Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Unknow
Csendes többség? Te mirõl beszélsz? Hidd el..ha egy játékban valami nem tetszik a többségnek, hírtelen mindenki megtalálja majd a fórumot.

Ugye te se gondolod komolyan, hogy az internet világában, ahol ráadásul a legtöbb ember fórumokon és egyéb helyeken tájékozódik a kedvenc játékáról, majd pont nem találja meg a többség a fórumot?

Itt csak arról van szó, hogy van 100 ember az 1000-bõl akik mindig azt akarják, hogy a játék ne abba az irányba menjen el ami a többségnek tetszik.

Csupán azért mert azt hiszik, hogy az ami a többségnek tetszik = szar. Mert ami tömeg cikk, az jó nem lehet, és amúgy is...az õ igényeik a megfelelõek, mert õk gondolkodnak, a tömeg viszont birka módjára csak egymást követi. Pedig általában pont ez a kis csoport az ami birka módjára próbálja szajkózni a kis igazát 😛
Azért annak is megvolt a varázsa annó mikor kutyagolni kellett 2 quest között, akkor az volt a normális. Most mindehova repülsz / portolsz / egyebek.
És igen, ez is pénzre megy. Kérdés, hogy mennyi az elég, mennyire nem bírnak majd magukkal.

@Chris:
Ha nem is végletesen így, de mûködik amit Tyrpak leírt. Sajnos.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

DummyBoy
"Nincsenek csodák, egy nem fog meggyõzni másik tizet."

Ehhh ... ezzel vigyázni ... "Egy elégedetlen vásárló az minimum 5 elégedetlen vásárló" ...

Ez bizony nagyon régen így mûködik ... A tömeg nagyon könnyen megvezethetõ ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Egyfelõl hell yeah, másfelõl Anet és a GW elég nagy név / cím önmagában is, hogy diktálhasson.
Magam részérõl a jelenlegi játékot tartom annak, amit ígértek. Ez nagyon dícséretes.
Emiatt imádom õket. Elektromos autót ígértek, és még Hifi is van benne, sõt, a brossúrában se túloztak a paraméterekkel, minden centire megvan. (Ebbõl a szempontból szemét szemellenzõs barom vagyok: Ha nekem azt mondják X, akkor ne legyen belõle Y. Ez nem a közért ahol a 10 dkg parizerre megkérdi az eladó, hogy 45 lett, maradhat?)

Egy ideig elmegy a diverzifikáltság.
Meglátjuk meddig.
Én mindössze nem vagyok túl optimista. 😊

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

De te is tudod , mint minden ez is bevétel orientált akár ,hogy is nézzük , többség = több pénz tehát ezért is biztosan a sírás felé hajlanak majd , de az egyáltalán nem biztos ,hogy lesz semmit nem tudunk még a mountokról ahogy többen is mondták LEHET ,hogy egyáltalán nem lesz rá szükségünk , ha meg igen akkor hadd jöjjenek. Én például utáltam a wowos 2 hétem alatt is azt hogy 20 - 25 perceket kell trappolni két küldi között , ami azért kurva unalmas, ha itt nem kell akkor ne legyen mount ha meg igen, akkor meg de tüstént de azonnal.

Ez egy óriási baromság amit a fanboiok találtak ki önigazolásra...
A vásárlók/fogyasztók mind baromi minõség-érzékenyek, vagy tudnak róla vagy nem, vagy rövid vagy hosszú idõ alatt alakul ez ki bennük. Nincsenek csodák, egy nem fog meggyõzni másik tizet.

Igen, így mûködik a demokrácia. Lásd a világ szép részét körülötted. Az hogy ez hova vezethet, az más kérdés. 😊

A példádnál maradva: Miven mélyen kívül esik a játék célzott stílusán (ez nem PonyWorld feats CandyLand), úgy vélném, hogy akkor is egy merõ kreténség, ha a játékosok 90%a akarná, mert valakik elég hangosan hõbörögtek az elején. Mint Tyrpak kifejtette a sírások nagy részét legtöbbször egy elenyészõ kisebbség kezdi. A baj mindig ott van, hogy a csendes többség nem reagál, mert egyfelõl eszébe nem jut fórumozni - fõleg emiatt, másrészt nem foglalkozik a kérdéssel. Ilyen a világ. Cukorkás ikon lesz. De akkor legyen benne medvecukor vaze.

