Screenshotok játékokból

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A modok tudnának a legtöbbet tenni ezügyben , nem?

"vessetek a mókusok közé" :)

Hmuda
Már azóta azt teszem, hogy elõször rámszóltak a nagy képek miatt. :-)

Felfogtam és teszek is az ügy érdekében.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

ZsZso
Talán túl naív vagyok, és valami hasonló dologban hiszek mint Szokrátész : "Ha megmutatod az embernek az erkölcsös utat, akkor azon fog járni"

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Hmuda
Hagyd. Már próbáltam megmagyarázni neki, de nem használt, legyen meg ez a kis öröme.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hmuda
962 :-)

ZsZso
Ember ... úgy néz ki nem értetted mit beszéltünk. Hmudának nem a méret számított, hiszen télleg nem valószínû, hogy a modemesek ezt a topikot favorizálnák. Neki a mérettel volt baja, azaz, hogy 1024es képet teszel be, mivel szerinte a 800x600as felbontást még ma is sokan használják.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

I.C.ram
Sivatagban esõ?? Vagy nagyon makker vagy és kifogtatad az egyetlen esõs napot, vagy csúnyán elbaszták a játékot 😄
"Szemét terroristák szétszednek egy logitech-t. "Die bitch" ;-)"

Ezért nem tudok ilyen billt szerezni már 2hónapja! A Valve felvásárolta mindet!?

AnarchoiD
az aktataskas szellemet ?😊

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Hitman 3-ban láttátok már a szellemet a budapesti pályán?
Sikerült lefényképeznem, holnap beszúrom a képet.

Esrohnoil
Hóviharral érdekesebb lenne.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Hmuda
Csak custome battleben akartam homokvihart csinálni, de csak indítás után vettem észre, hogy véletlen rossz idõjárást választottam.

BBird
Hmuda: Jól látom, hogy egyik képen esik az esõ a sivatagban? :-) Mondjuk azt tudom, hogy évente max 1-2 alkalommal esik, de azért most meglepõ látni.

AnarchoiD: Mit keres ott a középsõ képen, a billentyûzetem? :-) Szemét terroristák szétszednek egy logitech-t. "Die bitch" ;-)
AnarchoiD
szerintemmeg a topic nevet kellene valtoztatani, : modemesek kifele 😉 istenem ez egy screenshot forum nem asciiart talalkozo 😉

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

AnarchoiD
megis minek kellene a kepeken lennie ? vernek ? 😊

Hmuda
Csakhogy azért a topic lényege is megmaradjon. :-)

Hmuda
Inkább egy php kód kellene ami minden 800-as szélességnél nagyobb képet automatán átméretezne max 800-ra (ha html-ben meg lehet oldani akkor php-ben gyerekjáték).

Mmintha lett volna itt ilyen , de már régen.nemlenne rossz egy újat csinálni.

Hmuda
Hát ja. :-)

ZsZso
Bár a statisztikáról mindig ez jut eszembe :
Ha 3 hónapot megy a hasam folyamatosan, és másik 3 hónapot székrekedésem van, akkor úgy átlagba teljesen jól mûködik az anyagcserém ...

ZsZso
Pfff ... érdekes. Nekem olyan haverjaim vannak, akik olyanok, hogy képesek 17 colos monitort 1200 vagy afölött nyomatni, mert "az úgy jó". Szvsz az már brutális.
Kéne egy szavazást indítani, hogy kinek mekkora felbontásban fut a gépe. Kíváncsi lennék az eredményre ... 10-15 ember végül is nem jól reprezentálja a valóságot (saját példánkból, amint kiderült).

Hmuda
Azért rengeteg haveromnál voltam már akik még mindig 800*600-ban neteznek mert nincs akkora képernyõjük, hogy élvezhetõ legyen az 1024. Örülök neki, hogy vannak akiknek az 1200-ban olvasható, de ez nem jelenti, hogy a többieket le kell szarni (akinek nem inge...).

ZsZso
Azért nem oly sokan használják 800x600ban a gépet szerintem ... legalábbis szerintem kevesebben mint ahányan modemmel jönnek fel fórumozni.

Hmuda
Õõõ... Ez most nekem csak szélességbeli szempontból túlméretezett. Bájtokban mérve én többet "fogyasztok" de legalább nem rombolom a desktopot 800*600-ban használók általános közérzetét.

ZsZso
De olyan sose lesz semmiben sem, hogy mindenkinek jó legyen bármi is. Ebbe bele kell törõdni ...

