11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• lac coo
    Mi a baj vele ? Mozog a fek kozben ? :)
  • bardocz

Nem megy ez nekem rendesen,d e egy próbát megért :) Igaz ez nem is a végleges változat.
    Automobilista, Interlagos, Ultima GTR, utolsó kanyar előtt kezdve.
  • Görgő1
    Semmi probléma
  • bardocz
    Basszus, nem jelezte az sg, elnézést :S
  • Görgő1
    Kb 1 hónapja írtam egyébként küldtem privátot, ha úgy van légyszíves válaszolj :-)
  • bardocz
    Sajnos a loadcell még sehol, úgyhogy még meglenne :)
  • Görgő1
    Ha lenne pénzem, már nem lenne...
  • Solt
    ;)
  • bardocz
    Ha úgy alakul a jövő évem, mindenképp megfontolom :)
  • Solt
    Januárban nekem több időm lesz, ha gondolod tovább fűzhetjük a gondolatsort... egy KATA-s céget (havi 55K a költsége, nincs ÁFA) nem nagy történet csinálni, egy alap honlap sem nagy történet. Pár okos termékkel lefedve az autós és repszimes igényeket, szerintem lehetne egy "kis" mellékest keresni! :)
  • bardocz
    Az nem lenne megoldás nekem, hogy lejjebb veszem a fékerőt, és én még nem is taposom annyira. Amit magamnak majd megcsinálok, ha vághatok jövőhéten fusiban egy szettet, az az, hogy pont ilyen alu profilra csavarozom majd fel, és akkor könnyen lehet állítani, és 4 csavarral rögzíthető bárhova. Persze ahhoz kell majd valami a pedál elé, hogy a sarkamat megemelje.
    Amit linkeltél tényleg nevetséges, faék egyszerűségű az egész :) A cockpitek is marha drágák, itt van hasonlóan jó, több lehetőséggel. Jövőre talán egy ilyenre be is nevezek majd.
    A tanácsokat köszönöm, bár én a külföldi dologtól félek kicsit, időm se lenne most elég rá. Majd talán jövőre. Nameg ahhoz céget kéne csinálni, így pár darab eladásánál nem hiszem hogy lenne gond belőle, de úgy már lehet igen.
  • Solt
    Lejjebb veszed a fékerőt és nem borul fel... no meg van egy keret ami összetartja, a te szetted esetében pedig külön kéne rögzíteni minden pedált. Ez csak olyan júzer esetében jöhet szóba, akinek van cockpitje... Mondjuk, ha én úgy döntenék, hogy megveszem, nem is tudnám feltenni a CSL Seat-re mókolás nélkül. Magamból kiindulva a júzerek többsége nem szeret, nem tud, nem akar barkácsolni... pár csavarral rögzítés a max amire a többség időt szán.

Az árral szerintem önmagában nincs gond, de azért a 75-80K nem kevés pénz, ennyiért fel kell kelteni az emberek érdeklődését. Demonstrálni mit tud, "kívánatos" fotókat csinálni róla, videót amin megmutatod, hogy kell beüzemelni, hogy működik XY játék alatt, stb.

Ezekkel a szimes kiegészítőkkel egyébként szerintem lenne értelme foglalkozni... nagy a rés, ilyen cég pedig nincs a régiónkban, az olcsóbb költségek miatt lehetne ebből profitálni. Ahhoz, hogy itthonra tudj egy minőségi terméket adni jó áron, meg kell előtte "kopasztani" a külföldieket. :)

Mutatok egy példát, hogy kint miket tudnak eladni aranyáron,

https://www.monstertech.de/en/product/joystick-hotas-table-mount/

Pár használható minőségi termék, egy korrekt oldal, és aranyáron eladja az alumíniumot. Egy repszimes sráccal megcsináltattam ugyanezt egy kicsit tovább gondolva, az ő pénzévvel együtt kijött 25K-ból az ami innen rendelve lett volna vagy 70K. :)

• bardocz
    A fanatec nem borul fel erősebb fékezésnél?
    Eddig ugye csak a loadcell modos G25 pedálom volt, azt le kell rögzíteni, különben felborul.
    Annak az árával amúgy érdemben versenyezni 25 szett legyártásánál sem tudnék. Kb 20-25 ezerrel lehetne olcsóbb, de azért még ott van a fanatec csl elite 220 euroért.
    Amihez ezt lehetne hasonlítani, az a heusinkveld, meg proto sim tech pedál.Az előbbi jóval magasabb szintet képvisel, az utóbbi csak kuplungban tud többet igazán 440 dollárért.

