Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Unknow
Nem arról van szó,hogy wow verõ vagy sem. Egyetlen mmo van amihez érdemes valamit hasonlítani, az a wow. Ennyirõl van szó és nem többrõl.
TDC Geronimo
Na már megint a nagy wowverõ hasonlatok 😄

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Unknow
Nem mondtam egy szóval se ,hogy rossz a játék. Ez az elsõ mmo ami veri a wowot, de ettõl még nem fogják õszig húzni. Ez van.. Marketing és pénz > játékosok. Õk is pénzbõl élnek.
- WvW-n léptem ki, innentõl kezdve hibaüzenet fogadott belépés helyett (a map tele vagy 'crushed'). Másik karaktert tudtam indítani

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

s0n1c
Nem akarlak meggyõzni, engem megvettek kilóra most a béta hétvége alatt, az hogy más ehhez hogy áll, nem érint. De az Anet hosszú idõk óta az egyetlen fejelsztõ csapat, aki, amit ígért, azt implementálta a játékba (ezt max a rift-nél láttam eddig), már csak emiatt is említésre méltó. A "ficsorok" nagy részét valóban láthattad már más mmo-kban, viszont messze nem ilyen minõségben, nagyon egyben van a game és ez a lényeg, minden egyes részérõl süt a profizmus. Mobil szférában az iPhone sem tud semmi extrat, viszont amit tud, azt olyan szinten, amit még egyetlen mobil gyártónak sem sikerült reprodukálni, és ez óriási különbség.
Az optimalizálást még csak most kezdik el,eddig úgyanis a vga-t alig használta a játék inkább a processzort nyúzta. Ha optimalizálják a játékot szerintem a gyengébb gépeken is el fog futni max alacsonyabb grafikai beállítások mellett.

A mesmer meg trükkös karakter, én nem haltam be nagyon vele, dodgolni kell és tolni a klónokat, phantasmokat, úgyanis a healed is attól függ, hogy mennyi van jelen a harctéren. Meg ezek védenek meg a mobok ellen és lõnek bele csomó sebzést. Illetve ha nagyon a végét járod megpróbálhatod berobbantani õket a mobon az is szépen sebez.
Scepter+focus fegyverrel igen szépen oda lehetett csapni vele, great swordról ne is beszéljünk.
darth devil
A kapu valószínû bugos volt. El kellett menni LAbe, és onnan kapuval mehettél bármelyik border részre.

War, war never changes.

Kajak változtattak az ajánlott és minimum gépigényeken, mert nem bírnak optimalizálni? :o MMOnak a tömeghez kellene igazodnia nem fordítva, márpedig a tömegnek még mindig max 2 magosa van 4 éves configgal a legnagyobb százalékban.

- tõlem akár most is kiadhatnák így a játékot, ha be tudtam lépni WvW-re (ebéd után nem engedett be se szombaton se vasárnap) az nekem megfelelõ volt
- ha kiadják júniusban és patchelgetik fél évig, nekem az jobb megoldásnak tûnik mintha júniustól még fél évig ülnek rajta ... és utána patchelgetik 😊
- nem veszek 2-3 havonta új játékot (nyilván átlag player sem vagyok), gw2 az ez évi meg esetleg jövõ évi beruházás játékból. A gépem 2 éve lett fejlesztve, bár technikai adatai inkább 4-5 éves gépnek felelnek meg. Gw2 jól ment rajta, lotro néha jobban beszaggat
- 7-es szintig jutott a necrom (épp elkezdtem a fegyver csere-berét), ez olyan 4-5 óra WvW-vel. Elkezdtem egy charr mesmert,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
de sem a halálcsillag feeling sem a story vonal 2. része annyira nem jött be. 2-es szinten instant halt a kari, akkor írta, hogy 3-as szintû a q. Ok, visszamentem 3-as szinten, erre elsõre lelövik az élete 90%-át, meghal, 2. esélyre volt kb. 2 másodpercem mielõtt kivégezték

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

spybot919
Az bosszant fel ,hogy szerintem sok GW 1 felhasználó lesz úgy ,hogy nála még elsõ rész futott de ha már a második részel akar játszani akkor már új gépet kell újítania. Eddig 2magos volt az ajánlott gépigény most már az a minimum és kitudja meddig fogják tornázni. Szerintem ha nem optimalizálják jól sok felhasználót elfognak veszíteni Európából. De ez csak az én véleményen meg lehet csak én vagyok ilyen csóró hoy nem engedhetek meg magamnak újabb gépet még munka mellett sem 😞 persze ezért nem akarok lemondani a játékról csak kezdjenek vele valamit.

