11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• solo
    CSAk a 9 es kép a jó xD Ezért még több képet követeleünk XD
  • Tika
    Nesze nektek, itt van par kep. De nehogy azt higyjetek hogy maris a deszertet adom elsonek oda. Szo se lehet rola, nem lovom le a poent. Eloszor szepen ismerkedjetek a temaval, szokjatok a kornyezetet, hogy tik is tudjatok, nem mindenkinek piskota a cockpit epites. Valakinek fasza muhelye van, valakinek meg 2x1.5 meteres balkonja , de buszke vagyok a balkonomra , mert valakinek az sincs, es akkor nemtom hogy lenne cockpit, furhatnak a halloszobaba a szonyegen vagy az agyon, a kepeken meg latni hogy mi lenne ott. Szoval ezt vegyetek szepen olyan Work in progress kepeknek , ez konkrettan a kezifek felfogatasanak a megoldasa, az eddigi legtobb lyukat igenyelo legkissebb profil, aztan ha megbaratkoztatok a korulmenyekkel es a kornyezettel, akkor majd kaptok tobbet is. Majd lassan adagolom, hogy be ne szaladjon a nagy falat egyszerre , meg amugyis meg mondom nem complette a cucc.
    Es azert is IMBUSZokat hasznaltam!!!
    Szoval nesze:
    kep1
    kep2
    kep3
    kep4
    kep5
    kep6
    kep7
    kep8
    kep9
    kep10
    kep11
    kep12
    kep13
    kep14
    kep15
    kep16
    kep17
    kep18

Most megyek szolgalati utra, csak szombat delben jovok meg, de addig nyugottan vehet valaszolni es irni az elozo szovegeimre is, ha hazajovok, majd szepen atnezem az egeszet, innan fojtatom. Addig is sziasztok. Pointer te meg szerezd be a LFS kodjat, mert hetvegen meghivlak egy korre
  • solo
    Eu sok azok, de leszarják az euro-t
  • Tika
    Hat a UK az nem EUs tag. Vagy megis? Azok nem EUn kivul vannak?
  • Tika
    Sracok, meg egy dolgot szeretnek toletek kerdezni. Foleg Pointer es Tomi555, de a tobbiek is akinek van tapasztalat. Vegre osze dugtam a USB hubot (7 portos aktiv). Most van benne G25, Joystick, Frex, External Keyboard. Ezek stabilan be vannak dugva. Na most ha indulni akarok a szimmel, akkor persze a Win mar megy mert elotte mar dolgoztam benne, akkor mindennek bekapcsolom a 220V-ot (G25, Frex) es utanna bedugom a USB hubot a PCbe. Azert elotte a 220V es utanna a USB connect, mert a G25 mikor eloszor USB es utanna a 220V akkor roszul veszi be, meg nemkalibral, meg stb... Szoval tapasztalatbol mondom jobb eloszor a 220V es utanna a USB connet. De talan 4 dolgot a USB hubon bedugni a hubot a PCbe, talan ez sok neki egyszerre, mert szokja irni hogy USB device not recognized vagy not initialized, neha a G25-ot se tekergeti. Akkor tobnyire a 2 aktiv cuccot ki kell huznom egyenkint. Akkor ki/be G25, megvarom meg tekergeti es kalibral, ha kesz, akkor utanna kulon a Frex ki/be, megtalalja es akkor mar jo.
    A Frex elott csak ketto game controllert szoktam hasznalni, az aktiv G25 es passiv Joystick, es azokat mindig kulon egyenesset a PCbe dugtam be, eloszor a G25 megvartam meg tekerget, aztan a joystick, es ugy mindig mukodott.
    Most is mukodig ha egyenkint dugom be iket (akar PCbe akar Hubba), de egyszerre az egesz USB hubot valahogy nembirja. Pedig mindig minden ugyanoda van dugva, nemcserelgetem a USB portokat. Van erre valami megoldas?
    Es meg keszulok egy egeret is venni, mert fojton oda nyukalni a PCs egerhoz a Frexbol, eleg kenyelmetlen. Szoval legyen itt is egy a Frexbe a KEY mellet.
    Pointer neked a sok USB cucc hogy viselkedik a Hubon ha inditod. Es menyi aktiv USB cucc van rajta (aminek van 220V), az egyik a G25 a masik az elektronika a motionhoz, meg nemtom mik vannak neked. Te hogy vagy ezekkel, hogy csinalod, hogy inditod a szimet (a motiont) es hogy viselkedik neked ez. Most meg lassan jon a pedalod is, az is 1 USB lesz pluszba...
