Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mc Wolfy
hogy takaritsunk ki rangerrel 5.20 alatt egy cof p1et: igy

Never underestimate the power of the dork side!

Mc Wolfy
30/20/20 az alap, knight pancel, divinity runak, zerk ekszerek.
traitek: 1/10/12 1/10 3/10
skillek: troll/lightning/qz/rao
fegyver: longbow critre robbano runaval, gs +5%sebzes
ha nem fog tetszeni remors, akkor valtok vissza 11es traitre es 3 runara, tobbi marad

i3 procival hogy viselkedik a gw2/ core duo 2 van és pve ben is szaggat/ hiaba 35 fpst ír egyszeruen ne folyaatos a kép ne egyenletes (

WoT / Gw / Gw 2 / Aion / L2 / WoW

Na ez nagyon jól néz ki :d
Linkeld be kérlek a traitedet amit most használsz. A pve / wvw-s érdekelne.
Köszönöm.

Mc Wolfy
Itt talalsz par jo otletet

Hogyan tudnék a Guardienhez képest PVE re szigorúan gusztustalanul erõs DPS karit kitraitelni kihozni a Scepter/Torch és Greatsword fegyverekkel?
Persze ha úgy adódik a Sword + Shield/focus is szerepelhet egyes helyeken ahol épp jobb.
Mc Wolfy
akkor nem vagy kitraitelve 😊

Na az még egy érdekes dolog lesz.

Vajon sikerül e elcseszniük?
nagyon magason a léc.
Egy Morrowind-Oblivion-Skyrim single csoda után MMO-t faragni Tamrielbõl, hát fejlesztõ/grafikus/és történetíró legyena talpán ha sikerül olyan szintet hozniuk 😄
Megnéztem, 20-ig nem stackelõdik fel. 16 a max.

A TESO valami ilyen lesz elvileg.

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

Mc Wolfy
es aminek kulon orulok, hogy tobb forrasbol jon az aldas, mert eddig guardianok egy skillel (vagy ha belelotted aegisbe, skill nelkul) kivedtek 15 stacket. most aztan mindent be kell vetnie, ha nem akarja magara folporgetni, de akkor is sokkal hamarabb es sokkal tobbet fog ujra kapni. nem mellesleg ha elit mobokra gondolunk, amikkel harcolunk par percig, az egesz csapat sebzeset megdobjuk olyan 7-8 szazalekkal. (opening strike 5%+ a rapid fire 12 sec helyett 10 sec alatt tolt vissza hunterssel ellentetben)

Mc Wolfy
igen, szoval ha ugyanazokat a skilleket, ugyanabban a sorrendben hasznalod mint eddig, akkor tobb sebzesed lesz mint eddig, es extra lathatatlansag.

"most elso lovesed szinten hunters, mint eddig, ami ad 5 stacket, ujratolti openinget"

Elsõ lövés, és alapból van rajtad opening. Az elsõ openinget elhasználja a HS és ad egy másikat ami a RF-ra megy. Jól gondolom?

Mc Wolfy
miert is van tobb sebzese most a rangernek: ugye anno 15 stack vulnert pakoltal fol rapid elott. most elso lovesed szinten hunters, mint eddig, ami ad 5 stacket, ujratolti openinget, elnyomod rapidot, megint elpakol 5ot, mat 10ed van. rapid vegere 20, atlag 15 mint eddig. a nyereseg most jon! kov lovesednel mar 20 stack lesz az eddigi 15 helyett 😊 valamint rapid gyorsabban tolt ujra, vagyis tobb vulnt pakol! raadasul van lathatatlansagunk, amit ha csak arra hasznalsz is, hogy ujra toltsed openinget, akkor is leszedi targetet rolad 😊 persze ha mondjuk gs-el hasznalod, akkor meg mocskosabb trukkoket eredmenyez.

A wow volt az utolsó MMO ami egyszerre sokáig lekötött. De most is riftezek btw.

A Rift topikból úgy láttam, hogy azt jóval hamarabb untad meg mint a GW2-õt, szóval nem is biztos, hogy olyan jó lett volna onnan átvenni a dolgokat.
Szerintem jóval többet játszottam rangerrel mint az itteniek többsége és nekem valahogy nincs vele komolyabb problémám. Kevés hp? 21k hp-m van trait nélkül, bõven elég. Túlélni sem nehéz vele. A longbow-al sincs semmi bajom. Az egyedüli ami zavar, hogy néha amikor a petnek fel kéne szednie, a pálya másik végén bóklászik. Bár ez inkább csak spvp-ben fordult elõ.

