63345
-
#53503 Nature Magic VI: nem használtam még, bár papíron nem rossz amit írnak róla, de valahogy mindig jobbnak találtam valami mást nála, de fogok egy próbát tenni vele.
Wilderness Survival IX: Ezt szeretem nagyon, használom/használtam is.
Van pár amit fixen használok, de van pár, amit folyamatosan váltogatok. A short bownak adj pár kör esélyt, hidd el, nem rossz az ;) -
MaRee #53502 Éljenek a hosszú, taktikus harcok
Thief báttya kb egy másodperc alatt öl meg minden alkalommal, anélkül, hogy én bele tudnék sebezni. Azért érdekes, hogy majdnem 20k hp elfogy szó szerint egy másodperc alatt, de a réndzsört azt aztán nerfelni kell :D
-
hunterrop #53501 hali, nekem olyan kérdésem lenne hogy amikor downed állapotba kerülünk akkor mindig meg kell várni a killek recharge idejét?
Mert sokszok amikor kivégeznék thiefet, vagy akármit akkor rögtön nyomják a dwoned skilleiket.
Viszont amikor én elesek (warri,rangerrel) akkor mindig mind a 4 skill újratöltődik mintha használtam volna. -
#53500 Nagyon szép leirás, ennél jobban én sem birtam volna leirni a dolgokat :)
Annyival kiegésziteném, h én axe+warhorn-t használok a torch mellé, mert a warhorn 5-ös skill-je kör elején iszonyat jo, h gyorsan oda tudsz futni lepakolod a trap-eket és hamarad megy rajta a cd. + a madarak is kellemesek.
Nekem traiterk igy néznek ki:
Skrimishing 30: IV, IX, XI,
Wilderness Survival 30: III, IX, XII (probáld ki a camouflage-et, mostanában probálgatom és elég jo müködik amikor a warriorok/thiefek stun-al inditanak és olyankor teljesen összezavarodnak mikor eltünsz)
Nature Magic 10: VI (nah ezzel kapcsolatban lenne kérdésem: Neked müködik a protection? Mert én 1szer sem vettem észre, h beadta volna, hiába kaptam 10k dmg-et thief-töl.)
Thief elleni csatánál érdemes megfigyelni milyen thief van ellenünk. Ha szemböl fut felén nem tünik el/egyéb dolog, akkor szinte biztos, h egy nagy backstab-el fog inditani, ilyenkor érdemes egy jol idözitett dodge-al kivédeni :)
-
#53499 komolyan meghozod a kedvem a rangerhez. ennyi vita után este indítok egyet :) -
#53498 Na akkor ha már elcsendesedtek a viharok, én előhoznám az ígért rangeres leírásomat, nem a viszályszítás miatt, hanem hátha valaki talál benne olyat, amit használni fog, kipróbál. Nézzük akkor... :) /Aki nagyot sebző, durván ölő, predator karit akar, az ne is olvassa tovább. Elnézést a hsz hosszúságáért, és elnézést azoktól is, akiknek esetlegesen nem sok, vagy semmi újat nem írok le./
Csak az sPvP-s rangert írom le, így is eléggé hosszú lesz. Kondis rangerrel játszom én is, nincs értelme magyarázni, hogy miért.
A győzelem kellékei: távolságtartás + kitérés + kondiosztás + "apróságok". Nagyon fontos, hogy mindig tartsd a távolságot a közelharcosokkal szemben. Ha ezt már ösztönből csinálod, félig megnyerted az 1v1 szituációkat!
Nálam a felállás a következő: shortbow + axe/torch. Az utóbbi fegyvereket nem kell magyaráznom, a shortbowról még lesz szó.
