Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TDC Geronimo
GW2ben nem lesznek külön spanyol, német, francia stb szerverek, úgyhogy a community dönti majd el, hogy mi lesz a "hivatalos" szerverük. Launch elõtt majd jól körbe kell nézni emiatt.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Itt mindenki váltig állította hogy kötelezõ szabály (user agreement is tartalmazza) és játék használatával tudomásul is veszem.
Na mindegy tényleg felesleges folytatni, én levontam a következtetést a megnyilvánulásokból.

Ja, és mellesleg itt van mellette, hogy melyik szerver nem angol nyelvû.

SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com

s0n1c
Jajj, errõl a "én fizettem érte"-rõl eszembe jutott egy klasszikus:

"Na, a másik ilyen kis versike, mikor valaki netalántán elesik, akkor mondják,
hogy: "Földet reá! Földet reá!" – aranyos, mi? Tényleg: "Szeressük egymást,
gyerekek!" – Szép! És a másik, amikor ilyen személynek szólóan megy a
versike, mikor mondják a bíró sporttársnak, hogy: "Hülye vagy! Hülye vagy!
Hülye vagy!" – Erre jön a bíró úr: <<füttyszó>> "Ha nem lesz csend . . ." –
finoman mondja, ugye. Nehogy a mélyen tisztelt "K***a a"-t üvöltõk
megsértõdjenek, ugye mert, hát világos, megvan a jegyük! Azért lehet
"K***a a***"-zni . . . persze, benne van a bilétában." by Hofi mester
Unknow
Btw, hamár szerver téma: Reddites topic

Érdemes lenne azért még átnézni a dolgot ,hogy nagyjából mi várható.
s0n1c
Ez ma már kb. alap dolog, bármelyik szférában, és ez alól igen, egy mmo sem kivétel. Nagyon szép nyelv a magyar, nagyon sok amerikai, angol író csak sopánkodott, hogy miért nem magyarnak születtek, hiszen akkor sokkal jobban ki tudták volna fejezni magukat a mûveikben, ellenben az egyik legnehezebb tanulható nyelv, pl. az angol sokkal, de sokkal egyszerûbb.

Valójában general chat. Mindenki által látható, másnéven. És ha a szerver nyelve angol, akkor a mindenki által látható helyre a mindenki által érthetõ nyelvet kell beszélni. Mindegy, nem ragozom tovább, de majd írd be, melyik szerverre mész, és azt elkerüljük!

SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com

Zomil
Ez nem szabály csupán etikett...tudod vannak iratlan szabályok is...
De mind1 ugy látom vagy csak trollkodni probálsz, vagy nem akarod megérteni miröl beszélünk...

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Unknow
Mert mondjuk az,hogy emellé még angolul írsz az angol channelben, a legtöbbeknek egyértelmû? 😛
Ezt találtam egyelõre:
When communicating in Guild Wars 2 using global chat (including, without limitation,
server wide chat and use of the whisper command), you may not spam, flood, or make
duplicate posts. For more information, please see the Guild Wars 2 User Agreement .

Gyermekek szerintem tök feleslegesen reagálunk stevyxix hozzászólásaira nem képes agyilag feldolgozni. (nem tudom valahogy ignore ra rakni? 😊 mert én befejeztem a társalgást vele)

BDO: Jordine

Nyilván, sokan kitoltak már magukkal GW-ben.

Englishre csak angolok írhatnak?

Nem generálba nem, max angolba vagy más chaten.
Magad nevében beszélj.
Egyébként jó ezt olvasni, Mo-n az idegen nyelvek ismerete messze elmarad minden EU tagállamtól, ti ezek szerint viszont jól qualifikáltak vagytok.

Különc
Nekem mindegy, te jársz rosszul és magaddal tolsz ki ilyen hozzáállással

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Global de Angol.Nem azt foglalja magába,hogy minden nyelven odaírhatsz hanem,hogy minden régióbol persze Angolul.

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

De attól még paraszt vagy ha general ba magyarul beszélt!!!

