Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez természetes, de én ezzel arra utaltam, hogy rá lesz segítve dev oldalról, ha valamelyik class mellõzött lesz.

8 class van. 3 role, 5 hely a partyban. Több class ability tengere átfedi egymást.
Engineer a mániám is maradok annál: Mindhárom roleban életképes, de jelenleg annyira keverék az egész, hogy egyikben sem _über_, hanem (nekem nagyon is tetszõ módon) egyszerre 2 roleban is helye lehet. Errõl függetlenül a többség a biztos felé fog haladni, mert az emberek már csak olyanok.
Ha emiatt engineer látványosan kimarad mindenbõl, akkor megbuffolják egy irányba hogy vállalható legyen X classal szemben, és ennyi.

Amúgy meddõ ez a téma. MEglátjuk élesben, most mindenki a maga tapasztalatai alapján írja az elképzeléseit.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Az a gond, hogy olyan dolgon vitatkoztok ami hulyeseg xD
Ennyierovel azt is kerdezhetnem spirit ranger useless? 😄 Axe*Horn ranger szinten csak useless? 😄
Thief poison cloudja useless?
Mesmer unload skillje useless? 😄 Mesmer party buffjai uselessek?

Ezert mondom, hogy hulyeseg amirol vitatkoztok mert mindegyik classnak vannak olyan party buffjai vagy party healjei amik jok. Melette Guardiant barmikor kitudna valtani egy necro tankolasbol es akkor nem beszelunk arrol, hogy a skilled playerek barmivel mehetnek.

Elhiszem, hogy unatkoztok meg minden de olyan szintu hulyseg megy mar itt napok ota, hogy az vicc 😄 Ennel meg a flamek is erdekesebbek voltak <#eplus2>

Veni, vidi, vici

"Vagy "visszafejlõdik" a game és minden class kap egy _erõsen preferált_ rolet amiben g*cijó, oszt pont."

Ez 100%, hogy így lesz. Nem lesz kötelezõ úgy menni, de biztos, hogy minden helyre meglesz az a setup és build, ami oda a legjobb és a leghatékonyabb.

Eternal life; endless torture.

Frosty01
az utolsó mondatodnál lötyög a pont. lesz egy halom skill, mindenki úgy be tudja állítani hogy neki az a legjobb legyen és tudjon vele mit kezdeni, úgyhogy nem mondanám ki hogy bármelyik is mellõzött kaszt lehet ez miatt. de ez csak az én véleményem ^^

practitioner of the forbidden arts of death

Shoutok nélkülözhetõbbek mint Guardian buffjai.

Engineer CC meg pláne nélkülözhetõ hiszen CC minden classnál van. Tekintve hogy pl Bossokra nem hatnak a felrugdosások engitõl ki is esett 3-4 skill. A Heal turret meg egy kalap sz*r. Az a kis valami amit kitol az nem egy nagy kaland, inkább teszek le neked medpakkot, és akkor nekem is megmarad a selfheal. Regent meg adhatok elixir gunnal.

😊
Egyébként persze kinek mi a preferenciája.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Mindkettõt.

Frosty01
warrior shoutjai nélkülözhetõek? 😄

enginer cc-i, heal turretjei nélkülözhetõek? 😄

nincs több kérdésem a vádlotthoz bíróúr 😄

Jelenleg úgy tûnik, hogy 5 azonos class is képes lehet végigcsinálni egy dungeont ha ügyes és kiegészítik egymást. (Kérdés, hogy a traiteket mennyire lesz sz*pás újra elosztani. Mert az garantált, hogy egyébként PvE-ben pl nem toughness / vitality engineert fogok futtatni.)

Ettõl függetlenül meglesznek a szerepekre az ideális class/build setupok.
Guard, warrior, elementalist egybõl elõnnyel indul, õket a legegyszerûbb "bekategorizálni".
Afelõl nincs illúzióm, hogy Guard "nélkülözhetetlen" lesz. Nem takolás hanem tankoltatás végett (ipari mennyiségû túlélést segítõ party buffja van.) Elementalist is gyanús 'must have', a warrior kevésbé. Viszont az engineer például jelenleg bárhonnan leváltható szerintem, és ez lesz a gond, illetve azoknak a classoknak lesz ez gond akiknél ez megtörténhet.

