63345
  • Lemming
    30? Ez egységes? SM-ből nekünk 15 esett fejenként azt hiszem.
  • Ahet
    EXP módban is van hozzá hasonló. Annyival nehezítve, hogy kis gubók vannak amikhez hozzáérve, veterán pókok jönnek elő. Harc közben idéz sima és veterán pókokat, lökdös, magához ránt.
  • Me0w
    TA pokos bossarol mar nem is beszelek, meg anno story modeban puggal... istenem, mar ott voltam majdnem, hogy eltorom a keyboardot :)
  • Me0w
    Ha vegigmesz :)
  • Tomyh
    Ami rossz az megmaradt első részből ami jó volt az meg eltűnt.Ezért is nem értettem ezt az egészet miért így lett ez a folytatás.
    Ugyanezekről a dolgokról beszélgettünk itt évekkel ezelött is amiről most ti..:)
  • Ahet
    30 tokent kapsz
  • Me0w
    Egyebkent ez az egesz dungeon dolog alapvetoen el van baszva, legyen az explorable mod nezhez, de az ,hogy 3-4 oras runok vannak ,es abbol kapsz 6-8 badget, az nonszensz. Foleg, hogy neha az egesz a szerencsen (is) mulik, egy rossz dodge es halaaaaaal. Azert ez a WoW-ban ezerszer jobban volt kivitelezve, a heroic runok legalabb rovidek voltak, harmadikra-negyedikre meg a kevesbe skilles playerek is meg tudtak csinalni. Itt meg vert hugyozol, hogy a trashen ne halj meg (sokszor), es igy is az ejszakaba menoen szopsz par garasert, mikozben a repair az egekben. Ez a resze a jateknak szar, ertelmetlen.
  • Ahet
    Jól tudod, több csapat is volt AC Exp-ben. Nehéz, de koránt sem kivitelezhetetlen.
  • Ahet
    Több instában is voltunk már exp módban. Sőt Twilight Arborban többször is, más-más úton. Illetve oda még megyünk is jó párszor ... kell az armor set.
  • DummyBoy
    Nem igazán hiszem el hogy egy átlag középkategóriás gépen nem okozna gondot 1-200 ember csatája ... Ergó teljesen mindegy, mekkora a limit, komolyabb csatánál ígyis úgyis beleszalad az ember.

Aztán WvW kjú ... szvsz azért lett ez az 500 fős limit kitalálva, hogy a szerverpopuláció ne legyen annyira domináns WvW-ben, de úgy néz ki csúnyán alálőttek a dolognak. Lehetne dinamikusabb (Mondjuk a legalacsonyabb populációjú szervert figyelembe véve ...) és akkor talán nem lenne ilyen gáz a helyzet.

Vándorolni a szerverek között meg nem a legjobb megoldás ... Hiszen ha egy full szerverről mindenki átmegy egy médiumra, akkor az lesz full ...
  • maniac001
    Szerintem semmi.
  • Braikingboss
    Van Guild transfer funkció? Mert szerintem a guildek nem szívesen hagyják ott azt a szervert ahol pl 100k+ influenct beleöltek a guildbe.
  • Running
    Elégedett vagyok a szerverrel, medium szerverre nem megyek, az is tele lesz, és nem egyedül vagyok, hanem 32 másik emberrel.
    A térkép fix, hiába emelnék a 2000-ről 4000-re, akkor nem 4 óra, csak kettő lenne a várakozási sor, de csodálkoznék, ha 4000 ember nem akasztaná szét az egészet. Ezért mondtam, hogy átgondolatlan volt a játék ezen része és kezdeniük kéne valamit ezzel...
  • a.carkey
    Mi a probléma a whiteside szerverrel?
  • Probatbicol
    Ebben teljesen igazad van, de vajon miért nem emelték a WvW kapacitását is a szerverekével?

1.szemetek
    2.nem tudják
    3.nem akarják
    4.emelik azt csak még dolgoznak rajta és nem jelentették be.

Bármelyik opció az igaz, egy pár hétig még nem fogsz a FS-en queue nélkül WvW-zni (ha jól tudom ott vagy), erre javasoltam azonnali megoldást ami addig működik amíg van legalább 1 medium szerver a listában.
  • Me0w
    Level 30-on kaptal egy levelet rola, megmutatja a terkepen, de a storyline nem visz el oda. Egyebkent annyira ne vard, ezek a dungeonok a szivatason kivul masrol nem szolnak.
  • Chris
    Na pont ez a baj, csúcsidőben ezek a kategóriák egy, de lehet két szinttel is feljebb ugranak, a high full lesz, a medium meg high vagy rosszabb esetben az is full és ezzel totál általánossá válik ez a tünet, mert mindkét esetben ha nem is órákat, de várni kell a bejutásra. Az amerikai szerverek meg még jobban telítettek, legalábbis azok voltak amikor legutóbb néztem őket.

