63345
  • MrPredator
    Szerintem sehol nem éri meg. Én nem is fogok meta buildet használni. Ha már van ekkora szabadság a játékban (pl hogy sok fegyvert tud a kari használni) akkor nekem senki ne szabja meg hogy hogyan játszak. A meta only teameket próbálom elkerülni, meg a gear check teameket is. Komolyan mondom, sokkal jobb egy nem-meta csapattal tolni.
    Nyilván vannak FotM buildek, meg leghatékonyabb etc... De én csak azért nem fogok úgy játszani, amit a metabattle, vagy noxxic vagy icy-veins ír. A wowban voltam egy klánban, csak azért dobtak ki raidről mert nem surv, hanem marksman hunterként mentem. Kösz de nekem ez kösz nem...
    Utoljára szerkesztette: MrPredator, 2015.03.24. 14:09:21
  • Morpheus_v2
    Ha valaki keresné a meta buildeket: metabattle.com
  • Morpheus_v2
    Meta team összeállítás hogy néz ki? Pontosan az ami metabattle-on kint van?
    Én értem hogy ezek a legerősebb dps buildek, de szerintem csak Arah/TA80-ra és fractalokra (40 fölött) kell olyan dps. SE P1, COF p1-2 amúgy is csak 10 percesek (átlag), szerintem nem ér semmit sem az, hogy a dps miatt spóroltok 2-3 percet.
    Utoljára szerkesztette: Morpheus_v2, 2015.03.24. 14:01:52
  • Jani Hun
    Na igen nincs tulnagy tax, ha lehet igy nevezni, de azért van sajátossága is, pl AC p2(?) amikor sigárfegyverrel az ektoplazmát felkell emelni, és a másik tag meg odahuzza a csapdába, majd ha feltöltödik berobban és sebezhető a boss, vagy SE ben van talán amikor a bosson shield van és nagy zuzógép alá kell behuzni hogy letörje a shieldjét, nekem ezek azért tetszenek, persze 50. alkalommal már nem oylan mint elöször, de annyira nemvészes számomra
  • MrPredator
    Az a baj, hogy egy ennyire leegyszerűsített mechanikára nem is lehet taktikus harcokat készíteni. Nem véletlen, hogy a harcok 90%-a abból áll, hogy állj ki a piros körből mert fáj. A trash, bossok random mennek rá a játékosokra, pakolgatják le a piros köröket tonnaszám. A játékosnak ideje sincs másra mint ölni amit kell, és időben kidodge-olni a piros körből. A stackelést is azért csinálják mert hatékony olyan csapattal, ahol van gua pl. Én sem szeretem, de muszáj mert ezek a dungeonok nem annyira jók hogy sokadszorra is élvezd. Kell onnan valami, letolod úgy, ahogy a leggyorsabb.
  • Mephike
    Jól tudom, hogy az új kiegben új dungik is jönnek?
  • Jani Hun
    A futkosásoktól meg a stackeléstöl én is hlyét kapok. én annak vagyok a hive hogy hamár ott van a trash akkor azt is öljük le, amindegy ez saját hlyeségem :D(nemmegy az ü-m nézzétek el)
    Am shadow behemothon én általában shortbowra váltok, és amikor jönnek a portálok akkor D/D, tekin nemvoltam, csak kétszer, én szándékosan egy melee egy ranged szettel megyek, pont azért mert kell a mobilitás

Ezt ajánlom amugy figyelmedbe hogy miért nincs igazándiból igazi healer a játékba, énis hiányolom részben, mert világéletembe healer voltam minden mmoban, (vagy support mobában pl Leage of Legends). Talán azért sem zavar a gw2-ben annyira, mert itt ugye nemkell megálni ha kasztol a karakter, lehet és KELL dodge-olni, stb. A videóban elmondja hogy minden karakternek van sustain-je és pont ezért olyan a gw amilyen :P
  • MrPredator
    Amikor régen játszottam, akkor rangerrel mentem. Ott nem volt nagy gond a túléléssel mert távol vagyok ugye. Most warriorral már neccesebb. Sokszor a boss körül annyi az effekt hogy néha nem is látom a piros kört amiből ki kell dodge-olni. Nem csak azért akarok a jelenlegi builddel maradni hogy ne haljak elsőként. SoE P1-ben voltunk puggal, az utolsó előtti bossnál (ahol hárman vannak) meghalt a 2 legszarabb boss (poison és flame), csak az az ellökős maradt 1/3 HP-n kb. Mindenki kihalt, csak én maradtam és le tudtam nyomni egyedül. csapott azért néha nagyokat, zerkben simán agyonvágott volna. És zerkben sem lett volna akkora dps-em, hogy pillanatok alatt lezúzzam.

