Guild Wars 1-2 MMORPG
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Játszom a játékkal amikor tudok, szeretem a mass pvpt. Csupán azt mondtam, h nincs tétje a wvwnek. Nem kell bemutatnod nekem milyen amikor elfoglalsz egy várat és hasonló, elég sok ostromon ott volna más játékban. De valami nagyobb tétet ki kell találni a wvwhez, mert ez így sovány.
War, war never changes.
2. Nincs endgame? Béna vagy a sPvP-hez? Nem hat meg a WvW? Oks, semmi gond, add el az accodat, és állj már arrébb, sírj másik topicban, vagy istenítsd azt a játékot, amit szeretsz. Én sem járok át a WoW vagy star wars topicokba, és nem trollkodom azon, hogy mindkettõnek rosszabb a grafikája... A kutyát sem érdekli az ilyen fajta vélemény.
3. "WvWnek pedig nincs igazi tétje." Na errõl beszélek, nem egyformán éljük meg a dolgokat. Tudod, amikor egy nagyobb vártól elvágjuk az utánpótlást, vagy bemegyünk az ellenfél mögé és elfoglaljuk a kevésbé védett dolgait, netán szervezetten megfordítunk egy addig vesztésre álló csatát az hihetetlen élmény tud lenni. De mondhatnék itt olyan példát, mint amikor felépítenek több katapultot és egyszerre a meglepetés erejével szétzúzzák a falakat, és a seregetek beömlik a keletkezett lyukon, eszméletlen élmény tud lenni.
Az, hogy ez téged nem érdekel, vagy nem éred fel ésszel, már nem a játék hibája...
4. Aki meg a visszaszintezõdésre azt mondja, hogy hülyeség, vagy értelmetlen, az barátkozzon meg a gondolattal, hogy a jövõ MMO-i szerintem kivétel nélkül használni fogják ezt a dolgot, mert remek ötlet, és mûködik. Persze az már megint nem a játék hibája, ha ezt Te nem érted meg.
Végezetül pedig leírnám, hogy lvl75-s vagyok, kevés idõm van játszani, és még csak a mapok kb 40%-án jártam. Leköt a játék, és nem bántam meg a megvételét. Bátran vegye meg bárki ezt a játékot, de ne várjon csodát, mert ez is csak egy játék...
War, war never changes.
Az eventeket a Warhammer Online kb. 4 évvel ezelõtt megcsinálta, ezt teljesen onnan vették át.(ami nem baj).
"harcrendszer, élvezetes kasztok, gyönyörû zene/grafika" ez pedig teljesen a te véleményed, lehet másnak más az ízlése. Szóval nem baj, ha véded a játékot csak az ilyen vélemények után nem árt odatenni, hogy szerintem.
Mindamellett egyetértek, hogy a grafikája nekem is tetszik, a visszaszintezõdés miatt élvezetes minden terület felfedezése, de valamennyire egyetértek az alant beszúrt Kripparrian videóval miszerint valami apró-apró dolog hiányzik, ami 80on megfogja nagyon az embert. Én a fejlesztõk helyében betettem volna egy dungeon findert, még ha nehezek is a dungeonok.
Ez mind egyben, ebben ez a forradalmi. A többi MMO-ra már rá sem tudok nézni annyira nagy kalap szar a többi. Kb röhögõgörcs kap el ha más MMO-t ki kell próbálnom. 😊
Nem hiába kaptam rá erre a játékra.
Oké, nincs meg az a hype mint augusztus 25.-én. Most már csak játszok vele ha idõm engedi. De így van ez jól.
Nekem voltak elvárásaim a játékkal szemben és azoknak megfelelt, köztük volt a havidíj mentesség is.
Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200
Amit mondasz abban van igazság, van aki imádja a Diablo 3-at is, pedig szerintem hosszú távon nincs abban semmi jó. De van aki ezt szereti. 😮
https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)
https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)
Az egyetlen amiben ez a játék újított, hogy a nagy pvpt leválaszotta a pve-rõl. Btw ez szerintem óriási hiba.
War, war never changes.
Mellékesen az SWTOR nekem eleve nem jött be, még a grafika is ótvar...khmm. Na de hagyjuk.
Nem uncsi a personal story quest GW2-ben. Igez nincsenek világmegmentõs videók benne, legalább ameddig toltam, de a harc itt is kifejezetten élvezetes. Párbeszédeket itt meg így oldották meg, lehet neked ez az unalmas.
Van open PvP a neve WvW. Lehet nehéz bejutni, bár ez szerverfüggõ is, de nagyon élvezetes és egyedi.(Igen, ez nem a PvE beli PvP, mondjuk így, de jobb is, még az kéne hogy bányászás közben fejbe vágjon valami köcsög.) Az sPvP is élvezetes nagyon, e-sport gyanús.