Selenarctos. Legendary Hero of Warhammer Online. Sárkány Lovagrend - Desolation defender

Terensz
Ez is tök igaz :-) De a villámos/lemezvértes büntivel konkrétan találkoztam anno valamelyik irományban. A jó ég tudja, melyikben, olyan rég volt.

Itt is az kéne az eléknek, anyagi komponens 😛

De ha akartad, csinálhattál lemezvértes vadmágust (akit lovagnak akartak nevelni a szülei, és ez félig sikerült), amivel pezsgõt bonthattál, ha végre egy varázslatot sikerült elkasztolnod :-) Persze megfûszerezve azzal, hogy a szórakozott karaktered jól megcseréli véletlenül a komponenseket :-) Régi szép idõk :-) Papír, kockák, dm, monstrous compendium, phb, dmg :-)

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

#58659 -re akart menni.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Azért nem hordtak és hordanak a mágusok lemezvértet, mert a varázsláshoz szükséges anyagi komponenseket pl nehéz elõbogarászni a páncél alatti zsebbõl, plusz a bizonyos mozdulatsort igénylõ varázslatokat nehezebb láncingben megcsinálni, mint köpenyben. Így ha mondjuk fireballt akar castolni a jó mágus,de a lemezvértje könyökvédõje miatt nem tudja normálisan mozgatni a karját, lehet, hogy a pofájába robban. <#bdead>

kastil
naív vagy, a gw2 ranger az, aminek gw1ben megcsináltál, csak most szar lett.

Mármint ha valaki felszabadít egy csomó mágikus energiát, teremt belõle egy rakás elektromos feszültséget a varázslással és kisüti egy rakás mobra, miközben az egész testét egy fémpáncél borítja

komolyan, ne vitázzunk már ezek után azon, hogy mit lehet mit nem és hogy minek hogy kellene mennie, eléggé összevisszaság amugy is a gw2, nem kell tovább fokozni.

A Gw2 ranger meg lehet, hogy az aminek annó a rangert kitalálták, csak azóta már ezer féle képpen újra lett gondolva. szerintem nem nagy titok, hogy ha valaki egy mmoban rangert/archert/huntert vagy nevezd aminek akarod kasztot kezd, azt elsõ sorban a bow és esetleges pet miatt teszi. még jó, hogy gw2-ben mind2 broken.

Terensz
*Drizzt Do'Urden amúgy, bocs, siettem biztos :-)

Terensz
Mármint ha valaki felszabadít egy csomó mágikus energiát, teremt belõle egy rakás elektromos feszültséget a varázslással és kisüti egy rakás mobra, miközben az egész testét egy fémpáncél borítja, az miért sebzi? 😄

Amúgy anno a szerepjátékosok nem azt nézték, hogy hogyan lehet a szabályokon kiskapukat találni. Mindenki rendeltetésszerûen használta a saját kasztját, és elsõsorban a jellem kijátszásáról szólt a történet, nem a lootról.

Én csak a ranger miatt hoztam fel az egészet, hogy lássátok, a GW2-es ranger az, akit a nagy öregek annakidején kitaláltak, kidolgoztak, és számos fantasy regény fõhõseként is drukkolhattál nekik: Tanisnak a Dragonlance világában, Sorak-nak a Dark Sun-on, Drizzt'Do Urdennek a Forgotten Realms-en. Nem értem, hogyan tarthatja valaki nem rangerhez illõ képességnek a stealth-t, amikor a ranger az elmúlt kb. 3 évtizedben képes volt rá.

Jah kb én is így vagyok vele. Lett volna potenciál a játékban, meg még szép is. Kár volt így elbaszni. Inkább másolták volna le a rift pve dolgait. Biztos nem lépett volna le a játékosok fele.

Ha nincs benne úgyse pve tartalom, a pve meg téged nem érdekel, akkor nem mindegy, hogy milyen pve-ben a ranger? <#zavart1>

Engem meg a pve nem érdekel ebben a játékban, a pvp pedig ebben a formában nem tud lekötni hosszabb távon, úgyhogy csak funból lépkedek be spvp-ni.

kastil
ne aggódj, kapsz majd következõ balancera perma retaliationt meg adrenalinos killshotot, szabály szerint a ranger úgyis valami ijász harcos thief meg anyámkínja korcs

kastil
juni 25 óta.

