Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vadnokedli
Mellkaspáncélra +4/2/2 pontot ad az Exotichoz képest, Gatyára +4/2/2, Cipõ-Kesztyû-Vállas +1 pont mindegyikre, Headgear +2

Tehát Berserker Exotic szetthez képest Ascendeddel nyersz; 13+ Power +9 Prec +9 Fero. Valóban 5% De ezt csak annak érdemes megcsinálnia szerintem aki Fractal addict.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Per pillanat az ascended armor, amit kraftolni lehet csak, a legjobb statot tekintve(azt hiszem kb. 5%-al jobb az exoticnal).

Én nem a skinre gondolok, hanem a statokra. Gondolom azok nõttek azért.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Panzeradler
Pvp meccseknél, minden "kis" tierbe van egy ilyen transmutation stone, szóval akinek kell az kitudja szedni így is.
Ha tetszik az a ruha akkor nem mindegy hogy mikori? 😄 Amúgy ha mindenképp a divatot követnéd, akkor csinálnod kell egy norn ûbertulok harcost, a lehetõ legnagyobb páncéllal, amit szépen beszínezel full rózsaszínre. + igazi divatkövetõknek kötelezõ tartozék a gyönyörû, megpödört végû bajusz. 😄

X

az a stone-t csak Gem store-ban lehet venni? ez nem fair
Köszi. És nem spvp geart most hogy kell szerezni? Kicsit outdated már rajtam ez a flame legion sztem 😄

Mc Wolfy
egy kicsit megkutyulták a dolgokat. ami skineket szerzel, azt utána bármikor rá tudod rakni bármilyen tárgyra, kb mint az achivementes skineket, csak nem ingyen, hanem egy töltetért, amit ugyanúgy meg kell venned, amint anno a transmutation stoneokat. így van most pl a rangeremnél és a warrioromnál is kudzu, míg a warrioromnál-guardianomnál juggernaut.
achi skinek és homosok ingyen pakolhatóak. ha betörsz egy itemet, vagy soul/accountbound lesz, akkor magától bekerül

Never underestimate the power of the dork side!

Én nem azon a campaignen vagyok, hanem egy sokkal telítettebben.

No de félre az offal, valaki tud válaszolni a kérdéseimre? 😊

Én is be szoktam nézni GW-be😊de ritkán

Egyébként ja,GB fullos.Campaign-rol meg van szavazás(mert ami nekünk a home azon vannak legtöbben),nem tudom nézted e már
Mc Wolfy
gw2höz bárki, bármikor visszajöhet! a rendszer szépsége 😊

Nem, csak ott jelenleg most szarrá van terhelve csúcsidõben a pvp campaignem, és 2 napja ilyen 2-3másodperces delayek vannak, ha lenyomok egy skillt 😄 Addig nyomom felváltva 😄

Meguntad az ESO-t?
Nem játszottam kb 7hónapja, látom sok minden változott. Hogy van most, ugyan azokat az itemeket használjuk pvp-ben mint pve-ben? Vagy a skinek szabadon választhatók, nem teljesen értem.
Mi az épp divatos gear szerzési mód, amikor utoljára játszottam még a flame legion setemmel menõnek számítottam 😄

JaSoN HuNTeR
I5 4570 sokkal jobban jársz.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Hát ha ennyire "drasztikus" a helyzet... akkor azt a 20.000FT-t rászánom.

Nekem nem jár szabadnap a munkahelyemen mert, én egy teljes érték? szabad ember vagyok.

amd-t valamiért nem csipázza

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Mondok jobbat:akkor inkább le se cseréld és még többet tudsz spórolni
Úgy néz ki, hogy az Intel helyett AMD-t veszek.
Sokat tudnék spórolni, ha I5 4570 helyett FX 6300-at veszek. Viszont nem tudom, hogy a Guild Wars 2 mennyire "szeretné" az FX 6300-at.
Majd kiderül...<#conf>

Nekem nem jár szabadnap a munkahelyemen mert, én egy teljes érték? szabad ember vagyok.

