63345
  • moNTo
    Dungeon+csapatkeresés témában a játék nevében van elrejtve a megoldás.
    Ha necróval nem tudod a thief-et megverni, akkor a hiba nem az Anetnél van. Nehéz dungi: dettó.
    Nem az a baj, hogy nem ismered eléggé a játékot, hanem hogy úgy teszel, mintha de.
    Sőt, segíteni akarsz a döntésben annak, aki hezitál :))
  • SuLtAN17
    Mit nem tudsz rajta értelmezni? Lentebb leírták, ismétlődő és farmolható eventek, amik szerintem ritkábban ötletesek, mint nem ötletesek (slain vagy gyűjtögetés). A szívecskés rendszer nagyjából egyenlő a felkiáltójeles rendszerrel egy másik mmo-ból. A craft, és az explore nem sokat húznak azon a bizonyos xp csíkon.
    A dungeon nem lenne rossz, de rém nehéz még normálon is+ nehézkés a csapatkeresés.
    A main story sokkal árkádosabb, és gagyibb, mint amennyire jól is megcsinálták már máshol.
  • moNTo
    a középszerű fejlődést nem tudom értelmezni...
  • SuLtAN17
    Igazából fanboy vagy kár veled vitatkoznom. Az, hogy a szívet háromféleképpen teljesítheted az mind1, mert az egyik gyűjtögetés a másik ölés, a harmadik ilyen "vicces" megoldás.
    WwW-hez azért nem árt egy keményebb gép, és sokszor zergelés a vége, a Craft ötletes, és a szakács mesterséggel jól lehet xpzni ez tény az talán az egyik legjobb, amint láttam mmo-wide.
    Nem továbbra sem érted, és ezt szpammeled, casualoknak talán jó, de komolyabb playereknek nem. És továbbra is az a problémám, hogy míg nekem 5-6 skillshottal kell betalálnom, addig random warriornak és thiefnek egy skillel (hundred blade's heartseeker strike) ami nem is skillshot.
    Igen ezek remek kis dolgok, és még szórakoztatóak is, de nem visznek el egy mmo-t :)
  • moNTo
    Pontosan annyira motivál szintfejlődésre, mint bármelyik másik mmo, de a szintfejlődés minősége teljesen más. Nem vagy rákényszerítve semmire, de ha mégis csinálni akarsz valamit, akkor elég sok választási lehetőséged van. Ötféle kezdőterület, dinamikus eventek, szívecskés küldik, vista, térképfelfedezés, jumping puzzle, dungeon, WvW...
  • moNTo
    Ha segíteni akarsz valakinek, hogy megvegye-e vagy ne, akkor ilyen apróságokat is az orrára lehetne kötni, hogy pl. a gw2 szívecskés questjeit általában 2-3 különböző módon is lehet teljesíteni, vagy akár teljesen ki is lehet hagyni, sok más lehetőség van az xp szerzésre (WvW, craft, vagy akár csak sétálgatás a mapon).
    Amennyiben a PvP alatt Fekete László vs. Fekete Pákó rangadót értünk, úgy itt valóban szar a pvp, mert itt Pákó gyakorta elkeni László képét, amit persze amaz nehezményez. Holott Pákó csak ügyesen skillezget, dodge-olgat, és kihasználja a kombókat (amely kombókról fájdalmasan kevés szó esik más mmo-kkal való hasonlítgatások során, de gondolom okkal van ez így)
    Ha unalmas a dungeon, fel lehet dobni egy kis vistakereséssel, jumping puzzle-val, minijátékkal.
    Tudnia kellene a habozó vásárlónak arról is, hogy itt maga fedezheti fel magának craftoláskor a recepteket, mely felfedezések lelkét örömmel töltik majd el.
  • SuLtAN17
    Nem erről van szó, hogy a 30-as zónában megölnek-e a 24-es necrómat vagy nem, egyszerűen nincs az ember motiválva, hogy fejlődjön, ráadásul elég középszerű a fejlődés.
    Remek móka, főleg mikor beakad a pixelbe... A gond az, hogy a necro bleed-es buildjében 6 skillshot van a 10 skillből és messze nincs rewardolva ez, mert jön a thief/mesmer rám nyomja a random skillt ami nem skillshot és b*szhatom a dodge-t érted?:)
  • moNTo
    A dodge meg szerintem azért idegesít, mert nem játszani akarsz, hanem lecsapni az ellenfelet. Mi az, hogy elugrik nub az egyhitem elől, ki hallott már ilyent?
    Ugorj el te is, tök jó móka.
  • moNTo
    "...teljesen mind1, hogy lvl 24-es a necrom vagy 80-as"
    Akkor próbálj bemenni as 24-es nekcróddal egy min. 30-as térképre :)
  • lipovics
    Sziasztok! Ma veszem meg a játékot, szeretnék majd főleg magyarokkal játszani. Azt az infót dobta a google, hogy a legtöbb magyar a Whiteside Ridge szerverem van. Ez tényleg így van?
    Másik! Van olyan kaszt a játékban, amivel egy kicsit egyszerűbb az élet egy kezdő játékosnak (nem játszottam még mmorpg-t) vagy tényleg mindegyik ugyanolyan erős, mint a többi?

