63345
    amúgy tudom hogy mindenkinek az újdonság erejével hat a ranger sírás, mert ugye azt még itt sosem kezdeményezett ez a krumpli, na de kérem, van ám nekünk kontent peccsünk, ne szoruljon már ki a topicból a hülyeség miatt

pl. akik mostanság küzdenek a 100% felfedezéssel, azoknak: lion's archban lett 2 új poi, ne felejtsétek el felvenni
    az egyik az új shopnál van, a másik meg a kikötőben
  • Zomil
    Igen jelenleg 1db buildje van rangernek spvp-re, axe+torch és mellé vagy egy bow vagy axe+warhorn, és condi dmg-re speccelve. Jelenleg ennyiböl áll a ranger pvp :)
    A pve-t meg ki nem szarja le, oda bármivel lehet menni és hasznos leszel :)
  • maniac001
    Ezt már leírtam, keress vissza. Az axe, torch vs íjak részt keresd.
  • Zomil
    "De itt egy 5 forintos kérdés, ha annyira tré a ranger akkor mért is szinte csak ranger botokkal találkozni?"

Mert van petje, remélem megkapom azt az 5Ft-ot :)
  • maniac001
    Azért találkozni ranger botokkal mert a maci szépen tanol ő meg kényelmesen lelövi a mobokat, egyszerű.
    Ugye azt nem gondolod komolyan hogy attól jó egy kaszt hogy használják-e farmbotnak? Insta vagy pvp környezetben nincs pet tank és autoshot.
    Nem indítok másik kasztot mert tetszik a mechanikája. Ha mindenki aszerint váltogatná a kasztokat hogy épp melyik az imba, az rég rossz lenne. A hivatalos oldalon van is elég sírás, és ígéret az orvoslásra is. Eddig ez nem történt meg, sőt ...
  • Robe77
    Egy használható buildje van a rangernek? Hát oké... :D Am meg akkor hogy kéne működnie? Elárulod nekünk tudatlanoknak? :D
  • Nikosi
    Erre annyit tudok válaszolni, ha "szar" a ranger, indíts másik karit, ha nem akkor vagy keres másik elfogódottságot, vagy fogad el azt ami van. Nem kényszerít senkit semmi arra, hogy gw2-öz. A harmadik lehetőség el kell menni a hivatalos oldalra és ott sírni a supportnak. Annak lehet, hogy lesz eredménye, de szerintem nem.

De itt egy 5 forintos kérdés, ha annyira tré a ranger akkor mért is szinte csak ranger botokkal találkozni?
  • penge25
    úuj cuccok :)
    nem tetszik a köldöke :c
  • maniac001
    Most nem nerfeltek semmit, legalább is a patch note-ban nincs benne. De az előző patch note-ban sem volt benne a shortbow condi stack nerf, ingame mégis megjelent és nem kis nerf. Az előző postomban mindössze Nikosinak válaszoltam, hogy miért van ennyi ranger sírás a nerf miatt, ezen kívül igenis ígérték erre a patch-re hogy átdolgozzák a rangert, ennek ellenére baromságokat tettek bele, egy grammnyit nem tették használhatóbbá.
  • darth devil
    Áruld már el, h mit nerfeltek most a rangeren.
  • maniac001
    Aki egy adott kasztot szeret, akkor azért játszik vele mert tetszik neki az adott kaszt mechanizmusa, nem pedig azért mert imba. Nem fog azért váltani másik kasztra, mert épp nerfelték. Pont emiatt jogos a felháborodás 1-1 ilyen esetben, mert nem először fordul elő, hogy olyan kasztot nerfelnek, amit épp buffolni kéne. Ezeket a játékosok okkal nem értik, hiszen a nerf elvileg egy balansz lépés, az erősebbet gyengítik, a gyengébbet erősítik. Ez lenne a folyamat helyesen. Az összes fórumon le van írva (fejlesztők által megerősítve) hogy a ranger nem úgy működik ahogy kell, és több más kaszttal ellentétben van egy használható buildje, amit azért nerfelgetnek is. Összesen erről van itt szó, nem jogtalan a sírás ranger ügyben.
  • Running
    Ok, ennyi elég is volt a mai személyeskedő adagból, kérek minden hasonló hszt-t privátban küldözgetni, ellenkező esetben törölni fogom, köszönöm.
  • Chris
    Nem érted az alapelveket sem és azt sem értelmezed amit lent leírtam. Ez egy fórum, nem pedig egy "automata FAQ lekérő felület". Hogy melyik a jobb reakció az ennek ellenére ilyen típusú kérdésekre? Egyértelműen a dolgok helyretétele, mégpedig pedagógiai okok miatt. Jó a fórumnak, hiszen nem süllyeszti el az állandó "FAQ lekérés", és nem tűnnek el az értékesebb információk, vmint jó a delikvenseknek, mert kis önállóságot tanulnak, fejlődnek.