Engem pl hidegen hagy hogy kocka vagy karika e minimap gw2-ben. Tõlem 8szög is lehet, ha funkcionálisan megfelelõen mûködik.
Ellenben azt én is kértem, hogy ugyan lehessen már ctrl+2 -re bindelni, mert szvsz egyszerûbb mint körberakni QERTFG gombokat, de azon se akadtam volna ki, ha az a mondás, hogy tanuld meg vaze.

Én azt várom GW2-tõl hogy ne olvasztótégely legyen hanem alakítson ki saját, egészséges userbázist. Lásd EVE. (Tudom az a játék szélsõségesen HC tud lenni de alap példának tök jó.)

Tartsanak ki amellett, hogy a saját játékukat saját ötletek alapján csinálják meg.

Te még SWTOR-ozol? 😄
Jobban bírtad az állandó sírást mint én 😊
Nem az a "minimum elvárt" ami elvben kéne, hogy legyen, hanem amit a piaci szereplõk hozni szoktak/tudnak/akarnak. Lehet, hogy az Anet csak ezt a "minimum elvártat" hozza, de még így is jóval túlmutat a konkurencián, így mi fogyasztók örülünk annak is, hogy az elektromos autó nem fáradt étolajjal megy. ;D

Viszont úgy érzem veszélyesen összemostok két dolgot Unknow-val, mégpedig a játék esetleges diverzifikáltságát meg az átlagosan elfogadható középszar kompromisszum szintet. Én az elõbbit tapasztaltam eddig a játékban és ez is lenne a módja annak, hogy a "cukorkás" embereket is és a "mívesen rajzolt traitgombos" embereket is egy kalap alatt kiszolgálja. Hiszen lehet olyat is csinálni, ami minden rétegnek a maga szintjén nyújt megfelelõ szórakoztatást, nem csak egy átlagszinten.

Jéé, nem mondod... 😛 😄

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

Unknow
Amikor meg megjelenik azt fogod kívánni,hogy bár ezekrõl menne a téma mint arról, hogy PvP-ben a warrior mennyire ocsmányul OP 😛 <#nyes>
DummyBoy
Mindegy, úgyis F2P lesz <#idiota>

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Megjelenhetne már a játék ,hogy elterelõdjön errõl a téma😄

Iparági trend:
1000-bõl 100 ember tutifixen elégedetlen. Pont az a 100 ember, aki a fórum postok 99.9%-át írja.
Ha adsz rájuk, akkor se elég, miért nem úgy volt alapból, cancelsub.
Ha nem adsz rájuk, akkor addig sírnak, amíg a másik 900 egy része is úgy érzi, hogy "hááát, lehet, hogy nekem is ez a problémám a játékkal", és õ is elmegy. Nem mintha ez lenne a baja, csak erre mutattak rá mások, tehát akkor biztos ez.
Unknow
Ilyen erõvel nekem meg az nem tetszik ,hogy ha az elenyészõ számban lévõ emberek miatt kihagynak dolgokat.

Teszem azt, ha nekem az az igényem ebben a játékban, hogy mondjuk a traiteknél cukorkával legyen minden jelölve az miért baj? Talán az én igényeim nem annyira jók mint a tieid? A tiedhez jobb igazítani mint az enyémhez? Nem, erre senki nem tudja a választ, mert izlések és pofonok. Viszont!

10bõl 8 ember szeretné még ezt a cukorkás dolgot, viszont melletted csak 1 ember van aki azt mondja,hogy ez hülyeség. Akkor ezesetben a te igényed háttérbe szorul, mert nem nekem vannak extrém igényeim, hanem neked.