Köszönöm a válaszokat!
  • Me0w
    "altalanos baja is sok embernek, hogy tul regota jatszik tul sokat ahhoz, hogy ne legyen kritikus, es majd egyszer rajon, hogy mar semmi nem lesz olyan, mint amikor az elso mmo-val jatszott.."

Sajnos teljesen igazad van :( Sosem felejtem el, hogy 97'-ben Nektulos forestben allok, es elo emberek futkosnak korulottem, hihetelen volt. Bird-el telefonon beszeltem, kerdeztem, hogy tudom megkulonboztetni az embereket a nem emberektol :D
  • Jockey
    en velemenyem szerint ez a jatek pvp jatek, es egyenlore abban hozza es felulmulja a barmelyik jelenleg futo mmo-t..(mondjuk nekem a pve is top1, mivel nem szeretem es mindig kinlodasnak eltem meg a pve,t mint egy utat ahhoz, hogy pvp-hessek, kiveve par sandbox-t)
    en kifejejeztten orulok, hogy nincs nagy gearkulonbseg, vagy ha van is (wvw) nagyon konnyen lekuzdheto.. (mennyi, 3-4g 1db narancs wp-n?)
    szerintem a jatek nagyon sok ujitast hozott magaval, de nem nevezheto forradalminak, de engem nem is erdekel, miert kene keresnem miben nyujt ujat ha ami benne van az szorakoztato?
    altalanos baja is sok embernek, hogy tul regota jatszik tul sokat ahhoz, hogy ne legyen kritikus, es majd egyszer rajon, hogy mar semmi nem lesz olyan, mint amikor az elso mmo-val jatszott..
    hala istennek a dontes mindenkinek a kezeben ott van mivel jatszik, ha lelep az emberek fele gw2/l, akkor sem fognak hianyozni..
    anno daoc is nem populacioban volt eros, hanem abban,hogy volt egy community aki ment egy kozos celert, itt meg mindenki akarja a jutalmat..menjetek vissza wow-ni, ott legalabb lesz egy rating amire lehet verni..:)
  • Me0w
    Jah, innovativ a banksolotok szama is, ami remek, hogy accountbound, de amig nem extendeled haromszorosara, addig semmi nem fer el benne.
  • antgecc
    like
  • PiszkosFred
    Az a baj, hoyg az embereknek kurva sok idejuk van azon idegeskedni, hogy ki mivel szeret jatszani. Irigylem is oket. Mindenki sir, hogy igy nincs penz, ugy nincs penz, igy nincs ido, ugy nincs ido, aztan kiderul, mindenki egyszerre 4-5 mmo-val jatszik, es van ideje ezt osszehasonlitani, majd a kinyilatkozasai mellett ervelni, illetve cafolni.

