1029
-
#348 Mi lenne ez? Sajna nem látszik:(
-
#347 -
viktor8806 #346 óóóóóóóóóó az gáz -
#345 elvileg sport2 -
viktor8806 #344 melyik adón közvetítik? pls mond meg -
#343 2006. augusztus 19.
Szombat, 19:00 Honvéd-Újpest FC
-
#342 Újpest-Győr 2-0 (2006. augusztus 6.)
2006. augusztus 13., vasárnap
A gyalázatos UEFA szereplés és ennek mintegy megkoronázása után (értsd Diósgyőri vendégszereplés), elérkeztünk az első hazai bajnoki mérkőzésünkhöz, amit az eredeti tervek szerint a rákospalotai „új” otthonunkban kellett volna megrendezni. Ám sajnálatos módon a sors úgy rendelkezett, hogy Bene Ferenc után az idei szezonban is el kell búcsúznunk egy újpesti legendától, Szusza Ferenctől. Ennek okán, klubunk kérelmezte, a magyar labdarúgás vezetőjét, hogy kegyeleti okokból engedje megnyitni a róla elnevezett szentélyünk kapuit, hogy ily módon is tiszteleghessen emléke előtt szeretett klubunk és a szurkolók egyaránt!
Ilyen előzményekkel köszöntött ránk a meccs napja. A nézőtérről nem lehet elmondani, hogy zsúfolásig megtelt volna, köszönhetően az eddigi szereplésnek, illetve a változékony időjárásnak. Az UVB a meccs gyászszünetében egy, az elhunyttól származó idézettel emlékezett meg e remek sportemberről, mely így szól: „Engem ide kötött minden, a gyermekkor, a barátok az újpesti utcák és a Megyeri úti stadion. Most megkérdezhetné bárki, hogy nem bántam-e meg ezt a hűséget. Nyugodt szívvel állíthatom, nem.”
Maga a meccs színvonala hozta a jó magyar átlagot. Csapatunk az első félidőben nem igazán találta önmagát. Védelmünk az átjáró ház szintjét súrolta, csatáraink pedig őrlődtek az ellenfél védői között. Szerencsére az első 45 percet kihúzta csapatunk gól nélkül, ami – tegyük hozzá – kisebb csoda!
A második játékrészre egy harcosabb, és játékban is többet nyújtó csapat jött ki. Az Újpest irányította a mérkőzést, míg a vendégek kontra játékukban bíztak. Az utolsó tíz percre jött Cariati. Ez a végeredményt ismerve jó húzás volt, mert előbb gól passzt adott a 84. percben Kokónak, majd hat percre rá maga is betalált! Így alakult ki a 2-0-ás hazai siker.
Összességében elmondható, hogy csapatunk hozta a kötelezőt, egy nehéz, brunsztolós mérkőzésen.
A mérkőzés folyamán a szurkolás a létszámhoz képest folyamatos és hangos volt.
Ez után a találkozó után a csapat remélhetőleg visszatér legalább tavalyi önmagához, és újra szebbnél szebb győzelemmel örvendeztet meg minket, és nem egy fellángolásról van csupán szó.
-
#341 De.
Kár hogy kikaptunk a múltkor:(
De a fiatalok játszottak, szal érthető. Bár annyira nem gond, mert edzpmeccs volt, és legalább a fiatalok is ki lettek próbálva
-
#340 na mivan senki nem ir? -
#339 .... -
#338 újpest ultrák -
#337 Mint azt múlt héten jeleztük, a belga St. Trond vezetői már akkor szerződése aláírására várták az újpesti Vanczák Vilmost. Nos, válogatottunk védője ma alákanyarította a nevét a papírnak, amely egy évig köti őt - kölcsönjátékosként - Hajnal Tamás volt csapatához. Ugyanakkor megállapodott a belgákkal arról, hogy amennyiben augusztus 31-éig kedvezőbb ajánlatot kap, szabadon távozhat.
- Csak a válogatott meccsre jövök haza, és augusztus 19-én, idegenben már szeretnék játszani az FC Brussels, azaz Pető Zoli csapata ellen - mondta honlapunknak Vanczák. - Úgy érzem, jó szerződést kötöttem, jelenleg egy apartmant és egy Mercedest biztosít számomra a klub, amely belső védőként számít rám. Jövő csütörtökön azért szakítok időt arra, hogy elköszönjek az újpesti csapattársaktól, aztán barátnőmmel együtt útra kelünk.
