Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TDC Geronimo
Iceakos teljesen megbízható tag.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Elege nagy botranyok voltak GW2 forumon a sok lopott kuklcs miatt szoval csak ovatosan.
Ez nem olyan preorder - ezzel a teljes játékot rendeled elõ, mint egy hagyományosnál, kihagyva a preorder boxot.

Eternal life; endless torture.

A bótba meg csak 1500..
Ez van odaírva:

"There are no territory limitations on activating this key"

Sosem az er?, mindig a szellem gy?z.

XenHai
Ez ugye eu szerverre lesz majd jó ugye?
óráig

G2play-en még 1,5 óriág ~8.500 a standard preorder:
Link

Megbízható oldal.

Ez az oldal hivatalos terjesztõ?

Multkor páran benézték, hogy végülis az olcsó kulcsnak híg lett a leve. 😊

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

TDC Geronimo
elcsesztem címet szal Itt az oldal

TDC Geronimo
livekodok.hu-n van gw2 prepurchase 12600 ftért. Szerintem ennél olcsóbban nem nagyon van.

TDC Geronimo
Amúgy meg szinte hihetetlen, de másfél hónap és megjelenik \o/

BWE3ra kíváncsi leszek. Ott már bekerül szinte minden "last minute" cucc, optimalizálás, rakat trait/skill változás/balance minden professionnél. Gondolom sok apró ficsõr is a helyére kerül.

TDC Geronimo
Hát azért nehogymár az hátrány legyen ,ha oda kell figyelni játék közben és nem csak faceroll megy 😄

darth devil
Amíg újdonság addig biztos jó a rendszer. De h hosszútávon mennyire lesz jó, az majd eldõl.

War, war never changes.

TDC Geronimo
Egész ügyes kis mesmer pvp videó

Sziasztok, nekem abba kéne segítség, hogy a fõ kasztomat próbálom kiválasztani, de a ranger,warri,ele hármas között nem tudok dönteni.

Akik már kitudták õket próbálni a bétákon mit mondanak?

Melyik az ami pve-ben és pvp-ben is jól mûködik, sokáig bírja de nagy a damageja is. Meg ami pl egy boss ölésnél is jó (Pl egy warri nem hal meg könyebben bossnál? mivel az mindig mellette van és ugy üti?)

köszi 😊
TDC Geronimo
huh lifestyle mintás need! :y

TDC Geronimo
Hát ez számomra nem hátrány. Tény, hogy itt nem lehet félkézzel játszani majd meg afkni félig, mint ahogy azt eddig megszokta az ember :p

Játék nehézségét néha nem teljesen értem, nagyon hullámzó tud lenni.
Bár lehet, hogy megint a "hiba az ön készülékében van":

Charr warrior storyline küldin, az árulóvá vált apjával kell találkoznia. Az instában elõször jön 3 harpy, az még a 2 npc-vel pite, aztán fent a lépcsõ tetején 5 db, ranged harpy, dodge-olnak, arrébb ugranak ha kell, és ha tied az aggro, akkor 3 ütéssel megölnek. Tehát ha 2-nél több jön rád, halott vagy. És vannak 5-en.
Elsõ próbálkozásra addig haltam, amig lenulláztam a páncélom.

Kimentem, javítottam, elölrõl kezdtem az egészet, és gond nélkül lement elsõre...

Szóval egyszer megy, máskor meg nem.
Sok olyan überpro dpshuszár van, akit általában nem érdekel, hogy lehúzza a mobot, csak leszólja azt, aki figyel erre és ezért kettõvel kevesebbet sebez összesen. 😄

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

Zomil
Ahogy Chris is irta, böven ellehet félig álmosan gombokat nyomogatva játszani. De komolyabb dologknál oda kell azért figyelni.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Az a régi hangzatos, sokat puffogtatott közhely, hogy "easy to learn, hard to master" tökéletesen ráillik a játékra. A lényeg, hogy ha vki nem akar odafigyelni, csak álmosan kattogtatni, akkor azzal is remekül el lehet lenni, nem vagy rákényszerítve a 100%-os koncentrálásra, de nyilván a komolyabb erõfeszítéseknek is megvan az elõnyük.

