Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Running
Én is reménykedem benne, hogy a lassan 1 millió felé kúszó karmapontjaimat lesz mire elkölteni. A karma potikat, amelyek tömegével állnak a bankban, még bele sem számoltam...

Dixtroy
Most igy eltunodtem a karma dolgon.
armor? Precision + Toughness +Condition Damage ?? ez vajon melyik kasztnak jo?
fegyver? durvan 50. szintig van.
accessory? idetlen stat kombo, es kicsi szint. max a legzomaszk.
nyersanyag cookingolni, ok.
receptek. eh.
gathering tools. na jo.

sovany

Most, a por mutatja a szél testét, mint a papíron a képet a festék Az érzékek tébolyán kuporgó halál, Tollaskigyó a biborkaktuszon nézd szandra...

Nem errõl beszélek. KI kell állni az aoe-ból és ki lehet, meg el lehet dodge-olni ha idõben nyomsz egy gombot ez igaz. De nem igazán lehet elmozgással kivédeni egy támadást kivéve aoe. Ráadásul a kezelés a legkevésbé sem támogatja a túlzót aktivitást.

De mint mondtam ez nem baj, csak ez nem true action based, hanem egy hibrid megoldás ami se nem az se nem ez.

Eladó Guild Wars 2!

Digitális verzió, külön gmail email címmel, minden hozzá járó adattal (cd kulcs, order id).

Az accountról : Desolation szerveren , +2 karakter hely unlockolva van. A karakterek : 80-as human guardian 40% map explore, full exo szett, 65-ös norn ranger, 32-es sylvari thief, 26-os norn elementalista, valamint egy 17-es, 14-es és egy 2-es szintû kis kari.
Az accounton levõ gold mennyiség 10-20 között van most, de van még néhány ritkább nyersanyag, és egy fel nem használt abysal dye is. Bõvebb infót, képeket szívesen küldök. Az eladás oka, leginkább az, hogy nem elég jó a gépem a játékhoz, solo-ban még játszható, de sajnos dungeonokban és pvp-n nem igazán.

Ár megegyezés szerint! Érdeklõdni itt privátban, a [email protected] mailen, vagy skype-on (defendertomz).

Mephike
Tehát ha rád lõnek és Te kitérsz, akkor nem tér ki, az minden esetben betalál, ha körbejárod a szörnyet, és közben helyezkedsz, akkor az nem üt/lõ/fúj mellé? Ha AOE-t tolnak rád, akkor abból nem kell kiállni? Akkor szerintem mi nem ugyanazzal a játékkal játszunk.

Amit leírsz körbejárok, meg elmozgok ez mind szépen hangzik, és nagyon jól mûködne egy action based harcrendszerben, de itt nem az van csak annak van álcázva. Az nyer aki ügyesebben zongorázik, elmozgás kitérés ide vagy oda. Ráadásul a játék kezelése sem támogatja az action based harcot.
Mephike
moNTo-val értek egyet, csak annyit fûznék még a dologhoz, hogy ez azért vonatkozik PvE-re is. Nem feltétlenül arra gondolok, hogy pl fractalban életében elõször jár valaki, és nem tudja mit kell csinálni, ez természetes. De rengetegszer látom, hogy nem reagálnak az AoE sebzésre az emberek, ácsorognak benne, mintha jutalom járna érte. De mondhatnám azt is, amikor csata közben a warriorr egy helyben áll, és csak üti az ellenfelet, nem járja körbe, nem helyezkedik, csak a állóharc megy, pedig ha helyezkedne, azzal lényegesen kevesebb sebzést szedne be, stb, stb...
Persze ezt hiába mondod egy olyan játékosnak, aki 2-3 hónap után azt mondja, hogy nincs cél, és tökéletesen bele tud törõdni abba is, hogy õt PvP-ben bárki összecsomagolja.

Igen, lehetne a játékban több minden is, idõvel lesz is. Miért nem volt benne hamarabb? Talán mert akkor hónapokat csúszott volna a játék, ami manapság megengedhetetlen, illetve a "nincs cél a játékban" típusú emberek visítoznának a leghangosabban a fórumokon, hogy "mé' nem jelent má' meg!!!".

Nem érzem magam költözõ madárnak. és szerintem a gw2 egy nagyon jó játék lett de azért nem kéne a meglévõ hibákat a szõnyeg alá söpörni. Mert ez a játék sem tökéletes csak úgy minta többi és mind az ami ki fog jönni ezután is.

Nekem a legnagyobb problémám a akció alapú harcrendszerrel van. Elegem van a hagyományos tisztán gombnyomogatós harcrendebszerekbõl. Sajnos az ígéret egy action based combat volt, hát sajnos a gw2 harcrendszere az minden csak az nem amit ígérték. Még mindig nem akció alapú, mert az nem akció alapú, hogy van egy dodge gomb. Ez nem von le a játék egyéb értékeibõl, mert tény és való, hogy nagyon meg lettek csinálva sok dolog. A városok tájak élnek lélegeznek, gyönyörûek, a dinamikus eventek jók élvezetesek, stb....

