Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

spybot919
Bocsánat elnéztem 1számot akkor rendben van 😄

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

spybot919
Ezt még utoljára leírnám 😊
http://www.tomshardware.com/reviews/crysis-3-performance-benchmark-gaming,3451-5.html
Teszt alapján ajánlottátok 650 ti-t viszont érdekes hogy az alúl marad a radeon hd7850 1gb vel szemben holott az 28.000ft os vga. Hogy lehetséges ez ?😄

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

ok köszi
Omlás
<#eljen>

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Dehogy frissítettem. Még egy kicsit régebbi Voodoo 2-es driver van fent 😊

Na de ne offoljuk szét a topicot, neked jó tapasztalataid vannak az Ati kártyákkal, nekem meg felemás, így nem tudom nyugodt szívvel ajánlani senkinek.

Omlás
Játszom az említett játékokkal és a leírt problémákat nem tapasztaltam :] Drivert esetleg frissítettél mostanában ? ;]

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Nem hallomás, tapasztalat. Barátnõmnek GF van, nekem ATI. És ahol nekem van gond, ott nála nincs. A forced AA pl GF-nél minden gammánál mûködik, Atinál 10-bõl kettõnél. Aztán csak hogy a legfrissebbet említsem, a Simcity-ben ha Ati kártyád van és a VGA beállítások nem defaulton vannak akkor fehéres-átlátszós izé lesz az egész. GF-nél ilyen nincs. A játék beépített AA-ja nem a legjobb (supersampling minek ugye), de VGA-nál meg nem tolhatod rá mert szar lesz az egész. A v-sync meg egyszerûen nem hat a gammák nagy részére.

15,3 giga
Mennyi a játék mérete most?Megvettem ezt is újra de kliens már itt sincs meg.Köszi!
Omlás

Azért ez nem teljesen igaz, nem árt figyelni hány AMD Gaming Evolved logóval ellátott játék jelent meg mostanában (nem kis címek).

"Pedig az köztudott, hogy az Ati kártyákkal több a gond." ez lassan inkább "urban legend" kategória mint valóság... vannak szoftveres problémák de ugyanúgy vannak szoftveres problémák a zöldekénél is ... felesleges ezen vitázni ... van millió teszt benchmark utána lehet járni mindenki megtudja találni neki mi a legjobb, ha akarja :].

A "hallottam" meg "szomszéd" mondta információkat meg mindennek mondanám csak használhatónak nem...
Egy dolog, hogy a zöldeket favorizálod de ha valamirõl gõzöd nincs legalább ne írj róla véleményt ;]

Pedig az köztudott, hogy az Ati kártyákkal több a gond. Fõleg mert a mai napog nem teljesen jók a driverei. És egy AA vagy v-sync mûködési anomália nem apróbb dolog.

De nem akarok vitázni, tanácsot kértek és mondtam egy véleményt. Én Ati kártyát soha többé nem akarok venni.

SmylE
Én már azzal se értek egyet, hogy az Ati kártyákkal általába véve sokkal több gond lenne mint az Nvidiával, viszont õszintén szólva nem igazán izgatna fel, ha valami apróbb dolog nem úgy mûködne vele ahogy kell, ha közbe fele annyit fogyaszt és sokkal kevésbé melegszik. Ergó jóval halkabb hûtés is elég rá, vagy elmegy passzívban. Utálom a zajt. Bár a 4850 amim most van még, szintén nem egy hûvös kártya, de mégis passzívba hajtom, de azért nem szívesen fûtetek el vele egy csomó plusz áramot feleslegesen.

Kicsit más - csak érdekességként sok órányi wvw alatt logoltam a cpu és gpu terhelést, itt az eredmény, ha valakit érdekel: google docs táblázat
Vga: Ati 4850, Cpu: Core2Duo E8400 (3GHz)
Caliph

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

JaSoN HuNTeR
Akkor 7770 mindenképpen.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Igen de a TI drágább. Neki 30-40 között kell, a TI 40-50 között van általában. De a TI a nyerõbb egyértelmû.

JaSoN HuNTeR
GTX 650 ti a sima 650 nem jó.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

JaSoN HuNTeR
1440xHigh grafikába

JaSoN HuNTeR
szutykos 4850el csak WvW játszhatatlan ha nagy csatában vagyok. Szóval azért annyira nem rossz.

Igen, ebben igazad van (a játék hibája is). De ezen nem tudsz változtatni. Melyiket választanád?

1. Talán a játékot minõsíti a dolog, de AMD kártyával játék közben sok a gond.
2. Fizetnek az nvidia gyártói hogy nvidia optimized legyen.

