Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sekélyes 1 guild lehet..

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

Kata
Mi is jókat röhögtünk guild chaten, de örülök, hogy végre értelmezni tudtad írásaimat, és nem a számba adni olyan hülyeségeket, amik el sem hangoztak. És örülök, hogy magas szintû technikai tudásod nem erre használtad fel.

[/cserf][/fülünyúl]

Szép munka, pont mondtam venten hogy biztosan nem fogod tudni egyben értelmezni a mondatot, de látom tévedtem-még szerencse hogy nem fogadtam.

És szeretnék bocsánatot kérni Tõled-így mindenki elõtt- hogy felületes okoskodást sejtettem magas szintû technikai tudásod mögött.

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

Nem gondolod, hogy kissé on-topik jöttél be? 😄

Szólítsalak inkább faszfejnek, köcsögnek titeket, ahogy köztetek divat? Bocs, trendy.
Nekem a gw-sek akkor is cimborák, ha ilyen kötekedõs faszlámák, és akkor is igyekszem a békésség és normális hangvétel felé terelni a témát még ha õk a jó magyar széthúzós-fikázós, mindenkinél-okosabb szemlélet hívei is.

Kata
Te is akkor már szó szerint kötekedj.

"Másrészt pedig nem ér semmit" - önmagában
"de azért mégis nagy segítség" - HA-ban legalábbis, és igen, az általad említett speciális ("a damage dealereid meg szart se érnek displacementbe és aegisbe") eset nélkül, de ez evidencia bazmeg...

[/cserf][/fülünyúl]

Miért hiszed, hogy mindenki a pajtásod/cimborád/fiacskád/kutyád/macskád/stb?

Ne csak a mondat azon felét értelmezd amire tudsz válaszolni -sztem.

"mondjuk 300 sebzést betolsz 3 ellenfélnek ezzel, az már elég nagy segítség a dmg dealereiteknek"

"Tudomásom van róla - és ennek ellenkezõjét nem is állítottam sehol - hogy önmagában a spiritual semmit nem ér"

"a damage dealereid meg szart se érnek displacementbe és aegisbe"

Valóban nagy segítség hogy az 500hp-s targetet nem találják el, és nem a 700hp-sat. Másrészt pedig nem ér semmit, de azért mégis nagy segítség. Hogyisvanez?

Világosíts fel, trendy cimborám! 😉

Kata
Nem tudom honnan veszitek, hogy egy szem (vagy akármennyi) spirit pain fogja meg a ritu spike-ot, én ilyet sehol nem írtam. Ennyire hülyének néztek, vagy belém akarjátok beszélni?

[/cserf][/fülünyúl]

SZEG007
szerintem pont más a trendy😉

Kata
Semmi oktató vagy kioktató jelleg nem volt benne, pusztán egy lehetséges metódus leírása...
Tudomásom van róla - és ennek ellenkezõjét nem is állítottam sehol - hogy önmagában a spiritual semmit nem ér, ha ez sem volt nyilvánvaló. Világos hogy nem ez fog ölni, és nem ezen múlik a csata kimenetele. Még vmi?

[/cserf][/fülünyúl]

A #22743 , ha esetleg ennyire rossz a memóriád 😊
De itt hozzátenném hogy hiába sebzel te spiritet és a mellette állókat 3-szor, 6-szor, akárhányszor ha mindenkin vital weapon van és a damage reduction spiritek is fentvannak, a damage dealereid meg szart se érnek displacementbe és aegisbe.

Nem, pajtás, csak én elolvasom ki mit ír. És ilyen geciokos vagyok, hogy egybõl levágom mire gondolt. 😉 De akkor sem kötekedéssel nyitok, ha esetleg nem, hanem rákérdezek hogy is gondolta.
De úgy látom, itt trendy Katát basztatni, majd én is csatlakozom, ha gondolod, csak még keresek valami szót, amibe beleköthetek.

ajaj mind ez csak azért nem vágtam élbõl mint pl disgust "aki-nem-kötekedik-merthát-nem-gyökér" (kéne ilyen title 😛) hogy HA rõl van szó

Kata
elõfordulhat 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
#22757, ha esetleg ennyire rossz lenne a memóriád, amit kétlek 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Valahol írtam volna hogy oktató jelleggel írsz?

