Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Instában nem medvével megy az ember hanem dps pettel. A heal-t meg nem akkor nyomod el ha a pet haldoklik hanem ha te, csapattárs vagy condi-t kell leszedni. Ez az 5 sec költõi túlzás volt, de 10-15 sec alatt fekszik. Ha a boss tol egy aoe-t vagy valami speciálisabb skillt akkor 1 shot a peted.

Fura, egy pontot nem raktam a Beastmastery-re, és mégsem halnak 5 sec alatt. De ha Te mondod, akkor biztos úgy van.
Tény, hogy nem bírják percekig, de bosstól függõen 10-20 secig simán, néha még tovább is. Tegnap is a medvém CoF p1 bossnál simán bírta, csak healelni kell néha és ennyi.

Selenarctos. Legendary Hero of Warhammer Online. Sárkány Lovagrend - Desolation defender

JaSoN HuNTeR
hát nagyon sajnállak haver. :S Én semmi pénzért nem válok meg ettõl a gametól... Nekem WvWn van very highba <10fps>diavatités amikor több százan ütik egymást, de én veszek ramot+vga-t remélem megjavul ez a problémám.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

nem, nem most derült ki, pve nagyrészt játszható low-on, és annyira élveztem, hogy elviseltem hogy 20-25 fps-el ment a játék alapból, dungeonokban már lejjebb esett, a pvp-rõl meg ne is beszéljünk 😊

és igen, jó lenne majd, de sajnos a pénz most jobban kell, így gépfejlesztés se lesz valószínûleg belátható idõn belül.

Dixtroy
Ott van pl a vindictus, az eger jobb bla klikkjevel castolsz. Igen, egy igy nagyon hurrá, csakhogy a karakternek állnia kell közben, az pedig semmilyen csatában nem nyerõ, hogy a karival csak úgy ácsorogsz.
GW2ben kifejezett pozitívum, hogy mozgás közben is castolhatsz. És akkor itt visszautalnek az egeres otletre, gyurus vagy mutatoujjal taperolom a q vagy e-t eger jobbgombbal es csuklomozduatokkal fordulok az elenfele fele, maradek ujjaimmal kalapalok 1-5-6, neha odabaszok ö(elite)-8-7re.. hat en mar tobbfele nem igazan tudnek koncentralni.

Most, a por mutatja a szél testét, mint a papíron a képet a festék Az érzékek tébolyán kuporgó halál, Tollaskigyó a biborkaktuszon nézd szandra...

akarod=akarok

Eskü hogy nem kötözködni akarod, de van egy fullos karaktered és pár közepes. Ennyi idõ után derült ki hogy nem bírja a géped? <#hamm>
Egyébként ha majd tervezel vas fejlesztést esetleg, jól fog jönni az accountod. Szerintem (!!!) jól gondold meg hogy eladod-e.

Nem szeretném ha spam-nak vélnétek, de szerintem tegnap nem túl jó idõben hirdettem és sok lett a hozzászólás, remélem most többen látjátok majd, talán érdeklõdõ-re is találok 😊

Szóval, eladnám a Guild Wars-met!

Digitális verzió, külön gmail email címmel, minden hozzá járó adattal (cd kulcs, order id).

Az accountról : Desolation szerveren , +2 karakter hely unlockolva van. A karakterek : 80-as human guardian 40% map explore, full exo szett, 65-ös norn ranger, 32-es sylvari thief, 26-os norn elementalista, valamint egy 17-es, 14-es és egy 2-es szintû kis kari.
Az accounton levõ gold mennyiség 10-20 között van most, de van még néhány ritkább nyersanyag, és egy fel nem használt abysal dye is. Bõvebb infót, képeket szívesen küldök. Az eladás oka, leginkább az, hogy nem elég jó a gépem a játékhoz, solo-ban még játszható, de sajnos dungeonokban és pvp-n nem igazán.

