Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BlackArt
Köszi, tiszta, ez mind ismerõs SB-bõl, úgy tûnik az jóval bonyolultabb. Ha hazakeveredek szeptemberben, rákukkantok, fõleg, hogy mondtátok lesz valami ingyenes próbalehetõség belõle a gamestarban...

És a nyolcadik napon igy szóla az Ur: - Oké, Murphy, föladom... icq: 1530399

ahhaam értem már<#nyes><#worship>
JaSoN HuNTeR
Veszel az armorosnál,de elöbb veszem a MAterial Tradernél alapanyagot<#wave>

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

akkor egy 6-os E/Mo honnan tud szerezni armort?
Minden kaszt más collectortól tud armort szerezni, ez így van kitalálva.

nekem volna egy oan kérdésem hogy mikor tesom jácott ranger-el és odament a colledtor-hoz ameiknek nyaklánc kell.volt nálla mellvért mondom feljövök a varazslómmal és megveszem erre mire odaérek nincs ott a mellvért.lehetséges hogy elvitték?<#wink>
tugyiti
Ez jó kérdés volt én is akartam kérdezni csak már nagyon lámának
látszom igy is <#banplz><#idiota>
EmThor
van minden csatorna: közös, kereskedõ (itt lehet árulni, nincs aukciós ház, elég gáz 😞 ), alliance, team, private...

cuccok esnek, meg craftolni is lehet, ez az 1. odamész, 5 izékét odaadsz neki (gyûjtõnek=collector) és ad a szintednek megfelelõ közepesen jó cuccot általában vagy 2. fogod van x aranyad meg 10 köved meg 10 szöveted és aszondod armorernek, hogy cradt és adott páncélrészt lecraftolja. diablo szerûen lehet öltöztetni a karit (fejvédõ, mellvért, stb.) + szintén diablóhoz hasonlóan lehet rúnát tenni ezekbe...

a diablo 1 alkotóinak nagy része fejleszti a GW-t a kezdetektõl fogva, ezért a sok hasonlóság pl.

ja igen, ugrani nem lehet, a harc pedig úgy megy, hogy katt ellenre, kari elkezdi ütni, erre Te az alsó 8 slot-ba bekészített speckó támadás, varázslat, gyógyítás, stb.bõl lenyomod manáért, adrenalinért, stb. adott dolgot. na most ugye gáz, mert eddig úgy volt, hogy városban cserélgetted ezeket, de pvp-re mindig át kellett állítani ezeket a skilleket, de nemsokára lesz patch-ben a skill-preset rendszer ahol el lehet tárolni a korábbi beállításokat. skilleket venni lehet skill pontért, skill pontot küldiért kapsz meg szintlépéskor. 20as szint a max amúgy több nem is lesz soha, de jó így! szintlépéskor kapsz attribute pontokat, ezeket meg a tulajdonságaidra adod. ikerkasztos rendszer mûködik, kicsit is szerepjátékoztál már gondot nem okozhat!

BlackArt
No még egy utolsó noob kérdés: ha belogolok mint kopasz, hogyan tudok segitséget kérni, esetleg együtt menni vkivel? Van valami guild, nation, vagy globál csatorna, ahol lehet óbégatni?

BlackArt
Cuccok csak eshetnek, vagy lehet venni npc-knél, esetleg legyártod?

EmThor
Krezga
hétvégenként más-más dolgot tesznek bele a játékba, pl: a dropot megnövelik, a ládákból jobb cuccok esnek stb...
Ésha xar a név?
Hamár eulánál vunk, sztem eztis tiltja.

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

BlackArt
Irtátok, hogy itt is vannek pve eventek, az hogy megy?

R34N
ha PvE vadászatrol van szo akkor igen, csak annyi a dolga az embereknek hogy egy városban összeállnak majd kimennek a városbol és akkor övék az egész terep.
Szerintem van vagy 10 magyar guild (lehet hogy még több), ezek közül talán max 3-4 foglalkozik komolyabban PvPvel.

