63345
  • talos86
    Ma esti WvWvW termés: a Whitesideosok elég csúnya zakót kaptak.

• Negritis
    szerver függő de Variance nem rossz eddigi tapasztalataim alapján főleg egy casualnak
  • Birk@
    Sziasztok, elég új vagyok a játékhoz, kb semmi ismeretem nincs, MMOban viszont otthon vagyok.
    Van már kialakuld guild ahova lehetne csatlakozni? Ezt eléggé casual csinálnám, olyan játéknak tűnik, amit magáért az élvezetést is lehet játszani, és nem csak raid meg gank meg grind az egész . :)
  • j0nNyKa
    jo bufferbol sosem eleg! :)
  • j0nNyKa
    azonnal belogolsz shiverre, hogy whiteside-on meginvitald guildbe? gj man
  • dave9004
    köszönöm a mai engineeres válaszokat.
    Supportban gondolkodtam pistol-pistol és elixir gun, flamethrower, elixir R.
    ehhez akkor belövök egy traitsort és kipróbálom.
    a tool kit is tetszik. bár inkább támogatnék mindenkit elixir gunnal, lángszoroval meg közelharc védelem. (LotrO-ban is buffer voltam, vhogy ez jött be:D)
  • Thaddeus
    Azonnal logolok be, hogy küldjek!
  • pimpi001
    hat en is ott vagyok, szal valaki kuldhet guild invitaciot.
    nevem: Gucmorgo
  • Susarc
    Vigil crusaderes pajzs skint árulnak valahol?:P MUST HAVE rájöttem:D
  • Susarc
    lol ennyi:D
  • Psychedelic #51652
    Ezzel a buildel megyek én. Traitek nagyrésze CD csökkentés, illetve minden olyan runa sigil stb, amivel minél több bleedet lehet stackelni, és minél tovább fent tartani. Eleinte az volt a gondom, hogy nem tudtam elég magasra stackelni, 7-8 max aztan elkezdtek lejárni, ezzel lazán 10 fölött tartom, ha jol jön ki 15 is simán. Az már elég rendesen eszi a HP-t.
    Plague signet leszed rólam minden conditiont és átrakja az ellenfélre, dotos classok magukat megölik várok mig szépen felpakol, közben pakolom én is, 1 gombnyomás és 25ös bleedel nézeget. :)
    Corrupt boon leszedi a a boonajit, kap helyette szép negativ conditiont, guardian engi és mindenki ellen aki tele tudja buffolni magát elég hatásos, de ugy kb szinte mindenki ellen, amikor 1 thief a speed buffbol lassitást kap, vagy amikor visszakapja az immobilizet valaki, az felbecsülhetetlen. Epidemicel, meg tömeget oszlatok, 1 embert szet debuffolok, aztán kapja mindenki a közelben, de mesmer ellen is isteni, halnak a másolatok pár mp alatt. Plague form meg az azért sem fogtok megölni skillem, ha olyan tömeg jön amit nem tudok kezelni, eltolom, lesz 40k hp-m, és a lassitást blindot spammelve, 3x megkerülöm velük a mapot, mire levernek, feltéva ha addig nem találok társakra, de akkor is hasznos ha nem ugy jön ki a lépés, időt nyerhetsz vele amig vissza jönnek a cd-k, na meg deathshroudal sok szar helyzetet meg lehet úszni.

Nekem ezek nagyon beváltak, nem bétáztam, megjelenés elött nézegettem buildeket, de szenvedtem mindel, egyszerüen nem volt elég dmg semmire, amig egy thief elment stealhbe lejártak róla a dotok stb. aztán váltottam erre, bementem bg-re, és hullottak az emberek, 2x akkora bleed stacket raktam mindenkire, szóval én most megragadtam ezen, és azóta imádom a necrot, elötte már azon voltam, hogy reroll thief vagy valami.
  • Me0w
    Ujabb remek hozzaszolas, koszonjuk. Az olvasas muveszetet legyel szives elsajatitani.
  • Jammal
    Nem mondta, hogy tank and spank, csak spank volt.
  • MaRee
  • j0nNyKa
    de, az.
  • MaRee
    Köszi. Most raktam fel, épp patchel vagy valamit tölt, jó lassan :( Remélem nem egy swtor kettő lesz, mert akkor többet az életben nem veszek semmit meg! :D
  • j0nNyKa
    whiteside.
  • MaRee
    Melyik szerveren van a legnagyobb magyar közösség?
  • j0nNyKa
    Find and complete all 31 jumping puzzles
    :O
  • MrStokes
    Esetleg megoszthatnad velunk, hogy mire jutottal build teren, milyen condition build-del jatszol spvp-n. Engem ez kulonosen erdekelne, mivel szemelyesen erintett vagyok a temaban, meg amugy is imadok buildekkel szoszmotolni. :)

