Guild Wars 1-2 MMORPG
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A hétvégén elkezdenék játszani a játékkal, de nem igazán tudom melyik szerveren kezdjem el. A linkelt novemberi szavazás alapján a Whiteside Ridge a nyerõ, viszont nem tudom, hogy várható-e az emberek átmozgása másik szerverre. Lesz ilyen? Ha igen, akkor melyik szerveren lenne érdemes kezdeni?
Olyan szerveren játszanék szívesen, ahol sok a magyar.
Köszi a válaszokat!
Erre a mutatvanyra szukseg van mas szerveren?
Most, a por mutatja a szél testét, mint a papíron a képet a festék Az érzékek tébolyán kuporgó halál, Tollaskigyó a biborkaktuszon nézd szandra...
GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox
Ez egy számítógépes játék! Lehet, hogy én nem értem még el a teljes kocka állapotot, de rohadjak meg, nem értem mirõl megy a duma.
A GW2 egy hatalmas területen, remek sztorival megtámogatott, millió lehetõséget ajánló JÁTÉK. Az ember beloggol, és 3 percig csak azon gondolkozik, hogy ma mit csináljak: Explore, Story, PvP, WvW, Dungeon, Fractal, vagy csak fát fágjak?! Én november eleje óta játszom, mindezidáig egyetlen karakterrel, aki kb egy hónapja lett lvl80, és most jelenleg ott tartok, hogy:
- Story mód még nincs befejezve (bár már Orr-on vagyok)
- A map eddig 51%-ban van felfedezve
- PvP-be eddig csak beleszagoltam
- WvW-ben heti 1x-2x lenézek, hatalmas buli
- Dungeont talán kettõt ha megcsináltam
- Fractalt még egyet sem
- Craftom a béka segge alatt
Napi szinten játszom 1-2 órát (hétvégén kicsit többet), egy klassz kis guild alvezére vagyok...és mégsem értem mirõl van itt szó.
Komolyan, csak én vagyok villamos?
Most, a por mutatja a szél testét, mint a papíron a képet a festék Az érzékek tébolyán kuporgó halál, Tollaskigyó a biborkaktuszon nézd szandra...
Ha valaki még gyorsan költözni akar mielõtt fizetõs lesz, nem árt ha tudja merre induljon.
De a nem állandó csapatot, én nem egy nemzetközi pugra értetem. Mert azzal még hamarabb elvérzik az ember, mondjuk egy swampos pályán. 😊
30-as szint hú de messze van az még (nekem legalábbis), meg oda ugye kell valami agony ellen is mert 10 felett jön az agony, ha nem tévedek.
Fórumokon meg sokan panaszkodtak, hogy a 30-as insta borzalmasan nehéz 😄
80-as szintig esetleg élvezni fogod kábé egy hónapig (bár ha a gw1 nem fogott meg, akkor szerintem ez se fog, eléggé hasonló a hangulata).
Ha nem szeretsz pvp-zni, akkor sem ajánlanám.
Én is az aiongrind elõl menekültem ide, és maximálisan bejött (ami ott nem teszett, az itt pont jó).
Instánál (fõleg ha puggal mész) a legszebb ajándék, ha elérsz a végére ("fractal" instánál meg egy szint után esélyed nincs továbblépni összeszokott csapat nélkül.)
Deklaráld légy oly szíves neked mi jelent a cél? (instával, lepek hajkurászással, stb-vel kapcsolatban)
- Mert nem érdekel a gear grind, nem érdekelnek a skinek. Akkor mim érdekel mi a cél, mi az elvárt jutalom? Nehéz megfelelni egy kérdésre amirõl azt sem tudjuk, hogy mit is kérdeznek valójában.
Nem sértõdött senki meg (rajtad kívül) mert amit te hiányolsz a gear grind még ha te nem is szereted a grindet, bár ez kisé ellentmondásos. De azt mondod, a skin nem érdekel de jutalmat akarsz akkor az nem más mint a gear grind. Ez nincs gw2-ben.
De mit írjon mást az ember neked, ha ennyibõl nem jön át, hogy ez a játék milyen. Néz szét olvass cikkeket, nézz videókat, vagy keres egy embert akinél kipróbálhatod.