Ár megegyezés szerint! Érdeklõdni itt privátban, a [email protected] mailen, vagy skype-on (defendertomz).

Köszi a figyelmet.

Köszi a linket.

kiserik
Nézz szét itt.

Egy necromancer elmondhatná nekem hogy létezik-e a játékban olyan scepter ami illik egy full fekete-zöld gearhez. Elég bután mutat egy ilyen karakteren a világosbarna vagy bármilyen világos színû scepter. Staffot találtam ami valamennyire sötét necrós, de sceptert nem láttam. Eddig csak TP-ben néztem, de ott megnéztem mindet.

Running
Ezek guild küldik, meg a szükséges fejlesztések igen jó ötletnek tûnnek, remélem a gyakorlatban is mûködnek. Adnak egy kis lökést a csapatnak, rég nem láttam olyan izgalmat ts-en, mint tegnap. 22:30-kor mindenki remegve várta a peccset, és egymást cinkeltük, kinek jön le elõbb, kinek szakadt...

Hát egy ilyennél valószínûleg a billentyûzetem bánná a dolgot, biztos felforrna az agyam. Mi is kénytelenek voltunk 4-en letolni a végét, de path 2 endboss szerencsére nem olyan nehéz.

Running
A legjobb amikor pubbal 2 pubbal mentünk le cof-ba, jól ment, majd a fõbossnál, kb fél centire a halálától a party leader dc-zett, minket meg kidobott az instából, a parti rögtön feloszlott. 😊)

Igen valami ilyesmi. De örömteli hogy lesz benne. Sokan nem szeretnék ha lenne, de nem lesz kötelezõ használni. A legtöbben úgyis csak token szerzésre járnak instákba. Tegnap AC exp-ben az egyik tag DC-zett sokat, ezért a másik kilépett és nem is találtunk embert „bentrõl”.
A petes dologban Robe77-nek annyiból valami igaza van, hogyha a traiteket BM-re teszem akkor kevésbé gyorsan halnak. Viszont akkor a sebzés csökken nem kicsit. Szóval egy pet avoidance és örömködés lesz (plusz pet név kikapcsolási opció hehe).

Running
Ez kellett már mint egy falat kenyér:
Item preview is now available on the Trading Post. Simply right-click the item you want to preview and then select Preview. The preview panel will open, showing your character with the item equipped.
When previewing weapons, you may now choose to show the weapon stowed, wielded, or by itself. Use the check boxes at the bottom left of the preview panel to change the view.

Running
Pár hete fórumon kérdezték, ha jól emlékszem az volt a válasz, hogy haladnak vele, de még nincs kész, remélhetõleg nyárig elkészülnek vele.

Valamikor régen írták hogy dolgoznak a dolgon. ennyi, azóta semmi hír, pont ez a bajom. Pedig nagyon-nagyon kéne. Már minden MMO-ban alap, nem tudom itt miért nem csinálják meg.

Robe77: Dehogynem. Még a ranged pet is képes a boss pofájába állni. Arról nem is beszélve hogy nem követ csak megáll és lõ. Ha te kimozogsz az aoe-bõl, a peted szépen ott marad és belehal ha nem hívod el onnan azonnal. A melee petek pedig kb használhatatlanok instában. nem megy a boss mögé ahogy kéne, és amúgy sincs semmi védelme, mint a wowban is megoldották, itt is meg kéne.

Mephike
Kérlek mutasd meg azt a linket, amiben mostanra ígérték az LFG rendszer bevezetését. Csak mert már hetekkel elõtte meg szokták írni, hogy mi várható. Csak biztos én voltam olyan tompa és sötét, hogy elkerülte a figyelmemet, hogy jönni fog az LFG rendszer...

JaSoN HuNTeR
LFG rendszer nagyon kellene.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

A petek nem halnak az elsõ 5 másodpercben...

