Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen.
Ezt még Factions elején reklámként (játékos csalogatásból vagy mittomén miért) az extra dupla, tripla drop-os eventekkel elrontották. És úgy néz ki, hogy azóta nem kerül olyan mennyiségû új játékos a játékba, amennyivel több (akkor még) értékes cuccot kidobattak a mob-okkal anno.
Aztán ugye jöttek szép új általános rúnák és insigniák, Nightfall-al amitõl egyes rúnák árai (mostmár szinte használhatatlanságuk miatt) mégjobban leestek (pl sup. abs.).

www.rfactor.hu | http://www.vcrc.hu

persil
Nekem kicsit lágyak a srácok, de azért bírom a muzsikájukat😊
Persze ez abszolút off volt, és meg fogom magam kövezni délután😊
Meg elfelejtettem megkérdezni, hogy a prince of persia '87es játék 6. pályáján a fõgonoszt hogy kell megölni.... 😄DD

Jójó, bocs😊
Na egy kis guild wars:
Ma elõször (still new to the game) találtam "lila" újrahasznosítható cuccot. Rögtön beazonosítottam, nagy örömömre, 2db rúna is volt benne. Robogok a rúnaárus taghoz, hogy árban valami támpontot nézzek, és "hatalmas szerencsémnek" hála mindkettõ 100 aranyat ér... 😄DD Majdnem infarktust kaptam, én itt örülök, hogy miket találok erre ilyen baromság lelombozza a kedvem😄 Legalább vagy 2 arannyal érne többet, hogy sikerélményem lehessen... 😄

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

Atisz
A GW 2 lesz a teszt és majd patch-ekkel finomítják... a teszterek manapság jórészt úgyis tré munkát végeznek.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Zomil
igen ez a Heeding the Call cimü szám😊

Heeding The Call, one and for all
never surrender, with glory we´ll fall
Brothers unite, let´s stand up and fight
fulfilling our fate, we are
Heeding The Call

és magyarul😊
Figyeld a hívást, egy mindenkiért
Soha fel nem adva, ha kell dicsõséggel bukunk
Testvérek egyesüljünk, álljunk fel és harcoljunk
Betejesítve végzetünk, Mi figyeljük a hívást

ez a kedvenc zenekarom😊 (és a kedvenc számom)csak sajna a teljes refrén nem fér ki😞

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

dougO
Guild Wars Nightfall Trial Key:

7FF4L-FJ493-7KQNP-LH4MD-8FNM6

FCFS 😊

http://nagyonciki.hu - A sztoriportál. GW: The Godfather | Sister Golden Hair | Amira Sweet |Gold Fever

persil
Akkor megbeszéltük, bocsi😊

Jó szám, szeretem😛

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

hehe, az lesz az 😊
azt hiszem az arra vonatkozik, hogy a hívás "egynek és mindenkinek" szól, vagyis így helyes, valami számból van. Mintha ez lett volna a Fire of Spirit videó alatt is...
persil
Persze, ha a hammerfall muzsikára gondolsz, akkor viszont Te írtad helyesen, csak ez elõbb nem jutott eszembe😄

Szóval ez esetben tárgytalan😛

persil
Nem akarok kötekedõ lenni, de ha jól értelmezem a szöveget az aláírásodban, akkor az helyesen "... once and for all" nem...?

Lord Elassar
AZ lenne a legjobb, ha meg lehetne változtatni akár 1 picit is a meglévõ pve kari skinjét (régen szerintem volt róla szó). xD<#vigyor4>

Rip
Legalább lehetne tesztelni a rendszert, mielõtt "élesben" bevetnék a GW2-ben 😊