Az túlzás hogy gyakran járok dungeonokba, valahogy a legtöbbnek nem tetszik a mechanikája. TA-ban pl a futkosástól agyfaszt tudok kapni, CoE úgy rémálom ahogy van. 2-3 van ami még úgy elmegy. Most még csak ismerkedem a melee-vel mert a warrior tetszik, de nagyon ranged barát ez a játék. És nagyon hiányzik a tank-healer-dps szerep. A legtöbb harc kaotikus nagyon.

Amúgy melee-vel hogy lehet olyan harcokban részt venni mint behemoth, vagy teki (az a sárkány, nem tudom a teljes nevét). Egyszer voltam orr szigeten egy world bosson, de annyian voltak és annyi volt az effekt a boss körül hogy a saját karakteremet nem láttam.
    Utoljára szerkesztette: MrPredator, 2015.03.24. 11:40:13
  • Jani Hun
    Én nagyon papir vagyok a thieffel full zerkbe, és mivel csak és kizárólag ezzel játszok már elég rég óta (oylan 1000-1200 óra szerintem már böven megvan) igy nemigen hullok el, cofban egyáltalán, már szólóztam is a dungeont, de ez csak a thief skillset miatt, igaz akor haltam párszor. Amugy érdekességként amióta játszok nembirok találni egy TA aetherbade party-t tegnap elött este volt egy csapat, tök jól haladtuk erre beszart az anet és mindanyiunk kidczett. persze utána leaveltek :(, am ha gyakran jársz dungeonokba akkor lökhetsz egy nevet privátban és mehetünk együtt, kiakarom szedni az összes dungeonos cuccot az ascended rewardok miatt
  • MrPredator
    Ahhoz hogy zerkben sikeresek legyenek a játékosok, kell skill is. A gond az, hogy a zerk játékosok csak azért vannak zerkben mert szeretik látni a nagy számokat. Tegnap CoF P1-et mentem (igaz pug), zerk csapatot hirdettek. Bementem pedig nem vagyok az, kíváncsi voltam. Nos, rajtam és egy mesmeren kívül mindenki elhullott a bejárat utáni első pakkon. Aztán jött az acolyte-os rész, folyamatosan hullottak. Nagyon gáz volt az egész. Viszont mentem nem zerk csapattal és sima liba volt. Szóval csak annak kéne glass cannon módban tolni, aki tud is úgy játszani :)
    Utoljára szerkesztette: MrPredator, 2015.03.24. 11:15:04
  • Jani Hun
    hálistennek hogy olyan későn érkezik, addig kevesebbet gyujtok rá:P
  • MrPredator
    De ha mégis visszaüt akkor fekszel :)
    Belinkelnéd a zerk buildedet fegyverrel, slot skillekkel együtt?
  • Mc Wolfy
    na szóval. akkor jöttem rá, hogy miért is királyság a full zerker, meta build, meta gear, meta team, amikor cofban (ami nem 80-as dungi) először mászott föl a sebzésem 30k fölé. azért is baj, ha nem mindenki dpsben van, mert akkor a mobnak van ideje visszaütni.
    a pörgős axe skill elég szar dps. axe/mace elég sok vulnerabilityt oszt, mellette a mace offhand területre kdzi a mobokat, aminél jobb túlélős cucc nem kell, de az tudi, hogy jobb egy szimpla blokkolásnál.
  • Negritis
    vásárlás számlája megvan?
    de elég macerás amúgy
  • Whysper
    Szerintetek ha megvan az email cmem a regisztraciprol de utaztam külföldre meg haza es elhagytama. Cdt ...az email cimem meg an de a passwordom resetelesenel kéri. A cd kulcsot.mm eselytelenseg vissza kapni aupporttal megha a vasarlasrol megvan a emailem a game.co.uk-nem?
  • alyr2
    Nem kell ranged, warri igy is op.En pve es pvp --t is jatszom, es engem nem korlatoz eddig ez a valtozas.kicsit okosabban kell elugralni, ennyi
  • MrPredator
    Fasza. Akkor ha később pvp-zni akarok, kezdjek inkább egy ranged kasztot... Hát ez baj. Egyik se jön be.
  • Morpheus_v2
    Mert pvp-ben elkenik a szájukat, ettől függetlenül még mindig sok hammer/bow/axe+mace warriort láttok pvpben.
  • MrPredator
    Hát ez nagyon gáz szerintem. Én most csak pve szemmel nézem egyelőre, TA-ban átfutni 10 sec-es stabival jó volt. Most lehet szopni. Fasza.
    A Dolyak Signet ad pl 10.5 sec stability-t. Akkor erre is vonatkozik ez a baromság?

