11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4
    Ezek nekem annyira tetszenek :D
  • pointer4
    Nem, szinte minden kezeli az analóg kuplungot.
    De még mindig nemnagyon értem :D Kitekered egyik irányba, és úgy dugod be újra? Akkor viszi az egész tengelyen?
  • Pummis
    NA bekötése úgy van a potinak van 3 lába abbol a középső a test a bal vagy a joboldal az adat megfogtam a testet ráforasztotam a gampad testre az és a potinak a bal lábát :D meg a analogra igy még mindig csak bara mozog, de ha kihuzom az usb és bedugom müködikba a ball és a jobbra is megy a + jel szoval érdekes ez az analog .Hétfön jövök képekell adigra kész a kijelzö csak még a 6 sebbeség nem jó.Egyébként Csak a lfs kezeli az analog kuplungot ?
  • pointer4
    Csak a V2 photo1 jó
  • pointer4
    Egyikse
  • pointer4
    Nemvagoyk pipa, de az uccsó képáradatból csak a legelső kép letölthető :D
    Leget máshova kellene a fotókat feltenned :D
  • Tika
    Igen, Igen, Igaza van!!! Imusz vs hatlapfeju!!!
  • Tika
    Hat sajnos ott meg nem kesz, mert azokat meg fel is kell rakni. Addig a "kesz is" - addig megvan nekem is. De meg fel kell rakni
    Es miert vagy pipa? Hisz "in progress" kepeket kaptatok boven. Pont olyat amilyet irtal. Leszerelem, kiviszem az erkejre (valaki meg a muhelybe), lefotozom, koszorulok, fureszelek, barkacsolok, azt is lefotozom, behozom a lakasba, lefotozom, felszerelem es lefotozom. Ezek mind megvoltak Vagy nem nezted iket, mar mind a masodik uploadot, mert az elsobe elromlottak a linkek.
    De mondom komplett akkor lesz ha finalizalom, mert utanna lesz idom a kepekkel szorakozni. Most meg tele vagyok meloval, es mellesleg meg a Leo Bodnar is valahogy nyulik, nemjon, es nemjon. Pedig mar csak ra varok. Mar csak a dashboard hianyzik. Biztos lesznek kepek ha elkeszul a cucc. De mar menet kozbe is rengetegszer valtozott a designja, mert mindig valamit utanna kell allitanom vagy hangolnom. Ugyhogy nyugi, lesz minden, csak ido kell es turelem. Mondom, van amire en mar evtizedekota varok es akkor is turelmesnek kell lennem, semmi sincs egyik naprol a masikra.
  • pointer4
    Na ezt mutatja a dxdiag

A játékokban meg a sorrend így alakul:
    -bill
    -g25
    -clubsport
    -sst