SZEG007
neked nincs energiaproblémád, és pfon egyszerüen elintézed és szerinted a legegyszerübb fogni a ritu spikot akkor bizonyára tudsz valamit amit mi nem😊

Kata
Valahol oktató jelleggel írtam volna? <#fejvakaras>

[/cserf][/fülünyúl]

Értjük, xal akkor aki nem tudja az tanítja? <#fejvakaras>

Kata
Én HA viszonylatban írtam, ha nem volt egyértelmû. Érdekes, hogy volt aki vágta ezt, volt aki nem.

[/cserf][/fülünyúl]

SZEG007
pvp-röl volt szo ami nem csak a HA-t takarja de mindegy

Kata
Hol olvastál te ilyet, hogy én jó mesmer vagyok?

[/cserf][/fülünyúl]

SZEG007
kata ha ennyire jo mesmer vagy akkor meghivunk guestnek, és megmutathatod mit tudsz a We Hate PvE guild ritu spike-ja ellen😉

Kata
Hagyd. Mivel én mondtam, ezért a sorok közt is keresnek vmit, amibe bele lehet kötni. Most jött a 16-os domi gvg-n, holott HA-ról volt szó, és írhattam volna akármennyit is az sp sebzésének, pve-ben használok sup.rúnát, onnan néztem meg a sebzést. És valóban nem az volt a kezdeti téma, hogy kinyírja egy ember spirituallal a ritu spike csapatot, hanem azt, hogy elég hatékonyan segít megfogni õket. Amúgy meg akármire skillezhetsz, ez csak egy skill a többi mellett, a biztonság kedvéért befér bármilyen primary vagy secondary mesmerhez.

[/cserf][/fülünyúl]

bardocz
a nõi bájaival😛
Ha tényleg nem kötekedni jöttél és odafigyeltél volna, HA-ról volt szó végig, nem gvg-rõl. Ahogy arról sem, hogy spiritual pain az egyetlen és über dolog, amivel egymagában leirthatsz egy ritu csapatot. 😉

Ennyire ne legyünk már gyökerek, emberek.

8v8 ban felejtõs hogy leraksz egy (nem n00b) ritu spike csapatot , még ha akár 3an spammelnének spirituál pain-t(ami önmagában egy elég buta ötlet) 😛 föleg hogy 10 secenként eltûnnhetnek nem megfelelõen felkészült csapatból pléjerek 😛 mellesleg kétlem, hogy megengdehetõ , sõt értelmes dolog mesmerrel spiriteket szedni , úgy hogy akár 4-5 ritu is rakosgatja

de nem kötekedni széndékozok vagy kioktani bárkit is merthát abban az esetben inkább azt kérdezném hogy kimás játszik még gvg-n mesmert 16os domival ?😛 (79 spriritual végülis 8 dmg simán megér -75 hpt föleg ha spikereket kell ölni)

Kata
Ha nem tudod, hogy egy karakter (mesmer primary vagy secondary) hogy szerez pár mp alatt 30 energiát, akkor mirõl beszélünk? 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Hacsak szándékosan nem piszkálják az energiám, nekem nem szokott gondom lenni vele. Többnyire az a problémám, hogy rechargolnak a skillek, és nincs mit nyomnom, de lehet én csinálok vmit rosszul. Veletek ellentétben én nem tartom magamat pro pvp-snek.
És persze, hogy nem minden ellen jó, de olyan szélsõségeket soroltál fel, amik ritkán fordulnak elõ egy partin belül. És ha nem is ölsz, de mondjuk 300 sebzést betolsz 3 ellenfélnek ezzel, az már elég nagy segítség a dmg dealereiteknek. Ez meg azért jó plusz, fõleg ha nem is ez az elsõdleges feladatköröd.
Másrészrõl az armor nem tudom mit számít, tudtommal a chaos dmg az egyetlen ami konstans, armortól és mindenféle sebzésvédelemtõl függetlenül.