GW1: Glissa Windwhisper R/x - Divine Anger Mo/x - Dont Call Me Baby E/x * Mistblade Mikado A/x - Butcher Nurse W/x * Razia Amarth D/x * PvP: I Has a Shuvel GW2: Butcher Nurse WAR - Razia Amarth REV

BlackArt
Értem. Akkor ti is egy guildben vagytok mind? És hogyan oldják meg azt, hogy mondjuk 4-5-en együtt menjetek vadászni? Egy városba kell logolni?

Hellosztok.
GW faction Game eladó. 3 Karaktert tartalmaz ami (lila, arany és green itemekkel rendelkezik). Nyesranyagban is gazdag 😊. Hát nem tom Szerintem 8000 ft ét megér mert ez nem wow. Hogy veszitesz -1 ingyen hónapot vagy ilyesmi. Itt kapsz 3 + karit ami egész jól fel van fejlesztve. Azért ha úgy nézzed....nem nagy ár.
Olyan mintha most megvennéd a GW Factiont, Csak ebben 3 kari van ami elég szépen el van látva felszereléssel. Ha mégis vaakit érdekelne az Hívjon a 0620-386-4678 as mobil számon vagy írjon a [email protected] e-mail címre.
(Minden meg van hozzá: Doboz, leírás, könyv -sértetlen állapotba!!!!)
Hellosztok
R34N
BlackArt: a GWben két fajta fontosabb / lényegesebb PvP van: az egyik a Heroes' Ascent a másik a Guild Battle.
A Heroes' Ascent-et ugy kell elképzelni, mint vmi ereklyevadászatot, amiben a cél eléréséhez hosszu és gyötrelmes ut vezet, mivel mindenki a Hall of Heroes-ba igyekszik, hogy ott elnyerje az istenek kegyét. Valahogy ugy néz ki a dolog hogy összeállsz 7 másik emberrel és elindultok a Hall of Heroes felé. több különféle pályán kell másik hus-vér emberekböl állo csapatok ellen küzdeni, hogy ha ügyes vagy és tuljutsz az összes "probán" akkor megküzdhess az istenek kegyéért a Hall of Heroesban.
A Guild Battle pedig valahogy ugy néz ki, hogy a vannak ugye ezek a klánok/céhek és ezek akár elöre megegyezés, akár véletlenszerü sorsolás folytán egy ostrom szerü küzdelemben mérik össze az erejüket, hogy növeljék a guildjük hirét és rangját. (merthogy minden gyözelemért kapsz pontot / minden bukásért vesztesz pontot és igy rangot) Minden Guild Battleben van egy ostromlo és egy "várvédö" guild és az nyer aki elöbb öli meg a másik csapat Guild Lordját. de ez persze koránt sem olyan egyszerü hiszen a Lord nagyon jol be van védve, vannak neki testörei meg hát ugye egy egész vár/tábor van körülötte npc katonákkal. 😊

Szoval itt a PvP a legkevésbé sem arrol szol hogy valakivel összefutsz és dueleztek, GWben nincs is olyan hogy duel, ez itt csapatjáték a PvP minden területén, ezért is nevezik a GW-t CORPG-nek és nem MMORPG-nek.

GW1: Glissa Windwhisper R/x - Divine Anger Mo/x - Dont Call Me Baby E/x * Mistblade Mikado A/x - Butcher Nurse W/x * Razia Amarth D/x * PvP: I Has a Shuvel GW2: Butcher Nurse WAR - Razia Amarth REV

Kata
Nemá! Így is mikor a mesmerem vékony és kivágott ruháiban a havas hegyekben kell játszanom, én borzongok a gép elõtt! 😄

[/cserf][/fülünyúl]

EmThor
nem

winona
a GW-ben nem várható a napszakok és az idõjárás változása? szvsz nagy élmény lenne bizonyos questeket éjszaka vagy zuhogó esõben megcsinálni!
BlackArt
Shadowbane... gyakorlatilag vége, mert a nagy guildok elhagyták a szervereket, igy aztán márciustól ingyenes. Sajna amig ment a dolog, 2003 körül, európából nem volt elérhetõ. Viszont nem lõtték le a szervereket, és patchelik, igy a teszt szerver, ami direkt kari gyors felhuzására lett felállitva jó hely ökörködésre.

kopaszrobert
Ez melyik játék?