Selenarctos. Legendary Hero of Warhammer Online. Sárkány Lovagrend - Desolation defender

És még mindig semmi megoldás hogy a petek ne haljanak instában az elsõ 5 másodpercben, valamint semmi hír az ingame LFG rendszerrõl. Hiba...

www.klanok.hu - Magyarország legnépszerűbb TeamSpeak szervere

Smithwarden
Bankkartya ON. Gem hegyek. Hehe. <#bee1>

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

"Increased the loot rewards on many world boss chests, including the chests in Orr temples and the dragon chests." <-- na erre befizetek 😄

www.klanok.hu - Magyarország legnépszerűbb TeamSpeak szervere

A "BALANCE, BUG-FIXING, POLISH" kategória legjobbja:
"Lesser air elementals now have legs and a tail." 😄

Érdemes megfigyelni mintaként a GW1 fejlesztését (ugyanaz a kiadó, ugyanaz a csapat), nagyon kemény dolgokat hoztak a kiegészítõkben (hero system, kiegenként két új kaszt, luxon-kurzick móka, emellett folyamatos apró PVP balansz -akár hetente)... szerintem itt is ilyesmire számíthatunk.
És PVE-ben is behoztak olyan durvulásokat (hard mode, challenge mission), hogy sok true action combatant csak pislogna holtan, mint lvl1-es a negyvenes fractalban 😊

Úgy látom, sokan félreértik ezt a játékot. Ez elsõsorban PVP-orientált (akárcsak az elsõ része), a PVE funkciója lényegében az, hogy valamennyire megismerd a karaktert, skilleket, kombókat, fegyvereket (bár jópár embernek erre a 80 szint is kevés).
Az elsõ részben pvp bajnokságok, sõt világbajnokságok voltak, a nagyobb meccseket lehetett élõben nézni, sõt utólag újranézni, kielemezni akár minden egyes játékos szemszögébõl... a második rész is ebbe az irányba tart (a mai patchben elvileg jönnek a bajnokságok, késõbb lesz observer mód, ranglisták a honlapon, stb).
Ha nem szeretsz PVP-zni (ne a grindelõs mmo-k PVP-jére gondolj, az csak a nevében PVP), akkor itt nem terem számodra sok babér (addig tart a játék, amíg megunod a PVE-t, néhány hónap kábé).
Ha már mindenképpen más mmo-val akarjuk összehasonlítani, akkor a különbségekre célszerû figyelni: a többinél kipakolsz majd minden skillt a monitorra és csata közben nyomogathatod õket ügyesen. A GW-ben (az elsõ részben és ebben is) már a csata elõtt meg kell hoznod a legfontosabb stratégiai döntést: mit nem fogok használni (vagyis milyen skillt viszek magammal). Apróságnak tûnhet, de nagyon más megközelítés.
A kombó a másik fontos játékmechanika, ami rendre kimarad az összehasonlításokból. Kombókkal csatát lehet nyerni (illetve a mellõzésükkel veszteni). Más mmo-ban nem láttam effélét.
A traitrendszerrel sokkal rugalmasabban tologathatod a karakteredet a support-DD vonalon, mint másutt.
A downed mód (bár sokakat idegesít) a harcokba nagyon jópofa fordulatokat hozhat -ilyennel sem találkoztam eddig.

Running
Patch notes: link

Nem tudom meddig fogok vele játszani, de szerintem még sokáig.
Ahhoz, hogy az n+1-dik manób@szó mmo elcsábítson nagyon kiemelkedõt kell alkotniuk, és az eredeti ötleteket mellõzve lopkodást nem tartom erre utaló jelnek. Egy jó sci-fi vagy sci-fi fantasy jobban megmozgatna. Szerintem évekig kihúzom még GW2-vel és SWTOR-al, ha mégsem akkor még mindig visszamehetek wowozni. Ha megszoktam egy mmot, nem szívesen hagyom ott, nagyon jó ok kell hozzá. Ahhoz hogy elcsábuljak úgy érzem egy "új wow" szintû játék kéne és nem hiszem, hogy a TESO lesz az.

