63345
-
#51822 Ez a WvW valahogy hiaba tunik hangulatosnak elsore, elegge kaosz szinten van sajnos.
Tul nagy ez a tomeg es kezelhetetlen az egesz igy. Unbalanced, nem fernek be az emberek tobb ora utan vagy adott szerveren keves a jatekos, mas idoszakban jatszanak, stb.
Az sPvP meg eleg kicsi es eleg "gorcsolos" jatekmod.
Inkabb a ketto kozott kellene valami normalisabb, 20-30-50-100 fos pvp-k, wow szeru alterac valley, arathi basin, stb. -
Lemming #51821 Elvben Desolation-on minimum kétszer annyi player van összesen, feltételezem WvW-be is többen mennének.
Akkor ne legyen queue hanem nap közben foglalhassunk el mindent a sokszoros túlerőnkkel. :)
Egyébként meg megy a nyűglődés pedig csak annyi kéne hogy legyen éjszakára is nép. Hogy azok oroszok, ausztrálok esetleg amerikaiak, az mindegy.
Azt se hiszem el hogy EUban nincs masszívan hardcore PvP brigád, mondjuk diákok, akik ráérnek éjjel játszani. Azt is lehetne hogy a két szerver összefog a franciák ellen, de ezt se teszik mert trigger happy mindenki. Ez mind a community felelőssége.
De mivel most f*s az egész én pl WvW környékére se megyek. Egyfelől lassú másfelől pusztán értelmetlen. -
Chris #51820 Mindez szép és jó, csak ott a bökkenő, hogy az éjszakai tarolás eredményeként mondjuk 16 órán keresztül nekik termelik a pontokat az elfoglalt dolgok, míg nekünk ha jók vagyunk csak max 8 órán keresztül. Ez behozhatatlan előnyt jelent.
A pontoktól elvonatkoztatva és csak a játékélményre koncentrálva meg demoralizáló nekigyűrkőzni ennek az állásnak nap mint nap, arról nem is beszélve, hogy a keep upgrades részét a játéknak így el is lehet felejteni, mert pénzkidobás. De mindettől függetlenül vannak csúcsidőben élvezetes harcok, kb. gondolom úgy ahogy mondod, de nem is erről van szó, te is tudod, hanem a hosszútávú eredménytelenségéről, értelmetlenségéről.
-
#51819 Nem feltétlenül az Anetnek kellene megoldani ezt a "problémát". A 3 oldalas harc lényege pont az, hogy amennyiben az egyik oldal túl erős, kétfrontos harcra kényszerítve könnyen orvosolható ez. Jelenleg ez még nem igazán működik, mert akár a Desolation, akár a Riverside kerül össze velünk és a franciákkal, jelenleg ez úgy néz ki, hogy folyamatosan minket támadnak, kihasználva, hogy mi meg a franciákra koncentrálunk. :)
Idővel talán változni fog a helyzet és amikor végre, a játékosok részéről, jól fog működni a rendszer akkor hiába foglalnak el mindent az éjszakai kanadaiak, ha napközben a franciák nem jutnak majd szóhoz. -
#51818 972 új hsz :D rég jártam itt vagy sokat írtok ?
Pöppet beszippantott a játék nincs időm fórumozni... -
-
#51816 Lezarjak annyival amit Gero irt FBen: A WvW 24oras. Arrol nem tehetnek, hogy hajnalban a masik szerver aktiv. Esetleg ip alapjan szurni, tiltani. De ez meg nem hiszem, hogy meg fog torteni. -
Nephin #51815 Nem vagy egyedül. :D -
Nephin #51814 Éljen! -
#51813 Koszonom. -
#51812 bankban voltak cuccaim és a mai uj build óta azokat is látom discovernél ;) -
#51811 már bankból is és collból is -
#51810 Valaki erositse meg pls, mert lusta kenyelmes f*sz vagyok, aki unta mar, hogy oda-vissza pakolgattam midnig a cuccokat :) -
Nephin #51809 Ez jó hír. Csak a collectionös részből, vagy a sima bankból is? -
#51808 ugy látom, mostmár működik a discover bankban tárolt itemekből:) -
#51807 Gondolom pont ezert lett kitalalva a rotalas, elkerulendo a hosszabb tavu szopoalarc viselest a kulonbozo idozonakban jatszo, es ebbol fakado esetek miatt (is). En reszemrol egyelore nagoyn nem erint a dolog, potyafragkent veszek reszt a csatakban, igy aztan teljesen mindegy, epp ki gazol at a habtestemen, orosz medve, magyar gulyas, francia csiga vagy kanadai juharszirup... De a tobbeket viszont zavar, vagymi :) -
#51806 Mi pl ezért nem nagyon fejlesztünk semmit www-n. Eddig ugye értelme nem volt az 1 napos rotáció miatt, most meg azért, mert mire reggel felkelünk, addigra a csodás kanadai játékosok már végigzergelték az üres www területeket. Ezért fölösleges pénzt kidobni...
