FIFA 2005

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
Breki33
Breki33
Hát ezért nem kezdek a Managerekkel is

Akkor nem lenne magánéletem.

Ígyis napi öt órákat alszom. P

És jön majd még a club futbal ahol mindenki a kedvenc csapatával lehet pl a Manchester verzió

Breki33
én itt a visszahúzást csinálom és utánna ha a 16-os vonalánál vagyok beadom

Aki We7-ezik tudja milyen hatékony fegyver
Végre ittis lehet.

Ha viszont még nem vagyok olyan pozízioóban akkor vagy megtolom mellette esetleg egy kis Ronaldo-s csellel megspékelem (Szintén a la We7), vagy lehet elhúzás is ha van hely.

Ha nem megoldhato Q-val elindítok egy embert és bepasszolom neki W-vel vagy Q+w-vel (Esetleg elõtte visszahúzos csel és indulás befele.

DE biztos mindenki másképp csinálja.
rövidesen lesz itt akkora káosz ... :Fifa, PES4, TCM, CM, FM 😊)

Breki33
FIFA 2005 demóteszt

Kedves rajongók: újra elérkezett a pillanat. Megjelent a FIFA-széria legújabb részének demója, melynek még a letöltésén is erõsen elgondolkodtunk a tavalyi élmények miatt. De azért ugye senki sem gondolja komolyan, hogy majd szó nélkül elsétálunk egy FIFA 2005 mellet? Jóhogy nem. Olvassátok el a következõ oldalon igen MÉLY demóteszünket, és döntéstek el, hogy nekifuttok-e (én a helyetekben már most indítanám a letöltést...).

Kapásból bemondom: a demó jó. Sõt: nagyon jó. Igazából meg sem tudom mondani, mikor örültem utoljára ennyire demónak. Összesereglettünk IRC-en FIFA-tudorok ezen az estén, hogy egyszerre leshessük meg, tud-e esetleg újat mutatni az EA Sports az iszonyatos tavalyi zakó után. Tudott. Hihetetlen ugye? Már az installálás közben gyüjtögettük a rossz pontokat, és felkészültünk arra, hogy a játék 5. másodpercében kategórikusan kijelentsük: ez gagyi. De nem! Szerencsére észhez tért az EA Sports, ugyanis egy olyan játék mellett, mint a PES3, nem lehet egy ugyan javított karosszériájú, azonban korábban totálkáros kocsival parkolni. Nézzük meg részletesen, hogy miért nem hánytunk hupililát a FIFA 2005-tõl, sõt továbbmegyek: azóta örömünkben lambadázunk.

A menü ugyan kezdetben újra borzalmasnak tûnik, de aztán enyhítik a korábbi fájdalmakat a kellemes átmozgások, és az igényesen megdizájnolt részletek. De ugye egy demó menüjében nem tökölünk sokáig, play now, gyerünk. Újra bekerülünk az EA virtuális stadionjába, ahol az Arsenal és a Milan gárdája kocog ki a gyepre. Itt be is húzunk egy negatív kisugárzású strigulát szorgalmasan, hiszen a mezek még mindig kicsikét elmosódottak, és a többi textúra sem élességével hódít. Ezen mondjuk így 2004-ben el kellene gondolkozni, de mindegy, a játékmenet izgat minket most úgyis igazán. Nézzük.