A ruházatomban a már említett Rune of Undead találhatóak. Ettől tartósabb lesz a kis ranger, és bizony a kondi dmg-et erősebben osztja. Az axe-ban Superior Sigil of Agony található, hogy a vérzés tovább tartson, ez van a shortbowban is. A torch-ban Superior Sigil of Smoldering található, hogy tovább égjen az áldozat. A Carrion amulettet hordom a carrion jewelel, érthető okok miatt power, vit, kondi dmg. Petek: farkas, pók, és hiúz. Marksmanship : 30 {III, IV, XI}, Wilderness Survival : 30 {III, IV, XI}, Nature Magic : 10 {V}.
Eddig szerintem semmi újat nem írtam, ez egy tipikus kondis ranger. Miért shortbow? Illetve milyen skillek még? "Mit akar ez az arc a farkassal?"
A Healing Spring-et szeretem, mert területre hat, és mert combo field. Ezenkívül van még spike trap, flame trap, signet of stone és elitnek ott van az entangle.
Akkor jöjjenek az okosságok. Rangerrel általában egyedül megyek, nem szeretek zergelni, illetve próbálom azokat a pontokat foglalni, ahol nagy eséllyel nincsenek. Ez a játék lényege, bár ezt sokan elfelejtik.. szerencsére, mert ilyenkor nyersz/nyertek biztosan. :)
Akkor jöjjön a short bow. Sokan (szinte mindenki) lenézi ezt a fegyvert, pedig ez az egyik legjobb fegyó, miért is? Az 1.es skillje vérzést okoz, és baromi gyorsan lő, bár nem sebez nagyot, de a lényeg, hogy vérzést okoz. Illetve a flame trapünk lángját használva ismételten éget. A második skillel szoktam poisont osztani. A Quick Shot az egyik legfontosabb/legjobb skill, ezzel tudjuk a már említett távolságot tartani, ugyanis miután lőttünk, karink hátrébb ugrik és Swiftness-t kap. Ha kifogytál már a kitérésekből, ezzel mindig meg tudod lepni az ellenfelet. Nincs jobb, mint amikor ezzel kitérsz egy warrior ellen, aki a kétkezesével a levegőt csépeli :) A következő a Crippling Shot, ezt GW1-ben is imádtam. Csak akkor lődd el ha 100%, hogy találsz, mert véreztet és ezzel tovább tudod tartani a távolságot. Végül itt a Concussion Shot, az egyetlen megszakító lövés. Aranyat ér, nem szabad vaktában ellőni! Miért nem longbow? Mert lassú, ezáltal a kondikat is lassabban osztod, mert bár a barrage PvE-ben szuper skill, sPvP-ben elkerülik, és közben a karid mozdulatlan, míg lősz.
Miért nem axe+warhorn? Mert a kürt madaras skillje (Hunter's Call) nem oszt kondit. (Pedig ha adna vérzést lehet ezt használnám. Ettől függetlenül ha nem kondis rangert játszok, akkor a kürt ott van nálam fixen!)
A csata: Fontos, hogy a trapeket megtanuljuk jól használni, akkor letenni/olyan helyre letenni, amikor/ahol tuti belelép az ellen. Ez mellee kariknál nem szokott gond lenni, de egy eléhez pl neked kell közel menni és alápakolni a rontást. A signet of stone rád is hat a Marksmanship {XI} miatt, szóval 6 secig sérthetelen vagy. Fontos, hogy ezt csak akkor használd a hosszú újratöltés miatt ha gondban vagy. (Fekszel és zúznak, bénítva vagy és zúznak, stb, stb). Az elite skillt érdemes szintén okosan beosztani, én általában 1 v sok-nál sütöm el, vagy ha pl a thief hívja Thieves Guild-et vagy egy char a warbandját.
