63345
-
#57687 Ezért kell GW-ben folyamatosan észnél és ugrásra készen lenni. :) Nekem pont az irányított aggro nem tetszett, hogy én akár moziba is elmehettem volna abban a biztos tudatban, hogy engem aztán nem fog megtámadni a boss. Amúgy GW-ben nem random csapkodnak és aggroznak a bossok, a szemetek ki tudják pécézni ki van éppen sebezhető helyzetben, vagy legyengült állapotban, ezt már többször megfigyeltem. Pl. az élesztgetőkre is előszeretettel ráugranak, vagy rálőnek. :) -
#57686 "Wow-os raidben Pl: boss elsüt egy vicces varázslatot és ha a következő pár mp-ben valaki megmozdul, akkor felrobban az egész terem -> wipe. Vagy negatív/pozitív töltést ad a boss és ennek megfelelően kell csoportosulni." - Ilyen a GW-ben is van, nem találkoztál még vele? -
#57685 Amúgy ez azé gáz is. Teszem azt durván ütik a monsztát vagy 5-en, erre se szó se beszéd 1xcsak odacsárdzsol hozzám, aki fél kilóméterre türelmesen élesztgetem a népeket és beng (jártam így párszor). Namármost WTF?!?!? Le se nem szarja kik ütik, hol ütik, mivan. Nincs nómális aggro, ami jó is, meg NEM is... -
#57684 Mondjuk én is már kiábrándultam a wow-ból, de azért ettől többről van szó egy raidben. Wow-os raidben Pl: boss elsüt egy vicces varázslatot és ha a következő pár mp-ben valaki megmozdul, akkor felrobban az egész terem -> wipe. Vagy negatív/pozitív töltést ad a boss és ennek megfelelően kell csoportosulni.
WoW-ban inkább koreográfiákat kell betanulni és nem a kialakult helyzetre reagálni. Tudod mikor mi fog következni és ha mindent a megfelelő sorrendben csinálsz (és bírja a tank, jó a heal, elég a dps), akkor jön a sikerélmény. Természetesen ezekre a koreográfiákra vannak jó kis addonok, amelyek megmondják mikor mit csinálj :)
GW-ben nincs koreográfia, itt mindig történhet váratlan és nincs se dedikált healer se tank, aki megmentené a segged. -
HyperMonkey #57683 Na ebből látszik hogy vagy nem voltál raiden, vagy LFR-t tolod. Szerinted a wow raide tank&spank tipusúak?
Én hunterrel és lockkal játszom, mindkettő tud mozgás közben castolni. És meg fogsz lepődni, nulla darab makrót használok. hazudok, egyet, egy misdirection makrót és ennyi. ha ismernéd a mostani wow helyzetet, tudhatnád hogy már nem úgy működnek a kasztok hogy mindent be lehessen makrózni. -
#57682 Ez baromság. A GW2-ben pont hogy ésszel és taktikával harcolsz, ellenben a wow raidek sablonosságával. A GW2-ben állandóan pozícióban kell lenned, ezzel is taktikázni kell, és nem csak a dodge tartozik ide meg hogy kiállsz az AOE-kből, hanem pl. bizonyos skillek bizonyos távolságokról másképp sebeznek, illetve vannak olyan sebzései bossoknak, hogy az sem mindegy a játékosok egymáshoz képest hogy állnak a terepen. Továbbá a skilleket sem makró nyomkodja, hanem mindig helyzetre reagálsz velük, valamint más profession-ökkel együtt kombókat tudsz csinálni. Nekem az a tapasztalatom, hogy pont a GW2-ben kell figyelni és taktikázni mindenféle harcnál, nem a WoW-ban. Ott beállt a tank a bossra, én őt healeltem - bocs, a makró nyomkodta a hatszáz skillt, a dps meg szintén mindig meghatározott sorrendben makrózta a skilljeit és lesebezte a bosst. Oltári nagy taktika, fantasztikus izgalom, szórakoztató játék órákon át. -
#57681 Pont hogy láttam wow raidet, ami egy kalap szar, unalom a köbön. Főleg mikor sokadjára ugyanazt, ugyanúgy. Milyen taktikáról beszélsz, amikor a makró nyomkodja sorban a skilljeidet? Mindig, ugyanabban a sorrendben. Állsz közben, tehát mozgásharcról sincs szó. Milyen taktikáról van szó akkor? Mindenhol ugyanaz a "taktika" a wow raiden: tank rámegy a bossra, a healer életben tartja a tankot, a dps meg leöli a bosst. Kurva nagy és változatos taktika... -
HyperMonkey #57680 Miért raide és instákon kívül? Én raidelni szeretek. Taktikus harcok sok ember összehangolt harcával elég szórakoztató. Ezért jobb a raid mint egy 5 fős dungeon, ahol egyszerűen kevés az ember egy taktikus harchoz. A GW2-ben nulla taktika kell mindenhová, beleértve a nevetséges world bossokat. -
#57679 Szerintem a GW2-nek az a legnagyobb baja, hogy hosszútávon a félig HC/HC játékosoknak nem tud mit nyújtani. Nincs semmi progress és amivel ennek a hiányát helyettesíteni szeretnék az a living story. Aztán mindenki maga döntse el, hogy ez mennyire sikerült nekik.
