63345
  • Strayhand
    Hagyjuk már ezt a haldoklik dumát. WoW-ról évek óta szajkózzák az elégedetlenkedők, hogy haldoklik. Ma már csak röhögni lehet az ilyeneken. Ezek szerint gondolom a WAR meg a Conan azok már halottak is. Szólj már légyszi azoknak, akik még mindig elvannak velük, mert nem vették észre. Az EVE is halott akkor a párszázezer előfizetővel.
  • Strayhand
    Abban, hogy "Massively Mutiplayer Online" hol van az, hogy milyen endgame-nek kell benne lennie?
  • kastil
    szerintem meg már halott, mert én még csak egy videot sem tudtam végignézni róla.

gw2 haldoklik valóban, de még van mit tenni ellene, egyetlen kieg sem jött még ki. gw1 pve része is factionsnél indult be. prophecies csak egy single player kampány volt ott is. aztán jött ab a pveseknek (me lássuk be az inkább a pveseknek készült, nem pedig a hc pvptábornak).. urgoz, deep, azért sok sok sok honapig lehetett "farmolni" őket. aztán a franc emlkékszik már mikor jött a hm, aztán ugye a többi kieg a dungeonokkel ilyen olyan amolyan armorokkal amikér lehetett farmolni ezerrel, grindfest titlek stb.

uw/fowot meg már ne is említsem, jatek elejétől a végéig folyamatosan szarrá volt farmolva
    a problema, hogy nincsenek igazán drága cuccok amiért megérné hajtani, csakk a legendaryk.
    gw1 tele volt rohadt költséges dolgokkal mint skinek, minik, titlek, modok. közös ah-t volt nagy kár betenni szerintem, nincs olyan amit ne találnék meg benne 1000+ számmal. így nem csoda, hogy ára sincs semminek.

(ezzel kapcsolatban valaki mondja már meg pls, hogy PL egy lvl5os medium akármiből miért akar EGY ember 100+ darabot venni merchant 2x áron? rengeteg ilyet látok, de mit kezdenek vele? ami salvageolva ad az olcsobb...)

ott se volt minden egyből, balance meg soha, csak a nerfek párhavonta más buildre kényszerítették az embert.

-

asszonnyal esténként kurva jókat játszunk, le se szarjuk pvpt... ha meg megleszünk 80 és nincs mit tenni, hát kezdünk valami más karit, mindegyik érdekel, meg biztos jön is majd még uj kaszt is. ritu mondjuk rohadtul hiányzik...

csak ez a kurva lagg idegel szarrá, valamit nagyon kezdhetnének vele, de még a többszáz panaszra sem reagálnak a ribancok.

van itt valaki, aki egy gyenge, e6600-féle 2 magos prockóval tolja? ha igen, milyen vgat tett mellé pve-re hogy elfogadható mediumon fusson? jelenleg másik gépben van egy ilyen, de csak egy hd3650 ami nagyon fog, felbontás eszi leginkább (há meg persze shader ésatöbbi vgat igénylő dolog... gondolkodom rajta h vegyek mellé egy 4850est mert az olcso de kéne vélemény előtte)

• HyperMonkey
    Igen nem kicsit elferdíted amit írtam. Látsz valahol olyat hogy én vagy bárki olyat írt volna hogy elmekóc aki még tolja?
    Szó sincs erről. Mindössze arról van szó, hogy bevallottan nincs endgame, csak a wvw ami a legtöbb játékosnak elégtelen tartalom. Egyéb endgame dolog nincs benne. Van aki kocka raider, van aki nem. De itt még az esélye sincs meg hogy bármit tudj csinálni lvl80-on a wvw-n kívül, ami amúgy is 1000 sebből vérzik. Ettől még van aki szereti, de ez MMO-nak lett eladva pedig nem az. Ennyi.

@t0xikus: Mert néger vagy, azért :)
  • t0xikus
    ez EVE online is haldoklik, kipróbáltam a trialt, 1-2napot játszottam vele, meguntam és le is töröltem. nem jött be nekem, tehát szar játék. ráadásul 1 ismerősöm tuti van, aki ugyan ezt csinálta és ő is abbahagyta. szóval mivel én ezt látom, azt kell mondjam haldoklik a game és mindenki abbahagyja:D
  • Strayhand
    Te hol látod a játékot elhagyók számát? Ahogy mondtam, ilyen alapon már évek óta nincs rendben valami pl. a WoW-val. Amúgy nem értem, miért nincs rendben szerinted az, hogy valaki megvesz egy játékot, aztán nem tetszik neki. Erre mondják, hogy ízlések és pofonok. Nyilván nem fog mindenkinek tetszeni, aki kipróbálja...

