63345
  • undY1ng #63145
    Tudnátok magyar guildeket ajánlani?
  • PetruZ
    Elkezdődött az idei Lunar New Year event, ezzel együtt jött az új balance patch is, érdemes átfutni a változásokat.
  • VladimirD
    Ez normális. Kell pár nap mire használhatod a marketet. Amúgy ha jól emlékszem nem fogja kihúzni a teljes jelzett időszakot, de ha még is úgy lenne ne aggódj, ez direkt van igy.
  • PetruZ
    Nem tudok ehhez hozzászólni, nekem már elég régóta meg van a játék, még az ingyenes korszak előttről, így nincs tapasztalatom, ez hogyan működik. Várd ki az időt, ha nem megy, még mindig ott a support, tapasztalatom szerint elég hamar reagálni szoktak.
  • undY1ng #63141
    Megvéve a standard edition-t még mindig nem lehet használni a marketet...Ugyan azt írja, hogy 4 nap múlva lehet, de sokaknak olvastam, hogy csak a HoT kieg. után működik és nem is számlál vissza... ez most komoly lenne?!
    Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2018.02.05. 14:52:38
  • undY1ng #63140
    Tehát akkor, ahogy picket is írta... Bőven elég lesz az a standard (egyelőre). Azzal már fogok tudni játszani "normálisan". Btw.: nagyon bejövős a játék és szeretnék guild-et is keresni a Desolation szerveren!
  • PetruZ
    Jelenleg nincs olyan egybecsomag, ami mindent tartalmazna.
    - Van az alapjáték, ami ingyen játszható. Ehhez lehet még találni Heroic Edition kulcsokat (hivatalosan venni már nem), amelyek a régi megvett játékkal egyeznek meg.
    - A HoT és a PoF bármelyikének megvásárlása ugyanezt eredményezi (plusz megnyílnak az adott kieg területei és mastery-je).
    - A HoT és PoF egyéb kiadásai csak extrákat adnak a kieg-en belül, semmi mást. Ezek mondjuk olcsóbbak így, mintha később a shop-ból vennéd meg gem-ért, de nem kötelezőek. Bármely kieg megvételekor felajánlja, hogy csapd hozzá kedvezményesen a másikat is (ha jól emlékszem, +20 euro).
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.02.03. 17:06:46
  • undY1ng #63138
    Bocsi, ezt benéztem. Azt a pakkot szeretném ami tartalmazza a 2 kieget is. Ez a Deluxe lenne?
  • picket
    Elég a Standard Edition. Arra figyelj, hogy ha a guildwars2.com-on veszed, akkor alapból csak a Path of Fire kiegészítőt ajánlja fel, és a Heart of Thorns akciósan mellé csapható 20 euróért, külön viszont 30 az ára. A Deluxe-nak meg az Ultimate-nek húzós az ára, és szerintem új játékosnak nem éri meg (mit kezdesz pl az identity repair kittel, ami egy régi karakter nevének meg kinézetének megváltoztatását takarja).
  • undY1ng #63136
    Standard Edition bőven elég lenne?
  • PetruZ
    Nem legális forrásból származó kulcsokkal nagyon vigyázz! Az ArenaNet elég szigorúan vadászik a "szürke" kulcsokra és permaban jár értük, ha észreveszik. Várj ki egy akciót, évente szokott lenni néhány alkalommal 25%-os, a játék évfordulóján néha 50%-os leértékelés is. Emellett mindenféle partner oldalakon szoktak promó kódokat adni (pl. tavaly év végén a Humble-n volt).
  • undY1ng #63134
    Köszi! Gondolkodok a játék megvételén. Cdkeys-en elég olcsón van fent.
