11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• PetiqeZSIR
    Sajnos Auto Blip="0" kivételével minden így van.
  • pointer4
    Pedig ezt kell.(csak ez épp az EVO configfileja)

Ezeknek elvileg nincs köze hozzá, de még a plr fileban ezt is érdemes (ugyan ott van) átírni.
    Auto Clutch="0" ///autokuplung
    Auto Lift="0" ///váltásnál magától ad gázt
    Auto Blip="0" ///visszaváltásnál auto gázfröccs
    Shift Mode="0" // ez nemtommi, de nekem így van épp :D és van üres.
    Mondjuk még lehet az is gond, hogy a configban gombra van hozzárendelve az üres..?
  • PetiqeZSIR
    Köszi a választ megnéztem és sajnos az van ott beállítva mégis ha kiveszem üresbe akkor is abban a sebességben marad a játéknál amiben volt.. ráadásul a kuplung sem az igazi,mert anélkül is tudok váltani akármelyik autóban (auto clutch kikapcsolva természetesen) ha megállok sebességben lefullad de váltásnál nem kell neki,ez normális ? :s
  • pointer4
    Jaja, elvileg az elektronika bírna 90A-is. Kicsit nagyító alá kell küldeni :D
  • rbal
    Tök tetszik az a LEGO BMW F1! :)

Amúgy ez az ablaktörlőmotor modell?
    Kösz a kormányinfót!
  • bzs770316
    Te egy állat vagy POI!Nagyon komoly!
  • solo
    debuzi xDDDDDDDDDD grat: D
  • pointer4
    PetiqeZSIR:
    rFactor\UserData\teneved\controller.ini
    Gear Select Button Hold="1"

Ezt állítsd.

rbal:

Jóóólbírja!! Ennél volt 1cm-el hosszabb tengelyen, akkor már karcsúnak tűnt a ház ereje (így most 10cm-plussz), de most így nagyonfasza. Szépen részletesen lehet 900°-al ívekre vadászni, mintha sokkal szélesebb lenne a pálya :D

Amúgy nem is lustálkodtam:

De szar egérrel menni :D Sajna az sub-sorosport adaptermet nem szereti, nem tudtam messzebb menni a géptől.
  • PetiqeZSIR
    Megtudja valaki mondani hogy rfactorban g25el hogy állítom be hogy ha nincs semmilyen sebességben a váltó kar akkor üresben legyen a játékban is ? ugyanis ez nem müxik.
    Leszedtem azt a supra-t amit itt mutatott valaki,beszarás milyen szépen kidolgozott mindenhol.
  • rbal
    Mi van ma? Nagyon pang a topic! Pointer írhatnál valamit a 350mm-es "OMP" ről hogy tetszik, hogy bírja a G25 ház, hogy érzed, mekkora az erőkar, nem kell e félni, hogy töröd a tengelyt tőben... Engem nagyon érdekel! Nem jöttek meg a hiányzó cuccaim az XRDisplayhoz, és elkezdtem törni a fejem a köv projekten. Az pedig az F1 féle kormány, meg egy rendes autókormány. De mivel még nem tudom műkszik e a kijelző, addig nem akarok F1 kormánynak nekiállni, mivel 6mm-es aluból szeretném, és az kiba drága, addig nem akarom megrendelni. Az sem egyszerű, ugyanis csak táblában kapni 2 m2/tábla, 46000pénz, és nem vágnak, max rendelnek akkora méretet amekkorát akarok. Kéne min. 30×20cm es darab. Meg kéne az autó kormány, hogy a távolságot egyformára csináljam, ne kelljen a G25 ház felfogatásán variálni kormánycserélgetéseknél. Szal egyenlőre agyalok, képeket, vidiket nézek.
  • rbal
    Na akkor gyűjteni a tapasztalatokat, aztán lehet hogy én is belevágok 1be.
  • Gilb3rto
    Nah annyi haladás az ügyben hogy a chipet már megrendeltem fel is prormaozzza a srác 1300 FT a többi apróság meg van kb 800 meg vettem az egésznek egy szép dobozt az + 500 2600FT-ből meg is lesz márcsak a nyáklapot kell megcsinálnom!
  • rbal
    Inkább így:
    http://kephost.com/view-335_K_p_465.jpg
    http://kephost.com/view-322_K_p_468.jpg
    http://kephost.com/view-249_K_p_469.jpg
  • rbal
    Vazze mindenki cint, meg forrasztót ragad! :)
    Alakulok én is, már csak a PIC, meg az IC hiányzik, remélem holnap meglesz!