Külfölddel meg kickstarterrel nem akarok foglalkozni, nekem nem érné meg a befektetett időt. Az lett volna még az eredeti célom, hogy jó áron tudjak adni egy minőségi pedálszettet itthon, mert az embereknek nincs pénze fanatecre se, de ebből csak a minőségi jött össze (szerintem, de lehet elfogult vagyok:) ), legalábbis nekem másfél hónap alatt még nem volt gondom vele.
    Bánni nem bánom, sokat nem buktam rajta, cserébe van egy jó szettem, most így lesz alkatrész egy gányolt kézifékre is (féken átalakítom a kart egy fadarabbal kb, ha megjön a loadcell), meg talán tudok csinálni még egy szekvenciális váltót most két nap alatt, és akkor van egy fullos cockpitem mindennel ami kell :)
  • Solt
    Abból indulj ki, hogy a Fana V3 nem sokkal drágább és az egy bejáratott márkanév garanciával, támogatással, stb. Plusz a V3-t tudod használni simán lerakva a földre, a te szettedhez csavaros felfogatás kell... egyébként is egy szűk réteg a szimulátoros társadalom, de olyanok akiknek cockpitjük is van, még kevesebben vannak.

Én, ha ilyen ügyes lennék mint te, csinálnék a cuccról "profi" fotókat minden szögből, videókat használat közben legalább 3-4 játékban, és akár egy honlapot, vagy kickstarter kampányt. Célozz be egy 25 db-s eladást, megfelelő körítéssel ennyi simán elkel világszerte. El kell nyerned a júzerek bizalmát, és akkor a külföldiek ennél többet is kifizetnek érte.
  • bardocz
    Látom ennyiért sehol senkinek sem kell, drága, míg így is, hogy alig van haszon rajta.
    Mi lenne az az árkategória, amennyiért érdekelne ez bárkit is? Külföldön lehet elmenne ennyiért, de nekem arra nincs energiám se kedvem, meghagynám ezt hobbinak.
    Lehetséges, hogy tudnék még úgy variálni vele, hogy olcsóbb legyen, de nem tudom még mennyivel. Más anyagból lenne, ami hasonlóan erős, csak nem rozsdamentes, ahol kell, megerősítve, meg lehet behorganyoztatva.
  • bardocz
    Ha esetleg bárkit érdekelne, amint megjön a loadcell, lesz egy eladó szett, 80000-ért, aztán idénre kifújt.
  • bardocz

Fogjukrávégleges :)
  • Ingy2

occsó
  • zsoltisim
    Üdv az Uraknak.

"Motion"szimulátort szeretnék építettni,valakivel aki meg tudja oldani.Tudom pénzbe kerül..Amit hegeszteni,csavarozni,festeni kellene megcsinálom de az elektronikai oldalt mindenestül szívesen át testálnám.Vannak elképzeléseim,gyüjtöttem olyanokat ami tetszik főképp egy komolynak,és hülyebiztosnak mondhatót szeretnék.Győr-Bp vonalon lehetőleg,de amúgy mindegy.Pointer simtárs se kíméljen mégis majdhogy földiek vagyunk:)Elérhetőséget kérnék.
    Köszönöm!
    Zsolti
  • lac coo
    Jah, az akkor nem izgat, olyant én is tudok csinálni három vasdarabból :))
  • bardocz
    Potméteres.
  • lac coo
    A Fanatec kezifek az hogy mukodik erzesre ?
    Loadcelles ? Bahuzom, es csak egy ido utan fog , onnantol pedig eroseben kell huzni de mar nem mozdul ?
  • __Jacek__
    Jó lesz oda a pillangó is:D
  • bardocz
    Ja, hát arra nem tudok megoldást. Akkor így neked nem jó.
  • __Jacek__
    Az úgy nem jój nekem mert PS4-hez kellene, PC-re van Henry váltóm az hibátlan.
  • bardocz
    Így egy külön játékvezérlő, már van 3 a gépemen ezzel :)
    Elromolhatott volna később a G25-öm, akkor most spóroltam volna 20k-t, nekem még 76-ba fájt :D
  • __Jacek__
    Rá lehet mokolni?:) Nem néztem még utánna de gondoltam:D Nem bírtam ki 55-ért én is vettem egy g29-et..
  • bardocz
    Én meg megcsináltam a G25 váltóját. Most a G29 kormánnyal együtt annyi gombom van, hogy semmi szükségem a buttonboxra:) Több dolgot tudok kirakni így, mint amit meg tudok jegyezni.
    A váltó jó móka volt, egy kis forrasztás, aztán egy kis szívás, de kb 2,5 óra alatt működésre bírtam, és jó, ki is próbáltam.
  • Solt
    Na többórás szenvedés után a Fanatec kézifék + az adapter postával együtt 84 ajróért behúzva... :)
  • bardocz
    Kb nekem is, de azért lehet belekezdek majd jövőre :D A váltót nem tűnik nehéznek megcsinálni.
  • Solt
    Jó, hát ezekhez újra kéne születnem! :D
  • bardocz
    Itt egy link. Programozható kis kütyü, nagyon megtetszett, ha lesz időm megtanulom használni, és gagyi robotokat fogok építeni :D Sok mindenre jó amúgy, neten rengeteg dolog van hozzá. És meglepően érthető a programnyelve, sose szerettem programozni, de ez jó, látványos eredménnyel.
  • Solt
    Jut eszembe, ez mi?