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

Faki
Nyissanak meg x darab szervert az elõvásárlóknak és ott ne legyen vájp valamint menjen 24/7 (vagy amennyi belefér) és aztán nem kellene hallgatni ennyi türelmetlen sírást. Legalább lesz nekünk egy szénné tesztelt fullos kis játék.
Amúgy meg pár nap múlva beindul a nyivákolás, mint a kutyáknál, akiktõl elvették a nagy szaftos csontot és lesz itt nagy fenyegetõzés 😄

Kizárólag egy dologban még mindig egyetértek, az meg a nem túl messzi megjelenés. De nem a játékosoknak lenne unalmas ha sok béta event lenne, hanem a késõbbi eladásoknak nem tenne jót, mivel szépen lassan elcsendesedne/elülne a bétázók által keltett reklám-hatás (lásd mondjuk ez a fórum, vagy a rajongói blogok).

Kicsit amúgy olyan érzése van az embernek, hogy magadra erõszakoltad az önjelölt anti-fanboi szerepet és teljesen indokolatlanul lekicsinylõen dobálod mindenkire a "fanboizmust". Persze az korábban már kiderült, hogy kb. mindenkinél jobban várod, szóval akkor miért, az ellenpólust szeretnéd képviselni? 😄

Azt mondod annyira nem jó a játék, hogy õszig nem is érné meg várni rá? Hát én már everquest/ultima óta csak egyedül ilyen szaros mmo-kkal vagyok hajlandó játszani, nem nagyon volt olyan amit ne láttam volna... Úgy gondolom a DaoC és a WoW után újabb mérföldkõ következik.
Sok új ötlet, még több olyan, amit máshonnan emeltek át és csiszoltak, DE - és ez a lényeg - mindenhonnan a jó ötleteket vették át és remekül összegyúrták.

Miért kell gerjeszteni az indulatokat mégis, azt mondtam hogy nem tudom hogy a zárt béták milyen gyakran vannak fellõve, én csak az õ megfogalmazására reagáltam.
Szövegértés ember!
Tehát te nem vágod, mi van a GW2-vel, csak megmondod az okosat? Az jó, köszi!

SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com

Azért van kis különbség aközött hogy valaki fél évet végigbétázik, vagy hogy valaki fél évig hétvégénként bétázik… : ) Fogalmam sincs hogy mûködik a zárt béta, én csak az õ hozzászólására reagáltam, de szerintem egyébként ha az egész contentet megkapom hétvégente, és van is idõm a kipróbálásra, akkor is el tudnám dönteni hogy áll a játék fejlettsége.
TDC Geronimo
Legfontosabb dolog, hogy ne úgy fusson, ahogy a mostani hétvégén. Ha nem lesz optimalizálva rendesen, akkor aztán lehet benne akármi, nem fognak vele sokáig szenvedni az emberek. Ez jó párszor bebizonyosodott már MMOknál.

SZEG007
Ennek a kiköszöbölésére vannak a béták, és azért csusztatják több napra az indulást. Aki alövásárolt 3 nappal korábban kezd, aki elörendelt az 1 nappal korábban kezd, és van aki a megjelenés napján fog besétálni a boltba.

Szerintem az a legfontosabb, hogy amikor live lesz, akkor ne anyázzanak majd emberek a kurva sok bug és hasonló miatt. Inkább teszteljék sok ideig, csak legyen kész.
Igazából egy csomóan már úgyis megvették, havidíja meg nincs, úgyhogy az Anet-nek nincs sok vesztenivalója. Fél év múlva is játszani fognak vele az emberek, ha akkor jelenik meg, és utána, ha jó, megveszik majd a kiegeket, míg ha rossz, akkor otthagyják.

SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com

Ha a GW2 addig kötné csak le az embert, hogy fél évente havi 1 hétvégét végigbétázik, akkor szerintem meglehetõsen el lenne baszva...

Pedig elég valószínû hogy amikor ki fog jönni, legyen az nyár vagy õsz, esetleg késöbb, de ugyanúgy nehézkes lesz az indulás. Az a tömeg ami rászabadul rengeteg bugot fog eredményezni, és úgy gondolom a login is be fog halni. Egy MMO indulása nem zökkenõmentes, együtt kell élni ezzel. : )