Az irányítás nem változott az elõdhöz képest (közkívánatra beírom ide, ok?): E-t nyomvatartva sprintelünk, W-vel szöktetünk, Q-val futtatunk embert, D-vel lövünk, S-sel passzolunk, A-val emelünk, Y-nal választunk indítandó embert, és a mágikus SHIFT-tel indítjuk be cselgyárunkat. Hohó gyerekek, vigyázzatok a SHIFT-tel, mert ha egyszer ráéreztek, onnantól kezdve stabil besz*rás-beh*gyozás jópár órán keresztül. Nade vissza az alapszintre. A labda lufiszerûsége szerencsére csökkent, teljesen elfogadhatóan mozog a drága kis bogyó. Na és a mi kis szorgos sportrobotjaink? Õk bizony elég komoly reformon mentek keresztül. A dolgok nagyrésze még mindig scriptelve van, ám ezúttal JÓL! Akár az utolsó pillanatban is be tudunk még erõltetni egy kis odaszúrást, akár rendesen "fociszerûen" tudunk kanyarogni a labdával. A default szerelés már nem csak egy mozdulatra korlátozódik, hanem emberünk megtesz mindent a labda megszerzéséért. Ha kell elvetõdik, de ha elég odapiszkálni, akkor úgy teszi. Igazi kis csaták alakulnak ki a játékszerért, ahogy több meneten keresztül harcolnak a labdáért, és azt képzeljétek el, hogy tényleg van olyan, amikor mi szerezzük meg a hõn áhított gömböt a több másodperce tartó bukdácsolás végén. Itt fontos megemlítenem, hogy csapattársaink sokszor maguktól is lefülelik az ellenfél labdáit, ami nagyon jól is van kivitelezve. A védekezés sem a régi "futunk utána, oszt elérjük" módszerrel mûködik, hanem inkább a normális vonalvédekezésen van a hangsúly. Tehát tartsuk okosan nyomva a D-t, amikor érkezik az ember, hogy megközelítsük, és megpróbáljuk leszerelni. Csodálkozva figyeltem, hogy emberkéink mennyire okosan viselkednek itt-ott.
A sima passzolás megváltozott, ugyanis játékosaink már inkább területre adják a labdát, nem pontosan emberhez. Ugyan ezt néha úgy is megteszik, hogy nincs a közelbe az ellenfél játékosa, de annyi baj legyen. Viszont a hardkórabb arcok természetesen a W-vel tolják, melynek segítségével a széleken gyönyörûen megiramodhatunk, de ha elég ügyesek vagyunk, akkor három védõ között gurítjuk meg Henry-nak a 16-os szélére. Most úgy tûnik, mintha ok nélkül dícsérném ezt a játékot, pedig higgyétek el gyerek: rég volt már az, hogy ennyire jól éreztem magam FIFA-val.

Ekkor megcsináljuk elsõ cselünket. Mi volt ez?! Henry te hülye vagy? Ilyet NEM LEHET, ilyen nincs. A kolléga egyszerûen felhúzza térdmagasságba, majd utána az éjféli expressz gyorsaságával száguld el jobbra - Highbury stadion, 20 fok, enyhe szél, a védõ állva marad. Úgy 2-3 percnyi kísérletezés után rájövünk, milyen csodálatos dolgokat is lehet ezzel az egy szem gombbal mûvelni. A PES-tõl szerencsére tanultak a srácok, így az alapmozdulat egy sima elhúzás. Amit jö idõben alkalmazva nagyon ügyes, kombinálva halálos. Hiszen kombinálni is lehet! Mondjuk egy gyengéd arrébhúzás után Zidane kedvencét alkalmazva pörögjük körbe a védõt. Ha az iránygombokat bevonjuk a buliba, játékosunk olyan cifrákra képes, melyek egész egyszerûen szemet gyönyörködtetõek. Fel tudjuk magunknak pöckölni, váratlanul visszasarkalni, vagy csak egész egyszerûen hosszan megtolni. De itt még nincs vége. Hiszen alkalmazhatjuk a varázsgombot labdaátvételnél is. Az érkezõ labdákat (akár levegõben, akár földön) az iránygombok és a SHIFT segítségével kellemesen magunk elé/melllé/akárhova tudjuk helyezni, sõt, ha elég nagy gekkók vagyunk, esetleg még a mögöttünk állót is bebõrözzük. Valamint arról még nem is beszéltem, hogy a cselmozdulatok végre teljesen rendben illeszkednek a játékmenetbe, vagyis ha trükközünk, nem érezzük azt, hogy egy pillanatra megtörik az ütem, és játékosunk belekezd a biciklibe.

A PES3-ban annó az tetszett igazán, hogy rendkívül sok alapvetõ mozdulat került bele (átvétel, lövés, passzolás, fejelés, stb.), ebbõl kifolyólag azt éreztük, hogy a játék minden helyzetre tud viszonylag akkurátus módon reagálni. Most végre a FIFA-ban is megvan ez az érzés, ami csudajó nekünk rajongóknak, akik már majdnem elvesztették minden hitüket ebben a brandben. A mozdulatok szépek, és nem észlelünk már akkora késéseket, mint ahogy az a korábbi FIFA játékokban elõfordult, még fejeseknél sem nagyon (ez nagy szó) ! Messzirõl megeresztett lövéseink sem tûnnek már teljesen céltalannak, egyetlen probléma talán az, hogy a demó alapbeállításaival kicsit lassacskán töltõdik fel a power meter, és ez beíveléseknél kicsit kellemetlen lehet.