Személy szerint nekem ez a valutadömping nagyon nem tetszik a GW2-ben. Van egy rahedli token + laurel + karma + gold. Aztán rohangálni kell, hogy mit hol lehet felhasználni (és még ki tudja mennyi új kerül majd be). -
HyperMonkey #57678 A havidíjas modell már nem életképes a wow-on kívül sehol. A jövő a B2P vagy az F2P modelleké, és ez érthető is.
A GW2 instákban kb nulla taktika van, éljétek túl és menjen le a boss. És ezt is megértem, ahol nincsenek szerepkörök, oda nem lehet pont emiatt taktikus harcokat tervezni, mert a bosst üti aki éri, akit a boss üt az elugrik, kimászik a piros körből vagy addokat öl, és kb ennyi. Nézz meg egy wow raid boss harc összetettséget (nem LFR). Ezen kívül érdemes egy pillantást vetni a wowban lévő epix küldetésekre. kevés van, de lesz még. Anno volt a Benediction, a Rokh'Delar és most a warlock zöld tűz küldi. Aztán a legendary itemekért a küldetések (amik mára kicsit furává váltak ez igaz). A GW2-ben a legendary itemért farmolj hónapokat, és kapsz egy szar kinézetű, statjaiban egy 5g-ért megvehető cuccal egyenértékű valamit. Pl egy legendary shortbow-t, ami pónikat (!!!) lő ki nyílvessző helyett. -
#57677 Most viszont te írd le nekem légy szíves, hogy endgame-en mit lehet még csinálni a WoW-ban és Riftben (a raidek és insták farmolásán kívül). -
#57676 Ez a "mit lehet még csinálni?" a leghülyébb kérdés amit fel lehet tenni (ne vedd személyesnek). A WoW-ban mit lehet még csinálni? :)
De azért adok tippeket ha ennyire el vagy veszve: a pvp és wvw mellett a pve-ben is tudsz még tenni-venni. Pl. legendaryt fabrikálhatsz, az achievementek gyűjtése is fun (jumping puzzle-k, dungeonok, exploring dolgok - sok rejtett hely van), aztán ott vannak a living story-k, amik szintén üde színfolt a játékban és leköthetnek egy időre, utána meg úgyis jön a következő, és erre nem mondhatod hogy nincs új pve tartalom end-game-en. :) Aztán ha úgyis ilyen gear-függő vagy, akkor rámehetsz a különleges vagy szebb holmikra, vagy az ascended gear-re. -
#57675 Most ez a trend, úgy néz ki, hogy még a betlüfíldek is átmennek majd f2p-be, mer csak így lehet huzamos ideig fent maradni. Jogos, én sem vagyok hajlandó már havidíjat fizetni SEMMIÉRT. Mivel nem tudok időben kötődni semmihez, így csak kidobnám az albalakon a pízt. (nem beszélve arról, hogy amit nem tudok kipróbálni, na azért végképp nem fogok fizetni hosszútávon még úgyse) -
#57674 Nem tudom, nekem nem kaotikus. Neked sem lenne az szerintem egy idő után, csak túlságosan bele vagy rögzülve a wow-os rendszerbe. Én többet az életben a tank-healer-dps kifejezést nem akarom hallani, az tuti! Itt azt és úgy csinálok harc közben ahogy akarok, és ez a jó, hogy hagynak játszani a saját akaratom szerint.