Képtelen vagyok megérteni miért nem költöztetik át azokat a játékosokat, akik nem ide valók. Ennyi a feladat, máris boldog mindenki. -
Bandras DaSilva #51805 Félreértés ne essék én egyetértek az általad leírtak nagy részével, csak tudom, tapasztaltam egyéb olyan játékokban ahol nagyon is fontos volt, hogy éppen melyik területet ki ellenőrzi mert nagyon sok múlott rajta és buktunk-buktak az emberek hajnalban meg délelőtt fontos kikötőket vagy várakat, úgy, hogy gyakorlatilag esélyed sem volt megvédeni.
Tudom, hogy ez eléggé morál romboló lehet...mert tényleg egyfajta mókuskerék. Csak amikor ezen változtatni akartak és mondjuk próbálták belőni a fontos eseményeket egy bizonyos intervallumra ( hogy akkor van csúcsidő, akkor történjenek a fontos dolgok), akkor meg abból volt hiszti.
A játékosok már csak ilyenek. Erre mondták sokan, hogy nem kellenek ilyen eu meg amcsi stb szerverek, hanem közös program kell és akkor mindig lesz vki online és kiegyenlítődik. Ami igaz is meg nem is.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy nem feltétlen ennyire egyszerű ezen változtatni és ezt a problémát megoldani. -
#51804 Sajnos az emberi faj egyik alaptulajdonsaga, hogy a totalis egyetertes mint olyan, csak hipotezes szintjen letezik... Ha az elet minden teruleten, a tevetol kezdve a telefonon at a munkaidoig, mindenhol van egy altalanosan elfogadott, es megallapitott csucsido. Miert ne lehetne ezt bevezetni egy jatekban? Ha ranezne valaki az aktivitasi grafikonra az anetnel, akkor latna, hogy kb 15-16 korul kezd emelkedni, majd 20-22 kozott eri el a csucspontot, es onnan csokken 24-02-ig, majd beall egy alacsony szintre, amely ugyan hullamzik 07-15 kozott, de a nagyobb emelkedest csak a mar emlitett 15 oratol kezdodoen produkalna. Persze hetvegen mas a helyzet.
Ez alapjan siman meghozhato a szabaly. Azok, akiknek van ideje napkozben jatszani (az okokat hagyjuk, irrelevans), csak elenyeszo resze a jatekosoknak, foleg ha figyelembe veszem azt, hogy a GW2 reklamkampanya is inkabb az idosebb gamereket celozta meg elsosorban, akik nagyreszt az europai csucsidoben jatszanak/logolnak be.
A csucsidon kivuli jatekosok ugyanugy hozzatehetnek a serveruk dicsosegehez, hiszen ugyanugy szerezhetnek pontokat, akciozhatnak es vedhetik a strategiai pontokat.
Aki komolyan veszi a WvW pvpt, elobb-utobb bele fog fasulni abba, hogy a verrel es veritekkel megszerzett dicsoseg reggel 8-ra kuka, mert a kanadai kontingens a 6-7 oras eltolodas miatt akkor logol be, amikor te epp aludni keszulsz. Mar a Komuves Kelemen balladaja is megmutatta, hogy hosszu tavon ez nem mukodik :) Es ha megunja a jatekos ezt a szelmalomharcot, tobbet ( csucsidos jatekost) veszit az anet igy, mint mondjuk szabalyozas eseten veszitene "megsertodott" nappali jatekost. -
Chris #51803 Egyelőre belogolni sem tudok a hivatalos fórumra, mert vmi ritka auth hibát dob ki mindig.
-
Chris #51802 Pont egy hasonló megoldásra gondoltam én is, csak mondjuk úgy, hogy az időzónára kijelölt csúcsidőn kívül mondjuk a most leosztott pontok harmada jöjjön negyedóránként.