A mesterséges intelligencia végre valahára konkrét fejlõdésen ment keresztül. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy már amateur szinten marha nehéz lenne a játék, viszont az ellenfél sokkal okosabban cselekszik. Leginkabb földön vezeti fel a támadást jól elhelyezett passzokkal, majd a végén próbál meg végrehajtani egy szép kiugratást, és igen jól is szokott neki sikerülni! Érdemes hagyni egy kicsit játszani, ugyanis tanulhatunk is tõle. Természetesen alapfokozaton nagyon könnyû elvenni tõle a labdát és befûzni is többszörösen, ezért én azt ajánlom, hogy itt próbáljuk ki a cseleket, mert így láthatjuk mire is képes a játék cselek terén, amit igazán profin alkalmazhatunk majd a melegebb szinteken, mikorm ár hardkór arcok vagyunk.

A körítésrõl sem árt egy keveset beszélni: A mezek újfent koszolódnak, jópont. A közönség jobBAN néz ki, mint korábban a hozzájuk rendelt audio élmény pedig egyszerûen mesés. Dudálnak, ordibálnak, felhördülnek, amit akar a nép. A lényeg az, hogy tökéletes atmoszférát teremtenek egy jó kis derbihez. Minden egy lövésünk után láthatunk egy közeli felvételt az éppen aktuális játékosról, ami egy kis idõ után nyûg, de szerencsére nem követi minden egyes esetben ezt egy visszajátszás. Ellenben végre megnézhetjük normális szögekbõl a góljainkat. Tetszett továbbá az, hogy az emberkék jeletkeznek ha jó helyzetben vannak (ez nem új), valamint akkor is, ha mondjuk úgy gondolják, hogy lesen volt az ellenfél, vagy esetleg magukénak érzik a bedobást/szögletet. Természetesen emiatt beépítettek olyan kis vicces jeleneteket, amikor mindkét játékos felteszi a kezét egy kigurult labda után, mintha csak egy igazi közvetítés lenne 😊
Egyes arcoknak természetesen vannak most is különleges ismertetõjegyei, legyen az fejpánt, színes cipõ vagy térd fõlé felhúzott sportszár.

Talán mindig is a FIFA játékokat volt a legnehezebb pontozni a számomra. Hiszen az ezek tesztelését kb. három fázisban éli meg az ember. Elõször jön a friss élmény, ahol az ember próbálja felfogni, hogy miben is új az adott rész. Aztán egyre több apró hibára lesz figyelmes az ember, és kezdi nagyon útáni az EA Sports-ot. Ilyenkor szokott a legtöbb ember teljes testsúlyával rátenyerelni az uninstallra, azonban aki kitartó, az nekifut még egyszer. Ekkor történik az, hogy a játékos alkalmazkodik a programhoz, felfedezi, hogyan kell a buktatóival együtt kezelni, és felfedezi benne az örömöt, majd utána kijelenti: jó játék ez, csak meg kell szokni.
Tehát ezek miatt vagyok mindig nagyon óvatos a FIFA-val, nehéz megtalálni azt az arany középutat, ahol el tudjuk mondani, hogy ténylegesen miért jó vagy rossz (vagy mindkettõ - tudjátok, mint a matek órán). Most viszont nem szórakozok, és vállalom: Gyerekek, ez a játék a demó alapján teljesen rendben van. Sõt: OTT van. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen ha meg tudtam benne lelni az örömömet annak ellenére, hogy tegnap még mindig a PES3-at nyüstöltem, akkor én azt mondom, hogy ti is be fogtok csokkantani, ha szeretitek ezt a mûfajt.