A harcrendszerrõl meg annyit, hogy nem értem, hogy az egeret mért csak nézelõdésre használják, mert ki lehetne igenis aknázni a lehetõséget ami van ebben az eszközben. Némi olvasgatás után kipróbáltam például a TERA-t és hát a harcrendszer ott már közel áll a számomra elvárt action based-hez. Maga a játék egy koreai grind mmo, de a harcrendszer számomra élvezhetõvé teszi azt egyelõre. Ott használom az egeret sõt használnom kell, és meg tudták oldani egy gombnyomással combaton kívül meg betölti azt a szerepet amit egy hagyományos mmo-ban. Ott is kell skilek miatt plusz gombot nyomogatni de nem 9-15 akármennyit hanem 4-et maximum 5. Ugyan a játék sok mindenben elmarad a GW2-tõl, ez tény, a tájak sivárabbak, a kinézet hát olyan amilyen (nem csúnya de gw2 azért szebb), de a harcrendszer az igenis élvezetesebb sokkal mint a hagyományos. Nem azon múlik kizárolag, hogy jó sorrendben zongorázok -e a gombokon, tényleg el tudok mozdulni egy támadás elõl és és mellé is tudok ütni ha nem figyelek. Nálam például ez egy fontos szempont, hogy élvezetesek legyenek a harcok és ne csak dobókockák döntsenek a kimenetelrõl, mert ugye ezzel töltöm az idõm nagyobbik részét egy mmo-ban is.

Ha a gw2-ben egy TERA szerû harcrendszert implementáltak volna akkora játék közel lenne számomra a majdnem tökéleteshez, így sajnos csak egy jó játék amit idõnként majd elõveszek, de nem lett örök szerelem. A TESO-ról meg annyit, meg kell majd látni milyen lesz, elõre se temetni, se isteníteni nem kell. Én momentán csak azért várok rá mert abból amit eddig tudni róla, a harcrendszere a számomra is élvezhetõ, és egy csomó dolgot nyúltak más mmo-tól amiket ott jónak gondoltam. A megvalósítás még mindig lehet csapnivaló, de ezt majd csak a public beta idején tudhatjuk meg leghamarabb.

A GW2 wvwvw-ben meg tény és való, hogy hiányzik a cél. Mert minek tartson meg egy guild egy várat, a presztízsért? Pusztán azért küzdjön egy szerver, hogy t1 legyen, hogy top legyen? Hát ez nem biztos, hogy jó dolog. Például a Lineage 2-ben ha jól tudom a várak birtokosai határozták meg az adót és a tulajdonos klán részesült is abból a pénzbõl. Na ott már volt egy nem gyenge motiváció arra, hogy minek is a vár. Itt is lehetne valami ilyen kapcsolat a pve és a pve/pvp azaz wvwvw között. Nem is értem, hogy mért nincs ilyen. Sok szövegnek sok az alja, de szerintem én például nem üres siránkozást sõt nem is siránkozást írok le, plusz van elegendõ tapasztalatom 5-6 hónap masszív gw2-és után.

Sajnos viszont azt is el kell mondani, hogy a gw2 igenis forradalmi mmo akar lenni és bizonyos részen az is. de valójában csak egy jó reformer mmo lett. Ráadásul sajnos vannak olyan hibái amit egyszerûen egy kieggel sem lehet orvosolni számomra. Nem bánom, hogy megvettem, és vissza fogok még járni lehet, de nem úgy mint egy mmo-ba, maximum úgy mint egy single játékba. Elõveszem egy pár óra játék és kész.

De amúgy azt is érdemes megnézni a másik oldalról (anet), hogy nem is érdeke nagy játékos bázis fenntartása. Sok játékos több szerver nagy sávszél, stb... Elég nekik 200-300k aktív játékos + néhány 100k visszatéregetõ emberek Mivel itt a bevétel lényegi része a játék eladása a cél nem a meglévõ játékosok, hanem a még potenciális vásárlók. Az item shop mivel semmi lényegeset nem árul ezért igen kis forgalmat bonyolíthat le, tehát marad az eladás. Mert a szervereket karbantartani, üzemeltetni, a sávszélt megvásárolni és fenntartani nincs ingyen az anet-nek sem. Plusz ugye ez egy üzleti vállalkozás nem a szeretett szolgálat, hasznot is akarnak. Számukra az ideális játékos aki megveszi pár hónapi nyüstöli majd eltûnik, aztán majd kiegnél újra vásárol pár hónapot újra játszik majd eltûnik. Náluk még az is haszon aki megveszi aztán rájön neki ez nem tetszik és leteszi a lantott. Õk már ott is megkapták a pénzüket. Ennek tükrében kellene mindenkinek vizsgálni azt mi lesz és mit várhat el, és ilyen szemszögbõl az anet még túl is teljesíti a várakozásokat egyenlõre.
Mivel a PVP és a PVE teljesen szét van választva ezért nem várhatod el mindenkitõl, hogy PVP-vel foglalkozzon. Nekem pl volt egy ismerõsöm itt, aki ( már nem játszik ) majd 4 hónapon keresztül csak PVP-zett. Nem volt level 5 fölötti karaktere. Ha hiszed, ha nem, megunta 😊 Összecsomagolnak ? Simán... de ha én 85%-ban PVE-zni akarok ? 😊

Ahogy írtam a GW2 alepvetõen így jó ahogy van. Én csak annyit szeretnék, hogy tegyenek be valamit, pl ascended gear-ból többet, amit pl fractalból lehetne megszerezni. Az sem baj, ha csak ott mûködik, csak legyen valamiért " dolgozni ". Sokaknak a cél hiányzik a PVE-bõl szerintem... nem feltétlenül a gear grind, csak valami kis süti amiért szívesen lépnél be, azt érezve hogy minden dungeon run-nak stb van értelme, mert egy lépéssel közelebb vagy valamihez.
Itt nem a karaktert kell(ene) fejleszteni, hanem magadat.
Ugorj be néhány (fizetõs) tournamentre és meglátod, mi ebben a játékban a cél 😊)
Egy átlagos ellenfél pikkpakk összecsomagol a 80 szinttel, exo gearrel együtt.