Egy játéknál az a lényeg,hogy minnél több ember élvezze a dolgot, nem pedig az, hogy minnél kevesebb ember kapja azt amiért fizetett. Inkább legyen elégedetlen 1000bõl 100 ember mint a másik 900.
Nem az zavar ha sok játékos lesz, hanem ha sok emberke miatt betesznek olyan dolgokat / változásokat amik az ÉN személyes játékélményem negatívan befolyásolják. 😊

Lásd lotro szénné kazuárosítása.

Unknow
Egy badass paci mindig jól mutat egy fantasy környezetben , vagy valami hasonló dög is. Nekem sokszor nem is a gyorsabb közelekedés miatt kell, csak egyszerûen illik a karakteremhez 😛
Sztem felesleges a mount vita lesz vagy nem lesz az a kérdés inkáb van e értelme, és sok csökevényes agyú aki követeli, nem fogja fel úgyse használná mert ott a fasttravel,a mount csak arra jó hogy máshol ne 10 percig kelljen szaladnod hanem csak 5ig, itt nem kell perceket rohangálni.

Igen de ott az volt a lényeg hogy leverjenek. 😊 És csak PvP-ben. 😊

@Chris:
Nyilván direkt reagálok túl dolgokat. Tényleg, vicc nélkül.
Feltûnt egy tendencia ami sajna az 'easy mode' az õ szemszögükbõl. Mivel én is játékfejlesztésben dolgozom tudom mennyire vonzó az ócó/egyszerû/közkedvelt megoldás, fõleg ha szorít az idõ/cipõ/kiadó/bármi/sírók/miegyebek.

Az, ami 'innováció', vérfrissítés van a játékban az jópofa, de mivel ebbõl indult ki az egész azt tartom a 'minimum elvártnak', ez tetszett meg benne, ezért tartottam jó példának az egész GW 2 / Anet kommunikációt, egyebeket. Mintha egy elektromos kocsiban annak örülnék hogy elektromos - oké, benne volt a brossúrában.

Félreértés ne essék, tényleg le a kalappal a teljesítményük elõtt, csak igen-igen tartok attól hogy usercount > 'minden más' lesz belõle.

Gyakorlatilag féltem azt a játékot ami mellett el akartam kötelezni magam. Csak reped a máz, ugye.

legyen /burp meg /puke emote és boldog lesz mindenki. mount nem kõ😄

Running
A játékba nem igényli a lovakat, de én örülnék neki ha lenne, minden mmo-ban szerettem a pacikat, lehet ugratni, nyeríteni, stb...lájkolom, fõleg mikor állsz valaki mellett és folyamatosan ugráltatod a lovat, hogy nyerítsen, nagyon idegesítõ, imádtam. Mondjuk kari emote-al is lehet ilyeneket. 😊))

Unknow
Nem attól lesz valami generic szar mert nem csupán a te igényeidnek felel meg. Egy MMO ne arról szóljon ,hogy valakinek az elitista elképzelését akarja valóra váltani, és azt az illúziót keltse, hogy ezzel a játékkal csak a kiválasztottak játszhatnak.

Egy MMO arról szóljon, hogy a lehetõ legtöbb embert, a lehetõ legszórakoztatóbb módon képes megmozdítani. Mindenki találjon benne valami hülyeséget amivel el tud baromkodni. Ilyen legyen pl a craftolás, mount gyûjtés, pet gyûjtés, achi gyûjtés és így tovább.

Zavar az engem ,hogy ha xxLegolasxx is ott játszik ahol én? Nem. Miért zavarna? Nem kötelezõ vele beszélnem, nem kötelezõ együtt játszanom vele.

Inkább jöjjön boldog - boldogtalan játszani a játékkal, és legyen több ezer ember akikbõl sok az idióta. Miért? Mert akkor több az esély arra ,hogy van köztük normális is, a számokból adódóan. Viszont ha csak egy réteg játsza, és véletlen abból a 100 emberbõl 99 idióta, még arra sincs esély,hogy majd a többiek normálisak lesznek.

Komolyan, miért zavar itt egyeseket az ,ha esetleg a GW2 nem csak egy rétegnek szól? Mert senki ne mondja,hogy rá lesz arra kényszerítve, hogy velük játszon, úgyis mindenki csak azzal haverkodik/játszik akivel akar. Az a probléma,hogy nem lesz tõle az az érzés,hogy te vagy a kiválasztott aki azzal a játékkal játszik amivel csak az elit? Ez egy rohadt nagy baromság...
Tudok mondani ellenpéldát (bár a Riftes igaz) : Warhammerben ha kellett egy egész warband ugrott rád a mountról (azért az 1 pontért).