    Mert ezt valahogy meg kell oldanom, mert ha hasznalni fogom naponta, akkor ne legyenek vele gondok.
  • pointer4
    EU-n belül nincsen vám, adót meg mire fel tennének rá? Az már benne van Fontban.
  • Tika
    Sracok ma teszteltem a Frexet, olyan felkesz uzemmodba, tetszik, fain, csak meg nem komplett, meg elegge log a bele meg a drotok belole, de a vegen megis csak jok lesznek a biztonsagi ovek az ullesbe. Nem az hogy kiesnek belole, de az hozzaszorit az ulleshez, es meg jobban erzekelteti a mozgast, mert igy sokszor azt vettem eszre hogy a vaksi szemem miatt, neki voltam gornyedve a monitornak, ugy amikor a 75 eves nyugdijas neni vezeti a 1965-os chevyt Szoval jobb ha az ulleshez szijazom magam. Meg kar hogy ilyen 2 meteres behemotra nyottem, mert mar alig tudok kikanyarodni a Frexel az asztal alol, de meg jo lenne hoszabbitani rajta. Most 174cm, ki lehet huzni egesz 200cm-ig, vagy tovabb is, de akkor mar nemtudok vele kozlekedni a szobaba. Pedig jo lenne meg szettolni olyan 5-10 centivel. De sajnos a 175 centi a maximum amivel itt kozlekedni tudok. Megsporolva a hulye kerdeseket - nem autozok vele a szobaba, de hogy fere tudjam parkolni ha nemhasznalom, es elovenni ha szimezni akarok. De sajnos ez a resze a tervnek nagyon bonyolodik.
    Meg vezetes kozbe kicsit szoknom kell a szekundaris billenytuzetet is, mert meg mindig az asztahoz hajlogok a PC billentyuzethez. Pedig a Frexre direkt vettem KEY tartot es itt a KEY rajta, es nagyon popec, vegre ext mar arrol irom. Marha jo. Ha jo berangat a kocsi akkor a KEY is szepen vibral mint ha igazi kocsiba lenne.
  • Tika
    Angliabol nemvamolnak es nemadoznak? Szerintem akkor is a GIFT a legbiztossab. En hulye vagyok ezekbol a vamos es ados dolgokbol, azert akarok inkabb biztosra menni. Vagy akkor magyarazzatok el rendessen.
  • pointer4
    Angliából postázza, milyen országban laksz te hogy vámot akarsz? Japánba ki és vissza Szlovákföldre?
  • tomi555
    ja bocsánat nem szóltam semmit:D hülye vagyok:D
  • tomi555
    mondjuk én ezt a LeoBodnaros cuccán nem értem hogy mér kell mind1ik gombhoz dióda, szerintem logikus úgy lenne hogy csak a kimenetek elé rakni 1-1-et és kész. Aztán lehet hogy valahogy máshogy oldotta meg a vezérlést mint én és azért kell, vagy van benne valami trükk:)
  • Tika
    Gyerekek, ami a Leo Bodnar rendeleseket illeti, meglehet vele valahogy beszelni hogy ugy adja fel a csomagot hogy GIFT, hogy nefizessek adot meg vamot, meg elmaradhasson a futkosas a sok birokracia korul? Mert nemszivessen futkosnak birokracia miatt ha eppenhogy 2-3 Euroval meghaladja a nemadozott es nemvamozott hatarerteket. Lehet igy intezni? Valakinek tapasztalat.
    A Frex az borsos cucc volt ott inteztem a birokraciat korulotte, de par apro miatt nemzivessen ismetelnem meg az egeszet, eleg volt belole egyszer is.
  • Tika
    En kb. 5 voltra tippelek ami a diodak korul lehet, persze akkor az logikus hogy osztoznak a feszultsegen egy ellenallasal, hogy a diodanak nemaradjon tobb mint 1.5V. Az megoldhato, nemproblema, csak a kerdes az hogy a gombok mukodni-e fognak es a diaodak teszik-e azt ami miat ott vannak? Ha igy mukodne akkor szuper. Jobb, es szebb is lenne LEDekkel a gombok, mert ha mar kell dioda, akkor inkab LED es ugy legalabb kapok viszajelzest hogy igenis vettem fonok, amit megnyomtal. Ugy popec lenne Esetleg kiprobalhatna ha van valakinek Bodnar cucc.