"Persze a wowot már 8 éve fejlesztik, de lehet onnan ötleteket venni, mások is csinálják."

Azokba meg pont azért szoktak belekötni, mondván wow klón...
Teljesen mindegy, hogy van sapka vagy nincs. Kisírják magukat, aztán elmennek máshová, így mûködik ez már néhány éve. 😊

Smithwardennel egyetértek, de el kell fogadni hogy ez tényleg casual játék. 80-on már semmilyen tartalom nincs, a full exo gear hamar megszerezhetõ. Emiatt nincs hová továbbfejleszteni a karaktert. És ez egy MMO-ban elég nagy baj.
Az MMO-nak arról (is) kéne szólnia hogy folyamatosan tudod fejleszteni a karaktert, sajnos ez itt nem így van. Persze a wowot már 8 éve fejlesztik, de lehet onnan ötleteket venni, mások is csinálják. Az altozás meg már a második karival is dögunalom.

Smithwarden
"Kedves" Mephike.
Kb a te szoveged ugyanannyira "messzirol jott bolcsek okossaga", ha az enyemre is ezt aggatod.
Latom rendesen fel lettel zaklatva egy egyszeru velemenytol, ami kicsit is negativan mer utalni a "szeretett jatekodra".

Azert irtam altalanossagban, mivel nem csak egyedul gondolom ezeket igy, hanem mindegyik ismerosom aki megvette es jatszott par honapot a jatekkal.
A motivacios dumat nem fogjuk hagyni, mert ezen a szinten nagyon gyorsan kifulladt a jatek amint irtam minden ismerosnel, nem csak nalam (foleg PvP szinten, az utolso 1-2 aki PvE-t is tolta rendesen azok most hagytak abba januar-februarban).
SPvP-nel alazassal nem volt gond, bar igaz Ele-vel mentem es sokat kellett theorycraftozni egy normalisabb buildert, de azert eleg sokszor elso lettem vagy elsok kozott vegeztem.
Szoval bar nagyon kedves volt a tipped, de nem azert nem jon be a pvp, mert beleptem es egybol szetalaztak. :p

Akinek ez eleg ahogy most all a GW2 az orulhet, nem akarom elrontani barkinek az kedvet egy kisebb csoport velemenyevel.
Ha mar egy tarsasaggal megvettuk a jatekot es kb fel ev ota nem azt a szinvonalat es minoseget kapjuk amit az elejetol elvarnank egy AAA kategorias MMO-tol, akkor hagy irjam be en is a velemenyt a jatekrol.
Nem kell ez a "Ha nem jon be 100%-osan a GW2, akkor az a te hibad es el lehet huzni" szoveg.

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

+1

Teljesen egyetértek. Ráadásul valószínûleg a legtöbb új mmo is ezt a vonalat célozza meg, egyszerûen azért, mert casualból sokkal több van mint hc-ból. Így aki másra számít, az újra és újra csalódni fog, bármerre megy.

Amúgy akinek a gear grind annyira fontos az miért nem wowozik? 8 éves letisztult játék tele tartalommal és az egész arról szól. Grafika elég gyenge azt szokni kell, de nagyjából minden megvan benne amit hiányolni szoktak. Polip üzemmód is elkerülhetõ egy gamer egérrel pár addonnal és jó macrokkal...

Sziasztok. Elõször is le szeretném szögezni, hogy nagyon szeretem a Gw2-t. 33 éves vagyok, sokszor a 10 éves lányommal együtt jumping puzzle-ozunk stb 😊 Teljesen jó így. Valaki írta itt, hogy a fractal önmagában jó húzás volt... az. Kb PVE szempontból az egyetlen életképes dolog ami leköti az embert. 3 altom van, egy necro, egy warrior és egy guardian. Mindnek 30-35 AR-je van, nincs hova fejlõdni. Ettõl függetlenül egy-két hülye cimborámmal nagyon szívesen lemegyek a napi fractalba baromkodni, kiröhögni egymást TS-en. Persze ha betennének egy pár ascended armor-t, vagy fegyvert késõbb nagyon örülnék neki, csak a cél miatt. Sokan nem értik, hogy a Gw2 egy kedves lazítós, kicsit nyugdíjas játék casual gamereknek. Volt már olyan hogy nem döglött meg a sárkány, vagy a shadow behemoth mert gyenge volt a csapat ? 😄 😄 Munka után nézz meg egy filmet aztán pvp-z egy órát vagy tolj le egy fractalt a haverokkal - kb ez a Gw2. Aki 0/24-ben akar raidelni meg grindelni annak egyszerûen más játékot kell keresnie - ezt szidni értelmetlen.
Mc Wolfy
én õket zongora mûvészeknek nevezem 😄
wvwn pedig a nagy vonatokat is le lehet fele emberrel darálni, ha tényleg elkezdik a vonatozást. jó magar szokás szerint kitérni a bajtól, a végét lecsipegetni, aztán így tovább. fõleg akkor vicces ez, ha van mondjuk 1-2 jóféle guardianod, aki egy fallal leválaszt 4-5 embert. úgy nagyon gyorsan fogynak.

Never underestimate the power of the dork side!

Megint a szokásos sírás...
Megfigyelhettük már, hogy van egy réteg aki állandóan az új csoda mmo-t várja, mert az húúú de mekkora lesz. Aztán pár hónap múlva telesírja a fórumot mekkora sz@r és megy a következõ prédára. Szerintem aki élvezi és továbbra élvezni szeretné a játékot ne is foglalkozzon velük, legkésõbb az újabb "csoda" megjelenésekor úgyis eltûnnek innen (is).
Behülyíteni meg végképp ne hagyja magát senki se, mert õk ilyenek, ha átmegy valaki velük, akkor pár hónap és szépen otthagyják, õk így érzik jól magukat, állandóan a "megváltást" keresve...