És emiatt miért kell ranged kasztra váltani?
    Utoljára szerkesztette: MrPredator, 2015.03.23. 15:24:41
  • alyr2
    Siman menni fog..a masik vga is elvitte szerintem rendesen
  • alyr2
    Ennek mar a kezdetektol igy kellene mukodni! Annyi tortet hogy mar veges szamu boritast knock backet semlegesit a stability adott idon belul.Pl ha volt 10 masodperces stabi buffod az most megmarad, de ugy hogy 5 toltes lesz benne, aztan vagy az ido vagy a toltes jar le elobb helyzettol fugg:)
  • MrPredator
    Valaki világosítson már fel erről a stability nerfről. Miért nerf és hogy működik? Azt írják mindenki megy át ranged kasztra mert a melee-t kinyírták ezzel a nerfeléssel. Mi is ez pontosan? Kezdek egy warriort és lenerfelik? :)
    Utoljára szerkesztette: MrPredator, 2015.03.23. 15:03:12
  • MrPredator
    Próbáld ki.
  • Whysper
    Kérdésem FX8120 (4,2) régen az ati 6850-es VGA-val akadt a WvW. most 16 GB ram és egy 7870 OC van bent. Érdmes így játszani?
  • Morpheus_v2
    Ascended armorra még ne alapozz, azt a legnehezebb összeszedni, fegyverek és az ékszerek viszonylag hamar meglesznek. A build szerintem jó, de én olyan ékszert használnék aminek a power a legnagyobb statja. Én ezzel a builddel játszom, kicsit sérülékenyebb, de az endure painnel túl lehet élni egy-két csúnya csapást.

Egy spanyol honlap szerint a kiegészítő július 3.án jelenik meg, az ára pedig 40-45€ lesz. forrás Az kb. 12-13ezer huf. :s
  • MrPredator
    Inkább így lesz... ha lesz ascended, ez csak terv.

Mace+axe és GS
  • Morpheus_v2
    Szerintem jó ez, az elite banner-t kevés wari használja, mert a signet jobban spamelhető. Mi a másodlagos fegyvered?
  • MrPredator
    Ez így milyen?

Próbáltam a toughness-re menni, precision-el vegyesen. És signetek, nekem tetszenek. Vélemény erről a buildről? Egyelőre PvE dungeon a cél. Egyelőre...
  • Morpheus_v2
    GS 3 skillen van evade, ami egy dodgenak felel meg. Pajzsot én csak a pontvédős helyeken használok mace-cel, arra tökéletes. :)
    Utoljára szerkesztette: Morpheus_v2, 2015.03.23. 11:54:49
  • MrPredator
    A GS 3-as skillje elpörög valamerre :)
    Nekem axe van offhandben pont a pörgős támadása miatt. A mace 2-es skillje (?) is blokkol 3 secre csak nehéz néha időben eltolni :)
  • Morpheus_v2
    A legtöbb ember az axe-t main handben hordja a burst (f1) skillje miatt (6-9-ig sebez), offhandbe meg a mace-t mivel letudja szedni a bossok CC védelmét, szintén oda is jó a balta a forgástámadás miatt, ami hasonlóan erős mint a GS chainskillje. Pajzsosokat nagyon ritkán látok, mert a GS 3. skillje, felváltja az a pár másodperces block-t. De szerintem ha nem zerker partiban vagy akkor max okoskodnak majd, kirúgni nem,
  • MrPredator
    Aha király. Akkor maradhat minden cucc, ékszer és fegyver power/prec/toughness ezek szerint...
    A geart nem látják, de pajzsot azért ne használjak dungeonban ugye? :)
    Pedig nekem nagyon tetszik a mace vagy axe a pajzs mellé. Ami még bejön, az az egykezes kard pajzs mellé, de az inkább dot, ami meg felesleges. pedig a main hand kard animációja baszott jó.
  • Morpheus_v2
    Jó de a warriornak és a necronak van a legtöbb hp-ja a játékban. :) Tegnap egy guardian ismerősöm panaszkodott, hogy healer gearben és buildben van 15k hpja... eddig abban a hitben éltem hogy a másik heavynek is sok hpja van. :s
    Pff most néztem hogy az új kasztnak is több hpja lesz a guardoknál...
    Utoljára szerkesztette: Morpheus_v2, 2015.03.23. 10:27:11
  • Jani Hun
    akkor én megse szólalok a 14k hps thiefemmel :P mondjuk fekszek gyakran :D
  • Morpheus_v2
    Én Phalanx warriorként (support might megosztó) játszom zerker gearben, greatsworddal és van kb 23-24ezer hp-m. Azzal is elég életképes lehet az ember. Viszont a táskámban ott csücsül a soldier gear (power, vitality és toughness) is, mert vannak olyan helyzetek, ahol inkább az életben maradásra kell fókuszálni, mint a dps-re. Az olyan partikat érdemes kerülni, ahol "exp, only zerk" stb, mert nem egyszer fordult elő, hogy tök bénák voltak és ezért kellett oda az "exp"...
    A meta partik meg mehetnek a picsába... egy pvp oldal rakja össze azokat a buildeket, és volt olyan eset amikor csak fogtam a fejemet, hogy teljesen felesleges dolgokra pakolnak. Arról nem is beszélve hogy az ott feltüntetett dps számokat csak ők ismerik, mert a játékban nincs dps mérő és a külső progik se legálisak.
    Én késő délelőtt szoktam SE p1-et menni, ha nincs parti akkor csinálok egyet, elég hamar találok rá embereket.
    Fractalhoz elég ha az ascended ékszereket és a fegyvereket megcsinálod, akkor már mehetsz 49-es szintre is. 1-10-es szinthez nem kell még agony resistance.
    A guildemben 2 ember jutott be a bétára, mindketten erősen fanok 17ezer feletti achi ponttal :)
  • gstup
    Én sem használom a warrioromnál az első két traitet.Én a shoutokra és a toughnessre mentem rá.Ha valakinek nem tetszik,nem érdekel. :)
  • MrPredator
    Értem én, és az a normális hozzáállás amit most te mondasz, de volt olyan sorrows embrace-ben hogy úgy hirdették hogy meta zerk only. Mivel más party nem ment p1-re így bementem oda. Egyből jött a szöveg hogy link gear. Na fasza. Még jó hogy van a táskámban zerk gear, így lehet linkelgetni :)