Alapvetoen sztem az a legtobb ember gondja, hogy a sok bugos es hasztalan/ertelmetlen skill/trait/stb. miatt az elviekben sok lehetoseg kozul, ahogy te is irtad csak egy fele az igazan eletkepes, es meg az az egy sem annyira trivialis, valamint ugy erzik sokan, hogy mas profession-okkel sokkal kisebb erofeszitessel tudjak ugyanazt az eredmenyt elerni, vagy eppen tulszarnyalni azt.
  • j0nNyKa
    80 things to do at level 80
  • Unknow
    Ezekután tényleg ne csodálkozz, hogy 2-3 óra egy run :D Egyszerűen hihetetlen csávó vagy. Tank&Spank ráadásul nincs is a játékba, mert az összes boss folyamatosan rotálja a targetet :DDD Király vagy! :D

Tudom, neked mindenki hülye, csak te vagy helikopter :P
  • Faki
    Amúgy meg annyira viccesek egyes emberek.. Fikáznak, anyáznak, ha kicsit is felmerül a grindgelés, de amikor megjelent a diablo, akkor a fikázók nagy része sikongatva szaladt grindelni és a játék ára se volt baj
  • Faki
    Ugyanannyiért vehetsz exo armort TP-n (+1-2 gold). De sajnálni tudlak, hogy mindenben csak a negatívot látod és csak a hibákat keresed (akár a játékban akár más mondandójában), szar lehet így élni..
  • a.carkey
    Elvileg itt is van housing, vagy lesz, nem?
  • Me0w
    Ooo, a vigil armor miota is endgame?
  • j0nNyKa
    ha megengeded, en beszeltem arrol, mivel nekem az tetszik :D
  • j0nNyKa
    big
  • s0n1c
    Respect, pont az swg craft rendszerét akartam írni, hogy legjobb, amit valaha láttam. Ha nem is ugyanilyenhez, de akárcsak hasonlóhoz is a housing viszont elengedhetetlen.
  • Nikosi
    Bocsi kicsit hosszú lesz, és abszolút szubjektív. Az elején a grindről egy kicsikét. Az első mmo amivel játszottam a Ragnarok Online volt. Gagyi 2d-s gyerekes grafika. De akkor új élmény volt az egész. Ott például a knightomnak, hogy crusader legyen egy küldetés sorozatot kellet megcsinálni. Az első x lépést simán vettem, na de jött a harmadik. Egy tárgyat máig átkozott számomra -e név "ball and chain"-t kellet kiverni, egy labirintusba köveket cipelő idióta valamikből. 1,5 héten keresztül hajtottam, öltem, monoton módon, semmi élvezete nem volt benne már az első nap után. Na az a grind, meg az amikor az első hét után egy másik csóka az orom előtt verte ki egy ilyen kis görcsből a tárgyat. Megkérdeztem, Ő "csak" 3 napja szenvedett vele. Nekem 1,5 hétbe került. Kb. 1 évig játszottam aztán végleg meguntam.

Itt (GW2) eddig semmiért nem kellet és nem is fog szerintem kelleni így grindelni.

Wow-tam is. Na azt 3 hónapig bírtam. Mi volt a wow-ban a küldetés. Menjél fiam/lányom hozzál x darab agyart, ami a vaddisznóból esik, kell 20 darab belőle. Éljen mentem ölni vaddisznót, de más is ölte, és nem 20-at hanem vagy 80-at kellet kinyírni. Oké másik küldetés hoz nekem 20 darab agancsot, ami a szarvasokból esik. Oké de itt is verseny ment a lootért, meg a mob-ért, és itt is vagy 120-at kellet megölni. Nem konkrét küldik, de mind ilyen volt. Na ez az agyatlan grind, meg persze rohanni a nyersanyagokért, mert másnak is kell ám. Arról már nem is beszélve, hogy mindenhol ott voltak azok a jótét hordás/allis barátok akik simán kinyiffantottak, csak úgy kefetelésből. Persze ha jöttek nagyobb karakterek elhúztak, de amint azok távoztak visszajöttek. Nagy élmény volt mondhatom. Az egész játék egy hatalmas nagy és monoton grind fesztiválnak tűnt számomra. Na nem! Gürcölök eleget a munkahelyen, nem akarom még ezt csinálni egy játékban is.