De az Open PvP-re visszatérve: Úgy gondoltad, hogy lennének csak PvE szerverek és PvP-s PvE szerverek külön. Igen ám, de ha én sima PvE-t játszok, akkor az után minek menjek PvP-re? Ha igazán PvP-zni szeretnék akkor itt a WvW meg az sPvP. Ennyi.
AH-ból megveheted a jó cuccokat igen, de én pl. szeretnék eladni is, fõleg amiket lecraftolok. Vagy az alapanyagokat amiket szépen lassan összegyûjtögetek.
Load screen nálam kb 5-7mp. Közeli Waypointról kevesebb és alig kell futnom. Kb jó hogy nem a csata közepére dob be. 😊
Nekem beszaggat, de csak ha éppen betöltötte a mapot, vagy ha nagyobb csata van, de ezt igen ritkán teszi. Mondjuk szinte fullon van a grafika nálam. 😊
Nem fos. Ebben minden jobb, mivel minden tetszik ami a játékban van, a többi MMO-ban ez csak nyomokban van meg, mert csak a GW2-nél kaptam fel a fejem az igazán forradalmai dolgok hallatán.
Endgame-rõl, raidrõl összességében: Itt persze nem úgy van mint a woW-ban hogy az epic gearért megy a harc hosszú hónapokon keresztül, és csak ez motivál. Hanem itt legalább nincs statkülönbség és egy szebb cuccért megy a harc, ami elég élvezetes a dinamikus eventek által.
Ha elfogy a contetn, márpedig minden MMO-ban elfogy. És ne nevezzük contentnek a többi játékban azt, hogy lvl 50-es vagyok és 2 hét múlva talán csak elérem a lvl51-et, mert ez szánalmas lenne, tehát mivel elfogy igen hamar, így mindegyik grindfesté alakul ha úgy értelmezed.
Erre mondtam is hogy ez nem egy végtelen contenttel megáldott játék, amit elénk tártak.
Ha nagyobb eventekre vágysz, komolyabb loottal, azt meg lehet megkapju ka kiegészítõkben. Viszont már ez is nagyon szép, amit a PvE-vel tettek az ArenaNetes srácok. Nálam is volt egy visszaesés és kevesebbet toltam, de most megint tolom.
Még az egyszerû kísérgetõs eventek sem olyan unalmasak, mert legalább nem a mezõn álldogáló ellenfeleket kell megtámadnunk. 😊
WvW sorbanállás amit említettél ez teljesen igaz, de mondták is hogy lesz egy max létszám ami befér és se több se kevesebb. Most vagy a szerverek nem bírják, és az optimalizálatlanság miatt nem akarnak többet beengedni, vagy ennyire lett megtervezve a map. Na ezt nem tudom. De igaz, ez nem ma vagy holnap fog megoldódni, hanem valószínû hónapokkal késõbb.
A bétákban azért látszódott hogy a WvW-re nehéz bejutni, ott is volt úgymond sorban állás, és igen, számítani lehetett, hogy ilyen lesz a végleges játék is.
De ezt lehet itt a fórumon nem is hangoztatták a többiek.
Ettõl függetlenül nem hiszem hogy a játékot itt hagyja sok player, mert miért tenné? Én pl. nem tudok más játékot ahova vissza tudnék menni, ha hosszabb idõre le akarnám kötni magamat.
Amit lehet tenni, panaszkodni a hivatalos fórumon, hogy sürgessük az Anetet a probléma megoldásával.
Egy szerény GW2 gamer véleményét hallottad. 😊
A sokkal több bug volt elsõ hónapban részt meg gondold át egy kicsit ...
A felfedezésben, és abban hogy téged a területhez a lootot pedig hozzád szintezi, abban qrva jó a GW2. Viszont sokmindenben nem olyan fenomenális ... Nem akarok példákra példákkal válaszolni napokon keresztül, mindkét játéknak vannak jobb és rosszabb részei.
A lényeg hogy objektív legyen az összehasonlítás, ne szubjektív, kiragadva pár részt ... Ennyi.
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Igen meg tudod venni a cuccok nagy részét AH-ban (TP-n). De az jobb hogy 100x le kell menned egy cuccért az olyan dögunalmas, SW feelinget totál nélkülözõ raidekre mint az swtor-ban volt? ha kell cucc megveheted TP-ben, de vannak különlegesebbek amiket exp mód tokenért lehet venni.
Csináltál már Personal Story kvesztet GW2-ben? Unalmas, szar, bugos mint a disznó, és ráaásul gyakorlatilag SEMMI értelme szenvedni vele ... (Úgy hogy én imádom a fantasyt és magát a játékot is szeretem ...)