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Szpájki
azt mondtam hogy radikálisabb változtatás 😛 kisebb dolgok ugyis befognak kerülni ráadásul jön hamarosan az Eye of the north az is tele lesz jópár dologgal szal azzal is ellesz az ember jópár hónapig utána meg benyomhatnának sztem vmi sorrows furnance féle dolgot közbe meg menne a GW2 beta is meg minden... ugyis megfogják oldani de a trade rendszert ugyse csinálnák meg... na meg a másik hogy megcsinálják a tradet nem hiszem hogy csomóan csak azért játszanának még pár hónapot mert tudnak tradelni 😊

persil
Köszi😉

Rip
Pont így vagyok vele én is.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Zomil
gwguru egy rendkivül hasznos és sokszinü oldal nagyon szeretem az ottani aukcios rendszert, DE képtelen elbirni a forgalmat ami rá nehezedik igy az aukcio lényegét baxák el vele ugyanis pl egy aukcionál az lenne a legjobb h utolso pillanatba még rálicitálni h a másiknak esélye se legyen, de persze itt ez lehetetlen mert 1percm ire bejön az odal egy része szoval a komoly aukciora a gwguru alkalmatlan, mondom nekem nem lenne problémám vele és naponta használnám ha rendesen müködne

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Rip
Most találtam, hátha valaki nem ismeri:

Marketwatch

Az aktuális árak irc szerû rendszerben lekérdezhetõk.

Atisz
És akkor is kitiltanak ha trade chat-re beírom hogy "WTB trapper for iway"? <#nevetes1>

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

guru szerint:
bot 5-8k
kard 20-30k
(persze ha +30-as)

link: upgrade árak
persil
Nos igen, marad ez sajna, de majd a 2ben...😄

Jut eszembe, kardhoz és bothoz +hp-s upgrade mit ér? O.o
(sword pommel és staff wrapping, ha jól emlékszem😊)

Rip
Ebben is van igazság.

De az egyszeri user (jelen esetben pl. én) el sem kezd kereskedni, mert nincs kedve kiállni a fõtérre, és 3 sort spamelni órákon keresztül, ha el akar adni valamit. Illetve fordítva: még ha kellene is egy tárgy, órákig figyeljem a chatablakot, mikor villan fel néhány mp-re az, amit keresek? (Vagy spameljek, csak most wtb elõjellel...)
Elég lehetetlen az egész.

Ok, ott a gwguru, de az annyira lassú, hogy hihetetlen, na meg egy kicsit macerás is (képscreenshot, feltölt, figyel, vevõ megkeresése, stb.) egy, máshol már megoldott rendszerhez képest.

Így aztán még ha van is néhány zöld, vagy néhány ezer, tízezer aranyat érõ tárgyam is, inkább beadom 300gold-ért a merchantnak, vagy megkérdezem, kell-e valakinek a guildbõl.

persil
Teljesen igazad van. Elég szétnézni a "free for life" vagy "szemét" mindegy hogy hívjuk õket, játékokban. Káosz. Van haszna, mert van... de többet árt.

Másik, már mások is írták, hogy egyszerûen nem olyan a drop, nem olyanok a tárgyak stb, hogy legyen igazán értelme egy aukciós háznak.

WoW-nak meg semmi köze ehhez, ott hatszázmilliós csilli-villi stuffok vannak, amit be lehet tenni, itt egyszerûen nem olyan a gazdaság és kész😊
De már elõttem az okosabbak szépen megfogalmazták ezt😊
Azt mondom akinek kell valami, az úgyis megtalálja, akit meg zavar a spam az kikapcsolja a nem kellõ chat ablakot😊

Rip
Az aukciós házzal kapcsolatban:

Ismerõsömnél láttam az "õsellenség" (hehe) WoW-ot, ahol van mûködõ aukciós ház, és teljesen jól mûködik is (így elsõ blikkre).

Nagyon hasonlít a gwguru módszeréhez, csak mindez sokkal kényelmesebb, hisz a játékba van implantálva. Meghírdeted a cuccot, kikiáltási ár, buyout ár, aztán hadd szóljon. Ha lejárt a kikiáltási idõ, és a cucc elkelt, a pénzt megtalálod a postaládádban.
Sztem ha a WoW elbírja az aukciós házat, a GW is elbírná.

Bár nem vagyok egy nagy trader-guru, lehet itt nem mûködne (bár így hirtelen nem tudom, miért nem ;D )

quad
muszáj nekik új ötleteket belevinni még a gw-be mivel még 2 év van gw2ig szal addig fenntkell tartani az érdeklödést szerintem...

