Guild Wars 1-2 MMORPG
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Freedom Guarding Crusaders Multigaming Klan CoD - Squad Leader [Day*sYs] GW - Officer [Duboisi Maswa]
Lightbringer title ...
* Black Eagles * [BEG]Officer * GW - Sky Lightning R/xxx *
Nem tudja valaki váletlenül, hogy Nigtfall-ba a 141. elit skill-t hol kell megszerezni pontosan. A skill neve: Lightbringer Signet
Egyik kaszthoz sem tartozik.
http://gw.gamewikis.org/wiki/Lightbringer_Signet
Elöre is köszi.
Day
Freedom Guarding Crusaders Multigaming Klan CoD - Squad Leader [Day*sYs] GW - Officer [Duboisi Maswa]
Amúgy Monk, Riutalist, Ele
AB-n Ritu/ele, Ritu/assa
Nefürgyé le!
hoy ehh
És azt is írtam már, hogy nekem a rengeteg sokszínû build miatt tetszik, az élmény, hogy mennyi embert meg lehet 1-1 agyafúrt összeállítással szivatni 😊
Rangerrel ez mondjuk nem tészta (utálom is õket), többsége lõ, sántít, elfut és messzirõl pötyögtet. Gusztustalan egy játékstílus <#levele>#levele>
Nade ki számít arra, (fõleg egy hústorony warrior), hogy egy ritu odamegyhozzá és közelharcban kapja szét a száját? <#hawaii>#hawaii>
psn: TasManHUN
Amúgy ezekszerint dervish is olyan kari, amivel egyénileg lehet kaszálni. AB-ban meggyûlik velük a bajom (fõleg a balthazar avatarosokkal), az az egyik típus, amelyik nem hal meg az elsö kombó végén. GvG-re nem túl jó, AB-ra viszont remek és PvE-ben is nagyokat lehet vele kaszálni. Kell ilyen is na...
A legelsõ gvg-ken még azt sem tudtuk mire joo a zászló, és ha nyertünk örültünk, mint majom a farkának 😊 Aztán egyszer csak azt vetted észre egy év után hogy a 786.tól is ki lehet kapni, ha nem figyelsz, ha épp alacsony a morál, stb. Fejlõdik mindenki, tompulnak a különbségek.
Pig, arra emléxem amikor 5-6 henchcselel végigzuztuk a 6 csapatos Burialt? 😊))
http://nagyonciki.hu - A sztoriportál. GW: The Godfather | Sister Golden Hair | Amira Sweet |Gold Fever
spirit strength vs para: a) rt 60 paranak 80 armorja van b)paranak van agressive refrainje c) para tud shoutokat, chantokat castolni amellet, hogy dps-t oszt, a ritunak erre nem lesz energyje annyi mint a paranak d)talán max 10-el több a ritu damage. Tehát kb 3-1 érvek szempontjából
A paragon dps-e nagyobb mint a dervishnek (talán kivétel amikor a dervish fa), mivel nem lehet az elõbbi elöl kiteolni. A wind prayeres enchantok egytõl egyig gyengék (túl drága, túl nagy recharge, nem túl használható effekt), earth prayersbõl max 1-2 jó (vital boon, ebon dust), mysticism sem túl jó talán az ias hasznos onnan. Ha nem lenne a az avatar dervisht egy szálat se látnál gvg-ben most.
Nefürgyé le!
Nefürgyé le!
Igen igazad van, minden professionnek vannak szinte használhatatlan skilljei, de mivel Hubi ezt hozta fel példának, meg nekem is feltûnt, ezért írtam csak.
Nefürgyé le!
De természetesen nem kötelezõ melee ritut használni GvG vagy egyéb más helyeken, de ez is színesíti a palettát. Mondjál olyan karaktert, aminek nincs olyan skillje - akár elit, akár normal -, ami ne lenne használhatatlan, vagy hülyeség. Valami kocka úgyis kitalál majd rá valami buildet, amivel nagyon gyilkos lesz az elsõ blikkre hülyeségnek tûnõ skill.
Spirit of strenghtre is láttam egész használható buildeket, igaz még nem próbáltam ki õket. De egy Rt/W build érdekes lehet vele.