Volt már/van MMO, ahol teljesen dinamikus a harcrendszer, a DDO (Dungeons and Dragons Online). Nem gombokat kell nyomni, hanem egérgombokkal konkrétan a kardot suhingatni, aztán a saját ügyességedtõl függõen vagy eltalálod vagy nem. A D&D szabályrendszer csak azután "kattan" be, hogy az ütés célba ért, akkor kezd el páncélt, sebzést stb. számolni.
Persze a varázslás az polipmód még mindig, de arra jelenleg szerintem nincs jobb, azt a TESO-ban sem tudom, hogy fogják megoldani, hiszen nem lehet majd azt csinálni, mint a single játékokban (Oblivion, Skyrim), hogy egy varázslat van betöltve egy egérgombra és ha azt változtatni akarod, akkor lényegében lepauzálod a játékot addig, amíg a listában kutakodsz. Ez egy MMO-ban nem fog mûködni.

Egyébként meg tényleg nincs end-game. Igaz, ezt mondták, mégis sokan nem vették komolyan. Van az MMO-s társadalomnak egy része (hogy ez kisebbség, vagy többség, azt nem tudom, de gyanítom, hogy kisebbség), akiknek elég motiváció a kinézet. Nem kell jobb stat, csak nézzek ki egyedi módon. Õk élvezik a GW2-t. Persze õk sem a végtelenségig, mert ha megvan a kívánt kinézet, akkor mi van? Akik eleve magasabb stat-okat akarnak, azaz gear grind-ot szeretnének, azoknak meg egyértelmûen nem ez a játékuk. Az ANet részérõl a fraktál egy zseniális húzás volt egyébként, mert egy minimális gear grind-ot beraktak vele a játékba, hiszen nagyobb szinteken kell az AR, és ezt csak gear-ben lehet megszerezni. Nagyon sok félig-meddig hardcore játékosnak a fraktál önmagában elég volt legalább egy hónapig.
WWW: szerintem a legnagyobb probléma a perzisztencia hiánya. Az, hogy a szerverek rotálnak hetente az nem jó. Így nem alakulnak ki állandó frontok, nem alakul ki (legalábbis én nem vettem eddig észre) "server-pride". Nincs PVE-hatása a WWW-nek, mint ahogy volt DAOC-ban, vagy akár GW1-ben is. Sokkal jobb lenne, ha lenne egy speciális insta, ami csak az éppen nyertes helyzetben lévõ (mondjuk EB-t kontrolláló) servernek lenne nyitva. Ezt úgy kellett volna megoldani, hogy az összes szervert egybeeresztik a WWW-n, nem hármasával rotálják õket. Ha kell, akkor shard-osan megoldva a dolgot. Persze ez csak az én véleményem.
Szerintem a GW2-nek mindig is lesz egy játékostábora, mert egy nagyon jó játék. Sokan azonban már most kiábrándultak belõle, még többen fognak. Persze nagy expansion-öknél majd visszajönnek egyesek, de a tartalom kivégzésével ugyanezek a hibák újra és újra elõ fognak jönni, mert ezek fundamentálisak. Én magam is ilyen leszek. Nem sajnálom a pénzt, amit ráköltöttem, és nem is fogom eladni az acc-omat. Értékes és szórakoztató hónapokat szeretem a játékkal, vissza is nézek majd mindig néha, a fizetõs kieg-eket is valszeg meg fogom venni, de nem lesz MMO-szerelem, ahova évekig naponta belépek. Sajna...

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

Running
Na igen, imádom nyitogatni, komolyan nem értem miért záródik mindig be...

Mr.Smith mirol beszelsz? Neked meg megunni se volt idod. 😄

www.klanok.hu - Magyarország legnépszerűbb TeamSpeak szervere

Dixtroy
Az altalad polipnak nevezett dolog engem is idegesit, mas jatekokban at tudod definialni a slotokat, itt a gwben olyan sorrendben raktad be azt a nyolc skillt, hogy jo legyen.
Ami enegm kifejezetten duhit, az pl, hogy a daily details az mindig becsukodik, ha megcsinaltal egy eventet, az meg addig diszeleg ott, mig ki nem kapcsolod.
pont forditva volna jo.

Most, a por mutatja a szél testét, mint a papíron a képet a festék Az érzékek tébolyán kuporgó halál, Tollaskigyó a biborkaktuszon nézd szandra...

Hmmm, ha a dinamikus harcrendszert szereted próbáld ki a Borderlands 2-t<#smile>. Van három skill tree, amire pontokat pakolhatsz a harc viszont FPS nézetben zajlik. Na ott aztán van dinamika<#wink>. Ha meg PVP-zni szeretne az ember, akkor ott van egy meglehetõsen ismeretlen játék a FORGE. Nem játszottam ugyan vele, de a videókban, amiket néztem elég dinamikusnak tûnt a harc és még skillek is alig vannak benne<#smile>

Mephike
Azért azt vágod, hogy ennek a "tételnek" az alapjai, amit állítasz szintén "több sebbõl vérzik".
A WoW két dolognak köszönheti az óriási sikerét:
1. Egy kiváló játék.
2. Jókor, jó idõben adták ki.
Szeretem, kedvelem, tisztelem a wow-ot, de azt azért vegyük már észre, hogy hány éve fejlesztik, mennyi kiegészítõ jelent meg hozzá.
Ez a nincs elég motivációs dumát meg tegyük már félre, mert ez max rád vonatkozik, rám pl nem. A kedvencem meg az, amikor valaki azt írja, hogy a sPvP gyenge, közben ha bemegy egy sPvP mapra, akkor mindenki õt alázza, ez lehet nem a játék hibája...
Nem akarom én itt védeni sem az Aiont, sem a GW2-t, sem a többi MMO-t, de szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy mivel akar játszani, nem kellenek az ilyen messzirõl jött bölcsek okosságai.
Nem akarok megbántani senkit, de nézzük meg hol fog tartani a GW2 négy-öt év múlva, akkor majd össze lehet hasonlítani a WoW-val vagy más MMO-kal. (De a WoW-ban akkor is több lesz a tartalom.)

