63345
  • 0Fritz0
    Itt pont a kitérésre épül a harc.
    Nem(csak) az számít, hogy ki mekkora ionágyút cipel magával, hanem bizony elsődlegesen illik életben maradni és csak azután jöhet a sebzés.
    Legalábbis amíkor anno GW2-ztem, akkor ez volt az alapszabály.
  • YakHead
    Ezek a Dungeon-ök GW2-ben amilyen szépek, olyan szívatósak. Nem vagyok egy pro játékos ezt aláírom, de az, hogy egyszerűen képtelenség normálisan kontrollálni a nem létező "aggro"-t a moboknál és bossoknál, az egyszerűen félelmetes. Értem, hogy a játék mechanikájában nincs tank-dps-healer kiosztás, de amikor folyamatos rohangálásból és kitérésből áll egy boss fight és sebezni alig tudok a menekülés miatt, az kicsit lehangoló. Jó pár videót és buildet végignéztem (warrior, engineer), de ott is jóformán mást sem csinálnak a dungeon-ökben, mint futnak, ugranak, kitérnek. Ettől függetlenül szeretek instákba járni, csak hát na
  • Mc Wolfy

minap benéztünk EB-re :)
  • DarkBlade
    Üdv mindenkinek.

Az Enchanted Treasure Map -ok mind egy helyre vezetnek el?
    Eddig 2 db -ot csináltam, de egy helyre vezetnek, persze cucc csak 1x volt ott.
    Ha mind ugyanoda vezet akkor nem szenvedek velük.
  • alyr2
    No Man Army megnyitja kapuit a piken szerveren! mindenkit felveszunk aki hasznal tst! NAponta fraktalozunk /instazunk marhulunk. felnőtt társaság.vasárnaponként guild bounty, aztan ha meglesz a megfelelő szint a többi fejlesztésből akkor bővül. ha érdekel jelentkezz
  • YakHead
    Ahhoz nem kellett könyvet venni. Skillbook-ot vagy mit kellett vásárolni, hogy a trait pontokat el tudd osztani. Ha jól rémlik lvl. 10, 40, és 60-on kellett venni könyvet, másképp nem tudtad a trait pontokat a magasabb szintű traitekre rápakolni. Én nem emlékszem, hogy a fegyverekhez kellett volna.
  • Nivea
    Sziasztok! Úgy rémlik régebben, kellet venni egy könyvet, hogy tudjam használni a masterwork fegyvereket? Ez még most is így van?
    Bocs csak rengetek update volt és néha nem a megszokott rend alapján mennek a dolgok, pl trade rendszer.
    Köszi szépen!
  • Acidlich
    A wintersday dailyre kapsz laurelt most naponta, nekem adott minden nap eddig. A login rewardok kozott meg elofordul laurel is, de nem minden nap azt kapod.
  • PetruZ
    Nem, a laurel-t már azzal megkapod, hogy belépsz egy karakterrel. Amikor bejön az a 28 napos naptár ablak, duplaklikk az aktuális mezőre (a "tárgyra") és már meg is kaptad. A daily-ket nem kell megcsinálni érte és nem is kapsz értük továbbiakat.
  • Shaenis
    Azt nem értem, mi a fene van most a laurellel? Az update óta minden nap megcsináltam a daily completitiont, de csak egyszer kaptam laurelt, ami nem rögtön az walletbe ment, hanem tárgyként az inventoryba. A laurel random lett? Tudtok erről valamit?
  • Mc Wolfy