GW: Axino Hun;

Faki
Kapsz is 😊
Ego armornak nevezed a fow armort mert monoton farmról beszélsz, aztán ajánlassz egy Silkroadot... mmo-k grind királynõje a grindage királya mellett.

BlackArt
Értem... Ahonnan én jövök, ott a pvp azt jelenti, hogy a világ 3 NPC városán kivül bárhol megtámadhatnak, vagy te is elindulhatsz portyázni az ismert, és a nem ismert farmoló helyekre, hátha van ott valaki. Az elsõ cél várost, ezzel együtt guildet alapitani. Amint elegen vagytok, megpróbálhatsz elfoglalni egy másik várost: hadüzenet, az elfogadott idõtõl kezdve támadhatóak az épületek, illetve a Fa, ami a város szive. Ha a támadók bejutnak (hajitógépekkel leverik a falat és benyomulnak, berepülnek, beteleportálnak) és leverik a fát, a város elveszett, vagy az ellenség kezére kerül, attól függ milyen guild üzent hadat. Ha a védõknek sikerül védeni a fát, meg közben leverni a hadüzenetet jelképezõ, a város szélére lerakott követ, akkor vége a csatának, illetve egymást lehet ezután is ölni, de a Fa már sérthetetlen. Persze politikai szövetségek vannak, szóval jönnek segiteni védeni, de az ellenfél is összeszed minden mozditható játékost, hogy leverjen.
Itt a karikat nagyon széles skálán tudod fejleszteni véges tapasztalati pontból, szóval mivel több a skill mint a pont, nem tudhatod hogy ki gyõz akkor sem, ha két azonos faj azonos osztálya találkozik, sõt, akár mindenben megegyezhetnek, az fog gyõzni, aki ügyesebben használja a skilljeit.
Ezért nehéz újabb mmorpg-t találnom...

dougO
Hogy meddig lehet vele elmenni? Hm..a PvPben a csúcs egyelõre a világbajnokság elsõ helye, ami $50.000/8 fõ. Az elsõ világbajnokság február végén volt Taipeiben, a második pedig épp ezekben a percekben zajlik Lipcsében. -> www.guildwars.com

http://nagyonciki.hu - A sztoriportál. GW: The Godfather | Sister Golden Hair | Amira Sweet |Gold Fever

Zomil
Igaz AB-t kihagytam ahol két frakcio harcol egymás ellen 12vs12-ben az is élvezetes tud lenni😄 Nem kell mindenképp 7 függö barát ha bekerül egy jó guildbe, akkor minden esély meg van rá h a napi pvp meglegyen 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Zomil
Ennyire nehéz elhinni h egy farmot lehet élvezni is? Nem azt jelenti h egy napbol 25orát uw dual farmon kell töltened, változatosan is meg lehet csinálni és akkor egyböl nem lesz monoton, van akinek pl nem az a célja h hoh-ot nyerjen v benne legyen a top100 guildben(nem csak magamra gondolok, igenis sokan vannak) nem kell mindenkiröl azt hinni akinek fow van h ez nem normális mert semmi értelme ennek az armornak, van aki ezt tüzte ki célnak és ezt tiszteletben kell tartani(most persze nem arra gondolok akik bot-ozással meg ebay-röl szerezték).
Ezzel le is zárnám a vitát,mert látom h te nem igazán folgalkoztál pve-vel( ez persze nem gond jó az a pvp is😊) ), de vannak pve-nek is jó dolgai.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Atisz
Már miért lenne flame?

