Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem értem miért vergõdsz ezen a témán. GW2 történetében nem volt még olyan hogy elõre kiadták volna a patch notes-t, a publikus információk már fent vannak a hivatalos oldalon a "Flame and Frost: The Razing" feature-ök között. Részletes patch notes akkor lesz, ha már felkerült a build, általában pár perc, max egy órán belül ki szokott kerülni a hivatalos fórumra, ahonnan majd átveszi a hivatalos wiki oldal is.

GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox

Igen, pont most hívtak a fejlesztõk, hogy a "Hide pet nameplate" bitek keresztbe fordultak a csúszós úton, a "Buff ranger"s longbow skills" bitek meg nekimentek, így ezek most sajnos nem lesznek benne a frissítésben <#nevetes1>

gondolom az usaban lévõ hóhelyzet õket is érinti ezért fennakadások vannak a patcheléssel:/

Nem mindig mûködik a T betû a billentyûzetemen ahogy látom <#nevetes1>

Sajna itt melóban nem tudok ilyen linkeket megnyitni. Ezek szerint vagy ényleg késik a patch vagy megint élesítés után adják ki... Fura, jó lenne udni mik lesznek pontosan. Volt már olyan hogy live-ra kerülés napján még nem volt patch note?

Running
Senki nem tudja mi lesz a mai patch-ben ezek szerint?

Ok köszi. Egy patch note-ot bemásolnál ha megkérlek?

Természetesen csak viccelt. Lesz patch, leghamarabb este 10-tõl az éjjel folyamán bármikor, merthogy Seattle idõzónában dolgoznak a srácok.

GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox

valaki lenne olyan kedves és a mai update-et bemásolná ide? Semmilyen linket nem tudok itt melóban megnyitni.
Ha lesz patch, bár Running azt írja nem lesz, de hátha csak viccel.

Running
Sajnos nem lesz, betegség miatt elmarad....

Mikortól lesz a patch? Lesz egyáltalán?

MSI970A-G43;FX-4320/4x4,4GHz;4x4GB DDR3;RX 460 4GB;KINGSTON 120GB SSD

Hozzáadtam egy régebbi Acc.-hoz HoM-t és kértem szedjék le(sima Unlink) erre jönnek ilyennel,hogy már egyszer volt ilyen Unlink.
Hát biztos,hogy nem volt.Nem tudom mit látnak de ehez nem volt még hozzányúlva.Nem csinálják meg😞
Kell vegyek egy GW1 account-ot.Nincs valakinek még GW1 acc amin legalább 25 a HoM ami még nem volt hozzárendelve új részhez?Fizetek vagy adok érte fullos GW2 account-ot!
Running
Jelenleg 2000 badge áll a bankban 10+ ezer killnél, mivel nincs mire költeni, pedig költöttem belõle rendesen ostromcuccokra. Gondold el azoknak mennyi van, akiknek 20-30-40 ezer killjük van...

500 badge-ért kapsz Gift of Battle-t, ami kell Gift of Masteryhez, ami kell az Eternityn kivül az összes legenderyhez. Szóval végül is legendery egy apró darabjára költheted.

Szerintem abból általánosítasz, hogy kifogtál egy rossz darabot. Nekem pont az Nvidiákkal volt több problémám. Mégsem mondom, hogy az Nvidiákkal több a probléma, mert másnak meg semmi baja nincs vele például.
Amd a procim és amd 7770-es a kártyám és még soha nem volt grafikai bugom, sem megjelenítési problémám gw2-ben (kivéve a mindenkinél jelentkezõket például culling), sem más játékban sem. Mellékesen ha az, hogy egy kártya típusra nem tesztelnek egy cégnél az a fejlesztõ céget minõsíti vagy az a kérdés, hogy nvidia mennyit fizetett ezért.

Mc Wolfy
pvp vagy pve orientált vagy?

Never underestimate the power of the dork side!

JaSoN HuNTeR
ja Pikenen feltûnõen sokan lettek az utóbbi 1-2 hónapba. WvW is mindig fullos.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

spybot919
Melyik szerver?