Földharc: Ha lekerülsz sose kapkodj, akkor már mindegy :)) A poént félretéve, itt még nem ért véget a csata. A kivégzésedet megszakíthatod, illetve itt jön képbe a farkas petként. Általában a következő dolgot szoktam csinálni ha lekerültem a földre: megszakítom a kivégzést, ami ellenem irányul, közben magamhoz hívom a farkasom, és miután ismételten nekem esnének, eltolom a farkas vonyítását, amit feart oszt, ezáltal elszaladnak. Mire visszaérnek, lehet megérkezik a felmentő sereg, mert annyit szöszöltek már a megölésemmel, vagy újratölt a Thunderclap. A lényeg, amíg veled vacakol 1-2-3 ember, addig a többiek foglalnak, vagy erőfölénybe kerülnek máshol a térképen. Ha 1v1-ben mindketten földre kerülünk, akkor a petet rá kell küldeni az ellenre, és dobálni kell őt. Ha már halálközeli állapotban van, és Te is, akkor a petet hívni kell gyógyítani, neked meg tovább kell dobálózni. Rangerrel még földharcot másik földön lévő ellen sosem veszítettem, itt a pet nagyon erős!
Távolságtartás utoljára: Mint írtam ez a kulcsa a dolognak, bár azért a kellően magas toughness-ünk, jobb ha nem férnek hozzánk. A távolságot tartani tudjuk a már említett Quick Shot, Crippling Shot, Spike Trap végszükség esetén Entangle vagy Concussion Shot skillekkel. Fontos, hogy a crippling folyamatosan legyen az ellenen vagy a Spike Trap-el, vagy a Crippling Shot-al tartsuk fent!!!
Akkor a végére jöjjön pár ellenféltípus elleni harc.
Warrior: Nézzük, hogy mivel jön ránk, ha puskás, a csapdákkal várjunk, ha pajzsos, akkor tuti arra utazik, hogy shield basholjon, majd kétkezessel lekaszáljon. Okosan ki kell kerülni ezt a sheld basht, alá kell csapdázni, és körbe kell táncolni. Közben a kondikat tartsuk fent rajta, ha kell tegyünk rá ismét cripple-t, ha egyszer sikerül egy ilyen harcot megnyerni, rá fogunk érezni az ízére.
Thief: A láthatatlansága az egyetlen probléma. Ha meglep minket, mert pl mással harcolunk, akkor nincs mese, megyünk a levesbe, ilyen ez a kaszt, ezt tudja. De sima 1v1 esetében le kell tenni neki a csapdát, és amit mellénk lép, a csapda már ki is hozza a láthatatlanságból. Fontos a jó ütemű kitérés, és signet használat. Ha elkapjuk, hamarabb hal le, mint a warrior. Ha visszamegy a láthatatlanságba, akkor a farkassal meg lehet futtatni, addig is tölt a csapdánk újra illetve imádnak a thiefek futni :) . Ha a földre került a kiszemelt thief, akkor ne akarjuk kivégezni, lőjük agyon!
Mesmer: Kár szépíteni, ennek a rangernek a Mesó a legjobb ellenszere. Általában nem vállalom fel ellene az 1v1-et. Csapdákkal és a petekkel megoldom, hogy lehagyjam.
Guardian: Hasonló a warriorhoz. A kondikat nehezen bírja egy idő után, nekem ezzel a builddel nem szokott gondom lenni. Érdemes a forgását szakítani Concussion Shot-tal, szokták szeretni :)
Necro: Vele nekem nem szokott gondom lenni, bár a harcok kétségtelenül sokáig tartanak ellene. Ha petes necro jön szembe a csapdákat ne sajnáljuk, és ügyeljünk arra, hogy végig a necrot targeteljük.
Pet kérdés: A farkast már mondtam. A felborítós skillje szintén hasznos. A Lynx tartós, és véreztet. A spidereket és Devourereket én a poison miatt szoktam vinni, bár általában a wolf/lynxet preferálom.
Na ennyi, bocs, hogy hosszú lett. Remélem nem csak oltást kapok eme hosszú elmélkedés után. ;) -
#53497 elhiszem neked, csak annyira csináltam egy mesmert, hogy valamennyire megnézzem a skilljeit. Egyébként egy 1H kardos mesmer kergetett az őrületbe. Az bizony búrázott és karddal pacallá vert, közben az egyik shatterrel pár másodperc retaliationt is csinált. És a mind wrack se volt azért annyira rossz.