Draven
igazából arról a szituról beszélek amikor a szélen futsz a labdával az alapvonal felé, melletted a védõ akitõl nem tudsz beadni ezért vagy szöktetsz egyet az alapvonal felé (ezzel az esettel problémáztam), vagy csinálsz egy visszahúzós cselt, de ez utóbbit nem favorizálom (oda a támadás lendülete)
ebben az esetben nincs kin átemelni a bogyót, mert gondolom ahhoz a védõnek nagyjából elõtted kell állnia
amúgy Te milyen esetben, hogyan és milyen hatékonysággal emelsz át ?

Breki33
HC Gamer:

Ugyan nyugodtan kijelenthetjük, hogy az EA Sports emberei végre nem csak kávéjuk szürcsölésével és szendvicseik harapdálásával voltak elfoglalva az elmúlt szûk egy évben, hanem végre tényleg dolgoztak a FIFA sorozat legújabb részén, nem ez az egyetlen dolog, amiben változtak. A még erõsebb behatás érdekében elõrébb hozták a már évek óta jól megszokott kiadási dátumot, így idén a FIFA 2005 október 8-án rajtol minden platformra. Hogy ez miért érdekes? Csupán azért, mert a Konami üdvöskéje (aki tavaly csúnyán elkente a FIFA száját) - a Pro Evolution Soccer 4 - október 15-én érkezik majd. Gyerekek, nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nagyon kíváncsi vagyok erre az összecsapásra, igazi csemege.
Breki33
Most látom Marcell írását

"Elsõ tippem, hogy a tele kamerából jól zoom-olj ki, és állíts a magasságán. Fontos, hogy jól belásd a pályát, ne csak egy-egy részletét 😊"

Utólagos engedelmeddel kirakom az fh-ra

Ami kiemelt fórum lesz ha TOmmy megadja végre az op jogot PPPP
Breki33
van az átemelés is szerintem

nem próbáltad a végén becsúszva bent tartani?
"ráadásul ha az alapvonal felé futva...." a pálya szélén

nem tudom, lehet, hogy még nem éreztem rá, de nálam eléggé esetlegesnek tûnik (pro-n) a FTC sikere
szinte csak akkor tudok vele megugrani, ha egyébként is sima sprinttel is "elférnék" a védõ mellett.

ráadásul ha az alapvonal felé futva kb. a 11-es pont magasságában nyomok egy shift+E+irányt (gamepaden sprinttelés közben jobb analóg pöcccintés) akkor akkorát tol a labdán, hogy nem éri utól az alapvonalig (persze ez nem FTC, hanem önszöktetés, de ha a mezõnyben csinálom akkor kb. fele ekkorát szöktet, úgy látszik a végén lejt a pálya) 😞(

Breki33
mozdulat

de ez látható volt a videoban is amit beraktam

Ja én tegnap távolasbbra raktam a TV kamerát így kb olyan mint amikor szögletnél távolodik.

AZ nekem nagyon bejön.
Többet látni a pályából jobban lehet a széleket kiugratni.

Ti az alap kamerákat használjátok?
Breki33
naez gamepadon egy kis mouzdfulat

és nem kell shiftet keresni

Érdekes módon viszont billentyûzettel eredményesebb vagyok

Azzal 2-0 ide Milannal
másikkal 2-4 a Rómával
pedig ajándéék 11-est sem kaptak P

Igaz az ki be rohangászós meccs volt
Marcell
Baromi jo a First Touch Control, csomoszor helyzetbe kerulok vele. Elfutok a kozeppalyasommal, aztan odapasszolom a csatarnak. Mar a passz utan rogton nyomom a Shiftet es a a kapu iranyat. Ekkor a jatekos ugy veszi at lasztit, hogy kicsit megtolja es maris szemben van a kapuval. Sokszor becsapva a vedot.

A beadasok nagyon eredmenyesek, az elozo meccsemen 3-1re nyertem, 2 fejessel es egy ollozassal 😊

Breki33
nem ugattalak, le de az EA székhelye Canada

Amerikába nem kerül késõbb mint ide........
Taranov
Na ezért mondtam 15-ét. Senki sem tudja egyébként, szóval fölösleges ezen veszekedni, csak nem tudom miért ugattál le, mikor 15-ét mondtam 😊

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Magic Boy

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Maxi
Demohoz Roma - Lazio ha valakit érdekel letölthetõ a saját oldalamról a www.fociorulet.tk - ról 😄DDDDDDDDD

CSAK A KISPEST !!! HAJRÁ NEWCASTLE !!!

