63345
  • Kheled
    Üdv! Érdeklődnék, hogy van e a játéknak ugymond egy trial lehetőség, ahol kipróbálhatom a játékot vagy például egy refer friend program, ami által pár napig játszhatok vele?
    köszönöm
  • Thaddeus
    Tess
  • penge25
    Nem tudtok olyan oldalt, ahol meg lehet nézegetni a játékban lévő fegyvereket, páncélokat stb, hogy néznek ki vizuálisan, főleg a longbowok érdekelnek :)
  • Probatbicol
    Persze hogy nem egyszerű megszervezni, de pontosan olyan nehéz mint az ellenfélnek, aki ügyesebben csinálja az nyer, mint általában minden csapatjátékban.

• DummyBoy
    Lehetséges, persze ... de 250 fő koordinálása azért nem olyan egyszerű feladat :) Ráadásul 1 nagy csapat semmire nem jó WvW-n max a kastélyt védeni ... Mert ha körbefoglalják a supplykat, towereket, meg lezúzzák a karavánokat, akkor máris bukó van ... Ráadásul mi jártunk úgy hogy amíg az Ethernal majdnem fullon a miénk volt, a Borderlandset szépen elnindzsázták ... Nem olyan egszerű az a WvW ...

@McHaals: Azért mi láttunk nagyobb WhiteSide-os csapatot pár napja :) Mellesleg én pont a sok szaladglálás miatt traiteltem újra swiftness-re :) Lehet nem vagyok olyan hatékony, de legalább gyorsabban odaérek mindenhová :)

Szerintem kell még idő, hogy a WvW-s kommunikáció kialakuljon, legyenek normális commanderek és squadok szerverenként. Akkor biztosan megváltoznak dolgok ...

@Chris: szerk: Jaja, én is megszenvedtem ... Általában első körben megpróbálok saját Borderlands-re menni, vagy Ethernalra, majd utána megpróbálok máshová ... ha mindenhol kjú van, akkor kiválasztom a saját Borderlands-et és várok ... Sajna a héten nem nagyon van időm ... majd jövő héten lesz szerintem WvW hét nekem :) De ha kialakul normálisan és nem lesznek ilyen sorok, igen komoly kis móka lesz a WvW :)
  • Chris
    Számomra tegnap vált világossá, hogy az eternal bg és a 3 borderland 4 különböző queuet jelent, szóval ha az egyikre soknak tűnik a várakozási idő, be kell jelentkezni egy másikba. Feltételezem az eternal bg a legdurvább mind közül... Mindenesetre este 10 könyékén kb. 5-10 perccel a sorba történő belépés után be is hívott a saját szerverünk borderlandja és elég szép kis csatákat vívtunk.

Úgy érzem ki fog még bőven alakulni ez a wvw dolog, mivel ez a rengeteg foglalandó, megtartandó pontos rendszer baromira nem támogatja a zerget. Ahogy épp tegnap néztük pl. egy battering ramhoz vmi minimális 8 ezüst körüli összeg kell és 40 supply, ami 4 embert jelent. Így egy kis group is simán végre tud hajtani kapuk elleni gerillaakciókat, a zerget elkerülve, bár arról fogalmam sincs mennyi emberrel lehet mondjuk egy keep lordot leverni, bár mintha rémlene, hogy bétában egy sima full grouppal csinálták emberek. Akinek van erről tapasztalat írja már meg légyszi.