Rift: mellesleg sokat elmond az is, mikor egy mmo fizetősből átmegy ingyenessé... -
#57673 GW2be nekem csak ez a skines rendszer nem tetszik, h kb csak skineket lehet venni, stat az mindig adott alig van eltérés.
Szvsz a GW2 egy nagyon jól megcsinált játék, az tetszik benne a legjobban hogy nem egy időgyilkos játék. Nekem mindig van aranyam, sokat kell változatosan instázni és WB-ket ölni. -
HyperMonkey #57672 GW2-ben max gear megvan. Map 100% megvan. Szakmák is. Sztori is. Mit lehet még csinálni? A wvw sosem érdekelt.
Plusz ez a "nincs dedikált szerepkör" miatt az insták egy káosz rohangálás ugrálás az egész, a legrosszabb ötlet amit valaha láttam. -
#57671 Pont ez az, hogy a wow egy gear-farm játék. A gear az isten, attól vagy több ha jobb a geared. A gw pedig nem erre helyezi a hangsúlyt, hanem mindenki viszonylag hamar és könnyen hozzájuthat a maxos holmikhoz, onnantól pedig nincs hendikepped a többi játékossal szemben, pvp-n is az ügyességed és a taktikád számít. (De gw-ben millió más dolog van amivel foglalkozhatsz endgame-en.) Ahogy látom te pont a wow-nak ezen rendszerébe vagy belerögzülve, és ezt tartod normálisnak. Én meg pont nem azt tartom normálisnak, hogy az nyer, akinek jobb gear-je van és annak van jobb gear-je aki napi 25 órát tud a játék előtt ülni, és így ő a jani a játékban. Ahogy azt sem tartom normálisnak, hogy ezer skilled van, de mivel épkézláb ember ennyit nem tud _megfelelő hatásfokkal_ használni, ezért mindenki makrózik. Tehát summázva, csak farmolod a gear-t látástól vakulásig, de eközben is egy makró dolgozik helyetted. A Rift-et amennyire láttam, rendszerét tekintve egy mezei WoW klón, tehát sok jót attól sem feltételezek.
Housing van a LOTRO-ban is, azzal is játszottam. Eleinte tetszett az ötlet, aztán idővel rájöttem, hogy oltári felesleges, mert 1. nem vagy a házadban szinte soha, mert valahol mindig játszol, 2. mások sem fognak ott ácsorogni a házadban partyt szimulálva. Tehát a LOTRO-ban is van housing, de oltári kihasználatlan, és igazából felesleges. Legalább valami motivációt vagy feladatot tehettek volna bele, hogy az emberek a házakban (sajátban és máséban is) időt töltsenek. A Rift nem jobb semmivel mint a GW2, ez legfeljebb neked is csak a szubjektív véleményed. -
HyperMonkey #57670 Hát igen, jogos. Tényleg van több különbség. De aki valóban más és jobb harcrendszert akar annak Tera vagy Neverwinter ajánlott.
Kata:
Neked is sokban igazad van, de ez elég szubjektív. Én is wowozok a headstart óta, közben sok mást is kipróbáltam. Viszont az én szemszögemből a wow sokkal jobb mint a GW2, mert a GW2-ben 2 hónap alatt 2 karinak is összeszedtem a fullos exotic geart, megvan a 100% map completion, kész a sztori, így az ég világon semmi nem motivál hogy belogoljak. Semmit nem tudok csinálni. Június 12-én jön az F2P Rift. Na ott aztán van tartalom dögivel, és engem pl a housing rendszer nagyon érdekel. Az én szemszögemből a Rift pl valamivel jobb mint a wow, és mérföldekkel jobb mint a GW2, és az is ingyenes (lesz).
-
#57669 - csapkodhatsz akár a levegőbe is és a ki nem jelölt ellenséget is megütheted
- nem kell ütögetni a tabot, csak hogy végre a kívánt célpontot szeresd
- nincs hőkövetős fireball, azaz ha valakire lősz, az nem biztos, hogy talál is
- dodge
- combo field + finisher (ez is a dinamikus harcrendszerből elered)
- nincs GCD
Eltekintve ezektől, mit tettek értünk a rómaiak :) -
#57668 De ne felejtsük el, hogy a kevesebb PVE tartalom annak köszönhető, hogy a WoW már 10 éve fut, jónéhány kiegészítés kijött hozzá, a GW2 szinte most kezdett 8 hónapja. Majd itt is biztosan lesznek kiegészítők, amik a PVE tartalmat is növelik.