Csak az számít, milyen jutalom jár érte. És a GW2-nek valami zseniális a jutalmazási rendszere, nem rohansz el az event vagy world boss mellett, hanem beszállsz, mert te is kapsz érte jutalmat. Nincs kill steal, és campelés (bár resource-nál lehet hogy lesz).
Nézd, szerintem feleslegesen túlreagálsz bizonyos dolgokat, nyilván pl. a traites dolog indokolt, csak túlzott mértékû, mert van mellé mondjuk 20 másik, ami erõsen a másik irányba billenti a mérleget.

Felesleges ilyen fejtegetésekbe belemenni a messzi jövõt illetõen tökismeretlenek szándékáról, mást nem tudunk, csak annyiból megítélni fejlesztõket, hogy mit pakoltak eddig a játékba, mennyi korábbi beidegzõdéssel szakítottak, mennyi innovációt vezettek be és mindezek alapján mi az általános hozzáállásuk a dolgokhoz, ami összességében nagyon pozitív.

Ha mindenki által imádott és cuncizott játékot akarsz akkor kapsz egy kalap generic sz*rt.
Abból meg nekem pl.: elegem van. 😊
Ebben is azt érzem, hogy a játékosokból csak a megszokás beszél amikor mountot akarnak nem az az igény, hogy TÉNYLEG kell, mert amúgy túl sok idõ telik el mászkálással.

Lotroban egész jópofák voltak a mountok - csak lovak - egész sokáig aztán ott is jöttek a démonpáncélos cuccok.

Amitõl itt félnék, az az, hogy a coop vonulat azzal gyengülhet. Ugyan minek szállnék le a lóról neked segíteni ha én el tudok menni a dolgomra? Eddig minden mountos MMO-ban azt tapasztaltam, hogy idõ után széjjelebb húzódtak a népek. Rift még jó példa is. Invasion, miegyéb, látja a dude, hogy ütnek valakit, inkább fut tovább mert neki elõbb lesz akkor több killje. Ez utóbbi itt nem gond, de az tuti hogy bennem kevesebb lesz a hajlandóság megállni segíteni... 😊

Mondjuk az tényleg vicces lenne, várharcnál asura B-52 esek bombázzák a várat 😄😄

Én csak abban bízom, hogy repülõ mountok nem lesznek, a szárazföldiek jöhetnek, ha azok illeszkednek Tyria világába.
Mindent meglehet csinálni jól és rosszul is, simán megtudják csinálni ,hogy illeszkedjen a játék képébe én meg az asura mechnek örülnék 😄 jó kis kattogós fénylõ ketyere😄

Ezek mind jó régiek, de ok. Én BWE1 alatt fotó fórumban olvastam ennél erõsebb nem-et, bár az nyilván nem él már így akár hazudhatok is.

Viszont szinte biztos vagyok benne hogy elõbb-utóbb lesz. Úgyis sírnak miatta eleget a népek.

Kérdés, hogy milyen hatásai lesznek.

Megint lenyúltad a mondanivalómat... ;D

Annyit még hozzátennék a "véristvánok ide jönnek/nem jönnek ide, mert ez más" kapcsán, hogy ez is egy minden új mmo elõtt menetrendszerûen visszatérõ buta lózung. Akár egy 3, akár egy 6, de akár egy 12 milliós embermasszában is ugyanolyan arányban megvannak az idióták, ergo ugyanolyan valószínûséggel találkozni is fogsz velük. Azt remélem nem kell ecsetelnem, hogy miért óriási butaság a "minden wowos idióta" címû agyrém.

Felõlem jöhet mount. De mit rak egy charr alá pl?
Meg az asurák mechanikus mountjától is elõre borzongok.