Running
Leírás a guild küldikhez: link

Nem baj az, ha katyvasz mert ha a 30% szar is lesz a maradék 70% kihúzhatja. F2p nem hiszem, hogy lesz, de egy gw2-es modelt el tudok képzelni. Mondjuk, hogy havidíjat fizessek érte esetleg, azért nagyon jó játéknak kell lennie, abban én sem hiszek, hogy olyan jó lesz. De remélem lesz public béta ott ki lehet majd próbálni aztán lehet dönteni addig meg csak találgatás van jobbára.

Sajnos a gw2-vel meg a problémák orvoslása wvwvw, harcrendszer stb... túl sok munkát jelentene, nagyon sokat kéne újraírni átírni mind a motoron, mind egyéb kódon. Nem rossz játék a gw2 így sem sõt, ha elfogadjuk a hiányosságait, de tartósságát tekintve nem fogsz vele éveket játszani szerintem. A probléma szerintem a gw2-vel a túl hype-olás volt. Túl sokat ígértek, mint a rossz politikusok, és utána nem igazán tudták tartani minden ígéretüket, és sajnos nem is fogják hosszú távon sem.
A harcrendszer lehet jó lesz, de más szempontból egy nagy katyvasznak tartom TESO-t.
Igyekeznek összeválogatni minden mmo-ból a népszerû dolgokat, így lesz benne minden, de kétlem hogy olyan színvonalon mint az eredeti. Ha f2p lesz, akkor megér egy próbát, de nekem teljesen megfelel most GW2 és SWTOR, jól kiegészítik egymást. Nem szívesen kezdenék mostanában új játékba, még ezekben is maradt bõven tartalom, nem vagyok egy rohanó típus. 😄

Az igaz, hogy a hardver elvben megvan, de a gyakorlatban sokaknak messze nincs "mai gépe", rájuk is gondolni kell. A netkód is problémás, de a két probléma összeadódik. Azért bízom az APU-kban, mert az új konzolokban is az lesz. A játékgyártók így alaposan kiismerik és arra optimalizálnak. Ezért ha elterjednek PC-ben, akkor jól illeszkednek majd az ilyen architektúrára optimalizált szoftverrel.

van itt több gond is a GW2-vel. Amennyire hirdették a kasztok szabadságát, annyira nem lett így. haver a kezdetektõl elemmel tolja, és most PvP-ben az elem rá van kényszerítve a dual dagger buildre mert most épp az az OP. Már eleve itt sántít a dolog, de hogy úgy alakították hogy egy távolsági casterbõl melee-t csináltak elég gáz. Semmiféle szabadság nincs, van egy OP build és mindenki azt használja. Sajna a GW2 is egy átlag MMO jobb grafikával, endgame mentesen. nem véletlen a nagy elvándorlás és az accountok hirdetése eladásra. lecsengett az újdonság ereje, sokan végigjátszották és nincs mit csinálni. Remélhetõleg a fejlesztõk is látják és kitalálnak valami okosságot.

Hát a TERA-vl vannak problémák mások mint a gw2-vel. A GW2-ben sok minden sokkal jobb mint a TERA-ban. De a harcrendszere már már majdnem teljesen true action combat.

A két játék keverékébõl lehetne egy nagyon jó mmo-t csinálni ami tényleg forradalmi, és aminek esélye lehetne egy wow szintre nõni. Ezért reménykedek a TESO-ban mert talán ott meg lesz a két játék megfelelõ elegye, de csak talán.

