Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Krszti1160, 2016.03.23. 06:37:15
https://www.youtube.com/watch?v=_M9cbd_1G5E
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.03.04. 16:13:31
Befektetőt keresek verseny szimulátor gyártásához. A gép teljesen egyedülálló a világon, prototípus szintjén készen van. Működik, mozog, teszi a dolgát, tehát nem csak egy elképzelésről van szó. Nagyon jól sikerült és sokkal jobb, élethűbb versenyzési élményt nyújt, mint a piacon kapható hasonló, akár 40-50 ezer euró értékű gépek. Nem álmodozó vagyok, én már létrehoztam, amit megálmodtam, de a befejezéshez még tőkére van szükség.
Ami még hiányzik: a gép burkolása, kicsinosítása, nagy méretű monitor, profi kormány-pedál kombináció, a cockpit újbóli megépítése, CE minősítés megszerzése, különböző engedélyek beszerzése. Ez kb 2 millió forintból megvalósítható és a gép piacra dobható. Utána elsődleges cél külföldi kiállításokon való megjelenés, de ez már teljes egészében pályázható. Illetve azonnal kihelyezhető szimulátor termekben, ahol persze kisebb mértékben, de azonnal profitot termel. Természetesen az értékesítés és a saját gyártás a cél.
Akit érdekel, az utána nézhet, hogy nyugaton ez már egyre inkább elterjed: szimulátor termek épülnek, bármilyen kiállításon részt vesznek ezekkel szórakoztatás céljából, autósiskolák használják oktatásra, versenyistállók bérlik vagy vásárolják gyakorlási célra. Hatalmas potenciál van benne és ez még csak most kezdődik.
Értékesítésre kb. nettó 4-6 millió forint körüli áron tehető, ami nagyon versenyképes a szimulátorok piacán.
Érdeklődni a következő címen lehet: [email protected]
Mas: USB-re kotheto gyari pedalok kaphatoak? De csak pedal kellene, kormany nelkul.
Esetleg hazilag mibol lehetne legegyszerubben barkacsolni? Joystick potmeterekre gondoltam de azok kozeprol futnak ketfele, nem lehetne rendesen bekalibralni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Nulla tenaci invia est via"
kivetem a fékpedált, és a gázpedálját akarom majd a DFGT-vel használni kuplungnak, teszteltem, jól működik 😊
a kormányról levettem a gombokat és kivettem a nyákot, a motor már régóta halott volt, így a többi rész kuka.. most a pedál, a 10 gomb és a d-pad egy darab USB-vel működik és van vagy 3 méter kábele, már csak valami dobozkát kéne neki csinálni, aztán mehet rá motorindítás stb <#finom>#finom>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

viszont előtte még kéne valamilyen "salgópolcszerű" tartót csinálni a kormánynak és pedáloknak, aztán oda mehet majd a H váltó és a gombok 😄
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2016.02.13. 17:08:39
Ha valaki építene cockpitet, eladó, elvinni nem tudom sehova sajnos, úgyhogy csak személyes átvétel. Állítható a háttámla, és maga az egész ülés dőlése, magassága. Én nem igazán találok rajta hibát, full bőr. Bal első ülés, de angol kocsiban volt, alig ülhettek benne. 25k
Nyomsz egy win+P -t és ott kiterjeszted ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.30. 19:48:12
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Ez lett a végeredmény. A monitorállvány nagyon gagyi, kicsit ferde is, mondjuk az azért van mert egyik széle a szőnyegen van, a másik meg nem. Így pár kör után, a kormányt jó lenne picit megdönteni, de dőlne vele a váltó is. Pedál nem billeg, sok év után nem kell súlyokat pakolnom rá 😊
Az nvidia meg elmehet a búspicsába a többmonitoros dolgaikkal, nem lehet beállítani, hogy az elsődleges monitor egy régi 4:3-as legyen, ez meg a másodlagos, vagyis belehetett,de rohadt homályos a kép, hiába a jó felbontás. Visszacsinálni meg nem lehet, vicc. Szóval most a kábeleket kell dugdosnom, ha használni akarom a másikat. Mi lenne itt 3-4 monitorral? Remélem tudok majd szerezni valami laptopot, és akkor nem kell így szenvednem...
www.smart-bus.hu
Délutáni barkács eredménye. Meglepően merev, vágattam hozzá 45°-os merevítőt, de nem fogom rárakni, fölösleges. Ülés minimálisan ferde, nem tudom hogy rontottam el, de észrevehetetlen benne ülve. Vágattam mindent hozzá, de nem sikerült mindenhol pontosan csinálniuk, pont elég hogy néhol elrontsa. Pedált felfúrtam még egy lapra, nem fog borulni már. Monitornak kell az állvány még, meg átrendezni a szobát, és kész.
Alus meg acél terveimtől azért messze van, de szerintem nem lett olyan rossz, nem úgy fogok ránézni, hogy mi ez a csúnyaság 😊
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.01.29. 18:25:51
működne egyáltalán , meg ilyenkor mitlyen felbontáson menne, mennyire látnék jobban oldalra stb?
Egy sima "masszas ratetem van" aminek a segg reszeben van 2 motor valtozo intenzitassal rezeg.
Gondoltam beleteve(rateve) a cockpit ulesebe, egy rasberry-s vezerlessel(ha mar van) megoldva, ami egy relet kapcsolgatna, siman meg lehetne hajtani, mondjuk amikor razokore megy az ember, vagy raallitani arra, amikor csuszik a kocsi, rezegjen a seggem alatt.
Kutatkodom a neten, nem hinnem, hogy csak nekem jutott ebben a formaban az eszembe, de egyelore semmit nem talalok hozza.
Valaki esetleg hasonlot nem hasznal, keresett, talalt netan(megoldast)?
Mivel csak a kivancsisag hajt, nem tervezem, hogy vennek egy 30 ezres vezerlot, hogy par percig mokazzak ezzel, belegondolva, hogy a ratet is csak egy par ezer forintos tetel, es tenyleg csak a kivancsisag hajt.(persze aztan ki tudja)
Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.01.23. 09:39:24
szerintem
Egyébként a fa kezelésével is számoltál?
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
most írtam nekik, hogy ne küldjék nem kell 😊)
Maradt egy displayport nevu, egy dvi-i es egy dvi-d.
Melyikhez lenne a legolcsobb, legjobb. Meg mire alakitsam at, hdmi- re ?

forrasztani ne kelljen azért ! 😊
A mostani a középső hdmi -re van kötve, a monitoron meg van ez a hdmi meg egy dvi ...
milyen madzag kel lehhez akkor ? 😊
Én még a vga nál tartok 😊)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.10. 19:36:14