Az egészben az a baj, hogy megszoktuk az mmo fejlesztõktõl, hogy elindulnak lefelé egy lejtõn, és nincs megállás, lángoló, mechacsirke, meg fehértigris után jön a repülõ, átlátszó ló, plusz GW2 esetében, vízalatti mountok.
És ebbõl kösz nem kérünk, inkább ne is rakjanak be egyetlen hátast sem.
Unknow
Yeah, javítva 😛
ne mmo val nem de ?😄

Unknow
Mert amúgy nem mindenki arra akar specelni ami a legjobb? Elõzõleg is mindenki ugyan arra specelt aki tudta,hogy mire érdemes/kell.

Nem változik ezzel túl sok dolog szerintem.

A mountokról meg annyit, hogy nem értem miért probléma az ,hogy ha bekerülnek ide. Az, hogy nem réteg játék lesz? Az, hogy azért rakják be mert ez kell az embereknek?

Nem, a GW2 ne legyen réteg játék, játszák marha sokan. Miért? Mert egy mmo-ban legyenek a szerverek tömve, a fejlesztõknek pedig legyen okuk nyomatni a contentet. Aki zárt communityt akar az ne mmo-val játszon.
Ebben semmi újdonság, ugyanis sosem mondanak semmit, legalábbis semmi fixet. Nekem ez a trait tier nagyon fájt, remélem ezzel együtt akkor újra is gondolják õket és ki is bõvítik, mert falling dmges meg swimminges meg egyéb useless traitekkel az a 12db elég ratyi. Amellett hogy mindenki ugyanarra fog specelni kb, mert úgy lecsökken a variálhatóság.

Mielõtt olyan kijelentéseket teszel, hogy ha beteszik a mountokat, akkor segget csinálnak a szájukból, nézz utána, hogy pontosan mit is mondtak a témában.

Eric Flannum: "Other than waypoints and asura gates, there will be no other methods of long distance travel such as mounts, ships, etc in Guild Wars 2 upon initial release." (a lényeg az utolsó három szó)

Martin Kerstein: "Mounts, like I said, not at launch, but we never said never. If we want to introduce mounts we want to make it right."
Mondjuk... engem elvbõl zavarna a mount egyrészt mert GW-ben nem 'megszokott', másrészt meg azt mondták, hogy nem lesz. HA késõbb mégis lesz, az megint a 'segget csinálunk a szánkból' eset ami engem zavar.

Az viszont természetes hatás volt WoW-ban, hogy a kihaló low level területeken az instákat butították, bár tény hogy már vanilla idején is voltak nagy könnyítések.
(GW2-ben közvetlenül extra content a régi dolgokra elvben nem lesz ekkora hatással mert visszaszinteznek a fenébe és lehet küzdeni. Úgyhogy itt leginkább megint csak a sírástenger válthat ki gyengítést, illetve ha _tényleg_ túl nehéz.)

Engem még a mount ilyesmi nem zavarna csak ne gyengítsék szét a játékot ,hogy minden nagyon könnyû legyen megcsinálni kevés emberrel, összes nagy WoW os ismerõs mindig mondja ,hogy az elején milyen nehéz volt egy insta most meg nevetve végig mennek a legnehezebben is mert mindent szét gyengítettek. Reméljük itt nem így lesz😊

Cd galaxaisban vettem collectors pre ordert , de már utána nézelõdtem , nos úgy van ,hogy kapsz egy számlát amit majd ha megjelenik a játék akkor amikor házhoz szállítják akkor oda kell adni és beszámítják a 4 ezer forintot és csak a maradékot kell értelem szerûen.

Kedves Tusy, nagyon jól tudom ,hogy mit vettem, a kérdés arra vonatkozott ,hogy mivel már van béta kulcsom , akkor ezt a kulcsot most is érvényesíteni lehet és akkor majd 1 nappal a tényleges kezdés elõtt már pusztíthatok , vagy meg kell várni az 1 nappal elõtte lévõ dátumot és akkor kell e érvényesíteni. Erre lettem volna kíváncsi😊 Elnézést ha nem volt teljesen érthetõ.

WoW Steve Blood légióra semmi szükség, vagy és lesz így is olyan rétege a GW2 playereknek is akit máglyán égettetnék meg.
A többi jöhet.