Minden jelenlegi mmo-ban vannak olyan pozitiv megvalositasok, amelyek miatt elvezetes veluk jatszani. Erre kellene fokuszalni, nem arra, ami "nincs" a jatekban, vagy "szar". Ha keresel valamit egy mmo-ban, nezd meg, melyikben van ez meg, es azzal jatssz, ilyen egyszeru.

Meg lehet szavaztatni evente a kozonseggel persze, hogy Salma Hayek orra, Nicole Kidman alla, Olivia Wide szeme, Anna Hathaway haja stb-bol legyen kialakitva a 2012-es noi ideal, az alomno, de az eletben fog ilyen no szembe jonni az utcan. Ezert erdemes inkabb arra fokuszalni, hogy melyik az a no, aki reszben hasonlit a kedvencedre. Ennyi.

De nem, mindenki amiatt kesereg es eszi a kefet, ami nincs, ahelyett, hogy annak orulne, ami van... Ez egy ilyen vilag sajnos.
  • Susarc
    http://www.youtube.com/watch?v=gqEIB1JZwpQ

1:50-2:23!! KÖSSZ ,de NEM!:P
  • kalif
    Mit lehet ezekből leszűrni ?
    Tény, hogy világváltó nem lett a GW2, -túl nagy volt a hype-, de jó vele játszani.
    Nem HC játékosoknak jön be ez igazán, hanem olyanoknak, mint én, akinek van szabad pár órája család mellett.
  • SuLtAN17
    Látom egyből megy a támadás és a személyeskedés. Szerintem ( és sok mások szerint) jobb az swtor questelés, remek a történet a videók és az a része úgy ahogy van király. Hiába él és lélegzik a világ, ha nincs benne semmi érdekes, semmi ami előre vigyen, ahogy Warika is írta, teljesen mind1, hogy lvl 24-es a necrom vagy 80-as...
    PvP-s nem mondd ilyet... ugyan már ne szórakozz kérlek. A dodge k. idegesítő ide vagy oda, szerencse alapú legtöbbször és szar is ennyi. Arénában sokkal több skill és összeszokottság kell, mint itt a dominion alapú torny-ban, és ezt te is tudod, csak könnyebb személyeskedni, és a bg-s részre rámutatni, ami csak út az arénához.
  • PiszkosFred
    Azert az swtor interaktiv film szeru sztori meselesenel egyelore nincs jobb az mmo piacon (majd jovore a TES Online). Hogy ket ilyen "interaktiv film" kozott egy statikus vilagban mozogsz es husz malacot olsz meg, meg elmesz A pontban allo npchez a B pontbol, az mar mas kerdes, ezen egyik mmo sem tud tullepni.

A GW2-nel az lenne a jo, ha a dinamikus eventek tenyleg randomok lennenek, mert ahogy irta itt valaki tegnap, lenyegeben farmolhato minden event, hiszen tudod, mikor indul, hol es igy tovabb. Egy ido utan semmivel sem masabb, mint a statikus npck kozotti logisztika. Viszont statikussag ide vagy oda, GW2-ben jobb a vilagban kvesztelgetni, mint barmely masik mmo eseteben (feladatokra gondolok). Bar most a pandaval erkezett wow kvesztek sem rosszak, de a downscale miatt a GW2-ben barmilyen zona amit kihagytam elvezetes. :)