Bocs nem bírtam tovább 😄

BDO: Jordine

Ügyes 😊
Kettõ azért kicsit más, kyokushint mondjuk "hivatásnak ", a GW2 meg szórakozás. Ha elmegyek külfödre munkavállalási szándékkal nyilván elküldenek ha adott nyelvet nem beszélem kellõen, de a játékért én fizetek EU-ban pedig szabad nyelvhasználat van (bármennyeire is furcsa) sõt EU-ban saját nyelven eljárásra is van jog, jön egy afgán menekült tolmácsot kell hívni és nem is sorolom tovább mik vannak még.

Gondolom azért global chat, mert globális és nem csak angol.

Különc
Adatlapodon az van hobbidként, hogy Kyokushin karate. Ott is magyarul számolsz a sensei, vagy mester elõtt? (nem tudom ott hogy hívják, sajnos)

Nem, azért mert hivatalos nyelv minden EU-ban használt nyelv és mindent adott esetben élõben fordítanak le azonnal minden ország képviselõi számára.

Akkor írd le nekem melyik német angol spanyol stb szerver.

Zomil
" pont azért is ami itt megy, nulla nemzeti öntudat"

Azért mert követünk egy iratlan online etikettet, h angolul használjuk a global chat-et? 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Igen, olyan nálunk is volt sokszor, hogy valaki szólt ts-en, hogy ezt vagy azt írjuk be globalba, aztán megtettük angolul. Megvannak ennek a kulturált módjai.

Gondolom azért dolgozik Brüsszelben a legtöbb tolmács, mert ott fontos, hogy a politikusok az anyanyelvükön fejezzék ki magukat, a tolmács meg profi, és jól fordítsa le. Ha az egyik politikus esetleg nem tudna olyan jól angolul, akkor akár még önhibáján kívül is mondhatna olyat, amit nem akart, és ezzel kirobbanthatna egy botrányt.

Mi akartunk csinálni "nagy magyar guildet", de az SWTOR-ban rájöttünk, hogy tök felesleges, mert hiába volt 100+ tagunk az elején, mindenki mindig mást akart csinálni. Jobb, ha úgy vannak felosztva a guildek, hogy érdeklõdési kör szerint hasonló emberek vannak az egyes guildekben, aztán a guildek egymás között max szövetségeket kötnek. És ez nem a nemzeti öntudat hiánya miatt van, hanem amiatt, hogy a saját bõrünkön tapasztaltuk, hogy ha a guild egyik része pl nap-mint-nap azzal basztatja a másik felét, hogy most azonnal jöjjenek PvE-zni, és mekkora köcsögök, ha nem jönnek, az nem mûködõképes.

Unknow
Vagy kérjen meg mást,hogy esetleg fordítsa le neki amit mondani szeretne. Mi ezt szoktuk. Nálunk is van aki nem beszéli ezeket a nyelveket mert oroszul tud vagy esetleg határontúli magyar és románt+magyart beszél csak.

Õk ilyenkor megkérnek valaki a guildbe,hogy fordítsák le angolra amit szeretnének globálba írni és problem solved.

stevyxix:
Pedig ahogy én látom itt nagyon sokan egyetértünk ezekben a dolgokban, csak te akarod felrúgni az egészet. (Legalábbis itt...) A magyar öntudat és nagy magyar hazafiasság és stb politikai és elvi kérdéseknek nincs helye egy mmo-ban. Nem itt kell megváltani a világot és a magyar nyelvet népszerûsíteni.

Amennyiben nem beszéled az angolt, akkor kérj meg valakit ,hogy fordítson neked. Ennyi...
Ja, igen, a másik meg, hogy meg van mondva, melyikek az angol, német, francia nyelvû szerverek. Tehát automatikusan aláveted magad annak, hogy ez olyan szerver, ahova olyanok mennek, akik tudnak angolul, és így kommunikálnak egymás között publikusan. Ha nem tudsz se angolul, se németül, se franciául, akkor vagy csak privátban érintkezz másokkal, vagy ne MMO-z.
(Nem Unknownnak szólt ez, csak az õ hozzászólásáról jutott eszembe.)

unknown:
Csak kicsit tudok angolul, nem nevezném tudásnak.
Ez elvi kérdés számomra, magyarság ide vagy oda.
Olvasgattam GW2 felhasználási feltételeket, de semmilyen nyelvre vonatkozó megkötést nem találtam (a szokásos másokra nézve sértõ stb megkötéseken felül), meg is lepõdtem volna.
Abszolút nem hülyeség, Brüsszelbe dolgozik a legtöbb tolmács az EU-ban mondjam el miért? Ez nem hülyeség (nekem biztosan nem) .
Jammal nem volt hun chat de még global se, lehet most sincs. Soha azóta se láttam senkit akit ilyen zavart volna GW-ben, az bizonyítványa pont olyan mint az enyém, szegényes.
unkown:
soha nem lesz nagy magyar guild, pont azért is ami itt megy, nulla nemzeti öntudat, pedig nem vagyok szélsõjobbos (de tudom hogy annak fogtok titulálni) .

