Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintetek mennyi ilyen Béta weekend lesz megjelenésig? errõl mik a hirek? én szeptemberi megjelenést látok a legtöbb oldalon amit néztem.....

- pl. a tömörített állományok miatt, _ideiglenesen_ kellhet neki annyi hely
- valamelyik wow kiegészítõnél volt anno szívás akinek kevés helye volt a gépén; letöltött egy rakat tömörített cuccot (több gigabyte-ot) amit kitömörített, hozzáadott a meglévõhöz majd csak utána törölt ezt-azt ...

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Terawatt
Túl sok sajtó közölte már azt az idõpontot, hogy ne legyen igaz.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

TDC Geronimo
Ha...ha 20án lesz elsõ event :p

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Terawatt
Vissza kerestem,Martin írta twitteren, hogy ténylegesen új kliens fog kelleni. Szerintem sok újításon fog átmenni a mostanihoz képest, meglátjuk. Szerintem már kedden küldik a leveleket 😊

Nem tanultam meg, de miért írnának 2x akkor igényt?

TDC Geronimo
Arenanetesek írták hivatalos guild wars 2 twitteren többször is. Legutóbb talán még tegnap is. Direkt rákérdeztek, hogy jó lesz-e a régi beta kliens és az volt a válasz, hogy nem, teljesen új lesz.

TDC Geronimo
Minden gamehoz 2* akkora helyigényt írnak kb ezt még nem tanultátok meg? :p

Mostani betahoz is vmi 20at írtak vagy mennyit

Következõ bétára mondták hogy új kliens kell.
De persze lehet azért mondták csak, hogy ne kezdjenek a játékosok minden forrásból klienseket letöltögetni, amik lehet key loggerek mondjuk, hanem várják meg még kimennek a mailek a hiteles kliens letöltési linkjével.

Terawatt
Mai napon nem tudom honnan terjedt el az a hülyeség, hogy nem lesz jó a mostani kliens. Márciusi béta után erõsítette meg az Arenanet, hogy nem kell újabb klienst letöltögetni.

Terawatt

Full a 25GB:
https://buy.guildwars2.com/
"Minimum System Requirements"

TDC Geronimo
Áh kétlem, hogy az április beta kliens annyi lenne. Igazából azt se értem miért nem lesz jó ez a kliens. Sokkal nagyobb szerintem nem lesz. Full az lehet 20 giga körüli majd.

Kata
25 GB-ot láttam valahol írva.

[/cserf][/fülünyúl]

Unknow
Teszem hozzá ez a DX11es dolog lehet fájni egy szerver vs szerver elleni dolgon. Bár én nem értek ehhez, szal lehet hülyeséget mondok. Nem értem mondjuk hova akarnak az emberek ennél szebb grafikát. Komolyan, kimész a városból, ránézel a gátra, vagy a Charroknál körülnézel és leteszed a hajadat. Sehol nem látni ilyet egy mmo-ban.
TDC Geronimo
10.9 gb, de a BWEre már új kliens kell. Az nem tudom mennyi lesz

Kata
Nem baj, most én sem akarnék ezért 60-70ezerért új videókártyát venni, csak mert dx11. 😛

[/cserf][/fülünyúl]

drop
mekkora a kliens pontos mérete bocs kíváncsiságból?

nem vagyok ennyire grafbuzi,de szerény technikai tudásommal úgy tudom,hogy a mai kártyák jobban futtatják a dx11-re irt játékokat😛 vagy most hülyeséget mondtam?😄

Unknow
Én örülök,hogy ha dx9-en elfut maxon XD
persze az,de dx11 en jobban futna😛

TDC Geronimo
Hallottam valamit dx10es verzióról is, de lehet azt már elvetették, illetve az is, hogy valamikor késõbb kerül bele. Õszintén szólva engem annyira nem izgat, mert dx11 nem lesz benne, játék meg így is gyönyörû.

az éles verzióban is directx9 lesz?