Egy mai gép pl amd x6100 + 8 gb ram + egy ati középkategóriás kártya már el kell boldoguljon simán a fizikával meg sokkal kisebb is. A netkód inkább eben az esetben a problémás nem a hardvere a felhasználóknak.
Nem tudom idõben mekkora áldozat lett volna nekik, szerintem az lehetett az okuk, hogy inkább megcsináltak egy olyan harcrendszert, amirõl tudták hogy jól meg tudják valósítani és a többségnek megfelel. Nem akartak olyannal bepróbálkozni, amit ha elrontanak azzal hazavágják az egész játékot. Így lett ez az átmeneti, hybrid harcrendszer. Ha lesz valaha GW3 ott már valószínûleg õk is váltanak, addigra mások már jól kitesztelik. 😊

A másik, ahogy jól látod, az akció alapú harcrendszer nagyban múlik a fizikán. Az pedig gépigényes dolog. Az APU-k elterjedésével ez sima ügy lesz, de most még azért sokan megszenvednék a gépük miatt.

TERA-t nem próbáltam, az nekem túlságosan animesnek tûnik és nem bírtam magam rávenni, de lehet jó. 😊

Üdv mindenki!
Desolation szerveren lévö guildünket szeretném hírdetni, azoknak akik épp új guildet keresnek és nem találják a helyüket. Nem vagyunk sokan, 5-6 aktív tagunk van, de már pár hónapja együtt vagyunk, csak most hogy így jön az új patch, rájöttünk, hogy nagy falat ez a guild mission csak jóesetben 7ünknek, az art of war level 5 (guild missionok alapja) is csak jövöhét vége fele lesz kész. Programjaink napi rendszersséggel vannak, fõleg dungeonok, de paid tournamenteztünk is már sokat, meg ha lennénk elegen WvWre is szívesen mennénk. Tekintve ,hogy nagyrészünk egyetemista, az órarendünk ritkán engedi meg, hogy teljes guild csapattal menjünk, ezért is örülnénk ha páran csatlakoznának hozzánk. Nem rég avattuk fel a honlapunkat is: http://www.eousgw2.guildportal.com/Guild.aspx?GuildID=470633&TabID=4060160
Akit érdekel a dolog, kéremkeresse fel Kavezacc.7816 -ot.
Nem csak 1-2 gomb lehet az 4-5 maximum 6 gomb még elmegy azt egy kézzel gyorsan eléred, de nem 9-15-öt, több gomb már csak joypad esetén lehetséges szerintem. Az egyik probléma az egér hanyagolásában van amit sima kamarakezelõvé silányít a hagyományos mmo harcrendszer. A másik probléma meg a fizika bizonyos szinten vett teljes mértékû hiányában. De látható, hogy van olyan netkód és reménykedem lesz is ami képes lekezelni a fizikát és kezelni képes harcrendszereket és azok adatait.
Igen én is most már 2 napos 20 szintes TERA tapasztalattal mondom 😊, azt, hogy a valóban megvalósítható lehetett volna a true action combat harcrendszer.

De valószínûleg erre már nem akartak a fejlesztõk idõt áldozni, mivel a fejlesztés így is ha nem csal az emlékezetem 5-6 év volt talán. Ráadásul valószínûleg a harcrendszert még az elsõ években fixálták, akkor még tényleg forradalmi lett volna, ma már sajna nem lett az.

Nem biztos, hogy balansz problémákat hozna a egy valódi akció alapú harcrendszer. Jól kell meghatározni a skilleket, illetve lehet egy támadó és egy védekezõ harcállása mindenikek ezt egy gombbal válthatja és máris más lista jöhetne elõ. Pont mint a dual fegyver a gw2-ben. A probléma nem megoldhatatlanan, de ahhoz olyan motor kell amiben némi fizika is felelhetõ.

Sokkal nagyobb balansz problémákat hozz a láthatatlanság például, amit én nettó hülyeségnek tartok.
Nem érted az alap problémát. Teljesen mindegy, hogy az egéren nyomkodod a 15 gombot vagy a billentyûzeten, ugyanúgy zongorázás. Ahhoz, hogy ne a rotára kelljen állandóan koncentrálnod a figyelmed, hanem inkább a mozgásra, célzásra, védekezésre, ahhoz ezt a 15 gombot 1-2-re kell redukálni.