SWTOR-ban pl volt magyar channel, de persze egy rakás hülye mégis a generalon irkált magyarul. Felteszem, lesz külön magyar channel a GW2-ben is, ha lehet channeleket létrehozni. Amúgy meg inkább meg kellene tanulni legalább minimális szinten angolul, az MMO-kba az is elég szokott lenni.
És felesleges azzal jönni, kinek mihez van joga. Nyilván jogod van a buszon is ülve maradni, ha felszáll egy mankós öreg néni, csak éppen bunkóság, és elítélendõ szerintem.

TDC Geronimo

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Különc
Nem értem miért példálózol az EUval, ez egy játék, külön szabályzata van, amit írták is hogy elfogadod. Neten is vannak írott, íratlan szabályok, távol álljon tõlem hogy megszabjam hova írsz magyarul, de lásd be, hogy mert te ennyire kapaszkodni akarsz a jogaidba, ettõl még ugyanúgy az angol lesz az elfogadott itt is és mindenhol máshol

Unknow
...szerintem meg továbbra is csak kötözködni akarsz , és itt akarod bizonygatni a nagy magyarságot azzal, hogy bunkón viselkedsz a többi néppel. Eddig legalábbis nekem az jött le,hogy beszéled az angolt, de nem akarod használni mert te magyar vagy. A pökhendiség és bunkóság már más tészta. Igenis vedd a fáradtságot és angolul írkálj a globál channelre.

Nem értem miért esik nehezedre az angol használata ha egyszer ez a nyelv a hivatalos a szerveren. Na mindegy, remélem ez a gondolkodás nem lesz jelen a szerveren , vagy ha igen, akkor a normálisabb guildek majd tesznek ellene.
Mindenhol van lehetõség custom channelekre és létezõ dolog a HUNchat kb mindenütt, azért ne a másiknak a k*anyukáját mert te nem találod meg.

Unknow
Azt amikor egy guild a saját nyelvén hírdet néha - néha még letudom nyelni. Szerintem itt most a chatelésrõl, beszélgetésrõl, beírogatásokról van javarészt szó.

Egyébként igen, az ilyen neveknél én se értem, hogy ki az aki beveszi õket egy guildbe. Pedig azért elárul a karakter tulajdonosáról egy - két dolgot.

Amúgy, nem értem miért probléma a sok kisebb guild, itt be lehet lépni másikba is a haveri guild mellett. Így akik kiakarnak maradni a dolgokból ,csak szimplán nem lépnek be a "nagy guildbe" is. Pedig kéne egy normális, nagyobb magyar guild is.
Ha nem biztosítanak számomra olyan chat channelt ahol saját nyelvemen beszélhetek (global) akkor talán nincs min csodálkozni. Engem meg nem zavar olyan mint GW-ben az ally chat alapba ki van kapcsolva úgy nem fáj.

unknown:
EU tagja vagyunk elég egységes joggyakorlat van pl nyelhasználatra EU-ban, minden tagállam nyelve hivatalos az EU-ban.

nekem semmi bajom azzal ha néha valaki egy-egy mondatot magyarul beír generálba. Viszont volt rá példa pl swtor-ban, hogy :kur...any---köcs.. ,ezért azokat is megértem akik ez ellenzik. A karakter nevek sem érdekelnek addig míg nem pl agyfasz, vagy hasonló nevet talál ki magának az illetõ. (Nem is értem, hogy talált magának guildet..)

Unknow
Ez így teljesen érthetõ és jó is. <#eljen> Legalább ebbe a játékban már most normálisabb közösség kezd kialakulni mint általában. Õszintén szólva az utolsó pár fórum post után megnyugodtam kicsit, hogy itt valszeg normális magyar játékosokkal fogunk találkozni ^^
Nálunk pl benne van a szabályzatban, hogy nem lehet magyarul írni general chatre.