Szóval jó ez a rendszer, szerintem lassan egyre jobban meg fogják érteni ennek a jelentőségét az emberek és akkor még nem is beszéltünk pl. az npc-k saját oldalunkra történő állításáról, stb. Pl. már tegnap is baromi élvezetes 3v3, 4v4 körüli csatákat vívtunk olyanokkal, akik szintén az npc-ken dolgoztak, vagy döngöltünk a földbe a nagyobb csapatból leszakadó embereket.
  • Probatbicol
    Szerintem ez csak szervezettség kérdése. Ha megnézzük a Variance guildet, 500 tag, esténként 250+ online egyszerre. Egy ekkora csapat egyedül el tudná dönteni a wvw sorsát, ha meg lenne szervezve (sajnos egyelőre nincs). Na most képzelj el egy francia szervert, ahol minden guild francia, simán meg tudják beszélni, hogy tietek, a zöld, enyém a kék stb. terület, és máris mehet a tarolás.
  • McHaals
    ja és cserébe nem állok sorba.
    viszont így még semmi pozitív élményem nem volt.
    lehet rosszul csinálok valamit, rossz border-t választok, vagy nem tudom...
  • Chris
    A tegnap esti tapasztalatok alapján szerintem az volt, hogy nem-csúcsidőben rettenetesen elhúztak, mert vmi 110k-55k-53k pont volt az állás az esti resetnél, ami túl nagy különbség ahhoz képest, hogy csúcsidőben kevéssel ugyan, de több pontot birtokoltunk, szóval mondhatni kiegyenlített volt. Valószínűleg még nálunk is többen vannak és aktívabbak csúcsidőn kívül, délelőtt, hajnalban, stb.
  • McHaals
    hehe ez durva...
    az én élmenyeim wvw-ről (whiteside-on vagyok)
    bemegyek, 1-2 csapattárs lézeng a kezdőn. megnézem merre van csata, odamegyek, találok ott 4-5 (jobb esetben 10-20) csapattársat, kb ugyanannyi ellenfelet, elbohóckodunk, ha meghalok akkor vagy felszednek, vagy nem (ha egyedül voltam) és rohanhatok vissza 5 percig a kezdőről. a második ilyennél általában kilépek :D
    20 embernél többet egyszerre még nem láttam.
  • DummyBoy
    Igen, ez feldob pár érdekes kérdést is ... A szituáció a következő:

Pl: 3 és fél óra kjú után nagy nehezen bedob WvW-re (Ami valszeg annyit jelent, hogy fullon van a terület ...)

Elindulunk páran, (kis csapat, kb: 50 player ...) egy towert visszafoglalni ... Egyszercsak rózsaszín köd jelenik meg a játékban, amiről fél perc után kiderül, hogy nem köd, hanem hatvanmillió piros név ... Végigszalad rajtunk a felhő ... Mindeközben kiderül, hogy 4-5 másik helyen is ez van ahol csata van ...

Az első, és legtermészetesebb kérdés: Hol vannak a mieink??? (Harcolnak máshol, kisebb nagyobb csapatokban ... vagy lehet lámulnak, de tegyük fel 500 emberből 100 mástcsinál, afk, vistázik, stb ... a többi csak harcol ... )

A második kérdés: Ha a mi összes kisebb-nagyobb csapatunkat bedarálja egy egy ilyen felhő ... akkor azt most hogyan???

Első körben arról olvastam valahol hogy területenként 500 fős limit lesz (Amit azért kicsit keveseltem ...) hogy a kisebb populációjú szervereknek is legyen esélyük a tömeg ellen ...

De az egyre gyanúsabb, hogy fullpopos szerver full wvw-jében akárhová megyek, mindenhol túlerővel találkozom ...
  • AntiHero
    A WvW tényleg gáz. Már mint, hogy sorba kell állni. Franciákat meg nem tudtuk visszaverni..nagyon szervezett a banda. Egyedül a Lord-t tudtuk mindig bevédeni :D
  • Running
    A nagy sorok és a bugos sorbanállás miatt szerintem nem 1-2 nagyobb guild tehet erről, hanem mert eszementek és órási hordákban tarolnak, nem szóródnak, nem afk-znak, nem szarakodnak...
  • Pacho
    Melyik guildek azt lehet tudni? LNM? Soul Reapers? KDS?
  • Avenger
    Vedd ki a pipát, írd be a jelszót, start majd kilépés. Majd újra launcher(elvileg üres a jelszó mező) Beírod a jelszót, berakod a pipát, belépés. Ha így nem megy akkor sehogy sem. :)
  • Running
    A mi szerverünk minden este fullon van, de a franciák www-ben úgy gyalulnak most le minket, hogy csak nézünk, mint a moziban.
  • maniac001
    Kivettem a pipát, átírtam és újra bepipáltam mégis a régi jelszó maradt benne. megpróbáltam mindenhogy de csak a régi jelszót tartja meg. nem értem mi baja.
  • PiszkosFred
    A populacio kapcsan annyit, hogy emeltek a limiten, igy picit csaloka a medium es a high, a mondjuk mult heti starthoz kepest.