Bizony-bizony, magam sem mondhattam volna szebben<#taps>
Sziasztok, a feliratot sikerült átállítanom németre, hang azonban nincs németül, pedig látom van rá opció. Nem tudjátok esetleg, hogy mit kéne tennem ahhoz, hogy legyen? Elõre is köszönöm!
Aurora Gladen nem tud vki egy viszonylag nagy/normális magyar guildet?
Mc Wolfy
csak annak kontrollálatlan zerg, aki nem jó emberekkel játszik 😊

Smithwarden
Igen mindent megununk, csak WoWnal ez legtobb ismerosnel 2-3 ev volt (legalabb) itt meg 2-3 honap. :p
Nincs eleg motivacio 80 felett ami huzza az embert tovabb es a pvp gyenge labakon all.
A mai napig par haver meg 8 ev utan is WoWozik (paran Aion esetleg), pedig minden mas MMOt kiprobaltak.
Ezeknel valahogy jobban ossze is van kapcsolodva a pve-pvp, az erosebb cuccok szerzese.
Lehet grindnek is nevezni, de megis ez motivalja az embereket, a csak mas kinezetu es szinu ruhak nem igazan.
SPvP teljesen le van valasztva a PvE resztol, WvW pedig legtobbszor egy kontrollalhatatlan zerg, kiveve ha nagyon jol szervezett klanokkal / csapatokkal megyunk, de meg ugy is tobb sebbol verzik.

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

Atisz
Mert az emberek elõbb-utóbb megunják a játékokat (még akkor is ha multiplayer részre van kihegyezve) és lecseng a lelkesedés.
Manapság baromi sok a casual (alkalmi) játékos is: pikk-pakk megvesz 1 játékot, elhülyül vele és megy a következõre. Ennek több oka van és a közhiedelemmel ellentétben nem (csak 😊) az, hogy ma már nem készülnek igazán jó játékok, amik huzamosabb ideig lekötnék az embert.

Amikor létrehozták a guildet, még nem tudták, hogy a játékot ilyen hamar meg fogják unni, tehát lehet, hogy ettõl függetlenül tök jó arcok és nem veled akartak kiszúrni. Ugorj be egy nagyobb közösségbe, így ott mindig lesznek néhányan akikkel tudsz játszani.

Folklore class off 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Mc Wolfy
lol teljes erõvel költözik át desora, még páran vannak szanaszéjjel

Azért szûnnek meg, mert sokan nem vették komolyan a fejlesztõket hogy itt nincs endgame. Belevágtak mert sok volt az újdonság, tetszett is mindenkinek, de elérték a 80-at és tényleg nincs mit csinálni csak a wvw. Van akit ez egy darabig lekötött, majd ezt is megunták, más meg nincs és leléptek. Én is így vagyok vele, most altozgatok a Defiance-ig de ennyi. Majd visszajönnek pár hétre/hónapra ha lesz kieg. A mi klánunk is ezért lett off és sok másik is.

Mephike
Ismerõs a helyzet. Nálunk is elkopott az alapítók jelentõs része, de viszont cserébe jött jó pár új játékos. Idõvel, ahogy lecseng a játék újdonságereje elkopnak egyes guildek, meglátjuk melyikek maradnak meg és szívják föl az aktív játékosokat.

Október végén meghívtak egy guildbe. Elfogadtam, épp online voltak vagy 15-en. Dungeon, WvW, eventek...ment minden. Aztán decembertõl kezdve szépen kezdtünk elfogyni. Egy csomó ember csatlakozott, de senki nem reprezentált, illetve senki sem volt online.
Aztán a guild "magja" csinált egy másik guildet, a tiszta lap elvét követve, de sajnos 3 hete csak az alapító 6 ember van bent, és bármikor lépek fel, senki sincs online.
A Guild-ek miért szünnek meg?Már másodszor próbáltam belépni és mindig az volt,hogy feloszlottak közben a 6 megadott ig.nick szinte mind offline.
Ha én egyszer létrehoznék Guild-et akkor biztos nem hagynám ott,ezért se értem miért van..
ScarY MAN
rossz omen vagy! 😛 😄

...

A LOL magyar guild? Far Shiverpeak-en vagyok, és mintha láttam volna már pár LOL-os arcot. Csak azért kérdezem, mert sajnos már a második guild hal meg alattam (full inaktív), és váltanék.
milyen set-et ajánlotok? thiefnek, fõként glasscannont játszanék! karmám van, de csak 160k
Mc Wolfy
ja és lemaradt: desolation szerver

Mc Wolfy
szombat-vasárnap wvw bulit rendezünk. eddigi résztvevõk a LOL és a war. mindenkit szeretettel várunk egy kis baráti vérfürdõre.
ideje: mindkét nap este 6-tól
jelentkezni: Mc Wolfy / Gigassus / Legenda Vagyok
belépõ: vérszomjas csatakiáltás az ellenfél kapujánál
tervben még: wvw jumping az ingyen badgekért és siege cuccokért

Szerintem is majd a következõ kiegészítõvel kerülnek be azok a dolgok, amiket most sokan hiányolnak. Írták is korábban, hogy sokminden jön majd vele, amiket most még titkolnak, nehogy a konkurencia ellopja.