így csapjuk mostanában
  • PetruZ
    Eddig is mindig csináltam mindent, ami PvE, de a többi egyszerűen hidegen hagy, bármennyire is erőltetik. A daily eddig tök jó volt, mert párhuzamosan ment bármelyik helyszínnel, bárhol is jártam, és volt értelme 1-2 órát is játszani úgy, hogy nem is kifejezetten arra hajtottam, hogy meglegyen (néha nem is fejeztem be). Most viszont az van, hogy totál hülyeségeket kell csinálni. Pl. a mai négy lehetőség ez volt (egy lvl 29-es guardian-t viszek most, de nem ez a legerősebb karakterem):
    - Bármelyik vista Queensdale-ben, vagy a környező területeken -> Több karakterrel is végigcsináltam már az egész helyet, mi a fene értelme van visszamenni? Mindegy, letudtam gyorsan.
    - 10 érc Ascalonból -> Tegnap egy vista miatt kellett odamennem, most visszaugrottam oda és a fél rohadt térképet be kellett járnom, hogy meglegyen, mert a lelőhelyeket persze erősen visszanyírták a patch óta.
    - Négy tetszőleges event az Iron Steppes-en -> ott még nem jártam és elegem volt már Ascalonból, úgyhogy kihagytam.
    - Frozen Maw, sámán -> Na, ez még érdekes is lett volna, a champion-öket csípem, de persze fél órával lekéstem és várhattam másfél órát. Addig eljárkálgattam a környéken, de csak úgy félszívvel. Mire jött az event, a környék dugig volt karakterekkel, akik szintén csak erre a daily-re vártak. Maga a harc persze gyorsan lement, de sokat nem láttam belőle a brutál fps drop (alapesetben 60-65 körül viszi a gépem a játékot 1600x1050-ben, fullban, ez most leesett olyan 10-15-re, mások a chat-en írták, hogy kattintani sem tudtak) és a full villódzás miatt...
    Mindegy, megvolt ez is, de... nem fun. Nem szórakoztató, nincs benne semmi, ami hozzáadna az élményhez, inkább elvesz belőle azáltal, hogy szimpla munkává degradálja az egészet. Inkább lenne több opció, vagy legalább jobban a szinthez igazítaná a kijelölt területeket és feladatokat.
    Szerintem mindmáig az Atlantica Online-ban lévő bingó rendszer volt a legjobb daily: randomizált 5x5-ös tábla eltérő feladatokkal és ezekből kellett sorokat, oszlopokat, vagy átlókat megcsinálni a tábla szélén lévő, szintén random jutalmakhoz. Rohadt jó volt, csak sajnos ott sem mindig működött, hanem csak kampányszerűen.
  • Mc Wolfy
    hát nem tom. wvwn még mindig egy mapon megvan minden egy pillanat alatt. a daily lényege meg elvileg pont az lenne, hogy kicsit körbenézz és csinálj valamit
  • Tusy
    - én többnyire www-n szoktam teljesíteni a daily-t (1 kari pve event közelében van, 2 másikkal meg gyűjtögetni szoktam (szintén pve területen) ami kellhet kajához). ~fél órát szoktam rászánni, ennek úgy látom vége. Nekem jól jött a +skill ponthoz a daily-ből kapott +XP ... majd keresek mást
  • Mephike
    Login probléma lenne? Nem tudok bejutni :S
  • PetruZ
    Ma kipróbáltam én is ezt az új rendszert. Ami első olvasatra jól hangzott, a gyakorlatban szerintem már nem lett az. Eddig a daily-ket az adott terület felderítésével párhuzamosan simán meg lehetett csinálni és volt is értelme mindenfelé elnézni (bár maga a daily teljesítése nem sokat adott), de ez az új rendszer túlságosan terület-specifikus: menj ide és csináld ezt és ezt, menj oda és csináld azt... Én nem akarok összevissza mászkálni, amikor egy területen vagyok. Sokba is kerül (teleport költségek) és túl fárasztó, elmegy minden kedvem tőle, mire a végére érek. Szeretem az event-eket, bárhol felbukkannak, ott ragadok és megcsinálom, plusz minden útbaeső dolgot gather-elek, megcsinálom a heart-eket, vistákat, skill challenge-eket, és ezek eddig bedolgoztak a daily-be is, de most nem igazán értem, miért kellene más és más (többnyire már bejárt és ismert) helyekre mennem ugyanezek teljesítéséért úgy, hogy vadászni kelljen pl. a fákra, vagy az event-ekre. Nem fun, nem tud meglepni, sokkal inkább időpazarló grind lett az egész. Azoknak a 80-asoknak jó ez a rendszer, akik már mindent felderítettek és nincs mit csinálniuk. Cserébe most pl. elárasztották Queensdale-t és elveszik a kezdőktől az összes event-et az one-hit AoE skilljeikkel...
    Részemről a login jutalmakért még belépek, meg ha kedvem lesz, folytatom a még felfedezetlen területeket, de a daily-t a továbbiakban hanyagolom. (WvW/PvP soha nem érdekeltek, így azok a lehetőségek nálam kapásból kiesnek.)
  • Neocortex
    hirtelen azthittem a nagy szavazó topikban vagyok :D
    Utoljára szerkesztette: Neocortex, 2014.12.16. 18:59:38
  • DarkBlade
    Nos.
    Nem kellet várnom holnapig az új napi rendszer szemrevételezéséhez.
    A régi jobb volt. Eddig megtudtam csinálni egy térképen az egészet, most meg be kell járni a világot. Szánalmas.
  • DarkBlade
    Köszi.