[/cserf][/fülünyúl]

Jaja a spiritual pain egy kötelezõ counter ritu spike ellen, csak az a baj, hogy elég energy heavy...megfelelö energy managementel eltolhatsz 7et 8at, de akkor még nem cry oltál(sry nemtudom ezen a laptopon hol a kötöjel😛), nem diversiönöltél egy spikot se(illetve vital weapont--ha ez a spell fenn van 24 7 akkor soha nem ölsz meg semmit:S), a monkokrol nem is beszélve. És a spiritual area dmg e is csak akkor jo ha van más are effect cuccod is(savannah heat, etc),mivel van 2monk plusz minden ritunál healing spell csak ezzel az a baj, hogy más buildek ellen nem érsz vele semmit. Pl spiritual paint és savannah heatet 120armoros paragon spike ellen, illetve euro split ellen elfelejtheted😞
energybõl nem jössz ki, mondjuk azt se tudom hogy lopsz 30 energyt
Kata
A negatív hangvételed itt is megvan, no prob. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
A spiritual pain lényege nem a spiritek leszedése, hanem, hogy besebez mindenkit elég nagy körben. Mondjuk 4 mp alatt 4*79 sebzés minden környékén állóra. Aztán energiát lopsz, az 1 mp, majd még háromszor el tudod tolni. És akkor még nem csak ez sebez, hanem ott vannak a partiban a valódi dmg dealerek...

[/cserf][/fülünyúl]

ha már ilyen npc-knél tartunk:
Enadiz the hardheaded

(a legalsó részt olvassátok el-Trivia-)

A türelem rozsdát terem.

Erre nem gondoltam, lehet, hogy okkal.
A monkjaink mindig tudják a dolgukat, ugye Kata? 😊 Amugy ma még TAban is ilyen spiritelös nekro monkos hülyeség volt...azzal tényleg lehetne valamit kezdeni...az én kis monkom energyje meg csak fogy 😊

Can\'t find My Guild [Lord] (e):)

Most én is felmehetnék oda, de számomra úgy tûnik nem a pvp-s emberekre hallgatnak(legalábbis nem a hardcore rétegre). Én próbáltam rávilágítani a problémákra tény, hogy kicsit negatív hangvételû volt.
pls számolj utánna hány spiritual pain kell hozzá, hogy leszedj egy spiritet és neki mennyi egyet újrarakni. Hozzáteszem nem egymás hátára rakják õket.
Assánál skirmishrõl beszéltem, az már csak adalék, hogy 8v8-ban is erõs.
És sajnálatos módon megint magadból indulsz ki pedig ez csapatjáték, és csapatszinten kell nézni.
Faki
Szvsz a ritu meg a para qrta el a balance-ot, ezekkel a leszedhetetetlen chantokkal/echokkal/weapon enchantokkal.
Spiritek meg tápolják a soul reapinget, az utánuk járo energyt is redukálhatnák még tovább.
6kaszt 8-as partyval még volt balance, most az egyensúly ott borul hogy van 10 kaszt 8-6-os party. Nem lehet mindenre felkészülni, jönnek az ütõs buildek, amit csak jól be kell gyakorloni és unalomig lehet játszani. Szvsz az egész balance-ot már csak összeférhetetlen kasztokkal lehetne megoldani -> PL: ha viszel nekrót, nem vihetsz ritut, stb. Így lehetne nerfelni a buildeket, és nem a skilleket b*sznák agyon. Lehet hogy ebben is van buktató, mert most találtam ki 😊

R34N
Kilroyt a wowos csávo után nevezték el és rakták be olyannak amilyen. Az eredeti Leeroy a wowos Leeroy és már joval a mi GW-s Kilroy NPC-nk betétele elött legendává vált. 😊

GW1: Glissa Windwhisper R/x - Divine Anger Mo/x - Dont Call Me Baby E/x * Mistblade Mikado A/x - Butcher Nurse W/x * Razia Amarth D/x * PvP: I Has a Shuvel GW2: Butcher Nurse WAR - Razia Amarth REV