-
#336 Nyugodjon békében! -
#335 Nyugodjon Békében! -
starweb88 #334 Nyugodjon Békében -
#333 R. I. P. -
#332 Isten nyugosztalja! -
#331 Nyugodjon Békében! -
fradista91 #330 Nyugodjon békében, részvétem a családnak! -
#329 nyugodjék békében! -
#328 Nyugodjon Békében! -
Kanál #327 nagy cikk, buta lilak :D -
#326 Nyugodjék békében Szusza Ferenc... -
Nadi #325 Elhunyt Szusza Ferenc, az Újpest egykori kiváló labdarúgója és edzője. A 40-es és 50-es évek legendás csatára 82 évet élt. Edzőként itthon külföldön is sikeresen dolgozott.
Újra gyászol a magyar futball, 82 éves korában elhunyt az Újpest történetének egyik legkiválóbb labdarúgója, Szusza Ferenc, akiről a Megyeri úti stadiont is elnevezték.
Még a második világháború alatt mutatkozott be mind az élvonalban, mind a válogatottban, hamar meghatározó csatára lett a háború után sorozatban három bajnoki címet nyerő újpesti csapatnak.
Végig hűséges volt klubjához, 463 bajnoki mérkőzésen szerepelt 1960-ig, ennél több mérkőzés az NB I-ben csak Illés Béla és Szabó György neve mellett szerepel. A gólcsúcsot viszont ő tartja, 393 alkalommal volt eredményes a legmagasabb osztályban, ennek ellenére gólkirály sosem volt. A nemzeti tizenegyben 24 alkalommal kapott szerepet.
Szusza Ferenc edzőként is eredményes volt, itthon az Újpest mellett a Győr és az Eger csapatát is irányította. Külföldön előbb Lengyelországban (Gornik Zabrze), majd Spanyolországban is dolgozott, ott a Betis és az Atletico Madrid együttesét is edzette.
Az egykori kiváló csatár az utóbbi években sokat betegeskedett. Szusza Ferencet az Újpest saját halottjának tekinti. -
#324 "az ablakok valahogy kitörtek"
loooool
vetetnék velük egy zsír új buszt!!! -
#323 -
#322 GIGALOL. mekkora barmok.. -
Garfield #321 Lila intelligencia: saját buszukat verték szét az Újpest szurkolói Miskolcon
-
Az UTE honlapján is rajta volt valamelyik védő nyiulatkozata, hogy vereségre jáccanak.
-
#319 Hat igen, mar hogyha ez tortent, ez csak hipotezis, de mivel tortent mar ilyesmi ami ki is derult...elkepzelheto. Vegulis ha esszel csinaljak, nem derul ki, szerintem. -
#318 hát ja -
jefferson83 #317 "A korrupció az amiből téged kihagynak." :DD Azért szólhattak volna 100k-t én is megraktam volna. -
#316 bazzeg 100k-ből 15 millát 1 nap alatt,nagyon dúrva,így lehet könnyen meggazdagodni
Ha tényleg levajazták a dolgot,gondolom nem csak 100-at raktak fel...
-
jefferson83 #315 Ahol a játékosok pénzt kapnak a "teljesítményükért", ott nem lehet edzőbuktató meccsről beszélni. Lett volna vér a pucájukban akkor az összes játékos aláírt volna egy nyilatkozatot, hogy nem kérünk Bicskeiből még jóval a meccs előtt azt kész. Ehelyett inkább sportszerűen hátbaszúrták (amit merek remélni, hogy nem igaz). Grt. -
#314 Malajziában nem:) -
#313 hát ez egy edzőbuktató meccs volt,bicskei akárhol volt,mindenhol szar volt. -
jefferson83 #312 Azért az a 2-3 hét amit a csapattal töltött nem osztott nem szorzott. A focistáknak meg jelenleg az a munkája, hogy játszon még ha Teri néni is ül a kispadon. Egyébként jómagam nem hiszem, hogy megjátszották volna. 1. Semmi értelme nem lett volna. Kis Mészöly úgyse megy vissza. 2. Tényleg olyan hülyék, hogy saját magukat(na meg minket) ennyire megalázzák? -
#311 ahh,azért nem cask nekem újdonság,úgy látom :)
jefferson,én meg bicskeit tiltanám el,egy életre a kispadtól -
jefferson83 #310 Ha ez igaz, akkor ez mégnagyobb szégyen és az összes játékost egy életre eltíltanám a focitól. -
#309 En meg arra is gondoltam hogy megjatszottak a meccset az ute jatekosok online. Csak gondoljatok bele, 3 vagy tobb golos vaduz gyozelem eseten a legtobb oldal 150 feletti szorzot adott. 100 ezer forinntal aki pl megjatszotta erre, 15 millio forintot kaszalt. Azert ez nem semmi. Hallottunk mar ilyenrol igaz? Vegulis Ujpesti jatekosnak mi lenne fontosabb? Tovabbjutni es utana kiesni, vagy pl fejenket 15 millat zsebrevagni, ha nem tobbet? Lehet talalgatni.