Breki33
dehogynem

állitólag 15-én jelenik meg magyarországon és Angliában egy héttel elõbb
Marcell
Igen ilyen.

Taranov
Most te gondoltad komolyan ezt?
Szerinted nem adják ki Amerikában a Fifákat?

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Breki33
jobboldalon köralakú gombjai vannak számozással?

Ja és alattuk átlátszó fóliaszerûség
Marcell
Nem tudom. Ugy 10-12 honapos.

Breki33
a régi Logitech vagy az új gombos?

Hedge-t a moderátor topicban láttam P
Magic Boy
Hogy álsz jelenleg?
Már alig várom.hogy újra öszeröffenjünk FIFA-zni!

Ramore
Privát üzi ment
Marcell
En lehet eladom a Logitech Dual Action-omet. Meg meggondolom a dolgot, mert lehet nem eri meg hasznaltan eladni egy ket ezerert, hisz ujonnan is csak 6000Ft.

Elvileg ez a legjobb a fifahoz, de nekem tul pici ez a gamepad. Nagy kezem van, hosszu ujjakkal, egyszeruen sehogy se esik kezre. Talan ha egy kezzel probalnek meg vele jatszani 😊)
Regen is zavart, de miota x-box controllerhez szoktam, egyszeruen keptelen vagyok a Logitech-hel jatszni. Ha PC-n focizom, akkor mar inkabb billentyuvel jatszom, hisz itt elony a "kaszáspók-kéz". 😊

MAS: A Fifahungary mikor indul ujra??? Nem mult hetvegere igertek? Hedge nem vagy itt esetleg? 😉

egyébként eddig nagyon megvoltam vele elégedve, de sajna egyre több a fifában is a kombinált funkció, így át kell gondolnom a helyzetet. Bár az idei OTB számomra felejthetõ, így a bal elsõ fülre rakom a "Q"-t és minden OK.

Breki33
nem csak vicceltem

de ennyiért szerintem megéri
tesztert keresel ?? 😊)

Breki33
Add neki karácsonyra

temeg veszel egy újjat

Valaki vagyen már egy 4500-as Logitech Dual klónt PPP
hát most ez van (nem láttam jövõbe)
megvárom amíg a fiam gallyra vágja, aztán ... bár pechemre elég strapabíró egy darab 😊

Breki33
Hát ezért nem értem miért vesztek ilyen gamepadot.

Mikor nekem tönkrement a dual felajánlottak ilyet de kapcsiból nemet mondtam rá.
Breki33
jah úgy érti

énmeg úgy értem hogy egymás után szinte egyszerre
Breki33
Hát csak tudom mivel csináltam P
Breki33
feltöltöttem az imageshack-ra és képként kilinkeltem mivel gif-ben van

gif-be meg úgy került hogy szereztem egy fraps-ot amivel aviba kimentettem és azt Animation Shop 3-al kicsit megvágtam.

Igazából kicsit gyors lett
Marcell
megnyomasaik = megnyomasaig

Marcell
Hat itt is ezt latod. Ha nyomva tartod a Q-t a W megnyomasaik, akkor ivelve ugrat ki.

na ezért kéne a négy gomb elõl a gamepadomon, mert most ezt a kombót egy hüvelykujjal kéne megoldanom

Magic Boy
Az nemlétezik úgyan is az a kiugró emberhez való kiugratás!

Magic Boy
Szép gól!
hogy raktad be ide?

Breki33
Q+W kérlek
Breki33
Onnan, hogy akkor átváltanék a hátsó védõre és megpróbálnék becsúszva szerelni, vagy a labda útjába vetõdni P
Magic Boy
Az Etióp kislány címü nõi lap pedig IX.30-at!

honnan tudod, hogy nem õ van az Arsenallal ?? 😊)

Breki33
Igazából a Lazionak de most kipróbáltam bill-el és itt még az eredeti van feltuningolva jobb mezekkel.
Ez melyik gomb?
Marcell
Te az Arsenalnak rugdosod a golokat?? EJNYE!

Breki33
Lehet szép dolgokat billrõl

Valaki írta hogy a magas indítás nem jön be

Az tetszik, hogy a kapus megtorpan és csak utánna vetõdik