Az open PVP sokak szerint szar volt swtorban ... Na itt ezt a hibát egyszerûen kiküszöbölték, mert nincs ... 4 (?) PVP insta unalmas volt ... Lehet, én elvoltam vele ... itt van egyáltalán 4?
A craft értelmetlen? (Mint itt kb. ugyanúgy mindent megkapsz AH-ból ...) Ja, csak ott nem neked kellett 2 napig ütni a kentaurokat matiért, hanem hozta a robot ... Itt meg lehet vele bohóckodni ...
Idegesítõ motorozás ... Itt sokkal faszább, mert futni kell ... vagy nézed a load screent ...
A személyes kedvencem: nem szaggat be ha tömeg van a képernyõn ... looool ... te mivel játszol?
Pontosan ugyanaz a fos ez is mint az SWTOR ... Van ami abban jobb, van ami ebben. Mindkettõ jó játék, ami a GW2-n sokat dob, hogy PVP-n felszintez, és hogy nincs havidíj. Ennyi.
Viszont irgalmatlan bugok vannak még benne, játéktechnikai gixerek és társaik, valamint a "grindmentes" játék gyakorlatilag fél másodperc alatt grindfesztté alakul, ahogy valami komolyabbat akar az ember.
Nem probléma, majd javítják. De azért ne hasonlítgassuk már össze a játékokat, mert ilyenkor valahogy sosem sikerül objektívnek maradni ...
(Én pl: a WvW miatt vettem meg a GW2-t, és egy qrva hete nem jutok be WvW-re ... casual vagyok, napi 2 órát állok a bugos kjúban ... hurrá ...)
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
practitioner of the forbidden arts of death
"Az internet lemaradt technologiailag..." :D
Itt szépen fejlõdgetek, nem hajt a tatár, és 10 szinttel a vége elõtt is csak a térkép 30 százalékát láttam. Be se tettem a lábam pvpzni, mert a felfedezés öröme most max. szintig sokkal jobban leköt, nem mentem le instába, és a story questem is valahol 53 körül van, egy fajt próbáltam ki igazából és egy classt. Nem ülök kényszeresen a gép elõtt, mert nem pereg a havidíj. Szóval L80 után IS lesz mit tenni, mindezt úgy, hogy értelmes a játék motorja, nem low beállításokkal nyomja az ember még csúcs géppel is, mert beszaggat ha tömeg van a képernyõn ...
És még egy hónapon vagyunk csak túl ...
A medve nem játék.
én sem fogom otthagyni a LoTRo-t. sõt...
MSI970A-G43;FX-4320/4x4,4GHz;4x4GB DDR3;RX 460 4GB;KINGSTON 120GB SSD
Egyébként olyan hülye vagy,hogy az fáj már elnézést...
Vagy nem tûnt fel a logikai baki amit összehoztál?
Azért sírnak az emberek mert túl sok a grind, nem mennek végig a dungeonokon HOLOTT SZERINTED ez teljesen korrekt. (Gondolom neked van idõd és türelmed ehhez.)
Viszont a NO LIFEREKNEK nincs erre se ideje se türelme, mert nincs életük és emiatt nem tudnak órákat grindelni és ...oh wait...
Vedd már le azt a szemüveget és legalább gondold át amit írsz.
Bocs már, hogy egyes NO LIFEREKNEK nincs kedve 2-3 órát ülni a játék elõtt azzal ,hogy grindel, hogy valami másabb cucca legyen és VALAMIT TALÁLJON A játékba amit élvez arra az idõre amíg leül.
Tudom,hogy az ilyen ejtõernyõs, bulibetyároknak akik nap mint nap teljesen kiélik az élet minden percét, és nagy nehezen jut idejük postolni az SG-re két halál ugrás között ez furcsa. Azt is elismerem, hogy sokan itt barmok, mert egy igazi férfi mint te, a nap 24 órájából 30at képes felhasználni és azt a plusz 6ot simán a játékba tudja ölni és az alatt meg van ám a "maxos cool király set" ,de van aki sajnos nem képes erre.
Igen...az kell,hogy ,hogy ne vért szenvedve hanem szórakozva kapjak egy olyan setet ami NEKEM tetszik. Nem akarok belefektetni munkát, hanem KELLEMES IDÕTÖLTÉST akarok miközben megszerzem azt.
-----
World bossok elõtt nincs pre-event...2-3 óránként spawnolnak. Az amire te gondolsz már maga a boss event, és emiatt nem is tudnak failelni, max a spawn húzódik el.