BlackArt: ez nem mmorpg és mellesleg nem közel sem rossz a pvp. A gond az, hogy nagyon "8 ember centrikus" tehát csak akkor érdemes komolyan nekikezdeni ha van 7 függõ barátod.
Adj egy esélyt a silkroad-nak (juj, mindjárt kapok), ott eléggé rendben van a dolog, a pvp-t 3 formában is megteheted. Ott viszont a szintlépésekkel vannak nagy gondok...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

JaSoN HuNTeR
Nah és még a alliance battleröl nem is beszéltetek neki<#vigyor3>

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Zomil
szerintem a játszhatósággal nincs gond, de föleg azt kell eldöntened mi érdekel jobban pve v pvp(igaz a kettö végülis összekapcsolodik egy kicsit), ugyanis ha pve érdekel jobban azt el kell mondani, h ez nem wow, itt egy jól kidolgozott történetben kell elörehaladnod küldetésröl küldetésre, a karakter nagyon hamar már 1-2 nap alatt is fel lehet tornázni max szintre(20 ez föleg azért van h minél hamarabb el lehessen kezdeni pvp-zni)ha pve érdekel akkor is azért el lehet lenni találsz célokat böven magadnak😊 pl: elit küldetések,farm( 😄 ),stb, viszont ha pvp érdekel akkor ez tuti a te játékod, ugyanis nagyon ki van dolgozva és ugyan a balance nem 100%-os, de Anet mindig törekszik rá és változtatja az erösebb skilleket. A pvp arénákban folyik random(ahol berak véletlen szerüen egy 4-es csapatba),team(itt 4 ember csinálhat egy csapatot), HA( itt egy 8 fõs csapattal kell végigmenned különbözö pályákon és legyözni a többieket 😊 van ahol csak 1 ellenfél van viszont van ahol több is,gyözelem után kapsz fame-et és ha elég összegyülik kapsz rankot), és a játék lényege a gvg(itt a guildoddal kuzdhetsz meg egy másik guild ellen sokfalyta pálya van ami más-más taktikát igényel, pálya attól függ h a guild melyik guildhallt vette meg, ha nyertek feljebb kerültök a ranglétrán és ha ügyesek vagytok akkor a szezon végén kikerülhettek a világbajnokságra, amiröl most is láthatsz infokat a hivatalos oldalon)
Röviden kb ennyi, probáltam tömören összefoglalni a lényeget 😊

Atisz
Mind elbulvárosodott mára sajnos. A régi PC Guru stábja tudott minõségi munkát letenni az asztalra, de amikor azokat elüldözték, az az újság is lement a béka ülepe alá...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Azért nevezem egó armor-nak, mert csak iszonyat monoton és hosszas farmmal lehet csak összehozni, nem pedig pl. elért eredményekkel. Lentebb írtam hogy megnézném az egyik anet-est hogyan szedi össze a farm nélkül, élvezetes játékkal.

Zomil: sajna ez egy nyilvános fórum, mindenki leírhatja a véleményét. Az a kor amikor nem lehetett hozzászólni a dolgokhoz az elõírt módtól eltérõen, hála Istennek már elmúlt. Persze ma is illik stílusunkat bizonyos keretek között tartani, amennyiben ezt átléptem, akkor elnézést kérek. De ha nem tévedek te kezdted a kötekedést...

Atisz
Ezek tök jók...az elsõ káp simán veri a végleges verziót <#smile>

BlackArt
Angollal nincs gond egy amerikai cégnél dolgozom, de az a baj, hogy egy dolog a propaganda, meg egy más a játékosok véleménye. Azért kérdeztem itt. Egy ismerõsöm nem olyan régen megvette a játékot, de azóta nem beszélgettünk, na meg nem is nagyon volt ideje belemerülni... Engem elsõsorban nem a grafika érdekel, hanem a játszhatóság... meddig lehet vele elmenni, ilyesmik...

