Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi

Freedom Guarding Crusaders Multigaming Klan CoD - Squad Leader [Day*sYs] GW - Officer [Duboisi Maswa]

StRucC555
Ezt title után kapod meg cantri of szikterben 😄 ( Lightbringer Signet )

Lightbringer title ...

* Black Eagles * [BEG]Officer * GW - Sky Lightning R/xxx *

Jó dolog az AB de a 20-30. kör után kicsit monoton.
Sziasztok!
Nem tudja valaki váletlenül, hogy Nigtfall-ba a 141. elit skill-t hol kell megszerezni pontosan. A skill neve: Lightbringer Signet
Egyik kaszthoz sem tartozik.
http://gw.gamewikis.org/wiki/Lightbringer_Signet
Elöre is köszi.
Day

Freedom Guarding Crusaders Multigaming Klan CoD - Squad Leader [Day*sYs] GW - Officer [Duboisi Maswa]

szvsz lemaradt...

Amúgy Monk, Riutalist, Ele
AB-n Ritu/ele, Ritu/assa
quad
elado gw , factions , nightfall jatekok jolfelszerelt karik 70-80% unlock msg ha erdekel vkit ( bp elonyben )

toucher ftw<#nyes>

Nefürgyé le!

Te milyen karakterrel szoktal menni altalaban, es milyennel AB-n, ami nem gusztustalan jatekstilus?

hoy ehh

Ezt aláírom, de ha ismerõsökkel mész és még monkotok is van, remek móka tud lenni. De ahogy írtam, én is csak bohóckodni járok oda (imádom lekaszálni a vakmerõ assákat <#smile>)
És azt is írtam már, hogy nekem a rengeteg sokszínû build miatt tetszik, az élmény, hogy mennyi embert meg lehet 1-1 agyafúrt összeállítással szivatni 😊
Rangerrel ez mondjuk nem tészta (utálom is õket), többsége lõ, sántít, elfut és messzirõl pötyögtet. Gusztustalan egy játékstílus <#levele>

Nade ki számít arra, (fõleg egy hústorony warrior), hogy egy ritu odamegyhozzá és közelharcban kapja szét a száját? <#hawaii>
TasManXT
Eladó GW,GW:F,GW:N,GW:EOTN account, sok extrával. Érdeklõdni priviben. Lehetõleg szegediek, hogy személyesen tudjuk intézni a dolgot.

psn: TasManHUN

Azért nem tartom szerencsésnek az ab-t, mert legtöbbször nem attõl függ hogy nyersz hogy mennyire vagy jó hanem a szerencsétõl, hogy milyen a csapatod. Én is játszottam millószor és BA rangerrel gyakorlatilag majdnem mindent meg lehet ölni, ami kicsit nevetségessé teszi ezt a játéktípust, nem jelent egyszerûen kihívást az ottani agyatlan kaszálás. Aláírom viszont, hogy sokaknak tetszik ez
SZEG007
ma már herokal lehet ranger spike-olni is ha ügyes az ember😊

Biztos igazad van, nem GvG-zek. Csak arra próbáltam utalni, hogy a játékban nem csak GvG létezik és AB/RA-ban bizony másfajta skillek jönnek be jobban. Ott nem 8 emberre találod ki a buildet, hanem magadra. Egy olyat, ami minél több build ellen hatásos. Ettõl lesz rengeteg skill használható és ezért nagyon színes az AB build paletta. Én például ezt bírom benne. Mint korábban említettem, nincs se kedvem, se motivációm komolyabban foglalkozni egy játékkal. Ha ölni akarok, bemegyek egyet AB-ba bohóckodni.