---
Másrészről látom megint megy a lovaglás, hogy a WoW vagy a GW2 a jobb. Én is WoW-oztam egészen a (röhejes) pandás kiegészítőig, látom a különbségeket. A GW2-t minden téren jobbnak, szórakoztatóbbnak és élvezhetőbbnek tartom, a WoW rendkívül monoton és unalmas volt számomra. A WoW is olyan kicsit mint az Apple termékek, jóval nagyobb a hype körülötte, mint amennyit valójában nyújt, nem beszélve arról, hogy baromi drága.
Az endgame-t tekintve a WoW borzalmas volt, mikor hatszázadszor ugyanazt a raidet vagy instát farmoltuk és más lehetőség nem volt, a pvp pedig egy kalap túró volt. Ezzel ellentétben itt GW2-ben listám van, hogy miket kéne még csinálnom így endgame-en, ami valószínűleg még több hónapra le fog kötni és le fog ültetni a játék elé. A WoW ezt nem tudta produkálni. A WoW a maga idejében forradalmi mmo volt, ez tény, de azt is el kell fogadni, hogy eljárt felette az idő, és az általa traktált, szentírásnak tartott szabályok nem feltétlenül jók, ezt bizonyítja a GW2 új rendszere is, amit imádok. -
ezustszem #57667 Ok. Nincs healer. Eltero a spellek szama. Ha kijelolsz valakit attol meg sebezheted az elotted levot. Nem csak a 2h sword sebez korulotted lenyegeben minden fegyoval tudsz sebezni magad korul. A gear lenyeges lehet wvw-ben de csak max masodlagos. A kombo renszer stb
-
Shaenis #57666 Sok másban is. Kapásból nem igaz, hogy target lockos. Target nélkül is tudom használni a skilleket. A valóban target lockos rendszerben nem lehet használni a skillt, ha nincs kijelölve, és nem lehet használni, ha ki van jelölve de rangen kívül van. GW2-ben ha suhintok a greatsworddel, és előttem áll valaki, azt meg fogom ütni akkor is, ha nincs kijelölve. Vagy akkor is, ha más van kijelölve. Még akkor is, ha nem is tudom hogy ott van, mert stealth-es.
A skillrendszer pedig még jobban eltér, de abba most nem megyek bele, mert csak a harcrendszerről volt szó. -
HyperMonkey #57665 Ok, akkor a dodge-on kívül miben tér el? -
ezustszem #57664 Bocs , de a harcrendszerre utaltam.... -
HyperMonkey #57663 Csak a harcrendszerről volt szó. Abban meg nem sokkal különbözik. Ahogy az összes target lock rendszer sem. -
ezustszem #57662 Pont eleg momentumban kulonbozik a wowtol, hogy teljesen mas legyen. A szerinted az meg nem valos teny. -
#57661 Gw2-ben valóban nincs az a klasszikus endgame tartalom és ezért x hónap után félre teszi a játékosok nagy része. De azért minden hónapban van valami update, ami miatt érdemes legalább pár napra újra elővenni és szétnézni, felfedezni, hogy mi változott.
Anet szerintem még csak tapogatózik, hogy merre lenne értelme tovább vinni a játékot. Perpill ugye a living storyval küzdenek (utóbbi már kezd szórakoztató is lenni), szóval én még nem írtam le a játékot :)
-
HyperMonkey #57660 A fórumokban egy esetleges új vagy leendő játékos tudni akarja hogy megéri-e megvenni, és MMO lévén van-e benne hosszú távú endgame tartalom (általában wow tartalmakhoz mérik).