Mc Wolfy
gw sokat tölt merevlemezrõl (vagy ssd). ha fizikailag nem egy helyen vannak az információk, amit keres, akkor hihetetlen sok idõt eltölt a pörgetéssel. volt velem is, amikor nem akart betölteni objektumokat a térképen (fák, hidak, föld...), aztán letöröltem egész játékot és újra fölraktam. most egy külön partíción van az egész.

- a töredezettségmentesítés meg a tisztítás nem ugyanarra való. Annak akinek telehányja a windows a regisztrációs adatbázisát és ettõl elkezd a rendszere sztochasztikusan mûködni annyi biztonságos Defragot futtathatsz amennyit csak akarsz míg egy rendszerleíró takarítástól meg esetleg használható lesz

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Csak Smart Defrag-ot használjatok(külön partició -Defr+sorbarendezés;system partició Defr+optimalizálás).Ezek a biztonságos mûveletek.
Az,hogy a ccleaner-el takarítotok nem megoldás
ht ennyire nemvagyok képben a számtechben, csak tapasztalat, nameg lol+gw2 van csak feltéve szóval nemtudom hogy másoknál mi a helyzet(btw lolnál is bevált)
amugy a ccleanert énis néztem, de nemmertem belepróbálni, olyan UI je volt mintha valami virushackkeylogger akrmi lett volna, de akkor ezekszerint az használható? és merre találhatok normálisaT?

Meg más játékok az újabb driverekkel futnak jobban. Szóval akkor minden játékhoz külön telepítgessem a megfelelõ drivert minden belépés elõtt.😊
- ez nem feltétlenül van így ... aki sokat telepítget a gépére és a rendszerleíró adatbázist nem tisztogatja rendszeresen (pl. CCleaner) annak idõvel betelhet és az ugyanezt a problémát tudja okozni. Persze újratelepítésrõl senkit se akarok lebeszélni, az is egy módja a karbantartásnak
- nvidia driver downgradje régen trükkös volt, ugyanis az újabb verziót nem szokta felülírni a régivel. Most nem tudom mi vele a helyzet, nekem jók a legújabb driverek

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Nekem is voltak problémák fpssel viszont nem a játék és nem a vas volt a hibás, hanem a driverek, és érdekes mert mindenböl a legrissebb(!) driver volt fent, ujraraktam a laptopot gyári cdvel alap driverekkel és sokkal jobban megy, elötte szabadvilágban medium grafon 30 ha volt az fps, most 60ra kiakadt igaz i7 meg 8giga ram 2 giga videokártya, de akkor is mediumon 30 fps szaba dterepen emberek nélkül, world bosson meg 3 fps akárhova állok, az rémisztö volt

akárkinek baja van most az fpssel próbáljátok ki alap driverekkel nekem bevált

- nekem ennél gyengébb géppel ennél jobban ment nvidia 9800 VGA-val. Egy idõben úgy volt, hogy nvidia VGA-ra jobban optimalizált a játék

- az én laptopom csak i3-as (aláírásomban a paraméterek) de stabil nettel játszható volt a játék. Jellemzõen wvw-ztem (szar a netem, játszok mással ha van rá idõm)

Vadnokedli
Keveset, ha adsz egy programot ami számolja az fps-t és von átlagot meg mondom (persze vSync mellett)

Ja és SSD-n van V300s3 on

érdekes, nekem wvw-t jobban bírja mint a WB-ket sok esetben

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Kevés az az MMO amit nem próbáltam nagy tömeges pvp ben mindenhol ez a helyzet sajnos.

Laptopon játszom : i5 2430M GF GT 550M, nincs SSD igy a töltési idõk sajna hosszúak. Városokban nekem nincs problémám. Sokat wvw - zek de ott minden minimumon, nem tudnám megmondani mekkora az a tömeg ahonnan kezdve nagyon leesik az FPS. Pl ha EB központot mind a harom server üti ott már vannak izzasztó percei a laptopomnak, de kb az esetek 80-90 % ban jól fut. Annyi nyûgje van és csak a GW2 nek hogy a video kártya driver elszáll néha alatta es 1-2 secre kidob az asztalra,- de érdekes módon rögtön vissza is tesz, játék sem áll le, viszont spvp ben ez nem igazán kellemes. Ha rájövök a driver nyûgjére, teljesen elégedett leszek.