Amúgy ezekszerint dervish is olyan kari, amivel egyénileg lehet kaszálni. AB-ban meggyûlik velük a bajom (fõleg a balthazar avatarosokkal), az az egyik típus, amelyik nem hal meg az elsö kombó végén. GvG-re nem túl jó, AB-ra viszont remek és PvE-ben is nagyokat lehet vele kaszálni. Kell ilyen is na...

dougO
Hû értelmes hozzászólások a forumon. Szerintem legyen a tegnapi ünnepnap a forum történetében xD
A legelsõ gvg-ken még azt sem tudtuk mire joo a zászló, és ha nyertünk örültünk, mint majom a farkának 😊 Aztán egyszer csak azt vetted észre egy év után hogy a 786.tól is ki lehet kapni, ha nem figyelsz, ha épp alacsony a morál, stb. Fejlõdik mindenki, tompulnak a különbségek.
Pig, arra emléxem amikor 5-6 henchcselel végigzuztuk a 6 csapatos Burialt? 😊))

http://nagyonciki.hu - A sztoriportál. GW: The Godfather | Sister Golden Hair | Amira Sweet |Gold Fever

Én structured pvp-t(ha,ta,gvg) írtam nem ab-t. Nincs olyan épelméjû ember aki 60-as armorú karit visz meleenek ilyen helyen, egyszerûen ledarálják. Nem értem miért kell mindig 1v1-el dobálózni, ami teljesen értelmetlen.

spirit strength vs para: a) rt 60 paranak 80 armorja van b)paranak van agressive refrainje c) para tud shoutokat, chantokat castolni amellet, hogy dps-t oszt, a ritunak erre nem lesz energyje annyi mint a paranak d)talán max 10-el több a ritu damage. Tehát kb 3-1 érvek szempontjából

A paragon dps-e nagyobb mint a dervishnek (talán kivétel amikor a dervish fa), mivel nem lehet az elõbbi elöl kiteolni. A wind prayeres enchantok egytõl egyig gyengék (túl drága, túl nagy recharge, nem túl használható effekt), earth prayersbõl max 1-2 jó (vital boon, ebon dust), mysticism sem túl jó talán az ias hasznos onnan. Ha nem lenne a az avatar dervisht egy szálat se látnál gvg-ben most.
Biztos meg volt elégedve, hogy milyen jól kitolt a núbiai assával 😄 Hát van ilyen, nem gáz.

Nefürgyé le!

Nem láttam,hogy miket rak magára, csak amikor úgy fele HP-val odamentem és betalált a falling spider meg a horn ox, egyszercsak elfeküdtem 😄
Hát...akkor azt te kúrtad el, nem kicsit, nagyon.<#hehe> Mert magától sose ölt volna meg, ha nem vered szét magadat rajta.

Nefürgyé le!

a spirit strength elég jó: rt/pa párosítást is lehetõvé tesz, így nyersz egy kis idõt mire odaérnek, de egy crippled és a lábad elõtt elhullanak 😊

Röhögni fogsz, találkoztam ilyen warriorral AB-ban és jól meg is haltam az elsõ bevitt dagger attacknál 😄
Aki nem blockol, vagy nincs brutális védelme és nem healelik azt mindennel levered szerintem, talán csak a riposte+gladiators defense+deadly riposte+stb wamoval nem(de az olyan minek is megy?)<#hehe> Amúgy nem AB-zok, fogalmam sincs az ottani helyzetrõl, nekem logikátlannak tûnt egy 60-as armorú casterbõl melee karit csinálni, de ha mûködik, akkor hajrá<#vigyor2>
Igen igazad van, minden professionnek vannak szinte használhatatlan skilljei, de mivel Hubi ezt hozta fel példának, meg nekem is feltûnt, ezért írtam csak.

Nefürgyé le!

AB-ban nekem marhajól mûködik a melee ritu. RA-ban ugyanúgy. 70%-ban akihez odamegyek az halott. Ami meg tud szivatni az a block, a criple, meg a brutális védelem (pl aura of lich-es agyon enchantolt MM). Meg persze ha a háttérbõl healelik a targetem, de akkor következõ körben a monk hal meg.

De természetesen nem kötelezõ melee ritut használni GvG vagy egyéb más helyeken, de ez is színesíti a palettát. Mondjál olyan karaktert, aminek nincs olyan skillje - akár elit, akár normal -, ami ne lenne használhatatlan, vagy hülyeség. Valami kocka úgyis kitalál majd rá valami buildet, amivel nagyon gyilkos lesz az elsõ blikkre hülyeségnek tûnõ skill.

Spirit of strenghtre is láttam egész használható buildeket, igaz még nem próbáltam ki õket. De egy Rt/W build érdekes lehet vele.