&Terensz

Szóval egy maharnagy baromságokkal teletömött szabály szerint kellene mûködjön minden rpg. Még jó, hogy nem mindennki tekinti bibliának, lol.

-miért sebezte magát ha heavyben varázsolt?😄
-árnyékban, nem a nagy semmi közepén lett láthatatlan csettintésre, pláne nem azért mert HUNTERS shotot lõtt. asd
-ranger az egy kegyetlenül elcseszett kaszt, ennyi, GW1ben még íjász volt, a warrior tudott "tankolni", és a rugú nem volt permastealthben, nem ezer éves nevetséges szabályok kellenek, hanem csak a bejárt utat kellene valamennyire legalább megközelíteni

Ez nem egy film vagy TES játék.
Egyébként ezek alapján akkor peticiót Archer kaszttér. Vagy félreértések elkerülése végett legyen a neve The Real Bow User vagy valami, Rangert átnevezni Robinhood vagy Aragornra meg ilyenek, gondolom vágod, hogy ha egy általad kedvelt szabály szerinit akarjuk formálni akkor nagyon szét kell cseszni a cuccot

Sosem az er?, mindig a szellem gy?z.

Ha nem Hundred Blades-es hülyegyerek berserker cuccban, akkor simán jó pvp-ben és www-n is.

Selenarctos. Legendary Hero of Warhammer Online. Sárkány Lovagrend - Desolation defender

Igen így van, a megjelenés óta szar, és folyamatosan nerfelik. Logikátlan hogy egy sokkal erõsebb és hasznosabb kasztot buffolnak (warrior pl), de egy gyenge és haszontalanabb kasztot meg nerfelnek. Egyszerûen nem értem a logikát.

A pve tartalomban egyetértek, lévén nincs benne pve tartalom. Ezért unta meg rengeteg ember. Talán tenni kéne bele. Hm?

Ebben a hatalmas pve-ben ami a játékban van, nem tudom mi nem jó a rangerben. Dungeonban úgyis bármilyen csapat összeállításban le lehet zúzni bármit, "raid nincs", az eventes ugrabugrálást meg a mostani survivor meg mittudomén miket simán lehet csinálni BM-es vagy akármilyen rangerrel.
Abban egyetértek, hogy a petek sokszor bénáznak és támadás helyett összevissza futkároznak, meg viszonylag hamar döglenek.

Bár felesleges veled ezen vitatkoznom, mert ha jól emlékszem kb a megjelenés óta a rangeren siránkozol, hogy milyen szar.

Terensz
<történelmi visszatekintés>
Jó hosszú leírást találtam a thiefrõl, így csak összefoglalom pár szóban.

Szemtõl szemben sérülékeny volt, de tudott árnyékban rejtõzni és backstabelni. A backstab szorzó szinttõl függõen nõtt, 2x, 3x, 5x-ös sebzést produkált. Az árnyékban rejtõzésnek körönként (miután mindenki ütött vagy varázsolt) kellett ellenõrzõ dobást végezni. És fura módon csak árnyékban tudtál "árnyékban rejtõzni" <#idiota> Dióhéjban - pici eltérésekkel - úgy mûködött, mint itt, vagy más játékban, de nem úgy mint a wow-ban 😛 Plusz az #58646-ban felsorolt tolvaj-képességekhez értett, amik között szintenként szét tudtál osztani pár %-ot, meg volt némi fajfüggõ kezdeti értékük.

Ami az AD&D 2nd edition-ben elcseszett dolog volt, hogy a thief (rogue) a sebzésbónuszt csak az ereje után kapta, az ügyessége csak a távolsági találati esélyét növelte. 3rd edition-ben ezt már javították, és bejöttek a "keen" fegyverek (dupla krit esély) és a traitek.
</történelmi visszatekintés>

A rangert azért nem érted, mert nem játszottál anno szerepjátékot. Ha így lett volna, nem akarnál a warriddal blineklni és a varázslóddal heavy armort viselni. #58651-ben leírtak igazak. Viselhettél, de szinte biztos, hogy magadat sebezted a saját varázslatoddal. A villám pedig szorzóval sebzett rajtad a fémfelülettõl függõen.

A ranger olyan robinhood-féleség volt. Kizárólag jó jellemû speciális warrior kaszt, 2 tolvaj-képességgel, magasabb szinten pedig druida-varázslatokkal. Magyar fordítása "erdõjáró" vagy "kósza", a "range" nem a sebzése távolságára utal, hanem az állandó vándorlására.