A felhasználó szempontjából mindegy mi a háttérsztori. Az érdekli hogy jól megy vele a játéka vagy sem. Akár a gyártókat, akár a játékot minõsíti, a végeredmény hogy a játékok nagy többsége az nvidiát részesíti elõnyben. És ez a lényeg gamer szemszögbõl.

SmylE
Nem azért, de ez inkább a játékot minõsíti, nem a kártyát, nemde?! Persze cserébe biztos nem kevés támogatást kaptak érte a gyártótól, pláne, ha a játékindításkor is ott díszeleg az nvidia logó.
Egyforma áron és hasonló teljesítményben én biztos nem vennék elavult technológiás nvidia kártyát ami 2x annyit fogyaszt mint az ati, de cserébe legalább fût mint egy kazán..
Mc Wolfy
wvwn nem véletlen szoktak menni scepter-shield kombóval, staffnál pedig nem a dmg a fontos, hanem a fal és a buffos karika 😊

Never underestimate the power of the dork side!

érdekes mérések a guardian DPS-rõl:

http://www.guildwars2guru.com/topic/70080-guardian-effective-dps-tests/

kimutatták azt (amit a gyakorlatból eddig is éreztem) hogy a scepterrel majdnem akkora dps-t ki lehet tolni, mint a greatsword-del, a staff pedig egy kalap sz*r

GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox

GTX650 pl nem rossz választás. De ha nem ragaszkodsz a nagy neves márkékhoz akkor 45 körül ennek TI változata is belefér.

Igen, mondhatni szakértõje vagyok a témának eltaláltad. és akkor se javaslom az AMD (ha neked így jobban esik) kártyákat. Az AA és V-Sync kezelõ modulja például pocsék, sok játék egyszerûen figyelembe se veszi. Példa erre a tera. Hiába kapcsolod be a v-sync-et, nem hat. A config file-ban kellett true-ra átírnom hogy mûködjön. Az SWTOR-ban nem mûködik az AA, a Bioware bevallotta hogy sry ATI (AMD) kártyán ezt a modult nem tesztelte, majd foglalkoznak vele stb...

Mc Wolfy
30-40k környékén milyen vidi kártya éri meg és miért? ha már épp ez a téma már egy hete 😊

JaSoN HuNTeR
Te biztos egy szakértõ lehetsz hogyha ilyeneket feltételezel hogy a játékok nem szeretik az ATI-t.

Nem is létezik már ATI csak AMD.

spybot: Tök mind1 melyiket veszed ezekbõl amit leírtam..

JaSoN HuNTeR
7850 tökéletes választás. De a 7770 is. De elvileg a héten jön a 7790 az is jó választás.

Nvidia Akkor Geforce 650Ti vagy efelett.

Attól függ mennyit szánsz az új VGA-ra. De nem ATI-t veszel ha rám hallgatsz. A játékok legnagyobb része nem szereti, sõt olyan game is van amit ATI-kon nem is teszteltek kiadás elõtt (SWTOR pl).
A legtöbb grafikai bug ATI kártyákon jön elõ. Nálam pl (HD6850) a SimCity-be ha bekapcsolom az AA-t a VGA-nál, pocsék lesz a kép. Geforce-nál nem. És sorolhatnám...

Mc Wolfy

t2 bounty sikeresen teljesítve 😊

ha maradni akarsz ati-nél, akkor hd7770 már nem rossz, és az nem drága

GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox

spybot919
Ti milyen vga-t ajánlanátok a gépembe erre a konfigra?

spybot919
Azt nem vettem az maradtt elõzõ gépbõl ,tervezek még venni 4gb ramot még +ba meg új vga-t ehavi fizuból. De a processzoral nekem semmi bajom. a játék bõven elvan vele 40%on használja és 40fok körül van. korrekt

JaSoN HuNTeR
Hd4670 nem az AMD kártya. Erõsebb AMD vagy Nvidiát vegyél.AMD 5850+ vagy geforce 460+

Jah basszus nem is figyeltem, HD4670? Miért ilyet vettél egy új gépbe? Az én 6850-esem is megreccen néha, cimbora Geforce kártyája (560TI) viszont simán viszi a nagyobb megmozdulásokat is.

Smithwarden
A VGA mellett ez a processzor sem volt tul jo dontes.
Persze ha nem volt tul sok penzed a cuccokra akkor oke, de akkor nem is varhatsz nagy teljesitmenyt.
De nem is irok tobbet a hardverekrol, mert itt tobbszor is kiveseztuk ezt a temat...

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

Running
4670?? Az 5850-esem 3 éves, mégis mit vártál a tiédtõl?