-
#51801 Szerintem van értelme nyitni új topikot erről, akkor is ha zárják, mert a probléma valós, nem kéne nekik a szőnyeg alá söpörni... -
Bandras DaSilva #51800 Ezek az ötletek felmerültek egyéb játékokban is, de mindenhol gondot okoztak. Van sok olyan eu játékos aki vagy napközben vagy késő este vagy délelőtt tud játszani és ha ilyen korlátozásokat vezetnek be, akkor ők úgy érzik, hogy másodrendűek (ebben sztem igazuk is van).
Eddig igazán jó megoldás nem született még erre a problémára sehol sem. Hátha itt majd kitalálnak nektek valami jót. -
#51799 Én is akartam már ... Aztán elkezdtem olvasgatni az erről szóló topikokat, és letettem róla ...
Abban a pillanatban hogy valaki beír, már le is oltják, hogy hülyeség, meg hogy ez csak azért van mert a legjobb francia guildek legjobb WvW allija lakik VS-en, és csak és kizárólag ez az oka annak hogy a francia sereg (az éj leple alatt) ekkora sikereket ér el ...
Valszeg azért foglalunk vissza tőlük mindent napközben, mert annyira elfáradnak az éjszakai foglalgatásban ... lol ...
Semmi kétség, hogy nagyon jól és szervezetten játszanak a franciák (Ezt meg kell azért említeni, nehogy vinnyogásnak tűnjönek ezek a postok ...) de ha nincsennek jelentős túlerőben, akkor nem tudnak nagyon megszorongatni bennünket ... Ha Borderlandseken vagy Ethernalon van egy két komolyabban szervezett támadó alakulat, akkor mindig jönnek a sikerek.
Sajnos viszont ezek a puhányok pár óra játék után kénytelenek lefeküdni aludni, és akkor bukta ... -
#51798 Egyszeruen meg lehetne oldani. Amerikai servereken ugyebar van 3 ora diff a kelet-nyugati part kozott, ami europaban max 2 ora, ha az oroszokat is idevesszuk, vagyis nevezheto akar egyformanak is a ket serverpark helyzete.
A megoldas ugy nezne ki, amit irt is itt valaki, hogy a pontszamitas mindig a server tipusatol (eu v. us) fuggne, vagyis a pontok mondjuk az europai 16-02 ora kozotti idoszakban/csucsidoben hatvanyozottan jonne, mint a koztes, nem csucsidobol. Igy, amikor az europai gamer megkuzd valamiert az europaiak szamara fenntartott csucsidoben, az nem lesz kukazva, csak mert a kinaiak es a kanadaiak es egyeb nemzetek fiai 8-10 oras diffben elnek. Ergo a kanadaiak, kinaiak, mongolok, busmanok, stb kellene az europai csucsidohoz igazodni, nem pedig forditva. Megis csak mi vagyunk "itthon".
Ugyanez amcsi serveren is termszetesen, ott is a keleti-nyugati partot figyelembe veve kellene kialakitani a csucsido fogalmat, es ott szamolni a pontokat erosebben, es a maradek idoszakban pedig gyengebben.
De persze mindennek az alapja, hogy ne sorsoljon ossze globalisan servereket, mert akkor marad a sajat farkat kergeto kutya esete. -
Kryon #51797 A haldokló nyugat... :)
Mellesleg aki azt hiszi, hogy ez a francia gond megoldódik ne nagyon reménykedjen szerintem. Kanadában jó pár millió francia él, és gondolom ők is szívesebben/hatékonyabban játszanak anyanyelvi környezetben, ami ez esetben nagy előny annak a szervernek, de hát ez van. -
Chris #51796 Elterveztem most reggel, hogy képekkel alátámasztva írok egy kimerítő postot a hivatalos fórumra erről a Vizunah Square jelenségről, de kismillió topik van már róla, szóval kb. csepp a tengerbe.
Vmi olyasmit kellene, hogy napi bontásban este 10 és reggel 6 órai állás szépen sorban dokumentálva.
-
Susarc #51795 aztapicsa! na ez így nagyon nagy kibaszás velünk!:S -
#51794 A sárga irigység. -
Nephin #51793 Nálam is ez van, sehol semmi, aztán hopp, vörös tenger és halott vagyok. -
Nephin #51792 Voltál már a franciáknál? :D Instant cserélném Mo-t akár Normandiára, akár Provance-ra és Bretagne meg Burgundia sem rossz... Loire-vidék nyami... :D -
#51791 Nem tudom, nyomozom éppen, de ez a "semmiből materializálódó sereg" ez nem csak nálam probléma ahogy olvasom ...
