Ufo: Aftershock

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Helcat
Néhányszor nálam is "eltünt" a Pillar of Death.
Az elsõ ilyen alkalom egy olyan pálya volt, ahol egy hosszú, magas fal van egy szem ajtóval, meg két kétszintes épület. Miután végeztem a támadókkal, körülnéztem kint, de sehol egy Pillar. Ezután házkutatást játszottam - minden szobába külön beküldtem egy-egy emberemet. Az egyik utolsó helyiségben ott figyelt a célpont, de még a 3.szintû scout is csak akkor vette észre, ha ugyanabban a 2 négyzetméteres szobában állt (pedig elméletileg egy pszi-detektoros katonának kilométeres távolságból fel kellene fedeznie).
A következõ hiány egy lezuhant ufos pálya volt, az elõzõekbõl okulva itt is átnézettem az ufo belsejét - áldottam is rendesen a teleportos megoldás kiagyalóját - de itt tényleg nem találtam semmit.

Vagyis lehet, hogy a PoD ott van minden pályán, csak a gép valami elérhetetlen helyre dugja el, és ez a hülye észlelhetetlenség miatt fel sem tûnik.

Akárhogy is van, gyorsabb és biztosabb visszatölteni egy mentést és újra lenyomni a Starghostokat, mint kétszer végignézni az egész terepet. Egyébként erre a legjobb az Autosave...

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

hat ez az Aftershock vmi iszonyuan el lett baszva ahhoz kepest, hogy az Aftermathtal egesz jol el lehetett szorakozni, messze a tokeletestol de nekem tetszett a kamerakezeles is meg az ekson is. (bar kicsit monoton volt pl baziselfoglalas etc, de elfogadhato). X:
par napja jatszom a gamevel es mivel regi ufo rajongo vagyok valszeg vegig fogom tolni de vmi hihetetlen hgoy mik vannak benne... ;'(

anti hero

Cobra.
Sûrûn kell menteni, ez a lényeg :)
Nekem idáig szerencsére csak olyan gondom volt, hogy párszor megfagyott a játék, igaz úgy, hogy vitte magával az egész XP-t is.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

jah,jah... 3 területet vesztettem igy... azóta mentek, és ha küldit ad, odamegyek... ha nem találok, még azelötti mentést kell visszatöltenem, hogy küldit adott volna :(

Elég gáz ez igy, hogy hol találok pillart, hol nem <#confused>

Agamemnon
Én megtaláltam, és elpusztítottam, de már más is jelezte, hogy nem találta meg. Szóval könnyen elképzelhetõ, hogy nincs a pályán... attól tartok "abort mission" lesz. Sajnos ez is egy bug a sok közül.

A.S.A.P. Help kéne!!!

Másodszor fordul elö, hogy ledarálom a starghostokat és 5kockás rácsban bejárom a teljes pályát, de nem találom a pillar of death-to!!! mi a rákot csináljak? ez valami bug? mivel lehet a legjobban észrevenni? Egyáltalán itt van, vagy elfelejtette a gép letenni?

Agamemnon
Látom, akkor sok idegeskedéstõl mentettem meg magam, hogy nem akartam két fegyverrel egyszerre lõni. Bár, az igazat megvallva én beleraktam volna a csávókám kezébe 2 db XM8-ast, de hát nem engedte...

Azt hiszem rájöttem, hogy mi okozza, hogy a ranger idõpnként nem lõ, csak az egyik fegyverrel, mert velem is elõfordult. A hülye program notoriusan kikpacsolja a rangerem fegyverének a sorozatlövését, és amost úgy csinálta, hogy csak az egyik fegyvert kapcsolta ki. A jobbkezében sorozaton állt a fegyó, a balban pedig egyes lövésre volt állítva!<#falbav><#violent>
Szóval ilyenkor hiába próbáltam a másik fegyót is sorozatra állítani nem ment, ezért a legegyszerübb az, hogy a sorozatot kikapcsoljuk, és vissza, ez mindkét fegyót jól állítja!<#gun>
Amúgy is nagyon bosszant, hogy gyakran a sorozat és az egyes kövés pont az ellenkezõjén áll, mint amit beállítottam neki még a küldi elött, de ettõl teljesen kiakadtam.<#mf3>
lol.. <#szomoru2>

-tRs-Landor

Most már engem is csak a "csak azértis végignyomom" érzés tart a játékban... :P azért komoly gondot okozhat, ha a játék hosszát nem igazitják az általa biztosított érdekesebb dolgok idörendjéhez...

Cobra.
Ha ilyen hamar feladod pár hiba láttán, akkor a jövõben megjelenõ játékok 90%-át el is felejtheted <#vigyor4>

TreDoR
Na letöröltem az ufot. Ez a rész totál leamortizálta nálam az ufo sorozatot, ugyhogy valszeg többet nem gamelek ufo gamevel, se altar gameval, se cenega gameval. Úgyhogy tovább jó gamet akinek még maradt kedve ehhez a trágyához. BY!

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Nyah... tegnap nem volt netem, ezért az ufo-ra kényszerülvén megcsináltam az elsö ürhajót... 1x olyan pályát generált, hogy olyan helyre rakott 1 sg cloud-ot, ahol képtelenség volt rálátni/lelöni... újra kellett nyomni. Az durva volt. A vége jobban bejött, mikor kezdett elfogyni a löszer és kicsit visszább kellet fognom a használatát :P

TreDoR
Engem csak az zavar, hogy olyan hibákat hagytak benne amit más játékokban már évekkel ezelött kiküszöböltek, ami azért elég durva...

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Agamemnon
Jól van, ne szóljuk le.

Vannak hibái, nem teljesen úgy sekrült, mint ahogy szerettük volna, de azért nagyon szeretjük, jó kis játék, csak egy csöppet elnyújtották...

Legalább hosszútávon izgi lenne... már mehetek at elsö hajóra, de nem akaródzik, hidegrázásom van a küldiktöl... újdonságot, igazán vicces/egyéni holmit meg nem fejleszthetek.
Hiányzik a mind control... a panic... a 8pontos irányitott rakéta... Nincs az új ellenfél... ami van, az sem az... (jó lenne, ha néha lenne ideje visszalöni, találni és normálisat sebezni)

<#gunyos1><#fejvakaras>

TreDoR
Én már egy hete nem ufoztam, ez azért teccik, hogy 2 hét game 1 hét szünet... Hogy a p*csába lehet egy game ilyen b*szottul hosszú?<#szomoru1>

Köszi Szépen. Igen, ahogyan mondtad. És Vége a játéknak..... Hát nem volt rossz játék. Elég rákattanós típus. Kíváncsi leszek a folytatásra. <#vigyor2>

Helcat
Célozd a jelek alatti oszlopokat olyan magasságban kb. mint ahol a saját embereid állnak, ne sokkal feljebb. A kurzorból láthatod, hova enged lõni a gép. Használj valami ütõsebb cuccot, pl warp resonator, rakéta - ezek elsõre vitték. Persze lehet, hogy a sok kicsi sokra megy alapon is mûködik a dolog.

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

Légicsata asszem volt az X-Com Apocalypse (ufo 3) részben, ami szerintem egész irányitható volt, ráadásul én aggathattam rá a fegyverzetet a repülõ alkalmatosságokra. Határozottan emlékszem, hogy a legjobb egy seregnyi hoverbike volt valami géppuskaféleséggel felszerelve...

Szevasztok. A holdas hadmûveletet hogyan kell megcsinálni? Már a piros nyilaknál vagyok a hajó belsejéban. Elõre is köszi.

Én meg az extratersials szót te üzidbõl ctrl+c,v-ztem be (most is)<#idiota><#idiota>
TreDoR
Jó, rájöttem, hogy nem extratersials, de azt a nevet még leirni sem tudom:

ufo extraterrestrials

Agamemnon
Mi az az extratersials?

És tényleg visszatérnek a körökre ossztott stratégiához?

Nem szoltam mer olvasgattam róla neten a címe a cikknek ufo:al volt letöltöttem egy moveit ami oda volt linkelve azt ott meg extratersials volt.
TreDoR
Micsoda? Az afterlight v. az extratersials? Az afterlight-ot elég erõssen kétlem. A másik meg egy nagy NC lesz...

De az új ufo körökre osztott lesz tudtommal.
Agamemnon
A légicsatás dolgot csak azért említettem, mert az UFO 1-2-ben nagyon élveztem, bevallom azóta nem volt szerencsém ufózni :(. Így nem tudom, hogy az új részekben hogy oldották meg.

És a psi is tényleg jó, amikor érzékeli az ellent, én is sokszor nagy hasznát vettem, de azért hiányoltam a komolyabb psi-s képességeket.

TreDoR
Pedig lenne jópár újitás amit bele rakhatnának pl.: futás közben lövés, a régi ufo részekben nem nagyon volt lehetõség, mert körökre osztott volt, és nem volt szokás ilyet belerakni, de az as-óta amióta "el lehet indítani" az idõt, sztem bele lehetne tenni, mekkora fíling lenne <#vigyor>. Meg pl. ugrást is tehetnének bele, bevetõdni az ablakokon, az is kiri lenne sztem. Meg, a rangerek egyszerre 2 ellenfelet is tudjanak támadni, a 2 fegyóval. Valamint nem ártana megcsinálni tisztességesen ezt a sétálás/futás/gugolás dolgot. És a légicsata is jó ötlet, ha végre egyszer lehetne normálisan harcolni a levegõben.

Helcat
Na az Aftermath "légicsatái" nekem se hiányoznak. Az egész csak a véletlenen múlott. Ha veszített a légierõ, akkor csak vissza kellett tölteni egy korábbi állást, és máris jó esély volt rá, hogy a vadászgépek gyõzzenek.

De ha már van egy 3D-s engine-jük, akkor a légiharcot is megcsinálhatnák ebben a rendszerben. Egyfajta csapatbázisú, pillanatstoppolható ütközet, olyan, mint amit a katonák vívnak a talajon, csak földi harci gépek és UFO-k között. Plusz mi szerelhetnénk fel a repülõket különféle rakétákkal, gépágyúkkal, lézerekkel.
Bár erre kicsi az esély - attól tartok nem fognak ekkora újítást beletenni az új játékba.

És ezért a biztonság kedvéért mindig belelõ, mi?

via_mala
Jajj, hát azért nem mer ellõni felette, mert mi van ha a másik hangyabolyba feküdt, és hirtelen felugrik? Nahátakkko'!

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Na ja, ez a halálom volt: két ember egymás mögött, az elsõ fekszik, a második térdel, és mégis képtelen ellõni a fekvõ ember felett. Akárhogy elmélkedtem, szerintem ahhoz kell ügyesség, hogy ilyen szituációban egy másfél méteres géppuskával bele tudjon lõni az elõtte fekvõbe.

A pszik egyébkét SZVSZ jók voltak, csak nem a régi pszi dolgokban, hanem mesterlövészként a megfelelõ vambrace cuccokkal :)

a repülös tipikus példája lehetne egy kikapcsolható funkciónak... :P

mondjuk az elsõ starghost küldinél kellett más fegyver, majdnem beégtem, mert a cloudon 0 a fizikai sebzés, de hálisten épp a csapatban volt a bénítós emberkém... de ezen felül tényleg puskával is mindenki 1 sorozat... max 2. A power armornak több kell, de azt meg mérföldekrõl észreveszem és eltalálom...

TreDoR
Hát én most pl. wargot plasma fegyverekkel megyek, csak, hogy legyen valami változatosság. A psi képesség tényleg nem sokat ér, kivéve, hogy átlátnak vele a falakon, ami azért elég nagy elõny (bár a doppler szkenner miatt ennek is csak a játék elején van jelentõsége). Meg a gugolásra itt sokkal nagyobb szükség lenne mint bármelyik ufo részben, mivel itt nem tudom az elöttem álló társam miatt lõni az ellenséget, és a gugolással ez megoldható lenne, hogy átlõjjek a feje felett, de nem, ezt is kihagyták. Viszont annak én nagyon örültem, hogy kihagyták a légi csatákat. Az ufo:enemy unknown-ban még volt némi értelme, mert néhány dologba bele tudtál szólni, de az am-ben már egy nagy 0 volt. Semmit sem csinálhattál, max 1-etlen gomb volt a visszavonulás, de azzal meg nem tudtál leszedni ufo-t.

Agamemnon
Hát igen, talán mindenki hiányolja, a jó kis ufóüldözõs-lelövõs részt.

Én sem értem, miért hagyták ki.

És ahogyan már valaki kifejtette, a fegyverek fejlesztése, is teljesen el van cseszve. Szinte semmi értelme az alap ember fegyverek után fejleszteni, és lecserélni a fegyvereket (nem kell vitatkozni, tudom, hogy szükséges, meg hogy bizonyos szempontból vannak jobbak), de összességében, ha nem cserélsz fegyvert, akkor is ugyanolyan jó vagy.

És a PSI tréningek, meg az idegen irányítása? Szinte semmi értelme nincs a psi képességnek, nincsnenek igazán jó cuccok. Vagy max a játék vége felé tudsz kikutatni egy két dolgot, de addigra olyan profi leszel, hogy nem sok hasznát veszed.

Az XCom-ok olyan jók voltak ebböl a szempontból, a pályák nem 1-2 daraból voltak, hanem akár 6-12 véletlenszerü térképrészletet is letett, sokkal nagyobb változatosságban... külön élmény volt eltervezni, merre menjek.. :P

A másik, ami jól esne - én speciel szeretek a lehetõségek széles tárházával élni. Abba még nem halok bele, hogy nem lehet pl. a tárak löszertartalmát külön megadni (pedig vicces lenne :P) vagy hogy a guggolásnak-fekvésnek elvették az értelmét meg ilyenek, de hogy a repülös csatát kivették, azt sem nagyon emésztettem meg. Azt is inkább fejleszteni kellett volna, mint kihagyni.

Agamemnon
Ezért lesz az Afterlight a Marson, mert ott még változatosabb pályákat lehet majd kreálni...<#idiota><#circling><#vigyor4><#vigyor2>

Lehet, hogy fel kellene keresni a fejlesztõket, hogy ha engedik, mi nagyon szívesen segítünk pályákat készíteni.

Amúgy bízom benne, hogy nem követnek el mégegyszer ekkora bakit, úgy gondolom, hogy a világ minden tájáról kaptak ez ügyben panaszkodó leveleket.

Helcat
Na igen, de ilyenkor ilyenkor az jut az eszembe, hogy ha 4 pályát láttam egyszer, akkor mennyit láttam 0 alkalommal? Lehet, hogy nem is a pályák egyhangúak, csak én nem keverem magam elég változatos helyzetekbe.
Leht, hogy van még 40 pálya, csak nem sikerül elõhozni (<#nemtudom> nem hisz benne igazán<#nemtudom>). Nem mintha ez a játékos hibája lenne.

A föld alatti bunkereket meg lassan fejbõl le tudom rajzolni. 1 lépcsõház, 2 lépcsõház, 0 lépcsõház - ennyi kell és szinte már az ellenség helyzetét is tudom. Biztos valami pszionikus képesség.. (ja bocs, az csak csajoknál van, akkor csak "takarékos" pályatervezés?<#hehe>)

Hát, az a +4 féle pálya sem túl sok, de még mndig jobb lett volna mint a rengeteg silós küldi.
Kikötõset én csak egyetlen egyszer kaptam, meg is lepõdtem a változatosságon :)

Hát, az a +4 féle pálya sem túl sok, de még mndig jobb lett volna mint a rengeteg silós küldi.
Kikötõset én csak egyetlen egyszer kaptam, meg is lepõdtem a változatosságon :)

Helcat
Az igazán furcsa az, hogy legalább 4 pályára emlékszem, ami az egész eddigi játék során csak egyszer fordult elõ. Ezek általában egy bázis védelménél jöttek be, pl. bunkerszerû épületekbõl álló vagy 'kikötõ darukkal és óriás-teherautóval' pálya.

Vagyis nemcsak hogy lehetne, de ténylegesen több terület van benne, mint ami általában megjelenik. Az meg már fejlesztõi döntés kérdése, hogy inkább ad 445 üvegházas, gyárépületes vagy hûtõtornyos pályát, mint 1 kikötõset.

Ne aggódj, lesz ez még egyhangúbb is...

Ráadásul semmi kihívás nem maradt benne... csak hent... de már semmi kedvem nehezebben újrakezdeni.

Cobra.
Azért tényleg vicc, hogy az eddigi kb 10 missziómat kb 6 féle pályán játszottam.

Agamemnon
Kitartás, a nehezén már túlvagy....

Szétkentem az elsõ Starghostokat, elkezdtem a warp holmik kutatását, gyártani kezdtem az ürhajót... sok van még hátra? Csak mert kezd rohadtul unalmas lenni a sok egyforma küldi... :(

A sztori tök jó az AS-ben (a végén már csak az tartotta bennem a lelket a 1xxx-edik klónozott küldinél), de akit érdekel, az szerintem dumcsizza le valakivel priviben. Ne rontsuk már le azok örömét akik éppen játszanak.

Agamemnon
Hi!

Én arra gondoltam, hogy nekik írd meg a sztorit, azoknak, akik nem értették meg. Csak én sem akartam ide írni, mert lehet, hogy vannak emberek, akik még nem vitték végig, és zavarná õket.

Amúgy azon kívül, amit nekem írtál van egy fontos dolog a végén... a felfedezés, hogy miért is történt mindez, illetve, hogy a hajók...

Fenrir
Te menj vissza és spammold a bf2-õt, az már úgyis csak egy csettopik, köze nincs a játékhoz...

A halál csupán a kezdet...