@Monkey,
    igen erre mondtam én is, hogy nem feltétlenül MMO-ként kell felfogni, és az MMO-s normákat ráerőszakolni. Vannak nem MMO-k is, amikkel évekig játszanak az emberek, egy FPS is le tud kötni, ha bejön a játékmenete, vagy ott a Diablo, stb.

Majd ha túl kevesen lesznek, max összevonják a szervereket, de amíg overflow van LA-ban, meg órás várakozás WvW-re, kicsit vicces olvasni, hogy kihalt a játék.
  • l3alF1aKe-
    Kicsit kifacsarod a mondatait nem gondolod?
    Pusztán a játékot elhagyók száma viszonyítva a megjelenés óta eltelt idővel tükrözheti, hogy valami nem stimmel a tartalommal.
    Ha így közelíted meg, akkor képzeld úgy, hogy számodra más a fontos ebben a játékban, ami képes hosszabb ideig lekötni téged, mint a többieknek, akik ezt nem találják. Vagy mert nincs is, vagy mert eldugták a fejlesztők. De akkor jól eldugták, mert sokan nem találják:)
    Senki nem írta, hogy szellemileg rokkantak azok, akik naponta játszanak vele. Csupán alacsonyabb az igényküszöbük. Ha nem is nap mint nap, de mikor STO ban karbantartás van, megyek gw zni.. (vagy porszívózni) :)
  • Mephike
    Tehát akkor az olyan emberek, akik még nap mint nap feljárnak és továbbra sem unták meg a játékot, azok meg szellemileg rokkantak és fanboyok. Hiszen már rég meg kellett volna unniuk, mint nektek, hiszen Ti vagytok a bölcsesség forrása, és csak az lehet az elfogadott, amit Ti gondoltok. Jól mondom? Mert ha nem, akkor lehet fölöslegessé vált a mondanivalótok, nem igaz? Örültem, hogy írtatok ide, ha majd lesz új mondanivalótok a napi siránkozáson kívül (tudom, hogy van hibája a játéknak, csak én túl tudom tenni magam rajta), akkor majd szívesen látunk itt újból, addig is az ég áldjon Titeket!
  • HyperMonkey
    Kicsit elbeszélünk egymás mellett. Senki nem mondja hogy a GW2 rossz játék, mert nem az. csak nem igazán MMO. Végig lehet játszani.

Egy igazi MMO-ban a karakter fejlesztése a lényeg. Ok lvl80-on ott a wvw. És abban hogy tudod mindig továbbfejleszteni a karaktert? Sehogy. Az olyan mint egy FPS game multi része.

Tehát a GW2 egy jó játék de nem olyan ami hosszabb távra leköti a legtöbb embert.

Aki hosszú távra keres MMO-t amiben folyamatosan tudja fejleszteni a karakterét, annak a wow vagy a rift való, a GW2 semmiképp.
  • Susarc
    speciel GW2-t nagyon élveztem felszintezni magam meg bóklászni felfedezni,de sajnos nálam fél év után kifulladt:P:(
  • Susarc
    ezért várjuk a WODO online-t is:P ,mert ez a profi clg készíti és a 16-18 éven aluliak száma ott is 0-1% körűl fog mozogni:)
  • Smithwarden
    Ize...de akkor miert jarsz ide?
  • Whysper
    Ma nekte is ilyen lagotok volt? Eges nap WvWztem semmi baj nem volt aztan bementu k egy dungeonba es atom allo kepes lag meg dc
  • JaSoN HuNTeR #58036
    PH-n tök normálisan elbeszélgetnek az emberek a GW2 topikba, csak itt van ez a felesleges témázgatás mint valami béna/idegesitő teadélután.
  • JaSoN HuNTeR #58035
    Egyetértek veled. Ezek a kamu szakértők menjenek már innen el vagy csináljanak egy off topicot és ott írják a soha véget nem érő hülyeségüket. Ez ilyen intel vs AMD vagy PC vs Konzol témázásokhoz hasonlít amiket már nagyon unok.