Nem vagy elzárva semmitõl, csak guild nélkül szarabb puggal instázni vagy jó vagy kritikán aluli. Wvw normális társaság nélkül szolozni reménytelen. Pve open world eventek egy része nem csinálható társak nélkül, de azok úgyis kerülnek randomba, tehát az simán szolozható. De nem értem az ockodást a guild-tõl. Amúgy elégé csapat orientált játék úgy élvezhetõ igazán. Másrészt itt ne gondolj hosszú órás instákra pl a cof lenyomható 20 perc alatt, de egy ac sem hosszabb 30-40-nél. Egy TA is tolható 30-40 perc alatt némi futi-futival. Itt nincsenek hosszú órás nyûglõdések (raid).
Amúgy mit értesz jutalmon? Mert ergo nincs semmi extra jutalom. instából token, fractalból relics, beváltható cuccra ennyi. Vannak achik, de semmi extra. Nincsenek extra dolgok mert mindent több féle képen szerezhetsz meg. Ahogy neked tetszik exo set lehet karmából, tokenbõl, tp-bõl goldért, craftolhatod, de mind ugyan olyan csak más a kinézet és a stat elosztás, de midnegyik összességében ugyan annyi statot, ad ugyan annyi védelmet, stb... Ugyan ez a fegyverek.
Nem értem nálad mit jelent a cél fogalma? Mert csak a jutalmakat emlegeted, de itt nincsenek jutalmak a hagyományos értelemben véve, 80 után a gear a skin-rõl szól ennyi (ami téged ugye nem érdekel). Van a legendary fegyver mint cél de mint mondtam az is csak skin és meglátásom szerint nagyobbik része bûnronda 😊 De az pl hosszútávú cél már ha mindenáron ilyen kell neked. De ott sincs semmi extra a legendaryval sem leszel egy automatikus mészáros , sima exo fegyveres simán lecsap ha jobban játszik például.
Na mindegy szerintem kaptál elég választ ha nem elég vedd meg, de ha nem fog tetszeni csak magadat okold én figyelmeztettelek. 😛
Sajnos nekem csak az jött át, hogy ez nem egy gear grind MMO, ez egyedi, ez más vagy 20X leírva. Én erre ugyan ennyiszer leírtam, hogy nem ez érdekel. Ezt már az elõtt tudtam mielõtt ideírtam. Igazából tényleg az érdekelt, hogy van-e valami jutalom, cél ami miatt érdemes instázni, felfedezni, küldetéseket csinálni, lepkéket hajkurászni a réten stb. Nem az érdekel, hogy mennyivel leszek jobb ha 20 órát ölök bele annál mint aki csak 2 órát. PVP-nél tudom, hogy csak plusz rúzst kapok érte, ha komolyabb cél csak akkor van ha egy állandó csapatban nyomom. A másik ami érdekelt, hogy mennyire vagyok elzárva a tartalmaktól, ha nem szeretem a guildet vagy az állandó csapatban való mozgást.
Kryon
Láttam már párat, nem ez a döntõ. A játék tetszik, meg fogom venni egyszer, csak a kérdés az mikor.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
<#wave>#wave>
Selenarctos. Legendary Hero of Warhammer Online. Sárkány Lovagrend - Desolation defender
Ahogy azt sem, hogy nem bírom a grindet. Én egy célt kérek, nem grindet. Viszont sajnálom, de nekem az, hogy csillámpóni feszítsen a homlokomon nem cél. Egy jól kinézõ szett megfelelõ, de azt ugye 1X kell kiütni, utána meg semmi. Nekem ez sajnálom nem kell, ezért kérdeztem meg, hogy GW2 ilyen-e, mert nekem eddig sajnos ez jött le. Persze látom nektek egy ilyen feltételezés is hatalmas sértés. 2 embertõl kaptam eddig értelmes választ. Az egyikük próbált más MMO-kat ajánlani, a másik pedig cáfolta.
Mephike
Nálam 2X kell megfelelni egy MMO-nak. 1. Mikor belogolok, 2. Hosszabb távon legyen ami leköt, vagy legyen benne valami ami megfog ami érdekel. Eddig 3 MMO volt ami 1 napnál tovább több hónapig érdekelt. Ebbõl viszont csak 1 teljesítette mindkét feltételt (WOW). Az elsõt az Aionnak sikerült teljesítenie még, de a grindfeszt miatt végül elegem lett belõle. A 3. a GW volt, egy csomó minden megvolt benne ami érdekelt, de valahogy nem tudta kompenzálni azt a csalódást amit elsõ belogolásnál éreztem.