Akkor első találkozásom az új napi rendszerrel holnap lesz.
  • ktm99
    Szerintem este 8-9 korul. Elotte aligha.
  • DarkBlade
    Üdv mindenkinek.

Ma kb mikortól élesítik a javítást?
  • PetruZ
    Nálam mostanában nem, de korábban sem volt jellemző. Néha egy-egy patch után szokott ilyen lenni, de az majd csak holnap jön.
  • Mephike
    Nem tudom miért, de mostanában eléggé gyakran van lag és esténként bizony le is dob a játék, sőt néha be sem tudok lépni. Ti tapasztaltatok hasonló dolgokat? Más netes játék teljesen rendben van, csak ennél van ilyen problémám.
  • Mc Wolfy
    fsp/deso/piken
    végre minden barátomat megölhetem :D
  • PetruZ
    Jelentős változások jönnek a daily/monthly rendszerben. Nekem tetszik, amit írnak.
  • Mc Wolfy
    ne sajnáld, hogy lemaradtál season 1ről
  • Negritis
    a Reso minden héten több fix esti időpontban játszik saját kommanderrel tudtommal
    bár most nem vagyok aktív gw2-ben, de a ts-n látom a 'tömeget'
  • DragonKnight
    No sikerült megtalálni a default freemail accountomat is. A DobiSoft user is én vagyok. Az aláírásomban van a GW2 account név.

Persze nincs akadálya annak hogy home servert változtassak ha kell.
    PvP nem nagyon érdekel. Mikor abbahagytam a játékok az is azért volt mert mindenki rá volt kattanva a WvW-re miközben a PVE tartalom haldoklott. A Mad King után kb nem volt kedvem beloggolni. Most hogy megint elkezdték tolni bele a tartalmat a Living World keretében kedvet kaptam visszajönni. Sajna a Season 1-ről lemaradtam, de a season 2-tőt végig fogom tolni miután felhúztam a karit.
  • Mc Wolfy
    szerver már csakis és kizárólag wvw szempontjából számít. viszont aktívan wvwző magyar guildet már nem tudok. deson szoktam látni egyszer-egyszer a RESO-t
  • DobiSoft
    Hi,

Én a Desolation szerveren vagyok de úgy tudom hogy ez nem nagyon gond, bár a chat az talán nem multiszerver. Amúgy kb fél óránként szoktam néha elküldeni egy "magyar guildet keresek" felhívást. De kb senki se válaszolt se pozitív se negatív irányban. Természetesen van nekem saját guildem de kb nem játszik már senki sem. Én is most néztem csak vissza jó egy éves kihagyás után, és gyorsan elkezdtem szintezni egy warriort mert a 80-as rangerrel kb semmit se tudok kezdeni magamban.
  • PetruZ
    Nem te voltál az, akit nemrég (múlt héten talán) valami gyökér rögtön az első válasszal lefikázott a "guild-ot" / "guild-et" miatt Lion's Arch-ban és visszaküldött iskolába? Na, ezért játszok én is szólóban a Piken's Square-n...
  • alyr2
    Mi a Pikenen toljuk napi szinten instazunk meg basszuk a rezet! ird meg privatban hogy erlek el ingame
  • DobiSoft
    Van még magyar guild akik játszanak? Néha kiszólok a nagyobb városokban, hogy magyar guildet keresek de nagy a nihil.
  • Mc Wolfy
    111.111 kill :D
  • Negritis
    van, makeover kit a gem shopban
    250 v 350 nem tudom pontosan
  • roller1015
    Sziasztok! Azt szeretném kérdezni , hogy van e barber shop szerű dolog ahol a karakterem kinézetét megváltoztathatom. Indulás után volt róla szó hogy valószínűleg beteszik később. Köszi üdv!
  • Mc Wolfy
    a mostani 1 pont 5 régit ér. régen 5 pontot kellett költeni, hogy egy traitet unlockolj, most csak 1et
  • mkfdd
    Áprilisban megváltoztatták a trait rendszert. Mostmár bármikor bárhol babrálhatsz a trait pontjaiddal.
  • Nivea
    Sziasztok! Elég rég játszottam már és volt pár traits pontom kiosztva "képességekre" és mind eltűnt. Helyette kaptam 5 trait pontot hogy osszam szét. Mi is ennek az oka? Köszönöm szépen!
  • Negritis
    nem ide akartam :D bocs töröld mind2-t nyugodtan