A Te esetedben meg rájöhetnél végre, hogy az a gond, hogy állandó rendszerességgel rutinosan a szoba közepére szarsz, aztán meg fejhangon sipítod, hogy "dikkmán, engem itten má' megin' bántanak".
  • Nikosi
    Na a sok nerf miatti sírdogáláshoz annyit. Nekem pl. kezd elegem lenni abból, hogy feszt a ranger nerf miatti sírást hallgatok. Ha annyira el van cseszve akkor minek játszanak vele. Amúgy meg rengeteg rangert látok a játékban rohangálni, hogy is van ez akkor?

A nerffel kapcsolatban meg annyit, hogy amennyi nerf itt van az még az alsó ingerküszöböt sem éri el. Át kell nézni egy másik játékba (tudom az nem a gw2) a wot (world of tanks). Játszottam sokat vele, na ott a fiúk tudják mi a nerf. Ha itt is úgy nerfelgetnének, akkor a ranger nem használhatna fegyvert, a hp-ja -50 % lenne, és még a peteket is elvenék tőle. Ruhát nem lehetne rá tenni, és egyetlen támadása lenne a csúnyán nézés amivel csak saját magán tudna sebezni. Na pl. ez wot féle nerf. Ott az ilyen mindennapos dolog.
  • Running
    Akkor azt meg tedd meg privátban az illető felé.
  • maniac001
    Rendben, ezt fogom tenni. Nem akarok házigazda lenni, de van akit javasolnék (már ha ő is akarja hehe).
  • Running
    Kibeszélted magadból, a topik témája nem én vagyok, hanem a játék, így kérem ezt a részt hanyagolni. Ha nem megy, akkor írj moderátornak, vagy akárkinek nem érdekel semennyire, ahogy a véleményed sem.
    A házigazda joghoz mindenkinek van joga, ha szeretnél az lenni, kövesd a szabályokat, ha személyes véleményed van rólam, nem a játékról, hanem ismétlem rólam, azt kérem, hogy egy moderátor felé tedd meg.
    Ehhez a témához többet nem tudok hozzátenni, valami elterelte a figyelmem, füncsíí:

• maniac001
    Igen, nem nézett utána sok dolognak. De miért ne lehetne neki válaszolni? persze utána lehet nézni, igen. De ez egy fórum, ahol az emberek elvileg segítenek a másiknak 1-1 kérdéses dologban. És egyszerűbb itt összefoglalva (akár triviális dolgot is) megérdezni mint utánanézni 1000 másik helyen. Persze ki így csinálja, ki úgy.
    De pl írsz egy 10 mondatból álló lefikázó postot (csak példaképp írlak téged és a postot is ofc) egy kérdezőnek. Ő szarul érzi magát emiatt, 10x meggondolja mit kérdezhet legközelebb. De ugyanezen 10 mondatban akár le is írhattad volna neki a választ, ha tudod. Ergo segítesz neki, ő meg megkapja a választ. melyik a jobb? Lehet hogy én is beszólok néha vagy agresszívabban reagálok, de nem arra aki csak kérdez. Hogy a torkomnak ugrottatok amikor azt javasoltam hogy játszon a karival mielőtt 80-on tapasztalatlanul pvp-re menne? Miért is? Az én válaszom nem lehet ugyanolyan jó?
  • Chris
    Fehércsoki olyasmit kérdezett, ami triviális egyszerűséggel megtalálható bárhol a neten, ezt közöltem vele én is, és az igazamat mi sem bizonyítja jobban, hogy ő megértette, a helyén kezelte a dolgot és elfogadta a választ. Ezzel szemben Hypermonkey kérdései sokkal specifikusabbak voltak, erre nem sajnáltam azt a 3 percet, míg írtam neki kb. 10 sort válaszul.
    Te viszont mint mindig, most is fényévekre vagy a realitástól. Rettentő ostoba dolog egy fórumon vmit olyasmit megpróbálni kiforgatni, ami visszakereshető.
  • maniac001
    Szóval sok olyan dolgot teszel, ami nem felelősség katagória, te bizony játszod itt a diktátort, és kivételezel néhány emberrel. Volt jópár személyeskedő hozzászólás, de simán eltűrted. Amikor erre én sokkal lágyabban reagáltam, azt meg törölted. Sőt olyat is törtöltél ami a témába vágott, nem sírás volt csak neked nem tetszett. frank98 sokkal vulgárisabban és személyeskedőbben ír (disznós dolog pl), de neked eszedbe nem jutott törölni vagy figyelmeztetni. van pár arc aki neked szimpatikus mert ugyanazt tolja mint te, ők bármit megtehetnek, akinek meg más a véleménye az mehet a levesbe.
    DummyBoy-al is volt már szóváltásom de mégis mindig normálisan reagál. Őt pl el tudnám képzelni házigazdának.
  • maniac001
    "Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások"