A szövegedhez még azt tudom hozzátenni, személy szerint azt hiszem több mint 5 éve várom a játékot, nem tudom hogy milyen készültségi állapotban van, ezt nem tudhatja senki sem, aki nem a játékot heggeszti, szóval bármilyen megjelenés lehetséges, de ha majd kijön én biztos megveszem legyen az 2 év múlva, akkor is. : D
Szerencsére nemhiszem h a tulnyomo többsége a gw2re várok közül osztaná unknow véleményét, egy az h junius -juliusnál tovább "indokolatlan" továbbhuzni a megjelensét??😄DD wtf??😄 arra h kitolják a megjelenést csak is nyomos indok lehet, hiszen igen sokan várnak már erre, másik meg az, már elöttem leirták, aki gw2re vár, az nem csak 1-2 honapot fog várni, ennek elsö oka az, h igazábol nincsen olyan game ami elöbb ki fog jönni és igazi konkurens lenne gw2nek, tehát elég sokan megvárják, másik meg az, ha egyszer kijön, akkor is ugyanugy lesz ingyen kiprobálási lehetöség ez 100%, és aki egyszer szerette volna kiprobálni de csak ezen alkalom után teszi majd meg, és tetszik neki, ugy is megveszi majd, illetve akik már elötte kiprobálták, és tudják mi merre hány m, azok meg pláne. Legalább is magamat alapul véve, van egy game ami nagyon tetszik, iszonyatosan várom, akkor nemfogok becryolni csak az miatt mert pár honappal késöbb jelenik meg mint szeretném, pár honappal késöbb is teljesen ugyanazt azt érzest fogja nyujtani....Engem spec nem zavarna az ha összel adják ki, csak ha kiadják akkor az LEGYEN KÉSZ! Ne ugy mint aion,tera meg a többbiek...Mert akkor az sokaknak tényleg fájna
TDC Geronimo

Hát ha valaki fél évet végigbétázna, és azt mondaná készen van, akkor szerintem olyan nagyot nem tudna hazudni... : D
Unknow
? XD Fél évet végigbétáztam már most? XD Wut? XD
a.carkey
Nem lehet, hogy az a bajod, hogy esetleg félévet végigbétáztál, és már nyomnád, mert szerinted készen van? Ennyi és se több, se kevesebb?! Szerintem ...

A medve nem játék.

JethroHUN
Csak azt mondom olyasmit nem akarjanak eladni ami még fél évere van attól h a kezedhez kerüljön...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

a.carkey
Fanboy? Mármint én?

Rühellem a fantasyt. 😊 A GW2t fogtam, pre-purchase, és "megvettem", mert érdekelt. Ennyi. Simán kibírom nélküle is ha jövõre jelenik meg akkor is. Megveszem, nem havidíjas, szóval az én szép kis komótos tempómban tudok majd játszani. Még jobb is a szeptember, esetleg késõbb.

A medve nem játék.

Unknow
Jaja biztos így van. Végülis nem próbáltál minden negatív dologra rákontrázni és nem volt az,hogy "ebbe a játékban nincs grind" meg hasonlók. Nem te mondod azt, hogy egy ilyen játékra még õszig is megéri várni, pedig rohadtul nem. Annyit az egész nem érne. Ezt az Anet is tudja. Persze majd mikor bejelentik a június végi dátumot majd jön a : "OMG hát sikerült nekik mindent kijavítani? ; Hihetetlen ezek a srácok milyen gyorsan dolgoznak! ; Azért mindannyian sejtettük, hogy az Anetben bízhatunk és gyorsan fognak dolgozni."

Holott csak a fele javítással már készen vannak, az olyan dolgokat meg amik nem létfontosságúak benne hagyják, nem javítják. A communitynek meg vagy feltûnik, vagy nem. Amennyiben igen majd jön a : "Bocs , annyira elfoglaltak voltunk,hogy elnéztünk mellette, majd patchben javítjuk." , ha meg nem, akkor azokat javítják amik továbbra is feltûnnek. 😛

Persze tudom, nem lesz igazam, de ha mégis akkor se 😄

Btw, a legtöbb pénz még mindig akkor lesz a játékban ha még csinálnak egy bétát és kiadják. Ez pedig még mindig üzlet, és így éri meg nekik is.
oké oké, nem kell bedurranni, csak logikátlan hogy nem terveznek open betat, ami ha jó a játék marhára nagy reklám, de a megjelenés mégis bõven fél évre van.
TDC Geronimo
fanboy talán akkor lennék, ha fröcsögõ szájjal mondanám, hogy 2 hónap és kijön, mivel tökéletes. Mintha nem ezt írtam volna, de lehet tévedek, esetleg te vagy fogalomzavarban.

darth devil
Nem koronázatlan király, nem megváltó, és messze nincs még júniusi kiadási állapotban.

War, war never changes.

Egy hiba miatt küldtek levelet a pre-ordereseknek a béta meghívóval. Most vasárnap õket beengedték bétába kárpótlásul a hiba miatt. A következõ béta hétvégén õk már nem vehetnek részt csak azok akik pre-purcholték a játékot.