Nyávognak össze-vissza h nekik ez nem jó meg az nem jó, ha nem tetszik ellehet menni nem kell tele szemetelni a topikot.

• Mephike
    Te jó ég mi folyik itt. A WvW-s és egyéb szakértők igen csak komolyan mondják itt a magukét, kár, hogy éppen csak ahhoz nem értenek, amiről írnak.
    Nagyon szórakoztató, hogy azok, akik ekkorát csalódtak ebbe a játékban és már hónapok óta ezt sulykolják, még mindig feljárnak ide és mondják az okosságot, remélem öt év múlva is itt fogjátok tépni a szátokat srácok. Elgondolkoztató, hogy milyen mentális problémával küszködhetnek azok, akik bejárnak ide nap mint nap és hirdetik az igét nekünk pogányoknak, hogy mennyire rossz ez a játék. S könyörgöm ne gyertek azzal a dumával, mert hogy a játék tényleg rossz, meg, hogy jogotok van elmondani, mert ez tényleg igaz, csak már totál nem érdekel senkit :)
  • Strayhand
    Az én klánom meg pl. idővel gyarapodott, most akkor melyikünk klánja reprezentálja a teljes GW2 közösséget...? Ne abból indulj ki, amit csak te látsz. Amikor egy éve otthagytam a WoW-ot, a szerverem (Arathor, ami az egyik nagy aktív magyar szerver volt régebben) szinte totál kihalt volt, mindenki ment onnan, haltak ki a klánok, stb. Akkor most biztos a WoW is kihalt már - ja nem, még 8 millióan játszanak vele.
  • Strayhand
    OFF:
    Ok, akkor értsd úgy hogy nem mindenkit szórakoztat az, hogy belogol napi pár kattintásra, hogy beállítsa a skilljeit, aztán majd fél év múlva meg is tanulja végül azokat. Nem mindenkinek jön be ez a click & wait játékstílus.
  • HyperMonkey
    A GW2-t az összes ismerősöm abbahagyta, a klán is felbomlott inaktivitás miatt. nem hinném hogy elszigetelt eset lenne ez.

Az általános igazság, hogy az az MMO amiben nincs endgame az szép lassan elnéptelenedik. Ez van most a GW2-vel is.

Azt meg felesleges ellenpéldaként felhozni, hogy a wowból is vándorolnak el. De annak még mindig 8-10 millió előfizetője van.
  • JaSoN HuNTeR #58030
    Hát igaz h vannak hiányosságokat a GW2be de A PVP/WvW nagyon király. Igazából nekem csak a mount/ellenséges frakciók hiányoznak a játékból, ja meg egy LFG rendszer de az hamarosan lesz.
  • FNightWalker
    EVE-ban az a jó hogy nagyon sok dolgot csinálhatsz! Ha éppen fúrni akarsz akkor fúrsz, ha éppen ügynökösködni akkor ügynökösködsz... és így tovább... ami időigényes lehet az EVE-ben az a PVP... de az sem annyira hogy 5-6 órákat kelljen a gép előtt ülni. Nem hülyeségből mondom azt hogy nem időigényes! olyanok mondták akik munka mellett játszanak vele.
  • FNightWalker
    Eddig akit kérdeztem mindenki azt mondta hogy az EVE nem az a játék ami ... időigényes volna. Időigényes max. fejlődési szempontból. De mint mondtam az EVE-ban valós idejű a képességek fejlesztése. Tehát akkor is telik az idő ha offline vagy nem kell onlinenak lenned. Nem időigényes annyira mint a WoW mert pl a WoW-nak nem volna elég napi 1-2-3 óra... míg az EVE Online-nak elég ha csak annyit áldozol bele naponta... és ugyanúgy ki lehet vele kapcsolódni munka után mint egy agyonkönnyített MMO-val.
  • l3alF1aKe-
    meddő*
    űrharc*
    amely*
  • l3alF1aKe-
    Pro és kontra jönnek az érvek játékok melett/ellen, de ez eddő vita emberek, gondolom tudjátok.
    Én is wowoztam, aztán próbáltam Conant, Warhammert, Lotrot de egyik sem kötött le igazán már annyira. Aztán Eve-t is, de azt is hamar meguntam. Az űrharc része volt baromi monoton, számomra üres volt az a része, ami igazán érdekelt volna. Ezt a részt viszont megtaláltam Star Trek Online-ban, ahol egész élvezetes az űrhar, ellenben a földi harc lett brutál pocsék. Fél játék az is, de legalább az a fél szórakoztat.. :) Nem mellesleg pakolják tele tartalommal azt is.
    Szóval tökéletes játék szerintem már nincs, de mindben van valami amit szivesen látnánk egybegyúrva... talán van egy fejlesztőcsapat valahol egy garázs mélyén, aki hasonlóképp vélekedik :)
  • Mc Wolfy
    ha csak úgy bemész valamivel wvwre, akkor nem lesz könnyű dolgod. :) bizony oda sok gyakorlás kell, mert könnyen a joystick másik oldalára kerülhetsz! csak a ranged működik? miért van az összes jelentősebb commander akkor közelharci, tankolósra beállva? gyertek velünk, gyertek TS-re, vagy a saját szerveretek TSére.
  • Unknow
    Tudod, az a helyzet,hogy ez a "gyerekeknek való" ez mindig a gyerekektől jön. Azért mert a gyerekeknek még van idejük az ilyen dolgokra, a felnőtteknek meg csak kikapcsolódás kell. Én pl szívesebben ülök le egyszerű, ámbár szórakoztató játékhoz mint valamihez amihez teljes odafigyelés és stb szükségeltetik.