Ebbõl kifolyólag tényleg sokat segítene egy teszt idõszak, de mivel a 2. pontot ezzel sem tudom tesztelni így nem feltétlenül megoldás a számomra.
- 1. Lehet összeszedni különbözõ kinézetû armorokat. Egy szintû mind, statok mások de azok sem olyan elképesztõen sok variációba léteznek. A kinézet sok féle, ergo a skin dönt szerintem. Minden exo páncél ugyan annyi védettséget ad fajtánként. Tehát két heavy exo páncél között nincs különbség védettségben. A fegyverek ugyan azok két exo sword ugyan annyit sebez, se kevesebbet se többet. (Nincs gear progress)
-2 Legendary fegyverek. Ugyan az mit egy exo csak spec animációja van. Sebzés annyi mint egy exo, majd ha lesz idén ascend akkor talán lesz némi különbség egy exo és egy legendary között ami amúgy az ascend szintjét fogja kapni. Na ezeket a fegyvereket csak igen hosszú idõvel lehet õsze szedni.
-3. pvp mindenki ugyan olyan gear-el fegyverrel indul neki. Mehetsz ide már 1. es szinten is ugyan olyan leszel mint egy 80-as. Ergo ez szint függetlenül játszható end game, a rewardok pontok amiket skinre válthatsz, semmi extra plusz erõsebbé tevõ cucc. Nincs ilyen szinten itt sem gear progress.
-4. wvwvw: Ide is jöhetsz alacsonyabb szinten felskáláz, de nincsenek meg a trait pontjaid, ezért biztos gyengébb leszel valamivel mint egy 80-as. Itt sincs semmi extra reward, eshetnek badage-k amiket exo armorra fegyverre válthatsz ami ugyan olyan mint más exo fegyver és páncél. Itt a pve geared van ami pont olyan erõs mint az ellenfeledé tehát nincs mindenkit lecsapó kard, mindentõl védõ csoda páncél.
Na ezek egyeznek az elvárásaiddal. Nincsenek raidek, csak 5 fõs dungeonok, meg a fractal ami egy speciális randomban változó, végtelen szinten erõsödõ 5 fõs dungeon. A dunegon reward token amint kiválthatsz különbözõ kinézetû exo armorokat, amik ugyan olyanok erõsek m int más exo armorok. A fractálban jobba loot kicsit, de ott sem esik über páncél sem über fegyver mert olyan nincs a játékban. A fractálban a magasabb szint elérése a cél de nincs reward se semmi extra amit azért kapnál mert hû de te már 20-as szinten vagy.
A játék igazából jól játszható single sítulsban is de igazán csapatba érdekes. Wvw csak csapatban érdekes, dungeon nem solozható, sõt a mapokon a groupos küldetések sem azok. inkább csapat orientált játék, szerintem.
Na ezek után szerintem összevetve a te leírásoddal nem hülyeség azt állítanom, hogy ez neked nem fog tetszeni.
Sok mindenben eltér egy hagyományos mmo-tól, de megvannak benne a hagyományos mmo elemek is. De itt semmivel nem leszel erõsebb csávó ha napi 16 órát tolsz bele mintha napi 2-t.
Van akinek ez bejön de van akiknek nem. A te leírásod és szöveged alapján az jön le, hogy te szereted a gear progresset, szereted, ha sok kockulás jutalam az erõsebb karakter, erõsebb gear. Ilyen célokért vagy hajlandó játszani, na ezek itt nincsenek.
Remélem ezt így már nem anyázásnak veszed. De a döntés a tiéd, csak ne vakítson el esetleg az amit leírnak. Mert ha én itt rábeszéllek a játékra és neked nem jön be szerintem jobban kitolok veled, mintha szerinted anyázásnak tarot rövid választ adok róla, hogy nem fog tetszeni neked, szerintem.
na peace 😊
Jelentkezés a fórumunk Toborzó topikjában: LINK
Elvárások:
- 18+ életkor
- használható mikrofon, ts, net, pc
- csapatmunka, állandó ts használat, kommunikáció, együttmûködés
Smithwarden: Megértem amit írsz, meg nem is. Lehet nektek tényleg más MMO való, és ezt most nem cikizésként írom. Arra azért még kíváncsi lennék, hogy sPvP-ben meddig jutottatok.
