63345
-
#55588 Hazudsz! Amerikában hajnali 1-3 között van az idő :P -
t0xikus #55587 ezt a megcsappant aktív létszám kijelentést én sem vágom:D -
#55586 Az érzéseid megcsalnak. Ma reggel 8:30-as állapot, szóval suli és munkaidőben:
A többi is full, csak nem fért ki, 2 szerver volt very highon:
Két szerver volt high-on:
És egy interjú részlete:
"A vártnál több ember volt a bétáinkon, többen játszottak már az első nap és többen vették meg azóta is a játékot. A legutóbbi nagy novemberi hétvégénken – a hétvége csúcspontján, a teljes szerver sávszélességünk 90%-át használtuk, mivel ekkora volt az igény a belépő játékosok részéről. Elképesztő volt ezt látni. Nem feltétlenül vártuk, hogy ekkora lesz és továbbra is növekszünk. Elképesztő látni, ahogy rövid idő alatt mennyire beleszeretnek a játékosok a játékba." -
#55585 WvW + közöd guild bandázások. Ennyi. Itt nincs endgame ... megmondták az elején :)
lvl 20 körülig PVE-zgetek, addig minden faji terület más, majd utána már lehet menni WvW-zni, napi 1-2 óra játékkal 1,5 - 2 hónap alatt megvan a 80-as karakter, addigra van annyi karma és lóvé, hogy valami jobb 80-as geart megszerezzen neki az ember, és mivel sem a title-k, sem a skinek nem mozgatnak,így ha egy karakter eléri a 80-at, akkor kezdek egy másikat. Majd azzal megyek be, amivel éppen kedvem van játszani :) Ha meg nem tudok dönteni, akkor előveszek egy kicsit.
Én nem vártam ezt a "remegek hogy játszhassak" érzést, én egy könnyed szórakozást kerestem, ami nem mellékesen havidíj mentes. Nem véletlenül írták, hogy a GW2 a "casualok" nagy kedvence lesz, hiszen apu 8 óra meló után beül, és 2 órát tolja a csihipuhit. Erre nincs jobb.
Ha a sztori érdekelne, nem ez lenne a nekem való játék, ha a HC raidek (mint pl: L2 Antharas és társai) akkor sem ... Viszont ezt már megjelenés előtt lehetett tudni.
2x évesen tengernyi szabadidővel még érdekes volt 4-6 órás ally szintű raideket nyomni, most max ha fizetnének akkor mennék ... Van 2 szabad órám, be kell osztani, nem érek rá 6-8 órákat bohóckodni a gép előtt.
Egy kérdés akkor viszont: Raidek: többször olvastam, hogy az insták ismételgetése unalmas (?), kevés van (???),miért nincsennek naaagy, klán szintű (sárkányok?) Raidek ...
Ha az insták és a sárkányölések ismételgetése unalmas, akkor a Raidek ismételgetése mitől nem lenne az? Mitől lenne "más" vagy jobb? (Nem költői a kérdés, nem is trollkodás, tényleg érdekelne!) -
#55584 Lassan megvan az összes Exotic cuccom a Thiefnek. Kb ennyi. -
MaRee #55583 Én most pihentetem pára napja kicsit, meglett a mainem 80-as, megcsináltam vele pár instát de a pve nem igazán érdekel ebben a játékban. Hétvégenként guildes WvW eventekre szoktam menni(vagyis most nem mert a fél guild máshova költözött tesztelni a többi szerveren a wvw-t), emellett meg spvp. Bár most sikerült össze tákolnom a rangeremnek és az engimnek az áhított cuccokat, még a mesmeremnek kéne a masquerade fejes, de ahoz még kell 10 pvp szint. Tervbe van véve még a mainemmel egy 100% map, de erre nem látok a közeljövőben sok esélyt. Várom az új karácsonyi eventeket 14-től meg a nagy pvp fejlesztést az új patchben, utána meglátjuk.
