63345
  • kastil
    egymás mellett sokszor egyedül wbossozok a 2 gépen, egy időben, észreveszem a 2 giga különbséget...

miért kellene vigyáznom a számra?

#58277 erre ment
  • Mc Wolfy
    egy picit azért vigyázz a szádra. a wphez történő beragadás pedig nem történt meg, mióta letöröltem a winyómról egy csomó torrentet (azok iszonyat töredezetté teszik a particiót, még ha nem is mutatja) letöröltem gw-t, nyomtam egy töredezettség mentesítést, fölraktam gw-t, megint nyomtam egyet a biztonság kedvéért és láss csodát.
    előtte 64 bites rendszeren, 4 giga rammal, 2 gigás vidi kártyával is folyton azt csinálta. azóta sosem.
    direkt figyeltem a rendszert, hogy használja ki az erőforrásokat. a gémnek nem igazán memória kell. betöltéshez sem. 2 gigánál is csak 70-80%-ra ment föl max, bármikor. merevlemezt viszont eszméletlen pörgeti. ezért érzékeny a töredezettségre és a lassú fordulatra.
    ja és torrentet kapcsold ki :)
  • kastil
    ja értem mcwolfy szal fingod sincs kk
  • Mc Wolfy
    de ha adsz egy ingame nevet, behívlak
  • Dobronski
    Amint tudok, írok! Köszi!
  • CortezK2
    Ok, bug lesz csak eddig elkerült. Amíg kijavítják, addig pihen a tolvaj.
  • CortezK2
    Öhm...Whisperer egyenszerkót átszínezték valamikor csak lemaradtam róla, vagy ez valami bug? Elég hülyén néz ki a fix piros színekkel, ha ez így marad nézhetek másik ruhát :(
  • Mc Wolfy
    ajánlanám pl az én Guildemet. Keress meg ingame, akár most is. ma 8-tól ugyis guild missionok vannak. Mc Wolfy
  • kastil
    azt hol állítok ilyet?

2gb ram téma: aha, fut, amint betöltött, akkor még néhány objectre vársz, aztán az emberekre, ha tömeghez portolsz akkor bebugzik kamera a wphez úgy 1 percre, stb. egyébként zsírul futtatható 2gbal is, másik gépben annyi van, win7 32bit
  • HyperMonkey
    A wvw minden konfigon szaggatni fog, Paksot is rákötheted. Egyszerűen szarul van megcsinálva.
  • Szaruman
    Mint említettem, nálam hardveres hiba van. Tuti nem fogok nekiállni szarakodni az oprendszerrel, amikor az alaplap fos :)
  • Tusy
    - ha már a windows is lassú akkor ott lehetne mit tenni az op.r környékén is ..
    -- régen (win XP) még a fizikai memória legfeljebb 2x-esét ajánlották SWAP terület beállítására, bár win7 alatt ezzel már nem foglalkoztam
    -- CCleaner: Eszközök -- Automatikusan induló programok környékén le lehetne állítani a nem feltétlenül szükséges dolgokat (ilyet lehet máshonnan is tenni, de nekem ez egyszerűbb és kényelmesebb)
    -- játék indításhoz én használok egy Razer Game Booster nevű programot (talán pont ebben a topicban ajánlották, némi fps-t is növel de csodára azért nem kell számítani), elvileg az is leállít egy csomó feleslegesnek ítélt dolgot