Például ez nekem külön tetszik, nem kell hajtanom, hogy hûha legyen meg a jobb gear mert különben pvp-ben esélyem sem lesz, különben nem visznek be. Meg nem azért gyaknak agyon mert valakinek ott fityeg egy akármilyen kard/bot a kezében ami atombombákat üt/lõ. Meg nincs olyan armorj-a ami az atomcsapást is túléli. Hanem azért vert le mert ügyesebb volt vagy én bénább. Ez számomra kevésbé frusztráló.
Az meg tény, hogy jó néhányan megvették mert azt hiték ez valami wow verõ wow 2.0, de nem az aztán a csalódottságuknak a fórumokon adtak hangot, mert nem azt kapták amit vártak, holott senki nem ígérte azt nekik amit vártak. Ezzel meg csak azok idegeit nyomták fel akiknek elsírták bánatukat. Ettõl akarnám a fórumot és téged is megóvni. mi volt ebben a sértõ azt nem tudom.
Megkérdezted neked való -e, tetszene erre kaptál választ dögivel, hogy nem. De ha akarod vedd, meg und meg 2 hónap alatt mert nincs újabb gear, nincs miért grindelni csak csilámpóni és sírd tele a fórumot aztán majd meglátod mi az anyázás.....
Nem nekd való ez a játék ennyi, nem jobb nem rosszabb mint a wow ez más ennyi.
A lenyeg az, hogy a 10-bol 9-en abbahagytuk / szuneteltetjuk 1-2 honap jatek utan a GW2-ot. :p
Nem feltetlen wow 2-ot vartunk (de felig-meddig kicsit azt is), jo grafikaval, jobb/fejlesztett quest es egyeb uj rendszerekkel, es sok uj "meglepetessel".
Bar hozzateszem a legtobb emberke kozulunk nem is wowozott, szoval nem amiatt hagytak abba, mert a "wow jobb".
Amiert abbahagytuk: a soksok ujitas es rengeteg pozitivuma ellenere a jatek valahogy gyorsan unalmassa valt lvl80 utan.
Nem kell grindelni oke, de ahogy te is irtad csak skinekert jatszani...lehet valakinek ez eleg, de ez (sokkal) unalmasabb, mint a grind. :p
Vagy grind helyett inkabb mashogy fogalmaznek: ha megkuzdunk valamiert, akkor akkor legyunk is erosebbek kicsit tole, ne csak kinezetben jutalmazzon a jatek. 😞
Oke vannak tok jo instak, gyonyoru tajak es bossok.
De single jatek es coopozas csak a kinezetert nekunk nem eleg hajtoero.
A tobbi MMO-ban (es persze wow-ban is) a legtobb embert es ismerost a kovetkezo hajtotta es tartotta a jatekban: PvE vagy PvP-bol jutalmak / jobb cuccok, amikkel azutan a PvP csatakban (haverokkal egyutt) erosebbek lesznek.
A masik fontos (talan nekunk a legfontosabb) resze, hogy a PvP ami gyenge labakon all es tobb sebbol verzik is (perpill).
Itt PvP-ben 1-es szinten belephetsz mar, mindenki ugyanazt a lvl80-as egyenruha geart megkapja es lehet is utni egymast.
Oke, hogy nem kell grindelni es total "fair" az egesz azonnal.
Csak uncsi. :p
A PvP balance is elegge el van rontva, valamelyik kaszt vicc kategoria, valamelyik tul eros.
Es eddig nem nagyon javitottak ezen sem a megjelenes ota, ami azert mar nem most volt. :p
Remelem most nem jon nekem mindenki a topikban, hogy "ez nem wow" es ez direkt igy van kitalalva, stb.
Csupan leirtam amit tapasztaltunk a jatekkal kapcsolatban. :p
Tobb ismeros nem is MMO-zott elotte, szoval nem viszonyitott mashoz, hanem elkezdte a jatekot elvarasok nelkul, alapbol tetszett neki (a single, questezos resze szuper) es 2-3 honapon belul abbahagyta gyakorlatilag szinte mindenki.
Nincs eleg kontent a jatek vegen: nem sokat nyujto PvP es az erosebb cuccokert kuzdesenek hianya.
Ha ez nem fog nagyon valtozni, akkor nekunk ennyi volt ez a game.