• Gilb3rto
    Rbal nagyon szépen köszi az infot így már nem is veszek leobodnar cuccot 6 ezerért megépítem inkább magam 3 ezerből:) Olvastam róla egy srác megépítette müködik is neki, szóval yeeeah jövhéten már építem is össze és a pedál + váltó is erről fog menni:)
  • Gilb3rto
    A gyártó régi mjár megszünt olalának a teljes mentése:) Itt minden van leírás keymapperek stb!
  • tomi555
    32 gombut tud win + pov. Na szóval gondolkodtam még a LeoBodnaroson is:D nem hagy nyugodni:) Majdnem teljesen biztos vagyok benne hogy ez egy PIC, olyan amilyet én is hasnálok. Namost azon pont elég láb van a 8analóg és 6x6-os mátrixhoz tehát amit előbb kigondoltam kilőve. Azért kíváncsi lennék hogy az alján vannak-e smd ellenállatok ugyanis ha tényleg pic akkor pár lábhoz kéne a bementethez felhúzó ellenállás elvileg. (na meg pdf szerint az analog bementekhez is 1-1 2.5k-s) Viszont azt még mindig nem tudom hogy dedektálja hogy rá van-e dugva a poti.
  • Gilb3rto
    Itt lehet kapni hozzá a chipet!

Itt pedig leírás+ PCB rajz!
  • rbal
    Ennyire nem mélyedtem bele, csak láttam hogy ilyennel oldottak meg egész repcsifedélzetet, tekerőkkel, kijelzőkkel, gombokkal(világítókkal), meg még talán beszélt is. :) De azt láttam valami rajzon, hogy használja az usb-t, meg a printer csatit is.
  • pointer4
    Azért az nem olyan egyszerű kérdés, a DirectX egy vezérlőről max 36 gombot fogad el (ha jó tudom) és ők ezt valami mapperral a billentyűzetre terjesztették át, vagy ilyasmi, így lett 100+ gomb :D