BoneDragon
"úgyis mindegyikben ez van"

Ez nagy tévedés, de a legtöbben sajnos ez.

Nekem SSD-vel is leesett tömegben az FPS (i5 3570, HD7850, 8G😎. Persze attól is függ, mekkora az a tömeg, egy darabig bírja, world bossoknál általában tûrhetõ, de pl. a WvW élvezhetetlen úgy. Részben ezért is nem játszom már. Ezt a konfigot nagyrészt a GW2 miatt újítottam be, szóval most már nincs is kedvem másik MMO-t kipróbálni, úgyis mindegyikben ez van. Majd ha nyugdíjba megyek akkor úgyis több idõm lesz, addigra talán lesz is olyan technológia, ami bírja az MMO-kat...
BoneDragon
Mennyi fps-t produkál neked ezzel a géppel?

Mc Wolfy
rengeteg skint tölt be, tömegben fps drop nagy részét az okozza, hogy folyamatosan keresi õket merevlemezen.

Mephike
Az okosaknak igazuk van. Kb egy hónapja váltottam, ég és föld azóta a játék. Régebben a fõvárosok 50-90 sec alatt töltöttek be (kiírattam a töltési idõt a töltõ képernyõre), most ez 20 sec. Mindezt úgy, hogy régebben amikor beadta a képet mindig hiányoztak objektumok, amiket még nem töltött be a játék, csak késõbb, most SSD-vel nincs ilyen, bejön a kép és minden a helyén van.
Egy átlagos térkép, amin nem nyüzsögnek ezren kb 15 sec szokott lenni. Szóval nagyon-nagyon megéri az SSD. Nekem még a Dio3 is ezen a meghajtón van, ott is érezni gyorsulást, de a GW2-ben iszonyúan kijön a különbség a régi HDD-hez képest.

Vadnokedli
4670K van alapon UV-zva + R9 280X 1080/6400-on; ennek a játéknak semmi nem elég ha nagy tömegbe ütközöl... Vagy ha városba mész, még 12362512342 mag se lenne elég 28000Ghz-n, szinte biztos <#alien>

Nekem azon van, egyetlen játék mely megérdemli.
Mc Wolfy
okosok azt mondják, ssd kell neki

4670-em van bika, de a 4570 bõven megteszi. 8gb elég, sok is.
Egyébként I5 4570-essel van valakinek tapaszalata?
Egy ilyen processzoron gondolkodom, 4670K-n gondolkodtam hetekkel ezelõtt, de úgy vagyok vele, hogy úgysem húznám, így teljesen felesleges.
8 vagy 12GB? ezt sem nagyon tudom eldönteni, valaki azt mondja, hogy bõven elég a 8 valaki azt, hogy WvW-re illetve nagyobb eventekre nem ártana a 12GB.

A processzor illetve a RAM egy ASUS 7870 2GB-os videokártya mellé kerülne. Vélemények, tanácsok, ötletek?

A napikat csinálgatom, már van 5 db laurelem. Felfedezem a maradék kezdõterületet elkezdem csinálgatni a "szíveket" is. Aztán erre a hónapra le kell állnom a játékkal, az AMD processzoromnak nagyon nem tetszik (AMD Phenom II X4 B55 3,20GHz) , hihetetlen szaggatásokat, akadásokat produkál nagyobb városokban, tömegben.

amúgy érdekes hogy a gold sellerrek a szokásos arqrfyrfq3aa név helyett "rászoktak" a normális nevekre

Mc Wolfy
ma 2 magyar accot láttam goldot árulni... ugye akik itt vesznek accokat, nincsenek benne ilyesmiben?