  • koanla
    Ha nincs több 5V-nál, akkor a ZÁRÓirányt ki kell bírnia. (Most néztem utána és elképedtem, hogy csak 5V-ig bírják a LED-ek. Valami 20-25-re emlékeztem). Persze a nyitóirány még mindig kérdéses: vagy lavinába taszítja előtét nélkül, vagy nem fog világítani. Mekkora feszültség lehet ott?
  • pointer4
    Akkor csak elég ha beküldi a dióda helyett a ledet, oszt jólvan ?
  • pointer4
    Fanatec CSP, mert mert csak, mert azért, mert nemtom, mert rezeg,mert sép, mertlustavagyokbefejezni,pedig már fejben végig is csináltam pl.
  • solo
    Ehhe, 2004 es az autó már sajnos:(
    Kis fejlesztés ráférne.
  • solo
    Én is xD
    Ahh, ha magyarországon lenne radical akkor kifizetném a körönként 4-5 papírt, de nincsen asszem:'([DE AKI VALAMI CSODA FOLYTÁN TUD VEZETHETŐ RADICALT ÉRTELMES KÖRÖNKÉNT ÁRON AZ íRON PLS!:D]
    E 1600 assal is mehetnék, csak ami egyik ismerősöméknek most van, abba nem férek be a kormány miatt, meg amúgy sem, a másik meg azthiszem még nincsen kész.De az már egy nagoyn durva gép lesz.
  • koanla
    "Arról fogalmam sincs, hogy a LEDkörte () tökéletes helyettesítője-e egy diódának. LED-en ha visszafelé akar folyni áram, hamar megpusztul, illetve előtételleállással kell állítani rajta az áramot, amivel a fényerejét húzod."

Ebből a szempontból tökéletes helyettesítője. A fő különbség a nyitófeszültségükben van; illetve természetszerűleg abban, hogy az egyik bocsát ki fényt, míg a másik nem.
    Akkor pusztul el, ha a zárófesz, vagy a nyitóáram meghaladja a határértékét. Vagyis ha a zárófeszültség nem nagyobb, mint a megengedett, akkor vígan elvan.
    Nyitóirányban azért kell előtét, hogy - ahogy Te is írod - az áramát beállítsd. Anélkül elszaladna az áram rajta és az pusztítaná el.
  • Gilb3rto
    Milyen pedál? és minek neked másik pedál, az miért nem jó amit te csináltál???
  • pointer4
    Arról fogalmam sincs, hogy a LEDkörte () tökéletes helyettesítője-e egy diódának. LED-en ha visszafelé akar folyni áram, hamar megpusztul, illetve előtételleállással kell állítani rajta az áramot, amivel a fényerejét húzod.

Jajj, most jött email, úton a Pedál végre valahára :D Már kezdtem fosni, mert a honlapon azt írják, hogy várható szállítás 2009Október, és hogy a 3. szállítás már kiment :S
  • Tika
    No varjal... az fontos, azert mert en kapcsolokot is akarok oda tenni, amik ki vagy be lesznek kapcsolva, nem sokat, egy parat, a tobbi meg csak nyomo gomb lesz. Akkor be kell raknom a diodakot is, ugye. Es azok lehetnek LEDek is hogy vilagitson mikor megnyomom? Esetleg valamelyik gomboknal LED es a tobinnel meg rendes KY doida?
  • pointer4
    Kb 4 postanap volt nekem pl.
    A diódákkal ne foglalkozzál :D Dióda akkor kell ha 3nál több gombot akarsz egyszerre benyomni, (pl ki-be kapcsolót használsz) A mátrixos bekötés miatt picit bonyolultabb a felépítés, hogy vissza ne follyon a jel azért kell dióda.
  • Tika
    Lenne egy kerdesem a Leo Bodnar joystick controllerekhez. Ott van a 6x6 (36 gombos) matrix, es mindegyik gombal van bekotve egy dioda, gondolom valami KY 30Nvalami. Az minek oda? Anelkul nemmukodne? Es ha mar ott kell hogy legyenek, akkor lehet LED is? Fog mukodni a gomb es vilagitani a LED?