Instancékban nemigen lehet mobot lopni az adott team miatt, de terepen lehet (de cuccot lehet nindzsázni, ha szarul van beállítva a loot). Bár nem úgy ahogy páran gondolják, hogy utolsó vágás számit mert nem. Mobot úgy lehet lopni, hogy szépen kivárod míg a terepet megtakaritja az idegen team és mikor az utolsó gruppal harcol elrongyolsz mellettük, be a bossokhoz és magad ütöd le a teameddel. Na ez a mob lopás a wowban. De nem lehet egy harcban lévõ mobot lenyulni.
A cucc kiosztás sem úgy megy mint a GW-ben, már csak azért sem mert állítható. Lehet olyanra is tenni mint a Gwben, de a nagyobb insákban mindig master looter van, aki megegyezés szerint ossza ki a cuccokat (ha valakik nem így csinálják, hülyék, és vessenek magukra). Nála lehet licitálni a dkp-kal. Azért is neccesebb az egész, mer az ütõsebb cuccok rögtön hozzád kerülésekor "costumized"-elnek (master looter ez alol kivétel).

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

GVG: #22479

Idézek: "Nem értem, hogy mi értelme van itt siránkozni, ha szeretnél is valamit elérni, akkor itt próbálkozz, több helyen is jelen vannak az Anet-esek, az sg fórummal ellentétben. Vagy menj fel IRC-re GameSurge server, #gwp channel, rendszeresen fennt vannak az Anet skillbalancerei, lehet javaslatokat tenni bármivel kapcsolatban. Elsõsorban Izzy-t kell keresni."

Hubert:

-Multkori kérdésedre: már ketten vannak a skill balancerek, Izzy-n kívül a másik egy Morello nevû tag, szintén megtalálható IRC-en.

-Ritu spike: elemental armorban (felsõ test, láb, kézfej, elvileg fejre meg lábfejre nem nagyon megy), +7 elemental armor fegyverben +10 lightning dmg ellen shieldben Gaze from Beyond 124 helyett 68-at sebez, Spirit Burn 110 helyett 60-at. Ez csak a passzív védekezés, ehhez hozzátehetsz aktívat is, pl elemental ward. Kérdés, hogy mennyire akarsz rit spike ellen készülni, mert így nyílván sok más ellen gyengébb vagy. De elemental fegyver set-et semmibõl nem áll berakni inventoryba. Lamentation a legveszélyesebb, nem könnyû figyelni a radart, hogy ne legyen az earshotodban spirit vagy hulla.
Fel lehet tehát készülni ellene, de még így is nehéz megverni, ha nem teljesen hülyék játszák. 😞

-Soul Reaping: végülis a spirit és a soul rokonértelmû szavak, mindkettõ jelenthet lelket... De ténylég túl erõsek az erre épített buildek (a korábbi nerf ellenére is), ahhoz képest, hogy milyen könnyû eljátszani.

-Assa: ha nem hex buildben vannak, akkor elég jól lehet védekezni ellene hex breaker+pre-vail kombóval, amúgy meg az anti melee hexek eléggé hazavágják. Ha szabadon dolgozhatnak, akkor gg.

Ha-ban lehet, hogy könnyü fogni a ritu spikot, de gvg-ben már tul sok a dmg. Lightning shield+650hp ellenére egy jol sikerült spike simán megöl úgy, hogy a monkok protja a gaze of contempt miatt semmit nem ér😞 Hubertnek igaza van, a ritu spike egy elbaszott dolog egyetemben a necro soulreapingjével (btw ez az energyelosztás a nekrok között minden egyes halál után jol hangzik^^)Ha nem mész vmi anti-ritu spike féleséggel akkor nincs sok esélyed. Az a baj, hogy jelenleg egyetlen olyan build van sztem ami mindent meg tud verni, ez pedig a 3mesmeres eurospike. De ez a build megintcsak olyan szintü amit még öcsém is el tud játszani:S Bye, Bye good old balanced builds!<#rinya>
*melee-re épít 😊

hiába balance szerintem mivel mindenre nem tudsz készülni:
kivéded a rituspikeot legyõz a para spike vagy egyéb spike ami melle-re épít és egyéb segítö karikkal öl mondjuk wari+ele vagy assa és hasonlók
szóval mióta van 10 fajta kari elég nehéz kivédeni
de HA-ba 6-os csapattal nem mügszik a necro spike (vagy le vagyok maradva? ) mivel kevés a dmg 6 karival

