11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• b-type
    Ezekről mindig az ugrik be hogy műszerfalat tennék be...arról viszont rögtön egy Citroen Visa műszerfal'élmény' jut eszembe, ahogy egy jófogás hírdetés után hosszú percekig hahotáztam:

... :DDD
    bár ez a Maserati sem piaci szr:

• bardocz
    Egyáltalán nem zavaró így használat közben, nem látszik. Gombok nekem jól vannak elrendezve, a következő verzióra esetleg majd közelebb rakom őket. Félretettem a cégnél egy csomó hulladékot, ha eléggé lekicsinyíteném, akkor azokra tudnám vágni. Ez így most elég nagy felület, pont szerencsém volt, és azért tudtam kivágni. Inkább kísérlet jellegű még ez. Eleje így néz ki. Fék, abs, tc állítás majd potméter/enkóder, van tc-off, pit limiter, multihoz bocsánatkérős meg megköszönős gomb, meg iR black boxokhoz a maradék gombok.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.10.01. 14:21:43
  • b-type
    sztem nem, ez még nyers, nincs elrendezve, úgy fűzöd ahogy akarod.
    Meg amúgy is, te helyezted így el a gombokat, ha egy sorba tetted volna akkor szép rendezett lenne a hátulja....na de vazz ki a tköm nézi a hátulját :D
    az a lényeg hogy előlről jó legyen, kézre essen, logikus legyen-neked.
    hátulja meg a hátulja, gondolom dobozba lesz.
  • bardocz

Tiszta káosz, és ez még csak egyszerűen rá van kötve :D Az enkóderek még nincsenek sehol sajnos.
  • lac coo
    Jó lesz az, megnézem idehaza ho llehet kapni .
  • bardocz
    Arduinora nekem rámegy rendesen.
  • lac coo
    Kösz, utána nézek .
  • bardocz
    Ez lesz az.
  • lac coo
    Jah, az az ami a fekete kábelen van ?
    Annak mi a neve ?

az jó, kábelt könnyű forrasztani ,azzal nem lesz gond .
  • bardocz
    Hát ami a képen van, az ráillik. Van még vagy 50, ebay-es rendelésből :) Arra gondoltam, hogy a nekem kellő végét levágom, és ráforrasztom a szükséges vezetékhosszt :D
  • lac coo
    Engem az erdekelne ezekre a kis labacskakra ami a nyakon van, letezik valami csatlakozo, mert nekem van egy valaggal, na azt viszont nem szivesen forrasztgatnam :))
  • lac coo
    Forrasztasnak lehetnek buktatoi elore, nem fogja az on, savazni kell, rossz ont veszel marha hofokon olvad stb....De az a tuti.
    Sarukhoz nem ertek, de gyanitom filleres cucc, vegyel tobb fajtat ha mar ott vagy, vagy rendelsz ...
  • bardocz

Itt van minden, ami használni akarok+forrasztó majd. Nem is az a gond, hogy megveszem a sarukat, és nem jó, mert nem drága, csak marhára nincsen időm boltba rohangálni mostanság, de szeretnék haladni a pedállal.
  • bardocz
    Forrasztásban segítsetek! :)
    Gombra meg potméterre használjak kábelsarukat, vagy inkább forraszszak rá rögtön vezetéket? Ha kábelsaru, akkor ami 2,8mm szélesnek van megadva, gondolom a 3mm széles gombon lévő csatlakozóra nem csúszik rá :) Ilyet gondoltam használni, bár ez meg lehet túl széles lesz a potméternél már, a gombnál meg kicsi.
  • lac coo

• Laceee
    http://hardverapro.hu/apro/logitech_driving_force_gt__wheelstand_pro
  • lac coo
    Mozgaskorlatozzak szoktak ilyeneket beszereltettni, de nem talalok en sem.
    Akkor valami egyebb megoldas kell. :)
  • Solt

Választ én sem kaptam! :D Egyébként létezni létezik, buszokban, kamionokban van ilyen ülés, de ilyenhez hozzájutni...
  • lac coo
    Olyan autosules sin vagy akarmi mechanika letezik, amit ki lehet forditani 90 fokban ? Nyilvan olyan kellene amit meg is lehet venni, auto nelkul...:)
  • Cshavez
    Sziasztok!
    Jó rég voltam,már a régi accommal be sem tudok lépni.
    Vettem egy htc vive-t,meg mellé összeraktam egy piszok erős gépet,és ehhez akarok építeni egy új cockpitet.
    Honnan lehet,érdemes beszerezni az scn motorokat + vezérlést? Tudtok valakit , aki vállal tervezést 3D-ben ? Az alapján könnyebben dolgoznék.

Válaszokat előre is köszi.