Shatterernél a siege weapon darabok gyûjtése és Claw Of Jormagnál a kristályok. Egyiket se kell betriggerelni, A boss halálától számítva 3 óra után automatikusan a beindul. Tequatl pl csak szimplán lespawnol.
Ülj le egyes...
pvp: pvp szezonok vannak, új gearrel. Ezek megszerzéséhez pvp pontokra és ratingre van szükséged, amit rated battlegroundokban vagy arénában farmolhatsz, következõ szezonban újra aztán újra....
Egy nagy mókuskerék az egész, de jó társaságban élvezetes tud lenni. GW2-nek és az összes mmonak ez lenne a lényege, hogy kell hozzá egy csapat. Akik nagyon sírnak próbáljanak keresni egy guildet, barátkozzanak és lehet hogy úgy már egész másként tekintenek majd a játékra.
World bossok elõtt van pre-event, de azt nem tudom mi történik akkor, ha bukta.
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Nem lenne nehéz megoldani... Az meg,hogy néhányan egszerûen vérbenforgó szemekkel üvöltenek mikor jön a "GW2 end game rohadt grindes"... Nos ez így is van. Akarsz egy új setet? Akarsz valamit craftolni? Karmát szeretnél valamire? GRIND 😛 Ja..és nem kevés.
Jó lenne azt is hallani, hogy ki mit találna ki grind helyett. Pl: dungeon 30 útvonallal? Vagy lenyomjuk a 3 útvonalat és arcon vág a dungeon armor? Utobbi esetén csak felerõsödni a "Jajj nincs mit csinálni 80-on" tábor hangereje.
WoW raid is lehetne grind, hiszen néha hosszú napokig tart a wipefest, aztán baxik dobni az a nyomi boss a BIS itemünket, ha meg dobja, akkor elviszik elõlünk és mehetünk vissza újra meg újra csak azért, hogy kiessen és TALÁN mi vigyük el. Végül ezt az egész hercehurcát kukázod, mert kijött egy kieg és 3 szint alatt a szutykos zöld cuccok is 3x erõsebbek mint a mi ánuszszaggató überállesz felszerelésünk.
Minden MMO-nak része a grind, de legalább a GW2-ben nem vagy arra kényszerítve, hogy grindelj naphosszat, mert különben szart se ér a karaktered.
Bár..nem emiatt haldoklik az egész most, de ez már más téma. Csak ettõl függetlenül azért ne legyünk annyira elragadtatva mert van elõre bõven és ez a grind se kéne a játékba.
Ennyi. Remekül megfogalmaztad!
Az sPvP szerintem messze a legjobb ebben a játékban, engem legalábbis már hosszú ideje leköt és nagyon tetszik továbbra is, hogy nem a gear dönt.
A PvE más és el kell fogadni, ha valakinek ez nem tetszik. De továbbra is azt mondom, hogy 1-2 kiegészítõ múlva teljesen más képet fog mutatni a játék.
Azért azt se felejtsük el, hogy a WoW sem úgy jelent meg, hogy minden kiegészítõt azonnal meg lehetett venni, és a most elérhetõ tartalmak mindegyike ott volt indulásnál is. Sokan hajlamosak elfelejtkezni arról, hogy a WoW hosszú hónapok/évek alatt lett olyan, mint most. S nem véletlenül ül a képzeletbeli csúcson. A GW2 egy más alternatívát kínál, ami valakinek bejön és tetszik, mások meg idõvel odébb állnak, mert nem tetszik nekik, vagy mert más tartalomra, más felépítésû játékra vágynak. Ennyi.
a fegyó gyártásnál is akármit kinéztem 20-30 perc alatt levolt gyúrva😛
Amugy meg pont az a lényege, h sokáig tartson, én is elég idöt(kb. 2-3honapot) beleöltem anno a gw1-ben, h a legdrágább armorom meglegyen(ott az volt a legdrágább dolog a játékban)
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
De igy sem érzem olyan vészesnek a grind-et más mmo-kkal szemben. Meg azért a wow-nál sem mind1 melyik idöszakot mondod, mert azért a mostaninál nem érzem olyan komolyabbnak, mint egy gw2-es dungeon.
1Darton1: Valoban, bocsánatot kérek, tényleg nem te voltál 😊
insták bmikor nyomhatók lvl80-on is kihívás. Most hogy ez a játék nem nyoolcvanason kezdõdik, hanem lvl 1-tõl, az stem nagyon jo
Most láttál olyat, hogy olyan panaszkodott, aki korábban istenítette a játékot? Mert ezt az aprócska részt mindig kifelejted az eszmefuttatásaidból.
Én az endgame-rõl semmit nem írtam (különösebb véleményem sincs), az utolsó gondolatod pedig sok esetben helytálló.