GvG-ben mondjuk biztos korlátozottabbak a lehetõségek (nincs vele tapasztalatom), de egy AB-ban, ahol legtöbbször az dönt, hogy ki tud rövidebb idõ alatt bevinni nagyobb dmg-et, ott az egyéni buildek jóval változatosabbak lehetnek. szvsz.....

Spirit's Strength : Elite Enchantment Spell. For 15...51 seconds, your attacks deal 5...29 more damage while under the effects of a weapon Spell.
Ezt ugye csak magára rakhatja a ritu, osztogatni nem lehet, weapon spell is kell még mellé, ráadásul elite, tehát mire jó akkor? Melee karaktert csinálsz a ritualistból?
A paragon pedig brutális damaget be tud vinni, olyan mint egy lövegtorony, csak ácsorog egyhelyben, ordítozik és közben dobál, armorja is imba, meg úgy ahogy van az egész. Ehhez képest a dervish vízhordó leányka, még akkor is ha nagyokat kaszál, de simán agyonütik, enchantostól mindenestõl.

Nefürgyé le!

Igaz, de az elõbb nem fejeztem be a postom. Az kimaradt belõle, hogy pont az elõbb általam említettek okán vszinüleg ez egy olyan próbálkozás, hogy a csapatban az emberek méginkább egymásra legyenek utalva. Azaz a ritu hozza a skillt, de másra kell osztogatnia.

Nekem pl van olyan buildem pve-re (nagyon sokat rituzok), hogy nagyrészt weapon spellek vannak nálam (splinter, nightmare, quickening), ancestor rage meg még pár skill. Szóval kizárólag support skillek, viszont marha hasznos egy megfelelõ csapatban.

Amúgy AB-ban legtöbbször ritu/assa builddel tolom. Elég jól mûködik a 60 armor ellenére, persze ebben szerepe van a nightmare weaponnak is, ami 150 hp-t azért visszatölt az elsö két ütés után (kivéve ha blocked).
De ha több armorom lenne, úgy érzem, már elég imbalanced lenne a kari ezzel a builddel.

Gondolom ezért lehet az, hogy mivel egy para nem tudo olyan brutális dmg-et bevinni(?), mint egy dervish, kicsit kompenzálják armorral. Dervish meg használjon enchantokat.
Spikeolni is szoktatok, vagy thumperrel mész rá, meg a kutyával? 😊

Nefürgyé le!

Kata
Pöröl, hogy túl sokat ülsz a gép elõtt? 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Zomil
hehe neo😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Mivel spawning powerben van ezért hogy tudjad használni primary ritunak kell lenned. Szted elég a 60 armor hogy ne daráljanak le? Logikai baromság a skill. Amirõl te beszélsz olyan pl a conjure fire/frost/lightning, ahhoz nem kell primary elének lenni hogy tudd hasunálni.
Az ember vs asszony küzdelem az igazi pvp.
én az ab-t nem nevezném igazi pvp-nek, igaz hogy ember vs ember küzdelem, de közel nincs meg a 12 ember közötti megfelelõ koordináció, ami nélkül igazából a szerencsén múlik, hogy ki nyer
sokszor pihentetõ és vicces, de taktikázni igazából nem lehet, talán akkor lehetne, ha lenne benne olyan lehetõség, ha a 12 ember egy csapatban lenne, ott figyelne a csapat egy ventrin és így mindenki menne a dolgát csinálni és nem fejetlenül ölne

Ahogy észrevettem (fõleg wikis buildekbõl, magamtól nem biztos, hogy rájöttem volna), a nightfall után készült skillek egy része nem is a saját kasztbeliekre lettek kitalálva (lást alább említett spirit strenght). Vagy ha saját kasztja is használja, inkább secondary prof-ra épül a build. Nagyon agyafúrt buildekkel lehet találkozni pont emiatt.