Abban igazad volna, hogy önszabályozó lehetne a dolog, de ahhoz kellene valószínűleg még jópár szerver. Meg (bár annyira nem szükséges ha ingyenes még a transzfer) egy komplett guild-költöztetés opció is jobban elősegítené a dolgot. Tényleg, ingyenes még a transzfer egyáltalán így két hét után?
  • Running
    Harmadjára mondom, hogy azért állnak így jelenleg a szerverek, mert a megjelenés óta kb 3x-4x emelték a szerverek befogadóképességét. Ettől még a www-n nem lesz több hely, csak egyre nagyobb tömeg nem tud bejutni.
  • Probatbicol
    Most megnéztem, nyilván hétköznap délelőtt van ami nem mérvadó, de azért az arányokat mutatja: az európai angol nyelvű szerverek közül az összes medium, csak a Desolation és a Far Shiverpeaaks high... Gondolom ezen a kettőn a legnagyobb a gond.

Direkt hangsúlyoztam egyébként, hogy a jelenről beszélek, nem arról, hogy mi lesz egy két hónap múlva.
  • maniac001
    TP-n valahogy meg lehet nézni hogy az adott cucc hogy néz ki? nem láttam preview-t.
    A guildhead database meg nem kicsit hiányos még, kb a tizede van benne ami a játékban.
  • Nephin
    Szerintem csak tőled függ, mikor mész, ha megvan a szükséges szint...
  • Jimbo
    38-as human rangerként lehetséges, hogy még nem jutottam el explorable dungeonbe? Úgy tudtam 30-s szinttől megy a story arrafelé.
  • Nephin
    Nálunk tudtommal már többször megcsinálták az AC explorable-t, de majd rákérdezek, vagy Ahet, ha erre jársz, erősítsd meg vagy cáfold, pls. :D
  • BEAST #51116
    Nem feltétlenül kell magát a limitet növelniük a mostani térképeken. Ha nem is overflow, mert ott keveri a népet akkor is berakhatnának pár az eternalszerű térképet. Szerverek vannak, biztos meg tudnák oldani. hogy legalább 2x ennyi ember wvwzhessen ugyan úgy mint most.
  • maniac001
    "ehhez képest ac explorable mode-ot tudtommal még senki nem tudta megcsinálni"

na akkor nem csoda hogy csak a második teremig jutottunk. Igenis kell a nerf. Legyen nehéz, de ne annyira hogy 1000 wipe árán csinálod meg, vagy adod fel mert kb lehetetlen. A többi exp instáról nem tudok nyilatkozni de AC exp kb a lehetetlen kategória, és a repair költség is gátat szab a próbálkozásoknak.
  • Torzonborz
    ha kevés a géped és azért akad akkor az nem lag . ;)

egyébként meg de , növeljék nyugodtan mert full map esetén is bőven szoktak lenni olyan helyek ahol nincs semmi eksün.
  • Running
    Ezt most úgy mondod, mintha lenne két menő szerver, a többi meg jól játszható. Szeretném jelezni, hogy 1 héttel ezelőtt az amcsiknál 1 szerver kivételével mind fullon volt hétköznap. Nálunk akkor kb a szerverek fele, a másik fele high, meg volt egy két medium pl whiteside, amin mondjuk egyébként nem csodálkozom.
    Szóval ne beszélj már itt arról, hogy ez a sztori, csak 1-2 szervert érint. Azt már hozzá sem teszem, hogy azóta 3x emelték a szerver cap-et, és már a high szervereken se lehet rendesen bejutni, fullon meg közel lehetetlen. Szóval kb a szerverek 10%-át nem érinti egyelőre a probléma.
    Gondolom az sem merült fel, hogy a lakatlanabb szerverek is meg fognak telni heteken belül, aztán ott is gond lesz... de hagyjuk inkább...
  • Braikingboss
    Egyáltalán nem kell növelni a WvW kapacitását. Így is eléggé laggol ha sokan vagyunk és szerintem ez a gépek többségén így is van akinek nem egy erőműve van. Szerintem az emberek többségének nem hiányzik a 1-2 FPS-es WvW harc. Ekkora kapacitás mellett még egész játszható.
  • Probatbicol
    Nem tudom miért lenne ökörség. A szerverek kapacitását az overflow rendszer miatt gyakorlatilag bármeddig növelhetik. Első a vevő, növelik is, hogy minden pistike mehessen a menő szerverekre, különben telesírnák a fórumokat.
    A WvW kapacitása véges, nem is nagyon bővítették. Mivel fix zónák valószínűleg nem is lehet számottevően. Ott azért az overflow is elég bonyolult lenne, gondolj bele, már csak az elszámolás miatt is.
    Mi az arenanet érdeke? Hogy legyen 2-3 túlterhelt szerver, és újabbnál újabb költséges megoldásokat kelljen kitalálni, hogy mindenki kedvére bejuthasson pl. WvW-re, vagy pedig az, hogy kicsit egyenletesebben oszoljanak el az emberek, amire a meglevő technika is bőven megfelelő? Nem beszélve róla, hogy a szerverek közötti beosztásokat is könnyebb lenne megcsinálni és a 'bajnokság' izgalmasabb lenne.