- ha az op.r már normálisan megy (akár 2Gb memóriával) utána már lehet szidni a játékokat is ... _szerintem_
  • Szaruman
    Nem tudom, hogy nyomod 2gb memóriával. Nekem a memóriavezérlés dobta el magát vasárnap, csak 1 modullal indul a gép (szintén 2gb), de már a windows is lassú (böngészés, ilyenek). Játékoknál swappel (vagy mi a bánat, hddről tölt), illetve bsod-t dob pár perc után
  • Dobronski
    Desolation szerveren ajánlanátok egy klánt? :) Köszi!
  • Mc Wolfy
    mi a baj? :D
    be tudod állítani az effekteket és minden vacakot is
  • kastil
    nekem tökéletesen megfelelne, ha lenne egy particle effect csúszka mint minden egyéb ultrafos garázsgémben van már 2000 óta. hát de kit érdekel, ássuk el magunkat hogy "ilyen szar" gépünk van. persze
  • foxxi
    És ha a motor visszavesz bizonyos tömeg felett a "globális" beállításokból ( spell effect reguction, stb.?). Dinamikus motort. Bár gondolom új alapokra kellene helyezni az egészet...
  • Tusy
    - egyelőre azt nézem mennyit kellene áldozni laptopra és az megéri-e nekem. 1 milliót másra költenék (ha lenne)
  • Mc Wolfy
    tegnap beszart a memóriám, szóval ma 2 gigával nyomtam. a játék nem memória igényes, ezt sem használta ki teljesen. kell neki egy 7200-as fordulatú vinyó, közepes grafikus kártya és annyi. utána úgyis maxon is beállítod a max fps-t.
    wvw 300 embernél bármit teszel, beszar. még a szerver is haldoklik néha. szerintem még SOK évig nem lesz olyan játék, ahol mondjuk eternal 500 fős tömegét egyszerre tudnák kezelni, miközben csillivilli villámokat lövöldöznek egymásra.
  • JaSoN HuNTeR #58272
    Szvsz hatalmas meló vagy lehetetlen ilyen szép grafikával ilyen nagy tömeget leprogramozni. Több százan ütik egymást.
  • JaSoN HuNTeR #58271
    Alienware legdrágább laptopját ajánlom neked. 1 millió forint x)
  • TomStorm
    Mi az összeg amit kínálsz érte,attól is függ.
    Olcsóbb megoldás(Medium):i5M,GT730/GT635+SSD
    A másik ami biztos(high):Y500 SSD
  • fuzesi12
    EU szerverek közül a desolation-on vagy a piken square-n van-e több magyar kb.? Vagy nagyjából ugyan annyian?
  • Tusy
    - milyen laptoppal érdemes nekiállni wvw-nek? Full HD (1920x1080) felbontás és legalább 10fps lenne az igényem
    - otthon elég gyenge asztali gépem van, ha épp nincs nagy tömeg pár fps-el el szokott menni (nagy tömegben ki is vág az asztalra, bár az elmúlt hónapokban nem próbáltam), de azt a gépet nem tudom ide elhozni
  • foxxi
    Aha. nekem i5-el, 16Gb rammal, 2X Asus 670 vga-val is szaggat mint az állat... Van ahol már nem a gép a szűk keresztmetszet, hanem a LUSTA programozó....
  • JaSoN HuNTeR #58266

Így megy kb.
  • JaSoN HuNTeR #58265
    Azon is ugyan így akad.
  • kastil
    van ilyen:) akinek nincs 70k-s i7je, az így jár:)
  • t0xikus
    van ilyen:) akinek gyenge a gépe, az így jár:)
  • foxxi
    Gáz hogy ennyi idő alatt se tudtak optimalizálni... csak a xar csöpög a szájukból....
  • TomStorm
    De sokan élvezik a diavetítést:)
  • JaSoN HuNTeR #58260

Epic fight. 10fps :(
  • foxxi
    Nincs
  • fejnelkuli
    Hello!
    Van már benne Dungeon Finder?
  • JaSoN HuNTeR #58257
  • Robe77
    Nekem csak 1 POI hiányzik, ami akkor valószínűleg a Boradhollow-os. Szóval a többi POI-nak és vistának ott kell lennie.
  • Edorn
    Utánanézva a Boradhollow waypoint-tól délkeletre lévő PoI nem bug. Hanem egy új pont, amit holnap fognak aktiválni... No ilyen alapon lehet a többi hiányzóm is még csak tervezett pontok, amiket így aztán keresgélhetek...
  • Randelz
    A wiki szerint ezek nem tartoznak a 100%ba: Dungeons, Hall of Monuments, Heart of the Mists és Spvp. Southsun Cove-on nincs semmi, csak waypoint. Továbbá azt írja hogy néhány jumping puzzle-n vagy POI és azt nem jelzi a térkép addig amíg ott nem vagy.
  • Edorn
    Részben igen: Közben rájöttem, hogy az ember fővárost nem néztem. Ott volt pár felfedezetlen még. Illetve megjelent közben egy újabb PoI, ami viszont bugos. Boradhollow waypoint-tól délkeletre. Nem lehet bemenni hozzá, mert visszadob a bejárathoz mindig a játék... De még ezen kívül is hiányzik 4 PoI és 2 Vista. Most megint végigkattintgatam az összes területet (most már a fővárost is) és ,minden 100% leszámítva a bugos PoI-t... Illetve SouthSun Cove nem mutat százalékot... Lehet ott bújnak meg a hiányzók???
  • Randelz
    Fórumokon senki nem ír bugról. Valamit muszáj volt kihagynod.