De patchekkel es kiegeszitokkel (sokkal) jobb is lehet vagy lesz a jatek.
Majd idovel kiderul.
"Az internet lemaradt technologiailag..." :D
\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM
X
Selenarctos. Legendary Hero of Warhammer Online. Sárkány Lovagrend - Desolation defender
X
Lenne egy kis problémám, nem fejlõdök olyan gyorsan, mint ahogy a területek következnek.
17-es vagyok, de már minden kész körülöttem, a következõ területre kellene átmennem, de ott már 20-21esek voltak. Human területen questelek, menjek át más fajok területére? Szerintem nem kellene, hogy szükség legyen rá.
Wvw mitõl fejlõdök? Mert tegnap egy órát játszottam aktívan, de fél szintet haladtam csak.
Köszi!
Üdv
Inkább a casual játékosok táborát erõsítem.
WOW-ot is megunom, volt is egy több mint két éves kihagyásom. Igazából az lenne a lényeg, hogy pár hónapig el tudjak vele lenni, még kedvem van MMO-zni, majd mikor megint kedvem támad vissza tudjak rá térni. Elõfizetésesbõl emiatt 1 mmo is bõven elég, ezért nem foglalkoztam soha a Riftel, bár lehet egyszer adok neki egy esélyt, hátha mégis meggyõz.
bujcsik555
1-et kötekedésnek éreztem sajnálom, azzal meg ne foglalkozz, hogy 2 akkor jött miközben a kommentet írtam, egy másik pedig annak elküldés után. Viszont igazad van Murmur próbált segíteni, csak elveszett a köpködõk között. Tõle elnézést kérek.
bujcsik555
Rohadtul nem bírom a grindet, viszont jobban utálom ha nincs mit csinálni mert bármit teszek annak gyakorlatilag 0 értelme van. Ezért lettem volna arra kíváncsi, hogy a GW-t mennyire ajánljátok, ha ezt utálom. Sajnos nekem eddig ez jött le, bár már sikerült kapnom erre egy választ, ami ezt megcáfolta.
#56254 #56255 #56262 #56263 #56266
Ezek akkor mind értelmetlen anyázások voltak a számodra? Érdekes elképzelésed van róla.
Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.
Thiefemnek 2 gear szettje van, egy Burst DPS és egy condi damage (Berserker - Carrion) , de van olyan build amihez egy harmadik kellene. Engineernek is kettõ (Berserker és Archon), annak most akarok majd condi damage-eset, csak nem tudok dönteni még. (Whispering - Carrion - Rampager)
És még ott vannak a 80 alatti altok ... WvW-re járok, mert élvezem, altokkal fejlõdgetek, instázni is szeretek, de oda inkább a tokenek és a pénz miatt járok 😊
Ha 1 professiont 1 builddel akarsz fullosra húzni, az is idõ (Fõleg ha fulloson Legendary + Ascended cuccot értünk) de ez a játék nem errõl szól ... 1 karakter több mindenre jó, ha mindet ki akarod próbálni (Vagy kipróbáltad már mondjuk sPVP-n) vagy váltogatni szeretnéd, akkor bizony eltart egy ideig, amíg minden meg nem lesz! És ezért is van értelme küzdeni.
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Tudod, amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.
[/cserf][/fülünyúl]
Nikosi
Nem WOW 2-t keresek. Pont az lenne a lényeg, hogy eltérjen a WOW-tól, ha arra vágyok amit ott megkapok akkor azzal játszok. Annak idején pont ezért vetem meg a 1-et, de az sajnos nem jött be. 3K-ért vettem, belefért, de 14-16K-t kicsit jobban sajnálnék ha nem jönne be, ha ez is lemegy 5 alá biztos megveszem, mert érdekel.
"telesírnád a fórumokat, hogy ez milyen szar az milyen szar."
Azt azért elárulhatnád hol sírtam tele a fórumokat, vagy szaroztam le a játékot. Utálok guildban, állandó csapatban mozogni, tehát ha erre kényszerít a játék, az nálam rohadt nagy hátrány. Másrészrõl, ha nincsenek célok, jutalmak akkor pár hétnél tovább nem köt le.
FNightWalker
Gratulálok
Azért látom felesleges volt feltennem a kérdést. Elõrébb nem kerültem, de kaptam anyázást. Legalább a "segítõkész" közösségben pont olyan mint a WOW.