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

Szerintem simán balszerencséd volt. Két vagy három hete tesztelgettem új karaktereket a Pikenen human területen, és én meg azon voltam ledöbbenve, hogy hogyhogy ilyen sokan vannak a kezdõn, 15-20-an csináltuk az eventeket.
spybot919
ezek szerint még sem mûködik az amit az anet eltervezett.. Minden kezdõ terület üres... hihetetlen

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

Próbáld a sylvari területet, ott szoktak lenni.

SmylE
Azóta én is pont azon gondolkodom, hogy új prociból profitálnék a legjobban wvw-n. (+új alaplap, memória) Új videókártyát késõbb is lehet bele venni. Ez olyan 90 lepedõ lenne 😉
Sziasztok!
Magyar guildet keresek! Régebben a Whiteside Ridge-n játszottam, a transzferelés nem tudom hogy mûködik, de ha simán át lehet menni akármelyik szeróra akkor bármi klán jó lenne 😊
20 éves vagyok és van már 80-asom meg voltam már instákba is.
Olyan uild érdekelne igazából akik TSelnek is.

spybot919
Én azt nem értem hogy például felmegyek olyan szervere ami nem telített csak magas a populáció és a char terület 1-15ig üres. majdnem a human is. Ha már nem desolation játszik az embere ne is számitson cooperativ küldetésekre?:S

spybot919
Nekem 4670 em van de az még pve-be is csak 30fps-t produkál.

Nekem is "szutyok" 4850em van és az elég GWhez magas grafikai beállítások mellett. Erõs intel proci mellett WVWn nagy ostromoknál van 15-18 FPSem, máshol meg 70-80.

Nyáron a régi AMD athlon x2 5600+os procimmal volt 25-30 átlag fpsem és nagy ostromnál 2-4.

WoT: Nishizumi77

Smithwarden
Pontosan. <#eljen>
Az Arenanet szerint. <#action>

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

Mc Wolfy
szóval az nem jó, ha már valami jutalmat is kapunk, csak mert ott játszunk minden nap? 😄

Smithwarden
De az nagyon neeem jooo. <#szomoru2>
Mivel akkor mar ertelmetlen es veget nem ero grindelesse fajul a jatek... <#rolleyes> <#bee1>

Mc Wolfy
gw1-ben is meglévõ jelenség volt ez a "buborékolás". a skillek nem mentek el, csak az ikonjuk villogott.

wvwvel kapcsolatban pedig azt várom, hogy végre valami értelmesre is föl lehessen használni a badgeket. pl ascended cuccot venni belõle, vagy valami legendary szerû fegyvert... mert az vicces, hogy béna páncél skinre lehet becserélni, aminek a statjával rendelkezõ armort karmából is meg lehet venni templomokban... meg asszem dungenbõl is jön, de abban így elsõ tikkre nem vagyok biztos.

SmylE
Ahogy olvasom õk csak a culling kiiktatását nevezik teljesítmény növelésnek, bár nem venném rossz néven, ha az állandósult skill és megjelenítési lagokat megszüntetnék. Ha jól tudom ez amiatt van, hogy túlterheltek a szerverek. Csak azt nem tudom ez korábban miért nem volt ennyire jellemzõ. Talán mert azóta is bele-bele nyúltak a culling-ba? Mert nem úgy mûködik ez se mint korábban. Több karaktert jelenít meg mint régebben.

Sziasztok!

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem 3. éves pszichológus hallgatója vagyok, s Személyiségpszichológiai Kutatásomhoz keresek kitöltõket!

Szakdolgozatom a motiváció és a személyiség fõbb dimenzióit vizsgálja; s az online videojáték szokásokra is rákérdez (mindenképp értékes számomra a kitöltésed, nem számít, hogy szoktál-e játszani).

Természetesen a legnagyobb hozzájárulást a kitöltés jelenti, de a ha megosztjátok ismerõseitekkel, azzal legalább annyira támogathattok! Maga a kérdõív nem tart sokáig (Kb. 8-14 perc), de az adatok megléte kulcsfontosságú a munkám szempontjából.