Akkor a sajátjaidat is törölheted, mert ugye te nem postban diktátorkodsz hanem törlöd ami neked nem tetszik. Cinikus vagy és sokszor indokolatlanul bunkó (nem sértés, tény). Egyeseknek mindent szabad, másoknak a negyedét sem. Valaki beír valami neked nem tetszőt, gúnyolódsz. pl nemrég aki kérdezett klán dologról, meg hogy neki most nem kell klán mert egyedül is boldogul, de annyit írtál, kókemény vagy. Fehércsoki-t is leoltottad a cimboráddal vállvetve. Mi van ha nem néz utána? Ez egy fórum. nephin jól írta, amennyit fikáztátok Fehércsokit, annyi erővel válaszolhattatok volna stb. Ezen gondolkodj el azért.
  • Zomil
    GW1-ben külön van kezelve, remélem itt is bevezetik, mert ugy sokkal egyszerübb.
    Bár most olvastam ranger forumon, h 2db ember foglalkozik a balance-olással és a képességek átirásával...nekem ez elég kevésnek tünik, h mellette nagyon sok skill van.
  • Zomil
    Nah jolvan ök is rájöttek, h hülyeséget csináltak :D
  • darth devil
    Én nem látom ezt az epic ranger nerfet. A berserker setes rangeremmel vígan elvagyok.
    A sírások 90% a spvp miatt van. Amit egyszerűen külön kellene nekik kezelni. Majd lesz balance, addig játsz mással.
  • Running
    Ajánlom figyelmetekbe a hsz törlésre vonatkozó szabályokat. A házigazda váltásról szóló szabályokat is bemásolom. Akármikor kezdeményezheted, ha szeretnéd vállalni. Addig meg, teszem tovább a dolgom, ha nem gond.

Hozzászólások törlése:
    Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások, fenyegetés, személyeskedés, rágalmazás, emberi méltóság megsértése, a vitapartner lejáratása, szidalmazása, minősíthetetlen hangnem.
    Üres hozzászólások, illetve a véletlenül duplán beírt hozzászólások egyike.
    Moderátor által törölt hozzászólások visszamásolása.
    A kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy off-topic hozzászólások.
    Céltalanul vitát szító hozzászólások.
    A szándékosan nagyméretű képek, szövegfájlok indokolatlan felmásolása ami a rendszer működését lényegesen lassítja.
    A moderálással és szerkesztéssel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket kifejezetten az erre a célra létrehozott "Moderátor figyelmébe" topicokba lehet beírni, ellenkező esetben törlésre kerülnek.
    Bárki személyes adatának (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás) engedély nélküli közzététele.
    Szándékos flood és reklám esetén.

A házigazdai jogok kiosztásának elvei

A házigazda jogok a fórum egy-egy témájára vonatkoznak, birtokában a felhasználó jogot kap a hozzászólások törlésére, és módosíthatja a téma fejlécét. Mivel a más felhasználók feletti jogok gyakorlása kiemelt felelősség, ezért az alábbi irányelv alapján adunk rá lehetőséget:
    legalább 500 hozzászólás legyen a témában
    a házigazdai jogot kérő fórumozó legalább egy éve regisztrált
    az elbíráláshoz feltétlenül szükséges, hogy a felhasználó az adott témában is felvesse a dolgot, és ezáltal a moderátorok megismerhessék az igénylő támogatottságát, esetleges negatív kritikákat
    a kategóriában jelen lévő moderátoroknak lehet más javaslata, illetve ha általuk negatív színben ismert emberről van szó, vétójogot kapnak

A pozitív elbírálást jelentős mértékben gyorsítja, ha a felhasználó kompetens tekintély a szakterületen/témában (például írt FAQ-t, van honlapja a játékról,egyszóval letett valamit az asztalra), sok éve regisztrált és nincs rá panasz, vagy ha más topikokban már van házigazda joga, és a topiklakók elégedettségére végzi muködését.

A házigazda jogot a [email protected] címen lehet kérni, megjelölve az adott témát (URL-t is!), a kérő felhasználó becenevét és azonosítólapját, illetve az adott témában a jog kérésének hozzászólásszámát. Minden levelet elolvasunk, de fenntartjuk a jogot az indoklás nélküli elutasításra.

