63345
  • Shaenis
    Ez ilyen by design. Ezt hivják cullingnak. Elvileg majd javítják pve-ben is, wvw-ben már jó.

Sir Quno, a memóriának ehhez semmi köze. Nekem 16GB memóriám van, amiből eddig max 6GB-t használt a GW2. (Valamint i5 3570k proci, SSD, meg ilyenek.) A culling a géped teljesítményétől függetlenül döntheti el, hogy mit láss és mit ne, mert a sávszélesség használatát is optimalizálni akarja.
  • Sir Quno Jedi
    Memóriát nézd meg. Nekem csak akkor kezdenek popupolni az emberkék, mikor már túl sok memóriát akar magának foglalni (Lion's Arch főtér stb. maxon pölö).
  • kastil
    Srácok itt állok behemoth előtt és össz 20 embert látok, viszont vagyunk vagy 50en.

max éés min grafon is ilyen, ahogy megyek arrébb ugy popupolnak a népek.

a game ilyen, vagy nálam tré valami?
  • Kreeder44
    működik a client nektek?
  • maffi
    a variance guildről tud vki vmit? mármint, hogy van-e üres hely, vesznek-e fel tagokat. a fórumon azt írják megteltek, de az már egy több, mint fél éves poszt.
  • t0xikus
    okok:) sztem átsiklottam a megjegyzés fölött:)
  • HyperMonkey
    Így van, ezt írtam én is. Aki nem szereti a WvW-t annak nincs endgame.
  • t0xikus
    azoknak nincs endgame, akik nem szeretik a pvp-t
  • Negritis
    a tengerparty móka :D
  • CortezK2
    Ha a WvW-t megtaláltad, akkor nem jártál messze a PvPtől sem, mellette van az ikonja( 2 kard) , és már ugrasz is a Mistbe.
  • kastil
    Ja még1, másnál is 30 helyett 25-re lockol a vsync?
  • kastil
    Hát akkor gondolom nincs itt jó öreg Fow/UW/Urgoz/deep stb mint amik az elsőben voltak és lekötötték a pve népet, valamint az iszonyat ritka skinek, minipetek.

GvG-t is mi a francér nem rakták bele, elsőben mekkora mocsok nagy sikere volt már.

Egyébként mi itt a pvp reward, ha van egyáltalán? Na WvW nem mintha érdekelne, tegnap volt egy zerg, 4-10 fps között ingáztam, el nem tudom képzelni milyen vassal tolják mások..
    Amivel még énszerintem elbaszták, és amiatt nem köt le sok embert, az a skillrendszer. Azért Gw1-ben annyi rengeteg sok skill volt, hogy az unatkozó embereket évekig lekötötte, (nerfeknek is hála) - mjuk én mindig több MMOt tartok, GW1 is volt h egy évig letettem a picsbe, aztán ujra elővettem és akkor bejöt fél- vagy egy évig.

Spvp érdekelne, mert az nem tünik ész nélküli hentnek, meg mert a gép bírná, csak valaki legyen szives mondja meg, hogy hogy jutok oda, mert csak WvW-re sikerült eddig
  • Probatbicol
    Mondjuk, ha lenne klasszikus endgame, akkor még kevesebben lennének a kezdő/fejlődő területeken.
  • HyperMonkey
    Milyen új terület?
    Amúgy ja, én is azt látom hogy lecsengett a game. Ez az eredmény ha nincs endgame.
  • Negritis
    mondjuk nekem pont ezért nem tetszik az új terület se, mer ott is ha nem 4-5en mentek esélytelen haladni bárhova is

sajnos megint lehet h szüneteltetem kicsit
    sok fog múlni a Marvel Heroes-on is

de még így se bánok semmit, mer ami időt 'rászántam' élveztem
    és nem kevés idő volt az :D
  • Sir Quno Jedi
    Az a baj, hogy a legtöbb láncevent-be betolnak idővel veteran-okat, majd utána champ-okat, van hogy hármat is. Nos az még rendes csapattal is durva. Ha viszont nem vered le őket, akkor buktad az event-et és nem megy tovább a lánc.