Running
Ilyen játékosokon? Egyébként Hwang Mi Hee kisasszony nagy WoW-os, hátha a GW2-re is rákattan. <#nevetes1>

Zomil
a smoke-ot se hagyd ki, amikor lerakod a földre és aki átlö rajta az vakitja az ellenfelet 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Caliph
a játék legnagyobb hátránya az elõnye is az mmorpgnek: az élmény a többi játékoson is múlik😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
Majd az überdps-ek megtanulnak aggrot várni és nem lehúzni a bosst. Mindig is úgy tartottam hogy a dps skillbe bizony bele tartozik az aggro figyelés is nem csak hogy dps elsõ legyek. Wowban sem volt mindegy hogy egy full gires tank van elõtted vagy egy rhc-n épp girelõdni akaró tank mellett dpselsz.

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

darth devil
És pont ez lesz a játék egyik legnagyobb hátránya, hogy nagyon kell koncentrálni minden egyes harcra. Ami egy idõ után elég fárasztó.

War, war never changes.

Dodge + evade + stealth folyamatos, jó ritmusú pörgetése. Ezzel kb. meg is dõl az elõzõ 30 hsz okfejtése, hogy mi a "legtankosabb nem-tank", meg mik az optimális setupok. További kis gyakorlással meg merem kockáztatni, hogy egy thieffel is simán lehet tankolni, mert az még sebzést sem kap be úgy, hogy iszonyat dmg-et ki is oszt közben.

Akkor én béna vagyok. Hogy öltél 3 mobot úgy, hogy nem kaptál sebzést?
Általában egy darab magasabb szintû mob lever félhp-ra.
De pont ezt mondom... thieffel az elõzõ bwe-n úgy öltem egyszerre 3db 2 szinttel magasabb mobot, hogy sebzést sem kaptam be. Végre nem az van, hogy állok a mobbal szemben, mellel leveszem az ütéseit és sorban nyomogatom a 3-4 alapskillt...

Élesztésért xp-t kapsz 😊

De az igaz, hogy az idõsebb korosztály, akiben van még némi empátia, ha meglát a térképen egy halott játékost, akkor odamegy éleszteni. Nekem bejön, hogy tudok így segíteni.

Persze... itt is vannak "please rez me" pillanatok, amikor event végén fekszel, aztán mindenki húz el a francba téged meg otthagynak.
Running
A másik, ami nagyon tetszik, hogy a játékosok keltik egymást minden helyzetben. A bf3 pub után felüdülés a játékélmény, mert ott csak akkor keltettek, ha rögtön fejbe is tudott lõni egy csipa, és újra élesztés és újra halál, de egy nyomorult üres folyosón 8 szanitéc is átbotlik rajtad úgy, hogy soha eszükbe sem jutott feléleszteni.
Nagyon érezhetõ, hogy itt azért a nagy átlag értelmesebb és segítõkészebb, nem a 14+ éves nethuszár véristvánok gyülekezetével kell megküzdeni.

Running
Elõzõ bétában páran elruccantunk valami ugrálós barlangba, amely tele volt nálunk jóval erõsebb lényekkel. A bénáskodások miatt meg is haltunk jópárszor, kb 1 órát szerencsétlenkedtünk az utolsó szakaszon, de a csapatmunka miatt még így is szórakoztató volt. Nem az volt, hogy hopp eldõlt a healer, akkor vége a kaland, ameddig valaki nem tudja feléleszteni, vagy vissza nem fut.
Itt a csapatmunka és a skillek okos alkalmazása számít, és nyújt jóval kiemelkedõbb "fun" faktort.

én állt. tank v dps karikat szoktam játszani de mióta olvasgatom a gw2infokat meg vagyok gyõzõdve arról h hatalmas fun faktor lesz az h összedolgozzunk másokkal. Akár pve akár pvprõl is lesz szó. Az h összekombinálhatjátok a skilljeiteket h ha kell healelheted a másikat v fordítva jelentõsen növeli a játékélményt és a "csapat" életérzést. Ehhez persze sokaknak kicsit aklimatizálódnia kell, az agyonoptimalizáltságról meg csak annyit h bár nem sokat tudok a játékról bétán sem voltam, de ha te össze tudsz dolgozni vkivel és tudjátok egymást segíteni akkor már nincs nagy szükség agyonoptimalizálásra, egyszerûen kell pár jó arc akivel együtt tudtok haladni és nem lesz akadály 😊