Csakhogy ebben a szituációban te voltál az ahogy te mondtad a "köcsög, pökhendi, arrogáns".
Tök alapvetõ etikett, nemcsak a neten hanem a való életben is.

Unknow
Kb ha ez lenne a mentalitás mindegyik magyar guildben, akkor még az se zavarna ,hogy magyar nyelven írodott a guild neve. ^^
Chaten magyarul beszélni, amit nem csak magyarok olvasnak, nagy tahóság. Kb mint társaságban sugdolózni, csak itt még a pofájukba is nyomod. Aki nem tud angolul, az ne beszéljen a general chaten, beszéljen csak privátban és a guildjén belül. Eléggé gáz, hogy ezek után még jófejnek is gondolják magukat egyesek. LOL-ban és WOT-ben is rühelltem, ha valaki olyan nyelven beszélt a generalon, amit nem értek.
A magyar név nem gázos, mert az csak egy név, azt nem kell megérteni, csak felismerni. Pl anno Magyarországon is sokan szerették a Rolling Stones-t, és felismerte mindenki a neve alapján, pedig biztos nem tudta mindenki lefordítani, hogy mit is jelent a nevük angolul.

Unknow
Az se jobb...az is kb ugyan olyan gáz.

Btw, szerintem meg barátkozz meg vele,hogy a magyar egyelõre még nem világnyelv. Nem nekik kell megtanulniuk magyarul, neked kell angolul/németül/spanyolul vagy valamelyik világnyelven. Ez van... Szerintem bunkóság amit csináltál, de akkor bennem van a hiba biztos 😛
Nincs azzal se baj ha kifejezi, még bizonyos határokon belül marad.
A játék több nyelven jelenik és egy ilyen játékban azzal tisztelsz meg másokat ha nem vagy tahó paraszt (ne vedd magadra nem azért mondtam) .

Zomil
Szvsz elég bunkoság all chat-be magyarul irkálni 😊

Legtöbb mmoban szabályt sértesz azzal, hogy tudatlanságod miatt magyarul kezded el összeszarni a chatet és ezt a szabályt el is fogadod mikor acceptálod az EULAt.

Megoldható lesz de csak este felé😊

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Evil Army jobb?
Igen névválasztásba bele lehet kötni
Véleményem szerint ez egy fantasy játék amit azért készítettek hogy szórakozzunk, ezt pedig mindenki szabadon teheti saját nyelvén is akár. Az meg kár hogy magyar nyelv nem támogatott a játékban.

Ami ilyenkor eszembe jut egyszer GW-ben local chaten rám írtak hogy angolul konmunikáljak. Erre írtam hogy nincs magyar nyelvû chat, persze ez neki így se tetszett mert angolul írjak, utána elküldtem persze magyarul. Na szerintem ez az igazán köcsög, pökhendi arrogáns. GW-ben sokszor láttam szlovák lengyel stb nyelven írtak (pl klánba kerestek embereket) és kinek baj vagy kinek fáj?
EU hivatalos nyelve a magyar is mást ne mondjak, jogomban áll használni.

meg az "Xxx Dark Xxx" névvel rendelkezõ emberkék 😊
Unknow
Szerintem egy játék nem annak a helye, hogy ki kell fejezni azt,hogy "húúúh mi magyarok vagyunk, magyarul beszélünk." Guild chatben, TS-en beszélgetsz magyarul a magyarokkal. A globál channeleken meg megtisztelted azzal a többi játékost és a többi nemzetet, hogy az angolt használod, ami a szerver hivatalos nyelve.

Lehet,hogy ez csak az én véleményem, de nekem ez tûnik normálisnak.
Zoltan az alap ha valaki még játszott oldschool Might and Magicet( ha nem csal emlékezetem a 6ban) az vágja 😊. Engem ami kiborít a hunozás a nevekben, borzasztó látni, fõleg mikor BélaHUN, ZsíroskenyérHUN és társaival találkozik az ember. A külföldi pont leszarja milyen nemzetiségû vagy a magyar meg amúgy is levágja ki/mi vagy ha már ilyen fantáziadús voltál.