Guild Wars 1-2 MMORPG
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A fejlesztõket sem lehet igazán hibáztatni, nagyjából beletették amit egy MMO-ba bele kell tenni. persze lehet még event, update, de igazán marasztaló tartalmat nem, mert ezeket már eljátszották itt is és más MMO-ban is. tehát a game kezd kifulladni, de nem hiszem hogy ez ellen a fejlesztõk bármit tehetnek. Mondjuk egy LFG rendszer alap lenne, és ahogy régebben írtam esetleg raid content. A world bossok "tank&spank" és ennyi.
Szerintem a TESO sem lesz nagy ellenfél, max ugyaígy pár hónapig. Csak egy újabb fantasy MMO, amibõl már ezret láttunk. Ami reménykeltõ próbálkozás, talán a Trion csapat Defiance játéka. De egy újabb x-edik kardozós-varázslós-nyilazós MMO már semi megváltást nem fog hozni.
Mindez magánvélemény ofc.
Pár Spvp map-ot és ezt a WvW-t sokan megunják mert tudjuk milyen.
Lehet itt isteníteni a játékot(mondjuk én nem ezt vártam GW2-tõl de azért elvagyok vele) de 6 év alatt megcsinálni ezt valljuk be nem nagy történet.Játékkal meg foglalkozva a startól számolva nem igazán van.
Én elvagyok a játékkal úgy ahogy,sokszor nézek át másik MMO-ba mondjuk de ilyet,hogy respect a fejlesztõknek ezekért az eventekért meg azért,hogy ingyen van hát az túlzás.
Nem látom azt az akarást,hogy "tartsuk meg a játékosok számát",nem mindenkinek elég az amit kaptunk.
Nálam a GuildWars elsõ része volt az, ami becsábított az MMORPG világába, annak ellenére, hogy az nem is igazán volt az. De mégis, egy normál játék áráért, amiben van néhány órányi tartalom, végigjátszás, aztán csókolom, kaptunk egy hónapokig-évekig tartó "kalandot", hatalmas területet, és mindezt kisebb-nagyobb dolgokkal folyamatosan frissen is tartják. Halloween, Karácsony, stb., folyamatos javítások, bõvítések...mindezt egy fillér nélkül. Aion-ban nagyjából ugyanezt kaptam, de ott havonta keményen perkálni kellett érte.
Minden tiszteletem a fejlesztõké, és becsületbõl minden kiegészítõt meg fogok vásárolni ehhez is, csakúgy, mint az elsõ részhez.
Így már értem 😊
Akkor a karbantartás nem frissítés véletlenül? Ami lényegében Patch mivel a legtöbb MMO-ban kb. több mint 10 éve ezt a szót használják.
Vagy magyarázd már el kérlek a különbségeket ha ezen ennyire vitatkozni való van!
-nincs sor? ez sztem nagyrészt annak tudható be,h bucira van deso arca verve t1ben, kevesebb embernek van kedve belogolni. ez kb mindig így mûködik.
-spvp, wvwvw még mindig tökéletesen elég a kikapcsolódáshoz
-"Azok karbantartások, nem patch-ek...." khm, nézz utána mit jelent informatikában a patch😊
-hiba van bõven a játékban, de korántsem veszett ügy😊 mondjuk az ilyen bullshit updateket, mint a laurel cuccok, én is hülyeségnek tartom😊 illetve tény,h kezd nagyon pve felé csúszni a balansz. na jó, ha a updateket nézzük, akkor 90%ban ott is volt mindig😊
Nem content patch-et írtam elsõre sem!
TESO és Neverwinter is elég nagy konkurencia lesz. Tera is mostanában lett F2P szóval azért van félnivalójuk.
Attól, hogy nincs havidíj, még elvárható, hogy tartalom is érkezzen a játékhoz, idõnként. Ha picit pesszimistán nézzük az eddigi fejlesztéseket, akkor látható, hogy azért olyan hûdesokmindent nem tettek le az asztalra.
Volt 3 esemény, amelyek idõleges tartalmak voltak pve terén, és tudjuk, hogy sokan epic fail eseményként emlegetik az elsõ kettõt.
Kaptunk 6 hónap alatt egy új terület, ahova csak a richmati miatt mentek az emberek, mert egyébként a karkákon kívül semmi nincs ott, most már a matiért sem.
