Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudom, el lehet, de harcnál elõkerül magától.
Marfy
El lehet rakni a petet. Vagyis nekem sikerült.

😄 Hát jó, majd meglátjuk. A rangernél meg az idegesít, hogy pet van. 😊 Illetve nem baj az, csak akkor lenne lehetõségünk választani, hogy legyen, vagy ne legyen.
Tatyla
Basszus jó hogy szólsz ele a mainem, és 80-as de nem volt nehéz fehuzni se...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Skill öcsém, skill 😄 Az ele az egyik legnehezebben játszható kaszt a necro mellett, legalábbis tapasztalatom szerint. Bele kell jönni, vagy válassz egy "egyszerûbb" kasztot ahol nem kell stancek között váltogatni (pl ranger).

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Marfy
Van itt valaki a Variance guildbõl? Mert szeretnék jelentkezni hozzájuk és az a gondom, hogy a fórumban ez a topic le van zárva. Viszont a fõoldalukon meg ki volt írva, hogy mivel átköltöztek másik szervverre tagokat toboroznak. Kivel kellene felvennem a kapcsolatot ez ügyben?

Értem... hát igen, ettõl tartottam. De ti hogy csináljátok? Elnyomtok egy pár skillt, aztán gyorsan váltás egy másikra, és akkor ott is nyomjátok a skilleket? Mire én "megtalálom" az ujjammal az f1-f4 közül valamelyiket, addig kinyírnak! 😄
DummyBoy
Végülis talán oké ... goto WvW, keresel egy zerget, mész velük, staff a kezedbe és spemmeled a 2-est és az 5-öst az enemy közé ...

Viszont szvsz ez egy idõ után unalmassá válhat 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Marfy
Szerintem nem lehet hatékonyan játszani vele, ha csak egy fajta varázslatot használsz, pont ez a kaszt lényege, hogy váltogatod.

Running
Lehet, de életképtelen.

Elementalist-tal lehet úgy játszani, hogy csak a fire attunement aktív, mármint úgy értem lehet így életképes a kari? Nekem olyan nehéz még átváltogatni a többire is harc közben, így is annyi skillt kell nyomogatni, hogy beleõrülök! 😄
DummyBoy
Nekem 56-os a warriorom, PvE-re szuper, de WvW-n nekem is a lassúsága volt a gond ... Próbáltam rilfe-vel (pierce) zergben jó volt, ostromokkor longbow, próbálgattam több fegyverszettet is, de még mindig a GS a kedvenc, mondjuk nem a 100B miatt, az nem igazán jó WvW-n (1 dologra viszont profi ... Ha valaki elfekszik, odamész hozzá, majd elkezdesz éleszteni, és hirtelen abbahagyod, majd 100B, akkor ott nagy eséllyel meghal egy thief xD) hanem a crit-re might-os trait miatt, gyakorlatilag folyamatonan 5-10+ might-tal szaladgáltam vele ...

Fel kellene húzni 80-ra, csak ha bent vagyok szivesebben WvW-zek, warival pedig Pve-ben gyorsabb a fejlõdés ...

Marfy
Köszi a válaszokat! Egyelõre maradok a warriornál, csak rá kéne feküdnöm a szintezésére.
Személy szerint a wvw nagyon tetszik, azokat az idõket hozta vissza bennem, mikor még 2005ben a wowban mentek a Tarren Mill vs South Shore csaták, ez hatalmas élmény volt számomra, de sajnos ez a BG bejövetelével elhalt. Nagyon jó volt ezt most újra átélni, a várvédés pedig már csak ráadás 😊.

Running
Én sword+axe-os voltam, meg longbow, csak az volt a bajom vele, hogy nagyon lassú a karakter, nem szeretem, ha ennyire lassú valami...

Szerintem az a baj, hogy wvw-re nem a megfelelõ warrior buildet erõltetitek.

Az én warrior altom 47-es szintû, szinte csak wvw-n fejlõdök vele, és egyáltalán nem érzem rossznak. Ostromnál erõdöt védeni nagyon hatékony longbow-val, egy traittel meg lehet növelni a longbow range-t 1200-ra, és nagyon szép területi sebzéseket valamint burninget oszt. Közelharcra pedig rengeteg használható set van. Én csak azért sem álltam be a greatsword-ös hundred blades-es trendbe, bár sokan nyomják azzal. Viszont nagyon ütõs akár hammerrel, akár dual wield mace-szel, és a sword+axe sem rossz.

GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox

Nekem sem jött be egyébként a warrior, bár én csak spvp-ben próbáltam és ott is leginkább a puskás buildet erõltettem, nekem nem tetszett. WvW-ben meg szinte mindegy hogy mivel ugrasz be a zerg közepére, úgyis meghalsz 😄

Running
Igen, valóban, elnéztem. <#hehe>

De õa warriorról beszélt, nem elementalistrõl.

Running
Egyébként én is be fogom gyakorolni, csak hetek óta az új ruhára, fegyverre, rúnákra gyûjtök, mert a jelenlegi beállításaim nem megfelelõek ehhez a buildhez.

Running
Szerintem érdemes megnézni, mert www-n ez az új trendi elénél. Hatékony, közepes dps, de nagy túlélõképesség, és mobilitás. Ha valaki begyakorolja azt a 8 gombot, akkor szép élményekben lesz része. Én pl nem tudom thief-el elkapni õket, mert gyorsabbak, mint én, pedig ez nagy szó. Ha hazamész mindenképp nézd meg. Van még csomó más videója is a srácnak, és komplett leírás a hivatalos fórumon....

Marfy
Videót linkeltél? Sajnos itt nem lehet megnézni mert tiltva van.
De majd otthon megnézem köszi! 😊.

Running
Azért lehet szépen játszani azokkal is:

Marfy
Tegnap kipróbáltam a warit wvw-n, hát mit is mondjak, nem valami hatékony, igaz még csak 10es, de szerintem ez a késõbbiekben sem hiszem, hogy sokat változna 😊. Puskával el lehet bohóckodni, de nem valami hatásos, illetve ha szeretsz beugrani és a tömegben és gyorsan elhalni, akkor jó választás 😊. Ettõl függetlenül mondjuk még mindig tetszik. Elmúlt pár napban csak a castokat próbálgattam, de valahogy egyik sem tetszik igazán...

cataflam02
GW 2 account eladó ! 20 euro
PM

One more story

A petnek mindig "elvész" a neve ha másik állatot raksz be helyette. Csak akkor marad meg, ha a két aktív pet közt váltasz.

Selenarctos. Legendary Hero of Warhammer Online. Sárkány Lovagrend - Desolation defender

Rangereknek egy kérdés. A petet hogy tudom átnevezni hogy úgy is maradjon? Valamiért folyton elveszik a neve. Elõre is kösz a választ.
Akkor lehet valamikor ráveszem magam és átruccanok ha nem lesz jobb dolgom, mintha lett volna 1-2 sárgás árnyalatú cucc elpakolva késõbbre. Köszi 😉

X

Ha visszamész, akkor mindent megtalálsz, mert a guild-es fejlesztések ott megmaradnak, ezek szerverhez kötöttek.

Sárkány Lovagrend

Tehát ah visszakommandózok 1 hétre a régire, akkor ott meglesznek az otthagyott cuccok? Vagy mivel onnan leléptünk nullázódott az egész? Igazából nem is fontos, azért a pár cuccért nem szórakozok, a fejlesztõs-visszakapós része érdekelt, úgyhogy köszi <#eljen>

X

Nem kapjátok vissza sajnos. Ott maradnak a szerveren.

Sárkány Lovagrend

Helló! Ha volt egy szerveren guild bank benne pár cuccal, akkor ha költözés után az új szerveren kifejlesztjük, akkor visszakapjuk a benne tárolt dolgokat, vagy azokat buktuk?

X

j0nNyKa
ez az open source mmorpg fejlesztõs ötleted nagyon tetszik
mit szólnál, ha ellopnám kölcsönvenném az ötleted, és kiírnám szakdolgozat témának az egyetemen? szerintem tuti lene hallgató, aki rácuppan

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Running
Tegnap kb 4 órát www-ztem aktívan, ezalatt esett 3 sárga, és kb 4x ürítettem a 100 slotos invetorymat. Ebbõl kb 15 slot ami folyamatosan foglalt.