Jo hir, hogy elvileg kulon csapat pakolja majd bele az ujabb es ujabb eventeket a GW2-be, ha jol hallottam a hirt. Ez dobhat sokat.
  • Fpocok
  • SuLtAN17
    Igen arról nem beszélve, hogy a balance nevetséges, de ezt nem hoztam fel negatívumnak, mert ettől mmo az mmo, a thief olyan szinten sokkal erősebb, mint bármelyik kari, hogy szavak nincsenek rá.
    Frosty01, tera, aion nekem túl manga , szóval egy szót sem tudok róluk, de nem is érdekel.
    Nem fájdalmas játszani ezt, előre leírtam, hogy nem a fikázás a célom ez a véleményem és ennyi.
    Igen pvp-ben a WoW jobb, nem a bg-k maguk, azok talán nem, de csak talán, de az aréna messze szórakoztatóbb, mint a tourny itt :)
    Igen Swtor questelés fényévekkel szórakoztatóbb :)
  • Susarc
    bele kell pakolni egy arénát ladderral és GG
  • Warrika
    az a baj itt hogy akárki akármit ír a játékkal kapcsolatban van pár ember aki annyira elvakult és annyira kötekedhetnékük van vagy nem tudom hogy nem bírják vagy akarják elfogadni ha a másiknak igaza van.

Nem lett rossz a gw2 de még rengeteg mindent kell rajta fejleszteni hogy elérje azt a szintet hogy tényleg élvezetes legyen vele játszani.
    Én játszottam sok mmo val és más hasonló tipusú játékkal de még sose tapasztaltam azt hogy ne legyen meg bennem a hajtani vágy az hogy feltoljam a karim minél magasabb szintre.(tudom ez 1 rossz tulajdonság.)
    Az a baj hogy ez itt nincs meg mivel semmivel se vagy több ha 80 as vagy mintha 20 as.

Ez azoknak jó akik napi 1-2 órát ülnek és játszanak de én aki szeretek 1 egész napot rászánni kikapcsolni az agyam erre nem jó.

Most lehet kockázni noliferezni meg amit akartok és vagy elfogadjátok vagy nem ez az igazság.
  • frango
    Sok jó dolog van benne(nagyon szerettem a warhammert is), de sajnos rengeteg rossz is. Nekem a dungeon fáj a legjobban:(. Tera után egy ilyennel kijönni... Sokkal többet vártam.
  • Frosty01
    még ennyi elégedetlenkedőt :0
  • frango
    De az is csak ilyen fél megoldás lett. Szerintem most vagy legyen ez a fix target vagy ne. De itt meg vegyítik. A dodge meg megint csak látszat. +1skill. Ugrasz egyet az aoe körben, de még benne vagy, akkor az miss. Mindegy hogy merre ugrasz el a lényeg, hogy megnyomd mielőtt talál.

Frosty01: PvP élményben pedig sokkal jobb szerintem. Gw2-ben egyedül spvp-ben érzem a pvp-t. WvW-ben nagyon nem:(. A dungeonok meg borzalmasak. Egy játékban sem untam ennyire a dungeont.
  • Susarc
    a csőben egyhelyben/szótlanul álló SWTOR Npc-k hogyan verik a gw2 szinte full élő és szabad világát?
  • Zomil
    Komolyan nem hiszem el, h valaki aki "scriptharc hater" és pvp beállitottságunak mondja magát, az a wow-os pvp-t jobbnak tartja és azt élezi, ha a pvp cuccot ki kell farmolni. Innentöl kezdve számomra teljesen hiteltelen az irásod. Ilyet egy pvp-s nem mond, egy pvp-ben a kiegyenlitett harc és a skill a fontos. Különben nem válhatna Esport a dologbol. Most komolyan az spvp semmiben nem különbözik egy cs-töl/dota-tol stb. hasonlo esport játéktol, a skill számit, nem egy nyamvatt gear.
  • Frosty01
    érdekes hogy nem említed a terát, aiont, lineaget, war-t, bloodline-t, pedig ezek is mmo-k különböző területeken ezek is kiemelkedőek. mégis érdekes hogy gw-t játszani nem olyan fájdalmas mint ezeket. nem?