ZsZso
Õk egy nagy képet tesznek fel, te meg a "sok kicsi ..." taktikával küldessz képeket (általában) ... kinézetre jobb ... méretre viszont te nyernél 😉 (6 x 65 -70 KB VS 250 K😎

Hmuda
Nem fogok kérni semmit mert úgyse használna. Már rengetegszer kértem, hogy ne csesszék szét a topicot, de hasztalan. Csak besértõdne. Legalább arra lenne esze, hogy ha lusta méretezni legalább linkelje a nagy képeket.

ZsZso
Moderátornak szólsz, hogy Delete ... HMUDA ... kérj házigazda címet ide ... tuti jó helyi moderátor lennél 😊.
Szerencsére én nem sírhatok, mert nem modemmel mászok fel ...

Hmuda
Mondom, hogy hiába koptatom az ujjaimat, mindig lesznek arcoskodók akik továbbra is lökik a topicszétcseszõ óriásképeket (amik mellesleg harmatgyengék).

I.C.ram
Ez még DSL-el is húzos volt. Modemmel gondolom egy egész estés mozi. Arról nem is beszélve, hogy baromira nincs semmi érdekes a képen, legalább eksönt vettél volna fel.
AnarchoiD
Uj CS ( CS : Source ) brutalszep

KG21
ha bekapcsolsz egy (nemakarok baromságot mondani, de úgy emlékszem) "lanczos" filter nevû opciót nem lesz ronda. Irfanviewben van ilyen.

AMD FX6300 | MSI HD7850 2GB OC | 8GB DDR3 1600

ZsZso
Hehe ... vitatkozni, eszmét cserélni, véleményt nyilvánítani ... hívjuk ahogy akarjuk ... én meg inkább nem mennék bele a filozófiai részbe ... csak annyit ... nem jó minden mellett csak úgy elmenni 😊

BBird
Szomorú, hogy manapság az a büszkeség, ha kultúráltan is lehet vitatkozni, csak azt nem értem, valójában miért is kell állandóan? :-)
Nem szóltam, még a végén megindul az a "anyázni" kategória. :-D
ZsZso
Jedi, amúgy megmutattuk, hogy lehet még kultúráltan is "vitatkozni", nem fontos anyázni a másikat ... már ezért megérte 😉

ZsZso
Na alvás után összefoglalva ...

Egy kép méretét ha lefixálod pixelekben, és késõbb csökkenteni akarod a pixelek számát kell csökkenteni (minõség romlás). Viszont a méret csökkenését persze azzal is el lehet érni, hogy távolabbról nézed ... pl. monitorod felbontiját változtatod. Így eddig pl. 800x600 pixel volt 20x30cm -en most pedig 1024x768 lesz. Annál szebb a kép minél kisebbek, minél pontszerûbbek a pixelek (azaz nem látod, hogy négyzetek lennének).

De itt arról volt szó, hogy a kép túl nagy 1024x768as felbontásba, ezért vissza kell venni 800x600. Ilyenkor romlik a képe, mert nincs annyi reprezentáns pontod. Más kérdés, hogy másképp is el lehet érni, hogy a kép kisebb felüleleten legyen (cm2).

Szóval én arra szóltam ber, hogy a kép nem lesz szebb, ha csökkented a felbontását ... szegény 80as években ... volt a 320x240 aztán kentük rajta a Wolfot (asszem 320x240 volt). Mostani szemmel csúnya volt, hiszen sok "kockából" állt. Látni lehetett. Viszont ha megnézed most ugyanezt egy mobilon ... akkor azt kell mondanod, hogy szép, mert ott egy pixel sokkal sokkal kisebb területen jelenítõdik meg.

Az, hogy effektíve mekkora lesz a kép azt nem oly nehéz kiszámolni ... veszed a monitorod felbontását, megnézed mekkora a kép hány pixelbõl áll ... és megkaphatod, hogy hány százalékát tölti be a képnek ... a monitorod felülete ugyanakkora marad (már a jobbaknál 😊 ... Ha növeled a felbontásod, akkor persze kissebb százalékát teszi ki a képnek.

És mégeccer hangsúlyozom ... én nem azon kezdtem el vitatkozni, hogy ha egy 100x200as képet nem 20cm2 -en, hanem 10cm2 en jelenitek meg az szebb-e, vagy csúnyább, mert egyértelmû, hogy szebb ... triviális. Én azon koppantam le, hogy a srác odaírta, hogyha visszábbveszed a kép felbontását 1024x768ra, akkor szebb lesz.