Fractál, ami impozáns és kielégíti a dungeon farmerek igényeit egy darabig.
Ezen kívül 1 hónapja érkezett a napi acsi, meg a koszorú, amit máig nem értek mi célt szolgál, mert elkölteni értelmes dologra nem lehet, ahogy a karmát se nagyon.
PVe terén kb ennyi rémlik, meg bugírtás, némi kozmetika a gázosabb részeken.
WWW - bugos commander segítségnek, orbokat kivették mert szar volt, azóta sem oldották meg a hiányát, culling rendszer rosszabb, mint a megjelenéskor, némi bugfix, de ezen kívül semmi tartalom, semmi fícsõr.
Spvp - 2 pálya, bugfix, cirka ennyi
Nem fikázásból írom, mert a játék jó, a legjobb jelenleg, de azt is fel kell fogni, hogy akármennyire is jó, a fejlesztéseik sokszor célt tévesztenek, lassúak, nem túl sok régi játékos tér vissza azzal, hogy na ezt most érdemes lesz megnézi. A jelenlegiek közül is sokan márciusig várnak, aztán megindul egy újabb elvándorlási hullám, ha a www upgrade szar vagy kevésnek bizonyul. Nem, nem én találtam ki, nem én vagyok negatív, csak aki olvassa napi rendszerességgel a hivatalos fórumot, az tudja, hogy sok guild miként reagál az eseményekre. Sajnos nem is viccelnek, mert a Desolation csurig van, T1-ben és már csúcsidõben sincs sor www-re, vagy alig-alig, ami azt jelenti, hogy az elvándorlás ezen a téren már megindult. Amint hallottam, olvastam spvp terén sem sikerült esport forradalmat kirobbantaniuk.
A guild küldetések és a márciusi www talán javít majd valamit az állapotokon. Mindenesetre össze kell kapniuk magukat, mert ha a TESO berobban, meg egy Bf4, akkor rengeteg játékost fognak veszíteni. Tudom a battlefield 4 fps, de elég nagy név, hogy sok fiatal odaragadjon, és mondjuk nagyobb örömet fog okozni neki, mint a dögunalom napi acsi kifarmolása.
Amúgy meg ami nagyon jó eddig, hogy minden héten jön valami frissítés és lehet látni, hogy foglalkoznak a játékkal. 5M eladásokat elérte egyáltalán?
Diablo 3 meg 12M+ de majdnem 1 évig tartott mire bekerült a PvP ami pocsék rendszer lett. Konzolosoknak majd jó lesz xD
Most, a por mutatja a szél testét, mint a papíron a képet a festék Az érzékek tébolyán kuporgó halál, Tollaskigyó a biborkaktuszon nézd szandra...
Reminder: take care that you do not purchase more bank and bag slots than you can use! Your character can have up to 8 bank tabs (including your original bank tab) and 8 bag slots (including your original Starter Backpack). ~RB2
Ilyenkor nem értem azokat, akik eladták a játékot, de tetszett nekik, amikor még játszottak vele, most errõl mind lemaradnak, hogy a következõ updatekrõl már ne is beszéljek.
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Never underestimate the power of the dork side!
Ebbõl a szempontból tényleg jó lenne valami közös magyar wvw guild is ahova mindenki beléphet reprezentálás nélkül. Sokszor nem értem mit mondanak az IRON ts-en.
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)
Login szerverek mennek? Csakmert nem tudok belépni..! :S
Shortbow-ba meg Superior of Agony.
Never underestimate the power of the dork side!
Selenarctos. Legendary Hero of Warhammer Online. Sárkány Lovagrend - Desolation defender
De keresgélj, a népszámlálás szerint van még ott valahol 245 magyar.
Selenarctos. Legendary Hero of Warhammer Online. Sárkány Lovagrend - Desolation defender
Amint írtam lvl 80-as karinak (ha kell neki) pont hogy nem árt továbbra is gyûjtögeti a skill pontokat és a karmát ... XP azért jó, mert a szintlépésekért is kap + skillpontot.
Az egy teljesen más kérdés, hogy engem (És ahogy nézem téged is ...) hidegen hagynak ezek az extrák, de ettõl függetlenül még van akit ez érdekel.