GvG-ben mondjuk biztos korlátozottabbak a lehetõségek (nincs vele tapasztalatom), de egy AB-ban, ahol legtöbbször az dönt, hogy ki tud rövidebb idõ alatt bevinni nagyobb dmg-et, ott az egyéni buildek jóval változatosabbak lehetnek. szvsz.....
Ezt ugye csak magára rakhatja a ritu, osztogatni nem lehet, weapon spell is kell még mellé, ráadásul elite, tehát mire jó akkor? Melee karaktert csinálsz a ritualistból?
A paragon pedig brutális damaget be tud vinni, olyan mint egy lövegtorony, csak ácsorog egyhelyben, ordítozik és közben dobál, armorja is imba, meg úgy ahogy van az egész. Ehhez képest a dervish vízhordó leányka, még akkor is ha nagyokat kaszál, de simán agyonütik, enchantostól mindenestõl.
Nefürgyé le!
Nekem pl van olyan buildem pve-re (nagyon sokat rituzok), hogy nagyrészt weapon spellek vannak nálam (splinter, nightmare, quickening), ancestor rage meg még pár skill. Szóval kizárólag support skillek, viszont marha hasznos egy megfelelõ csapatban.
Amúgy AB-ban legtöbbször ritu/assa builddel tolom. Elég jól mûködik a 60 armor ellenére, persze ebben szerepe van a nightmare weaponnak is, ami 150 hp-t azért visszatölt az elsö két ütés után (kivéve ha blocked).
De ha több armorom lenne, úgy érzem, már elég imbalanced lenne a kari ezzel a builddel.
Gondolom ezért lehet az, hogy mivel egy para nem tudo olyan brutális dmg-et bevinni(?), mint egy dervish, kicsit kompenzálják armorral. Dervish meg használjon enchantokat.
Nefürgyé le!
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
sokszor pihentetõ és vicces, de taktikázni igazából nem lehet, talán akkor lehetne, ha lenne benne olyan lehetõség, ha a 12 ember egy csapatban lenne, ott figyelne a csapat egy ventrin és így mindenki menne a dolgát csinálni és nem fejetlenül ölne
Zom: AB az PvP, ezzel kár vitatkozni. Eleve nem AI ellen játszik az ember, hanem másik player ellen, akiknek többsége inteligensebben viselkedik mint a monszták (egy része viszont jóval hülyébb de ebbe ne menjünk bele). Ha ebbe egy újonc PvP-zõ belekóstol, és mondjuk a kezébe akad egy olyan build, amivel még sikerélményei is lesznek (mint pl. én, aki 2 forrásból is kapom a furfangosabbnál furfangosabb AB buildeket) egy idõ után elkezd érdeklõdni RA után, amibõl egyenesen következik TA, majd HA és ha ideje engedi, ráfekszik GvG-re. Ez persze lehet lassú folyamat és messze nem biztos, hogy végére ér a sornak, de bizonyos százalék bizony rákattan a GvG-re.
Én mondjuk már az életben nem fogok RA-nál komolyabb PvP-be belefolyni. Egyrészt már idõm sem engedi, másrészt én ráuntam arra, hogy a szabadidõm elég komoly részét egy játék határozza meg (GvG-re rendszeres gyakorlás, tax megbeszélés, stb stb). Nekem erre bõvel elég volt a 4 év Wolf ET...
Persze egy ifjú tinédzser titán egész más potenciálokat rejthet magában.
Amikor én kezdtem akkor mending wammo volt a metagame HA-ban is, és én mint IW mesmer léptem be egy eu pug-ba😊
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Úgy látszik, a "pro"-knak sajátossága, hogy egy idõ után akkora lesz az egojuk, hogy képtelenek tovább együttjátszani. A 4 éves Wolfentstein ET múltam alatt megszámálhatatlan alkalommal láttam ilyet magyar csapatoknál. Összeállt egy végtelen tehetséges csapat, akik az addig legyõzhetetlen titánoknak hitt észt és finn csapatokat alázták és olyan elismertséget értek el nemzetközi szinten, ami rendkívül becsülendõ. A csoda általában 2-3 hónapig tartott, amikor is két dolog fordult elõ jellemzõen: a) az egyik tag elkezdett statokat gyártani a meccsekrõl és oltogatta a többieket, hogy noobok, õ meg sokkal pro-bb b) két, túlfejlett egoval rendelkezõ játékos kezdte egymást oltogatni meccs közben, ami természetesen kihatott a morálra, motivációra, eredményekre. A vége természetesen mindig a feloszlás lett.