Hálás vagyok a kitöltésért, s További kellemes játékot és napot kívánok nektek!

https://docs.google.com/forms/d/1zk2S9SAj4ZGs2qEM37rX6G-2LNVEdsFqkqo4RTfuzwI/viewform
spybot919
Arra én is.
Viszont van itt valaki aki nem high populációs szerveren játszik? kellene pve-társ mert egyedül unalmas a fejlõdés 😞

végre wvwvwv rank, culling javítás, teljesítménynövekedés (hiszem ha látom). jóez😊

Running
Ez a nagy www update patch, tele pve tartalommal? Basszus, ebbõl nagy dühöngés lesz megint a fórumokon....

Mc Wolfy
kíváncsian várjuk. remélem nem csak üres update lesz némi botoxszal

A fogyasztást azonos teljesítményû kártyáknál érdemes összehasonlítani. Fõleg olyan esetben számít, amikor olyasmit csinálsz a gépen ami kevésbé terheli a vga-t. Ekkor jön elõ az energiatakarékos funkciók elõnye és nem hiszem hogy csak játszol a gépen.

Az idõtállóságot pedig nem arra értettem, hogy meddig bírja. Ez amúgy sem Ati Nvidia függõ, mert õk csak a GPU-t tervezik benne, még csak nem is õk gyártják. Vannak gyártói referencia kártyák, de a többség nem hiszem, hogy olyat használ. A jövõben megjelenõ játékokra értettem, mivel az új generációs konzolokban AMD lesz, a játékgyártók arra fognak optimalizálni (abban van a pénz), PC-re pedig onnan veszik át. Innen azt hiszem érthetõ, hogy a következõ években csak az fog direkt nVidiára optimalizálni, akit õk szponzorálnak.

Ettõl függetlenül az újabb mmo-kban egy picit jobb az nVidia, de nem annyival, hogy Ati kártyával játszhatatlan lenne. Általában driver gondok szoktak lenni, az meg mindkét gyártóra jellemzõ. Egy idõben jellemzõbb volt Ati-ra, hogy a régebbi kártyákról "megfeledkezett", de miután vélhetõen jó sokáig a GCN-re épül majd az összes új kártyájuk ezért a jövõben nem hinném, hogy ezzel gond lesz.

JaSoN HuNTeR
Amúgy évente egyszer érdemes kitakarítani a gépet, bár én unokatesómét múltkor szétszedtem, egy kb 2002 konfig , Olyan poros volt hogy több marékkal szedtem ki belõle a piszkot mégis ment és nem is melegedett.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

JaSoN HuNTeR
jól bírják ezek. Nekem már nagyon sok féle volt és egyik se ment tönkre,[ AMD és Nvidia se], pedig én sokszor játszok.

Amúgy én használtam vettem.

Én mindig azt veszem ami ér/értek arányba a legjobb 50e forint körül.

SmylE
Nem kell ebbõl vallási háborút csinálni. Ez a táblázat semmit nem mond önmagában. Azonos teljesítményû kártyák fogyasztásának összevetésének már több értelme lenne, beleértve azok ár/érték arányát is. Az se derül ki, hogy milyen metódus alapján és környezetben lettek mérve, mennyire hitelesek az adatok összehasonlítás szempontjából.

Rossz szériát nyilván minden kártyából kilehet fogni, és minden gyártónak van olcsó megoldása is, ami nyilván sokszor nem olyan minõségû mint a drágábbak típusok. Ilyen alapon én is érvelhetnék azzal, hogy milyen érdekes, hogy a 4850-esemnek mégsincs semmi baja azóta se, pedig egy idõ elteltével már meg kellett volna adnia magát, hisz nem mai darab, és újonnan vettem mikor még gyártották, ami nem tegnap volt.
Én nem vagyok elkötelezve egyik gyártónál se, volt nvidiám is. Számomra az a fontos, hogy adott idõben melyiket érdemesebb venni. Ha ez közbe netán megváltozott volna, akkor kész vagyok elfogadni, de ilyet még egyelõre nem olvastam, illetve ugyanazokat a kártyákat látom kb mint 1 éve..
Smithwarden
Oke.
Es en azt irtam, hogy MINDEN amd/ati kartya meghal 2-3 ev utan? :p

JaSoN HuNTeR
4850 kártyám 2008as és semmi baja nincs. Pedig én szoktam hajtani 😄

Smithwarden
"alacsony fogyasztás"
"2x annyit fogyaszt mint az ati"
Ne regi kartyakat hasonlits mar ossze az ujakkal...