Itt (GW2) nem veszik el a loot-t mert nem lehet, nincs harc a nyersanyagokért, mert mindenkinek "külön" van. Nincs gankelés, nincs a semmiből bevillanó rugó, aki két ütéssel padlóra küld, hogy utána 30 percet caflassak a hullámig.

Játszottam a Lineage II-vel is. Szép grafika, de amint elhagytad a safe zónát vége volt. Ott mindenben a kaszt, és a gear számított. Ott ment aztán csak az ok és cél nélküli gyilkolászás. Elveted a mobom, puff. Van rajtad sapka nincs rajtad sapka. Nagyon élvezetes volt, főleg az, hogy halálonként eset az XP-d, azaz kin keservesen kiszenvedtél, mert szenvedés volt a fejlődés x mennyiségű xp. Majd jött egy unatkozó barom és hupsz máris x-y jártál pechesebb esetben egy kis szívatással a szerzet xp-d 2/3-át leszedték így rólad. Nagy élvezet volt mondhatom. Itt kb 2/3 évig bírtam, jobbára csak a társaság miatt.

Itt (GW2) észre sem veszem, hogy kínlódnom kéne a fejlődésért. Nem monoton módon ugyan azokat a mobokat ölöm. Nem agyhalott küldetéseket csinálok mint az öljem ezt és hozz el ennyi meg ennyi szart belőlük. Nem nyírnak ki kefetelésből, szociopata barmok.

Véletlenül akadtam a játékra, mert elegem lett a worl of tanks, nevű agyatlan grindelős és igencsak fizetős "free" játékból. De én nem bántam meg. Ennyire még kevés játék tetszett, sőt egyik mmo sem volt amit ennyire élveztem volna. Érdekes és változatos küldetések, amiket ráadásul nem sztenderden egy ! jeles npc-től kell felvenni. Gyors de még sem túl gyors fejlődés, kifejezetten élvezetes egyéni story vonal. Nem tudom mennyire lesz tartós, mennyire fogom élvezni hónapok múlva, de egyenlőre azt kaptam amit vártam. Sőt én rosszabbat vártam mint amit kaptam.

Akinek meg ez nem jött be, hát istenem nem vagyunk egyformák. Lehet valaki szereti ha állandóan leőlik akár ok nélkül is, vagy szeret unalomba fulladólag monton módon grindelni, esetleg állandóan futkosni a nyersanyagok után mint egy örült. Vannak mazochista emberek is akik azt élvezik, ha szívatják Őket, azok biztos nem érzik jól magukat a GW2-ben ez igaz.

Természetesen a fentiek magán vélemények. Lehet másnak más tapasztalatai volt, de részemről elégeted vagyon az anet eddigi produktumával.
  • Zomil
    És ki beszélt itt a culural armorrol? Ott van mellette a TP-böl megvehetö maxos exotic cuccok, amik kb. 10g-böl kijönnek, de ott vannak a rend páncélok is(vigi, order of whisp) amik szintén olyan 10g-be kerülnek. Szoval böven van end game armor amit 10goldért meg lehet venni, az meg hogy a cultural armorok 120g-be kerülnek...a dungeon armorok sem olcsoak...
  • Faki
    Az a baj hogy mindenkinek AZONNAL kell minden, ezért képesek arah-t farmolni, úgy, hogy bemennek első két bossra, majd reset vagy eventeket farmolják naphosszat. Persze erre hamar rá lehet unni, aztán lehet jönni sírni, hogy nincs content meg csak grind. De hová a retkesbe siettek?! Meg lesz az a nyomi token, persze nem tegnapra, hanem heteken belül, de ugye akkor már kinemszarjale, nem lehet vele villogni a variance blogon, vagy éppen LA közepén.
    Ez nem munka ez egy kibaxott játék, ahol végre lehet élvezni a dolgokat és nem csak azért logolunk be, mert kell a gear és ha lemaradok nem visznek raidelni.
    Bár gondolom itt sokan azt se tudják mi az Anet filozófiája és rá se szagoltak a gw1-re, csak jöttek mert beszívta őket a hype, most meg csodálkozás van, hogy "Jéééé ez nem WoW".
  • PiszkosFred
    Nem akarok beleszolni a kettotok civakodasaba, de a "socialhubon allni" dolgot masik, ma mar emlegetett scifi mmo-ra ertette, mert wowban aztan mindent csinalsz, csak epp nem alldogalsz (max ha afk vagy, vagy serverfirst mount esett es megy az fa...mutogatas SW/Orgri foteren/fotere felett). Nem mondom, raid elott 20 perccel AFK mehet a bank elott, de max ennyi.
  • a.carkey
    "Ami celzott es iranyitott grind, az a kornyezethez tartozo forrasok (ercek, fak, zoldsegek), de ezt muszaj volt megoldani a forrasok tier-es mivolta miatt, de ez is csak egy megoldas. Hiszen ugyanezt beszerezheted itemek szetszedesevel, de ugyanugy vaghatsz fat is, a lenyeg, hogy nem ugyanazt a par negyzetmeteres terulet felett keringesz/futsz orakon at."