Zom: AB az PvP, ezzel kár vitatkozni. Eleve nem AI ellen játszik az ember, hanem másik player ellen, akiknek többsége inteligensebben viselkedik mint a monszták (egy része viszont jóval hülyébb de ebbe ne menjünk bele). Ha ebbe egy újonc PvP-zõ belekóstol, és mondjuk a kezébe akad egy olyan build, amivel még sikerélményei is lesznek (mint pl. én, aki 2 forrásból is kapom a furfangosabbnál furfangosabb AB buildeket) egy idõ után elkezd érdeklõdni RA után, amibõl egyenesen következik TA, majd HA és ha ideje engedi, ráfekszik GvG-re. Ez persze lehet lassú folyamat és messze nem biztos, hogy végére ér a sornak, de bizonyos százalék bizony rákattan a GvG-re.
Én mondjuk már az életben nem fogok RA-nál komolyabb PvP-be belefolyni. Egyrészt már idõm sem engedi, másrészt én ráuntam arra, hogy a szabadidõm elég komoly részét egy játék határozza meg (GvG-re rendszeres gyakorlás, tax megbeszélés, stb stb). Nekem erre bõvel elég volt a 4 év Wolf ET...
Persze egy ifjú tinédzser titán egész más potenciálokat rejthet magában.
sok typo, bocs
az a baj ab-ból két dolgott tanulsz meg: mendinget ne vigyél és az earth elét nem szabad melee-vel ütni. Egy csomó lehetõség lenne a játékban, de vmi olyan szarul implementálták, hogy hihetetlen. A ritualistnak alapvetõen érdekesek lennének a weapon spelljei és az ashpotjai, viszont a spiritek elég hülye ötlet volt. Nem értem olyan skill, hogy spirit's strength minek van ritunál? Ki csinál olyan ritut aki melee weapont rak a kezébe, structured pvp-ben? Meg micsoda baromság, hogy paradonnak 80 dervishnek meg 70 armorja van miközben elõbbi midliner utóbbi meg front. Lehet néha igényesen is kigondolni dolgokat.
SZEG007
casual pvp-nek vagy minek nevezik, és kezdésnek nem rossz
Amikor én kezdtem akkor mending wammo volt a metagame HA-ban is, és én mint IW mesmer léptem be egy eu pug-ba😊

Zomil
hehe, AB-t erös kifejezés pvp-nek nevezni xD

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Na akkor egy szusszra próbálok válaszolni több postra is 😊

Úgy látszik, a "pro"-knak sajátossága, hogy egy idõ után akkora lesz az egojuk, hogy képtelenek tovább együttjátszani. A 4 éves Wolfentstein ET múltam alatt megszámálhatatlan alkalommal láttam ilyet magyar csapatoknál. Összeállt egy végtelen tehetséges csapat, akik az addig legyõzhetetlen titánoknak hitt észt és finn csapatokat alázták és olyan elismertséget értek el nemzetközi szinten, ami rendkívül becsülendõ. A csoda általában 2-3 hónapig tartott, amikor is két dolog fordult elõ jellemzõen: a) az egyik tag elkezdett statokat gyártani a meccsekrõl és oltogatta a többieket, hogy noobok, õ meg sokkal pro-bb b) két, túlfejlett egoval rendelkezõ játékos kezdte egymást oltogatni meccs közben, ami természetesen kihatott a morálra, motivációra, eredményekre. A vége természetesen mindig a feloszlás lett.

A másik téma: PvE fölénye PvP-vel szemben
Való igaz, hogy léteznek sokkal inkább PvE-re termett rpg-k, de van pár sajátossága a GW-nek, ami megfogja az embereket (többek között engem is). Az egyik, hogy nem kell évekig grindelni, hogy legyen egy lvl 1000-es karaktered és semmi más, mert arra megy el minden idõ. Itt akár lehet 8-10-xx karaktered is, maxolva, néhány hónap alatt. Valamelyiket jobban szereted, többet játszol vele, a másikat kevésbé. Szabad a választás, mert itt nem hónapokba telik egy játszható karaktert felépíteni. A másik dolog a skillek hihetetlen széles skálája, ami még a legelvetemültebb PvE-s agyát is képes megmozgatni, motiválja, hogy egyre használhatóbb buildeket próbáljon ki, gyártson maga, vagy nézzen le a wikiröl. Ezt olyan PvE kocka barátaimnál is tapasztaltam, akik annakelõtte mindenféle kóreai ingyenes szörnyûségekkel tolták, GW-jük május óta van, de már I'm very important title ott virít alattuk.