B2P játékok szépsége hogy ha nincs kedved nem játszod

Fracihoz nem árt agony resist amihez kell ascended ékszer minimum amihez vagy Laurel vagy Guild Commendation kell (esetleg mák h kiesik 😄)

egyébként a szivek érdekes dolgok, a map complete miatt sztem is jobban megéri, fõleg hogy gyorsítja és élvezetesebbé teszi a fejlõdést (az élvezet faktorról elismerem hogy lehet vita)

a home szerver kérdéshez pedig, a PVE-ben is van jelentõssége
1. a home szerver be van számítva (elvileg) mikor betesz a megaszerverre, nyílván brisbainen ez nem számít, de wayfareren vagy frostgorge-n már nem mind1 hogy angolul vagy csigazabálóul beszélnek

persze kérdés hogy mennyire számít az tuti hogy party >> guild > szerver kb a prioritási erõsség

valamint a guild influence szerzésnél sem mind1 hogy azon a home-n vagy-e mint a guilded, bár van arra ígéret hogy összefog adódni az adott guild minden szerveren lévõ influja

Vadnokedli
Badarság kihagyni, meg hogy lépsz 80-ra fel ha ezeket mind kihagyod? azok a szívek Karmát adnak amibõl vehetsz cuccokat. Map 100% os felfedésénél pedig bónusz cuccokat kapsz, így azt is hülyeség utoljára hagyni. (Mert ha nagyobb szinten maxolod ki akkor is a level 15 ös lootot kapod ha a map szintje max annyi)

JaSoN HuNTeR
hozászolásaid.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

JaSoN HuNTeR
Jó,értelmes hozzáoszlásaid egyike. Gratulálok. <#taps><#worship>

Rangeremmel már a 22. szinten járok, egyáltalán nem bántam meg, hogy megvásároltam.
A játék megjelenése után három hónappal kezdtem el a GW2-t akkor még nem tudtam, hogy mi az amire számíthatok, mit ad majd a játék a 80. szinten. Így az elvárásaim WoW-hoz közeliek voltak, raidek, stb.
Akkor ez miatt meg is untam a játékot. De most úgy vagyok vele, hogy
tisztában vagyok azzal, hogy mit nyújt, mit ad a játék a 80. szinten.
Így nincsenek nagy elvárásaim, játszom vele ameddig úgy érzem, hogy szórakoztat, a magam "nyugdíjas" tempójában egy hónap mire elérem a 80. szintet. Nagyjából már elterveztem, hogy mik lesznek az elsõ lépések. A legfontosabbnak azt tartom, hogy 80. szinten elkezdem az összes területet kimaxolni, jelenleg úgy csinálom, hogy
ahol fejlõdök megcsinálok mindent, eddig két fõvároson (Charr, Norn) illetve két kezdõterületen (Charr, Norn) kívül minden kezdõváros illetve kezdõterület fel van fedezve, de nem teljes mértékben. A szíveket kihagytam, a waypointokat, POI-kat illetve vistakat fedeztem fel, a szíveket majd 70-80 között megcsinálom. Ha ezekkel megvagyok, megcsinálom a WvW illetve a 80-as területeket is.
Fejlõdés közben meg ahogy jönnek a dungeonok úgy csinálgatom a Story módokat. A késõbbiekben (80) meg végigcsinálom az összes HC verzióját.
De elõtte egy alapfelszerelésre lesz szükségem, amit minden bizonnyal majd CoF-ból fogok megszerezni, onnan meglesznek azok az itemek is, amik a skinem egy részéhez kellenek.
Aztán ha ezek megvannak utána csinálom az egyéb dolgokat, például Fractals, Guild Missionok, World Bossok, stb.
HA meg úgy alakul, hogy megunom, félreteszem, majd ha megjön hozzá a kedvem, elõveszem megint...

Bocs a Wall of Textért.

Törölt felhasználó
Ohh, értem köszi. Sajnos mivel úgy kaptam az acc-ot, hogy van rajta egy 80as kari, amit nem kéne kitörölnöm, ezért nemhiszem, hogy meg tudom oldani, hogy átmenjek máshova 😊 De majd következõ fizunál rááldozok 7ezret, és megveszem magamnak 😊 Mert most amolyan "megnézzük mit tud" szinten játszok, és ha tetszik, akkor megéri rá költenem.
Köszi a segítséget! 😊