Kb 10-15 meccset játszottam vele, meg a dummykat lövöldöztem, hogy kicsit megfigyeljem. Szerintem elképesztő túlélő, még ilyen begyakorlatlan láma kezekben is mint az enyém. Nem öltem vele elég ügyesen, de már hangosan nevettem néha, hogy picike HP-val sokadszor húztam ki a következő healig :D
A jelöléssel meg általában szórakoznak, pakolásszák fűre fára, szal ritka, hogy végig rajtad maradjon :D
Amúgy igazad van, figyelmetlen ember mesmer ellen fusson el :D
A CD meg... A rangernél említett 23K bleedinget adó skillnek 150 másodperc a CD-je, a fáklya dobás meg tényleg 5k körül sebez 7 sec alatt, de 14 sec a CD-je. Sok kaszt ellen nincsenek ilyen hosszú fightok. Előnye a condis rangernek, hogy a thiefet öli stealthben is és elég sokszor sikerül rallyzni is.
Jajj, jut eszembe. Thief skilljeit is nézegettem. Van a három dummy. A heavyt lövöm sima attackkal íjjal és ugye tovább pattan a nyílvessző és 1000-1200 közti sebzéseket ad.
Egy robbantás a heavyre + pár sima lövés és egyszerre omlik össze a 3 dummy. (alig több idő alatt, mint ahogy a ranger lelövi az elsőt :D)
-
kovalik #53496 Persze, hogy íjász kaszt nem vitás, bárki bármit mond. Annak lett alkotva !
De azért nem ilyen egyértelmű ! A gw2-ben nincs igazán csak melee vagy csak ranged kaszt, itt azért összefonódik.Mint ahogy nincs a többi mmo-ban megszokott tank, healer kaszt sem.
Meg aztán egy kaszt többféle fegyvert is használhat.
Én sem örülök, hogy a ranger íjjal nem az igazi, de most per pillanat ez a helyzet.Nyugi, lesz itt még balance javítás biztos vagyok benne, aztán majd sírnak a thiefek :)
Egyébként is sPVP-n olyan kaszttal lehetünk amivel akarunk, nem kell felhúzni egy karit max szintre még egyszer.
-
#53495 Az a vicc, hogy a mesmeres példádban kb 3 mesmer buildet írtál most le, mint egy karaktert. :p
Feedback, Arcane thievery, nincs olyan karakter aki ezeket egyszerre be meri tenni és lemond a decoy-ról, a mirror images-ről, a blink-ről vagy legalább 2-ről a 3-ból. :) Az Arcane Thievery ráadásul nem mindig működik, sőt leginkább nem. :)
A feedback pedig a ~40 sec cd-jével nem éppen olyan skill ami bármikor bárki ellen valamiféle IWIN cucc lenne. (wvwben eszméletlen jó, de most ugye spvp kisebb hadakozásról lenne szó) Ilyesmire jobb egy traitelt focus offhandes mesmer, kisebb cdvel megoldja ugyan ezt, vagy amivel mostanában kísérletezek az a mimic skill.
A klónok nem sebeznek kb semmit sem, shatter builden kívül a robbanásuk sem olyan nagy cucc. :) HP bonus nélkül pedig a phantasmok is pillanatok alatt eltűnnek...vagy amúgy is rádrobbantják őket/más skillek a klónok felülírják őket. :)
Arról nem is beszélve, hogy spvpben, ha a játék elején mesmerre rakják a party targetet, az a meccs végéig nem jön le róla és ezen se stealth, se klón se halál nem változtat. :)
Nem arról van szó, hogy a mesmer gyenge, csak mindennek amit felsoroltál van megfelelő ellenszere, legtöbbször olyan egyszerű dolog mint a megfelelő figyelem. :) -
#53494 meg az 1200-as bow range is amellett szól, hogy a ranger íjász féle lenne... -
twi452 #53493 Nana.. mesmerhez nem nyúlni most kezdtem csak megkedvelni igazán :D -
#53492 "Ezzel a trait-el és felszereléssel az elit skill "Entrangle" konkrétan 23 ezer bleedinget tol ki 10 másodperc alatt!!! Nagyjából akire rárakod az halott."