  • Tika
    Gyerekek, a Leo Bodnar cuccok mikorra erkeznek meg altalaba? Ha megrendeled, kifizeted, akkor meddig tart amig megkapod? Nagyabol, plusz, minusz...
  • pointer4
    Na kíváncsi leszek erre, mit tud megmozgatni az SCN5.
    Még sajna videot nem tett fel a srác.

• rbal
    Köszi! Én különben arra gondoltam, hogy egy sodrott vékony vezetéket szálaira szedek, és először a top oldal ilyen pontjaihoz odaforrasztok, és úgy dugom be a kijelzőt, és a túloldalon szállal-kijelzőlábbal együtt forrasztom. Igaz, én még nem tudom mekkorák a lábak, de az 1mm-es likba biztos beférnek. Legalábbis ez az elméletem. Már én is várom a cumókat mint az állat, elvileg még 2-3 nap mire megvan minden.
  • zsika0524
    Hello! Ma megjöttek a kijelzők (sc36-11awe) és megpróbáltam beforrasztani. Hát mit mondjak rohadtul nem sikerült. Semmilyen irányból nem fértem a top oldali forrpontokhoz, pedig kicseréltem a páka hegyét a legvékonyabbra ami itthon volt (SO-32 tokot simán forrasztottam vele). Úgyhogy sikerült összeégetni 1* a nyákot 1* 7 szegmens kijelzőket. Van egy ötletem hogy lehetne megoldani a kijelzőket holnap kipróbálom és majd írok hogy sikerült-e. A kép válasz a kérdésre.
    http://www.postimage.org/image.php?v=gx3eoOA
  • rbal
    Ok! Írd ám le hogy a kijelzőket te hogy oldod(nád) meg! Ezek szerint te sem csináltál még 2 oldalas nyákot, de ötleted biztos van. Meg kijelző nélkül a gép felismeri?
  • koanla
    Nem monda az. :-) Nálam tényleg segített - egy darabig/néhányszor. Aztán a "végleges" megfejtést a UAC legalulra húzása hozta meg. Na persze ez megint gusztus dolga (gyalog-galopp módra, ugye); nekem annyira nem jön be. Mármint kikapcsolt UAC-cal. De akit nem zavar, az végleges megoldásnak tekintheti. Mondjuk mostanság valamiért már az UAC sem segít rajta ha jól emlékszem, de most inkább XP alatt gyűröm. Persze - mint jól tudjuk - ott meg más a galiba. De alapvetően igazad van: goto RBR topik.
  • attila2323
    Köszi kipróbálom.
  • pointer4
    Ohh, hát próbáld meg szerintem a RichardBurns topicba, mert erről a játékról nagyobb mondák vannak néha mint a a GRID-ről. Olyanra emléxem konkrétan, hogy új user létrehozásánál pl visszajött az elveszett FFB :) .
    Az gondolom alap, hogy mindenből a legutolsó verzió legyen fennt.
    Meg hogy a profilert uninstallni kell, majd újra vissza, és megoldódott.
    A játék elindítása után kellett a kormányt csatlakoztatni... stb...
  • Szabi1991
    *voltam..

és hogy ne csak off legyen ez a hszem is.. :p
    C5R
  • attila2323
    Bocs, hogy belépek a csatatérre a hülyeségemmel, de a formula force gp-men nem megy a ff Richard Burns Rally alatt. Win 7-et használok. Valaki help!!!!
  • Szabi1991
    ja és itt van még pár képem.. a versenyről még lusta voltak képeket feltenni, csak vidi van :)
  • Szabi1991
    ülés szanaszét volt szakadva , tiszta dzsuva az egész, motortér is.. versenyen se szerepeltek vmi jól..
    állandóan leállt a masina.. végül egy Opel Calibra szégyenítette meg amikor verseny után behúzta a boxba.. :p
  • pointer4
    Igeen :D
    Na a pilóták nem teszenek annyira :D
  • Szabi1991
    látom tetszik ez a képem :D
    ám balra van a 2 pilóta.. :)

• pointer4
    Haggyál már azzal a gagyi programmal! Még a kerékhőmérsékletet se küldi ki magából :P
    Gyere inkább rFactorozni, most jelent meg Tota Supra MKIV tuti verda, tudom ez az LFS es szivednek sokként hat, hogy megjelenik egy autó, de képzeld el, valahol így megy :P :D
  • pointer4
    Ne kamuzzál! Imbusz hamarabb beadja a kulcsot!