Meg vannak nagy szörnyekből is champok, azokat 5 fős durva partival is negyedóra legyakni, volt benne részem nem1x. Csak azokra azért lehet szerezni embereket (nem mindig).
  • Negritis
    én a champnek neki se állok, de igen a láncokat egyedül 'nyitom' meg és tolom majdnem végig
    legjobb a foglalós 'group event' ahol folyamat írtod a mobokat
  • Sir Quno Jedi
    Nekem is ez a bajom, hogy a legtöbb eventet (nodepláne lánceventeket) egyedül csinálom végig. Mikor betol kát championt, akkor az onnan néha félóra/champ egyedül + NPC-kkel.
  • Szaruman
    Ez sajnos igaz.
  • HyperMonkey
    Azért azt tudd, hogy rengetegen abbahagyták a játékot, mert lvl80-on a wvw-n kívül az ég világon semmit nem tudsz csinálni endgame-ként. Nincs endgame, ebben a játékban a fejlődés és felfedezés a lényeg. Szerintem keress egy klánt, úgy magasabb a móka faktor, és ami fontos, semmiképp ne siess lvl80-ra, mert ott ha nem szereted a wvw-t akkor vége a bulinak.
  • kastil
    Na, átjöttem Desora mert Pikenen Human kezdőhelyen 11-es szintig elvétve egy emberrel találkoztam. Deson sem jobb a helyzet :D Van itt district mint annó GW 1 -ben volt? Vagy ennyire kihaltak a kezdő zónák?
  • Sir Quno Jedi
    azisjóötlet
  • SmylE
    Nem vagyok még túl tapasztalt guardian fejlődésben, de nekem a másodlagos fegyó az mindig staff, a 3-as Swiftness skillje miatt amit elég sűrűn ellehet nyomni. Fejlődésnél elég sok időt tesz ki a mászkálás.
  • Negritis
    a skillek igen , annyi :D
    össz 10 skilled lehet atkív, ebből van a fix 5 a fegyó skillek
  • Negritis
    wvw nonstop megy :D
    bizonyos szünet van talán mikor a 'váltás' és újra sorsolás megesik de annyi :D
  • kastil
    Na, délután kettőkor meghozta a futár, feltelepítettem, és csak most realizálódott bennem, hogy ez egy komoly, mély szerelem kezdete :) Mjuk csak 7es vagyok, de nagyon élem, olvasok mindent, megnézek mindent, megcsinálok mindent.

Pikenre mentem, első 2 percben kaptam is a "cs, kövess" szöveget, na mondom akkor ink nem lesz magyar név :D.

Faszán fut egyébként a 4 magos amd prockón, 40et tartja med shaderrel/shadowal 1600x1200ban, meg is nyugodtam :D Divinitys reach és LA-ban esett csak 30 környékére. Ami kicsit zavaró hogy területtől függően 40-80 között ingázik. Majd limitálom 40-50-re.

Őő WvW hogy van? Mikor? hánykor melyik hónapban?:)

Valamint amit még szeretnék kérdezni, használok pl greatswordot, kitolom pár mobon ugye az 5 skillt, lesz még rá több, vagy ennyi?
  • Kryon
    x4 wvw tömegben lehet problémás, azon kívül elvagy vele.
  • t0xikus
    wxp
    geart nem vehetsz rank pontokért.
  • Sir Quno Jedi
    Nos championok ellen jó a fáklya+scepter kombó, mert ha közel mész, a durvábbak egy-két csapásból elintéznek. Nagy tömeghentekhez is jó, vagy ha fut az ellen. Azonban sima kolbászoláshoz én kétkezes kard és egykezes kard+fáklyával nyomulok (pedig már 54-es vagyok). Ugyanis mindkét kardnak van közelkerülős skillje (leap és teleport), meg még egy utility skilled lesz teleportálós. Na ezek bőven elegendőek, hogy mindég az ellenség nyakán legyél. A nagykard amúgyis brutáljó, ha sok ellent magadra húztál, mert hullanak mint a legyek. Rá kell tenni trait-ből később a 20% skillfeltöltés gyorsulás, az 5% +kétkezes kard sebzést stb. és a legvégén 60-tól majd a gyógyulgatok ha kétkezes karddal vágok trait-et.

Pajzs DPS-nek nem jó semmire, mivel az egyik skilljével kilököd a mesmer+ele fókuszából is az ellent és elküldenek anyádba (főleg hogy vannak ellenfelek, akikre meg nem hat és beszopod), a másik meg gyengusz. Viszont a fáklya igen hasznos, mert akik égnek, mint a rejsztág, azok gyorsban halanak csoportosan. Csak a tűzes és tűzimmunis lények ellen szar (szoptam is vele a flame legion-nál).