A GW2 esetében az a válasz az hogy:
1. Igen, megéri megvenni mert sokkal többet nyújt mint egy single game
2. Nincs benne hosszú távú endgame tartalom
-
HyperMonkey #57659 A GW2 harcrendszere nem sokban különbözik a WoW-tól (abban is lehet mozgás közben castolni a legtöbb kasztnál). Ha meg valaki üdítően eredeti harcrendszet akar, akkor ott a Tera vagy a Neverwinter. Na az egyedi és más. A GW2 ugyanaz a target lockos harcrendszer + dodge. Az meg hogy a 2H kard egyszerre több ellenfelet sebez az nem a harcrendszer miatt van hanem ilyen a skill. A WoW-ban és a Rift-ben is van olyan skill ami öbb targetet sebez. Ez skill tulajdonság, semmi köze a valós fizikához vagy a harcrendszerhez.
Az meg hogy van 10 skilled + weaponváltás, nem egy nagy valami, más MMO-ban sokkal több skill-t kell használnod.
Lehet hogy a raid-ben napi/heti/akármennyi órát seggelsz, de legalább van rá lehetőség ha van rá igény is. A GW2-ben hiába lenne igény, nincs lehetőség. Mindegy, felesleges a vita, az hogy a GW2-ben nincs endgame és ezért rengetegen hagyták ott, az tény. Ez ellen postolni felesleges mert ez valós tény.
Ettől függetlenül megéri megvenni, mert igaz hogy végigjátszod és annyi, de egy single játék se nyújt többet hasonló árért, és azért a GW2-ben több van jóval mint 5-10 óra tartalom.
-
Murmur #57658 Valóban jóval kevesebb pve tartalom van a gw2-ben, mint más, raidelős mmo-ban, de azért leköti az embert egy darabig, amíg minden dungeonnek végigveri a story és exp. módjait, meg fractals-ban is megy "néhány" kört. Casual játékosnak szerintem ez + a pvp egy darabig megteszi.
(Arra kíváncsi lennék, hogy akik azt mondják, semmi endgame tartalom sincs, azok végigvertek-e mindent legalább egyszer a játékban. :)) -
Jammal #57657 Elég nagy baj ha annyi jött le gw2ből, hogy csak dodgeban tér el wowtól. Gondolom az nem is számít akkor hogy nem egyhelyben állós castbar nézegetős játék ahol ha fél ember méretű 2h kardod van az igen is több targetet sebez ha lecsapsz vele és még a global cooldown sem teszi tönkre a játékélményedet minden egyes gomblenyomás után. Nem mindenkinek való a játék, de nem kevesebb mint ezek az öreg sótlan mmo modellek amik már csak azért léteznek, mert a legtöbb Ázsiától nyugatabbra élő mmo playernek a wow volt az első és azt tömködte a fejükbe, hogy egy játék csúcspontját az jelenti, hogy napi 4 órát seggel egy raid instában azt megelőzően pedig órákat grindel és félnek ettől elszakadni az emberek, vagy nem tudom milyen beteges kényszer miatt nem látják ezt be. De egyébként megfér egymás mellett a 2 mivel nem havidíjas a gw2 és szerintem ha valaki igényesebb kicsit és pvp beállítottságú az gw2ben teszi azt, de a pve is szórakoztató. -
HyperMonkey #57656 A GW2 harcrendszere csak a dodge-ban tér el a WoW és a Rift harcrendszerétől. A PvP se kizáólag skill based, ugyanis mint minden MMO-ban vannak erősebb kasztok, balance sosem lesz igazán. Ezen kívül az állításod csak és kizárólag az SPvP-re vonatkozik, ami pár meccs után dögunalom. Ha valaki a GW2-ben PvP-ni akar, az WvW-ik ahol ugyanúgy megvan a gear dolog mint a WoW-ban illetve Rift-ben.
Amennyiben a playert a PvE érdekli, úgy a Rift össze sem hasonlítható a GW2-vel, ugyanis a Rift-ben van elég sok PvE endgame, a GW2-ben meg semmi.