A szép az, hogy elõbb-utóbb õk is elmennek PvP-zni, mint ahogy én is már rendszeresen AB-zok (én szintén elvetemült PvE-s vagyok) és már érdeklõdök más PvP típusok iránt is.

AB egyébként egy remek bevezetés PvP-be, úh vigyetek minél több noob-ot AB-ba és egy idõ után õk is érdeklõdnek majd GvG iránt 😊

Máshoz nem szólok hozzá, ezt se olvassa már el a kutya se 😄
Szaruman
Szvsz a WAR lesz a megváltó.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Zomil
majd jön Aion és Gw2 😊

Én ezt kb. úgyanígy éreztem még az alap gw-s idõszakból, jól leírtátok, nincs is mit hozzáfûznöm. Egyet mondjuk sajnálok, hogy a maréknyi magyar pvp játékosból nincs meg együtt az a kb. 10 fõ, ami egy eredményes guildhez kellene. Lehet, hogy nekem is van ebben részem, sõt hibám is, de ez van, már nem tudom visszacsinálni. Nemzetközi guildbe viszont nem szeretnék menni, pedig a nyelvtudással nem lenne gondom, de mégsem. Így hát szépen lassan a fogasra akasztom majd az accountomat úgy ahogy van és kalap, bye bye gw.<#integet2>

Nefürgyé le!

Hát vmi jót biztos találnak benne, mert tolják<#vigyor2>

Nefürgyé le!

Csak azt ne feledd, hogy amikor te (meg sokan mások)kezdtél el játszani PvP-t, nem voltak olyanok akik 2,5 éve nyomják már a PvP-t. Vagyis nem volt ekkora szakadék a kezdõk és a kvázi prok között. Mert ugye a rutin meg az évek csak segít valamit, mégha egyre jobban lassul is a fejlõdés üteme, de azért folyamatosan egyre többet tud az aki sokat játszik (jó esetben) 😄
Kata
60-szor ugyanazt végigcsinálni? 😮

[/cserf][/fülünyúl]

Sztem a balance vhol komplexebb dolog, és erõsen üzleti érdekû. Ugyebár anet politikája az (volt), hogy minél több embert megnyerjen ahhoz hogy megvegyék a játékát. Namármost ha egy pvp szempontból jó skillbalancot kidobnak az lehet hogy milliónyi farmbuildet tenne tönkre azok számára akik nem képesek/akarnak új buildeket kitalálni akár pve-re. Így ezt is mérlegelniük kell. Amíg a játékosok számát többnyire pve-sek teszik ki addig NEM elsõsorban a pvp-vel fognak foglalkozni és ez így normális kapitalista szempontból. Sajnálatos módon a gvg is több helyen bukott, hogy e-sport lehessen belõle: a) 8 ember kell hozzá b)eredetileg sok grindolást igényelt egy megfelelõ gvg karakter kreálása, kezdetben is elég gyatra volt a balance és túl lassan léptek ezügyben---> koreában elveszítette a súlyát c) nagyon sok idõ míg vki beletanul agvg és a pvp mechanikájába d) nincs különösebb felvezetõ mostanság a top gvg-hez, nehéz bekerülni önerõbõl. Továbbá a hivatalos álláspont szerint nem pvp játéknak készült, más kérdés hogy elég erõs a pvp hatás a játékban. A GWII-t se pvp játéknak tervezik csak lesz egy erõs pvp "aspectje"

Akiket érdekel a mostani balance helyzet az olvasgassa egy bizonyos Charles Ensign írásait gwgurun. Már rég felvehették volna Izzy helyére/mellé, sztem jóval többet tud a játékról mint szeretett balancegyárosunk (aki nem mellesleg hihetetlen tempóban dolgozik)
A gw-t szerintem alapvetõen pvp játéknak szánták a készítõk, ez több dologból is egyértelmûen látszik, pl a Crystal Desert missiönjei konkrétan az elsõ nagy pvp helyszínre készítettek fel, ami a sivatag után jött: Tombs of the Primeval Kings, kristályokat kellett a ghostlynak begyûjteni, ez pl a relikes pályára volt tréning, dunes of despair meg egy az egyben altar cappelõs pályákra. De az is ezt bizonyítja, hogy gvg-bõl rendeztek élõ világbajnokságokat, nem gyorsasági mission teljesítésbõl.