Egyébként tudsz most WvW-zni amikor akarsz? Nem. Medium szerveren tudnál? Igen. Tudnál ott minden mást is csinálni a játékban amit most? Igen. Én csak megfontolásra ajánlottam, nyilván van egy csomó ellenérv is.
  • Running
    nincs szerintem
  • penge25
    Egyébként itt az instákra van valami reset idő, mint a legtöbb mmoban, értem ezen, hogy 24 óránként vagy csak hetente lehet lemenni egyesekbe?
  • Running
    Bocs, hogy ezt mondom, de ekkora ökörséget régen olvastam már. Ők tudják, mennyi embert engednek fel egy szerverre. Megjelenés óta 4x emelték minden szerveren a populációt. 2000 ember fér fel a www-re. Mi legyen, indítsanak 15 új szervert, hogy átköltözve 5-en rohangáljunk minden szerveren?
    Gondolkodni kellett volna, hogy ha a szerver pop 10+ ezer, akkor www-re hogyan fognak bejutni...
  • j0nNyKa
    össze vissza van balance-olva az egész, 40-es insta explorable módját 4-en toltuk végig, az egyetlen nehéz rész egy olyan terem volt, amiben állt ~70-80 darab trash, amiből egyszerre kettőt lehetett ölni, ha több jött, halottak voltunk :)
    80as insta story módot szintén 4-en csináltuk meg, 0 halállal
    ehhez képest ac explorable mode-ot tudtommal még senki nem tudta megcsinálni :D
  • Jabar
    köszi! :)
  • Jabar
    Én sem azt mondom hogy nerfeljék, hanem hogy finomítsák, végig lehet csinálni, csak az a nem mindegy hogy közelharcos vagy távolsági észosztó az ember, a lényeg hogy legyen nehéz, de élvezetes, az nem kihívás hogy melee-ként odamész és 1 ütésből halott vagy. :)
  • j0nNyKa
    amikor meg van nyitva a kép, jobb klikkelj rajta, és "copy image location" (hivatkozás címének másolása), azt szúrd be
    a te képednél ez: http://www.kephost.com/images4/2012/9/10/a1_2012_9_10_0eku38hjfx.jpg
    kép beszúrásával pedig:
  • j0nNyKa
    56 explorable run kell egy full szetthez (25 token esik runonként)
  • Probatbicol
    WvW queue-ra megoldás: át kell menni medium pop szerverre :). Viccen kívül megfontolnám a helyetekben, hosszú távon biztos, hogy a high pop szerver a jó, de jelen pillanatban úgy néz ki, hogy az a különbség a high pop és a med pop között, hogy utóbbin kevesebbet vagy overflown és nincs, vagy pár perces a queue a WvW-re.
    Szerintem kicsit tudatos is, hogy nem csinálnak rá technikai megoldást, így próbálják a szerverek közötti egyensúlyt kikényszeríteni, mert szerintem a nagyobb klánok majd rájönnek, hogy ha kényelmesen akarnak WvW-zni 80-on akkor kevésbé zsúfolt szervert kell keresniük.
  • Nephin
    Nem.
  • Nephin
    Ott még nem votlam, csak hallottam, hogy nehéz.

Szerintem ne nerfeljenek, legyen nehéz, nincs kiábrándítóbb, mikor végigpuffogtatod azz instát és bealszol közben. Ha van, aki meg tudja csinálni, akkor meg lehet csinálni. Ne rohangáljon mindenki az instás ruhákban, legyen kiváltság, ha már itt úgyis a külsőn megy a menőzés, nem a statokon. :P :D