63345
  • kastil
    ascended
  • kastil
    a living storyhoz annyit fűznék, hogy ezek általában egy helyen vannak, közel sem világméretűek, szory egy nagy nulla, és azon az egy mapen is csak a 100 emberrel való közös farmolás, magyarul autoattack napestig, 1-2 achi amit farmolhatsz, valamint gemstoreos itemek, időnként vmi lófaszság mint metareward.

szép. jó. ha többen veszitek, biztos el lesztek vele, maga a game kurva könnyű és buta, ész abszolut nem kell hozzá, esetleg pvphez (wvwhez kb semmi) endgame wvw/pvp. wvw szerintem hamar unható a buta mapek miatt, pvp terén meg más játékok ezerszer jobbak (igen, pl wow)

pve ben az amit itt oly sokan endgamenek neveznek az a world bossos autoattack ahol rajtad kívül van még 100 ember, átlagos géppel örülsz ha van 15 fps-ed, 6 percig ácsorogsz néhány dodgeal aztán rádöbbensz, hogy a loot egyenlo a nullaval.

jumping puzzle és egyéb rejtett helyek elég fainak, ha van kivel csinálnod. guild eventek meg amihez volt szerencsém szintén zergfest.

számomra a legnagyobb probléma a jatekkal az volt, hogy szinte minden a zergelésről szól, csak vas nem nagyon van ami bírná, egyszóval szép, egyszer végigtolható, utánna elég unalmas, skyrim kenterbeveri szerintem.

ja questek meg ugyan azok mint máshol, csak itt nem kell felvenni meg leadni, történetük nem sok.
  • HyperMonkey
    A gear ugyanaz, csak a skill számít mi? Az meg teljesen rendben van, hogy a warrior ötször-hatszor akkorát üt mint bármi más. Mert a skill számít. Hm.
  • t0xikus
    ?
  • kastil
    Hello asc
  • Strayhand
    Az árát bőven megéri. A leveling elsőre nagyon élvezetes (bár a vége felé ellaposodik a sztori), érdemes nyugodtan haladni, felfedezni a dolgokat. Igen, 1-2 karakter után unalmassá válhat, de melyik MMO nem... Viszont ha van már 1-2 karaktered, ill. már egy ideje játszol, akkor van egy kis pénzed, és akkor meg craftinggal és sztoriküldetésekkel gyakorlatilag egy hétvége alatt felrántasz egy karaktert 80-ra.

Endgame alatt mindenki mást ért... Azt kell megérteni, hogy itt nincsenek raidek, szóval nem ekörül forog a játék. Ez az amit még egy év után sem tud megérteni a Monkey-féle ellentábor. A játék úgy van kitalálva, hogy semmilyen content előtt ne kelljen órákat ülnöd. Ez, ami miatt sokan sírnak, az egyik erőssége voltaképpen a játéknak... Monkey azt szeretné, ha minden szabadidődben a monitor elé szögezne a játék, helyette pont hogy megszabadít ettől. Ízlések és pofonok.

Van egyébként egy kis jóindulattal a GW2 raidjének nevezhető insta, a Fractals of the Mists, ahol a parti választhatja meg a nehézséget, és mindig variálódik kicsit, mivel 10-12 kisebb instából dobál össze 3-at (+boss). Speciális gear kell hozzá, amit részben magából ebből az instából lehet megszerezni, másrészt napiquestekkel és guild mission-ökkel.

A guild missiön-ök hetente csinálható mókák, a nevükből következtethetően guildes eventek, találj meg és vadássz le bizonyos NPC-ket, kisállattá változva fuss át egy akadálypályán, védj meg egy területet, guildes jumping puzzle, szóval ilyen casual fun, de jó móka és egész jó jutalmakat ad.

Amit még a többiek nem mondtak, hogy két hetente jön egy-egy kisebb tartalomfrissítés, ez az ún. Living Story, egy "világméretű" eseménylánc. Ezek gyakorlatilag egy csokor achievement egy kis sztoriba ágyazva. Egy ilyen update kb. egy hónapig elérhető, szóval egyszerre általában kettő fut párhuzamosan. Elég hamar teljesíteni lehet őket, ha ráállsz, szóval nem töltik ki teljesen az időt, így a casualok is meg tudják őket csinálni.