sehogy se értem.
  • mabocockpit
    ha csak magamnak építeném én sem a lábam közé tenném a konzolt.
    saját méretemre fixre hegeszteném, de mivel állíthatónak is lennie kell meg olcsónak is így ez maradt.
  • pointer4
    Ha az a rúd zavar a lábad között, akkor tuti árokbahajtassz, ha a csaj bukik rá menet közben :D
  • mabocockpit
    én már észre sem veszem, hogy van ott valami
  • Tika
    Szerintem zavaro, pont az a gond vele, eredetileg en is ilyen tipisu cockpitet akartam, de felhagytam vele pont azert mert galibazna a labamnak. Az rajtad mulik hogy milyet valasztol, de ha jo szimut akarsz, akkor a leg realissab legyen ahogy csak lehet, es egy real autoba nemgalibaz semmi a labadkozott.
  • pointer4
    Akkor mostmár oszd meg velünk is, mert én elvesztettem a fonalat.
  • tomi555
    a kontrollerek min/max értéket középállást megy ilyeneket lehet vele állítani. Hogy sikerült mit hova kötöttél? mostmár nem hagy nyugodni hogy hogy van ezeknél megoldva a joy:D
  • Pummis
    na van 3 felesleges analdom még :D lehet sufnizni :D amugy mi ez a progrma mire jó ?
  • Pummis
    ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá sikerültttttttttttttttttttttttttttttttt tegnap este egészen májig ezel szivtem áhhhhhhhhhhhh nagyon baba :D
  • tomi555
    DXTweak
    Esetleg az eredeti joyon van valami típusjelzés vagy valami, mostmár érdekel a dolog:D vagy ha van műszered megpróbálhatod kimérni is hogy mikor mi történik. az eredeti joynak hány kivezetése van? 4?
  • mabocockpit
    egyszer eljössz és kipróbálod, ha nem jó akkor is van ötletem
  • rbal
    Ja ha nem tudod kalibrálni akkor nem jó amit írtam.
  • mabocockpit
    igaz nekem nincs három pedálom, de ha a középkonzoltól eltolod jobbra a gázt és a féket
    balra pedig marad a kuplung akkor szerintem nem zavaró.
  • Pummis
    DXTweakkel?
  • Pummis
    na ez az amit ember nem tud :D nem tudom hogy volt bekötve :S de érdekes 2 db analog van az egyik analog felviszi a másik analog meg bara de nem vágom kakor mi viszi jobbra vagy le pedig eccer sikerült megcsinálnom de azota sehogy nem akakr jo lenni :S
  • tomi555
    DXTweakkel próbáldd meg. Amúgy hogy van ez gyárilag bekötve? mert amit #4421-ben írtál nem teljesen értem:S
  • Pummis
    valamenyire értem csak ne mtok kalibrálni mert ez a szoftver mia van a gmaepadhoz nem tudom letörölni tehát ugy érted a dolgot hogy bekötöm a x tengelyt hogy bara elmenyen a közép potig majd a pedált benyomom félig és kalibrálok és igy átvertem a gépet de nem tok kalibrálni mert ez a szoftver nem engedi :(
  • Pummis
    a minimum meg a maximum a bal meg a jobb oldali ut ? vagy a közép és a bal ut ?
  • Pummis
    na akkor megprobálom elmodani nem igy értem a dolgot .Szoval van a X tengely ami középen van vagy bara vagy jobbra megy na most lfsbe igy ugyan ez középen van a tengely vagy le vagy fel na most ha rákötöm a x tengelyre benyomom a kuplungot elmegy bara és a játékba is ugy látya hogy félig van benyomva de ha balon lene a + jel és benyomom a kuplungot felviszi tejesen jobra ba az lenne jó mert akkor aj áték is ugy látná .de valami nem jo mert a x tengelynek adok testet csak bara visz és jobbra nem :(
  • rbal
    Nem kell törölni semmit sem! Nem látom pontosan mi az amit lefényképeztél, de mintha egy gamepad, vagy ilyesmi elektronika lenne. Ebből szeretnél egy kuplungot kihozni és potival, nem gombal, ha jól értelmezem. Ha csak az a bajod, hogy ez valami gyári cucc, és elkalibrálódott, és nem tudsz mit kezdeni vele akkor bocsi félreértettem. Leírom talán érthetőbben hogy gondolom, hogy próbáld ki. Szal a kuplung potidat rákötöd a gamepad analóg helyére, ahol volt egy minijoy. De ugye ez egy X, vagy Y tengely ami alapból középen áll. Na kisilabizálod azt a kötési módszert, és potitengely állást, hogy ha nyomod a potit a pedállal akkor a poti bejárja a minimum, meg a maximum közötti utat, és az érzékelés se elvegye a jelet, hanem hozzáadja. Ellenkező esetben alaphelyzetben lesz olyan mintha benyomva tartanád a kuplungot. Ha ezzel megvagy akkor jöhet a kalibrálás átverése, a game controllersben, és nem a játékban! Itt kell úgy csinálni, hogy középpállásban megtartani a pedált, mintha az eredeti lenne, és középpen állna, és mikor végigzongorásztad a folyamatokat, csak akkor engeded el, hogy a rugód visszahúzza a használni kívánt alapállásba. Így kellene neki úgy működni hogy a minimum az alapállás, és mikor benyomod a kuplungot, akkor indul a max állás felé. Ha alapállásban hagyva kalibrálod, akkor meghülyül a középállása, és úgy működik, mintha gomb lenne, vagy éppen csak ide-oda ugrál a jel. Sztem a játékban a vezérlőpultos game controlleres kalibrációt veszi alapul, amit már átvertél, szal ott úgy kéne működnie mintha nem középen állna a kereszted. Én mondom a kézimet így csináltam, és műkszik. Az igaz, hogy én egy olcsó gagyi joyból csináltam, és az hajlamos az elkalibálódásra, akár játék közben is, de ez alapból ilyen volt, itt látszik, nem érdemes, még erre sem az olcsó gagyi!!! Remélem érted ahogyan leírtam.
  • Pummis
    tehát töröjem le a gyári szoftvert és akor kalibrálásnál vigyem el bara mert az a baj igy a + jel középen van és lfsbe is ott van :S ugy kénne hogy barol indul és egészen elmegy jobbra és kakor lfsbe is jo lenne
  • rbal
    Ilyenkor kell elővenni a jó kis kombináltfogót, és oldalról meg fogod a feját, és úgy húzod meg! Ekkor szépen lenyúzod a 8.8-as fekete imbusz csavarról a fekete bevonatot, de nem számít, a lényeg hogy szép imbusszal rögzítetted! Amúgy tényleg meg van mindegyiknek az előnye-hátránya, és helye hova mit lehet. Részemről mindkettő jó, ha valahova látványos helyre kell tenni, én az imbuszt választom, ha nem látható, vagy érdekes hely akkor meg mehet a 6lapfej.
  • rbal
    Lehet hülyeséget írok, de én nekem a kézim normál X tengelyre van kötve, és ugye csak 1 irányt használok belőlle. Én ezt úgy oldottam meg, hogy kisilabizáltam, mmelyik bekötési módszerrel jó a potimozgás iránya, és úgy kötöttem be. Viszont a kalibrálásnál meg félállásban fogom a kart, és mikor végigértem a kalibrálási folyamatokon utánna engedem el, és áll be a helyzetébe. Na ezután úgy műkszik, hogy min-max között mozog, és nem középről. Viszont azért meg kell hagyni hogy nem olyan finom, mint a G25 pedálmozgatása, de kézinek teljesen jó! Pedált nem biztos hogy rábíznék, de esetleg próbáld ki hátha neked beválna, és ugye ha ezt eljátszod az X, meg Y tengelyel, máris van 2 pedálelektronika.
  • pointer4
    Készülget :D
    Na igen, ez pl egy olyan eset, amikor az imbuszt a seggembe dughatnám, mert nem férnék vele oda :D
  • rbal
    Ez hihetetlen! Ott van azon a gyönyörű, alu pedálszetten a gyári imbuszos csavarok, erre kiba egyszerű 6lapfejűvel rögzíted! A Hubra is írod hogy imbusszal rögzítenéd a dugeszokat, mikor ott van a kábelek között a 6lapfejű! Hát semmi szépségérzeted sincs?
    Viccet félretéve nagyon jól néz ki a dolog, de mi lesz a tapasztalat leírással? El ne feledkezz róla!