  • PetruZ
    Ha útba esik és nem kell ellenfeleken átvágni magad (kockázat vs nyereség), persze, érdemes mindent, csak legyen nálad megfelelő szintű és elég sarló/csákány/fejsze (különben csak szemetet termelsz). Aztán ha összegyűlik 250, el lehet adni a TP-n, általában jó pénzeket lehet kapni értük. Pl. ami jellemzően jól megy, az a bőr mindenféle fajtája, mert a medium armorokhoz (leatherworking) rengeteg kell és azt csak bontásból, ritkán állatokból lehet szerezni. De pl. az időnként kieső zöld/sárga rúnákat viszont nyugodtan add el egy kereskedőnek, TP-n semmit sem érnek. Igazából ki kell tapasztalni, meg kell nézni, mire van kereslet, és döntsd el, egyáltalán mire gyűjtöd a pénzt. Amíg csak ismerkedsz a játékkal és a foglalkozásokkal, szakmákkal, szerintem adj el mindent, ráérsz később is gondolkozni azon, mi a célod. :)
  • undY1ng #63132
    Ettől függetlenül érdemes szinte mindent felvenni a világban (bányászás, favágás, növényszedés stb.), vagy csak a profhoz szükséges dolgokat.
  • PetruZ
    Nekróból szerintem próbáld ki az axe+focus-os power minionmancert is.
  • PetruZ
    Szinte minden kasztnak van shortbow/longbow speckója így, vagy úgy, de értelemszerűen a ranger, illetve kisebb mértékben az engineer az igazi távolsági kaszt. Érdemes a nem hivatalos editort használni a különféle build-ek összepróbálgatásához, de amíg nem ismered a kasztokat, skilleket, talenteket, igazából csak az számít, melyiket élvezed jobban. Vannak metának számító buildek, de PvE-ben bármi jó a 80. szintig. A lényeg az, hogy megismerd őket, hogyan működnek, mi tetszik bennük és mi nem. Rögtön 80-ra felugorva is lehetsz baromi béna, ha nem ismered az alapokat (dodge, stunbreak, power vs condi, stb.). A legkönnyebben tanulható a warrior, a ranger, és a guardian. A legkomplexebb talán az engineer és a mesmer, és az elementalist-et is nehéz hatékonyan játszani. A többi az valahol ezek között helyezkedik el. De mivel minden kasztnak van vagy 8-10-féle fegyver kombója (a mastery-kkel még több, de azt az alapjátékban úgy sem érheted el), így nem lehet azt mondani, hogy ez, vagy az nem jó. Bár vannak balance eltérések, jelenleg nincs olyan kaszt, amit átlagos felszereléseket tekintve ne lehetne legalább 2-3 build szintjén azonos szintre hozni a többivel, onnantól meg már igazából a képességed számít, nem az, mi van rajtad és mit másoltál le a netről. (Pvp-ről, WvW-ről, raid-ről nem beszélek, azt nem játszok, és ott egészen másféle prioritások vannak.)

Ha valami távolságit szeretnél, szerintem próbáld újra a rangert longbow + sword/dagger fegyverekkel, és statokból a power-t, precision-t keresd, talán ez a legegyszerűbb. Rengeteg megszelidíthető állatot fogsz majd találni, pl. a medvék kitűnő tankok is egyben. A fő karakterem nekem is ranger, bár én axe/torch + shortbow irányú vagyok, ami inkább condi dmg irányú és más statokra megy rá.

Szakmából kettőt tudsz aktívan tartani, de bármelyiket kitanulhatod, annyi, hogy a váltás pénzbe kerül (vagy a shop-ban lehet venni extra szakma slot-ot...). Ha több karaktered van, érdemes elosztani köztük a szakmákat és bárki tud segíteni a többieknek. 80-as szintig szerintem nem éri meg pocsékolni az anyagokat köztes holmikra, fogsz találni eleget és a TP-n is van rengeteg olcsón. Amit ingyenesként inkább hasznos lehet felvenni, az a cooking, és ezt mindig lehet craft-olni. Recepteket mindenfelé találhatsz a világban, vagy nézheted a wiki-n is. (Ha mégis fel akarsz húzni valamit, itt lehet optimális útvonalakat keresgélni, de ez is sok arany.ba fog fájni. Aki komolyan játszik, annak meg ez az oldal igen hasznos.)
    Az alapanyagok egyébként is jól mennek, ezeket érdemes 250-es stack-okban eladni, ha nem tervezed komolyabban a craftolást (amit nem tudsz felvenni, bontsd szét, főleg a kék/zöld cuccokat, és később a sárgákat is, amik olcsóbbak 20-25 ezüstnél a piacon; a kapott anyagokból több bevételed lesz hosszabb távon, mintha fillérekért elszórod ezeket). Nem tudom, az ingyen verzióban van-e ascended szint (exotic biztos van), oda kell már a craft (legalább 400-as szinten), mert attól kezdve már csak magadnak tudsz gyártani, ezeket nem lehet megvenni, a droprate-jük meg ultraritka, csak world boss-ok legyőzésével lehet kis esély rá.