Az EVE online pedig szerintem is kegyetlenül időigényes, és rohadtul nem "casual" barát. Pedig alapjáratban a játék marha jó, de már nem mernék belekezdeni. Holott tényleg rohadtul szeretnék ilyen űrhajós mmo-val játszani.
  • Whysper
    Ez az ezt nem értem.....Tényleg egy jó játék lenne ,de most mi adott egy MMORPG ami nem igazán PVE raidelésről szól és ez nem is baj ,de a PVP része meg nulla? Akkor mi a jó?
  • FNightWalker
    Ami WvW-n folyik az olyan mint ami a szennyvíz csatornában is. :)
  • Whysper
    De srácok akkor vetítsétek le ,hogy miért jó az ami WvW-n folyik. Most ne wowt vegyük meg rift meg Eve hanem pl a warhammert. Ahol ugyan úgy voltak csaták és emgvotl a szereped pl kngihttal védted a ragedeket vagy healekert de volt melee aki igen is jó volt emgvolt oldva. Itt mindenki ranged még a warriro si és abból áll ,hogy szaladsz szaladsz és lősz. Taktikai alapja esküszöm nicsnen enneka jateknak csak pl mint a mostanie set ,hgoy egyik serverről bejön 300 ember amásikon meg van 20 és így átrohannak rajtad befoglalják a pointot és ennyi. Most hiába van 3 játékból MMORPG-ből tapasztalatot eséyled nicnsen semmit se csinálni mert kb mondjuk pl. jön egy mesmer egy warlock meg egy mage sé 3 sec voltál vagy a még le nem jár az a killed ami mondjuk sbezhetelenséget add. semmi logika nincs benne. Azon röhögtem pont ma. viccből beléptem a warriorral wipe fest. van egy 24-es Guardianaom bementem vele egyszer nem haltam meg úgy ,hog ymég viccből oda ugrottam greatsworddel. Ebbe mia jó most komolyan? Erre úgy válaszolj mintha semmilyen más játék nem létezne csak a GW 2 se előte se utána. Ezt miylen logikai alapokra fektetve találta ki bárki is?
  • Nephin
    Nem, a rétegjáték pont a tömegjáték ellentéte...
  • FNightWalker
    Az EVE Online pont az a játék ami még 12 órázás mellett is*
  • FNightWalker
    Azért ezen a hozzászólásodon nagyot nevettem! Az EVE Online pont az a játék ami 12 órázás mellett is ugyanúgy játszható és nem kell 5-6 órákat előtte ülnöd naponta hanem elég 2-3 órát is! Mellesleg a képességeket valós időben tanulod és az egész EVE Online majdnem hogy a képesség rendszerre épít. Ugyanis ha fogalmazhatok így az EVE Onlineban még ahhoz is képesség kell hogy sz*rj. Az EVE Online nem überkocka játék... az überkocka játék az a WoW és társai! Itt 0.0 SEC-ben sem kell 5-6 órákat játszanod hanem elég 1-2-3 órát is! De ha utána olvasnál akkor tudnád hogy nem így van! EVE Online a legjobb játék azoknak akik kikapcsolódásra vágynak munka után.
  • FNightWalker
    Én éppen ezért szerettem meg az EVE Online "világát".
    Tetszik benne hogy összetett nem csak játékmenetileg hanem történetileg is. Normálisan ki vannak dolgozva a frakciók azoknak a úgymond "fajai" illetve hajói.
    A térkép sem "piskóta". Tessék megnézni:

Mindegyik pötty egy rendszert jelöl. Már a térkép elárulja azt hogy a játék nem csak bizonyos részeiben összetett. A képességrendszer is nagyon jól van megoldva. Valós időben történik a képességek tanulása/fejlesztése. Bár nincsen akkora játékostábora mint a többi MMORPG-nek (50.000 játékos van állandóan ONLINE)... de még mindig B2P és még mindig él és nem haldoklik mint a WoW és a többi MMO. És a 10. vagy 11. ingyen kiegészítőt adták ki hozzá most 4.-én. Az meg külön öröm az egészben hogy a játékban nincsenek kisgyerekek és hogy szükséges az élőhangos kommunikáció és a csapatjáték. Különben semmit sem ér az ember 0.0 security zónában.
  • Strayhand
    Vagy csak egyszerűen nem mindenkinek jön be, hogy az EVE ilyen überkocka játék, mivel van aki könnyed kikapcsolódásra vágyik a napi meló után, nem egy második munkára, ahol nem lehet hibázni. Nem mindenkinek a bonyolult játékok jönnek be. Én ma már nehezen állok neki egy összetett játéknak, mert tudom, hogy lehet nem lesz időm rendesen játszani vele, félbehagyni meg nem akarom ha már egyszer elkezdtem. Ha időmilliomos lennék, akinek nem kell dolgoznia, talán én is megnézném az EVE-et, de így maradok inkább a kevés szabadidővel is élvezhető játékoknál...
  • HyperMonkey
    Az EVE Online teljesen más tészta. Ott nélkülözhetetlen a kommunikáció. Mára ott tartunk, hogy az MMO-kat inkább gyerekeknek csinálják. Elég csak megnézni a készülő Wildstar nevű borzalmat.

A GW2 is inkább a gyerekeknek való. Az EVE Online a felnőttek játéka, ott nincsenek 12 éves vér pistikék. Az EVE nagyon bonyolult és összetett, csapat nélkül nincs lehetőség semmire. Főleg 0.0-ban. Ha ott nem tartozol valahová, instant pukkansz amint a rendszerbe érsz. A WOW is elment a gyerek kategória irányába a cuki pandákkal. Jó, van benne tartalom, de vitathatatlan hogy a fiatalabb korosztály a célközönség. A GW2-ben is.
  • FNightWalker
    Azt hittem a rétegjáték = a tömegjátékkal, csak ki így ki úgy hívja :)
  • Nephin
    Az EVE a "legrétegjátékabb" MMO.. a rétegjáték nem azt jelenti, hogy nem egyedi, sőt, a legtöbb rétegjáték épp azért rétegjáték, mert nem illik bele a konvenciókba ezért vagy azért... :D
  • FNightWalker
    Azért nem mindegyik még kis túlzással sem. Van olyan játék (MMO) ami egyedi. Elég csak megnézni az EVE Online-t. Arra aztán nem mondhatja senki sem hogy rétegjáték.
  • Strayhand
    Azért mert sokaknak nem tetszik. Mert különbözőek az emberek igényei. És ez teljesen természetes... Ne várdd, hogy 10 millió előfizetője legyen, mint a WoW-nak, olyan már sose lesz egyik játék se, mivel ma már sokféle MMO van, és mindenkinek más fog tetszeni, így egy játékot sose fognak annyian játszani. Kis túlzással ma már minden MMO rétegjáték.
  • Whysper
    De most komolyan egy kérdés. Minek hagyja abba mindenki vagy legalábbis nagyon sokat az egy év alatt, ha annyira tökéletes a rendszer? Jó játék a GW 2,de nem lett eltalálva. olyan mintha egy csodálatos grafikával fél kész lenne.. min egy csodálatos autó félkész motorral!