Hehe, Gaile biztosan értékelné a szakszervezet ötletét, lehetne a Béka az elnök 😄

Komolyra fordítva, így végig gondolva a dolgot, én is egyre inkább biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül nem nyúlnak a kereskedelemhez.
Meg aztán nem tudom ki olvasta/emlékszik arra a részre, amikor a PCgamer cikkben a GW2-rõl kérdezték a fejlesztõket, hogy mégis miért akarnak egy folytatást egy jelenleg sikeres játéknak? A válasz pedig az volt, hogy a GW kiadása óta nagyon sok olyan dologra jöttek rá, amit már máshogy csinálnának, hogy "tökéletes" legyen a játék, de a meglévõ rendszert nem lehet egyszerûen így megváltoztatni. Ez talán az egyik ilyen dolog, amit nem lehet megbuherálni a jelenlegi keretek között.
Egy idõben csináltam, de nekem még az is macerás volt. Figyelni mit ne adjak el a kereskedõnek, ami aukción van, utána sokszor elõfordult, hogy napoking üldöztük egymást a vásárlóval/eladóval. De abban van igazság, hogy még az a legfelhasználóbarátabb (milyen szép szó!) a mostani lehetõségek közül. Viszont azt se használják annyian, hogy le lehessen mérni, mi történne egy valódi aukciósház esetén.
Szpájki
ja akár igyis lehetne... vagy külön Trade district a nagyobb városokban stb... végülis mindegy mert GWbe ugyse lesz radikálisabb változtatás minden jó ötletet a GW2re tartogatnak 😊

ahh... ott a pont (hogy ez nekem nem jutott eszembe <#smile>)... még nekem is tele van a storage, pedig nem mondhatnám, hogy egy farmergyerek vagyok, de mindenképp unlucky a drop tekintetében <#vigyor2>
Nekem amúgy az tûnik elfogadható válasznak az aukciós házzal kapcsolatban, hogy a fejlesztõknek nem érdeke (ez szinte biztos), és lehet hogy mi (játékosok) is rosszabbul járnánk vele, csak most ez utóbbira mi nem találjuk meg a választ, mert látjuk át annyira a játék "gazdaságát"...
...hm... alakítsuk meg a gw játékosok szakszervezetét, és az elnökségi tagoknak legyen teljes rálátásuk a gw kereskedelmére... <#nyes><#banplz>

Szpájki
rakd fel a cuccaid a gwgurura 😉

quad
persze en ilyeneket nem kerdojelezek meg nyilvan kell egy merce ami mellett tartani kell az arakat csak magat a kereskedelmet kellene kicsit felhasznalo baratabba tenni mar azon is gondolkodtam minden reszbe belehetne rakni egy-egy bevasarlo kozpontot aztan ott lehet kereskedni mashol nem spamolnanak 😄

Megfontolásra érdemes a témában: szerintetek hány olyan ember van, akinek teli van a hátizsákja, meg Xunlai doboza olyan tárgyakkal, amik jelentõs piaci értéket képviselnének most, és csak azért nem kerülnek eladásra, mert olyan nehezen használható a rendszer, mint most?
Ha megjelenne egy aukciós ház, vagy akár a "piacolás" én elég sok mindent felpakolnék azonnal, és tudom, hogy nálunk nagyon sok ilyen ember van még...szerintem mindenki meglepõdne mennyi minden van "kint" a játékosoknál. Szintén tönkre vágná az árakat.
Igen mer' többen lettünk, többen farmolnak, több a "pénz a rendszerben", köszönhetjük még ezt az "extradrop" hétvégéknek stb. De mivel a trade egy kínszenvedés, néhány kivételtõl, és ritka tárgytól, (pl minipet, vagy amik tényleg nehéz terepen esnek) eltekintve a tárgyak/alapanyagok általában (az egyszerüek mindenképp) a tradereknél kötnek ki; és enélkül mennyi is lenne azaz ecto kb, ha a trader nem mondana neked egy hozzávetõleges árat (pontosabban nem is érdekelne, hogy mennyit mond)? 😉

quad
nem tom ha igy folytatodik akkor ektot is kb 1-2k-t mar kapni fog az ember lehet lejjebb is megy , de mostmar 5.7 korul er 😄 eleg vicces regebben 9ert is lehetett arulni 😄