és az hogy a wow pvp-ben veri? swtor veri? :D ne viccelődj SuLtAN, nem jó ez vasárnap estefelé!
  • Jammal
    Teljesen egyet értek veled, de azt azért még hozzátenném, hogy a dodge meg az hogy nem talál be fixen minden spell attól hogy valaki a targeted már azért hiányozna nekem más mmokból. A dominionos dologra meg meg annyit, hogy ott legalább jár pont a point defenseért itt meg "pointless", hogy szóviccel éljek.
  • SuLtAN17
    Ha szabad én is hozzászólnék a vitához. Ahogy lentebb már valaki írta, én is bedőltem a forradalmi mmo dumának, pedig közel sem az... Röviden annyit rólam, hogy nagyon sok évig WoWoztam, AoC , Swtor, Rift szintén megvolt, és visszaeső mmo-fannak tartom magam. Célom pedig egyáltalán nem az, hogy fikázzam a Gw-2-t csak leírom én hogy látom, egy 8 éves mmo-múlttal, hátha ez segít valakinek, aki nem tudja megvegye-e, vagy ne.
    A LvL-ing:
    Igazából hívhatjuk dinamikus evetnek, hívhatjuk szívnek, vagy akármi másnak, semmivel sem különbözőbb, mint felvenni egy felkiáltójelnél és leadni egy kérdőjelnél, ha értitek. Forradalmit vártam és nem mást kaptam, mint egy 15 éves koncepciót újracsomagolva. Nekem nem élvezetes a lvling, a main story "videók" gagyik (nincs rá jobb szó), messze elmarad ebben az Swtor-tól, ahol tényleg élvezettel vártam a story folytatását, és azért questeltem. WoW-hoz képest ebben valamivel jobb (bár ott a sok új ötletes, vehicle alapú questek óta necces).
    A PvP:
    Nos igen.... Ebben lett a legjobban "felsz*pva" a játék, pedig... Az spvp remek, és remek, hogy lvl1-es karival is lehet, de ugyanennyire rossz is ez a dolog. Nem ismered a klasszot, nem ismersz róla semmit, hátráltatod a csapatod, "nooboskodsz" stb... A bg nem más, mint dominion alap egy-egy csavarral megfűszerezve. Élvezem a spvp-t félreértés ne essék, de totál értelmetlen. Lehet Pisti vagyok, lehet casual ellenes minden rossz jelzőt elfogadok, de engem nem motivál az, hogy kettővel több tüske van a páncélomon, de nem lesz erősebb. Tudom, menjek wowozni, és szopjak azok ellen akik kifarmolták/arénázták az x+1 geart és agyonvernek. Igazatok is lenne, de szerintem ez az egész hajtómotorja...
    A WwW remek ötlet, és nagyon tetszik, de mint ez is lett említve átemelték egy másik MMO-ból, ami egyáltalán nem baj, csak közel sem forradalmi újítás, mert már létezett ugyebár.
    Endgame:
    Mivel nem egy pve beállítottságú ember vagyok (aka.: scriptharc hater) De nem tudom azért pár dungeon különféle úton nem feltétlen elég a pve-s arcoknak. Itt vagyok a legmeggyőzhetőbb az ellenkezőjéről:)
    Farm:
    Ebben abszolút nem forradalmi, ahogy frango írta, vagy karma pontot, vagy gloryt, vagy legendary alapanyagot farmolsz, vagy nyuszifület, mind1 minek hívjuk, a lényeg hogy ebben sem más, és nem kell hozzá kevesebb farm, csak kvázi pvp gear farm nincs benne...
    Összesítve:
    Mivel havidíj mentes (ami nélkül nehezen maradna fenn szerintem), ezért nincs benne az emberben az a rossz érzés, hogy le kell játszania a havidíjat, ez pl. remek. Szép külcsín, viszonylag optimalizáltan. Remek lehetőségek, és remek szórakozás egy ideig..., de távlatokban gondolkodva talán nem biztos. Summa-summarum a pénzét megéri, mert a kiegészítőig "ingyenes", de részleteire szedve vannak jobb mmo-rpg-k nála a piacom. Questelésben, és main storyban Swtor veri magasan, pvp-ben WoW veri őt, endgame-ben wow veri, farmolás meg farmolás mindenhol az most jelentéktelen.
    Érdekes kis játék, de a forradalmi szó lássuk be hazugság.
    Elnézést a sok magyartalan kifejezésért/ szóösszetételért, és persze a helyesírási hibákért is!
  • frango
    Amúgy a játék nem rossz, csak csomó hiba és hülyeség van benne. Ahhoz képest, hogy mennyire anti-farm játéknak lett hirdetve 80 után csak a farm van. Vagy karmát vagy pénzt, vagy honort, vagy tokent, de valamit farmolsz... Ami nem lenne akkora probléma, ha látnád az alagút végét.
    Most a story questet ma megcsináltam végig. Ha jó lesz a 2 skill pont, ami bugos akkor a 100% felfedezés is meglesz. Kifarmolom a 2 dungeon setet, amit kinéztem meg a fegyvereket. Talán még az ugrálósokat megcsinálom. Utána meg fogalmam sincs mi lesz...
  • Tomyh
    Az profi akkor,köszi!
  • twi452
    simán menni fog ugyanúgy akár másik gépre is átmásolhatod ott is ugyanúgy elindul minden telepítgetés nélkül :)
  • antgecc
    nabassz, akkor hogy adom el??!
  • Zomil
    egyelöre ugy tudom nem lehet
  • Tomyh
    Ha külön partición van a kliens és Win reinstall lesz másik partición akkor ugyanúgy el fog indulni,nem kell újra letölteni?
  • antgecc
    Tudja-e valaki, meg tudom változtatni az accoutnom email címét?
  • DummyBoy
    Félreérted kicsit lehet :)