TESO-t nem nagyon követem, de amennyit olvastam róla eddig nekem úgy tûnik egy mindenhonnan "összelopkodott" mmo lesz. Pl. dinamikus eventek, wvwvw (közös pvp zóna) és még pár dolog GW2-bõl, RP, companionok SWTOR-ból, phasing, stb. wow-ból, mindent megpróbálnak összeszedni, amivel a konkurens játékokat eladják és bele passzírozni TES világába. Mindezt egy mmo-szûz csapattal. Ami meg is látszik abból, hogy igazán eredeti, saját ötletet nem nagyon találtam benne.
Ne legyen igazam, de ebbõl nekem úgy tûnik egyelõre tehát, hogy a játék 99% lopott dolgokból lesz összetákolva, valamiért úgy érzem az eredeti megfelelõjüknél gyengébb kivitelben.

Igen van még pár guild ARMY,THS,BEG,FO és néhány kisebb akik most költöztek a szerverre.

Bármelyiket megkeresed szívesen fognak neked segíteni.

Ha érdekel Salah Ad Din néven megtalálsz ingame.
Roppant élvezetes szerintem pl. az Elem-el való játék pont ez miatt. Zongorázni kell játékközben és ha nem jóra váltottál akkor kinyírnak 1 pillanat alatt. A másik meg, hogy az sPvP fõleg zerg ha úgy nézzük, ritkák a jó kis 1v1, 2v2 lehetõségek. Na pont ez miatt néha jó "escaper" karit választani mint Dota2-ben akár. Ha pl. többen (birkák) rámozdulnak egyre akkor az tudjon már lelépni 😊
Thief és Ranger pont ellenkezõleg. 1-2 gombot kell csak használni és nagyon erõsek. Ranger meg nagyon durva regeneration-el rendelkezik.
Ami nekem nagyon zavaró az a mesmer! Mindegy melyik oldalon van, utálom a buzis pillangó effektjeit, hogy állandóan minden robbantgatása rózsaszín fényeffektek meg minden ilyen idegesítõ grafikai hülyeségeit. Totál low beállításokon is az idegesítõ effektjeit kell nézegetni.
ScarY MAN
Whiteside Ridge szeron van aktiv magyar guild, ahova meg csatlakozni is lehet?😊

...

Értem én hogy mi a bajod az említett harcrendszerrel. Tökéletesen egyetértek. Ha nem kötöd az ebet a fantasy világhoz, javaslom hogy próbáld majd ki a Defiance-ot. A harcrendszere teljesen más, non-polip-ultra 😊

Ha még nem ismernéd a játékot, képzeld el a Mass Effect TPS-célzós harcrendszerét dodge-olással, zoom célzással, fegyverváltással, mindezt egy dinamikus eventekkel teleszórt MMO világban. Poszt-apokaliptikus, nem fantasy de nekem emiatt (is) tetszik. Vannak skillek, de csak passzív, és egy olyan ami CD-s és nagyon erõs. Stealth, erõsebb lövés x sec-ig stb.

Szerintem neked tetszene, ha nem idegenkedsz a poszt-apokaliptikus környezettõl. Ráadásul még ezt is jól oldották meg, ugyanis nem romváros és szürkeség, hanem egy idegen faj terraformálásának következményeként furcsa, idegen növények, tájak stb várnak. Próbáld ki ha gondolod. Jelenleg béták mennek, április 2-én headstart. A Trion Worlds készíti, akik a Rift-et, szerintem ennyi elég is. A TESO-t MMO szüzek csinálják. Emlékezz milyen volt az SWTOR a megjelenéskor, egy rémálom. Pedig a BioWare nem szarral dobálózott addig sem, de MMO szüzek voltak és közel 2 év kellett hogy rendberakják.

Nem reklámozi akartam a Defiance-ot csak ajánlottam, nézd meg.

Többek között a polip harcrendszer matt nem járok pvp-zni mmokban, mert számomra az nem pvp élvezet, hogy mint egy gyors gépíró püfölöm a billentyûzetet fõleg a gombokat 1-9-ig.
Szerintem a TESO lehet igazán nagy durranás, mint írtam a hosszú hozzáoszlásom végén. Mert lehet egy kardozós, nyilazós, varázslós mmo is igenis nagy durranás. De végre le kell számoljon a wow-os polipos gombnyomogatós szarral.

Igenis dinamikus akció alapú harcrendszert. Amibe még az fps rajongók is bele fognak kóstolni. Ha egy ilyen harcrendszert egy a gw2 hasznos újításaiból merítve megfelelõ motorral eltátva kijön akkor tarolni fog. Lehet sok mmo fan akiknek a wow-os gombos rendszer bejön elmenekül majd egy ilyen mmo-ból, de sokkal többen lesznek akik viszont maradni akarnak, vagy akik pont egy ilyenre "vágynak" .

Szóval a TESO nagyot szólhat, de akár el is tûnhet a süllyesztõbe. Ha valaki tartósan sok játékost akar és így tartós bevételeket, újat kell hoznia. A wow harcrendszere, mûködése és az egész játék forradalmi volt korában sikere is ennek köszönhetõ. De elavult mára ez már a múlt. Aki az "új wow" akar lenni annak mernie kell szembemennie a tradíciókkal, a tradicionális dolgokkal. Ezt ígérte a gw2 is, de nem ezt tette, csak igen óvatosan távolodott el a tradícióktól, és ez sajnos hosszú távra nézve nem elég. Mert nem egy újabb kicsit megbolondított francia krémesre vágynak az emberek hanem egy új süteményre egy teljesen új ízre.
Tisztán pusztán magán vélemény fog következni.