• pointer4
    Ezen én is gondolkodtam már, igazából lehet, hogy meg sem oldható. Buttonboxnak már sokan használtak joypadot, de az analóg része....
    Egy potit a két áramkörre kéne rákötni, ezen akárhogy is töröm a fejem kivitelezhetetlennek tűnik. Mivel egy házilag épített pedálszett sem képes egy potit teljesen kihajtani, ezért valami programnak kell lennie, ami veszi a poti forgásának minimumát és maximumát és ezeket a kalibrációs értékeket menti. Nézd meg ezt a progit. És majd írd meg mire jutottál.
  • pointer4
    Sajna még sosem ültem olyan felpítésű cockpitban, de mivel még senkit se hallottam panaszkodni ilyen problémára, feltételezem, hogy megszokható, vagy nem is zavaró. De mjad lesz itt aki válaszol! Petersilver! Nyilatkozzál, B.Zsolti, te is! :)
  • pointer4
    Tőled akkor kapunk majd képeket, ha én Nóbelbékedíjat :P
    Pedig egyszerű, kimész a kiszemelt munkadarabbal a munkaterületre, megcsinálod, behozod al akásba lefotózod, és kész is :P :P :P

Na, ma beszereltem az új USBhubot, nagyon tutin bennetartja a dugókat. Kapott egy 2A-es adaptert, és már száguld is :D

Szépnek nem szép, de tuttin működik, majd rácelluxozok egy imbuszcsavart, hogy jól nézzen ki.
  • Hoffi
    sziasztok!
    mostanság igen gondolkodok egy mabo féle cockpiten de még nagyon csak tervezem!
    és azt szeretném kérdezni hogy ugye a ott van a kormányt tartó zárt szelvény a lábak között!
    na és az a kérdés hogy ugye 3 pedálnál mikor kuplungolok meg fékezek egyszerre és akkor mikor a jobb lábamat átrakom akkor nem zavaró az a zárt szelvény?:D
    előre is köszi
  • Pummis
    Sziasztok na lenne egy kérdésem,tudom tudom megín egy lehetetlen kérdés :D .Na szóval mikkor vezérlőpultba nézem az analogot középen van a + jel eltudom vinni bara meg felfele a + jelt de lefele meg jobbra nem tudom, a panelen 2 db analog van az egyik fel a másik meg bara hogy lehetne rá birni hogy elenkező irányba is menyen mert így kuplungnak nem tom használni :( lfsbe a tebgely feléné van egész este probáltam :( kép:[IMG][/IMG]
  • Tika
    Udvozollek nalunk
    Hat te holvoltal eddig?
    Csaknem te is cockpitozol?
  • Tika
    Az jo
    Akkor majd meglatjuk kinek sikerul hamarabb kepet feltenni. En mar nagyon igyekszem, de meg mindig nem jott osze a cucc. Most meg a Leo Bodnarra varok, mar csak az hianyzik hogy kesz legyen
    Meg aztan a carlosfly is tartozik par uj keppel az igeret szerint, de gondolom annak se akar osze jonni, gondolom ki se latszik a melobol a fly cockpit korul. De el kel ismerni, carlosfly te tenyleg csucs minosegi munkat csinalsz, jobb mint sok mas gyari Amit lattam, mar attol eldobtam magam. Toled meg Pointer is nagyon sokat tanulhat