Jedi .. elbeszéltünk egymás mellett ... te kézzel fogható méretét magyaráztad én meg a pixelekben mért méretét (amirõl szó esett). Azt hiszem ezt megtárgyaltuk 😊

BBird
Esetleg valamelyik régi szöveges kalandjáték, a '80-as évekbõl? :-P
BBird
Valóban szép képeket szúrtok ide. Bár elég karakteresek, de gyönyörûek, fõleg mert nem 1024ben raktátok be. :-P
(ha csak az egyiket határozod meg az kb oylan stilusu mint az a kérdéés: hogy 50el megy a hajó, 20al folyik a duna, hány éves a kapitány? 😛PP)

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

jobban mondva ugye itt kel a mréet is meg a felbontás is, ha csak az egyiket mondod akkor nem emghatározható hogy szebb vagy rondább lesz..., legalább annyi kel hogy az egyik érték fix legyen 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

optikailag szebb lesz mert nem tudod kivenni a ronda részeket..., ennél jobban nem tom elmondani 😄

pontosan ez de itt mindkét fél vagy csak felbontást irt vagy csak méretet szal nem stimm az egész... 😛

I.C.ram
Pontosan.
ZsZso
De akkor se lesz szebb, ha csökkented a felbontását a képnek 😉))))) és ebbe nincs semmi "kicsinyíted", "nagyítod" ... mostmá télleg pápá 😊

ZsZso
Azt hiszem ezzel lezárhatjuk :

LÉNYEG : egy pixelt mekkora területen jelenítessz meg ... ez itt a lényeg ... 1024x768as felbontiban ha egy pixel 0,1mm az 800x600ba lehet 0,15mm és akkor már "kockásabb"nak tûnHETnek a dolgok.

"minnél messzebbrõl nézünk valamire annál több pixelt látunk és egy pixelt annál kisebben látjuk, tehát idõ után már nem látszanak a kocka élei pl tehát "szebb" lett ugye... 😛"

ezt viszont még mindig nem értem ...

najó ... lefexem, elegem van 😉

Jó 8t !

elméletben "rosszabb" lesz ez igaz de optikailag nem csak nekem hanem minden embernek szebb lesz a szem müködése miatt hogy ami "távolabb" van annak a részleteit nem veszi ki annyira... és ugye ha azt nézzük akkor legnagyobb nagyitásban egy pixel a képernyõ ami valjuk meg kurva ronda optikailag nekünk de ha kifér mongyuk 12 pixel a képernyõre az is kruvaronda marad ugye...
>
minnél messzebbrõl nézünk valamire annál több pixelt látunk és egy pixelt annál kisebben látjuk, tehát idõ után már nem látszanak a kocka élei pl tehát "szebb" lett ugye... 😛

ZsZso
fáradt vagyok már, hogy ebbe is belemennyek ... "mert kisebb helyen nagyobb felbontás", nem -e "kisebb helyen (monitort colstokkal mérjük és úgy kisebb helyen) ugyanannyi pixellel reprezentált kép" ...

ZsZso
Ja, de azt szögezzük le, hogy egy kép csak úgy lesz kisebb (OBJEKTÍVen - azaz nem monitor-felbonti függõen), ha a pixelek számát, (amin meg akarod jeleníteni) csökkented. Ez "minõségromlást" eredményez ... az, hogy optikailag neked szebb -e ... hát az sok mindentõl függ. De tény, hogy "rosszabb minõségû" lesz. Viszont soxor alkalmazzuk, hogy egy képet nem 566 millió színen jelenítünk meg, hanem 16on ... és lehet adott esetben 16on zsírabb mint 256on ... de ezt nem szabad általánosítani ... na asszem mára elég volt ennyi a számítógépes grafika tárgyra emlékezésbõl 😊

szal itt valami triplacsavaros félreértés volt... 😛
az indulonak nem tünt fel hogy nem a felbontást kell változtatni hanem a méretet a forum miatt ugye ezt msá megint félreértete mert õ egybõl a méretre gondolt , etc... 😛
tehát maradjunk annyiban ha valaki rendesen csinálja a képek átalakitását az nem lessz rondább (igaz elméletben szebb se) viszont innét a forumról nézve meg szebb lessz ha jól csinálták uyge mert kisebb helyen nagyobb felbontás 😊

nem lett kisebb de te kisebbnek látod (adott esetben ugye szebbnek etc..., mert nem látod az oylan részleteket ahol már láccik a "kocka" széle és randának tünne)