De kár, hogy csak papíron működik így az entangle :D
Elejétől kondi buildet használok egy fórumtárs javaslatára. Az entangléból úgy ugranak ki még WvW-n is, hogy öröm nézni. Én is azt használom, tény, hogy benne marad néhány extraláma, de nem mérvadó. Jah, amúgy nézd meg a Lynxet, papíron 5,5~5,8K bleeding az első és az utolsó támadása.
Egyébként a mesmert ne is vedd ide, ha jól játszanak vele, akkor a rangert elteszi befőttnek. Bebúráz, condit visszateszi, plusz retaliation. Skilleket nincs időd kifutkározni, mert folyamatosan rágnak az illúziók és robbantja rád mind wrackkel a szarjait még akkor is, ha ő maga hozzád sem ért. Szal a rangerrel okos mesmert nem nagyon ölsz meg. Megkockáztatom, hogy a thiefek közül is csak a mostanában gombamód szaporodó divattífet ölöd meg, aki rádspammelte a skilljét és néz mint a birka, hogy mos mi lesz. Nekem is van a kollégához hasonló screenshotom WvW-ről, amin 4k+8k+4k-zászló eset látható :D -
maniac001 #53491
Indítanál egy mesmert is? -
#53490 Ranger
És igen, a ranger kaszt az íjász kaszt, a GW2-ben sem véletlenül tudja csak ő mindkét íjat használni. Nem értem ezen miért megy a vita. Az, hogy az axe/torch kombó a fotm build, az az anet szegénységi bizonyítványa, szerintem ők sem így gondolták. És igen, a main-em ranger, de egy thief-ez húzok éppen, mert azt akarom, hogy nerfeljék :) -
maniac001 #53489 met=meg -
maniac001 #53488 Nem. Hanem ettől met az alatta lévő képtől és magyarázattól:
"Unparalleled archers, rangers are capable of bringing down foes from a distance with their bows"
De ezen már túljutottunk, BTW hiányoztál :) -
t0xikus #53487 amúgy attól kéne íjásznak lennie, mert az a neve, h ranger? összefüggés? nincs:) -
seprioth #53486 Szerintetek ez a Guardian build milyen ? Mennyire lenne életképes ?
-
Susarc #53485
korrekt! -
maniac001 #53484 Akkor spvp-re erre a buildre gondoltam. lehet hogy tök rossz, sosem volt ilyesmi buildem. Aki condi dmg-es ranger az mondjon véleményt plz. -
maniac001 #53483 Igen ebben igazad van, (nem) kicsit elvakított hogy én mindenképp íjász akarok lenni. SPvP-ben kipróbálom ezt az axe/torch kombót.
A PvE cuccom full berserker, crit-re gyúrtam, és ugye ez a ruha van rajtam WvW-ben is. Remélem ott életképes lesz. majd próbálom ronggyá lőni azt, aki épp nem figyel :) -
#53482 Köszönöm szépen! -
Ad4m #53481 GW2 account eladó
-Lvl 80 Guardian majdnem teljes exotic szettel
-5000 gem
-6 gold
-pár kisebb alt
-akár személyes átvétel (fel tudok menni pestre)
mail: [email protected] -
maniac001 #53480 Rendben. -
#53479 Rangerrel játszok és azért mert 1500as range van. De marhára nem zavar, ha épp gs-el, vagy sword+valamivel kell menni. Nem ragadok le ott, hogy csak íj és pont. -
#53478 persze gw1-ben is csak nyilazni tudott...hogyne... :D -
#53477 Szarok rá, hogy nincs anyázás, vedd már észre magad ember. 2 hete itt pörögsz ezen a szaron, a fél topik már fejbelőtte magát.