Igazatok van... dinamikus gazdaságnak jó az aukciós ház.
De gwben nincs dinamikus gazdaság (GW-re vetítve kb Opalnak adok igazat). Teljesen statikus világ, ráadásul a drop-ot sem veheti el elõled senki (addig farmolod amig ki nem dobja a cuccot, ami ahhoz képest nem is tart sokáig).
Amúgy meg mesterségesen szinten vannak tartva az árak a traderekkel/collectorokkal. Ha rá lehetne állni a kereskedésre, ezek az npc-k értelmüket vesztenék, és az árak teljesen kicsúsznának a készítõk kezébõl, arról nem is beszélve, hogy pénzért is vehetsz tárgyakat hivatalosan tõlük, ebben az esetben ettõl a bevételtõl is elesnének.

(ahh Spike ezt a nem MMO-t én is el akartam sütni <#lookaround>)

quad
szerintem meglehetne oldani nem okozna nagyobb problemat , de teljesen mindegy en igy is megtalálok bármit amit megakarok venni es a folyamatos felgordulo szovegek sem zavarnak legalabb latom hogy el a vilag , ha mar a guild haldoklik.

( amugy meg ez a resze pont mmo 😊 )

Szpájki
hát ém már találkoztam ezzel a fajta megoldással... (ja hozzáteszem GW nem MMO mindig keveritek) nem igazán jó mikor nem látod az npc-ket annyian vannak afk-ba és boltolnak... itt köthetnél bele abba hogy districtek vannak ha egy megtelik automatikusan másikba küld.. igen ám de ha azt veszed reggel mindenki letelepedik afk-zni dist 1be mindenki boltol de az meg nem fog beférni a districtbe aki vásárolni akar... tehát semmire nem mentél csak több villanyszámlát fizetsz 😊 másik része meg hogy teli lennének a serverek nem tudom az afk-zás mennyire számit bele de tuti lagos szar lenne minden .. következmények: mindenki ott hagyja a GW-t... tehát boltolás sucks...

Igen, szerintem a GW-ben jelenleg egyszerûen nincsenek olyan ritka/nehezen beszerezhetõ tárgyak, amik a többi MMOban a gazdaságot pörgetik, a sokféle alapanyag, amiket nehézség árán lehet csak megszerezni, receptek, különféle szintû karaktereknek és foglalkozásoknak való páncélok, fegyverek, stb.

Szerintem, ha egy teljesen nyílt aukciósházat bevezetnének, még a ritkább zöldek ára is a padlóra kerülne, alapanyagok szintén, ez pedig biztosan nem tenne jót a gazdaságnak...a piac talán mûködhetne, de azért én mindig azt mondom, hogy a fejlesztõk jobban tudják/több adat áll rendelkezésükre.
quad
jah hat igen de a dinamizmust arra ertem hogy porog az egesz es nincs vele veszodes.

btw: akineg van faszantos guildje sokan vannak stb az szoljon mar TWC is megfog halni ... oromteli hir...

Zomil
igen pontosan igy van a legtöbb mmo-ban ha aukcios ház nincs is de van lehetöség kiülni egy városba berakni egy nivertory-ba a cuccokat amit el akarsz adni megadod az árát és otthagyod akinek kell valalmi szépen végignézi öket(de általában ezeknek az invertoryk-nak lehet nevet is adni)

Az "afk piac" valóban több MMO-ban is létezik, az aukciós ház talán jobb megoldás lenne (a parti keresõ legnagyobb problémája, hogy csak nagyon rövid üzenetet írhatsz be, ami általában még a csapat keresésre sem elég, ha részleteket akarsz közölni). Persze tegyük azt is hozzá, hogy a "dinamikus gazdaság" elég kevés MMO-ban mûködik, legalábbis, ha nem tekintjük normálisnak az iszonyatos inflálódását a pénznek. A GW gazdasága ilyen szempontból stabil, szerintem részben ezért sincs aukciós ház, az elég rendesen átrendezné a gazdaságot. Más részrõl szerintem eredetileg nem is készültek arra, hogy ekkora igény lesz például erre is, és részben ezeket fogják a GW2-ben helyrehozni, persze addig is reménykedhetünk, hogy azért valami javítást kitalálnak a kereskedelmi rendszerre.