BlackArt
Na, azt gondolom a hivatalos weblapon is találok :-) De nem rosszak, remélem nem olyan ringyósak, mint L2-ben...

dougO
Egy régi nem up-to-date összefoglaló (ráadásul a játék lelke a gvg (guild versus guild) benne sincs és csak chapter1-re vonatkozik):http://www.guildwars.hu/index.php?page=manual&manual=pvp#pvp
Néhány high ranked GvG video:http://www.guildwars.net/competitive/videos/
Ha jól tudsz angolul ajánlom, hogy nézz szét a hivatalos oldal competitve részénél. 😊

http://nagyonciki.hu - A sztoriportál. GW: The Godfather | Sister Golden Hair | Amira Sweet |Gold Fever

EmThor
képek a kariválasztó képernyõrõl...

BlackArt
tudsz screenshotot felrakni karidról?

EmThor
kövi gs szept.8án jön, kapsz egy cd kulcsot majd jól és azzal játszhatsz szerintem 09.08-09.22-ig. kliens rajta lesz dvd-n de úgyis patch-eli majd magát. ja itt nem kell semmit leszedni, amint elidnul a játék, leszedi a frissitéseket és utána jön csak be a login ablak. szereverek sincsenek, hanem a városban, kerületek közt tudsz váltani, amikor igy teszel, ugyanoda kerülsz, csak más emberek lesznek benn ennyi. csapatépitéshez jó, meg talimegbeszéléshez.

viszont még nem dõlt el, hogy az alap gw vagy a gw factions lesz kipróbálható. a kövi rész meg már csak 2 hónap. szerintem 3-4 hét múlva már jön is a pve event! 😄

BlackArt
Wow-ot nem ismerem: egy nap elég volt a bétából, hogy passzoljam, nekem idióta dolognak tûnt, fõleg SB után. SB egyszerû: egy világ benne emberek szörnyek. Bármikor bárki, bármi neked ugorhat, a városod bármikor megtámadhatják, szóval amolyan való világ. Ezért érzem furának, illetve nem tudom elképzelni igazán, hogy itt hogyan mennek a dolgok... Próba cseresznye, fõleg ha lesz egy kipróbálható verzió... szeptemberben?

EmThor
a játék ha wow-ot jól értem instance szerûen mûködik, amint városból kilépsz a csapatnak legenerálja a terepet, ott csak te vagy meg akiket viszel magaddal. arénába is csapattal mehetsz, de ez jóval fejlettebb, mint a wow-ban, sõt vannak külön helyek, amik magas szintû kariknak készültek, szinté csapattal durva szörnyek ellen, nagyon jó cuccokért

BlackArt
Csak annyit hallottam róla, hogy a pve alatt nincs pvp, a csapatnak generál egy realmot, a pvp pedig külön arénában zajlik. Igaz ez?

EmThor
jövõ havi gamestar mellé 14 nap ingyen gw, szal próbáld ki én pve-s vagyok de ha ritkán is de nagyon szeretem a gw pvp részét! ennél jobb nem nagyon van mostanság (leszámítva ilyen realm vs realm dolgokat, az itt nincs, helyette élvezetesebb és pörgõsebb csapat harcok)

BlackArt
Neeeeem? Aszittem... valaki odairta föl nagy betûkkel... Akkor mi a nyû? mesélnél róla?

BlackArt
franc akar flémet, csak keresgélek vmi mmorpgt... úgy hallottam darkfall elúszott. wowban pvp? röhög a májam, ugyanaz lineage is. persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet szeretni, de az nem pvp ami ott van. guildwar a neve alapján az lenne, de ahogy hallottam itt valami aréna van vagy mi.
az viszont teszik, hogy mindjárt ugranak az urak, amint kérdez valaki :-)

Szaruman
Akkor bye, mer ez nem mmorpg, ezt beszéld meg a wow vagy a shadowbéna topicban.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Flém szagot érzek...

BF3: csucsorr

BlackArt
Miért basszák el minden mmorpg-ben a pvp-t? Még mindig a Shadowbane a legjobb, pedig már 3 éves. <#gonosz3>

Zomil
pedig az a dark bond szaftos lenne xD