Az, hogy nincs mit csinálni, relatív, attól függ, tetszik-e, amit lehet csinálni. Monkey-nak pl. nem tetszik, de ettől még ott vannak az activity-k. De valóban nem egy intenzív játék, inkább könnyed szórakozás. Ha megunod, otthagyod, csinálsz mást. Ha 1 hónap múlva visszajössz, folytatod ahol abbahagytad, nem vagy semmivel lemaradva. Nem kerül semmibe. Játszhatod akár másik MMO mellett is. Én napi 1-2-3 óra játékkal pl. csak pve-zni tudok, mert másra egyszerűen nincs időm... WvW-hez és egyéb tömeges dolgokhoz valóban kell bika gép, főleg processzor (nem annyira a magok száma, inkább a nyers órajel számít többet).
  • t0xikus
    jó, van egy két ranger, aki lehet meg tud ölni egy-egy ambient élőlényt:D
  • t0xikus
    ráadásul ezt asszem már megjelenés előtt is bőven lehetett tudni. mármint,h gear kb ugyanaz elsz mindenkinek. borzasztó lehet,h ezt nem változtatták meg egy-egy hisztis rinyap*na kedvéért:)
  • Robe77
    Imádlak Tox... :D
  • t0xikus
    még jó,h ez a játék nem a pandás gear>skill típusú:)
  • Strayhand
    Akkor ne farmolj? Senki nem kényszerít rá.
  • HyperMonkey
    jah és az hogy a legendary cucctól nem leszel überjancsi? sztem ez kifejezetten pozitív

Szerintem meg az, hogy hetekig, hónapokig farmolsz valamiért ami ugyanazokkal a statokkal rendelkezik mint egy 2 nap alatt megszerezhető cucc, egyáltalán nem pozitív.
  • Negritis
    a wvw-t én imádom, hatalmas móka de a oda azért kell a rutin és gear
    a sima pvp pedig ugye nem grind függő mert fel vannak szintezve kapásból a cuccok is jók

jah és az hogy a legendary cucctól nem leszel überjancsi? sztem ez kifejezetten pozitív
  • constellus
    jah és ebbe a pvp-t nemirtam bele, mert én pverajongó voltam mindigis
    wvwröl fingom nincs, 2x voltam, nemnyügöött le
  • constellus
    ofc az a lényeg h éld tul, ami jól idözittett dodgeal pl sokkal valóságosabb mint hogy halál közeli álapotbol rábasz 50 darab levelet egy élö fa (wotlk restodruid) és semmi bajod, oké fantasy világ, meggyözni se fog téged senki soha, viszont aki nem a legjobb akar lenni egy járékban hanem élvezni akarja annak tökéletes a GW2 , én LoLozok mainben msotanság, de jumpolgatni, crab tossolni felszoktam járni, mert élvezetes, akármikor kiléphetek(nem ugy mint egy 25ösraiden ahol kibasznak a klánbol mert valami fontosabb a wasd1234 nél)

aki nem csak farmolni akar és rank1überpicsajpusztai alfahi akar lenni, hanem élvezni a játékot pl gyilkolás nélkül annak a gw2 megfelelö szerintem ^^:D
    tl:dr tényleg nemtul változatos egy idö után, viszont vannak sajátosságai amitöl teljesen más élményt nyujt, jobban kitud kapcsolni
  • Dobronski
    meg tobbet is megér.
  • Negritis
    aha szóval szted 3-400 óra játékot nem ér meg?! :D
  • HyperMonkey
    Ezt már írtam a múltkor is, ha bejön egy új érdeklődő, akkor az nem egy mázas körítést akar hallani, hanem a valóságot.
    1. Az endgame a WvW ami kizárólag pvp, és nagy tömegeknél szaggat mint az ökör.
    2. Az insták kizárólag annyira taktikusak hogy éld túl. Halvány köze sincs egy wow vagy rift szintű taktikának egy instában sem!!!
    3. A legendary nem jobb mint a 2-3 nap alatt kiszedhető dungeon cucc, és a megszerzése színtiszta farm.
    4. És warrior, mesmer és guardan kell csak mindenhova. Majd meglátja ha nem hiszi, ezzel van tele a dungeon finder. Ez tény.

Viszont tényleg nagyon szép és hangulatos, és ahogy Nephin írta, egy darabig el lehet vele szórakozni. Kb 2 kari felszintezéséig kitart.
    PvE endgame pedig NULLA ha tetszik, ha nem, ez is tény.
  • Negritis
    érdekes én thiefezek és nem is vagyok pro, mégis 2-3 percen belül találok olyan partyt bárhova amit szeretnék (nyílván CoF p3at senki nem megy, de a többivel nincs gond :D)

valamint a héten toltunk egy 4 necro + én thieffel partyt ahol konkrétan AC és CoF is alázva volt
  • Nephin
    Raidek nincsenek, ha ezt szeretnétek, akkor hagyjátok, PvP-zni lehet az endgame-ben és instázni, de nincs további fejlődés a max szint elérése után, a legendary cuccok sem adnak jobb statokat.