"arduinoval"
  • Solt
    75 ezerért mást tészta, annyit megér! :)
  • bardocz
    Én se, de nem is olcsóbb, mint az előre elkészített kit-ek.
    Nekem nagyon kellett egy kormány, mert a G25 folyamatosan lekapcsolt, és le volt árazva 75k-ra a G29. Ennél jobb nincsen ennyiért, használtan se. És jó, érezni azért valami fejlődést a G25-höz képest a fogaskerék téren. Nekem elég nagy volt már a holtjátéka az ff-bnek a kopás miatt. Ja meg sokkal sokkal halkabb, és okosabban kalibrál. A G25 izomból pörgött koppanásig, ez meg a koppanásig lassú, aztán középre beáll gyorsan.
  • Solt
    G25-ről nem látom értelmét a G29-re váltásnak... ami mozgat, az egyrészt a szíjhajtás, mert a fogaskerekeket már AC alatt is éreztem párszor... Szeretem az erős FFB-t, a G25-nek az meg már sok. A másik a nagyobb elfordulási szög... nagyon szeretem az OMSI-t, ETS-t, oda meg jól jönne már az 1080 fok is.

Az OSW-l az a bajom, hogy én biztos nem tudnám összerakni... én az a fajta hülye vagyok, aki szereti a kész termékeket! :)
  • bardocz
    Azért nézz rá, de én úgy emlékszek, hogy akármennyi lehet.
    Most a G29-cel nagyon meg vagyok elégedve. Elején talán picit sok kenés lehetett a fogaskerekeken, picit nagyobb volt az ellenállása, de 1-2 óra alatt ez elmúlt. Vagy lehet csak óvatosabb voltam vele, mert új, nem tudom. Viszont a buttonboxra már semmi szükségem, annyi gomb van rajta. Amint megcsinálom a G25 váltóját arduinoval, akkor már tényleg több gombom lesz, mint amit használnék.
    Én a fanatec kormánnyal úgy vagyok, hogy ha már olyan nagy összeget költenék, inkább várnék, és OSW. Meg amúgyis fanatec, nem kell az nekem pénzért :D Viszont a kormányaikat rá lehet hekkelni OSW-re, és azok jók.
  • Solt
    Én szerintem kipróbálok egy T300-t, aztán majd a távoli jövőben vagy egy Fanatec, vagy egy OSW lesz nálam is a befutó... főleg, ha tényleg végtelen az elfordulási szög. ETS alatt jót marhulhatnék az 1800 fokkal! :)))
  • bardocz
    OSW akármennyi, ott a szervomotor tengelyén van a kormány, nincsen limit. Frex-et nem vennék, régi, túlkomplikált, elkopik a menetes szár rajta, és cseszheted. Még régebben voltak ilyen komolyabb összehasonlítások, grafikonokkal, mindennel az ffb-ről, és a G25 nyerte, akkor már volt thrustmaster T500 is. Ezen emlékek miatt sem akarok thrustmasters kormányt, nem hinném, hogy az olcsóbbak fejlődtek volna, a G29 meg ha nem is fejlődött, még mindig az egyik legjobb ebben az árban :)
  • Solt
    És az OSW, Frex, stb horror kütyük elfordulási szöge is 900 fok egyébként?