A self heales párducos BM ranger kizárólag pvp-re lehet jó. De engem a pvp nem érdekel. Viszont pve-re meg szar ez a fajta ranger. Így a lövéseid ultra gyengék lesznek, plusz a peted is döglik, max nem 10 sec alatt hanem 15. Jelenleg a rangerrel iszonyatos gondok vannak. Vannak apró, sokakat nem zavaró dolgok és vannak súlyosak is. Lássuk csak...

- Nincs nyílvesszõ animáció (nem gameplay befolyásoló cucc de szarul mutat)
- Pet neve nem kapcsolható ki (nem gameplay befolyásoló cucc de szarul mutat)
- Nevetséges sebzés íjjal
- Szar túlélõképesség
- Alacsony HP
- Használhatatlan petek

A dolog pikantériája, hogy ezeket ki lehet traitelni egy kevésbé szarra, de akkor sokat buksz máson. Erõsebb lövés (a warrior így is 5x annyit tol) de lófasz HP, pet hullik 5 sec alatt. Vagy erõsebb pet, lófasz lövés stb...

A petekkel van még sok baj. Avoidance még a kanyarban sics, legalább AoE-re lenne ahogy a wowban vagy a riftben. Egy aoe és a pet fekszik. Ezen kívül a ranged petek is viccesek. Nem hogy max range-rõl tolná, odamegy 10 méterre a targethez, ugyanúgy beledöglik minden szarba. Nem követ ha arrébb mászol egy aoe körbõl, vígan tolja a sebzést és összecsuklik. SZóval a ranger jelen formájában egy fos.

kastil
pveben, de nem errõl van szó. egyébként nem tûnt fel, hogy sírt volna valaki, csak egy rövid kis mondat volt. sry

ja, l2 c3 heavys prophet ftw.
nemtom amugy hogy jön ide az armo, light meg heavy armor között annyi a különbség mint, ja, szinte semmi

PiszkosFred
"Pl ha jól emlékszem dnd-ben varázsló is hordhatott heavy armort"

Kapott is miatta nem kevés büntetést, de minden további nélkül hordhattad.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Most komolyan egy 3 seces stealth miatt kell nyávogni? 😄
A warrior meg elég op alapból is. 😛

Sosem szerettem az ilyen megkötéses dolgokat már pnp rpg-ben sem, úgy lenne a normális, ha minden kaszt hordhatna mindenféle armort meg fegyvert, csak ugye hátrányokkal, meg külön meg kéne tanulni minden fegyver használatát, mint anno wow-ban. Végülis az életben sincs megtiltva, hogy ha én orvgyilkos vagyok akkor ne hadonászhassak csatabárddal, az már más kérdés, hogy mekkora sikerrel 😄

Pl ha jól emlékszem dnd-ben varázsló is hordhatott heavy armort, csak kurva lassan és nehezen castolt benne, meg stb. Valami ilyesmi mmo-nak örülnék, vagy egy kaszt nélkülinek, ahol a karakter által választott skillek határozzák meg a játékban betöltött szerepét (tudom hogy GW-ben is így van nagyjából, de itt vannak kasztok és megkötések).

A rangerrel meg nem tudom mit sírtok megint, a selfheales párducos BM ranger még mindig kurva jó, és én örülök a stealthnek is.

<#nevetes1> CRIT

kastil
Rendben végülis akkor nyugodtan törölhetõ a thief vagy ranger mert minek? De légyszi másold már be amugy akkor a thiefes rövid leírást is, kiváncsi vagyok õ mit tud, heavy armorban tolja és buzogánnyal terelgeti a minionjait?

De giazad van, attól hogy én warrior vagyok miért ne vehetnék fel light armort és használhatnék staffot, mint közelharci fegyvert.. Vannak azért korlátok amiket nem kéne átlépni mert összefossa a rendszert. Mondom, warriorként kérek blinket mert az öreganyám egy mesmer volt és megtanított, bullshit.

komolyra: tökmindegy

Terensz
*A light armor az AD&D-ben a leather és studded leather volt.
Mivel a köpeny az nem armor.

Terensz
"ez a ranger stealth meg loál. warrinak is adjunk mondjuk blinket "

Kb 25 éve kezdtem az RPG-vel foglalkozni, még a jó öreg TSR-os idõkben, akkoriban volt új az AD&D second edition. Ami ott le van írva, az az etalon, hozzátenni szabad a késõbbi RPG-knek, elvenni belõle nem érdemes, mert átgondolt és mûködõ szabályrendszer volt. Ezt az Anet is tudja, nyilván tele vannak soraik régi szerepjátékos arcokkal.