Alapvetõen le kell szögeznem, hogy a Guild Wars 2 eddig játszott legjobb mmo számomra. A játék maga nagyon tetszik bár megmondom õszintén már ritkásan lépek csak be. De viszont így 5-6 hónap játék négy 80-as exo (fegyver/ruha/ meg majdnem minden ékszer exo) karakter és sok száz játék óra után a következõ jutottam:

A PVE tartalom szép jó, a story ugyan sablonos de érdekes, de a fejlõdés túl gyors volt. Ugyan szeretem ezt, mert szépen lendületesen léptem a szinteket, meg minden viszont ezért aztán rá kellet jönnöm, hogy semmi értelem a zöld és kék cuccoknak. Ez pedig egy komoly probléma és ez kihat a loot rendszerre és átívelve a TP-re, Mert ugye a fejlõdés miatt értéktelen és teljesen értelmetlenek a tárgyak nagyobbik része, a zöld és kék cuccok. Ráadásul a 80-nál kisebb szintû tárgyak nagyobbik része is simán hulladék, mert minek vegyek egy 50-es fegyvert páncélt ha mindjárt pár óra és 55 leszek. Mindenki sír a loot miatt de mért is sírnak? Mert a loot értéktelen, mert minden ami nem 80 vagy nem sárga vagy narancs az értéktelen. Azok helyet akár ki lehetne dobatni simán az npc-tõl kapott összeget is mert ezzel megspórolnánk egy fölösleges eladási procedúrát. Ez sajnos a játék mechanizmusából keletkezõ probléma, ezzel a fejlesztõk nem is fognak tudni kezdeni semmit soha.

A másik probléma nálam a skinek. Igen a skinek? Na itt az a bajom, hogy van ugyan van jó pár fajta ez tény. Sõt a színezés egyszerûen egy zseniális ötlet volt, extra jutalmat érdemelne aki kitalálta. De a skinek nagyobbik része nem szép, sok meg egyszerûen ocsmány. A fegyvereknél talán még rosszabb a helyzet mint a páncéloknál. Ki a fene akar rohangálni egy lávakõdarabnak kinézõ kétkezes karddal, vagy egy jégcsap tõrrel, stb.... Az már csak hab a tortán, hogy a legendary fegyverek, attól legendaryk, hogy ilyen ronda dolgokat már régen láttam, mint a diszkógömb, meg a szivárvány íj, de a legendary gs-ek is megérnek egy misét. Nem csak összegyûjtésük kíván legendás türelmet de a látványuk elviselése is. Azért a hosszú szoknyás/kabátos ruhák se semmik. Amíg áll a a karakter addig még oké de amint megmozdul egyszerûen ronda lesz.

A dungeonok kifejezetten ötletesek, fõleg a csapdás részeket szeretem ahol némi ész is kell nem csak a hent. De azért vannak itt is idegesítõ dolog, például TA ahol eddig csak futva tudtam átmenni bizonyos részeken. Volt, hogy negáltunk csapattal na most nem futunk és kb 1 percig éltünk 3 mob úgy tette hidegre a csapatott, hogy csak pislogni tudtunk, a COF-ot pedig az elviekben magasabb szintû pedig félkézzel, bekötött szemmel, és közben hamburgert eszegetve is végig tudtam tolni gond nélkül (na jó nem a 3-as pathot). Egy kis balance rá férne a dolgokra itt is. De ez más játékokban is így van. Nekem például nem hiányoztak a raidek, és az is tetszett, hogy emberi idõ alatt teljesíthetõ egy insta. A jutalom meg hát mint fent írtam már olyan amilyen, sajnos ez az insták végén is így volt.

Na de evezzünk át egy kicsit a pvp vizeire. Az spvp-rõl nem írok semmit, mert abba igen kevés idõt fektettem, annyira nem vonz a dolog és mivel nincs elég tapasztalatom ezért arról hülyeségeket nem írok le. De nézzük a wvwvw-t.

Ez nagyon vonzó volt számomra, masszív háború, ostrom csaták, stb... Hát igazából itt aztán van probléma. Kezdjük a culling-al. Na ez egy igen központi probléma. Ez igazából pedig motor és kód kérdése. Amíg ez nem javítódik ki addig a wvwvw-tõl igencsak gyorsan elmehet az ember kedve, mert ugye jön a tyú-tyú train és láthatatlanul átgázol az emberen. Persze a másik oldalról ez úgy jön le, hogy jól lemészároltunk vagy 6-8 lámát akik olyan balfékek voltak, hogy még nem is támadtak vissza. Persze nem támadtak mert nem láttak. Ugyan így elõfordulhat az, hogy pl leölök egy zergben nyomulva vagy 10-20 ellenséget akik még meg sem nagyon sebeznek, vagy pl az elsõ összecsapásnál egybõl megfekszek. Meg mért engem támad mindegyik, mikor éppen most filézi ki egy félhulla, mért nem azt üti. Ja hát azért nem mert engem lát õt még nem a culling miatt. Tehát a culling megszüntetése igen csak sok dolgot tudna megoldani, mert végsõ soron nagyon sok minden oda vezethetõ vissza.