  • Trucker39
    Ami az adott kasztnak kellhet. Bár jó sok idő egy-egy szakmát kifejleszteni. Rengeteg anyag és munka kell hozzá, ahogyan tapasztaltam. Most Necromancer karakter nálam a kedvenc. Igaz, csak pár hónapja kezdtem újra sok-sok év kihagyás után. Nem kifejezetten ranged módban használom, de az is van neki. Meglepő módon dagger+horn-l sokkal gyorsabban haladok vele a fejlődésben. Több ellenfelet is sebez az auto attackja, sokféle módon tudja magát megvédeni és ha minden kötél szakad még át is tud változni, ami húzós helyzetekben nagy segítség lehet. Nagyon megkedveltem. Végig próbálgattam az összes kasztot, de végül visszatértem ehez. Gyakorlatilag futva ledarál mindent és mindenkit.
  • undY1ng #63128
    Egész kellemes kis játék így az említett mmo-k után. Archer-t próbáltam, de az nem igazán jött be, pedig valami ranged kasztot szeretnék, mert a meleekből most sok volt, így majd másfelé nézelődök, de pl. milyen szakmákat jó felvenni az adott kaszthoz? Látom minden matit érdemes eltárolni is.
  • PetruZ
    Raid-eken és nehezített fraktálokon kívül mindenhová elég az exotic - ha tudod, mit csinálsz a karaktereddel.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.01.27. 19:45:33
  • Mephike
    Betették a raid tartalmat illetve pár fractal pályához is készült nehezített változat, ami választható. Raiden elvárás a a full ascended gear, és oda rengeteget kell gyakorolni, amíg megismered a mechanikákat. Illetve rettentő fontos, hogy mind a 10 ember tudja a dolgát, mert ha egyvalaki fekszik, akkor esélyes, hogy bukik az adott raid.
  • Jani Hun
    Javitsatok ki ha tévedek, de amikor ~3 éve toltam akkor az "endgame" nem egy wowhoz hasonlitott számomra. Az hogy a karid mit/mennyit "ér" az nem azon mulik itt hogy 900 strenght helyett 3 hónapig farmolsz egy bosst hogy 910 strenghtet adjon 1 nadrág. Ez mára mennyire változott meg? Anno böven elég volt az exotic gear az explorehoz, eventekhez, crafthoz, world bossokhoz, na meg jumpolni!:D
  • undY1ng #63124
    +Csináltam egy másik accountot és azzal azonnal beengedett. Úgy látszik a régivel valami történhetett. Mindegy is. Sajnos ez a Piken szerver fullon van. :(
  • undY1ng #63123
    Ez fura, hogy ilyen műveletek kell végrehajtani hozzá... semmilyen más játékra nem emlékszek amihez ezt kellett volna. :D Alap, hogy 64 bites. Az a furcsa amit írtam is, hogy weboldalra azonnal beenged. Mindent letöltött a játék.
  • PetruZ
    Nálam működik rendben, nincs semmi ilyesmi. Ellenőrizd, hogy jó-e a tűzfalas beállításod (kell pár port neki), és hogy az op.rendszerhez megfelelő verziód (32 vs 64-bites) van-e. Ha a launcher induláskor nem tölt le frissítéseket sem, akkor szerintem tűzfal lesz az. Ezek kellenek neki.
    Ha nincs tűzfalad / routered, akkor valami más gond lesz, de mindenképpen a hálózattal kapcsolatos. Ja, és a weboldalas beállításokat is nézd át, ha új gépről csatlakozol, engedélyezni kell az IP-ket (a Security alatt).
  • undY1ng #63121
    Weboldalon betudok lépni az accountal de a launchernél sehogy sem.
    Connection failed. Please try again. Akárhányszor próbálok belépni (tegnap letöltés közben is ugyanez volt).