"...Rangers could still wear any armor, but several of their new abilities required the use of light armor, including the skill to use two weapons without penalty and the thief-like abilities of move silently and hide in shadows..." Lopni zárat nyitni, csapdát keresni, magasról leesni, tolvajnyelven kommunikálni továbbra sem tudott a ranger. </történelmi visszatekintés> <#idiota>

Persze ez egyértelmû, hibák mindenhol vannak.
De ha tényleg szép lassan dolgozzák fel Õket az már jó.
Talán eljutnak a Rangerig is. Nekem is az egyik kedvenc kasztom a vadász külömbözõ játékokban így itt is foglalkozok vele. Bár átálltam a Guardienre és eddig nem bántam meg.
Amellett, hogy so so változatos még látványos is és bár párszor meghaltam az nem a kaszt hibája hanem még a rutintalanságom oka.
Arról nem a kaszt tehet amikor level 5ösként beleszaladtam 4db 8-9 es erõs banditába 😄

A játék irányítását még mindig szokni kell néha olyan mint egy túlkormányzott kocsi, vissza kell igazítanom az irányt mert túlhúzom, ami ugyebár idõveszteség.
De a grafika, és az eddig még izgalmas küldik kárpótolnak.
A Vista-kkal van még komoly problémám, sokszor leesek még és ez nem fog kedvezni a Puzzle nél 😄 Összességében sokkal jobb a játék, mint számítottam rá a videók alapján is.
A más kérdés hogy pár hónap után unalmasak lehetnek a dolgok, de annyi mindent lehet csinálni szóval nem félek attól, hogy legrosszabb esetben egy kisebb szünet után ne fojtatnám majd 😄
kastil
Hát azért manapgás a 4 ranger és 1 meso is 5-6 perc alatt pakolja ki cofot szal annyira tré csak nem lehet 😄 Bár nemtom elõtte mi volt.
LFG tool elvileg idén jön, persze, soon, de eddig ahogy tudom még csak listán sem volt

@Conqvistador

Akkoriban sem az egész játék volt lehúzva, csak megemlítésre kerültek a hibák amiket leszarnak. Mások sírógörcsöt kaptak negatív véleményünk miatt, ebbõl lett a vita, ezért tûnhetett úgy hogy fossa fikáztam/fikáztuk. De majd te is találkozol a problémákkal, nyugi 😄

Ja és nem, nem elvakult wowos vagyok, csak példaként lett felhozva mint akárhogyis, sikerjáték.
Esetleg felhozhattunk volna valami fieste onlinet, persze

*marksman

Nem jelenik meg semmi.

Hát max szinten valóban dögunalom ha nem szereted a wvw-t (én nem szeretem). Az íjász kasztot szeretem úgy unblock, azért figyelem hátha csinálnak vele valamit és akkor felhúzok még1 rangert. De úgy látszik marad egy fos az egész kaszt. Már az is vicc kategória (bár a gameplay-t nem befolyásolja), hogy nincs nyílvesszõ animáció. Pontosabban semmilyen nyílvesszõ nincs, az ûres íjat rángatja. Minden játékban megoldották, itt nem tudják valamiért.

Szóval érdeklõdéssel figyelek minden olyat ami a rangert érinti, de összes jelenleg futó MMO közül a GW2-ben a legrosszabb az íjász/ranger/hunter. Minf animációban, petek tekintetében, sebzésben és használhatóságban. Emellé jön a dögunalom lvl80-on. Ezért húztam le, és a leírtak miatt nézem a változásokat, de nem jönnek normálisak. A Rift-el most jól elvagyok, ott fasza a ranger/marsman.

Ahhoz képest, hogy az elõzõ oldalakon mennyire leszóltad a játékot eléggé oda vagy érte 😄
Nem sok kellett, hogy a negatív írásaitok kapcsán mégse vegyem meg a gamet.
Aztán rájöttem biztos elvakult wowosok vagytok 😄
Mivel mindigis herótom volt az állandó raideléstõl meg nem vagyok wow-õrült így nem bántam meg.
kastil
na akkor proba aztán ha megy és akarod bedobom õket spoilerbe

axe
a pengék pörögnek mint egy flexen, lol

Ha direkbe tolod akkor valószínûleg igen (bár van amit nem jelenít meg). De linket nem sajna...