SWG. Letettem a bányát, és ameddig ki nem fogyott az adott nyersanyag, vagy volt pénz a bányában, addig ment. De ugye az SB, ez meg nem. :)
  • darth devil
    Te már bizonyítottál pár topicban, ahhoz h ne lehsessen veled értelmesen kommunikálni.
    Van 80as karakterem képzeld, nem látom az ezerféle dolgot ami történik. Elnéznést én nem wowon nevelkedtem, nem tudom milyen socialhubon álldogálni. Nem mellékesen olvasd el mégegyszer amiket írtam. Nem fikázom a játékot, csak nem látom megváltónak.
  • j0nNyKa
    amugy a cultural t3 az kapasbol 119 gold :) [nekem pl. a norn cultural t3 egy nagy vagyam ebben a jatekban, jo soka lesz meg]
    az mas kerdes, hogy lentebb le lett irva, hogy milyen sokfelekeppen lehet osszeszedni ezt az osszeget - grindelni kell szarasig ..! oh wait, nem is kell.
  • Chris
    Haha, most látom csak amúgy, hogy már a témafelvetés is nagyon vicces.
    "Vagy matit kell farmolnod, vagy goldot amin megveszed, vagy karmát, hogy megvedd a vendortól, dungeont stb stb. Ugyanúgy grindelni kell a cuccért."

Erről az örökérvényű klasszikus jut az eszembe: "De hát a vízvezetéken, utakon, gyógyászaton, közbiztonságon, ... kívül, kérdem én, mit adtak nekünk a rómaiak???" :D
  • a.carkey
    Most tudom, hogy milyen szép az SWTOR, és ahogy anya van rá, azonnal tömegével megjelentek, de ott max. level után csak grind volt, méghozzá az aktuális gearig, pedig max. levelig egész értelmes volt a sztori szál, de ott is csak 1x! Aztán utána mi van? 1001. alkalommal ugyanaz és altozás?

Elég rákattantam a játékra a megjelenéskor, de így utólag már minden percét bánom.
  • LaCz
  • j0nNyKa
    te olyan okos vagy
    ha nem kene penzt szerezni VAGY karmat szerezni VAGY materialt szerezni a craftinghoz, akkor HOGY GONDOLTAD, HOGY MUKODNE A CRAFTING? allsz egy helyben es generalodik neked a nyersanyag? az tenyleg gecijo lenne! irok is ticketet, hogy implementaljak

jol latom, hogy te visszahisztizedsirod egy masik jatek ilyen iranyu megvalositasait, ahol 1 honap utan a tokunket vakartuk az aktualis social hubon, mert kurvara nem volt mit csinalni? jo lenne itt is, mi? allni lion's archban, es azon gondolkozni, hogy mi a feszkes fenenek logoltal be.

van egyebkent ebben a jatekban barmekkora karaktered is? csak mert en is szoktam gyujtogetni a craftinghoz, de kozben ezer masik dolog tortenik korulottem, es kurvara de KURVARA nem unalmas a "grindeles"
    ujra leirom: "grindeles" = csinalni az ezer fele kontentet, elvezni, es kozben ha van 2 szabad masodperced, belebaszni a mining picket az adott mining node-ba, vagy a baltat a faba
    olyan szinten nincs "grind" erzese kozben egy 50+ iqval rendelkezo embernek, hogy arra szo nincs

miert legendas a jatek? mert te fikazod. ez nekem mindent elarul rola.