Amíg:
Vagy megtanulják az emberek hogy miként mûködik a játék és ebbõl nem lesz nyûg... hiszen meg lehet találni a szinergiákat mindenfelé.
Vagy "visszafejlõdik" a game és minden class kap egy _erõsen preferált_ rolet amiben g*cijó, oszt pont.

Remélem nem az utóbbi következik be.

De jelenleg az a törekvés, hogy a szokásos trinity kihaljon és mindenki aktív szerepet kapjon. Ez tekintve a játékmechanika jópár érdekes elemét - condition, CC skálázás, croff profession combo - és a puszta tény, hogy bárki 1 csapástól meghalhat DE felszedhetõ, változásokat fog hozni.

Egyébként amiket eddig láttam eddig dungeon gameplay videókat az aggro egész kis randomnak tûnt, nem éreztem 100%ban kiszámíthatónak.

Sajnálni fogom hogy nem én leszek az est fénypontja a main healeremmel, de örülni is fogok, mert legalább nem 4 óra tömény unalom lesz egy insta, hanem egy kaotikus tánc.
Lángszóróval. Mérgekkel. Árammal.

Frosty01
már nagyon hiányzott az mmo piacról az innováció, úgyhogy ha új harcrendszer szerint balerina pillangólepkékkel kéne teleszarni a world bosst miközben két partymate szpenkeli az idézett tinkivinki teletubbi seggét hogy meghaljon, talán az is több embernek tetszene mint amennyi finnyáskodna 😄

Elso reszt tobben hagytak ott az instancolt mapok miatt mint a classok miatt. Melette max annak nemfog tetszeni hosszutavon aki ahhoz volt szokva, hogy csinal egy tank vagy egy healer es korbenyaljak a segget es kb minden itemet o kap. Ezeknek az embereknek biztosan nem fog tetszeni 😄

Veni, vidi, vici

Azért várjuk ki a végét,hogy lesz ez.Nekem mondjuk semmi problémám a megszokott tank,dps,healer felállással.Elsõ részt nagyon sokan szídták és hagyták abba az miatt,hogy nélkülözni lehetett ezeknek a classok szerepeit de ott még azért megvoltak ezek.Ez egy más stílus lesz de nem biztos,hogy mindenkinél nyerõ hosszú távra.
Nem biztos,hogy jó ötlet ennyire eltemetni a class-ok szerepeit ráadásul healer sincs a játékban.Elsõ részben legalább az volt még sõt más support is volt és kõkemény tankokat lehetett összehozni.
Nem lehúzni szándékozom a játékot csak megemlítem,hogy mire lehet készülni..

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Frosty01
ez meg hülyeség mert igenis túl volt hypeolva, de maga a játék béna. kipróbáltad egyáltalán a kettõ közül valamelyiket?

Frosty01
true story bro

Azért van különbség. A Tera nagyon jó játék, de nem volt hypeolva EUban, ezért itt már a kezdéstõl kb. senki nem játszik vele. GW2-t meg kb. a fél világ várja, mint a nagy messiást. 😄

Omlás
Teljes mértékben egyetértek <#eljen> ideje kicsit frissíteni dolgon és átlépni a régi "hagyományokon" ...

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Running
Tera 2 hónapja ha megjelent, és már bajban van, mert 1 órát kell várni egy tankra. Ez a tank-dps-healer felállás idejétmúlt, és borzasztó rossz azóta, mióta az mmo-k is tömegtermékekké váltak.
Részemrõl elég volt 5 mmo-t végigbukdácsolni, ugyanazokkal a nincs tank, nincs healer próblémákkal... még klánnal sem!!!

Errõl van szó. 😊

Running
Vannak ellenállóbb karakterek, supportosoabbak, de ennyi. Mivel nincs healer és kifejezetten tank karakter sem, így boss-nál tök mind1, ki tankol. Nincs aggro tartás sem, a boss váltogatni fogja, szóval tök más az egész, mint más mmo-ban.