Másrészrõl a fórumokat olvasgatva, úgy tûnik olyan is kapott letiltást, aki a trade channelen spammelt, de a spam azt hiszem mindenhol idegesítõ, szóval én nem bánom 😉
quad
alapjaraton igen is igy kene mukodnie , otthagyom a gepet eladando cuccosokkal es mire hazaerek mar elvan adva ez a normalis.
gondolom nem sok mmo-t probaltal ki ez elott , de a legtobb-ben megvan oldva a folyamatos dinamikus kereskedelem , ezert nincs is altalaban penzhiany vagy nagyon alacsony vagy magas item arak stb. szoval pont hogy igy kellene mukodnie ...

Partykeresõben lehet eladó cikkekre keresni, ha jól tudom (vagy trade vagy vmi ilyesmi), és mikor kirakod nyugodtan oda lehet írni, hogy mennyibe van. A kinézetet meg megnézi az illetõ wikin vagy mittomén. Minek aukciós ház? Megoldották, csak senki sem használja (najó ez így túlzás <#vigyor5> ).
Ha pedig el akarsz adni valamit, akkor ne legyél afk. Legyél ott, és áruld, vagy fogadj fel valakit, hogy adja el 😊 (az üzlet, az üzlet). Nehogymá' otthagyod a gépet fél napra, és mire visszamész már nem fér a "zsé" az inventorydba <#wink>
Amúgy meg a spammelésrõl annyit, hogy nem zavarna, ha mindezt a trade csetbe nyomnák. Ki nem sz.rja le, hogy oda mit spamel. Ha érdekel, mert venni akarok vmit, akkor meg nézem a trade chatet is...

Zomil
mé nincs egy kibaszott aukcios ház v legalább kiülni LA-ba a szököküt mellé afk-ra otthagyni a karit aztán aki kiváncsi a cuccra rákattnint megnézi
és máris megoldodna a spam....

Megérdemlik...
Van külön chat ablakuk, lehet keresni a partykeresõben stb...
Unom, hogy nagyobb városokban ki kell kapcsolnom a local chatet, mert el spammelik a többi info-t... arról nem is beszélve, amikor local chaten menne valami "nagyszabású" beszélgetés, vagy a társak halálra röhögik magukat pvp közben a ts-en, mire rájövök, hogy LAban jártam utoljára, és most meg elfelejtettem visszakapcsolni local-t...
Ha keresek valamit, akkor meg bekapcsolnám trade csetet, és örülök mert megtalálom amit keresek (vagy nem), miért nem lehet ezt így csinálni, miért kell néznem Kainengben hogy WTB,WTS,WTF,RUN stb? <#merges3>
... nah kidühöngtem magam... <#circling>

Zomil
lál 😄

Oh, és aki nem hallotta volna, több embert is letiltottak 72 órára a játékból, mert local chatet használták kereskedésre (GWO, GWG fórumokon találtok topikot róla). Úgyhogy kalmárok, vigyázzatok!
Jó játékot! 😊
😊)) Már sikerült is... Akkor a kulccsal volt a baj 😊

http://dinnyerobi.blogspot.com https://www.facebook.com/LositsRobert

Köszönöm a ippeket. Megpróbálok új Trial kulcsot kérni

http://dinnyerobi.blogspot.com https://www.facebook.com/LositsRobert

Itt elég sokáig lehetett Factions trial kulcsot kérni különben, próbáld meg, hátha mûködik még:
http://www.computerbild.de/gwf/frameset.htm