  • Negritis
    ez nem az a game :D
    itt minden elég flexibilis
  • undY1ng #63119
    Az érjent már nem tudom miért írta, szerintem csak egy kósza gondolat. :D Hogy csak egy főkaraktered legyen és ne az, hogy hülye altokat kelljen húzogatnod ahhoz, hogy segítsd valamiben a főkarakteredet.
  • PetruZ
    Fókuszálni... miben? Minden kasztnak megvannak az erősségei és gyengeségei, a velük való játék szinte teljesen stílus és hangulatfüggő. Lesz, amit nem fogsz szeretni, olyan karaktert nem indítasz majd. Az achi-k és megszerzett jogok jó része accountbound, azaz mindenkire vonatkozik. Vagy mit értesz azon, hogy "érjen"?
  • undY1ng #63117
    De ugye azért inkább arra hajaz a játék, hogy ne legyen 1001 karaktered, hogy "érjen" is valamit az egész? Ugyan a wowban ez megszűnt és érdemes 1 karira fókuszálni, de a többinél ez már nem volt igaz sajnos.
  • PetruZ
    Annyit még hozzátennék, hogy a harcrendszer egészen más, mint a felsoroltak, talán a BDO-hoz áll közelebb. Van aktív kitérés, félreugrás, line of effect, stb., a skillek pedig a kaszttól és a viselt fegyvertől függenek, amiket beállítható spec trait-ekkel lehet még befolyásolni. A karaktert nem lehet félrefejleszteni, nincsenek elosztható pontok, egyéni döntés, hogy mikor milyen felszerelést és speckókat használsz. Vannak ugyan meta-build-ek, de a világban (pve) bármi jó, ami neked tetszik. A power creep is kisebb, exotic tier-ig bármit meg lehet szerezni, az ascended és a legendary már personal craft-olós és komolyabb követelményük is van.
    Töltsd le, csinálj egy account-ot, és kisebb korlátozásokkal ugyan, de ingyen kipróbálhatod szinte minden aspektusát. A két kieg tartalmát nem fogod elérni (így az ott bevezetett új elit speckókat és mastery-ket sem) és csak két karakter slot van, meg nem tudsz gem-ekkel játszani (ami játékban szerzett aranyból is vásárolható és elkölthető mindenféle mikrotranzakciós dologra a shopban), de téged a játék része érdekel, az meg teljesen kipróbálható: Tyria-nak is rengeteg és változatos területe van, lehet hajkurászni az achi pontokat, részt lehet venni event-ekben, lehet craft-olni, végig lehet játszani az elágazós, részben fajfüggő personal story-kat, stb..
    A magyarok többsége Piken's Square-n és Desolation-ön van, ahogy hallottam (én is a Piken-en vagyok), de a megaszerverek miatt normál esetben nincs jelentősége (az EU és US el van választva, az egyes map-ok meg telítettségtől függően generálnak új instance-okat, vagy zárulnak be), csak a World vs World módban számít. De úgy rémlik, már lehet hetente egyszer szervert váltani.
  • undY1ng #63115
    Köszönöm az infót! Nem is tudtam, hogy ingyenesen is kipróbálható, tehát így "nem vesztek" semmit ha ezt meglépem. :) Jó lenne egy mmo, mert az említettek már rém unalmasak...
  • picket
    Azt kérdezd meg másoktól, hogy melyik szervert (művésznevén world) válaszd karakter létrehozásakor, ha akarsz WvW-zni magyarokkal, mert én ezt alapból elrontottam, transferelni meg pénz lenne... de annyira nem fontos.
  • picket
    Ha van rá időd, akkor nem kell ránk hallgatnod. Simán feltelepíted, játszol, és kialakul a saját véleményed. Ha tetszik, akkor megveszed a kiegészítőket, és akkor nagyjából minden tartalmat elérhetsz. Ami korlátozás addig van, az a játékélményt csak minimálisan befolyásolja, maga a játék tartalom és mechanika anélkül is megítélhető.

Ha nincs időd kipróbálgatásra, vagy félsz attól, hogy nem neked való, akkor nem lesz könnyű dolgod. Nagyon sokan egyből a megjelenés után értékelték (túl pozitívan), vagy amikor tele lett vele a hócipőjük (túl negatívan). Egyik sem az az értékelés, amit akkor keresel, ha rendesen tájékozódni akarsz.