Én mindenesetre nem bánom egyáltalán hogy megvettem a játékot, nagyon jól el vagyok vele kazuár játékosként, főleg, hogy nincs havidíj. -
maniac001 #55582 Kb ugyanez. Nincs endgame, aki nem szeret wvw-zni az hamar megunja. -
Xorax #55581 Nem tudom ki hogyan látja, de a GW2-ben jelentősen megcsappant a kezdetekben aktív játékosok száma. Sok emberrel beszélgettem mostanában, régi haverokkal, külföldiekkel más szerverekről is, ugyanez a helyzet. Nagyjából mindenki azt mondta, hogy a GW2 túl könnyű és nincs benne igazi cél. Sokan szeretnének igazi raideket például, nem ilyen " öljük meg a sárkányt századjára is " retket, hanem igazi, klán szintű kihívást. Klán eventeket, raideket nem is igazán lehet csinálni a játékban. Arra jó egy guild, hogy valami vicces legyen a neved mellé kiírva... Kb egy hónap alatt feltolsz 80-ra egy karaktert full exotic dungeon szettben, lehet még az ascended hátas is összejön. Ha tatásan játszol is, max 2 hónap... aztán meg azért jársz level 10-en a Fractals of the Mist-be, hogy essen gyűrű - hogy utána járhass a Fractals of the Mist-be. Esik exotic ? Ja egy account boundos kalapács a thiefednek ( akinek már amúgy is megvan a cucca ) :D :D Én most itt tartok kb: Belépek, megyünk egy CoF-ot és kilépek... néha egy kis pvp. Nem akarom szidni a Gw2-t, mert egy könnyed szórakoztató játék, de amikor hazaérek nem remeg a kezem, hogy mikor léphetek már be.... Ti mit csináltok ? Érdekel a véleményetek a játék egészéről így endgame szinten. -
#55580 Sokat játszanak még az első résszel? :) -
#55579 Van olyan aki még játszik az első résszel?
Mi a helyzet ott? -
#55578 Igen lehet grindelni, meg farmolni... Az nagyobb probléma, hogy pl. wvw-n a csalókat nem lehet jelenteni. Lehet botokat, gold árusokat, sértő neveseket stb. jelenteni, de a wvw-n csalókat nem...
Persze meg lehet jelölni másik opciót a reportban, de akkor parázhatsz, hogy rossz jelentésért még téged banolnak. -
#55577 Főleg te ^^... -
rikozz #55576 Köszi.
Tehát mint, minden mmoban vannak napi teendők. Ez a grind.
Fullos ruha + fegyó simán legyártható, csak a kinézete miatt kell dungeonba járni.
Egyre jobban tetszik ez a játék. -
#55575 hazudsz, mindenki hazudik! -
Nikosi #55574 Na mielőtt ismét megjelenek az emberek akik szerint én hazudok, meg mindenki hazudozik mert ez a játék egy grind feszt, leírom neked a választ és teljesen polkorekt módon.
1. Válasz. A Grind fogalma: Grind az mikor monoton módon, azért, hogy újabb contenteket megszerez, unalmas idegesítő tevékenységet folytatsz rengetegszer ismételve. Példa: Ölöd a vaddisznót, hogy végre meg legyen a szint meg legyen az a tárgy ami csak a vaddisznóból esik. IRL példa: Egy sportoló mindennapi monoton edzése, egy szalag mellett való monoton munkavégzés.
Ilyen nincs, ismételni kell ugyan a dungeont, de egy teljes dunegon sethez 10*3 (30) run bőven sok abba már egy exotic fegyver is benne van (1 run kb 20-30-40 perc az csapat/insta/path függő). De ha akarsz vehetsz karmából, az jön úgyis. Vagy lehet kivenni WvW badageból ami a WvW való öldöklésért meg felfedezgetésért jár. Esetleg eshet is dropba innen-onnan vagy pénzből tp-n ami meg egész jól jön instákból/WvW-ről.
2. Válasz A Grind fogalma: Tevékenységek ismétlése valamilyen cél érdekében. Például: Dunegonok ismételt végigjátszása, mobok ölése. IRL példa: Evés, ivás, alvás, stb...
Igen van benne grind, nem fog semmi csak úgy az égből potyani a kezedbe. Tenni mindenért kell valami. De ez a grind nem nevezhető unalmasnak. Ami ismétlés van az sem eszement mennyiségű.
