11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#11252 Ha lesz rengeteg pénzem, veszek majd egy OSW-t, de mást nem terveztem. Arra majd lehet csinálok gombokat meg váltófüleket, de ez még nagyon nagyon a jövő.
Dec. 9 vagy 6 a diploma leadás ideje, utána lévő héten ha nem leszek nagyon lusta, kitalálom vagy a kéziféket, vagy a szekvenciális váltót, nem tudom még. Szeretnék mindent csinálni majd, legalább olyan minőségben, mint a pedált. Koncepció fejben van is a szekvenciális váltóra, meg kézifékre is alakulgat, H-váltóra még semmi. Valami gagyit pikkpakk megterveznék, de nem akarok gagyizni.
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.11.18. 16:45:28 -
Solt #11251 Jól rémlik, hogy kormányt (bázist) is akarsz csinálni? -
Görgő1 #11250 Király a cucc, ne spórolj a képekkel és várjuk a videót is! -
Kvázi végleges fékpedál. Ebben egy 60kg-os loadcell van. -
#11248 Ahonnan az enyémet vettem le van írva melyik melyik. De hogy a fanatecen hogy lehet, azt nem tudom. Most rákeresve se látom egyik hirdetésnél se, hogy melyik kábel melyik. Imádom a kínai hirdetéseket, csak ilyen alap dolgok nincsenek jelezve sehol :D -
#11247 Nekem csak harom madzag
Van....
Honnan lehet tudni melyik melyik ? :) -
#11246 4 darab van, táp, földelés, és a jelnek kettő. Azt nem tudom hogy el tud-e romolni. Fordítva még nem kötöttem be, csak úgy, hogy az egyik kábel nem volt a helyén rendesen, és nem lett baja. -
#11245 A loadcellen neked hany vezetek volt ?
Van egy fa atec V1 pedalom, be van halva rajta a loadcell, ki kellene cserel i de lo esem sincs hi
ogy kell rakotni...
Elromolni nem tud , ha esetleg nekiallok probalgatni ? 0) -
Solt #11244 Hogy maga az érzés változzon, ahhoz elég egy normális rugó is... :) Szólj, ha esetleg nekiállsz! ;) -
#11243 Ez amúgy jogos részben. Csak akkor érzésre marad teljesen lineáris az egész, olyan autóban meg még nem ültem amiben ilyen lenne :)
Árban egyértelműen olcsóbb lenne a potméteres. Jussak odáig, hogy lesz időm ilyenekre, és akkor lehet majd érdemben tervezgetni:) -
Solt #11242 Attól függ milyen kocsiba ülsz be! :) Ettől függetlenül szimekhez szerintem felesleges a loadcell-s kézifék, nincs akkora szerepe mint a fékpedál esetén, mert itt nem az a cél, hogy minél pontosabban tud adagolni a fékerőt, hanem az, hogy blokkoljon a kerék! :) Ehhez szerintem bőven elég a potméter! :) -
#11241 Amit linkeltél az is kb olyan lenne megcsinálva, csak a loadcell helyett egy nyomásmérő van benne. Biztos rá lehetne barkácsolni egy potmétert, csak azért kár rákölteni ennyi pénzt. -
#11240 Hát, ha beülsz egy kocsiba, és elkezded húzni, akkor mitől függ a fékerő? Attól, hogy milyen helyzetben van, mint a gázpedálnál, vagy attól, hogy mekkora erővel húzod, mint a fékpedálnál? :) -
Solt #11239 De minek a kézifékhez loadcell? :) -
#11238 Az potméteres, magamnak biztos loadcellest csinálok majd. Ez a minta úgymond. De ez jó ha idén elkészül. Pedálból egy teljes szett biztos lesz még viszont. -
#11237 Találtam egy DIY projektet, hátőő, szép szép, de nem a gyakornoki órabéremhez :D Lejön a loadcell ára ugyan, cserébe jön vagy minimum 30k-ért a hidraulikus elemek :D -
Solt #11236 Bőven elég lenne egy "sima" analóg kar, nem kell hozzá hidraulika meg loadcell, de így is eléggé el lehet szállni a költségekkel. 100 USD körül már ott van a Fanatec kézifékje, akkor már egyszerűbb azt megvenni. :) -
#11235 Ebből valami ilyesmit kéne összehozni. Kell hozzá egy nyomás szenzor, meg a fékhenger talán,de gőzöm sincs, hogy őszinte legyek hogyan áll ez össze :D Jól néz ki pedig. -
Solt #11234 Szerkezetet találtam, ráadásul van még ennél olcsóbb is: LINK Már csak a PC-vel kéne összehozni valahogy! :) -
#11233 Szerintem ma fogom tudni befejezni a pedált kvázi véglegesre. Kézifékre még csak ötlet van, de igazán nem tudtam még nekikezdeni :S Loadcelles lesz amúgy, potméterrel inkább nem szenvedek.