Kata
Tapasztalataim szerint a ritu spike a legkönnyebben fogható spike, ráadásul ha spiritelnek, egy szimpla spiritual pain-el szépen rendet lehet vágni soraikban.
Az assa ellen pedig a monkok tudnak dolgozni, csak lekapják a hexeiket vagy kondijaikat. (Tegnap HA-ban két assa vonaglott rajtam, én 500 hp körüli "puhatestû" karival voltam, és nem tudtak lecsapni, monkunk gyönyörûen szedte amit kellett, közben még ráért a parti többi tagjával is foglalkozni).
A nekróhoz nem tudok mit szólni, nekem még nem volt problémám ellenük játszani, ezt nem tapasztaltam meg.

[/cserf][/fülünyúl]

én meg erre azt mondom, hogy ha felépítesz egy jó balance csapatot és mindeki jól csinálja a dolgát, akkor meg lehet õket fogni
amúgy ritu spike fogásra tipp: ward against elements

JaSoN HuNTeR
Hy.Alap ha jobb helyre mész pl:Molten Core vagy ilyen helyekre akkor jobb itemeket kapsz.De ilyen nincs a játékba h valaki oda jön és elopja mobodat.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

(akit nem érdekel a pvp ne olvassa el)
Feldobnék egy témát esetleg én is. Az utóbbi néhány skillbalanceban buffolták a ritut és az assát, de nem ám értelmes módon. Vegyük pl a ritut, most van egy olyan channeling attribja aminek a skilljei kb mind jobbak mint mondjuk az ele skilljei.(channeled strike<->Lightning orb, lamentation<->obsidian flame), itt jön be a kérdés is, hogy lehet vki olyan retardált, hogy egy spike skillnek ami ráadásul armor-ignoring is 1/4-es castolást ad, hmm? Ja értem mellette van egy feltétel(earshot of a spirit) amit röhejesen egyszerû teljesíteni. Kb ez a helyzet az összes channelinges spellel, és akkor gyakorlatilag a rt használata kimerült, van még néhány restorationös heal is(ami ugyanúgy durvább mint némelyik monk heal), de a communing egy adag szar, a spawninggal egyetemben. Most vegyük az assát, csinálnak hozzá olyan dual attackot ami egyenként 100-at üt, ezzel lesz egy olyan kombója amit ias-sal 2 sec alatt bevisz és egy 500 hp-s soft karit meg is öl. Szóval ha vki ebbõl mondjuk 5-öt bevisz(2 monk, 1 futó), akkor jó esélye van, hogy az elején a fél partyt leírtja. Persze ennél nehezebb, ezért nem nagyon van ilyen, de ettõl függetlenül skirmishben kicsit durva ha mondjuk 1 skill kombóbol szinte bármit levisz, ráadásul elég a shadow prison rangejében lennie 20 secenként

Akkor utoljára venném a necro soul reapingjét, amivel szintén vannak problémák. Nem normális az, ha bejön 7-8 nekró és egyszerûen a spiritek miatt nem kell nekik energy management, mert a halálok miatt egyszerûen nem fogy el, és akkor erre már elég sok undorító dolgot lehet építeni( meg lehet nézni observerben). Hallottam egy érdekes ötletet ennek a megoldására, mégpedig halálkor egy fix energy mennyiséget hagyna maga után a hulla (mondjuk legyen 50), a csapatban a nekrok közt ez egyenlõen eloszlana. Tehát ha 1 nekro van 50, ha 2 akkor 25, ha 3 akkor 17 és így tovább, de mindenki max csak annyit kaphatna amennyi a soul reapingje, és a jelenlegi balansz szerint felet spiritbõl azaz a spiritek 25 energy-t hagynának maguk után. Vagy akár be lehetne vezetni azt is, hogy minionok és spiritek után nem lehetne kapni energyt, ami egy részrõl logikus is mert úgymond nincs lelkük.