Viszont az ne felejtsük, hogy WoW még így is nagy mágnes, nyakam rá hogy pandák ide vagy oda, szignifikáns hatása lesz annak a ténynek, hogy kieg érkezett. Fõleg ha a pandákon túl a betett játékmenet / rendszer változások jól sülnek el.

Abban viszont egyre kevésbé reménykedek, hogy GW2 némiképp kizáró lesz a totál bénákkal szemben. Túl erõs lesz a sírás, már várom a repülõ mountokat.

Pre-order volt, vagy pre-purchase? (ezerx forintot fizettél, vagy tizenxezret?)

Ha elõbbi, akkor lesz majd egy végleges kód, amit megjelenés után kell beírnod, a másiknál már semmi dolgod, simán tudsz bétázni és játszani majd.
- nézz utána, legalább neked kellene tudnod mit vettél ...
-- pre-orderrel indulás elõtt 1 nappal kezdhetsz, kifizeted a teljes összeget és kezdés után van 2 napod, hogy véglegesítsd a játékot
-- bétára csak a pre-purchase jogosult, persze reménykedni lehet pre-orderrel is

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Válasz szerintem rövid és egyszerû: De, azért 😄
Én nem bánom ha nem veszik meg a wowosok a gw 2-t, semmi szükség a wowos véres szájú kid ekre, persze biztos van sok rendes player közöttük de én nagyon bízom benne, hogy a gw stílusa és nehézsége miatt kevés 11-12 éves gyerek fog játszani 😊

apropó valaki tud segíteni abban ,hogy elõrendeltem a játékot ilyen pre order dobozt kaptam és van benne egy kód, azt béta kód mellett is belehet tenni ? vagy ez ,hogy van?

Tizeniksz éve, daoc óta adott ez a 3 frakciós lehetõség, minden finomságával, lehetõségével... A szándékosan álnaiv kérdésem: Vajon miért most kezdik csak ezt, meg wowban az opvp-t nagyhirtelen erõltetni, csak nem mert jön a GW2?

Running
Rift-ben az inváziókat bírtam a legjobban. Jó kis összecsapások alakultak ki...

Ja és Rift-hez jön õszre az új kieg, meg egy 3 frakciós pvp pálya, szóval keményen készülnek õk is a gw2 megjelenésre.
Szerintem az 50 dolcsi nyugaton nem olyan egetverõ, szóval a meglévõ elõfizetése mellé sok mmo-s meg fogja venni. És lesz az elején egy 3 hónapos hullám, amikor eszetlenül sokan lesznek.

Nem tudom, hogy a Tera hogy áll most, de a Diablo3 biztos betett neki, valami hasonlót fog a GW2 is csinálni a WoW-val.

Secret World meg nagyon fû alatt jön, nem sok vizet fog zavarni. Fõleg, hogy szerintem sokan ugyanúgy vannak vele mint én, hogy "Funcom játék, kivárom az elsõ 6-12 hónapot, amíg kijavítják a bugokat, kiderül, hogy mit hagytak ki".

Blizzard már csak akkor tudná megmenteni a WoW-ot, ha azt mondaná, hogy "Trolololo, a pandák (lásd kínaiak) lesznek a 3 frakció, akik az új kontinensen szembeszállnak a horde/alliance (lásd nyugati) játékosokkal"
Szerintem is így van, 'úgy sincs havidíj' felkiáltással sok unatkozó wow-os megvenné, és ne felejtsük, hogy a gw2 tényleg jó, akár itt is ragadhatnak. De ha nem az se baj, csak növeljék a bevételt 😊.
Úgy érzem, ha ez a béta nagyobb problémáktól mentes lesz, akkor kaphatunk egy nyári megjelenést.
Hát gw-sek nyilván gw-zni fognak, viszont vannak wowosok akik DS-t megunva és pandákra várva megvennék a gw2-t, viszont ha mop jön elõbb akkor maradnak tovább pandázni. Illetve exwowosok akik gw-re várnak, nem várnak tovább és inkább megveszik a mop-ot. Szerintem.

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II