Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Egyébként zseniális! <#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#wink>#wink>
www.smart-bus.hu
TDU nick: [HUN]kishoffi / TDU 2 nick: kishoffiHUN / Logitech G25/Xbox360/Samsung 32\" Full HD TV monitorként :)
Munkahenger lehet simán annyiért-
Útszelep az kizárt. A 10k-s ár az már istenes és csoda hogy még most is van. Elektromos vezérlésú kell, 5/3 mûködésû, középen zárt.
A legolcsób amit valaha is láttam az 6k volt, majd kiderült hogy levegõnyomással kell vezérelni.
- Munkahenger használtan 6000 Ft/db
- Útszelepek 2-3000 Ft/db
Ezeket találtam elsõ keresésre, persze nem biztos, hogy megfelelnek a célra, és ennek fényében írtam, hogy nem annyira drága.
"- Állj! Ki vagy te?
- Én, én vagyok. Arthur, Uther Pendragon fia, a Kamelot kastélyból. A britek királya, szászok legyõzõje, és ura egész hatalmas Angliánknak."
Elektronika, 14.990,-
Kompresszor, bár 40 körül is szokott lenni.
Szelep *4 db
Munkahenger *2 db
Sok sok szerelék a bekötéshez ~ 20k
Vas a vázhoz, hegeszt, és kész is a szimulátor 😄
Meg még pár idegesítõ apróság 😄
Komolyra fordítva a szót, kíváncsiságból utánanézegettem, a teljesség igénye nélkül, az általad is használt pneumatikus megoldásnak, pontosabban a pneumatikus cuccok árainak, és hát ha jól néztem akkor relatíve "olcsón"meg lehet úszni ezt is. A legdrágább talán a kompresszor lenne, no persze munkahengereket is lehet venni drágán is, de találtam olcsón is, igaz használtan, amibe nem tudom mennyire sikerül beruházni ha oda kerül a sor. A vezérlõelektronika áráról viszont fogalmam sincs. Te készen vetted, vagy esetleg csináltad? Mennyibõl lehet kihozni?
Illetve bárki akinek van szimje otthon, megosztaná, és belinkelné egy új banner készítéséhez azt nagyon megköszönném 😄 Csak összejön már egy pár. (repülõ alkalmatosságos is szóba jöhet ám 😄)
Kezd elegem lenni a sok "gyári" cuccból 😄
Volt egy
ilyenem eladam egy csókának, azért hogy megépíthessem ezt. A csóka vett egy X-pitet idõvel, majd eladta hogy engem maceráljon és megépítsem neki ezt, ami nemsokára el is fog készülni, már a finishben van.
A csóka az a Zsóti akivel közben összehaverkodtunk, én én vagyok, a szimek meg a képeken 😄
Viszont fiatal és butus voltam, a DIY nem azt a jellegû felépítést jelenti, arra inkább a "FREX szerû" kifejezést használják. A DIY az házi készítést jelent (Do it yourself), valahol a forumok olvasása közben én értettem félre. A Rock'n'Ride, az stimmel.
Pointer, mondjuk az érdekelne, hogy mire jutottál anno a #2598-ben is tárgyalt elektronikával kapcsolatban!
Azt viszont tudom, hogy az ablaktörlõmotor bika erõs, csak alég nagy áramot is fel tud szipkázni. Azt hiszem láttam is hogy valaki Autóaksiról hajtotta, az röhögve kiad 150 Ampert pl az önindítónak is 😄 Szóval ezért kell pl a ventillátor az elektronika felé, mert magas áramokat vezérel a tranyó.
Valaki úgy használta pl, hogy a 2 motor hátulról (mint a régi vasuti mozdony kerekének hajtásánál) egy-egy exceterre rögzített rúddal lökdöste az ülést. Tehát így váltották ki a aktuátort. Erõs is marad egy ülés lökdöséséhez így, egy 10cm-es munkaútnál, olcsó is.
Igazából ennél az elekrtomos megoldásánál a #2566-nál linkelt felépítés, vagy Thanos saját szimulátora remek, !!!kiegyensúlyozva!!!!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ennek fényében ez a része a cockpitnek nem lehet túl drága, mert pl. a VATERA -n már egy ezresért is lehet venni ablatörlõmotort, de pl. 2000 Ft-ért volt IFA ablaktörlõ motor is. Nem igazán értek hozzá, de ablaktörlõmotor és ablaktörlõmotor között nem lehet akkora különbség, hiszen mindegyiknek ugyan az a rendeltetése.
Ez a megoldás ezek szerint költséghatékonyabb lehet mint a lineáris aktuátoros megoldás, mert ott az ár 80%-át az aktuátorok képzik. A görög srác elektronikája vajon megfelelõ lenne a #2589 -ben látható megoldás használatával is? Szétnéztem igaz az eBay -en is és szép számmal lehet találni lineáris aktuátorokat de azok közül nem tudom, hogy melyek felelnének meg ilyen célra.
Elõször azt kellene eldönteni, hogy melyik útat kellene választani.
Egyébként a Te cockpitedrõl is rakhatnál fel egy videót, hogy miként is mutat használat közben 😊
Ez nagyon hülye...
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Amúgy övé a leghosszab forum topic 😊
A vége, ahol az elektronikával foglalkozik, egy kicsit zavaros nekem, de biztos lesz akinek nem 😊
Amúgy egy ilyen SCN5-ípusú elektromos atteuatorral van megodlva. Csak az ülést mozgatja, mert gyenge (10kp), cserébe csak 2 átalakítót kell rákötni és már mûxik is. Mindezekre meg rájön hogy **va drága, 400$/stück.
Na ezt akartam:
A szerkezet ugyan az, de nem rossz ötlet a társított software 😊
Na és ez mekkora már?<#vigyor3>#vigyor3>
Egyébként pointer4, a Te cockpited is hasonló mûködésen alapul, nem? Lehet egyébként valamilyen tervrajzot szerezni hasonló cockpithez?
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Mission Impossible 2010: PRO Class
www.smart-bus.hu
mikor cockpitbõl cs-ezel g25-tel lécci😄
TDU nick: [HUN]kishoffi / TDU 2 nick: kishoffiHUN / Logitech G25/Xbox360/Samsung 32\" Full HD TV monitorként :)
Dehhogy utáltunk ki, csak bazi ritkán játszunk.
De holnap majd szólok, mert ponnt otthonleszek 😄
Mellesleg jól kiutáltatok... már nem merek menni játszani! 😄
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu