63345
-
SCHwat #55630 En rengeteg embert ismerek aki anno wowozott, mar egy sem jatszik vele, azert valahogy csak eltengeti a napjait az a jatek is.
Minek csinalni meg egy wow klont? Aki azt a stilust szereti azzal jatszik, aki nem az a klonnal sem jatszana.
Ettol orulok meg mostanaban, a cost saveing utan a creativitasi stop lehet a masik iranyelv a cegeknel: Csinaljunk valami ujat, probaljunk ki valami mast, hatha tetszik az embereknek. Aaaaa inkabb ne, draga, rizikos, forgassuk le a reszkessetek betorok 12-t, adjunk ki egy tabletet ami 300 pixellel jobb, es dobjunk a piacra egy wow masolatot.
-
#55629 Aztán lesz belőle egy szar wowklón, és kész ...
Nem kell ... az hogy minden haver abbanagyta, az kb olyan mint amikor egy 5 éves kisgyerek belehugyozna a Niagarába ... Ha az összes magyar abbahagyná, azt sem biztos hogy eredményezne egy tizedszázalékos játékosállomány változást.
NE legyen belőle Wow ... abban a pillanatban shiftdel. Akinak annyira az kell, az menjen és wowozzon, vagy keressen magának a rakás mmo közül egyet és kész.
Csak azoknak hiányzik a régi rendszer, akik nem tudnak tőle elvonatkoztatni. Én örülök neki, hogy egy karakterrel el tudok látni több szerepkört, nem kell hozzá 3-at felhúzni ...
Elhiszem hogy ez egy átlagwow-osnak túl bonyolult, de leszarom. Egyszerűen beleuntam, hogy a mai tizenéves szellemi mételyhez igazodjak még akkor is ha a szórakozásomról van szó. Egyszerűen nem értem ... Adott egy qrvajó játék, amiben olyan dolgok vannak ami az átlagszarokban nincs, erre jönnek az agyhalottak, és akinek nem tetszik az új, az elkezd sírni, hogy miért nem ugyanolyan tucatszar mint a többi???? De most komolyan? El tudod magyarázni, hogy ha ebből is qrva wowoot akarsz csinálni akkor miértnem wowozol inkább?
Óóóóó ... Nem hiszem el ... -
#55628 Én is már sokszor elmondtam,hogy mi nem jó a játékban(sok van belőle),de van benne valami(pl.nincs havidíj), amiért mégis játszom. Normális endgame nincs. Ezt aláírhatjuk. Nekem el is fogyott a játék már régebben, de mégis azóta felhúztam egy Guardiant. Most gyűjtöm a karmát, hogy felöltöztessem. Ha ez megvan megyek és a kis elémet is felrántom 80ra. Utána meg egy Mesmert. Én se értem magam, de valamiért még mindig játszok...
(Azért egy GvG nagggyon jót tenne a játéknak) -
Nikosi #55627 Hát szerintem a WvW egy nagyon is élvezhető end game. Persze sajnos ehhez olyan szerveren kell lenni, plusz társak+ts sem hátrány. Mert vannak szerverek ahol tényleg semmi értelme a WvW-nek. Én például nem hiányolok raideket, nem szeretnék és nincs is időm arra, hogy 6 órát egyfolytában a gép előtt kockuljak egy-egy nap, egy insta miatt.
A szerepkörök meg most is meg vannak mi értelme lenne bekorlátozni a kasztokat jobban. Ha akarsz supportra állsz rá, de ha akarsz akkor dps-re. Tudom vannak kasztok akik jobbak supportnak, vannak akik meg jobbak dps-nek, stb... Szerintem ezen nincs mit változtatni. Nem tudom miért jobb az ha egy kasztot beraksz egy szűk zárt térbe amiből nem tud kilépni. Például más mmo-k healer karakterei, mennyire idegesítő azokkal játszani maga az unalom, ráadásul szintezni is rémálom egy egy tiszta healer kaszttal más mmo-ban. Próbáltam már többen is de hajhullás effektus volt. Itt nem kell egy nulla dps-es supporttal szenvedni, de ha akarok akkor csinálok később a karakterből olyat. Nincs itt a karakterekkel amúgy semmi gond.
Az lfg rendszer meg tényleg időszerű lenne ezt aláírom , csökkentené az időt amit egy egy insta party összeröfentéséhez kellene. De szerintem ezt meg be fogják építeni. Ahogy előbb is írtam Anet nagyon is odafigyel dolgokra, lásd msemer portál pl.
-
Nikosi #55626 Na azért le a kalappal az Anet előtt. Igenis figyelnek arra mi történik a játékban. Azért mondom ezt mert a patch végén mit olvasok, szabad fordításban a következő.
"Maximáltuk azt a számot, hogy menyi player tuddjon át menni egy mesmer teleportján. Ez jelenleg 20 de tovább csökkentjük majd...."
Na ezzel végre vége annak az idegesítő dolognak, hogy WvW-n ostromolsz egy várat és bentről vagy 30-40 védő hupsz a nyakadba esik a semmiből. Én meglátásom szerint az 5 lenne a normális, de a 20 egy jó kezdet. De le a kalappal, hogy erre is odafigyelnek. -
#55624 Mit takarna szerintetek az End game? Mi lenne jó a játékba?
Hát én sok MMOban úgy éreztem amikor elértem a maximális szintet és cuccokat és kész vége.no endgame. -
#55622 Vannak megint jó kis téli mini játékok, jp, feldíszített város. -
#55621 Lentebbi írásra csak annyit, hogy igaz nem teljesen ugyan az, de legjobb karakterteszt az spvp. Mindig is tank karikkal nyomultam, gondoltam itt mással leszek. Szerencsére hamar mondták haverok, hogy ne húzzak feleslegesen. Be is mentem mistbe jó 3 napra, igaz jól ment a ranger és engi is, de rá kellett jönnöm, hogy még mindig tankos a játékstílusom, így guardianra gyúrtam rá és nem is csalódok azóta sem. Nem kell misztifikálni a kariválasztást, tesztelni kell :)
Egyébként amiért írni akartam, hogy az UDT magyar multigaming klán mmorpgben sokat tapasztalt, profibb tagokat keres hosszú távra Guild Wars 2ben. Jelenleg a Variance csapatát követve a Piken szerveren vagyunk megtalálhatóak. Állandó, remek társaság és teamspeak 3 szerver biztosított. Elérhetőségek az aláírásomban! -
#55620 huhh, kijött egy vaskos patch: notes -
Nikosi #55619 Ez egy pöpet elavult a WR-ről le kéne venni vagy 200-300 embert és áttolni piken square-ra mert Variance és Wariance is elköltözött.
A wr lehet pve szerver, de én valahogy az instákba se láttam több embert, sőt sehol nem láttam több embert mint ps-en. A wvw meg hát összehasonlíthatatlan. A következtetésem, hogy very high és very high között igen nagy különbségek lehetnek. De ez adódhat abból is, hogy mondjuk mondok egy számot high 10000 - 20000 very high 20001- 40000. Azaz very high a 20002 is de a 39998 -is. Na hát ha nem is ekkora a különbség wr és piken között de majdnem ;)
-
moNTo #55618 2 kérdés:
Hogy állsz az angollal?
Egyedül játszol-e? -
#55617 már jó -
Probatbicol #55616 Ez már nem aktuális a VAR költözés miatt -
empie #55615 Mit ír ki ? -
#55614 Én egy karit (engineert) toltam 50-ig, megálltam, majd 1,5 hónap szünet.
átgondoltam, olvasgattam, vegetáltam, majd most elementalist. nem töltök sok időt játékkal mert melózok napi 10 órában, de élvezem minden percét az elével :) -
#55613 nem jók a linkek... -
empie #55612 Velem ugyan ez volt. Aztán 1 karakterre (thief) focusáltam,felhúztam maxosra,és toltam a játékot. DE rájöttem,hogy kár volt. Jelenleg azért hagyták abba annyian a régiek közül, a játékot (legalább is az én ismerőseim körében), mert nincs igazi high end tartalom. Ami viszont változhat,ahogy a készítők elmondták. Régóta 80as vagyok,és már több hónapja,hogy abbahagytuk a játékot.Több guildben is megfordultunk,ahol hasonló a helyzet,vagy csak pár ember online. Viszont mai napig,néha néha visszanézünk,de hamar előjön ismételten az a monotonság,amire Te is gondolsz. Pihentesd egy kicsit,majd térj vissza,válasz 1 karit és csak azzal foglalkozz amig maxos nem lesz. Hidd el megéri,csak utána fogod igazán megunni.
Viszont, karácsonyra való tekintettel elég szép akciót találtam,ami érdekes lehet számotokra.
GW2
GEM
-
#55611 Pepita ugyan ez van velem. :) -
FNightWalker #55610 Lehet csak én küzdök ilyen problémával, vagy lehet többen, de azt tudom hogy ez miatt sikerült megunom/megutálnom a játékot. Egyszerűen nem érzem azt hogy nekem most kedvem van belépni... mert nem élvezem a játékot. Pedig mint mondtam, szép világa van, amit érdemes lenne felfedezni, amiben érdemes lenne játszani. De valamiért mégsem tudok, mert nem találom meg azt a karaktert amely számomra a legmegfelelőbb.
-
FNightWalker #55609 Egy hónap után eljutottam arra a szintre hogy kedvem sincs már belépni és játszani. Leginkább azért mert játékidőm felét azzal töltöttem hogy karaktereket készítettem, elvittem egy bizonyos szintig, majd töröltem mert nem tetszett ezért, azért. Van egy thiefem 60-as... rossz ordert választottam vele 30-ason (Durmand Priory-t)... így buktam egy jól kinéző armort level 80-ra. Ez még nem is igazán baj... a baj azzal van hogy ezután kezdtem egy warriort, mellyel körül-belül egy hét alatt vagy még annyi se elértem a 44-es szintet. De aztán rájöttem, ez mégsem nekem való. Dungeonokben valahogy nem tetszett, WvW-n meg nem nagyon érnék vele semmit, mert nagyobb csatákban meghalna a gépem. Aztán kezdtem egy mesmert azt elvittem 22-es szintre, de aztán rájöttem nem nekem való karakter, pedig hm... hogy megterveztem mikor elkezdtem. :) A mesmert követte egy ranger, mely már a játék eleje óta nem igazán "jött be"... pedig más MMORPG-ben leginkább az íjász karaktereket preferáltam. No nem baj, gondoltam elviszem egy bizonyos szintig... elvittem 11-es szintre, de valamiért nem éreztem azt hogy nekem ezzel játszanom kellene. Aztán kezdtem egy elementalistot, hm... egész jó... csak ugye se dungeonokben, sem WvW-n és még PVP-n sem tudnám igazán jól használni magamat ismerve. Pedig egészen tetszik - eddig körül-belül minden karakterről ezt gondoltam amivel játszottam -... Aztán visszanéztem a rangeremre, elnéztem vele SPVP-re... csodák csodájára egészen jól játszom vele... WvW-ztem is ma nem keveset. Alapvetően jó karakter lenne... de valamiért nem "vonz". Lehet azért mert már rohadtul unom a kezdőterületeket ? Nem tudom, jó kérdés. :)
Sajnos számomra nem nyújt akkora élményt a játék mint másik számára. Mert az elején elrontottam azzal hogy mindig más és más karaktert kezdtem... ennek meg is lett az eredménye: unom a játékot, monotonná vált számomra. Pedig annyi jó dolog van benne. Nem tudom mit csináljak, nem tudom... azt hiszem, nekem ennyi volt. Egy hónapig is talán csak azért bírtam mert alapítottam egy guildet, amely Hál'Istennek egészen jól indult és egészen jó irányba tart jelenleg is. Sajnálnám itt hagyni mindezt, csak azért mert elb*szt*m azzal hogy nem tudok karaktert választani.
Talán az megoldás volna, ha szünetelnék a játékkal kicsit, összegyűjteném a gondolataimat, megtervezném alaposan a karaktert, és csak egyre koncentrálnék. Vagy tényleg hagyom a fenébe az egészet és megyek vissza singleplayerezni valamilyen Offline RPG-vel. -
#55608 Magyarok eloszlása a szervereken... -
#55607 Piken Square -
#55606 hello!
Whiteside Ridge-on alig vannak aktiv emberek. Az lenne a kérdésem, hogy hova menjek ahol vannak?
Köszi elöre is -
#55605 Valszeg mert inkább PvE orientált a népesség, és mindenki instázik, stb, mert akkor kevesen vannak a "placcon" vagy WvW-n ...
Lehet úgy kellett volna meghirdetni anno Anetnek a szervereket, hogy a neve mellé tenni egy "preferred" tag-et, pl: WhiteSide Ridge (preferred :PvE), Far Shiverpeaks (Preferred: WvW) stb ...
Akkor könnyebb lett volna a játékosoknak az elhelyezkedés ... Ettől még kényelmesen lehetett volna WvW-zni pPvE szerveren is, csak tudta volna az ember mire számíthat ... -
#55604 Azt én se értettem. De amikor én játszottam ott nem voltak valami sokan. Meg WvWni se lehet rendesen :S -
FNightWalker #55603 Biztos vagy te ebben ? jelenlegi szerver státusz: very high... -
#55602 Sült hagymás vérem eladó, ezres per kila, egyétek. -
Xorax #55601 Elolvastad a hozzászólásomat Running ?
Azt írtam, hogy szűk keresztmetszetben látom a dolgokat...
Azt is írtam, hogy egy pár külföldi és magyar klánnal beszélgettem...
" Persze az én meglátásom nem fedi a valóságot, a GW2 egy sikeres és népszerű játék, rengeteg játékossal. "
Meg ezt is... Erre szétsavazol mint ha egy idegbeteg hülye kölyök lennék, aki kardoskodik az igaza mellett. Nem mondtam egy szóval sem hogy tényeket írtam, csak azt hogy ezt látom magam körül.
Ennyi. -
Karakterem. -
#55599 Ezt honnan tudod? WvWn elég jó :) MElyik a legkissebb népességű? Honnan vannak az adatok? -
#55598 A szerver telítettségét jelző felirat, az aktuális _online_ játékosok számát mutatja. -
spectra #55597 Piken EUban a második legkisebb népességű szerver, ráadásul az unoffical rp szerver is. -
#55596 Ne a Whitesiden játszatok. Ott tényleg kevés a player! Pikenen elég sokan vannak :) -
#55595 biztos nézik az aktívan bejelentkezett felhasználókat, másképp nem változna olyan gyakran
bár nagyon jó lenne tudni a konkrét algoritmust, mert perpill elég összevisszának tűnik, az tuti -
Newfronter #55594 A szerver populációt hogy mérik? Erről lehet tudni valamit? Mert ha csak azt nézik, hogy hány account van azon a szerveren, az nem reális adat, mert lehet ennek a fele már 2 hónapja nem lépett be.
Erről lehet tudni valamit? -
#55593 Lássuk csak, rálátásod van kb 10 csapatra, a tapasztalataidat leírtad konkrét tényként, miszerint a játék sok-sok playert veszített el. Én egy konkrét állapotot linkeltem be neked egy "off" időszakról, miszerint a szerverek 70% full, a maradék közel tele van.
Ezek után konkrétan kijelented, hogy több az új játékos, ezzel igazolod az állításod, amely eleve sokat nem jelent hiszen nem látsz rá a 2x28 tagú szerverparkra, a több ezer guild állapotára és a guilden kívüliekre sem. Se logod, se semmi kézzel fogható adatod nincs, csak annyi, amennyit írtál, amely lássuk be, egy porszem se.
Nem vitatkozni szeretnék, csak érdekesnek találom a merészséged, hogy ennyi információból te konkrét tényeket szűrsz le és még le is mered írni, majd megvédeni, gondolom az életed árán is. -
Nightlord #55592 Jött még egy B2P játék(TSW) úgyhogy sokkal jobbra ne is számíts:))
Az Amerikánók fullon vannak szerintem én is egyszer át fogok menni(gw1-ben is US voltam vége felé).
Viszont egyelőre szerintem populációra nem lehet panasz sem a játékra.Mivel ingyenes és bőven van free tartalom.Ennyi van így kell elfogadni 10 ezerért ennyi és ha az összeget nézzük akkor még sok is!
Amit meg tudunk és sokat írtuk,hogy ez a játék mellett elfér egy másik is,nincs ezzel gond:-) -
Nightlord #55591 Quest,dungeon ismétlés és Event biztos nem grind úgy ahogy írtad és a Pvp-ben sincs grind.
Mobok ölése a grind mikor az abból járó Exp.ponttal fejlődik a karakter.Viszont,hogy '12 végén még itt tartunk Magyarok,hogy tárgyaljuk napokon keresztül mi az a grind az vicces.Vagyis az ha nem tudja valaki. -
Xorax #55590 Az aktív játékosokat annyiban tudom megítélni ( nyilván szűk keresztmetszetben ), hogy több magyar / külföldi klán tagjaival beszélgettem, ahogy írtam. Mindenki azt mondta, hogy a 40-60-80 fős guildjeikben 5-10 aktív ember maradt. Nálunk pl a 40 fős klánunkban 5-6 ember maradt aktív játékos, a többiek 80-as karakterei csendben alszanak a rosterben. :) Egyszerűen nem játszanak. Hetek óta.
Persze az én meglátásom nem fedi a valóságot, a GW2 egy sikeres és népszerű játék, rengeteg játékossal. A postodban lévő számok egy dolgot igazolnak... valamivel több új játékos jön, mint amennyi távozik... -
Chris #55589 Így utólag belecsöppenve és egyszerre átolvasva az egész hajcihőt, szerintem senki nem kötött beléd, személyeskedett vagy küldött el bárhova, csupán nem értettek veled egyet meg feltették az adekvát kérdést, hogy ha tételesen felsorolod, hogy mi miért nem tetszik, akkor miért játszol vagy egyáltalán foglalkozol vele. Semmi offenzívat nem éreztem benne, ízlésről meg nem lehet vitatkozni, ha ezek a dolgok nem tetszenek, akkor nem tetszenek.
Írtál viszont egy másik nagyobb lélegzetvételű hsz-t a grindről, amit bármilyen szögből is nézek, akkor sem bírom kiolvasni belőle, hogy miért grindelős, csak azt terjengős formában, hogy grindelős és kész. Konkrét példát, érveket egy esetben sem írtál. Én pl. miután 80-as lett a második karakterem, 2 exoticot lecraftoltam neki, 2 exoticot megvettem karmából, 1-2 exoticot dungeon tokenből vásároltam, 1-et meg megvettem ah-ból, mindezt nulla kötelező munkának érzett időráfordítással.
Nem mellesleg amúgy csak a topikban keletkezett fogalomzavart kellene rendbetenni. Klasszikus értelemben a grind az az, mikor más lehetőség nem lévén, monoton, repetitív módon, változatosság nélkül ugyanazt a feladatsort kell csinálni, pl. egyazon mobokat öldökölni. Viszont az itt látottak alapján néhányan ráhúznák a grind jelzőt még az olyan dolgokra is, mint a kvesztek teljesítése, spvp meccsek, dungeonok ismétlése, stb. Ne vicceljünk, ennyi erővel lvl1-től grind van, mivel jobb esetben a "w"-vel mész előre, az "1"-es skillel meg sebzel, vmint minden reggel begrindeled a reggelit, este meg a vacsorát. Ez nem más mint ideológia-gyártás az ízlés mögé.
Fent írtam, hogy milyen forrásokból, milyen változatosan lehet geart szerezni, amivel a "kötelező" legjobb gear játszi könnyedséggel meg is van. Ami ezután jöhet még az meg már csak a cicoma.