Nem fogsz tudni minden sebzést kikerülni. Azt ne mondja már senki, hogy egy glasscannon kaszt, mint a Thief ugyanúgy fog tankolni, ha skilles vagy, mint egy Guardian, ami tele van healekkel a 6os gombon lévõn kívül, heavy armort hord és emellé még shieldet is tud használni, amivel dmg-t nyel el.

Omlás
Sokan szerintem pont emiatt lesznek majd "bajban" én special örülök hogy nincs dedikált healer tank dps... Az "old meg skillbõl.." elv sokkal jobban tetszik 😄

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Frosty01
agro a helyezkedésen fog leginkább eldõlni

s0n1c
Nem feltételezném, hogy az aggro management ugyanúgy mûködik, mint ahogy azt eddig megszokhattuk. Továbbá a direkt heal-skillek (az a kevés ami van), úgy lettek kalibrálva, hogy ne kompenzálják a bekapott sebzést, ergo nincs tank heal. Összegezve: nem az számít, hogy ki mennyire bírja az ütést, sokkal inkább a pozícionálás, dodge és a különbözõ skillek megfelelõ használata fog eredményre vezetni pl. egy boss fightnál.

Persze itt minden lehet mindennel, de attól még van különbség a kasztok között. Persze, mindenki tankolhat, mert nincs tank kaszt, de egy Guardian 100%, hogy jobban kitankol bármit, mint egy Thief.

Nem lehet így bekategorizálni. Úgy általában el kell felejteni azt a fajta combat rendszert, ami pl. a wowban volt, mert egy-egy harc baromi sokáig is elhúzódhat akár. Igazából a jól idõzített dodgeolások és a self-heal határozzák meg elsõ körben mennyi ideig bírod bármelyik kaszttal, aztán a használt fegyverek, fegyverváltások, az utility skillek és a downed state, ahonnan még mindig visszajöhetsz vagy akár fordíthatsz.
Ezt magyaráztam már korábban is, hogy ez más mmo-kkal összehasonlítva baromi sok eszközt ad a játékos kezébe ahhoz, hogy a szokásos gear-skill problémában, de még az esetleges op kasztokkal szemben is a skillt hozza ki a leglényegesebbnek a harcokban.

Emiatt ne aggódj, nekem kicsivel gyengébb gépem van, de full ultra beállításokkal kb. 50v50 kapudöngetõs, effektorgiás wvw-n teljesen folyamatosan, röccenés nélkül ment... és még optimalizálnak.

Szerintem ez így kicsit hülyeség. Minden kasztnak megvan a jellege, másképp kell játszani velük, mind tud valamilyen szinten sebezni és ölni is. Volt olyan mesmer aki fél percig vakarta a hátam megfordultam és 10 másodperc alatt kivégeztem, de volt aki olyan trükkös volt hogy mindig a klónjait csapkodtam, még downed módba is meglógott elõlem.
Szóval ki kell ismerni a karaktereket, ez után lehet bármilyen következtetést is levonni.
Guadiannak sincs kis sebzése, mert elég szépen tudtam ölni vele (nem mondom hogy nem volt hatékonyabb, de én se voltam rossz).

Zomil
vannak faji skillek, de nincsen akkora jelentöségük, mint pl. wow-ban

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Unknow
A fajoknak itt inkább történeti szerepük van mintsem egyéb. Ami szerintem elég nagy pozitívum, mert nem vagy rákényszerítve,hogy azt indítsál ami pve/pvp-re a legjobb raciallal rendelkezik.
Kinézetüket leszámítva különböznek valamiben a fajok?
Pl. vannak faji képességek?

Nézegettem a kasztokat, próbálva bekategorizálni õket, elvégre összeszedve könnyebb dönteni, hogy mit kezdjek. 😛 Gondoltam megosztom, ha már egy kis haszna is van belõle bárkinek akkor megérte. (Nyilván ezek a dolgok buildektõl is függenek. de általánosságban így van.)