A másik téma: PvE fölénye PvP-vel szemben
Való igaz, hogy léteznek sokkal inkább PvE-re termett rpg-k, de van pár sajátossága a GW-nek, ami megfogja az embereket (többek között engem is). Az egyik, hogy nem kell évekig grindelni, hogy legyen egy lvl 1000-es karaktered és semmi más, mert arra megy el minden idõ. Itt akár lehet 8-10-xx karaktered is, maxolva, néhány hónap alatt. Valamelyiket jobban szereted, többet játszol vele, a másikat kevésbé. Szabad a választás, mert itt nem hónapokba telik egy játszható karaktert felépíteni. A másik dolog a skillek hihetetlen széles skálája, ami még a legelvetemültebb PvE-s agyát is képes megmozgatni, motiválja, hogy egyre használhatóbb buildeket próbáljon ki, gyártson maga, vagy nézzen le a wikiröl. Ezt olyan PvE kocka barátaimnál is tapasztaltam, akik annakelõtte mindenféle kóreai ingyenes szörnyûségekkel tolták, GW-jük május óta van, de már I'm very important title ott virít alattuk.
A szép az, hogy elõbb-utóbb õk is elmennek PvP-zni, mint ahogy én is már rendszeresen AB-zok (én szintén elvetemült PvE-s vagyok) és már érdeklõdök más PvP típusok iránt is.
AB egyébként egy remek bevezetés PvP-be, úh vigyetek minél több noob-ot AB-ba és egy idõ után õk is érdeklõdnek majd GvG iránt 😊
Máshoz nem szólok hozzá, ezt se olvassa már el a kutya se 😄
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Nefürgyé le!
Nefürgyé le!
Akiket érdekel a mostani balance helyzet az olvasgassa egy bizonyos Charles Ensign írásait gwgurun. Már rég felvehették volna Izzy helyére/mellé, sztem jóval többet tud a játékról mint szeretett balancegyárosunk (aki nem mellesleg hihetetlen tempóban dolgozik)
Ennek ellenére fordítva sült el a dolog, vmiért az emberek nagy része leragadt a pve-nél, a mapi napig nem értem, hogy miért, hiszen pve-ben rengeteg jobb rpg van ennél, míg pvp-ben nincs ehez hasonló balancolt szerepjáték. Itt tényleg számít a játékosok egyéni, és csapatbeli teljesítménye. Szóval éppen azért kezdték el hanyagolni a pvp-t, mert sokkal többen foglakoztak a mob-ok hentelésével, mint a színvonalas 8 ember vs 8 ember csatákkal. Az sem igaz Monic, hogy nincs beleszólásunk, anno kiraktam ide fórumre irc csatornákat, és fórum címeket, ahol el lehetett érni a készítõket és skill balancereket, és igenis volt beleszólásunk a játék alakulásába. A szemem láttára formálták a metagame-t azok az amerikai és angolul tudó európai pvp-sek akik vették a fáradtságot és felmentek irc-re skill balance javaslatokat tenni az illetékes embereknél.
A magyarokkal pedig az a probléma (mint ahogy páran már hasonlóan leírták), hogy relatíve nem játszanak kevesebben, viszont abszolút mennyiségben ez kb 10-szer annyi német nyelvû játékost jelent, mint magyart, és akkor sztem még keveset írtam. Így õk könnyen megtalálják a maguk szintjét és társaságát, nálunk meg nincs elég játékos ehez, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a magyarok nyelvtudása siralmas a legtöbb európai országhoz képest, így a legtöbb embernél ki van zárva a nemzetközi guild.
"Van aki csak úgy tud jól játszani, ha folyamatosan irányítják, de akkor tud."
Hát sajnos top100-ba csak úgy van esély bekerülni, ha mindenki maximálisan tudja a saját feladatát, a csapattársaiét is, és a taktikai vezetõnek ténylegesen csak a globális csapatmozgásokat kell irányítania. Nem lehet egy embernek több helyett is gondolkodni.
ui: a muszáj pontos j-vel írandó :>
Nefürgyé le!
Nefürgyé le!
[/cserf][/fülünyúl]
Nefürgyé le!