• lac coo
    Hat , ma mar vannak kesz elektronikak, en ha csinalnek ilyesmit tuti nem pedalt alakitanek at, hanem teljesen uj pedalt epitenek, bizonyos szempontbol sokkal egyszerubb.
    Nekem most van jo par darab fanatecbe valo loadcellem, csak nincs rajta dugalj, plusz igazabol lovesem sincs melyik madzagot hova kell kotni :))
  • bardocz
    Az a fanatec loadcell egy vicc :) Ilyesmi van nekem. De ilyen fajtával nehéz átalakítani egy pedált. Viszont ilyesmi könnyen beépíthető.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.08.23. 21:03:05
  • lac coo
    Szerintem nyomósat egyszerűbb építeni még újnak is .
  • b-type
    kiépítésileg nem mindegy, pl. pedált átalakítani nem biztos hogy megéri...bár mivel mérlegről van szó nyilván jó a...mittoménmilye, de szal amikor én szétszedtem a Fanatec pedál loadcell-jét hát az elég lófütyinek nézett ki.
    De nem biztos hogy megéri, mert pedált átalakítani nem kis történet nyomó loadcell-ről húzóra. Könnyű kimondani, de nem könnyű használhatóra megcsinálni esztétikusan, sztem.
    Viszont egy új építést, mondjuk egy kéziféket már el tudok képzelni
  • lac coo
    Huzas vagy nyomas nem mindegy ? Attol fugg melyik felen van az erokarnak...:)
  • bardocz
    Milyen fajta loadcell? Amit én vettem, meg komolyabb pedálokban is van, az mindkét irányba terhelhető szerintem, szimmetrikus. Beam néven találni meg. Ha az az S alakú, akkor lehet érdemes megpróbálni azzal is akár, végülis nekünk az kel, hogy deformálódjon, ami miatt változik az ellenállása.
  • b-type
    húzórésznek nem használható ipari mérleg belső elektronikája? van vagy 4-5 leharcolt darab amit selejtezni fognak oszt azon gondolkodtam hogy beépítem kéziféknek, vagy húzóra átalakítva a fékpedál mechanikáját oda.
  • bardocz
    13 centi hosszú, a pedálkarba ez már nem igazán beépíthető. Amúgy nem ez a mérete a rossz, hanem a magassága, viszont lehet a geometria miatt elég lesz ilyen elrendezésben egy 30 kilós is, meg az erőt is máshogy kapja, mint amire tervezték ezeket (mérlegek). Majd kiderül, prototípusba tökéletes, azért meg nem dőlök a kardomba, mert életem első összetettebb tervezése nem úgy működik, ahogy elgondoltam.
  • lac coo
    Labad mogott elfer az , joaz ! :)
  • bardocz
    Mert már megterveztem a megadott méretekkel, ki is vágtam. De nem kell sok dolgot átvariálni szerencsére. Viszont kell majd találnom valami kisebbet, mert ez hatalmas. Csak az meg már nem 4-5k lesz/darab.
  • lac coo
    De az miert fontos amugy ?
  • bardocz
    Megjött a loadcell, csak egy mérete nem stimmel
  • lac coo
    http://www.framexpert.com/products/framedesigner/download/

• Hecker007
    Conrad-on van, de nem olcsó, ezen az oldalon semmi nem az :D Amúgy úgy keresgélj hogy JST 3 pin, ez a neve a cuccnak. Mondjuk szerintem érdemes megmérni az eredetit és rendelés előtt összehasonlítani mert van ugyan ilyen csak nem 1.25mm-ben han 1.5mm és kinézetre ugyanez az a JT széria ami hestore-on kapható is.
  • bardocz
    Szerintem a képével menj be kisebb elektronikai boltokba.
  • lac coo
    Közeben kiderítettem, hogy ilyen ,de az istennek se találok valami hazai webshopban :))

http://www.ebay.com/itm/Mini-Micro-1-25mm-T-1-3-Pin-JST-Connector-with-Wire-x-10-sets-/181447137539

• lac coo
    Valaki nem tudja veletlenul, hogy a fanatec pedalon a csatlakozokat ami az erzekelokrol, loadcell rol megy az alaplapra annak mi a neve, vagy honnet tudnek rendelni? Thx ! Micro molex esetleg ?
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.08.11. 09:10:05
  • lac coo
    Szupi, no majd mutasd meg ....!
  • bardocz
    Nem, majd leo bodnar elektronikára kerül. De előtte kipróbálhatom a mostanival is, most is loadcelles a pedálom, csak nem tudom ezt az elektronikát honnan lehetne megvenni. A lényeg, hogy programozni nem kell semmit.
  • lac coo
    De hogy csinalsz pedalt, rakotod a Logi elektronikajara ?