Így te választasz, hogy szerinted van -e grind a játékban vagy nincs. Én nem foglalok állást mert ha bármelyikre is azt mondanám, hogy az van majd jön a megmondó ember és jól kioszt, hogy lehetek olyan barom, hogy azt mondom, hogy nincs holott van, vagy van holott nincs. Így remélem teljesen polkorekt lett a válaszom. :) -
#55573 Ott a pont! -
Gear #55572 Nem értem miért ez a vita. Leírta véleményét ami elég normálisan le lett reagálva . Ezen a ponton le is kellett volna jegelni a témát. Fórum ahová lehet írni a témával kapcsolatos véleményt , emiatt nem értem miért kell a negatív véleményt 2 napig magyarázni. Itt a gond nem az hogy valaki nem ért ezzel a véleménnyel egyet.
Olyan MMO pedig még nem készült s nem is fog szerintem amiben nem kell gyűjtögetni és sokat tenni az erősebb és szebb cuccokért achikért. Hiszen éppen attól értékesek hogy nem pottyannak az öledbe. Pont az ölné meg hamar a játékot ha mindent könnyen és gyorsan megkapna a játékos. Ha valaki arra vágyik hogy hamar, gyorsan és tettek nélkül legyen meg mindene annak vannak például a WoW "tört" serverek , tessék oda menni vagy elfelejteni az mmo-kat.
Tehát igen , igaza van annak aki azt állítja hogy kell "grindelni" a játékban de az is igaz hogy nem muszáj. Szerintem ez igy rendben is van. -
#55571 Insta setteket általában nem a statjai, vagy nagyobb sebzése miatt gyűjti az ember, hanem mert tetszik valamelyik sett, fegyver skinje. -
Lantee #55570 Ja, jól van, rájöttem! Ez a bizonyos "full insta sett" mostanában olyan, mint régebben a God Mode? Meg az Unlimited Ammo cheat? Tehát azok a playerek, akik régebben Doom-ot is csak végig csítelték, azok a mostani "full instások". :)
Érdekes, engem soha, semmilyen játékban nem érdekelt az ÜBER cucc. Legtöbbször - mint pl. GW2-ben - fogalmam sincs, hogy az mit takar. Találok egy nagyobbat sebző íjat? Király! Hopp, egy kicsit nagyobb armort adó csuka? SZuper! Sosem néztem, hogy nekem mit KÉNE keresnem, mi a FULLOS cucc.
Biztos jó ezt így is játszani? Nem pont a játék maga veszik el? -
#55569 Ez is grind persze, de összehasonlíthatatlan bármelyik MMO-val, mondjatok még egy mmo-t ahol ennyi kis energiával egy fullos endgame dungeon setted lehet.
Grind az inkább amikor legendray weapont, később meg legendary armort szeretnél. Ezekhez meg azért kell annyi cucc, hogy meglegyen az item presztízsértéke, ergo ne minden 2 embernek meglegyen a játékban. Magyarán tud mutogatni az e-péniszed, hogy neked van legendary cuccod. -
#55568 "Kell, nem is keveset" napi 1-2 óra instázás, egy hét alatt megvan napi egy-két óra játékkal a full insta setted. -
maniac001 #55567 "Kell-e nekem dungikat farmolni, hogy legyen egy fullos ruha+fegyver setem maxlevelen ?"
Kell bizony és nem is keveset. Egy full armor+fegyó 1300 token körül van, 1 útvonal ad 60-at. Számold ki mennyit kell farmolnod az adott instát. Ráadásul minden instának/szettnek külön tokenje van, ha más insta szettet akarsz, akkor azt kell vakulásig farmolnod. -
seprioth #55566 Mér kéne a farmolni ? Ha lusta vagy kinézel egy jó grind helyet és beállitód a bot programot ennyi ! -
t0xikus #55565 lassan ebédidő. engem etethet:D -
#55564 Nekem trollnak tűnik. -
t0xikus #55563 -nem kell farmolni hozzá
-guild az eléggé hasznos, de nem musthave -
rikozz #55562 Sziasztok!
Új vagyok a játékban, és nem tudom most játszak-e tovább vagy ne.
Kérdésem, mi az a grind?
Kell-e nekem dungikat farmolni, hogy legyen egy fullos ruha+fegyver setem maxlevelen ?