HHiba volt az ATI kártya. Ahogy a legtöbb gamma, ez sem szereti az ATI kártyát. Sokaknak jó ATI-val is, de a legtöbb probléma ATI kártyákon jön elõ. Én is benyeltem sajna 😞

spybot919
Sziasztok. Megjött az új gépem. A következõ configal: AMX FX6100 (6magos) , 4GB 1600Mhz, Hd4670
Mégsem tudok 30fps nél többet kipaszírozni gw2 rõl Pve-ben. WvW -t meg se mertem nézni. Valakinek ötlet? Feladatkezelõbõl megnézve nem használja ki se a ramom se a processzorom. Én videokártyára gyanakszom.

Guardian pve ranged set: scepter + torch a legjobb dps. Staffet csak wvw-re használom néha a symbol of swiftness és az empower miatt, de pl ostromnál falakról leszedni ágyúkat szintén jobban lehet scepterrel. Warrior rangednek jobban szeretem a longbowt az aoe miatt.

A kérdésre visszatérve, nehéz döntés, mert mind a kettõ nagyon jól használható, sokoldalú. Nekem guardian a mainem, de warrior a második fõ karim, mind a kettõvel naponta járok cofba és hotwbe. Szivem szerint azt mondanám hogy inkább gyûjtsd össze a goldot a plusz kari slotra és húzd fel mindkettõt, megéri. Ha muszáj választani, akkor a guardiant javaslom, mert jobban lehet vele szólózni, szintezés közben is határozottan elõnyben van a guard a warihoz képest.

nem is staffot kell használniranged dpsre 😄 hanem sceptert
Legyél warrior. Sok helyzetben csak távolról lehet sebezni a bossokat, a warrior puskával fasza, a guardian staffal meg gagyi 😊

próbáld ki mindkettõt pvpn, akár mobok ellen is kitudod próbálni, minden fegyót minden traitet, minden skillt...
JaSoN HuNTeR
Hónapok óta nem tudom eldönteni hogy Warriort vagy Guardiant indítsak... Már csak egy helyem van a karakterlistába. Nekem igazából mindkettõ tetszik de egyenlõre még nem tudtam eldönteni hogy melyik lenne jobb nekem! :S Szerintetek?

Mc Wolfy
az tény, viszont csúcsidõben viszonylag nehéz üres várat foglalni, fõleg seafarer és vizuna ellen, akik délelõtt is 2X akkora sereggel vannak, mint mi délután. kb 200 badget szedtünk fejenként az ott töltött pár óra alatt, amíg támadtunk és védtünk, meg új rekordot döntöttünk, kb olyan 6-7 gold értékben esett cucc. 😊
és már a sikeres támadás elõtt is 2X majdnem bevettük, csak pár warrior folyamatosan élesztette a lordot, szóval akkor vezettem neki a sereget kamuból egy másik várnak, amikor arra kimentek védeni, akkor pedig port haza és be SM-be. az ott maradt védõ sereg pedig alig volt nagyobb mint mi, úgy már nem volt nehéz beszedni. (pride)

majdnem üres várat a legjobb elfoglalni😄 persze hozzáteszem,h helyzetfelismerés az jó volt. mármint,h mikor érdemes bemenni😊

Engem speciel nem érdekel a wvw egy kicsit sem, de ti azért toljátok ezerrel. Ettõl függetlenül jó látni hogy "kalandozó hadjáratunktól európa rettegett" 😊

Még1x gracca!

Mc Wolfy
Volt már pár ember akit érdekelt, és azóta velünk játszik, mások pedig idõnként becsatlakoznak hozzánk. egyeseknek pedig tetszik, hogy itt szinte korlátlan mennyiségû haverral elmehetsz örömködni egyet, nem mint máshol, ahol 5 fõ a limit. arról nem is beszélve, hogy itt sosem történik 2x ugyanaz
aki meg egyáltalán nem akar wvwzni, hátha az is örömmel látja, hogy kicsiny hazánk harcos fiai és lányai is érnek el sikereket. 😊

U.I.: meg nem uccsósorban nekem is dagad a mellem, hogy beszedtem azt a vackot, amikor már a többi komrád föladta 😛

SmylE
Srácok. Az utolsó maintenance patch óta nem szórakoznak nálatok a gombok? Nekem azóta sokszor nem reagálnak a mozgás gombok, vagy nem azt csinálják amit kell... wtf
Elsõsorban wvw-n vagyok, de nem csak nagy csata közben van ez.
Vin Diesel lenne az a Win. Csak a nyerés szó benne maradt az agyamban 😊

Ahogy Win Diesel mondta a halálos iram 1-ben: Mindegy mennyivel nyersz. Ha nyersz, nyersz 😊