Nem nincs újraéledése, lehet jött helyébe valami más szörny akár máshol de az a sárkány meghalt. Azt is hirdették hogy ilyen szörnyeket nem lehet csak úgy lehentelni a játékban, lehet játékosok százai, ezrei halnak meg mielõtt egyszer valahára végleg megölik a sárkányt. De GW2-be se lesz napi esemény a sárkány ölés talán.

Na igen ezeket értettem csapat alapon, ilyen egy csapat és még jobb mikor tök idegen segít neked, igaz én még nem próbáltam a játékot de ez a része nagyon bejött.
Anet mindig is a csapat alapú játékot "erõltette" (jó értelemben), GW-ben egyenesen kötelezõ csapatban menned, ha más nem herokkal vagy henchekkel, de egyedül pre-ascalon után sehol nem jutsz tovább, na most ezt a koncepciót megfordították itt, egyedül vagy mindent bejárhatsz mindent megcsinálhatsz egyedül is, de egy csapattal sokkal jobb és könnyebb nem utolsó sorban gyanítom élvezetesebb, mindenki csak nyer vele, semmit nem kell a saját részébõl áldoznia (loot bármi) és teheti ezt a szintezésnek köszönhetõen bárhol az egész játékban. Mi ez ha nem zseniális!

Na úgy látom az elsõ önzõ játékos le is bukott... 😄

Győri Devi
Tudom én de akkor is az én almáim XD

やられたらやり返す。倍返しだ!

TDC Geronimo
rohattak!4 <#idiota>

Kata
Az is kollektíven megy, mert amíg aktív az event, bárki az ilyen begyûjtendõ dolgokat felszedheti, és oda kell vinni az NPC-nek. De ha más szedi fel és viszi oda, neked is ugyanúgy nõ a feladat folyamatcsíkja.

[/cserf][/fülünyúl]

Mortal Onlinet nem próbáltam, de gondolom bizonyos hosszú idõközönként respawnolódik. Ha igen akkor ez már akár a wow-ban is megvolt.
Persze, így leegyszerûsítve egy átlagos mob megölése is rövid távú hatás a világra, de nyilván ha vki ezt ennyire hangsúlyozza, akkor vmi grandiózusabbat kellene értenie alatta.

Győri Devi
oh igen??? ellopták az almákat amiket levertem a földre!!! XD

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

Kata
Igen, én is azonnal reflexbõl élesztettem mindenkit, ez a rendszer így nekem is nagyon bejövõs, nincs oka az embereknek önzõzésre.

[/cserf][/fülünyúl]

TDC Geronimo
Az tetszik a legjobban a játékban, hogy tényleg arra ösztönöz, hogy a másikkal együtt játssz és ne mellette. Példának fel tudnám hozni azt, hogy milyen segítõkészek az emberek, egybõl ahogy látják, hogy valaki fekszik, mennek oda és keltik fel szinte automatikusan, mintha ez kötelezõ lenne. Továbbá nincs egymás elõl mob eltagelése, bányák kiszedése se, mivel hiába szeded te ki, a másik még úgy látja, mintha hozzá se értek volna és simán bányássza tovább. Ugyanez vonatkozik a dinamikus eventeknél található feladatokra. Azokat se lehet a másik elõl "ellopni"

Unknow
Nem tudom mi alapján osztja az aggrot a játék, de szerintem ennyire jó combat systemet sose láttam még. Mivel nincs healer és tank konkrétan, úgy vettem észre, hogy a mobok sokkal "életszerûbbben" viselkednek. Hülyén hangzik ez egy játékba, de azért így valamivel logikusabb. Tehát nincs az,hogy nem bírom felfogni ,hogy az ûberokos fõgonosz miért a tankot támadja és miért nem üti agyon a healert ,hogy lewipeolja a csapatot.