A sztori egy bizonyos szint felett ugyanoda visz, szóval ez kapásból bukta ... Ráadásul attól, hogy követed a sztorit, még nem vagy köteles mindent teljesíteni, szóval ez sem igazán mérvadó.
A területek teljesítéséért jár egy fajta extra jutalom. Ezt most minden karakterrel megkapod minden területre.
Ha az lenne, amit te mondasz akkor viszont nem így lenne, hisz ha ugyanarra a területre mész, akkor ott semmi sem jár, hiszen már az accountod felfedezte ... Viszont a karaktered meg nem.
A térkép felfedezése szerintem logikus, hogy karakterhez kötött, egyszerûen semmi elõnyét nem látom annak hogy acchoz kötött legyen. Ha ezt acchoz kötjük akkor lehetne mindent ... Milyen vicces lenne, 100%-os map mellet új karaktert kezdeni, se szivecskék, se POI-k ... Ja, de ne, ne legyen minden acchoz kötve, a szép nagy szám (100%-os map) az viríccson, de közben kapjak meg mindent megint minden karakterrel külön-külön ... o.O Ennek megint mi értelme lenne?
De ti sem igazán említettétek meg, hogy miért is lenne ez sokkal jobb.
Mert ha azt nézzük amit említesz, hogy végigviszed a sztorit egy karival, az mondjuk 40%-os map ... a következõ karakterrel is végigviszed a 80%-ban ugyanott zajló sztorit, az +5% ... és lesz 45%-od ... Akkor minek is pörögni ezen?
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Lehet, hogy ugyanaz az unalmas map, megis mas uton kell megoldanod, jo ez igy, ahogy van.
Most, a por mutatja a szél testét, mint a papíron a képet a festék Az érzékek tébolyán kuporgó halál, Tollaskigyó a biborkaktuszon nézd szandra...
Human: 35% + Sylvari 60% = 95%
Még ígysem lenne meg a 100%, de legalább nem úgy kell a maradékot - ami a teljes map majdnem fele(!) - bebarangolnom, hogy kvázi semmi értelme. Sztori nem visz arra, hiszen már béke és nyugalom van (elvileg), XP-t és Skillt hiába kapok, hiszen lvl80 fullos karinak már mindegy, stb.
Másrészt kevésbé érzem motiváltnak magam, hogy egy másik karakterrel is megcsináljam a sztorit, hiszen pont felfedezés izgalma már nincs meg, ami ugyebár az elsõ karinál még megvolt.
Ennyi, de nem nyavajgok, hiszen ha ma abbahagynám a játékot, már akkor is bõõõven megérte megvenni, de errõl szó sincs. Azért remélem lassan jön egy kiegészítõ, és kicsit megint elõre lendíti a sztorit.
A POI-k felefedezésért járó XP és + jutalmak csak 1 karakter esetén lennének meg, a többivel meg üthetnéd a mobokat ész nélkül ... Szuper lenne ...
Meg nézzük meg egy kicsit más szemszögbõl: A térképet egy karakterrel járod be, akkor miért is kellene minden karakternek automatikusan megkapni ezt ugyanazon az accon? Azért hogy kevesebbet kelljen szaladgálni? RPG szempontból van bármi értelme?
Az hogy semmi értelme a többi területre elmenni, az NEM igaz ... Az hogy valakit ez nem motivál az más kérdés.
Nekem 6 altom van ... megtalálható köztük minden faj, hogy a kezdetekkor más-más területeket fedezzenek fel, más más történetük legyen ... Engem mondjuk pont nem motivál az, hogy meglegyen a 100%-ért járó csillag, mondjuk egy második karakternél, ha már nincs ott a felfedezés igazlma akkor is lehet találni okot, hogy megérje felfedezni: pl: sokmindent lehet kapni Skillpontokért, azért már megéri felfedezni a mapot, aztán a felfedezésért járó jutalmak, karma + a matik miatt, plusz akármi miatt ami miatt az ember szeretné ezt még egyszer megcsinálni ...
Van akit ez qrvára nem mozgat, van akit meg igen ... De ez nem a jáék hibája ... van neki sok más, ne akarjunk mindent erre kenni 😊
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"