A HÁZIGAZDASÁG NEM JOG, HANEM FELELŐSSÉG. A felhasználó semmivel nem lesz különb, elvárjuk hogy segítse a fórumozókat, "legyen jelen". Pprobléma esetén a törlési lehetoséget elvesszük.

Indokolatlan törlések, személyeskedés stb. esetén panasszal szintén a [email protected] címre lehet fordulni. Részletes indoklás nélküli tiltakozásokat nem veszünk figyelembe.
  • Zomil
    Jah, csak hogy én a pvp-ben keresném az élvezetet, ott viszont egyre csak rontanak szegény rangeren. Pve-ben meg kb. tökmindegy mivel megy az ember mindegyik insta végigcsinálhato.
  • darth devil
    Ranger traps have been reset to their expected cooldowns.
  • Jimbo
    +1
  • maniac001
    Jogos. Látod hogy te is sírsz (jogosan) ha téged érintő nerfet kap a kasztod? A rangert olyan szinten elintézték az utóbbi 2 peccsben hogy kb szart se ér.
    Running meg mindenre cinikusan válaszol amire nem tud értelmes választ adni. Ez a viselkedés meg fikázás egy topikgazdától elfogadhatatlan. Valahogy le kéne váltani.

Siessetek elolvasni ezt a postot, mert 1000% hogy törölni fogja, mindent töröl ami esetleg igaz de nem az ő diktátori szájízének való.
  • Running
    Nagyon súlyos valóban. Az elével a ride the lightning skillem a béta 1 óta bugos, pedig kb 4x szerepelt patch notes-ban h javították, ahogy a scepter 1-es skilljét is, ami a fél pályán villámot húz. A fölösleges nerfekről, már ne is beszéljünk... valahogy mégse nyomaszt annyira a sztori. Aludni is tudok. A játékot is élvezem, lehet velem van a baj.
    Lehet nektek is több kedvetek lenne játszani, ha nem ilyen baromságokkal foglalkoznátok, hanem keresnétek valami szórakoztatót a játékban, ha nem megy, akkor keresnétek más elfoglaltságot.
  • Zomil
    Akármennyire is viccesnek akarod beállitani a 15s cd-s flame trap-böl 30sec lett...sztem ez azért elég sulyos nerf.
  • Running
    El akarták titkolni, biztos a kormány keze van ebben is!
  • Zomil
    Arrol nem is beszélve, h ugyan a patch notes-ban nincs benne, de az összes trap-nek 30sec-es cd-je lett...
    Ennek köszönhetöen amugy szép kis nerfet kapott a condition dmg build...
  • Running
    Tessék itt van a peccs tartalma a variance-on, amit ígértek november 15.-re: Link

• Zomil
    Csak hogy a kaszt balance és a bugtalanitás sokkal fontosabb, mint néhány uj pve terület...konkrétan a ranger forumon az egyik fejlesztö füt fát igér, h átdolgoznak egy csomo dolgot és egy csomo utility skill sokkal használhatobb lesz, mert most jelenleg nem sok választása van a rangereknek traiteK/skillek szempontjábol. És persze mindezt a következö patch-re igérték. erre kaptunk viz alatti fegyver buffot(lol? :D), meg kicsit buffolták a spiriteket, igaz, h a cd-n nem változtatttak semmit és ugyanolyan lofasz életük van továbbra is. Meg persze buffolták a greatsword-öt, ami azon kivül, h én pl. örülök neki annyira nem nagy cucc, h emellett semmi shortbow/longbow változást nem kapott a ranger(helyette warrior longbow dmg-e lett buffolva, haha). Ráadásul olyan égetö bugokat nem javutottak ki, h pl. a sword 1-es skilljének a chain-je ne ragassza már le szegény rangert, mert emiatt ha épp nyomodik az a chain még dodge-olni sem lehet.
  • t0xikus
    "Amit olvastam hogy teljesen újragondolják a rangert" és ugye írták is, hogy a mostani peccsben benne lesz?:)
  • HyperMonkey
    Amit olvastam hogy teljesen újragondolják a rangert, és ebben a patch-ben be is vezetik, mert nincsenek megelégedve vele. Ez még a variance oldalon volt. Ehhez képest kb semmi változás, csak víz alatti skillek.
  • t0xikus
    biztos úgy vannak vele, h nem mondták,h lesz ilyen, ezért tuti lesz ilyen:D
  • Running
    Miért is vártak kaszt balanszot? Mondták, hogy az lesz? Én nem tudok róla, nem olvastam ilyesmit. Annyit reklámoztak, jön egy új terület, új esemény, új insta, egy béta pvp map, új típusú cucc exo és legend közöt.
    Szerintem nem érdemes olyasmire várni, amiről szó nem volt...még!