Ennek ellenére fordítva sült el a dolog, vmiért az emberek nagy része leragadt a pve-nél, a mapi napig nem értem, hogy miért, hiszen pve-ben rengeteg jobb rpg van ennél, míg pvp-ben nincs ehez hasonló balancolt szerepjáték. Itt tényleg számít a játékosok egyéni, és csapatbeli teljesítménye. Szóval éppen azért kezdték el hanyagolni a pvp-t, mert sokkal többen foglakoztak a mob-ok hentelésével, mint a színvonalas 8 ember vs 8 ember csatákkal. Az sem igaz Monic, hogy nincs beleszólásunk, anno kiraktam ide fórumre irc csatornákat, és fórum címeket, ahol el lehetett érni a készítõket és skill balancereket, és igenis volt beleszólásunk a játék alakulásába. A szemem láttára formálták a metagame-t azok az amerikai és angolul tudó európai pvp-sek akik vették a fáradtságot és felmentek irc-re skill balance javaslatokat tenni az illetékes embereknél.

A magyarokkal pedig az a probléma (mint ahogy páran már hasonlóan leírták), hogy relatíve nem játszanak kevesebben, viszont abszolút mennyiségben ez kb 10-szer annyi német nyelvû játékost jelent, mint magyart, és akkor sztem még keveset írtam. Így õk könnyen megtalálják a maguk szintjét és társaságát, nálunk meg nincs elég játékos ehez, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a magyarok nyelvtudása siralmas a legtöbb európai országhoz képest, így a legtöbb embernél ki van zárva a nemzetközi guild.

"Van aki csak úgy tud jól játszani, ha folyamatosan irányítják, de akkor tud."
Hát sajnos top100-ba csak úgy van esély bekerülni, ha mindenki maximálisan tudja a saját feladatát, a csapattársaiét is, és a taktikai vezetõnek ténylegesen csak a globális csapatmozgásokat kell irányítania. Nem lehet egy embernek több helyett is gondolkodni.

ui: a muszáj pontos j-vel írandó :>

Éppen azt mondom, hogy régen még ez sem volt, tök kezdõn, láma builddel, vagy esetleg lopottal, de mentünk. Igaz nem volt ennyi skill és profession, viszont most van observer és a többi dolog amit már leírtam.

Nefürgyé le!

Ráadásul observer módban nem lehet hallani a csapatok kommunikációját, ami nélkül sok build semmit nem ér. Következtetni is csak az tud az ott látottak alapján, akinek van már némi fogalma a GvG mûködésérõl.
Szerintem önmagában az hogy tudom a skillbarokat, és esetleg még a taktikát is leírva látom, édes kevés (bár a semminél tényleg több) Hatásosoan azokat is csak az tudja használni, akinek megvannak a kellõ alapjai, x óra GvG és HA. Sajnos elég sokszor tapasztaltam olyat, hogy tapasztalt játékosokkal milyen kis hatékonysággal lehet egy elvileg tuti buildet játszani. Akkor képzeld el ezt egy tök kezdõ csapattal.
Nekünk nem, de valakinek még most is az és meggyõzõdésük, hogy az is marad.<#hehe>

Nefürgyé le!

Kata
Annak ellenére, hogy ráfeküdtek, az sem egy hosszú idõre lekötõ dolog volt és lett...

[/cserf][/fülünyúl]

Hát ja, én is ezt látom sajnos<#szomoru1> A PvE jobban érdekli a játékosok többségét, ez van, ezért a fejlesztõk is gondolom jobban ráfeküdtek. A PvP-t meg csak foltozgatják, bedobnak néha 1-1 skillbalance-nek nevezett csodálatot, ami annyiból áll, hogy a sûrûn használt skilleket gyengítik, azokat pedig amit alig használnak, erõsítik.

Nefürgyé le!