Sajnos ritkán jutok be WvW-be, de amikor nagyobb tömeggel megyek, akkor napi 1-szer tuti beleszaladok ... mondjuk a proci szűk keresztmetszet nálam, de hazamegyek, kicsit megcibálom a szája szélét, hátha az valamit javít :) A gépcserére még várnom kell sajna ...
A kis csapatos harccal pedig az a gond, hogy jelenleg 2 dolog van WvW-ben kiscsapat vs zerg és zerg vs zerg ... Én qrvára örülnék neki ha minden nap lenne lehetőség kiscsoportos gerillaaktivitásra, valszeg egy órát nem lettem volna PvE-n ha lehetőség lenne ilyesmire, de ugye a kjúk miatt ez bukta.
Valamint a kiscsapatos gerillamóka jó, főleg ha szervezett, nem egyszer volt már hogy elindultunk 3-4-en, és a környéken lézengők csapódtak hozzánk, viszont előbb utóbb beleszalad az ember a menetrendszerinti szembejövő enemy zergbe, akkor bizony futás :(
@szerverek: Na igen, VS - FS - Desolation/Riverside a majdnem állandó trió WvW-n ... emiatt van a hiszti :( -
#51790 Hagyjatok szegeny franciakat, legalabb itt legyen sikerelmenyuk, ha mar egyebkent egy fos orszagba szulettek / vandoroltak be. -
Chris #51789 Ha állandóan fix másodikok-harmadikok vagyunk európai összesítésben, ők meg toronymagasan elsők, akkor nem tud hova rotálódni, mindig megkapjuk és meg fogjuk kapni őket. Indulás óta szinte mindig ellenük vagyunk. Nem mellesleg meg ha mások kerülnek össze velük, a probléma ugyanúgy megmarad.
-
#51788 micsoda problémáitok vannak... én meg még mindig ölbe tett pénisszel várom a rohadt futárt. 21.-ére... :| -
Chris #51787 Ez amit írsz, pont afelé mutat, amit az A.net is szándékozott elérni a wvw-vel, mégpedig, hogy kisebb csapatok mászkáljanak, harcoljanak és ne zerg vs zerg legyen. De ezt írtad is, hogy mikor együtt megyünk, akkor élvezetes és sikeres a dolog, amikor zerggel vagy külön, akkor esni-kelni lehet csak. Más kérdés, hogy ez a 0-24 órás francia szerver meghág minden beépített szabályt, mert így kb. szélmalomharc a wvw. Mikor a mi szerverünk csúcsidő elején belefog a harcba, akkor a 100%-ig francia birtokban lévő területeken állandóan maximum aktivitás mellett kezdünk el harcolni, ha vmit el is érünk, biztos, hogy csúcsidőn kívül ez semmissé válik. Egy napból jó esetben kb. 6 órán keresztül tud egy európai szerver kompetitív lenni, a többi 18 órán keresztül minden az övék és nekik pörögnek a pontok.
Amúgy én ezt, hogy közel rajzolja csak ki a játékost még soha nem tapasztaltam. Épp ellenkezőleg, nálam ez úgy néz ki, hogy már a horizonton látom, hogy vkik harcolnak, de még ki sem tudom őket jelölni, közelebb kell mennem, hogy lássam barát-e vagy ellenfél. Ilyet amit írsz egyedül csak a mist-be való betöltés után tapasztaltam eddig. Nem lehet, hogy vmi beállítási vagy gépgond ez nálad/nálatok?
-
#51786 hat ez van, majd a következő fordulóba lerotálódik rókatok az a szerver..nem olyan nagy gáz ez sztem.. -
#51785 Hmm ... akkor még várok ... pár napja Win reinstall volt, és bár elvileg ugyanazok kerültek fel mint előtte, valamint problémával sem találkoztam, nem figyeltem az ilyesmit ...
Tegnap hogy bejutottam WvW-re lett feltűnő, hogy igen gyenge muzsika van ... -
#51784 Jo par zonanal elofordul ez pve teruleten is. Hirtelen felere csokken az fps olyan helyeken, ahol korabban gond nem volt. Gondolom fixelik hamarosan. -
#51783 Nálam most valami generál pittyputty is van, tegnap rommá akadtam WvW-ben, levettem a grafot és nem javult a helyzet ... kiléptem, majd nekiindultam egy kicsit pihenésképp Pve-zni, és meglepve tapasztaltam hogy 40 FPS-el szaladgálok o.O (Holott legutóbb mikor néztem pár hete akkor stabil 60 volt ...)
Úgyhogy ez most under investigation ...