Én open bétáztam, és GW2 megjelenéséig SWTOR-oztam ... Kb. 7 karakterem van, egy SEM fullos.
    GW2-ben is bétáztam, és megjelenése óta játszom vele.

Mindkét játzékot szeretem. Mindkét játéknak vannak erősségei és gyengéi. Mindkét játéknál próbálják ezt rendberakni, de a 2 játék azért eléggé ellentéte a másiknak, függetlenül attól, hogy mindkettő theme park MMO ...

Összehasonlítani őket olyan mint a Lada Niva-t és a Ferrari F40-est ... Igaz, hogy mindkettő autó, de hiába magyarázod hogy milyen faszán gyorsul a Ferrari, az erdészt ez nem igen fogja meghatni ...

Objektíven nagyon nehéz 2 ilyen game-et összehasonlítani, mert mindenkiben ott egy kis fanboj ...

Én mindkét játéknak úgy álltam neki, hogy voltak vele elvárásaim ... Mindkét játék hozta is kb. 60-80% -ban, a többi sajnos kimaradt ... Ettől függetlenül továbbra is várom, hogy a bugokat kijavítsák, a hiányzó dolgokat beletegyék, a szar dolgokat kijavítság, és köszben rettentő jól szórakozom ...
  • Zomil
    Miért te egy jo film után a pénzed 2szeresét kapod vissza az élmény mellé? Billiárdozásnál haverokkal, ha nyersz elszeded a pénzüket? Végigtolsz egy (ide illesz be egy olyan single player játékot amit nagyon szeretsz) és a credit lista legördülése után valamit kidob a gép, mint jutalom? Esetleg egy megnyert CS/Cod/Bf/Dota/akármi megnyert meccs után kapsz jutalmat?
    Tudtommal NEM, ezeknél az élményt kapod amivel gazdagabb leszel.

De hogy kicsit igazat is adjak: Szerintem is ráférne azért WvW-re, h kicsit nagyobb buffokat v. extra dolgot kapjon a gyöztes szerver, mint anno a GW1-ben ahol, ha gyözött a szervered csapata HOM-ban, akkor a szerver számára elérhetövé vált 2különleges insta. De ezt lehetne, ugy, h az adott nap legjobb szervere kap vmit. Nincs itt elrontva semmi, az alapok tökéletesek, csak finomhangolni kell egy kicsit.