WvW pedig folyamatosan rotalodik, azert keringeni a serverek kozott, mert "gyozni akarsz" feleslegesnek tunik, hiszen elobb-utobb lesz olyan felallas, ami WR szempontjabol kedvezobb a mostaniakhoz. Mig, amelyik server most nyero szeriat produkal, kesobb felulhet egy szoporollerre, es ha akkor vege az ingyenes transfernek, akkor fizethetsz. De most par gyozelemert meg megteheted, de azert csak ovatosan.
  • Avenger
    Egy fullos szerveren meg órákat vársz a sorban, hogy bejuthass wvw-re. :)
  • geristar
    Whiteside Ridge után melyik szerveren van a legtöbb magyar játékos? Kicsit unalmas már, hogy low-medium a populáció és egy WvW-öt sem tudunk megnyerni. Bugos még a character transfer?
  • j0nNyKa
    1) vedd ki a pipát, írd át a jelszót, és utána pipáld be
    2) nyilván valami bug / egyéb, az a spell egyszerre csak 1-et támaszt fel
  • penge25
    köszi, most sikerült kigoogle-zni, hogy gyakorlatilag a professon trainernél lehet resetelni, az pedig minden térképen van.
  • maniac001
    #50664 -re senki nem tudja a választ?
  • PiszkosFred
    Kezdo human faluban a kocsmaban all egy ember egy emelvenyen, ajtoban allva szemben hatul, picit jobbra.
  • s0n1c
    De az koncepció volt, nem bug, mármint hogy partyval nem lehet sima spvpt tolni. Ettől persze hülyeség szerintem is, hogy így van.
  • j0nNyKa
    egyelőre
  • YakHead
    Ez engem is érdekelne. Egyenlőre nekem sem sikerült még elcsípnem azt az eventet.
  • Running
    Megnyitott a hivatalos fórum: LINK

A www sorban állás miatt megindult a sírás, jogosan. A több órás várakozási sorok durvák, akár bug miatt, akár más miatt... az utóbbi pár napban 3-4 óra után sem engedett be.

Jelenleg ezt, és az spvp party részét találom a legnagyobb hibának. Mármint csak tournamentben lehet partival játszani, simában nem...
  • a.carkey
    Na ok. Valami miatt nem teszi be a linket. Több próbát nem csinálok ... Ha egy admin erre jár, kérem az 50666nál javítsa a linket mert nem jelenik meg, az 50667et meg törölje ki. Köszönöm. :(
  • Running
    Kész van a küldi, vagy nincs kész?
  • maniac001
    Két kérdésem lenne:

1. Megváltoztattam a belépési jelszavamat és bepipáltam hogy emlékezzen rá. De akármikor lépnék be, még az előző van benne. Ezzel találkozott már valaki?
    2. Van egy olyan ranger képesség, hogy a pet feléleszti az embereket a közelben. Nem próbáltam hogy playeren is működik-e, de egy eventnél vagy 10 NPC meghalt , odaküldtem a petet éleszteni és mind egyszerre feléledt. Ez most valami bug, vagy véletlenül akkor éledt mind? :) Mert nem hinném hogy a pet csinálta hogy 10 sec alatt egyszerre mindet élesztette. Egyhez odament, csinálta az élesztést és minden downed npc feltámadt. Ha ez tényleg így működik akkor durva. Főleg ha playereken is.
  • j0nNyKa
    igen hát a személyes küldi végén a főbosst végülis csak 5-ször kellett megölnöm, hogy ne bugoljon be
  • Running
    Tegnap este működött a party rendszer, a levelezés, a guild funkciók, és az AH, javították a bugos személyes küldiket...meglepődtem, furcsa is volt kicsit.
    Kíváncsi vagyok mi jön ezek után...
  • a.carkey
    Az AHnál találkoztatok olyannal, hogy amit betettetek, az szőrén-szálán eltűnt. Nem kaptál érte pénzt, semmit, és nem is írta eladásnál?
  • a.carkey
    *kocsMa
  • a.carkey
    Ember területen a vízesésnél van egy kocsba, abban egy arc.
  • penge25
    Skacok a Trait lineon lévő skilleket lehet valahogy resetelni? Tudjátok amiből max 70 pont áll rendelkezésre.
  • Casseus
    Megint okos lépés volt, hogy csak serial-al rendelkezők tudnak post-olni (ill regirsztrálni) a fórumon, mert így a hackelt accountommal amivel nem tudok belépni, kitörölhetem..
  • TDC Geronimo
    dungeonba ugyanúgy 30as vagy. Itt 5 fős dungeonokba nagyon észen kell lenni, használni a combo fieldeket, egymásra is odafigyelni. Ascalonba nem árt condition removal cuccok sem. Downed state meg itt hozzátartozik a játékmenethez, ugyanúgy, mint a waypointról való visszafutás. Ezt kell az embereknek megszokni, hogy miután teljesen meghal pl boss harc közben ne várjon a többiekre, hanem fusson vissza a legközelebbi waypointról gyorsan.
  • Newfronter
    Megnyitották a support fórumot.