A TERA-ban sokkal több skill van mint a GW2-ben és mégis mûködik az a harcrendszer amit Nikosi ír. Itt van a 2 fegyvernek skillje illetve a slotskillek. A TERA-ban ennek a kétszerese van minimum. A másik, hogy vannak már olyan egerek, amin 15-nél is több gomb van oldalon. Lásd Razer Naga és társai. Szóval nem kellene elvenni a skillekbõl, gombokkal simán megoldható lenne akár egéren akár billentyûzeten.

Az igaz, hogy nem feltétlenül kell az összmennyiséget végletesen csökkenteni, de az éppen aktívak számát igen. Ez pve-ben még talán elég is lehet, de pvp-ben már gondok vannak. Ha sok képesség közül választhattad ki amit aktívan használsz, akkor ugyanez igaz az ellenfeledre, ellenfeleidre is. Az adott helyzetben nyilván nem minden ellenféllel szemben ideális a te választásod. Tehát ahhoz, hogy ne kõ-papír-olló elven dõljenek el a csaták, sorsszerûen. Ahhoz meg kell oldani a harc közbeni gyors váltást más képességekre, és vissza is jutottunk a zongorázáshoz, de még aktív védekezéssel-célzással is megnehezítettük.

Esetleg úgy tudnám ezt gyakorlatban elképzelni, hogy kombinációkat válogathatsz össze, mintha macroznál, ezeket indítod el a támadással, a kombók között harc közben pedig görgetéssel válthatsz az egéren. Ez már egy fokkal játszhatóbb, de még így is csak azt értük el, hogy zongorázás helyett rulettezünk.

Konzolokra jó lehet, az irányítás miatt, de a problémák ettõl még ott is elõjönnének.

Úgy látom, hogy azt amit szeretnél kellõen kiegyensúlyozottan és tömegek számára élvezhetõen hangvezérléssel lehetne megoldani. Így gombokkal, egérrel csak a mozgásra, célzásra kell koncentrálni, a skillezést beszéddel irányítod. Erre még várni kell néhány évet, de szerintem már nincs messze. Ha ez megvalósul, akkor jöhet egy valóban jó dinamikus harcrendszer, addig sajnos több hátrányát látom mint elõnyét.

Nem akartam tovább offolni de azért ehhez kicsit hozzá kellet szóljak.

A pajzs funkciója nem az hogy 8-10 sec nem tudom pontosan a cd-jet elõveszed azt annyi (nem tudom pontosan mert nem használtam, mert ez így nem pajzs csak egy plusz fegyver annak meg van jobb is mint a pajzs). A pajzs funkciója, hogy magam elé tartva védekezem, de nem fél óráig úgy tartva hanem, egy támadásnyi idõt, és utána ismét, és ismét, ha úgy gondolom. Itt a pajzs olyan minta egy másik fegyver lenne, de nem olyan mint a pajzs valójában. (lásd mount and blade nevû játékban na az a pajzs)

Az elmozgás meg nem a támadás távolságából való ki gyaloglást jelenti részemrõl, hanem a félrelépést oldalra , ergo legyen már annyira "valószerû" a dolog, hogy a támadásból oldalra el lehessen lépni, futni stb. Tudom azaz rendszer amit látni szeretnék "sokkal" bonyolultba programozásilag, némi fizika bevezetését igényli, nem egy sima dobókocka rendszer megfûszerezve támadási távolsággal, de nem megcsinálhatatlan. Mert azért olyan sok különbséget nem tudsz felfedezni egy hagyományos (wow és klónjai) és a GW2 harcrendszere között ebben a tekintettben.