Asus P5K, Intel Core 2 Duo E8400, Asus Silent Knight AL, 4Gb Kingmax, Asus HD4850+Thermaltake Duorb, Logitech Cordless Desktop Wave

Én általában dps karikat játszok, és a rengeteg szépsége mellett engem pl. kicsit riaszt a GW2-ben az, hogy nem tudok, csak úgy leülni egy munkanap után, klikkelgetni egy picit, hanem még ugrálni és állandóan figyelni kell hozzá, mert nincs tank, aki leszedné rólam, és nincs healer aki meggyógyítana ha baj van.

Másik bajom a szokásos, hogy tutira itt is meglesznek pár napon belül az utolsó hajszálig optimalizált, überdps buildek, amikkel persze nem tudom mit tudsz kezdeni, ha kapod az aggrot, és egy mozdulattal lecsap a boss.
Running
Running
"Természetesen csak klán szinten, pugban meg jön majd a káosz és egymás anyázása, valamint a rinya, hogy a játék túl nehéz és nerf kell (mi lesz itt vazze, ha bejönnek a wow-os vérpityuk)"

Elõzõ bétában meghaltam pve-ben, megölt valami pók, le is adtam rögtön bugnak, hát nehogymá...<#hehe><#vigyor>

Zomil
ráadásul mindegyik boss-nak van 1-2 instakill skill-je amire oda kell figyelni, h elugorj elöle 😊

Faki
Szerintem eleve felejtõs tankról/tankolásról beszélni, ugyanis tök mind1, mert dedikált híler nélkül egyesek max 10 míg mások max 5 másodpercig bírják a boss sallerjait. Szerintem itt inkább arról lesz szó, hogy a többiek mikor és hogyan idõzítik a support skilljeiket, ezzel megmentve akit éppen üt vagy kerget a boss.

Szóval ezt akár úgy is fel lehetne fogni, hogy az 5 ember egyszerre teljesíti a tank/dps/supporter szerepet és ettõl az 5 embertõl függ, hogy hogyan irányítják ezt a gépezetet. Tök egyszerûen hangzik, de mégis elég összetett, mert mindenki függ a másiktól meg saját magától. Nincs rota, nem elég csak a dps-re, aggróra, hp csíkra figyelni, hanem mindenre kell egyszerre.

Ebben az esetben viszont nem tudok elképzelni 1 Guardian + 4 Glasscannon rangednél ütõképesebb partyt. :/ (Vagy max 1 Guardian + 1 Warrior/Necro/Guardian hogy váltsák a tankolást)

Õskáosz lesz a pub/pug. De jó emberekkel imádatos lehet.

Remélem Anet nem dõl be a sírásnak. Így is futottam bele BWE2-ben olyan spontán összjátékba hogy a könnyem kicsordult a gyönyörûségtõl.

Aggro még, ha már rávettem magam hogy utánanézzek, de ennek eredetijét nem találtam meg, lehet video transcript.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
This is what Colin Johanson said about this at Comic-Con:

The aggro system in Guild Wars 2 is extremely simple. It's basically, if you go up and attack a creature, that creature will focus on the nearest player to them that they are fighting. And so what that means is that basically, everyone can 'fill that tank role' if you want, because they can be the guy who runs up and starts getting involved, while somebody else backs out. And you can go in and out and be replacing each other constantly. With that basic aggro system it allows everybody to fill that role. There are professions that are squishier than others, there are the lighter armors, then the heavier armors. The difference is that we give each one of those professions the ability to do different things, so like an elementalist tends to be a pretty squishy class. They also have the earth elemental attunement that they can swap over to, which gives them a lot of abilities when they're up close, to take a lot of damage and hang tough. So what you can be doing is, you can be hanging in the middle and you can be using air magic, you can roll back and you can unleash a lot of fire magic, can be in range, then you can run up front and get your buddy out of there while you switch to earth magic and you hold down the front line for a little while, and then you can back out again. And parties can be constantly doing this and swapping with one another. And what we've seen is, we actually playtest a lot of dungeons, and dungeons are five man content, and we've playtested them with five elementalists, we've playtested them with five warriors, we've playtested them with five thieves. And what you end up seeing is that people dynamically work together and are able to bounce back and forth, so everybody is constantly changing the things they're doing, and reacting to what's going on in combat. If somebody is in trouble, they basically dodge, roll out of there and somebody else comes in and kind of fills that spot for a little while and they bounce back and forth, as opposed to basically, you are the tank, you stand in the front line forever. Instead everybody's working together, filling all the different roles as they need them in the party.