Az én meglátásaim (kb másfél év casual játék után):
    -Ha szeretsz felfedezgetni, akkor tetszeni fog. Sok a terület, és a játék achievementekkel és jutalmakkal is támogatja a felfedezést. És itt nem csak a körbefutkozást értem, hanem aki mindenhova beüti az orrát, meg mindent meg akar ismerni, az itt nagyon jól fogja érezni magát.
    -Tartalom van. Sok, és sokféle. Van a karakterednek személyes története, vannak a felfedezhető térképek, amik nem teljesen statikusak (vannak eventek), vannak (fizetős) "évadok" ha a történetet szereted, a kiegészítőknek megint van története, vannak dungeonök, fractalok, raidek ha a pve-t szereted. Ha a pvp-t akkor vannak pvp meccsek, meg WvW. Achievementek meg craftolás meg annyi, hogy a füleden folyhat ki.
    -Mennyire farmolós? Nem mentes tőle, de a legtöbb dolog megvásárolható szimpla gold farmolással, amit lehet változatosan csinálni, nem kell disznót hentelni mint valami félresikerült South Park részben. A karakter fejlődését sem érezni túl lassúnak, vagy hogy nagyon visszafognának. A HoT kiegészítő utolsó néhány mastery szintjéig nem éreztem, hogy a fejlődés sebességével baj lenne (értsd: kevés xp jön), de amikor 5 milla xp kell egy mastery-hez, meg tizeniksz mastery pont, akkor azért ki kellett pislognom a szememből amit a karakterlapon láttam. Mai napig nincs meg, de annyira nem baj, mert nem kötelező ezt csinálnom, van más tartalom.
    -Microtransaction helyzet, avagy kell-e valós pénzt költeni azért, hogy a játék élvezhető legyen? (A kiegészítőkön kívül, mert azok minőségi tartalmat adnak, ha tetszik a játék, akkor úgyis megveszed őket.) Alapvetően nem, de úgyis lesz valami, ami megtetszik, vagy kényelmesebb vele (pl törhetetlen csákány, hogy ne kellejen ott állnod egy fém előtt, és azon anyáznod, hogy elfogyott az eszköz, amivel kibányászhatnád, vagy több slot karakternek, banknak, alapanyagnak, inventory-nak...) A gem és gold között van lehetőség váltásra (gem a fizetős pénz, ezzel veheted meg a kényelmi szolgáltatásokat, meg a fashion wars termékeit, gold a farmolható), de nem éri meg az életedet a sokezer arany kifarmolására szentelni, mert akarsz a karakterednek egy arannyal vert mokaszint.
    -Ami nekem negatívum az a sok kütyü, meg fizetőeszköz. Ennyi cucc között nehéz kiigazodni, és nem mondom, hogy a zacskós tej zacsiját is elrakom, hogy "jó lesz az még valamire", de engem frusztrál az, hogy állandóan az inventory-t kell pucolgatnom, mert megtelik.
  • undY1ng #63112
    Bocsi, az lemaradt, hogy a GW2-ről lenne szó.
  • undY1ng #63111
    Üdv! Érdeklődnék a játék felől egy rövid leírásban. Még anno csak a beta-ban próbáltam, de akkor még a gyengébb gép miatt élvezhetetlen volt és már nem is emlékszem az egészre. Viszont egy wow/aion/tera/bdo játékosként mennyire tetszene a játék?
  • PetruZ
    Új patch ismét, de a kasztokhoz most nem nyúltak. Ne feledjétek el kivenni a BLTC-ből a Customer Appreciation Package-t ingyen! Egy ládát és egy kulcsot ad egy garantált mini sakál figurával.
  • foxxi
    Van még aktív magyar közösség? Szeretnék csatlakozni ha igen :)

Nevem: Foxxika.3851
  • PetruZ
    Wintersday ismét és új patch jött: jelentősen hozzányúltak a skillekhez, visszahúzták a condi stack-eket (viszont növelték a hatóidőket), emeltek a single hit sebzéseken, stb..
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.12.12. 18:32:55
  • MedievalEurope
    25%-os Path of Fire kupon: 3qu7q4noy
    Aki kapja marja!
  • Mephike
    Köszi, hogy szóltál, unokaöcsémnek akartam megvenni, valószínű akkor ez lesz a befutó ;)