Akkor leszek szarban, ha lesz inspect a játékban mint a wowban. Akkor simán le tudják majd ellenőrizni.
    Az a terv hogy valahogy összeszedjek olyan ascended cuccot hogy fractalba tudjak menni. Bár a pug oda nem fasza annyira gondolom. All in all, maradok olyan talenten ami védelemre ad, semmi nincs téve az első kettőre (ha jól tévedek az a dps része a traitnek). És marad a power/prec/toughness gear és fegyver meg ékszer is ha kiszedem vagy veszek. Ha valakinek meg nem tetszik, annak nem tetszik és kész.
  • Jani Hun
    Szerintem nincsen ezzel semmi baj, igaz nekem a ruhám full berzerker, de talán azért mert már nagyából az összes boss-t vágom a dungeonokban, igy tudom mikor hogyan merre dodge-oljak, amugy retard playerek mindenütt vannak, tegnap azért kickeltek partiból mert csak 3k achi pontom van és nekik 4k volt, igy én noob kezdő vagyok és nem mehetek velük :D, szerintem ugy állitsd ösze a karaktered ahogy akarod, az a pár %-os dps kiesés bőven bele fér általában
  • alyr2
    Jo az
  • MrPredator
    Helló fanboyok :)

Na annyira toltátok hogy ez milyen jó, hogy kicsit belevetettem magam, hátha nem nekem van igazam. Agyaltam milyen kaszt kéne most újra.
    Rangerem volt anno, szar dps. Guardian túl fényes. Thief nem a stílusom. Ele, mesmer nőknek való. Necro nem jó semmire, engi nem jött be, így maradt a warrior. Egyelőre pve-ben nyúzom, és hát... egész szórakoztató. A kérdés, hogy mi van, ha én nem berzerkerben akarom tolni? Mindenhol azt mondják hogy zerk, meg az a meta bla-bla. Aha ez szép és jó, csak zerk traiten meg zerk cuccokban összecsuklik fél perc alatt mint a kempingszék. Ezért én inkább a védelemre mentem, gear pedig power/precision/toughness. Dungeonban elég jól életben maradok, fegyver GS/mace+axe.
    Voltam pár dungeonban ahol zerk fanatikusok voltak, úgy estek össze még trashen is mintha muszáj volna. Nem igazán tetszett nekik a "dead dps is bad dps" kommentem :)
    Szóval a kérdés az, hogy mennyire hatékony illetve használható/elfogadott nem retard szinten ez a fajta warrior?
    Nekem bejön így, jobb hogy életben maradok, bár nem ütök 15k-t.