- állítólag necroval jön legrosszabbul a loot. Sajnos melee-hez nálam kevés az fps (gyenge a gépem), és minél többen vagyunk a necro csak annál kevesebbet fog kapni (ha wvw-n is él ez a 'downedbe üss legalább 10%-ot' és azért kapsz lootot). Pvp-n amióta figyelek erre a downed dologra elég a 3 meccs a daily achihoz (5-10 kill jut a necrora körönként ha legalább 4-4 fõ van a csapatokban)
- 1g necroval ~10 óra játék alatt jönne össze (nyersanyagot nem de minden más lootot eladok a vendornak). Persze azért blueprintet szoktam venni meg 5s-10s összegû fejlesztéseket még indítok néha (fõleg campben a supply duplázást) így ritkán van vele 1g-m 😊

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Running
Nem a GW1-re gondoltam, hanem más mmo-kra.

Dixtroy
Azt igy nem mondanam, hogy "köröket ver az elõdökre", mar ha a gwre es kiegeszitoire gondolsz, ez egy tok masik jatek. Ha az elodok alatt az mmok egeszet erted, akkor esetleg meg egyet is erthetek, tenyleg atvettek rengeteg jo dolgot, es kitalaltak hasznalhato ujdonsagokat.

Most, a por mutatja a szél testét, mint a papíron a képet a festék Az érzékek tébolyán kuporgó halál, Tollaskigyó a biborkaktuszon nézd szandra...

Running
Ez igaz, de cserébe mondjuk vendornál kevesebbet kapnál a cuccokért, TP +2% adó és máris kiváltották... csak egy példa. Nagyon kéne egy paci. 😊)))

DummyBoy
Izé ... Persze hogy így kapod meg, hiszen elõtte felbasz egy böhöm ablakot, amit le kell okézni 😊 Mint a daily és a weekly acsívment ... De jó is lenne ez minden lootnál WvW-n ...

Azért ez nem éppen "közvetlen" inventoryba pakolás ...

És ha monduk le van programozva egy item: "bag of loot", ami megnyitáskor ad random valamit ... és ezt kellene mondjuk átmókolni, hogy az eddzsim csinálja ... egyszerre 500 embernek? Az is belefér 100 sorba?

És én NEM vagyok programozó ... csak olyan iparban dolgozom, ahol 984754753245 különbözõ szempontból kell a dolgokat megvizsgálni, nem pedig 2-bõl ... Lehet hogy egy adott probléma megoldása elsõ körben qrva egyszerûnek tûnik, csak nemes egyszerûséggel 16 más dolog miatt nem megoldható. Amíg nem ismerjük a dolgot megfelelõen addig el kell hinni amit mondanak. Ez van ...

Dixtroy
A waypoint penzes jellege az egyik penzkivezetesi modszer, ha mounttal kivaltod, a jatek gazdasaganak egyensulya romlik el.

Most, a por mutatja a szél testét, mint a papíron a képet a festék Az érzékek tébolyán kuporgó halál, Tollaskigyó a biborkaktuszon nézd szandra...

Running
Õk legalább 1.0-val adták ki a játékot, nem úgy mint az elõzõ pár mmo. Az mondjuk tény, hogy kell még legalább 1 év, mire bekerül az összes félkész, kimaradt, extra fejlesztés.
Maga a játék viszont így is köröket ver az elõdökre, kár lenne ha elszúrnák. A WWW, spvp, kaszt balansz, party-alli funckiók fejlesztésekkel már most nagyon szarul állnak, és ha febr-márciusi update nem ad hozzá valamit a játékhoz, valami normálisat, egy újabb hullám fogja jegelni a játékot. Az Elder Scrolls online is egyre közeledik... mi is várjuk...

Igen, én is gondoltam erre a szempontra. Sajnos az a helyzet, hogy cheaterek jelenleg is vannak. Nyílt forráskód esetén sokkal több cheater lenne eleinte, de sokkal gyorsabban lennének kijavítva a bugok és exploitok, amiket kihasználnak. Jelenleg arenanetnek nincs erõforrása ezek javítására. Természetesen az, hogy nyílt kódból mi kerüljön bele a releasebe, az teljes mértékben az arenanet döntése lenne, nem arról van szó hogy bárki bármit beletehet a játékba.

Na de kár ezen pörögni, open source AAA mmo nincs, és nem is lesz valószínûleg. Addig is reméljük, hogy egyszer utolérik magukat a fejlesztésben.

GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox

Running
Mióta Thief-el játszom (nem azért mert über, ezzel is szarul játszok) iszonyat loot jön, pedig az esetek nagy részében csak a shortbow-ot alkalmazom. Hozzávetõlegesen az eléhez képest 2x-33x annyi, warriorhoz képes 4x-5x.
Óránként a gold simán becsurog, ebbõl már levontam a javítást, meg a fejlesztéseket....

Running
Ezt soha nem értettem, miért csak korlátozottan engedik, vagy sehogy. Sok mod szerkesztõ, ingyen a saját idejében írna nekik jó dolgokat. Nekik csak tesztelni kéne, aztán berakni a játékba. 1 év alatt annyit fejlõdne a játék, mint a régi felfogás szerint 5 év alatt.
Megint csak ugyan azt tudom mondani, valami miatt nem lehet, különben megoldanák, nekik is csak jó lenne, meg csomó plusz pénz, ami ugye a legjobban számít.
Csapattársakkal pl azt beszéltük, elféne a mount a játékban. Csak gemért lehetne venni, pl 2000-ért. Arra még én is költenék, nem is keveset, lehet még valós pénzt is. Szerintem sok befolyna nekik a kasszába és a kutyát sem zavarna, hogy most nem waypontozol, hanem átkocogsz lovon, vagy bármi máson.

- csak wvw-zek (meg pvp, de onnan tényleg nem jön pénz)

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

- hihetetlen szívás lenne a crackerek (gold farmerek) miatt
-- wow-ban elég volt csak néhány grafikai cuccot megváltoztatni a saját gépükön, hogy elõnyhöz tudjanak jutni (legalábbis nekem ez jött le 1-2 nagyobb port felverõ csalás után)
-- állítólag gw2-ben is vannak csalók (cheater), na most ugyanezt elképzelni sem merem nyílt forráskód esetén. Ez pont egy olyan terület ahol nem érezném magam biztonságban a játéktól ha nyílt forráskódú lenne

"- én személy szerint örülök, ha javításra elég a wvw-n összeszedett loot + pénz, fejlesztésre már régóta nem futja. De csak azért nem fogok dungeonba járni vagy a piac királya lenni, hogy fedezhessem a wvw-s költségeket" vmit rosszul csinálsz

"hitetetlen fejlõdési lehetõség" - hihetetlent akartam írni 😊

Na ebben végre egyetértünk. 😊 Igen, tudom hogy a prioritás dönt el mindent, én is nagy cégnél dolgozom. Hiába van egy kisebb és gyorsabban megoldható feladat, ha hozzá sem szabad nyúlni mert a másik fontosabb. De ezzel végre elismerted amit én is mondtam, nem az a gond hogy nem tudják megoldani, hanem hogy jelenleg nem akarják.

"azok az emberek akik egy ilyen cégnél dolgoznak, azok tudnak valamit, nem is keveset"

Nem vonom kétségbe az arenat programozóinak kvalitását, sõt, én is szivesen jelentkeznék oda, ha usában élnék. De ugye azt nem vonod kétségbe, hogy a világon még rengeteg jó - és jobb - programozó van rajtuk kívül is. Hatalmas húzás lenne, ha egyszer kitalálnának egy olyan üzleti modellt, ami megérné egy MMO fejlesztõ cégnek áttérni nyílt forráskódra, amellett hogy az üzemeltetés és a mikrotranzakciók bevétele persze az övék maradna. Úgy gondolom, hitetetlen fejlõdési lehetõség lenne egy ilyen játékban.

- ez nem az én ötletem volt és kapásból 2 nagy problémát vetne fel
-- kevesebben járnának wvw-re (loot sincs, wtf?)
-- helyek fejlesztése akkor mibõl menne? Ha az továbbra is pénzbõl akkor azt honnan lehetne elõszedni ha az egyik alapkoncepció szerint "itt semmit sem kötelezõ csinálni" ?

- én személy szerint örülök, ha javításra elég a wvw-n összeszedett loot + pénz, fejlesztésre már régóta nem futja. De csak azért nem fogok dungeonba járni vagy a piac királya lenni, hogy fedezhessem a wvw-s költségeket

Running
Sokan írnak oda ötleteket, megoldásokat, egy próbát megér!