Más téma. Én Human területen indítottam rangert,elementalistet és mesmert is. A storyline mindig más volt és vártam már, hogy mi lesz. Az eventeknél meg tudtam már, hogy mit hol kell csinálni viszont abszolút nem untatott ugyanis ez a dinamikus event rendszer szerintem csodás😊 volt, hogy csak azért mentem vissza egy helyre h megnézzem vagy újra megcsináljam az adott eventet mert nagyon tetszett.

Unknow
Nem errõl van szó...csak egyszerûen indokolatlan az ,hogy júni-júli elejénél tovább húzzák. Ebbe a játékban még van két béta hétvége. Aztán ennyi.

Btw persze, hogy marhaság ha nem azt írom,hogy:
-"Ezt a játékot õszig nem adják ki, de érdemes lesz várni."
-"Ez a játék megváltja a világot, mert annyira tele van újdonságokkal."
-"Ez a játék az mmo-k koronázatlan királya."

Ez így van minden MMO topickban. A fanboyokkal nem lehet vitatkozni 😄 Minden hülyeség ami nem pozitív kritika vagy nem helyezi pozitív megvilágításba az új, kedvenc játékukat.

spybot919 ma 16:29 privát válasz #38904|

Minden bétában részt tudsz vele venni. Bár tudtommal elfogyott a cucc, leszámítva a CE-t.
spybot919
Szóval ha elõrendelném a gw2õt akkor mostani zárt bétákban részt vehetnék vagy csak az open bétában mint ami a mostani volt? bocsánat az értetlenségemért.

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

TDC Geronimo
Nem értem a logikádat. Mi az, hogy csak az fog várni? Akkor ezek szerint minden játék, ami nem akkor jelenik meg amikor az ember szeretné elbukik, mert utána nem érdekli már tovább? Nézd már miket írsz, mert jó nagy marhaságok.

TDC Geronimo
*sigh

jelenleg úgy áll a dolog, hogy csakis akkor kerülsz be 100%ra ha megveszed. Aztán lehet kitalálják, hogy utolsó héten megjelenés elõtt csinálnak egy open hétvégét, de jelenleg szó sincs ilyenrõl. Jó párszor mondták már ezt nem egy helyen.

Unknow
Aki nagyon rá van kattanva csak az fog várni...szerintem ez kicsit logikusabb. Na de nekem aztán mindegy, akkor menjen a fanboykodás > logikus gondolkodás.
Akkor honnan tudod hogy nem volt szó ilyenrõl?
TDC Geronimo
Honnan tudjam nem dolgozok ott.

Akkor miért nem lesz?
spybot919
Srácok most azok sem bétázhatnak akik elõrendelték vagy hogy van ez?

TDC Geronimo
Szó se volt ilyenrõl.

Nem úgy volt hogy azért nem lesz Open beta mert már nem fér bele az idõbe? Ha nem nyáron adják ki a játékot akkor simán beférhetne…
a.carkey
" miután végig bétáztam félévet"

Ejj.

A medve nem játék.

a.carkey
Dehogy veszítenék el! 😄

Max. egyeseknek fájna, ha még sokáig kellene rá várni, mert qurvára rá vannak kattanva.

A medve nem játék.

Definiálnád nekem az átlagjátékos fogalmát? Szerintem te sem tudod, hogy pontosan mit akarsz kihozni ebbõl.

Az én elképzeléseim szerint az átlagjátékos az, akit hobbi szinten köt le egy játék, ami naponta maximum 1-2 órát jelent, valamint nem feltétlenül úgy tekint a PC játékokra, mint fõ szórakozásforrásra. Ennek a játékosállománynak szerintem még kedvez is, ha õsszel adják ki a játékot. Továbbá gondolom a GW 2 fanokat se különösebben izgatja, ha nem 2 hónap múlva adják ki a játékot, hanem kicsit késõbb, ha így kicsit csiszolhatnak a játékon a fejlesztõk.

darth devil
Add el az accod. Piszolyt tartottak a fejedhez amikor megvetted? 😄 Attól nem lesz jobb ha kijön júniusban egy bugos játék, amitõl menekülnek az emberek a TSW/Terahoz.

War, war never changes.

drop
eélg sokk betába voltam vagyok tera, sw tor,secret world stb de sose jó a béta hétvége mert kb elveszi a felfedezés örömét mert mindeki siet és átszalad rajta utána meg megy a sirás ez a beta után ha többin már csak pvp ni fogok mert nem akkarom lelöni a poént

drop
tera én toltam a betát hát nem tudom nekem nem jönn be az a keleti ciccababa efektus meg a nyulam bulam se