Tegyél trait-et vitality-re és power-re, meg a felszerelésed is mindenben a vit+pow legyen (vigorous névkezdetű páncéldarabok pl.), többi nem számít PvE-ben eleinte. DPS-sel jobban haladsz és még PvP-ben sem kell többnyire tankolnod (sajnos), nekem asszonták a profik. Ugyanis nem tudod a szörnyek aggroját tartani és simán rátámadnak azokra akiket védenél. Így értelmetlen a tank build, pedig én született tank vagyok... :(

Jómagam időnként felöltözöm újra és újra az AH-ból, mert szánalom ami esik cucc, vagy vehető honorból. Azokból nem tudsz egységes karit építeni egykönnyen. Ha full vit+pow cuccban vagy, akkor hullanak a mocskok, mert durván sok HP-d lesz és akkorákat sebzel, mint ááállat a nagykarddal. (kardot is érdemes Ah-ból venni, de legyen minimum RARE, páncélból elégséges a MasterWork, az ócsóbb és pont olyan jó)
  • kastil
    1200Ft
  • kastil
    Váó, visszaolvastam pár oldalt, öcsém miken le tudnak akadni emberek, most éppen a 10 skill részt nézem :D

Mi olyan mocsok nehéz ezen? Vettem pár hónapja egy filléres egeret, talán 100Ft voolt, semmi nagy szám, 2 extra gomb van rajta hüvelykujjnál, ez MÁR 6 skill a legtöbb MMOban, és akkor le sem kellett vennem kezem se WASD se egérről, mivel ugye mouse3-4+shift/ctrl. Aztán nem tudom itt mennyire lehet bindelni, de shift/ctrl görgő fel/le. WASD folyamatos, egér jobbgomb kemérának folyamatos. strafe A,D, - Q,E meg megint skill. bumm, én kurvára örülök, hogy csak 10 skill van. Más gammákban van kicsit eltúlozva szerintem, hogy polipnak kell lenni és még az is kevés a 20+ bindeléshez makrókhoz stb.

Mondjuk Tera nekem nagyon bejött, idegbajt kaptam a chaineléstől. Az azért mennyire buta már, hogy katt katt katt spacespacespacespace, hálistennek nem sok értelmes chain volt slayernek, ami meg volt azt is a megszokott kis beállításaimmal használtam.

Mjuk a gamepad feeling nálam nagyon adta, jó lenne még több játékban, bejött teljesen korrektül Xpadderrel (a default szar volt, inkább beállítottam magamnak) ágyból. BEverwinter szintén ok volt így, szal nálam nagy plussz ez a fast-paced újítás.

Negtigris köszi, akkor nem leszek ideiglenesen 80as, hanem marad 11es, csak a hp/stat változik.
    Pontot meg azért írtam, mert nem tudtam, hogy mit kapsz WvW miatt, honor vagy bármi ugye.

Kérdés, valaki tolja itt 4 magos amd prockóval? konkrétan x4 965, annó trialt egy 2 magos e7500as próbáltam, fogjuk rá, hogy elfogadhatóan futott, viszont most csekkolom nagyon yt videókat procimról meg karimról GW2-ben, de annyira más mindegyik, hogy nem kapok normális képet.

Másik, Guardiannak mi szakmát ajánlanátok?

Előre is thx és bocs a sok kérdésér.
  • Negritis
    melyik pontra gondolsz?
    a wvw xp-t nem tudom

az honor-t tuti h be lehet gearre cserélni, és a karmát is

az acc bound cuccot lehet pakolászni, de a WvW-ben akkor is 11es vagy, ha a statjaid (és pl hp-d) fel van szorozva, ergo 11es cuccot tudsz rátenni max, a 80ast nem fogod tudni

de a WvW és PVE gear ugyanaz elvileg

én is nemrég kezdtem guardiant, pár oldallal visszább van leírás (nem figyeltem :D)
    én wand+torch combót tolnék a range miatt és GS-t meleebe
  • kastil
    Srácok pár gyors kérdés!

Ha kis szinten megyek WvW-re, ott kapott "pontból" (vagy bárminek hívják is) vehetek geart?
    Ezt a geart a kis szintű karimra rátehetem WvW-n kívül, PvE zónában is?

Valamint tegnap egy youtube videó alatt azt írta valaki, hogy a PvE zónás deleveling kijátszható, ezt valaki megerősítené?

Másik kérdés, Esetleg van driver AMd karihoz, amit kifejezetten ajánlanátok? (ugye nem feltétlen a legújabb a legjobb, 5700as szériához kellene).

Ami még érdekelne, mivel nem sikerült szerver-ügyben döntenem: Ha High-ra megyek, onnan Mediumra váltáshoz is csengetni kell, vagy csak nagyobbra váltásnál kell tejelni?