-
Jammal #57655 Persze ez csak a te véleményed. A Rift "szép" és jó, de ugyanaz mint a wow ami pár éve még kielégítette az embereket, de ma már kevés szerintem, tehát ha valaki újra vágyik semmiképpen sem jobb mint a gw2...sőt. Már csak a harcrendszer és a skill based pvp(nem gear to win) miatt sem. -
HyperMonkey #57654 GW2 helyett inkább várd meg a Rift június 12-i F2P-re váltást, ugyanis grafikát kivéve (az is szép) mindenben jobb mint a GW2, ráadásul állandóan frissülő endgame is van benne, és még saját házad is lehet -
HyperMonkey #57653 grae gind = gear grind
Billentyűzet error :) -
HyperMonkey #57652 A legtöbb MMO-ban az endgame a raidről szól, illetve az előzetes dolgokól, hogy szedj össze geart hogy minél keményebb, nehezebb contentekbe mehess be és csinálhasd végig. A WoW-ban, Rift-ben stb van olyan endgame content, ami miatt érdemes max szinten is belogolni. Egyre jobban nerfelik az olyan dolgokat, ami gátol a legújabb endgame content elérésében. Ez casual játékosoknak jó. Nem feltétlenül a grae gind az amiről szól a dolog, érdemes látni az endgame-et. Ha klánban vagy akkor nem az agyonbutított LFR van, hanem normál / HC raid, ami elég nagy kihívás lehet.
A GW2-ben semmi ilyen nincs, aki mást mond az hazudik. 2005 májusától MMO-zok (WOW headstart), de ez idő alatt majdnem az összes MMO-t kipróbáltam. Szóval arra számíts, ha a GW2-ben eléred a lvl80-at, és nem szeretsz napi szinen hosszú órákat WvW-zni (nekem nagyon nem jött be), akkor a játék teljesen értelmét veszti. Pár explorable (HC) instát lenyomsz, a gear jön szpéen innen is, karmából is meg AH-ban is vehetsz. Egyformák, egyik sem erősebb a másiknál. Ez egy casual game, annak nyújt hosszabb szórakozást akik napi 1-2-3 órát játszanak. A Wow pl más, ot találsz hosszútávú célt, mókát. A GW2-ben nem. Egy dolgot tarts szem előtt, NINCS ENDGAME!!!! Ez nem egy kitaláció, ez egyszerű és valós tény. Ha a WvW nem köt le, akkor végigtolod a sztorit és a játéknak vége. Ennyi.
-
#57651 Hát pénzed az most sem lesz, mert a buzgár játék nem ad, ha belegebedsz sem. -
FNightWalker #57650 Egy-két dolgot kihagytam az előző hozzászólásomból:
Meg az ami zavaró volt a WoW-ban, az hogy minden terület egyforma. Nincsenek játékosok, szinte ugyanazok a questek. Egy idő után, már zavaró volt az hogy ölj meg 15 mobot, szedj 15 gyógynövényt, majd vidd el az NPC-nek.
Amikor GW2-ztem, volt egyfajta kihívás a területekben, felfedezések, nem tudtad mi vár rád az adott barlangban, stb. Nem volt kiszámítható a helyszín. Mindig voltak látványos dolgok, akár egy vízesés akár más.
Ha jól emlékszem, talán azért hagytam abba, nem is igazából az unalom végett, hanem az végett hogy sosem volt arany... és sosem tudtam semmit megvenni.
Bocsi, az összefüggéstelen mondatokért, de sietek.:) -
FNightWalker #57649 Sziasztok!
Olvasgattam egy-két fórumot, hogy említsek egyet: Frostshock.eu. Ott van egy téma, és igen csak boncolgatja egy-két ember azt hogy a játékban max. szinten nincs mit csinálni. Azaz körül-belül egy-két hónap alatt belehet fejezni a játékot. Volt már karakterem, amivel játszottam, megszereztem neki a skineket és nem nagyon tudtam mit csinálni. Ezért eladtam és elmentem WoW-ozni. WoW időpocsékoló játék. Második karakterem felhúzása után, rájöttem hogy ez unalmas. Miért ? Az hogy naponta két órákat kell napiznom, még akkor is HA van értelme, nagyon sok... meg a folyamatos "grindelés" ha mondhatom így. Az hogy megszerzek itemeket, mehetek raidelni... aztán megint ugyanez... farmolom az adott raidet megvan az item jön a következő. Inkább úgy döntöttem abbahagyom. A kérdésem az volna, mennyit változott a játék tél óta ? Valóban unalmas a 80-as élet ? valóban nincs mit csinálni ? -
FNightWalker #57648 Oké, köszönöm. Amint lesz accountom felkeresem őket mindenféleképpen. Azt tudod-e mennyien vannak a guildben és hogy abból hányan játszanak aktívan ?