Tény a gw2 harcrendszer egyáltalán nem forradalmi csak egy feltupírozott tradicionális mmo harcrendszer. Mást igencsak megreformált a játék de sajnos ehhez nem nyúltak, legalábbis részemrõl sajnos.
Running
Nagy változások a PvP-ben: Fizetõs bajnokságok helyett ingyenes bajnokságok: Link

kiserik
"ha megnézzük például sajna GW2-ben a pajzs csak egy kolonc"

Na ez így egy kicsit hülyeség. Warriorral igenis használható a pajzs. Shield Bash = stun, ami nem elhanyagolható képesség, és a lényeg, Shield Stance. Traittel visszaveri a lövedékeket az ellenre (a dotokat is). Ne kelljen már magyarázni, hogy egy jól idõzített Sield Bash mire képes PVP-ben és PVE-ben egyaránt.

"De nem igazán lehet elmozgással kivédeni egy támadást kivéve aoe"

Na ebbe is bele lehet kötni. Ugye minden támadásnak van range-e. Ha ebbõl kiállsz máris teljesítetted a számodra nem igazán kivitelezhetõ 'elmozgással kivédést'.

Tovább nem folytatom, mert nem kötekedni akarok, csak pontosítani <#wink>

Running
Az értelmes csevegés elfér a topikban, ezért nem kell elnézést kérni.

Nem feltételemül kellene a képességek számát végletesen csökkenteni csak az egyszerre használhatókat. Azt a "keveset" összes lehet válogatni széles tárházból. Ha dps-t akarsz olyanokat raksz be, ha meg tankot akkor másikat, stb...

De például egy dinamikus akció alapú harcrendszerben értelme van a blokkolásnak, pajzzsal. Mert ha megnézzük például sajna GW2-ben a pajzs csak egy kolonc.

Szerintem maximum amennyi ember elriaszt annyit hoz is a konyhára, de szerintem többet hoz. Nem beszélve arról, hogy így akár porolható a cucc konzolra is, ott meg ugye még "mmo szûz" a közönség. Olyan ez mint anno a táblás stratégia játékok és a RTS stratégiák. Én mondjuk jobban szerettem a táblás játékokat, de az RTS-nek si meg van a varázsa. Jelenleg az mmo-k olyanok mint a táblás stratégia játékok, de egy mmo nem egy gondolkodos stratégia. Kérem az mmo egy "akció" játék, akkor legyen a harcrendszer is ehhez igazítva szerintem.

Bocsánata topik gazdájától az off topicért.
Semmi baj, te rendesen leírtad a problémád, nagyjából értem is mit szeretnél. Az általad áhított harcrendszerrel is vannak azonban problémák. Az mmo-k már olyan régóta használják ezt a gombnyomogatós rendszert, a játékosok döntõ többsége úgy hozzászokott, hogy nem tudna könnyen átállni, csak idegesítené és a kedvét venné el a játéktól, szerintem nekem is.

Ezen kívül olyan probléma is van vele, hogy az ember figyelme véges. Nem tudunk túl nagy számú dologra egyszerre koncentrálni. Tehát, ha behozzák a harcrendszerbe azt amit leírsz, akkor azzal bonyolítják a harc egyik részét, ezért a többi részt egyszerûsíteniük kell, hogy játszható maradjon. Honnan tudnak elvenni? A képességekbõl. Így aztán kapsz egy dinamikus elmozgásos-célzásos harcrendszert, de cserébe ugyanazt az 1-2 képességet spamelheted a végtelenségig, ami egy idõ után éppoly kiábrándító lenne sokaknak, mint most a zongorázás. Valamit valamiért.

Ha lenne sok 80-as altotok, hamar elfogyna az a karma 😊 Én tegnap toltam bele a warimba az összes maradék löttyöt, kb 400k karmát, és még mindig kellene 240k a lyssa runák miatt.

GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox

Vegyetek Orr-ban Orrian Jewelry Boxot. 1 db 4.5k karma, esik belõle mindenféle Lodestone, Obsidian Shard, Balthazar Priest minipet és a beletolt karma kétharmadának megfelelõ potik is.

Én erre költöttem el a 3 karakteremen felhalmozódott 800k-t 😊 Másra nem tudtam...