Ele: Nagy burst, kicsi survivability, bár nagy mobility
Mesmer: Nagy sustained dmg, mondjuk olyan közepes survivabilityvel
Necro: Közepes dmg, nagy survivability
Thief: Nagy burst, kis survivability, de a mobilityje és a stealthje talán kompenzálja néhány esetben
Guardian: Kis dmg, nagyon nagy survivability (ebben nem vagyok teljesen biztos)

Kb 5-6 órányi videónézegetésbõl ennyire tellett. 😛 Többi kasztig még nem jutottam el, de ha valaki jártasabb a témában felvilágosíthat arról is, illetve hogy most mennyi marhaságot mondtam, mert hogy az nem úgy van. 😄

MrStokes
Ez szerintem valami kimondottan nemeteknek keszult nudista verzio 😄DD

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

LeWyTy
Annyit hogy: Dafuq?!
Nincs az alap skinen semmi alsónemû?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Ha jol tudom a játék +12 korhatáros ám ehhez mit fog szólni a szülö,ha gyerek meglátja:

http://www.abload.de/image.php?img=gw020rtat3.jpg

<#idiota>

Nekem intel e8500+4GB+hd 6850 full hd-ban maximum grafikai beállítások mellett mindenhol megvolt a 25 fps nem tapasztaltam sehol h az alá ment volna...

ASUS P8Z77-V - Intel i5 3570K @ 4,5GhZ - Vapor-X Radeon 7950 @ 1200/1600 - 8GB HyperX Predator 2400 - OCZ Vertex 3 120 SSD - Logitech G600 - Gigabyte K8100 KB

GTX460 + i5-2500k + 8GB 1920x1080

Itt is full ugyanaz, de csak jobb lesz. SWTOR is betában mediumon ment 30-40 FPSsel, a teljesben meg maxon 90-100 fixen megvolt. 😊

Te mirõl beszélsz? HD6950 1.5 éve high-end volt, még most is simán jó, GTX570-nel van kb. egy szinten.

Jaja. 😊
A legnagyobb felirat az oldal betöltésekor, közvetlenül a Guild Wars 2 logo alatt:

Available Now!
Pre-Purchase Your Copy Today for Exclusive Bonuses and Beta Access
spybot919
Intel celeron procimal és 2giga ramomal inkább nem is mondok semmit 😄

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

spybot919
Ja elnéztem 256 memóriát olvastam 1site on róla .Igy tényleg nincs oka aggódni.

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

Running
Nekem hd5850-i7-6gb 1920x1200 max graf és optimalizálatlan béta városban 18, tömegnyomorban 12 fps, pve 25-40 fps. Gondolom teljesben megy ez még feljebb is, talán a 20.-i bwe3-ban is.

Csak párszázszor van kiírva a pre-purchase... 😄

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

Faki
Semmi okod az aggodalomra, kolléga valamit nagyon benézett, ha egy 6950-es kártyát gyengének tart. Ennél jóval hurkább gépen médiumon simán eljátszogattam béták alatt (WWW és PVE egyaránt) és ugyebár lesz még itt további optimalizálás is.

VGA gyenge?
Nemrég vettem 73k-ért. Kb egyenértékû a GF560TI-vel.
Szerintem pont illik ebbe a konfogba.
LeWyTy
Ha megveszem itt a Digital Edition-t az Pre-Purchase? Én azthittem Pre-order.
(de ezt is kérdeztem és nem kaptam választ.)

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

spybot919
Ezzel csak az a gond ,hogy minimum gépigényt hiába tölti be ha attól függetlenül játszhatatlan lesz mert szét fogja szaggatni a gépét a maga 5fps-evél. Erõsen ajánlott 4magos proci vagy jobb és 1GB -os videókártya.

buy.guildwars2.com
spybot919
Videó kártyád nagyon gyenge hozzá de a többi bika.

Tényleg a gépigény még érdekelne. Láttam itt pár postot de a mostani verzió érdekelne.
Phenom II X6 cpu, ATI HD6950, 8GB ram. Az swtor-ban nem volt jó, de ott az engine a hibás. Remélem ezen menni fog simán, és nem lesz gondja az ATI kártyával mint az swtor esetében.
spybot919
Most vannak olcsó processzorok 4magosok az amd-nél.Aki be akar újítani egyet mert nem ment tökéletesen a játék az most tegye meg. Ha kell shop én linkelek😊[/off]

Semmi gond 😊 Ne agodj en nemtartalak trollnak mert emlekszem BWE2-re mennyire probaltal bejutni 😄

Veni, vidi, vici