Ha sikerülne a diplomamunkám gyorsan befejezni, lenne időm megcsinálni ezt is, meg akár szekvenciális váltót is. -
Solt #11232 Említetted valahol, hogy kézifékben is gondolkozol... ez a terv, hogy áll? Beszállnék én is, mert a Dirt Rally kézifék nélkül nem az igazi... :) -
#11231 A 2,5 mm vastag biliacél kicserélve 5 mm vastag rozsdamentesre (azt hittem 4 mm lemezt kukáztam és nem értettük miért nem vágja a gép), tökéletes.A loadcell-nek kb a negyedét használom ki, és akkor már erősen nyomódok az ülésbe, szóval erőteljesebb embereknek is meg fog felelni. -
#11230 De Király lesz! Nyomasd! -
#11229 Fék első nyomásra elhajlott.... Azt ki tudom persze cserélni vastagabb lemezre, ami elromlott benne, de ahh, egy szívás :D -
#11228 Sok szék+asztal után szokatlan kicsit a rendes pozíció, de elég hamar meg lehet szokni :)
Nekem már a Renault Clionk furcsa a cockpit után, közelebb áll az asztal+székhez kb :D -
BarbK #11227 Szülinapomra kaptam magamtól egy Forzas ülést egy Logitech kormánnyal innen: http://www.playon.hu/playseat/fooldal hát meg kell szokni a dolgot, de remek a vezetési élmény. -
#11226 A potméter karról itt a kép, picit nyers, de szerintem nem is fogom elszedni az oxidot róla. Ilyen apró darabokat sajnos nem igazán lehet eleve szépen vágni lézerrel ilyen vastagságban. -
#11225 Köszönöm!
A potméteren a kar itt csak kezdetleges, lecseréltem olyanra, ahol egy csavar szorítja a tengelyre. Most van belőle 4 pedálnyi :) Ezen van három furat, ha rövidebb a pedálút, akkor alulra rakva többet forog majd a potméter. A rögzítése ennek még borzasztó primitív, ami a képen alig látszik vízszintes kivágás, azon átmegy egy lemez, és az szorítja majd le. A véglegesen a terv, hogy hajlított fülek lesznek, a furattávolság megegyezik majd a G25 pedáléval.
Eléggé magas lett, nem tudom hogyan számoltam el (már megint), lehet a pedál kart majd rövidebbre veszem, és ugyan így 3 pozícióban lehet majd állítani a magasságot. A rugó bekötéshez is rakok majd különböző furatokat, hogy lehessen azzal is variálni. Illetve a talp a féken picit rövidebb, a gázom/kuplungon meg hosszabb lesz, hogy ugyan úgy nézzenek ki nagyjából.Ezt csak úgymond összecsaptam, hogy lássam egyáltalán mit kel módosítani, működik-e, fölösleges lett volna túl sok munkát ölni még ebbe, így egyszerűbb áttervezni. Rendeltem új gömbcsuklókat is ebay-ről, mert ezek borzasztóak, a 8 darab alig drágább, mint ebből 5, és full alumínium... -
#11224 Meg kellene hosszabbítani a füleket. A kormánykerék mennyi volt és a fordulatszámjelző LED sor? -
#11223 jó nagy batár, de nagyon szép munka,
különösen tetszik a poti megvezetése, gondolom a hosszanti az állítható, mert innen úgy néz ki.
Rögzíteni hogy fogod?
A gömbcsuklós rugótalpat sztem ha feljebb fúrod akkor lágyul a rugóút/rugóerő.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.10.21. 12:27:24 -
#11222 Kár, hogy már rozsdál a szénacél, dehát ez volt ingyér Horganyzott lemezből majd jó lesz. Vagy rozsdamentes, de fölöslegesen drága lenne úgy valószínűleg. Kivéve ha találok kikukázásra várót, amire ráférnek alkatrészek, mint pl. az alátétek. -
#11221 nájsz -
Ha az lett volna acélom, hogy megvegyem a világ legszarabb gömbcsuklóját a potméterhez, akkor is ezt vettem volna...:D A menet benne hármas (miután beleerőszakoltam a csavart), de a gömbnél meg 2-es csavar fér el. Alig tudom megfogni az alátétet meg anyát.
A rugók eléggé kemények, de nem találtam puhábbat semmiből sem. Viszont a megfelelő működéshez kell pár alátét még, és ennyi, kész. Forrasztani ma már nem fogok, nincs is elég kábelem hozzá amin lenne csatlakozó. Talán holnap meglesz a potméterhez a rendes kar, amit már csavar szorít rá, nem csak a jóindulat. -
Solt #11219 Üdv Urak,
Adott egy Fanatec CSL Seat, aminek egy kicsit kinőttem (nem röhög) a szék részét, és első körben azt szeretném körbejárni, hogy vajon ráapplikálható-e másik ülés!?
Manual-PDF
A két linkből a szakik biztos látják amit látni kell, epekedve várom a kreatív ötleteket! :)) -
#11218 En ha lefekszem el is alszom, szoval ez nem valo nekem :) -
haflac #11217 Én ma délelőtt kipróbáltam egy ilyet,csak fekete volt,de ugyanez a kormány volt rajta,a raceroom-al.A szám az nem a fülemig ért,gyakorlatilag megkerülte a fejemet. :)Nagyon jó.
-
#11216 Szep fenyesre lakkozott fara ( retegelt lemezre...) ratapad a cardbonfolia ? -
Pitti #11215 Basszuus ezek komolyan léteztek?????
Én is azt hittem ám, hogy láttam már mindent úgyhogy ez sokkolt...
-
#11214 Az első akár repülő is lehetne :DD -