Itt a topicja.
  • rbal
    Nem tom ismeritek e, de létezik az Mjoy16 nevű szerkezet, amit szintén házilag elkészíthető, minden van hozzá. Összeségében kenterbe veri a Leo-t, ahogy nézegettem a repszimesek ezt használják többen. Ugyanis vagy 40 gomb, meg egy valag axis, meg mittomén mit rá nem lehet kötni. Képeket, vidiket nézve nekik világít is a gomb, nem tom az benne van e a cuccban. Link egy hosszú használati útmutatójáról érdemes lehet szemezgetni.
    http://home.versateladsl.be/verlejan/Download_bestand/Mjoy16%20manuel.pdf
  • tomi555
    Valószúnűleg tristate lábak, tehát lehet kimenetis, bemenet is és programból van lekezelve a dolog. Bár azt nem tudom hogy oldhatta meg hogy a kimenet mikor ráköti testr legyen védelem bár most belegondolva van egy tippem ami választ adna arra is hogy detektálja hogy van-e rádugva poti.
  • koanla
    Igen, ezt nem vágom én sem. Mindazonáltal ha megnézed Pointer #4138-át, akkor ott a linken két variációt látsz. Az egyik szerint mátrixban minden bemenet: sorok és oszlopok, ugye. Míg a 12 kapcsolós metódusnál IS azok, csak akkor nem a két bementet kötöd, hanem GND-t kapcsolsz rájuk.
    Hát erre már nincs ötletem, míg az IC belsejét nem látom. :-)
  • tomi555
    Nem hiszem hogy mind1ik bemenet lenne, akkor az csak lógbna levegőben és nem tudná hogy mit nyomott le. Valószínűleg az oszlopok kimenetek a sorok bemenetek. Esetleg azt tudnám elképzelni hogy a kimenetek re 1-1 áramgen ami mondjuk 15mA-t biztosít és az menne rá a mátrixra. Csak ezzel meg az a gond hogy ha több LED világít egyszerre akkor csökken a fényerő (oszlik a 15mA)
  • koanla
    Itt azt írja, hogy van mód NEM mátrixba is kötni a kapcsolókat, de akkor ugye nem 6x6, hanem csak 2x6 kapcsolót lehet rákötni:
    "or simplified direct connection to any of GND pins "
    Ugyanitt azt is írja, hogy 100mA-ig terhelhető a cucc:
    "•Use other sensors with 0..+5v output, e.g. ratiometric magnetic Hall sensors. You may use spare +5V and Gnd pins to draw some power (up to 100mA) "
    Ha nem mátrixos ÉS bírja a 100mA-t, akkor rá lehet kötni a LED-et egy egyszerű előtéttel, még Si dióda sem kell mellé sorba.
    Viszont még mindig nem vágom, mi van az IC-ben, de majd este próbálok túrni valami belső rajzot, de legalább valami specifikációt. A más táp bevitele a körbe ott aggályos, hogy nem tuod, mit fog csinálni az IC-vel - vagy a plusz betáppal. Esetleg - ha ennyire fontos a LED - , akkor még inkább egy olyan kapcsoló kéne, ami párhuzamosan kapcsol mondjuk két szeparált kört. Az egyiken menne a bemenetek izgatása, a másikon pedig külön mehetne a plusz táp és a LED-ek.
  • pointer4
    Da pl ha csak 3-4 darabra akar leset, és a dióda mellé beszúr valami picinyke relének megfelelő elektronikát, és más tápról kapcsolná a ledjét? Nem kellene az mind a 36 gombnál !
  • koanla
    Húha, ez nem fog menni. Attól tartok, a mátrix mindkét sora (függőleges és vízszintes egyaránt) bemenet. Annak meg akkora ellenállása van, hogy azon nem fog 15mA folyni, De még talán a mikroamperes tartomány is sok. Tehát nem arról van szó, hogy sok volna az IC-nek, hanem - előtéttel vagy anélkül - nem fog akkora áram folyni, hogy világítson a cucc. Akkor ez így felejtős.
    Tika, szori, ha reményt keltettem fölöslegesen!
  • pointer4
    Elkészítettem az ábrát amit kértél, de én is bazi sokat szívtam az USB-vel. Hun-ot kötöttem HUB-ba régen, mind erősítős, meg több USB szálat húztam ki mert ha működött is vele a windows, a pc bekapcsolásakot a startup sequence alatt befagyott a bios pl, de csak hideg indításból.
    Csak úgy tudtam megoldani hogy menjen (minden extra HUB, és több kábel nélkül), hogy egy USB kábelre kapcsolót szereltem, a zöld-fehér - D+,D- ereket. De az 5V-ot pl átengedi, tehát a készüék kap áramot, csak a bejelntkezésre vár az adat porton. Lehet ez a trükk az egészben, amire véletlenül, tudtomon kívül jöttem rá.
    Igaz, olyan minden 10-15. bekapcsolásnál a G25 van hogy elbóbiskol és nem középre, hanem kicsitt balrább kalibrál, de akkor nyomik egy ki-be-t, és így elindul amit látsz a képen mind.

Amúgy inkább küld át skypeon a képeket, és én felteszem neked ide sg szerverre :D
  • tomi555
    Meg udje a bemenetet át is kell billentenie, tehát a LED nem fix testra van kötve hanem bementre.
  • pointer4
    Én is ezen kezdtem el gondolkodni az írásod közepén, hogy ha már világít 10 led, akkor az összeadódó áramot kibírja-e az a szegény IC.
    Kapcsolásban csak ez az egy van megadva:

Itt van róla az összes elérhető info, gondolom az IC típusát nem adja meg, se a firmware-t, érthető okokból :D
  • koanla
    Öööö, egyre jobban nem tetszik ez a dolog, ahogyan gondolkodom rajta. :-)
    Az ellenállással való osztozás záróirányban megbukik. Pontosabban valóban osztozik, de olyan - ebben az esetben kedvezőtlen - arányban, hogy gyakorlatilag az ellenálláson nem fog feszültség esni. Záróriányban a diódát szakadásnak tekinthetjük. Ahhoz képest akár egy 1kOhmos ellenállás sem lesz jelentős, így a LED viseli a teljes zárófeszt. Namost így, hogy a limit csak 5V, elég rizikós lehet a dolog. Ajánlott mellészúrni sorosan egy "sima" diódát is. Az előtétet pedig a következőképp tudod kiszámolni: R=("Táp"-LED nyitófeszültsége-dióda nyitófeszültsége)/nyitóáram. A LED nyitófeszültsége - típustól függően 1,3-25V körül esik. Egy Si diódáé olyan 0,6V. A "Táp" értelemszerűen a kapcsok közti feszültség, ami szerinted itt 5V lehet. A nyitóráam pedig az az áram lesz, ami a fényerősséget meghatározza. Általában 20mA fölé nem nagyon szoktak menni (persze ez is LED-függő), szóval ezt lehetne tervezni 15mA-re. Így a képlet a következőképp alakul: R=(5V-2,2V-0,6V)/15mA~147 Ohm. Ehhez a közel eső szabványérték mondjuk a 150 Ohm lesz. Ha tehát ha az adatok, nyitófeszültésgek megfelelőek (A LED nyitóófeszének 2,2V-ot használtam, ami változhat! Emellett még a nyitóáram igénye is lehet más.), akkor a 150 Ohmmal jó kell legyen. A tegnap leírt három határértékből kettővel meg is vagyunk: a nyitóráam nem lesz túl nagy, a zárófeszt elintézed egy szilícium-diódával. De nem tudni, mi lesz a nyitóárammal. jelesül, le tud-e adni a cucc 15mA-t (vagy amennyit be szeretnél állítani az előtéttel). Érzésem szerint itt fog megbukni a cucc, vagyis egyszerűen nem lesz elég nagy az áram és nem fog világítani a LED. Van esetleg egy kapcsolásod, nem nagyon rémlik ez a mátrix-dolog? De ha jól tévedek, akkor valami IC-bemenetről van szó, ami elvileg (főleg, hogy ez valami logikai IC) nem nagy áramokra készül, főleg nem a bemenet esetén. A kapcsolási rajzzal már kicsit beljebb lennénk. Persze az IC jellemzői még úgy is kérdésesek lesznek.
  • pointer4
    Ennek a szimunak láttam a bemutatóját, az a csöcsikés szimus műsorba, a G27 tesztjénél.
    Hát szerintem nem stabil, az az egy krómozott cső tartja csak a kormányt, bár jó vsatag, de kilengedezhet oldalra tuti ha erősen markolászom a kormányt...
    Bár szép nagy dobozban jön, és tuti élmény lehet összerakni :D
  • pointer4
    9,17,18 megy csak :D
  • pointer4
    200€ a cucc +20€ a szállítás kompletten. De pl nekem amerikából is jött már csomagom, amire elfelejtettek vámot tennni.
    A gyártósor nem bírja a rendeléseket, igazából túl olcsón adják.
  • Tika
    Na itt mar nincs senki, akkor en is lefekszem par percre, nemsokara hoszzu szolgalati utra idulok.
    Azert irjatok, szombaton majd atnezem
  • Tika
    Pointer, amugy menyit gomboltak le rolad a ClubSport pedalokert. Menyi a netto ar, es menyi lett komplett szalitassal.
    Es akkor ha ez nemetbol jon, akkor egyatalan nemerdekli a vamosokat? Se ado, se vam? Egyenesen nalad othon csenget a postas es atadja "igyen", mar hogy nemkell fizetned a birokraciat korulotte ha akarmenyibe is kerul?
    De amugy eleg ocsmany dolog hogy mar jo egy honapja kizizetted, es meg mindig nemjon... Sokat vasarolnak, keves van belole, vagy nembirjak gyartani, vagy hol van a kutya elasva?
  • Tika
    Francba, roszul rakta be a cimet. Akkor javitas www.visionracer.com
    es kep:
  • Tika
    Pointer, a "Szimulátorok / Szimulátor keretek" koze benyomhatnad a www.visionracer.com cimet is. Had szaporodjon az adatbazis
  • solo
    Télleg csak a 9 es jó xD
  • Tika
    Haha, szorakozol velem?