Egyedül is élvezhető a játék vagy csak klánnal?
A válaszotokat előre is köszi.
üdv/páá
-
#55561 Igen, pont erre gondoltam. Még szerencse, hogy vannak emberek akik értik mire gondoltam. -
#55560 Igen, qrva nagy hibái vannak a játéknak, ezzel nagyon is tisztában van mindenki.
Az agyonszidott és bugtenger SWTOR-ban (Szorri, de csak ezzel játszottam érdemben annyit, hogy legyen megfelelő összehasonlítási alapom ... ) megjelenésekor kevesebb idegölő bug volt mint ebben most. Főleg nem ilyen nagyok ...
Viszont nem arról van szó ...
Mi hiányzik a GW2-ből? Mondd meg a készítőknek ... Target of target of target? Vagy automata healbot? Vagy Tank/DPS/Healer kombó? Vagy HC rédek? Vagy endgém? Vagy mi? Olyan játék, ami mindenkinek tetszik, olyan sosem lesz a piacon. (De van ... engribörc, de az nem MMO ...)
Egy valami az élet minden területére igaz: Ami mindenre jó az semmire sem jó igazán. Ez van a játékoknál is. Minden játék próbál valamiben jobb lenni mint a többi. A júzernek pedig meg kell találni, hogy melyik játék neki a legjobb. Nincs azzal semmi gond, ha valakinek valami nem jön be, csak ettől még nem biztos, hogy szar.
1000 ember közül mindekninek más kell. Egy birkacsordának sosem lehet a kedvére tenni. Emiatt felesleges a hiszti. Akinek sok a grind az magának csinája a gondot, mert ez pont egy olyan játék, amiről 1 dolog viszont tényként elmondható: Ha nem AKARSZ akkor nem kell grindelned orrvérzésig.
Lásd: Karma gear: múlt hétvégén vettem egyet én is. Játék eleje óta szépen teszem a bankba a Liquid Karma Jug-okat és a Boostereket amik esnek. Szépen kivettem őket megy egy boostert, és elmentem vettem belőle egy full szettet. Ennyi. A maradék ment vissza, mire a következő karakterem 80 lesz, megint lesz elég ... -
Lantee #55559 NINCS tökéletes játék! Ez is csak egy JÁTÉK, amit ha szeretsz, játszol, ha nem, otthagyod a 'csába. Van a piacon kismillió másik. Nem az a bajunk, hogy leírod a véleményed, inkább a HOGYAN a necces. Pontokba szedve fikáztad le a játék lényeges elemeit.
Én megjelenés óta játszom vele, nagyjából napi 1-2 órát. Csinálom a sztorit, mellette minden mapet 100%-ra, beugrok az Eventekbe, elnézek néha WvW-re, tegnap először beugrottam egy Dungeon-ba...és még csak lvl68 vagyok, rohadtul nem érdekel hogy milyen skin van rajtam, és szerintem a játéknak még csak úgy a 20-30%-át láthattam csak. Map kétharmadán még nem is voltam, jah, és egy percet sem grindeltem.
Itt egy bődületesen összetett, hatalmas terület, kismilló lehetőséggel, sok karakterrel, külön sztorival, de te összeírtad, hogy mindez mennyire rossz....10 pontban!#55543
Ha nekem ennyire nem tetszene egy játék, Uninstall, és keresném azt, ami megfelelő.
Peace -
t0xikus #55558 -
t0xikus #55557 hm. a kérdésemre megkaptam a választ. olvasni tudsz, értelmezni nem:) remek:) -
#55556 Semmit nem szólok hozzá, mindenkinek a maga dolga, hogy mennyire primitív és mik az elvárásaik magukkal szemben.
Egyébként érdekes...személyeskedés eddig nem volt, de hírtelen, hogy szidják a kedvenc játékodat amibe elég sok időt ölsz ( #55555) , egyből megpróbálsz itt flamelni és kötözködni. Persze értem én, Kim Wung Junnak se grind a 200G-t és 5 karma settet összeszedni. Csupa szórakozás. Minden csak fanatizmus kérdése. -
t0xikus #55555 valamit szarul csinálsz:D grindelés nélkül kivettem már 2 full karma szettet+sok kaszthoz tartozó összes fegyót krámért (az 60k körül van/db?) és most járok lassan millió karmánál. -
#55554 Egyébként lehet nyomkodni a minuszt a hsz-mre azért mert leírtam ,hogy mi a véleményem a játékról pár hónap után. (Úgy, hogy én még mindig játszok vele.)
