti
köszi<#eljen>

pointer4
Azt pl daru emeli 😄

itt olvasgass
Ha regényt akarsz, közepétõl.
pajti
jó de hogy viszem fel a 7.re? Liftbe nem fér be.. <#idiota>
Viccet félre téve, hogy mûködnek ezek a "mozgó" cockpitok? levegõs a rendszer? illetve mi vezérli? azt készen lehet kapni?

pointer4
pointer4
Valaki nem akar repszimet csinálni? <#idiota> Alapnak jó .
cselt
A DFP és a DFGT is 900°-ot fordul. (egyik irányba 450, másik irányba 450) PC-n is mûködik, mivel USB-vel kapcsolódik a géphez. Logitech honlapján van is hozzá driver. De egyébként a G25 driverjével is mûködik 😊
Hoffi
ja megmég az hogy ez mûködik PC-n is mert az van odairva hogy PS2-es?
bocs a sok hülye kérdésért😄

TDU nick: [HUN]kishoffi / TDU 2 nick: kishoffiHUN / Logitech G25/Xbox360/Samsung 32\" Full HD TV monitorként :)

Hoffi
Üdv!
nos, az lennne a kérdésem hogy az imént pointer irta hogy a DFGT forog 900°-ot de a DFP? mert youtube-on vannak videók hogy ez 900° aztán csak másfélszer fordul meg a kormány

elõre is köszönöm!

TDU nick: [HUN]kishoffi / TDU 2 nick: kishoffiHUN / Logitech G25/Xbox360/Samsung 32\" Full HD TV monitorként :)

pláne😊 van itthon 3 ilyen vacsi új meg vagy 9-10 szétszorva gépekben😄

Köszi mindenkinek a visszajelzést, elsõsorban a kuplung meg a H miatt is veszem, rég szerettem volna már egy komolyabb motyót. Havernál MOMO-val játszottam, jó volt az is, de a G25-höz jó áron juthatok hozzá, ezért gondoltam, hogy akkor már inkább azt venném.
Mabocockpit-el pedig lebiznicelem a cockpit részét 😉

Köszi, üdv

Zoli
pointer4
Ja, u.a. 😊
Gaben17
szia
venni cockpitot nem vettem mert építés alatt áll 1 saját de a kormánnyal kapcsolatban én megvagyok elégedve a G25ömmel😊 Momo-t 100elveri. Ha tudod hogy szükséged van rá és kihasználnád akkor vedd meg😉

Spirit of Perfomance Koenigsegg

mabocockpit
Szia.
Vett már olyan aki G25-ös kormánnyal használja, de visszajelzést nem kaptam tõle.Gondolom szólt volna ha nem jó. <#vigyor4>

Csak egy kis kiegészítés. Ha valaki megakarja csinálni a kütyüt, ne vegyen sg-50 servot, bár ide lehet elég lenne de amúgy egy kalap... ennyiért pandanal már lehet kapni SG-90-et ami lényegesen jobb, pontosabb.

pointer4
Innen még épp nem vettek cockpitot tudomásom szerint, de már többet is eladott mielõtt "ráleltem" 😄
Lehet Mabo tud valakit aki g25-el használja, de szerintem tökmind1, úgy is csak annyit mondhatna az illetõ hogy jó.
G25 -öt akkor vegyél ha a kuplungot+H váltót akarod is használni majd. A momo jó mert frankó erõs, és nagyon kényelmes a fogása, csak a pedál problémája ami idõvel elõjöhet, meg nem forog azt hiszem csak 270°-ot.
A DFGT már forog 900°-ot, csak ott meg a pillangóváltó gagyi.
Sziasztok!

Épp készülök venni egy Logitech G25-t, és érdekelne a véleményetek, hogy ez a legjobb választás e. Igazából a magyar piacon nem nagyon találtam jobbat, és gondolom, azért megveri a MOMO-t is, ami kb 30-al olcsóbb, nem?
Várhatóan Mabocockpit-el csináltatok egy ülést is, van e már, akit rendelt tõle, és G25-öse van?

Köszi, és üdv mindenkinek!