Viszont nagyon szép, hangulatos, el lehet vele játszogatni egy ideig.
  • t0xikus
    hypermonkey sírására ne figyelj. hiszitik megállás nélkül mindenért a kislány.

endgame van. ott a wvwvw. tudtommal vannak insták ráadásul egész sok, szóval ha valakinek erre van igénye, akkor az is ott van. world bossok is vannak. napi 1x rare vagy jobb loottal. (farmolás miatt le lett a chestek száma 1re korlátozva, de attól még ha mázlija van az embernek, akkor lehet jó loot). taktika ezekhez az instákhoz, world bossokhoz kb ugyanannyi kell mint minden más játékban.
    kasztok ranger kivételévél jók. ha valaki sír ezek kívül bármelyik miatt az egyszerűen még nem tanult meg az adott kaszttal játszani. picsogni könnyebb.
  • HyperMonkey
    Te egy évig sírtál hogy milyen szar a ranger, ezért váltottál warriorra.
  • HyperMonkey
    Megéri az árát, ha nem vársz el túl sokat. Az endgame gyakorlatilag nulla. A WvW szerverek közti instance-olt pvp, ami akkor is szaggat nagy tömegnél, ha Paksot rákötöd a gépedre. A legendary fegyverek semmivel sem jobbak mint a 2-3 nap alatt kiszedhető dungeonos fegyverek, ráadásul idétlen effektetek produkálnak. A mai napig sokkol a legendary shortbow, ami kis cuki pónikat lő ki nyílvessző helyett!!! Egy legendary összeszedése semmi más csak grind, grind, grind. Farmolás reggeltől estig.
    A world bossok minden taktika mentes harcok, 90%-ban nulla loottal. Max 1-2 kék vagy zöld cucc.
    A szintezés jó és érdekes 2 karakterig, utána unalmassá válik. Tehát megéri az árát ha nem vársz wow szintű endgame tartalmat és taktikus harcokat.
    Ezen kívül ha érvényesülni akarsz, akkor warrior-t, guardiant vagy mesmert indíts, a többi nem ér semmit. Van dungeon finder, és dungeonoknál 90%-ban kommentnek beírják hogy ezek a kasztok kellenek. Más nem.
  • JaSoN HuNTeR #59908
    WvW/World Boss-ra bivaly erős gép szükséges mivel több százan harcolnak egy mapon.
  • JaSoN HuNTeR #59907
    Tökéletesen megéri az árát. De előtte mindenképpen próbáljátok ki valahol.
    end content= WvW és Instance + PVP, + vannak World Bossok meg a LVL 75-80-as területeken sok minden tenni való van. Legendary setteket se két perc megszerezni+ vannak most ascended weaponok és hamarosan lesznek armorok is.
    Levelingen nem tudom pontosan h mit értesz de ha arra gondolsz h gyorsan lehet-e fejlődni akkor azt mondanám h kasztól és tőled mint játékostól függ,órában olyan 60-100 óra között van a 80LVL.
  • R4ng3r
    Üdvözletem srácok! Én és haverjaim gondolkodunk a gw2 megvételén, kellene egy kis biztatás. Próbáltam utánaolvasni a játéknak,de érdekelne a ti véleményetek is, leveling és end content szinten milyen a játék? megéri az árát?
  • JaSoN HuNTeR #59905
    NE etesd a majmot mert megdobál kakival.
  • Mc Wolfy
    Monkey! most már kezdem én is unni, hogy egy éve csak sírsz. menj már mást játszani
  • Mephike
    Ne etesd őt, köszi :)
  • HyperMonkey
    Nem untam meg.
    Az alább postolt véleményhez nem kell napra késznek lenni a GW2-ben. A megjelenés óta pontosan ugyanez a helyzet.
  • Kryon
    Hamar meguntad a pandát...
  • HyperMonkey
    A következő postjuk ez lesz:

Nagyon sajnáljuk, hogy csak egy szűk rétegnek készítettünk endgame-et (WvW), és az sem sikerült túl jól, továbbá sajnáljuk az az összes kaszt közül összesen 3 használható valamire, a többinek se értelme, se haszna, és ezen a megjelenés óta nem tudtunk változtatni.
  • BlazeH
    Igen a kérdés a nightmare ends-re vonatkozott és én is arra gondoltam hogy jan. 21-ig tart :)
  • Mc Wolfy
    magyar fordításban: tudjuk, hogy nagyon gányra sikerült a living story, ezért már csak 4 rész lesz belőle és mivel nem akarunk tömeglázadást, azokat is csak jan21 után indítjuk, mert addig még mentjük ami menthető
  • t0xikus
    vagy jól félreértettelek:) a living story mostani része addig tart de az egész az tovább:)
  • t0xikus
    nem jól sejted.

After December 10, there will be just four releases left in the current major world story arc, which we like to think of as season one of the Living World....
    ...Our first release in the new year will be on January 21 as we begin our countdown to the end of this story arc. We’ll use the longer break to spend extra time to ensure that our final four releases are as polished and exciting as possible.
  • BlazeH
    január 21-ig nincs új patch, úgyhogy a jelenlegi living story addig tart majd ha jól sejtem
  • Negritis
    nah nem lett meg az S1 sajna, de vége ahogy nézem
    a kérdésem az lenne hogy mikor indul az S2

valamint hogy mennyi ideig tart majd a nightmare ends?

köszi
  • dave9004
    az a szerencse vhol tudatos volt, ugyanis tudták h nem lesz esélyük felső szinten. így viszont minden klappolt, és egész normális fightok voltak.
  • tegla
    Én nem is a helyezés miatt vártam jobb jutalmat.Összeségében találom gyengécskének a ládikó tartalmát.Valami egészen mást vártam :)