Értem én, hogy ennyi idő után rákéne jönnöm, hogy teljesen tökéletes a játék, és meg kéne, hogy legyek elégedve vele. Sajnálom, hogy nem tudom olyan szemszögből nézni, hogy az nektek is megfeleljen. A grind is biztos csak illúzió volt mikor összeszedtem kb 300k karmát ,hogy olyan armorba legyek ami tetszik ^^ -
t0xikus #55553 azon gondolkozom, hogy te olvasni vagy értelmezni nem tudsz?:D mondjuk eddig hozzászólásaid alapján fölösleges ezen gondolkoznom...
tényleg, mit szólsz hozzá, h a ranger petemnek pénsiz a neve? report volt már?:D -
t0xikus #55552 :D -
#55551 Vicces, SWTOR-nál (Aminek a sztorik a lényegei) mindenki a MASS PVP meg a PVP miatt hisztizett.
Most hogy itt a GW2 aminek a PVP és a MASS PVP része lenne a lényeg, megy a nyüsszögés a PVE miatt.
Akit CSAK a PVE érdekel, annak érdemes másik játékot keresni, ebben a játékban az sPVP (Akinek az jön be) és a WvW a lényeg. Ezekben jó. Meg van egy PvE-is, mert kell hogy legyen. Vannak ugyan jó ötletek + a "dinamikus" eventek is jók, üde színfolt, de azért nem az az igazi része, hiszen egy idő után minden ilyesmi unalmassá válik.
Engem érdekelnek a skinek (Ha érdekelne is, semeddig nem tart valami jobban kinéző alacsony szintű tárgyat megvenni AH-ból és transmutálni), nem érdekelnek a szinek, lvl 20 felett általában WvW-zek, vagy ha nincs akkora WvW team, akkor megyek és PvE-ben fejlődöm, próbálok más irányokba menni, más fajokkal, így nem annyira egyhangú a dolog, és 100% Map complete sincs még meg ... Nem is vonz igazából. Mellesleg 1 lvl 80-as karakter nagyjából 30% map alatt megvan. Szóval 3 karakterre bőven van elég új térkép.
Mindig lesznek olyan emberek, akik nem azt nézik, mire számíthatnak egy játéknál, és hisztiznek, hogy ez nem jó. Holott nem biztos, hogy a játékkal van a gond, hanem egyszerűen nem az adott embernek való.
Az emberek elvárásaival van a legnagyobb gond szerintem ... -
Shaenis #55550 Szerintem ti vagytok egyre viccesebbek, hogy mindenkit letrollkodtok, akinek a véleménye nem egyezik a tiétekkel.
Oh wait... Nem vicces, inkább szánalmas és unalmas. Az pedig gyerekes, hogy Running mindenkit el akar tiltani a játéktól, aki nincs megelégedve vele.
Unknown nem azt mondta hogy szar, hanem hogy vannak hibái és nem elég jó, lehetne sokkal jobb is ha a készítők rájönnének, mi hiányzik belőle.
És hogy miért játszunk vele a kritikák ellenenére? Mert a többi MMO sem jobb, és ebben legalább látszik a potenciál, most még elég sok energiát fektetnek a továbbfejlesztésébe, érdemes várni a frissítéseket. -
#55549 Látom fanboy nap van, mert senki nem olvassa és értelmezi a hsz-eket.
Én leírtam,hogy miért grindelős a játék. Egy szóval nem mondtam,hogy a játék rossz vagy, hogy én nem szeretem/játszom. (Azt se írtam,hogy én nem grindeltem ki magamnak amit akartam.)
Erre jöttök és megmagyarázzátok, hogy húzzak a picsába, mert fikázom a játékot, és úgy játszok vele,hogy nem is szeretem és amúgy is rohadjak meg :D Számomra ez a komikus, hogy már a fáradtságot se veszitek,hogy elolvassatok valamit. Aki beszól a játékra = dögöljön meg.