Na és egy utolsó: Mindenképpen Guardiant fogok csinálni, mert annó trialban az fogott meg nagyon, viszont PvE-re (elsősorban) melyik fegyvert ajánlanátok, Greatsword vagy Hammer? Illetve másodlagos fegyót mit éri meg? Buildet nem kérek köszönöm, annyira sablonosan azért nem akarom, 80-ig szerintem úgyis "soloban" tolom majd.

Előre is köszi
  • TomStorm
    Köszi!!
  • JaSoN HuNTeR #57565
    Jól játszható vele a játék. :)
  • TomStorm
    Üdv!
    Noti VGA ügyben érdeklődnék.Valaki használja Nvidia Gt630 vagy GT730-al a játékot?Érdekelne FPS mennyi vele.Vagy úgy általában egy ilyen 200ezres Notival mennyi Fps van.THX!
  • Negritis
    igazából az ugrálós bugok is idegesítőek
    de van 1-2 skill challange ami néha bugos és pl WSR-n a Dissau Plateun az ágyús view is bugos volt múlt héten
    de ezek ált 3-4 nap után megjavulnak
  • Kryon
    Pikenen eddig nem tapasztaltam semmi negatívumot a magyar közösséggel kapcsolatban. Deson nem tudom mi a helyzet, de ők sem szoktak ilyesmire panaszkodni. Tehát nem egy Bloodscalp egyik sem. (mellesleg ott is csak 1-2 tucat hangoskodóval volt baj mindig, akik miatt égett az egész szerver)

Persze aki nagyon finnyás az kerülje nyugodtan a magyarokat, de meggyőződésem, hogy a külföldiek közt is ugyanannyi a hülye, a különbség csak annyi, hogy ők angolul hülyék.
  • Kryon
    GW1-el nem játszottam, így abban nem tudok segíteni, de vannak itt akik igen, valaki biztosan tudja.

Linkelni most hirtelen nem tudok, szerintem találsz ha rákeresel. Röviden összefoglalom amit kritizálni szoktak.
    Nincs raid. Tehát aki wow2-t vár/várt az csalódott és ez szokott a fő bánatuk lenni.
    Nagyon casual barát a játék, mindenért jutalmaz, nagyon küzdeni, farmolni nem igazán kell semmiért. A gear csak kinézetében különbözik, a statok ugyanazok. Szerintem ez pozitívum, de sokan emiatt hiányolják a kihívást. (nekik javasolnám bármely koreai grindfest mmo-t)
    Nincs group finder. Speciel én megvagyok nélküle, de van aki más mmo-ban már annyira hozzászokott, hogy nem tud nélküle létezni. Ha aktív a guilded, vagy kellő számú ismerősöd van akkor ez nem jelent gondot. Aki egyedül játszik, vagy inaktív guildben van, annak biztosan jól jönne.
    Saját észrevétel:
    Van pár bug, nem sok, de adott helyzetben idegesítő tud lenni. (pl mikor ugrás után visszadob, annyiszor míg végül meghalok)
    A pvp-t eddig nem nagyon fejlesztették. Sem wvw-t sem spvp-t. Elvileg hamarosan fogják, meglátjuk.
    Hiányolok valamilyen housingot. Már minden újabb f2p játékba is belerakják, nem értem egy GW2-ből hogy maradhatott ki?

Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Ezek egy részét szerintem javítják/pótolják még.
  • kastil
    WvW annyira nem érdekel, szóval szerintem Piken lesz, az legalább ismerős hely GW1ből :D

WvW már csak azért se érdekel különösebben, mert x4 965 4GB ram és egy már satnyácska 5770-en fogom tolni, és amennyire utánnajártam lenne vagy 5-15 fps-em, szóval inkább elPvEzek magamnak :)

kérdés, van GW1 accom is, minden kieggel, annó volt téma, hogy ha "összekapcsoljuk" a kettőt, akkor lesz valami extra cucc GW2-ben. Na most én már nem emlékszem, hogy mi volt az accom, melyik email stb, viszont ha megéri, akkor supportonál igazolom hogy az enyém, és kisírom az adatokat (párszor már megtettem, mert mindig elfelejtem)

Szal, mi ez az extra cuccos?
    Esetleg valaki tudna linkelni nekem egy magyar vagy angol negatív kritikát? Mindenhol csak pozitívum van a gépigényen kívül, és szívesen olvasnék már egy eklgedetlent is.

Köszi