Itt mindenkinek oda kell figyelnie, bárki áldozat lehet, és bárkire szüksége lehet a csapattársaknak. Rendkívül jó feelingje van annak, hogy nem afkban kell healelni, tankolni, nincs betanult rota, hanem mindenki aktívan részt vesz a harc minden pontján.
jah még valami az AGGRÓ az szimplán sebzés alapon megy majd vajon? bár nincs dedicated tank,de azért gondolom mégis jobb ha az a bazi nagy sárkány nem a papirruhás kollégát ütlegeli😛

Ja várjál csak, most hogy ezt írtad beugrott, hogy volt vmi olyasmi a human kezdõn a fogadó elõtti kútnál, hogy mindenki panaszkodott a mérgezett vízre, aztán a vízvezetékes kveszt lenyomása után meg köszöngették a segítséget. Ok, ez hatásnak hatás a világra, csak egész egyszerûen a nem-újdonság kategóriába tartozik.

"Muszáj kvesztre" meg lentebb írtam, hogy én pl. sokat kihagytam és ennek ellenére is továbbállhattam volna a zónából.

wow ez se hangzik szarul😊 remélem lesz azért valami oldal,hogy minimálisan lássam mit adhatok el és mit érdemes megtartani,mert 0/24-ben fullon volt az inventorym tegnap....hátha jó lesz valamire cimszó miatt😄

Volt már olyan amibe megvalósult vagyis fut is Mortal Online néven, más kérdés hogy bukott.
Ott megvalósult a játékos hatás, voltak/vannak szörnyek pl sárkányok amiket ha leölsz akkor meg is halnak nem lesz ott újra x óra múlva, szóval mi ez ha nem játékos hatása.
GW2-rõl nem nyilatkozom, nem tudom van-e itt játékosnak hatása. Dinamikus eventek is elõre kreáltak, szóval megvannak a forgatókönyvek és attól függõen lesz A vagy B hogy a játékos beleavatkozik-e. Valahol ez is játékos hatása, hiszen ha beleavatkozik B lesz. WvW is játékos hatás igaz az pvp, de bónuszokat mindenki megkapja az adott szerveren.
Lehet ezen vitatkozni de szerintem értelmetlen, számomra nem ez ami igazán tetszik a játékban, nem nagyon érdekel hogy lábnyomom örökre ott marad ebben az MMO-ban vagy nem.
Újításai pl tank-healer-dps megszüntetése, maga a "csapat" építés mikor bárkivel összefuthatsz adott helyen és egymást fogjátok segíteni, hiszen mindenkinek érdeke, meg még pár hasonló dolog (energy alapú helyett countdown alapú skill rendszer, fegyver skillek is amennyire nem jöttek be elsõ hallásra annyira tetszenek mióta többet megtudtam róluk) és végre tök egyedül mehetsz neki mindennek (instakon kívül, de ilyen is kell szóval nem lenne igazi játék ha nem lenne csak csapatok számára teljesíthetõ része a játéknak) nem kell healer stb mert magad boldogulsz. Ezek maradéktalanul teljesülnek és nekem ez tetszenek legjobban.

- a hypenak az a dolga, hogy sok legyen. Én hype nélkül néztem azt a pár videót amit néztem és az (meg az 5 év gw1 játék) alapján tetszett annyira amit láttam, hogy megvegyem elõre a játékot -- mivel megjelenéskor gondolom olcsóbb nem lesz, így meg még elõbb is próbálgathatom (béta)

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Kata
Tényleg. Most mindenkit majd resetelnek, csak a karakterek maradnak meg majd 1-es szinten ha elindul a játék?

[/cserf][/fülünyúl]

Unknow
Nos azért ebben meg én nem vagyok biztos. Néhány questnél feljön ugye a kérdõív..na itt pár helyen:
-Nagy kukac a farmon.
-Vízvezeték.
-Lizard fõboss

Na ez a három cucc konkrétan kiírta,hogy milyen hatással vannak a világra szerintem. Ergo ha ezeket elbukjuk lehet, hogy történik valami. Ezt viszont béta alatt KIZÁRT ,hogy látni fogjuk mert mindig leölik szerencsétleneket.

Ezt a "nem vagyunk akkora hatással a világra" dolgot arra értettem pl, hogy azért a legtöbb quest nem ilyen. Azért olyan mély benyomást nem fogunk tenni a dolgokra. Ezt mondjuk betudom annak egyelõre , hogy a kezdõhelyet nem szívesen látnám mindig más formában én sem.