Írjál a fejlesztőknek ha ennyire a szívügyed, de ne itt vergődjél ezen.
Már minden kedves olvasó tudja, hogy az íjjász szar, rákényszerítenek dolgokra, jaj istenem nerfelték, neked rosszul esik, más játékokban íjjász volt, igen tudjuk, ismerjük már.... lépjél továbbé pont leszarom, hogy nem anyázol, ha ugyanazt az értelmetlen baromságot ismételgeted napok óta. -
maniac001 #53476 Érv/ellenérv vita megy, nincs anyázás. Ha nem tetszik ne olvasd (annak ellenére hogy te vagy a házigazda). -
#53475 Nincs kedved lepattanni a témáról, 2 hete ez megy, és kibaszott unalmas már! Keressél már magadnak valami elfoglaltságot. -
maniac001 #53474 GW1-ben a ranger csak íjász volt. Az AION-ban is. Gondoltam hogy ha már eddig egy mmo-ból se hagyták ki az íjászt, ebből se fogják. Tévedtem. -
#53473 nincs de az sem hogy kizárólag íjász lenne . én értem a problémád de az a helyzet hogy továbbra sem olyan ez a class amilyennek Te szeretnéd.
én is szeretnék buffer karit ( bárdot ) de ilyen jelenleg nincs. ez van :( talán tesznek bele később ( nem tudom GW1ben volt e ilyen ). -
maniac001 #53472 Király. Az nincs odaírva hogy "But unfortunately their pets are totally useless" ?( -
#53471 ranger leírás GW2 wikiről :
"Rangers are masters of their natural surroundings, and use a multitude of skills designed to track down and hunt their enemies. The rangers are also accompanied by their trusted pets, fighting in unison with their own set of skills to pick off their enemies one by one. Their unique attribute provides a Pet Attribute Bonus. " -
maniac001 #53470 Rendben. Akkor neked külön megint másképp fogalmazok...
Milyen karakterrel menjen pvp-zni az, aki (hatékony) íjász szeretne lenni, mert ugye eddig minden fantasy MMO-ban alap volt hogy van íjász.
A másik kérdés, nem kifejezetten hozzád:
A kondi dmg-es ranger nem jó mert a guard, mesmer vagy necro visszapakolja rám a saját kondijaimat.
A crit-es ranger nem jó, mert a mesmer/elementalist "visszatükrözi" rám a nagy crit-eket.
Akkor végül is milyen ranger a jó? -
#53469 Leginkább azok, akik se nem bétáztak, se nem néztek utána a rangernek. -
maniac001 #53468 Jó akkor másképp fogalamazok... Szerinted azok közül akik most rangerrel játszanak, mennyien vannak azok, akik azért választották a rangert mert az az "íjász"?
És mennyien választották a rangert azért mert majd de jó lesz kardozni meg baltát dobálni?
-
gseldon #53467 Nem tudom, nekem a mesmer könnyebb, de lehet, hogy ez a "belső" rálátásom miatt van (hiszen a mesmer a főkarim, azt nagyon jól ismerem). -
#53466 a trapper/condi dmg build nagyon jo dungeon-ben, mert iszonyat aoe dmg-et kitol és ez a legtöbb dungeon-ben nagyon hasznos :) -
#53465 dungeonben meg mindig a power/preci build longbow-val az imba
pvpben valoban a lent leirt mukodik szuperul
annyit tennek hozza hogy a necro mellett a masik nagy ellenfel a mesmer -
#53464 Ha hazaértem a melóból csinálok egy leírást az általam játszott buildről, írok pár okosságot :)