Zoli
ezt kérdeztem....
pointer4
3 monitoros rendszert, 2 monitoron ? <#conf>
2 monitorost 2 monitorra a driver setupjában, mint nyújtott asztal. És 1024*768 helyett választasz 2048*768-at.
Ezt hogy tudom 2 monitorra beállítani?
pointer4
van e a software tripleheadhez hasonló rendszer mellyel a latommal és az asztali monitorral ami hozzá van csatlakoztatva azzal valósítja meg?
pointer4
Gyakorlati kiegészítés 😄

Itt egy kis plussz info a beállításhoz.
Innen olcsóbb a vezérlõ elektronika. 20$+9$ szállítás amerikából, Németeknél 24€+26€ a szállítás!!! (vicc kategória)
Innen szervó motort.
pointer4
Csak egy helyet tudok, viszont csak majd ha újra elindul.
bardocz
Mennyiért vállalnád el egy ilyen szék megcsinálását?Sajna nekem nincsen itthon semmi szerszámom,amivel meg tudnám csinálni.Mondjuk egy ilyen székkel,ez "csak" 24000ft.
Fr3nky21
Szevasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy valaki nemtudna nekem leírást küldeni vagy linkelni ahol levan írva a G25 Váltójának keményítése? Kicsit szeretnék rajta változtatni, mert alapból nagyon könnyen lehet kapcsolgatni. Köszi!

Egy MSI Laptop: 2x2,5 Ghz proci, 4 giga ram, Gf9500M GS 512Mb Ha az alkoholizmusnak van határa, akkor én kettős állampolgár vagyok.

Hoffi
solonak lehet igaza mert nagyon sûrûn vannak a kattanások😄

hehehehe, nagyon vicces vagy petikém😄 de valószínûleg akkor az lesz a baj hogy nem ugyanarra a hangra gondolunk😊

Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.

solo
Az nem kattogás, hanem inkább súrlódás hang.És én arra tippelek, hogy a fordulatszámmérõnek a szervúja körülrõl jön.

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

pointer4
Szerezzek új hangkarit? 😄
hát akkor az én fülemmel van a baj😄 de én mindig csak akkor hallok kattanást amikor vált😊

Hoffi
de nemm😄 van ilyen folyamatos kattogás😄 nemis tom mihez hasonlítsam😄

pointer4
Na itt a hangkártyás megoldásról szöveg meg hozzá progi 😄

Annak a fa, RaceMKII cockpitnek megküldték a terveit 😄
Hát ember legyen a talpán, aki rávesz egy asztalost, azt kivágni 😊)
gondolom a váltó...

Hoffi
csakúgy😄

milk4
És miért használja a csavó mind a 3 sebességmérõt?

Hoffi
a videóba mi ez a kattogás?😄

pointer4
Kis kiegészítés.

Ehhez használtak a srácok egy ilyen kis szervo controllert:

Azt RS232 portra kötve vezérlik:

Valami 10ms-os lassulást mondanak usb-soros port konverterrel.
Innen lehet redelni pl az elektronikát.
Ilyen vagy ilyen szervo motort vezérelve akár. (állítólag ezek csak 180°-ot fordulnak, ezért kell fogaskerékkel pl 1:2 áttétel hogy körbeforduljon).

Innen van az info, de ez csak az egyik a sok megoldás közül.

pointer4
Akit érdekel manual Outgauge, annak itt egy kif info. Gondolom a forumban töbet is lehet találni róla.
milk4
Én nagyon megvagyok vele elégedve,kisebb hibái ugyan vannak(pl.:a gombok kicsik és nehezen kezelhetõek a "touchsreenes" megoldás miatt és a betûk is kicsik),de nagyon megéri az árát.Igaz,1óra azzal elment mire sikerült elsõre bekapcsolni.Nem láttam semmi gombot a sötétbe,nem világított semmi és én meg vagy 20 elosztóval is próbálkoztam mire nekiestem a Manual-nak.A lényeg csak annyi volt,hogy megkellet nyomni a power gombot,amit eddig nem is láttam mert olyan kicsi és sötét is volt.Na,az volt az igazi FAIL.<#falbav>

A kormánygombok, nagyon komolyak, gratula hozzá!
Hoffi
kösz,szivesen<#idiota>

pointer4
Gratula minden alkotáshoz, és köszönet a fotókért <#zavart1>.
Mellesleg örülök hogy pörög a topic skacok!
Kormány nagyon tetszik <#worship>
Hoffi
na készítettem egy kis 8perces videót a kézifékrõl meg a váltóról holnap linkelem!😄

jóészakát! 😄