Emiatt írtam, hogy eddigi tapasztalatok alapján írtam le a véleményemet. A hypeot meg azért éreztem soknak, mert sok olyan dolgot mondtak ami azért költõi túlzás, pl az,hogy nincs olyan ,hogy muszáj quest a játék a elején. Hogy a francba ne lenne... Meg azért van pár ilyen dolog még, de ez nem von le abból, hogy a játék tényleg szórakoztató.
Nem akarok senkit meggyõzni, csak én pont nem azok miatt a dolgok miatt érzem soknak a hypeot, amiket te írtál okként, mert a kveszt rendszer tényleg hozott vmi frisset, újat. Abban viszont egyetértünk, hogy óriási barokkos túlzás, hogy a játékos hatással lehet a világra, amikor ez egy mmo-ban lehetetlen.

drop
nem értem nekem miért van medium csak ati 6670 1gb kari 6gb ram

Unknow
Nem értem miért akartok meggyõzni arról, hogy jó ez a játék, mikor én is ezt mondtam, csupán csak túl soknak érzem a hypeot körülötte. Ami valjuk meg, jelenlegi körülmények között az is 😛 Én azt is tudom, hogy nem véletlen tették oda, hogy "béta", de ez nem változtat a mostani véleményemen.

A kardomba se fogok beledõlni ha esetleg javítják ezeket a dolgokat és akkor esetleg még kellemesebb lesz a játék élmény. Nekem is ugyanúgy meg van a pre-pursche (ahogy meg lehetett venni, meg is történt 😛 ) mint sokaknak innen, és kb ugyan annyira is várom a gamet. 😛
Az összeszedett, kibányászott, kifavágott, salvageolt, stb. alapanyagokból "alkatrészeket" csinálsz, mint pl. tõr penge, kard penge, markolat, keresztvas, stb., majd ezeket magadtól kombinálhatod ahogy jól esik mindenféle egyéb varázs, ritka, miegymás hozzávalókkal, legyártod, ezzel "feltalálva" azt a bizonyos receptet. Nyilván sok kombináció van, de nem végtelen, vmennyire a játék azért fogja a kezed benne, mert nem tudsz két pengét összekovácsolni vmi mással markolat meg keresztvas nélkül, de a bónuszokat a craftolt tárgyakon így te lövöd be. Persze nyilván van minõségi rangsor az alapanyagokban, stb. Ebben a rendszerben az a baromi jó, hogy iszonyat könnyen adható késõbb hozzá bármiféle új feltalálható recept.
Az meg már csak hab a tortán hogy ha le akarsz gyártani mondjuk 50 db bronz rudat, akkor nem kell 5 percre otthagyni a gépet, mert minden soron következõ craftolási ideje felezõdik.

TDC Geronimo
nem

drop
textúra beállításnál ha nem vagy belogolva médium van csak ?

Kata
Szerintem ezzel mindenki így volt, nagy volt az izgalom. 😊 És szerencsére kicsivel késõbb ugyan, de bejutottak azok is, akik végülis meg voltak hivatalosan hívva a stress betára. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Jópofa ez az Asura faj.

Biztos lesz "ölj le 8 kentaurt" típusú kveszt is, de ahogy láttam erõsen többségben vannak az olyanok, mint pl. a norn kezdõn a "vagy etesd meg a sámánok medvebocsait, vagy töröld le a vandálok falfestményeit, vagy a fa megrázása után öld meg a rajta bújó vandálokat". Így mindenki vallási meggyõzõdéstõl, vérmérséklettõl függetlenül akár hithû pacifistaként is teljesítheti a kveszteket úgy, hogy egy csepp vért nem ontott ki.
És mivel ezek benne vannak, ezért áll a dolog és nem igazán minõsül vakon ígérgetésnek. 😄
Más dolog, hogy pl. a charr kezdõn az az aknafelszedés amit említettél tényleg béna lett, mert felszeded és attól függetlenül, hogy egybõl elhajítod, vagy hozzávágva egy ellenfélhez felrobbantod, ugyanúgy beszámítja a kvesztbe. Biztos vannak még ilyenek, ki kell javítaniuk.