No Trinity? video
Persze ez régi, már a térkép se ilyen! 😄

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Faki
Szerintem meg hasonlóan a gw1-hez szépen megtanulnak az emberek játszani és az eszüket használni, kivéve itt nem lesz az, hogy ráfogjuk a monkra, ha éppen bénázunk. Lesz egy parti lídör, aki majd hívja a célpontokat ctrl+t-vel, többiek meg szépen engedelmeskedve csapkodják azt a célpontot úgy, hogy közben egymásra is vigyáznak.
Természetesen csak klán szinten, pugban meg jön majd a káosz és egymás anyázása, valamint a rinya, hogy a játék túl nehéz és nerf kell (mi lesz itt vazze, ha bejönnek a wow-os vérpityuk) <#idiota>

gw2 aggro system

Alapvetõen a range határozza meg. Azaz melee majd izzad míg mi jókat lõdözünk. Tekintve, hogy mindenképp sérülnek majd, konstans váltások lehetnek szükségesek.
Ha valaki kényelmesen DPSelget azt is megmozgatja majd a rendszer. Így a ranged karakterek se maradnak ki a testedzésbõl.

Ehhez hozzátenném, hogy szvsz dungeonban vannak idõzített váltások is.

Egyelõre ez elég jópofának tûnik.

Ki tudja, valamitõl függnie kell majd a threatnek, mégha nincs is taunt. Nem tudom, hogy errõl van-e már valami infó. Vagy másik lehetõség, hogy minden boss össze vissza rohagnál ütésenként random. 😄

Nekem ugyan nem fáj ha más epikus szinergiát mondasz. 😊
Akkor bizony egy másik dps class otthon marad. 😊

Mint írtam, én nem láttam klasszikus aggromenedzsmentre utaló jeleket egy videóban sem amit láttam.

Ez már eleve bíztató. Légy résen. 😊
Nem lesz fail. Max 'más'.

Ertem en mire gondolsz de akkor ennyierovel Boss olesre mesmer alap lesz mert unload phantasmbol lehoz 3-at es annak nagy lesz a DPS-e. Crit eseten bleed-et stackel es alap extra 20% Furyval hozod le oket. Melette ha van egy spirit ranger 35% esely, hogy fire dmg-t nyom a bossra ami folyamatos lenne 3 phantasmnal es akkor mar csak egy ele kell aki elektromos mezoket dobal a 3 phantasm ele es kesz. Igy kapsz egy phantasmot ami bleedel,flame dmg-t oszt es elektromos sebzest is csinal. 😄
Egyenlore bossra ezt semmi nemtudja DBS-ben felulmulni mert melette meg a mesmer is tolja a DPS-t a 3 phantasmon kivul 😛

Veni, vidi, vici

Nagyon új még ez az anti trinity rendszer. Szerintem õk se tudják, hogy pontosan mit fognak majd csinálni ilyen meg olyan esetben. Igazából az is lehet, hogy az egész rendszer akkora fail lesz, amit még a világ nem látott, mert nem tudják majd balance-olni a dolgokat. Vagy nagyon jó lesz és tökéletes lesz minden. Korábbi MMOkban ugye az ilyen hybrid dolgok fõleg csak PvPre voltak jók, kíváncsi vagyok, hogy itt mit fognak csinálni annak érdekében, hogy ne így legyen. Lehet jobban megéri majd, ha offtankot buildel az egész csapat és dobálják a threat-et.

Abban egyetértek, hogy felesleges a téma. Azzal viszont nem értek egyet, hogy mindenre ráhúzzuk hogy jó és kész.

Nem az a lényeg, hogy useless-e valami, hanem hogy van-e nála jobb, szebb, egyszerûbb? Könnyebben raható-e össze egy életképes csapat ami megbízhatóbban hozza le a jó eredményt, vagy sem?

Ennyi. Meg egy bambi. Tank meg nincs. 😊