De menjünk tovább, ott van az éjjeli kanadai-francia kérdéskör, ez sem tett túl jót a wvwvw-nek. Az is megér egy misét, hogy itt is kevésnek érzem a két pályát. Mert ugye van a központi pálya meg minden szervernek egy "home land" ami mindenkinek ugyan olyan. Aztán ott a commander kérdés, na az is olyan, hogy 100g-ér megveheted, és akkor lesz saját tyú-tyú trained. Mert sokkal többre nem jó mint, hogy köréd gyûlik egy rakat pug és mehetek ölni a culling segítségével. A pálya kérdése lehetne például az, hogy csak egy pálya van de az mondjuk 4* akkora mint a mostani, ja de hát jön a culling. Ergo belefutunk, hogy itt kérem szépen a wvwvw-vel kapcsolatban motor problémák vannak. Sajnos a motort nem a wvwvw-hez optimalizálták így az ott nem is teljesít megfelelõen.

A végére hagytam egy teljesen szubjektív meglátást (panaszt) ez nemcsak a gw2 de ám blokk az mmo-kal kapcsolatos. A harcrendszer. Igen a harcrendszer, a gw2 elindult egy számomra jó irányba de még mindig túlságosan tradicionális. A bajom a harcrendszerrel, hogy még mindig hihetetlen elõnyben vannak, na kik? Hát a polipok. Mért mért kell tízen x gombot nyomogatnom plusz a mozgás 4 ahhoz, hogy harcoljak. Az mmo-k harcrendszere fölég a tradicionális számomra egy zsákutca. Mert lehet itt dinamikus harcrendszert reklámozni, de ez nem áll másból minthogy össze vissza kapkodok a billentyûzeten. De könyörgöm ott az egér, mért csak a kamera mozgatására használhatjuk. Végre egy olyan mmo-t szeretnék ahol, nem az lényeg, hogy van len egy menüsor amire kipakolok 9-12-24-999999 darab skilt amit nyomogathatok, már ha polipnak születem. Hanem egy olyat amiben tényleg dinamikus a harc, ahol nem számgombok össze-vissza nyomogatása a lényeg.

Például single játékok, ilyen példa értékû harcrendszer számomra az elder scroll oblivion harcrendszere, gothic 3, de a non plusz ultra a mounten blade játékok harcrendszere. Na ott kell ügyesség ahhoz, hogy egy íjjal eltaláljak valakit fõleg megfelelõ távolságban, ott nem számgombokat kell nyomkodni, hogy csili villi mozdulatokat kapjak, ott kell tényleg az úgynevezett skill. Nem kellenek nekem a szivárványok meg rózsaszín lufik, csak legyen végre egy valóban dinamikus harcrendszer egy mmo-ban. Mert ma már mindegyik action based, meg dinamik valójában pedig mind tradicionális kicsit újragondolva. Mert mitõl is dinamikus a gw2, mert van benne gomb hogy dodge, na ne ettõl ez még nem dinamikus hanem tradicionális, maximum kicsit tuningolt tradicionális.

Végül a grafika arra tényleg nem lehet panasz. Mára skineket leszámítva. A tájak gyönyörûek szerintem.

Összegezve a dolgot. Nekem bármennyire is fikázásnak tûnik a fenti rész igenis tetszett és még most is tetszik a gw2. Nem bánom, hogy megvettem 2012 szeptemberében. De sajnos nem teljesen azt kaptam amit vártam, vagy várni véltem. Ez egy jó játék, de havidíjat nem adnék érte az is biztos. A jövõbe tekintve azt kell mondjam, hogy a TESO igenis komoly ellenfele lesz.

Ha a TESO-ba meg lesz csinálva culling mentesen a frakció vs frakció vs frakció egy nagy térképen. Ha a harcrendszer nem egy tradicionális mmo harcrendszer tuning lesz, tõlem akár az se gond ha egy xbox kontrollert kell vennem hozzá, de nem akarok 1-9 gombokat nyomogatni. Ha átvesznek dolgokat, mert az tény, hogy az elõzetes hírek szerint szemérmetlenül lopnak a gw2 ötleteibõl (dinamikus események, dinamikus világ, stb... remélhetõleg a fizetési módot is 😉 ) akkor akár meg is fojthatja a gw2-t, de szinte bármit. A meglátásom, hogy azé az mmo lesz a jövõ aki ki tud rukkolni az elsõ használható és élvezetes és tényleg dinamikus harcrendszerrel, és a mûködõ nagy létszámú masszív pvp harcokat is lekezelõ motorral. A reményeimet a TESO-ba fektettem, de tartok tõlem, hogy csalatkoznom kell, bár remélem nem.

Utólag elnézést a túl hosszúra sikeredet hozzászólásért.
Mephike
Szerintem túl sokat vártok/várnak a TESO-tól. Persze, biztosan sokan meg fogják venni, de HyperMonkey-al értek egyet, hogy az is le fog idõvel csengeni, és ha jól tudom ez lesz az elsõ MMO-ja a cégnek (javítsatok ki ha tévednék), és ugye induláskor lesz benne szerintem bõven bug.. Olyan progi, mint a WOW nem lesz még egy (talán a Titán, ki tudja), ami talán nem is baj.
Biztos, hogy csökkenni fog az aktív játékosok száma, hiszen rengeteg olyan játékos van, aki havonta/hetente új játék után néz. Szerintem a GW2 majd a köv nagy fizetõs updattel fog jelentõsen változni (több endgame, új WvW map, másfajta PvP játékmódok), addig csak foltozgatás lesz és pár a mostanihoz hasonló "apróság".

Legyen más TES online ennél tehát Frakciók harca egymással,vár foglalás,companion,teljes World pvp ééés már minden mást törlök is le😊
Talán a fénykardos dzsedáj játék maradni fog az a stílus kell😊)