"idõtállóság" Jah. :p
Egyszer vettem gepekbe 10 darab ATI/AMD-t kb 2-3 eve (5850), abbol mar 3 kifingott (4. most haldoklik) pedig nem voltak agyonhasznalva.
Nvidia kartyaknal a sajat tapasztalat, hogy inkabb csak kb 4-5 ev utan kezdik megadni magukat.
Es ezutan is aranylag nagy esellyel javithatoak nem tul dragan a garancia lejartaval.
Prohardveren / hardverapron van egy srac aki VGA-kat javit es a legtobb ATI-ra azt irja, ha barmi baja van akkor sajna kuka, de Nvidiaknal megoldhato a legtobb hiba. Egyszeruen igy vannak osszerakva. :p

"általános számításokban mutatott teljesítmény"
Nekem is volt jo ATI-m es a legtobb jateknal hajamra kenhettem a szamitasi es tesztprogramokban elert szep teljesitmenyt ha gameknel nem jott ki rendesen. :p
Ugyanaz van mint 6-8 magos processzoroknal. Ha ugy irjak meg a jatekokat, hogy 2-4 magot hasznaljon erosen, akkor kb semmit nem er a sok mag.

Ettol fuggetlenul nem mondom, hogy nagy gaz az AMD/ATI.
Par ismerosom elvan vele. Olcsobbak is picit ar/teljesitmenyben mint az NV-k (nem veletlen). :p 😊
En biztos maradok Nvidia-nal egyelore.
Vegyetek AMD-t. 😊
Jo dolog a konkurencia, mivel akkor megy az arharc is. Olcsobban tudom majd megvenni a kovetkezo Nvidiamat. 😊

Mondjuk ebben a játékban még DX10/11 sincs😄
Tress FX,ATI újdonság meg mindent visz.Az újabb játékoknál lesz minõség ha továbbra is alkalmazni fogják.
Nekem best texture on+ultra és fut szépen,semmi hiba,kártya hûvös,halk,ingame beállítás minden mûködik.Pedig szr@r ATI egyesek szerint...
GTX 690 na az jó,azt én is megvenném,az alatt semelyiket.
Minden Geforce túl van árazva,nem éri megvenni.Logo-t játékok elején felejtsétek el,ha jó a PC akkor mind1 mit mutogatnak logo-t az elején.
Az a helyzet, hogy az újabb mmo-kat elsõsorban nVidiára optimalizálják, miután a cég rendszerint megtámogatja ezért a fejlesztõket, mivel az új konzolokról lecsúsztak így ezen a piacon nyomulnak.
Ezért aztán az mmok általában jobban mennek GF-on. Eközben az AMD jócskán megelõzte már mûszakilag az nVidiát, így technikai paraméterei alapján az Ati kártyák sokkal többet tudnak és kevesebbet is fogyasztanak. Ráadásul az új konzolokról portolt játékokban is vélhetõen jobbak lesznek, mert alapvetõen ugyanaz a hardver (GCN).

Ezek után döntse el mindenki, mi a fontosabb neki. +5 fps, meg valami lényegtelen nVidiás extra, vagy az alacsony fogyasztás az idõtállóság, általános számításokban mutatott teljesítmény. Szerintem középkategóriában (HD7850 vagy 560 Ti) vagy fölötte nem nagyon van észrevehetõ különbség, nyers erõbõl megesznek mindent a kártyák, inkább belépõ szinten lehet érdemes jobban megfontolni, mivel akarsz játszani, mert ott már elõjönnek a különbségek, GW2-ben SWTOR-ban egyértelmûen a GF-ok elõnyére.